pondělí 1. prosince 2014

Dlouhá, dlouhá pauza a změny


Pauza..
Dnes bez záhlaví. Proč? Já nevím. Proč jsem nepsala články? Já nevím. Budu zase pravidelně psát? Já nevím, i když u mě se o pravidelnosti dalo těžko někdy mluvit. Nejedná se o negativní článek, nejedná se o článek, který by nesl nějaké poslání, zamyšlení, nebo to naopak vyžadoval po vás, které to budete číst. A rozhodně vás nemá uvrhnout ani do splínu, protože v žádném nejsem, depresí rozhodně netrpím a naopak se neuvěřitelně těším na letošní prosinec a proč? Já nevím!!!

Asi potřebuju po takové době  pauzy napsat něco, na čem se rozepíšu, něco startovního, co mě s vámi zase spojí. Byla jsem dlouho pryč. Během těch posledních dvou měsíců jsem nevkročila na blogový email, ani na blogové FB stránky. Dala jsem si naprostou pauzu, možná to lze nazvat i detoxem od sociálních sítí, od jakékoli komunikace s okolním světem. Tímto se vám všem, které mi psaly nebo komentovaly články, omlouvám. Nechtěla jsem zmizet, ale potřebovala jsem to.

Zároveň jsem tak zjistila, že až na mnou milované blogové výjimky mi tento svět vůbec nechyběl. A nejsem si jistá, jestli jsem v něm natolik potřebná, abych v něm setrvávala, vždyť už toho bylo tolik napsáno.. Ale to uvidíme. Ani vám nebudu říkat, že jsem si promýšlela co a jak dál, protože nepromýšlela. Vždycky když jsem o něčem takovém začala, tak jsem došla ke stejné odpovědi: "Já nevím". Takže dnes se s vámi jen přivítám a dají-li to čas a chuť a možnosti, tak se shledáme u dalšího snad už kloudného článku. ;)
 
 

Změny..
Byla jsem dlouho nemocná. Teda, nejdřív unavená, pak nemocná, pak naprosto neschopná čehokoli (opravdu i namazání rohlíku byl problém), pak jsem si začala zvykat, pak se to všechno uklidnilo a teď už konečně zase začínám nabírat dech. Jelikož jste tu se mnou v podstatě jen mé nejbližší, chci vám říct důvod, proč jsem byla tak mimo.
 
Blogo-asistent dostal ke 3. narozkám vánočního soba. Teď mě napadá, že jsme ho už celý měsíc neviděla. Zvláštní..
 
Tak se tak nějak před rokem stalo, že jsme doma začali mluvit o rodině. Ani jeden nejsme tlačičči na pilu, takže jsme všemu nechali volný průběh. No a ono ouha, po roce dá se říct, že i netrpělivého očekávání "jestli už", jsem si začala zase plánovat lyže, hory, kola, běžky a začala si říkat, že jestli to ještě nemělo přijít, pak to přijde, až má. A až to bude akutní a furt nic, začnu něco řešit jinak.

A tak se stalo, že přišel říjen a já vypadla z rytmu. Spala jsem jak medvěd, ale to je vše. Prostě klasická podzimní únava, známe to všechny. Takhle jsem loni prospala téměř celé září. Letos spím od září a spím neustále. Usínám v práci, přijdu domů z práce a jdu rovnou spát. Už to není tak hrozné jako na začátku, ale asi už víte, kam tím mířím. Prostě čekám malého/malou Mitsuuko, který/á si to nedokázal naplánovat líp než teď. Sice budeme mít asi ve stejný měsíc narozeniny a bude to s největší pravděpodobností taky blíženec (tímto zdravím škodolibou matinku, která po té, co se to dozvěděla, vykřikla "A máš to, blížence! To ti přeju!!" =D), ale zároveň budu ve stejný měsíc státnicovat (asi ne, ale měla bych), takže se teď peru nejen se všemi fyzickými změnami, pracovními změnami, ale i doděláním školy a restů za ty dva měsíce výpadku.

Opravdu nevím, jak to bude dál, změnilo se toho tolik, že blog prostě už nemůže být jako dřív. S tím, jak se mění můj život, se zákonitě musí jakákoli změna promítnout i do článků. A proč? Tak na to tentokrát odpovědět dokážu =). Změnily se mi chutě, změnila se mi preference vůní. S velkou lítostí musím oznámit, že jedním z důvodu, proč jsem ještě nedokázala navařit a poslat většinu balíčků, na které čekáte, je ten, že jsem na většinu vůní éteráků doslova alergická. Chudák můj obličej - nesnesu ani zinkový krém a na ksichtíku je to sakra znát.

Samozřejmě s fyzickými změnami přichází i změny doprovodné - finance. Ano, dala bych nevím co za to si koupit Juliet gel od Antipodes a nesmrdět se s tím nechutným odličovákem od ECO Cosmetics. Ale, měla bych být zodpovědnější. Hm, hezký, ale proč tak najednou, vždyť mám ještě pár měsíců čas, ne? No jo, ale už teď se mi hlavou víří, co všechno potřebujeme, kolik budu mít na mateřské a že to fakt nebude moc a že to v bance nebude nikoho zajímat, když budu muset splácet pořád stejnou výši půjčky.. Myslíte, že je to změna čistě osobní, která na vás nebude mít dopad? Ale kdeže! Právě naopak. V kosmetice tomu dávám dost na frak.
 
 

Nejenže mám absolutní nechuť cokoli dělat, třeba se namazat krémem po sprše je pro mě nadlidský úkon, ale první 2 měsíce se mi zvedal žaludek třeba z pohledu na moje nehty. Takže zatímco jsem vám sem dávala poslední článek o nehtech, jak je mám se Sparitualem krásné a dlouhé, během 14 dní to vzalo vše za své, začala jsem je jen zkracovat kleštičkami a úplně přestala lakovat. Až teď se pomalu dostávám na začátek - k pastelovým lakům.

A samozřejmě, začala jsem  mít v merku "jiné" krémy - proti striím, těhotenskou kosmetiku apod. No dobrý. Sice na tom nejsem ještě tak blbě, abych sáhla třeba po Biodermě, ale už hodně rozvažuju Alverdí krémy, na které udělám velký nájezd a poprosím drahou eMku, aby mi hodila pár osvědčených tipů. V blízké době se tu navíc dočkáte spíš krémů pro alergiky - tedy bez vůní, srovnání levných a původně kupovaných drahých krémů, nebo testování vzorečků, na které konečně došlo, protože se mi nechtělo mazat zinkem. Momentálně se mažu už 3. týdnem Bachovým nočním krémem a je to slast! Ale to jsem teda trochu daleko od myšlenky na šetření..

Ale abych to shrnula.. Momentálně jsem v módu "chodím do práce a jsem ráda, že zvládnu ráno vstát a není mi blbě", opět dělám vlastnoruční vánoční dárky a kdyby nebyla celá rodina tak zvědavá a napnutá, co pro ně dělám, že mi slídí i po zásuvkách doma, tak bych se s vámi o ně i podělila. Je to bomba, ale je škoda, že to můžu prásknout až v lednu, kdy vám to bude k ničemu.. Taky přemýšlím, zda nezačít psát něco na způsob těhotenského deníku po vzoru Spacesusi, protože bych to chtěla odlišit od běžně psaných článků na tento blog a dát tak zároveň možnost těm, které to nezajímá, aby je tyto články neopruzovaly.  No a na závěr, zdobím byt, těším se na poslední Vánoce prožité ve dvou a na všechno nové, co bude následovat =)
 
 
* * *


Co vy, jak se máte, co cukroví a Vánoce? A máte nějaké tipy na rukodělné dárky? ;)



95 komentářů:

  1. Gratuluju k miminku :)! Já zas přemýšlím o sebevraždě, tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluju! Hlavně ať jste zdraví a šťastní, na nás kašli! :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Mitsuuko :-) ........... já čtu se zatajeným dechem, ani nedutám :-) Předně Ti moc moc blahopřeji, být maminkou je nádhera a uvidíš,že až přejdou všechny ty problémy a hlavně únava (ta bývá nejhorší první tři měsíce),tak bude lépe. Mě se to tedy mluví ..... s prvním chlapečkem jsem i ve 32letech ještě v osmém měsíci chodila cvičit do fitka mezi netěhotné a byla tak energická,že mě málem poslali zpět z porodnice, i když mě odtekla plodová voda a měla jsem těsně před termínem :-) s tím,že já ještě určitě s tím svým mini bříškem rodit ještě nebudu :-))))) Teď na to vzpomínám s úsměvem. S druhým chlapečkem už to v mých 38letech bylo horší,ale také jsem to myslím přečkala i s tříměsíční nevolností celkem dobře. A je rozdíl čekat dítě první a čekat druhé a o to první se starat, to mě věř. A já vlastně nikdy nebyla na klasické dovolené.........pořád pracuju, sice doma,ale s dětma to dá zabrat, takže hlavu vzhůru, bude to dobrý a těš se na miminko, to Ti všechno vynahradí. Myslím na tebe, držím palečky a těším se,že se tady dočtu něco nového ...........klidně i něco z tvého těhotenského deníčku :-) A kdyby Tě honila mlsná a došla Ti fantazie,co dobrého si uvařit,nebo na čem si pochutnat, mrkni se na mé nové stránky o vaření zde (zatím jen na FB, více u dvou dětí a práce prozatím nestíhám) ...........https://www.facebook.com/zirafka1?ref=hl Měj se hezky a opatruj se !!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé,děkuji za cenné rady ;) A taky za ty parádní stránky, už se těším, až je celé prolustruju, vypadají skvěle, to sis musela máknout! =)

      Naštěstí mi nevolnosti a únava odezněly v půlce třetího měsíce, takže od té doby už jsme schopná i vstávat v šest do práce a být akční, až mě to překvapuje. První dva měsíce mi bylo tak blbě, že jsme se bála, aby to tak nebylo celých 9 měsíců =D Ale už se hrozně těšíme a opravdu mluvím za nás oba, Ondra je až dojemný, jak ze všeho co udělá, nebo co řekne je to poznat =)

      Vymazat
    2. Míši :-) moc na tebe myslím. Hlavně buď v pohodě a těš se na miminko :-) Pamatuj,že teď musíš nadehnat,co se odpočinku týká co nejvíc ......... miminko pak už bude vyžadovat své .......takže se nestresuj objednávkama na kosmetiku a hlavně se soustřeď na sebe. A moc ráda Tě na FB na mých stránkách uvidím........budu přidávat pořád další recepty, mám toho strašně moc nafoceno :-) Měj se krásně !!!!!

      Vymazat
    3. Díky Marti, máš pravdu. A naštěstí už mám čím dál víc energie, takže mě zase začíná všechno bavit a jak je v práci volněji (=udělala jsem si volněji), začíná to se mnou doma zase šít =) Těším se na další recepty ;) Krásné Vánoce a sváteční náladu, M.

      Vymazat
  4. Wow, tak už chápu, proč jsem tu od tebe poslední dobou nevídala nové posty. Gratuluju k miminku a všem dalším změnám v životě. Státnice bych být tebou odložila, zdraví je nejpřednější. A užij si Vánoce :-) PS Co se dá na Blížencích vidět špatného? Sama jsem blížencové dítko a mám naše znamená ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se taky dívám, jako blíženec na nás taky nevidím nic špatného =D Moje mamča už by se na toto téma ale asi trochu rozpovídala =D No, stejně to bude asi mazec, pokud to dopadne a narodí se malé jako blíženec, budeme už doma dva na jednoho štíra, hehe - hvězdný mix ;)

      A přeju krásné Vánoce i Tobě a děkuju =)

      Vymazat
  5. Prosím, kdo také z článku pochopil, že jsem se poslední 2 měsíce flákala a kašlala na vše, tak tak to opravdu myšleno nebylo. Ukončila jsem nemocenskou a dneska jsem poprvé v pracovním procesu, takže tím článkem byla myšlena omluva a vysvětlení, proč všem, které čekají na krém se nedostalo ani odpovědi na mail, na zprávu a ani balíčku, na které se hned vrhám a jdu dodělávat resty a posílat.

    Tímto se ještě jednou omlouvám a zároveň pro všechny další zájemce podotýkám, že z důvodu zmíněných ve článků je možné, že už s vařením pro zájemce pomalu končím (budu vařit jen pro mé nejbližší a "stálé" na základě domluvy), protože nejsem e-shop, nemám zasílací termíny ani lhůty, vařím každému čerstvě dle soukromé domluvy a z vlastní vůle, dost vycházím vstříc a jak to říct, prostě se z toho nemůžu po... málo toho nemám. Děkuji za pochopení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za prvé te moc,moc zdravím :-* Za druhe velikaaa gratulace! Budes mama jako lusk :-* a za třetí,at si každý mysli co chce... Jak jsi sama napsala,nejsi eshop! Musíš se ted soustředit na sebe a pecka. A každý normální člověk to pochopí! Posilam spousty energie :-*

      Vymazat
    2. Evelí, moc děkuju za krásnou a milou zprávu =) Přeju nádherné Vánoce!

      Vymazat
  6. Gratuluji a přeji hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  7. moc moc gratuluju, hlavně přeju, aby všechno bylo v pořádku, to je nejdůležitější! blog je pořád jen zábava a když se na to necítíš, tak to nelámej přes koleno, to je přeci jasné... chyběla jsi nám, ale já věřím, že se pak zase vrátíš :) sice budou ty články třeba jinak zaměřené, ale myslím, že spousta lidí to ocení. a se školou uvidíš, buď to půjde nebo ne. tak se teď drž, ať je ti co nejlépe :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, děkuju za tak milou zprávu. To víš, že nebudu lámat školu přes koleno. Jako první zkusím dodělat ročník a státnice holt nechám až na kdy to půjde. No a to všechno ostatní je ve hvězdách a doufám, že to dopadne dobře ;) Krásné Vánoce!! =)

      Vymazat
  8. Páni, gratuluji k miminku, Miško! Vykouzlila jsi mi tímto článkem úsměv na rtech :-)
    Já se mám, no... je to na delší povídání. Každopádně i mě a mou náladu teď krásně vystihuje tvá poslední věta z prvního odstavce. Já prostě nevím.
    Za dva týdny se chystám poprvé na hory. Na snowboardu jsem stála před dvěma lety poprvé, letos se budu snažit oprášit pohyby, které jsem beztak už určitě zapomněla. Oproti předloňsku mě však bude (doufejme) chránit chránič na kostrč, tudíž nepřijdu k újmě hned po prvním slezu z lanovky. Těším se na Vánoce, nakoupeno už mám, dárky nevyrábím, jsem lempl a nešika, ale na tvé tipy se mileráda podívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maruuuuu, musíme si to všechno napsat do mailu, vždyť mám u Tebe slíbené ty fotky a nějaké podrobnější povídání z cesty ;) O to víc mě zajímá, proč se máš jako že nevíš, hned si začínám spojovat a zase ani já nevím =D

      Chránič na kostrč je super, Ondra, byť je lyžař parádní, tak ho má taky a nedá na něj dopustit. Já se letos taky těšila na hory no a teď přemýšlím, jestli vůbec budu moct v únoru na Vysočinu na ty běžky, kam zase jako každý rok jedeme.. ale uvidíme, můžu si tam chodit po kraji po výletech ;) zvlášť když budou všechny končit v té úžasné Kadovské hospůdce! ;)

      Vymazat
  9. Článek jsem četla se zatajeným dechem :) Mně přijde, že hodně blogerek má tendenci se omlouvat za dlouhou dobu neúčinkování v blogosvětě, ale vždyť je to náš prostor a naše místo, kam si můžeme psát kdy chceme a o čem chceme. Nikomu se nemusíme zpovídat, což je na tom to hezké :)

    Miško, strašně gratuluji k budoucímu přírůstku do rodiny. Hodně štěstí a ať jste oba dva zdraví :) A beztak se těším a budu těšit na každý Tvůj článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, však to bylo spíš vysvětlení =) Omluva teda pro Ty, kterým jsem opravdu odpověď dlužila a nemohla ji napsat, což mě do teď mrzí a jsme ráda, že to vesměs všechny dotyčné pochopily..

      A moc děkuju za krásné přání ;) A neboj, psát budu furt, vždyť mě to baví. První půlka radosti je z napsání a druhá z těch vašich komentářů ;)

      Krásné Vánoce!! =)

      Vymazat
  10. To jsou novinky, tak gratuluju a ať se daří. Držím palce, ať už se cítíš jenom líp. A blíženci nejsou tak špatní, ne? Honza by raději skočil z mostu, než aby měl berana (a přitom já jsem jenom takový beránek). Myslím na tebe/vás a posíláme s Lorčou pusu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, děkuju =) No, mně se blíženci zdají taky být ideální, ale spousta lidí kolem mě je proklíná. Nechápu proč =D

      A posílám pac a pusu i vám, holky a přeju krásné Vánoce! =)

      Vymazat
  11. To je tak logický, co píšeš, že s tím nemůže mít snad nikdo problém :)
    Taky gratuluju, i když... když jsem byla těhotná já tak mě škatulka "těhotná" a s tím všechny gratulace, otázky, připomínky a návrhy strašně prudili. A teď škatulka "matka" taky nic moc :D
    Já bych jenom prosila, abys to nezabalila dokonce života. Já osobně si klidně dva roky počkám, než tě začnou svrbět prsty a budeš mít zase neskutečnou touhu něco tvořit. A ač se ti to teď nezdá, příjde to. Já byla tak marná, že jsem si říkala že mi chybí moje starý já, ale nešlo s tím nic dělat. A pak? sem našla tebe a tvůj blog a inspirace byl zpátky a chci všechno zkusit hned a teď a vyhrát milion.
    Takže užívej (čti přežij) to, co je kolem těhotenství a těch všech stavů vopruz, pak se raduj z prdíků a plínek (nesnáším slovo prdíky:D) a pak se vrať nebo si tě najdu! :)
    PS:já měla na začátku těhotenství takovou vyrážku všude na těle že mě to svědí ještě ted když si vzpomenu :D
    a nutné PPS: tohle je nejlepší blog svého druhu, fakt jsi odvedla neskutečnou práci, tak si dej voraz :) :*
    Jo a taky jsem furt brečela :D Třeba veverka v parku... to byl doják jak prase :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárí, tak teď jsi mě svou zprávou teda dostala!! =D Veverka v parku jako doják??? No, já si furt říkám, kdy už ty hormony přijdou a začnu být náladová a ubrečená a přecitlivělá, ale asi je ještě brzo, nebo nevím. Zatím jsou těhotní všichni kolem mě - Ondra má chutě a začíná jíst po nocích, máma je přecitlivělejší než normálně a už jsem ji nejednou musela říct větu, že jsme tu těhotná já a ne ona, tak ať to bere víc v pohodě =D
      Jo a slovo "prdíky" taky nesnáším. By mě zajímalo, o kolik jsou menší než ty klasické, že se zdrobňují! =D

      Počkej, to jsme Tě fakt nakopla já? To mi neříkej! Sice je to skvělá poklona a moc za ni děkuju, ale tu si snad ani nezasloužím. Každopádně, neboj, nebude to tak zlé. Začíná mi být líp a líp a energie už je taky víc, takže začínám zase vařit, přemýšlet nad dalšími články a vymýšlet, co bych mohla ještě vyrobit ;)

      Tak moc děkuju za krásnou zprávu a přeju krásné Vánoce!! =)

      Vymazat
  12. No gratulace, to jsou krásné zprávy! Ať jste oba zdraví a spokojení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Claire, moc díky, však se snažím, co to jde ;) Krásné Vánoce! =)

      Vymazat
  13. Moc, moc ti gratuluji a jsem ráda, že ten pochopitelný výpadek měl i příjemnější důvod než jen nemoc.
    Budu se těšit na jakýkoli příspěvek od tebe, i když se mě mateřství zatím netýka a dlouho týkat nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Baru za milou zprávu =) Vidíš, já jsem si taky říkala posledních cca10 let, že je zvláštní, že mě ještě nic netiká a ono ouha, přišlo to najednou až v 29 ;)

      Vymazat
  14. :D Když jsem četla třetí "já nevím" za sebou, tak jsem si mimoděk řekla, ty bláho, ona je snad těhotná .... ;) :D Pobavilo, když jsem pak na to v článku narazila, co popisuješ, dobře znám od těhotných kamarádek kolem.

    Takže přeju hlavně hodně zdraví oběma (Tobě i mimču ;) a taky taťkovi ;), ať je tahle životní etapa pro vás co nejvíc pohodová.

    Noční krém od FdB jsem měla teď cca tři týdny v listopadu a byl moc příjemný. Je zvláštní, že já tam tedy cítila dost levanduli (ne tedy tak jak ve Steamcream), ale dost, přitom je ve složení až někde v polovině, ale líbil se mi. Já levanduli můžu.

    Což mě přivádí k myšlence, že by bylo fajn (pokud se rozhodneš psát), tak napsat článek o bylinkách, které nejsou vhodné v těhotenství a v kterém trimestru. Od někoho, kdo má přírodu tak zmáknutou jako Ty, by to bylo určitě zajímavé čtení ;) Přivedlo mě na to i to, že jsem si koupila nedávno přírodní olej a tam je napsáno, že nepoužívat v těhotenství (má vysoký podíl jasmínu - tedy složek z jasmínu). Ale dřív jsem se s tím nějak nesetkala.

    Tak hodně energie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no máš skvělý odhad a asi hodně těhotných kamarádek! =D A moc děkuji, vyřídím to zbytku naší rodinky ;)

      Ten krém od FdB naprosto miluju! Já tam levanduli necítím vůbec, opravdu ani štipíček, ale je o tak krásně hutná máslová konzistence a zároveň přitom nezmastí, ale perfektně vyživí. Taková noční žehlička na pleť a ráno se probudíš odpočatá a osvěžená. Škoda, že stojí takový ranec.. Přemýšlela jsem, že bych zkusila udělat jeho "dupe" DIY, tak uvidíme, jak se nakonec povede =)

      K tomu poslednímu.. to by bylo skvělý, ale musím Tě zklamat, zatím právě co se týče v těhotenství a aromaterapie pro děti, jsem na tom dost na štíru. Všude bych cpala, co vyhovuje mně, ale pak se občas dozvím, že to zrovna není vhodné apod.. takže se mám s tímto dost na pozoru.. Ale je jasné, že do pár měsíců už to budu muset mít asi nastudované a pak to sem začnu házet.. jen t musím předtím někde načerpat a počíst =)

      Krásné Vánoce! =)

      Vymazat
    2. Taky zrovna procházím info k článku o moderních látkových plenkách, který chystám. Moc se těším až budeš zase házet nové poznatky na blog :) taková aromaterapie, to je hodně zajímavé téma :))
      Krásné Vánoce aj vám.

      Vymazat
  15. Ahoj Miško :)
    To je přece super zpráva, že budeš mít miminko :) Moc Ti to přeju a gratuluju. Na nějaký zlý jazyky se vyprdni, přece ses nikde neupsala, že budeš psát pravidelně a hned odepisovat. Buď v pohodě, když nosíš mrňouska v bříšku, protože spokojená maminka je základ :) Já Tvůj blog budu sledovat, i kdyby byl o kdoví čem, i o těhotenství. (Sama bych už nejradši do toho vlítla, jenže bohužel musím ještě chvíli sečkat :P ). Jen teda nevím, jak přežiju bez Tvého baob-zink krému, neplánuješ třeba zveřejnit recept? :) Měj se krásně a užívej si předvánoční atmosféru v klidu a pohodě, držím pěsti, ať je všechno tak, jak má být :)
    Terík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuju za nádherné přání i zprávu =) No, tikat už tikám cca loňského srpna, takže od 29 let a můžu Ti říct, že mě hodně napadaly myšlenky, že je to teď naprostá blbost - málo peněz, půjčka, škola nedodělaná... Ale kdy zas bude příhodnější čas než v době, kdy sama opravdu už moc chceš. Na druhou stranu jsem se i bála, abych to nenechala tak dlouho, že bych s tím už mohla mít i problémy =/

      A neboj, zinkového krému se nemusíš vzdát. To, že ho nemůžu cítit na sobě neznamená, že ho nemůžu vařit ;)

      Měj krásné Vánoce, hodně pohody a klidu a sváteční nálady, pa M.

      Vymazat
  16. Ahoj Mitsuuko, uzasna sprava, gratulujem Ti zo srdca a prajem Ti zdravicko a pohodu.Eva

    OdpovědětVymazat
  17. Jeeej Mišička, gratulujem zo srdca! Úplne chápem, ako sa cítiš, čo prežívaš... ja som nateraz blog vypustila, nemám čas/nechce sa mi/nemám o čom/dávam prednosť inému... A úprimne, momentálne radšej čítam o kontaktnom rodičovstve, výchove a výžive detí, ako o kozmetike a móde :)) malá má čerstvých 7 mesiacov, lezie ako drak, stavia sa, je hrozne zvedavá... je o niekoľko mesiacov psychomotoricky vpredu, takže sa musím okolo nej obracať :) Prajem ti/vám veľa zdravia, to je hlavné a veruže sa poteším denníčku ala Spejska :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkujuu =) Však už jsme si to hlavní napsaly hned na FB ;) A že Ty máš takovou dravou a rychlou kočku, že je napřed? To teda asi máte doma veselo, že? Víš na co si vzpomínám? Kdy jsme loni ještě seděly v té kavárně, mně bylo blbě a cucala jsme tu zázvorovku, vy jste si vychutnávaly nějaké skvělé kafíčko a Ty jsi říkala, že je zvláštní, že kdyby nebylo toho bříška, tak vůbec nevíš, že jsi těhotná =D
      Jo a s těmi preferencemi - mně ta kosmetika taky už nebaví, holt, každého zajímá zrovna to, co využije a potřebuje zrovna aktuálně. Teď mě napadá, nevím, jestli jsi o tom už slyšela, ale je nějaký kurz pro budoucí maminky, kde naučí takovou jednoduchou základní miminkovskou znakovku, kterou je prý schopné miminko mluvit už od raného věku, kterou dokáže vyjádřit svoje momentální potřeby, byť ještě nemá koordinované pohyby a neumí to říct, slyšelas o tom? Dost mě to zajímalo..

      Vymazat
    2. No veru máme veselo :) pri tomto tempe bude na Vianoce behať :D Veruže si to pamätám, to som akurát začala 5ty mesiac a bolo mi už úúplne fajn po tom hnusnom 1. trimestri :)) A vieš čo, hneď na druhý deň som už vedela, že som naozaj fakt skutočne tehotná - pocítila som niečo ako dotyk motýlieho krídla vnútri, akoby pohladenie... a odvtedy som to už cítila stále a čoraz silnejšie, až z toho boli kopance :) Inak na kurze znakovania sme boli akurát minulý týždeň, myslela som si, že mi to dá viac, v podstate sme sa naučili iba pár znakov, ktoré máme postupne precvičovať a dostali CD s videoslovníkom. Treba začať s cca 5 znakmi a keď sa ich dieťa naučí, postupne pridávať ďalšie. Opakovať a samo znakovať začne až okolo 9-10 mesiaca, keď sa učí aj ukazovať na predmety. Ale páčili sa mi videá, čo nám lektorka púšťala s jej dcérkou, ako sa postupne učila a ako krásne komunikovala. A čo sa týka spania na stole... pamätám si, ako som vždy po obede v práci klipkala očami a snažila sa nezaspať, nemohla som si to dovoliť, keďže som v kancli sedela so šéfom.. a raz keď bol na služobke, položila som si hlavu na stôl a dala si asi 15min šlofíka :)) A vždy po príchode z práce som hádzala rovno šípku do postele a spala aspoň hodinu. Holt živiť niekoho ďalšieho je fakt únavné a treba si na to zvyknúť :)

      Vymazat
    3. No, právě, asi jde hlavně o ten zvyk, kdy se přizpůsobíš novému rytmu. Teď už z práce rovnou od dveří mířím do postele. Po hoďce spánku už jsem zase použitelná a až do devíti žiju "nočním" životem ;) =D No, já se už nemůžu dočkat, až toho človíčka ucítím. Takhle se vždycky klepu měsíc do dalšího ultrazvuku, jestli se tam vůbec ještě objeví - od té doby co mi už není zle, o něm skoro ani nevím =D

      Vymazat
  18. Jeeee to mam radost :) Prajem vela zdravicka :-*
    Mna by tehotensky ladene ladene clanky urcite zaujali :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =) Tak to jsme ráda, protože jsem jich zatím v hlavě už napsala pěknou řádku, tak se snad brzy dostanou i na "papír" ;)

      Vymazat
  19. Přidávám se k blahopřání. Zcela tě chápu, já momentálně začínám osmý měsíc svého třetího těhotenství a první trimestr pro mě byl nadlidský výkon i namazat si obličej krémem. A jak jsem předtím začala "vařit" kosmetiku a byla jsem tím vyloženě posedlá, tak jsem začala pomalu vyhazovat všechny ty emulgátory, kofein a jiné přísady. Tak hóóódně zdraví a energie pro tebe i mimčo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margi, to nééé, vyhuzej to cíleným směrem, někomu, kdo by to sdělal ;) Myslím, že by se našlo spoustu lidí, včetně mě, kdo by to od Tebe za poštovné popřípadě nějakou sumu odkoupil a nemusela bys to vyhazovat ;) Klidně inzeruj přebytky u mě na FB stránkách, nebo mi to hoď do mailu a já to tam pověsím ;)

      Teď mě napadá, vzpomínám si, jak jsme si psaly ještě někdy začátkem léta.. takže teď už jsi potřetí těhotná? Panečku, vás bude plná "chalupa"! =) To je skvělá, miluju rodinná zasedání, sváteční večeře apod.. ;) Tak hodně zdraví, štěstí a krásné svátky pro Tebe i váš celý dům ;)

      Vymazat
    2. No neznám nikoho ve svém okolí, kdo by se s tím patlal. A co já s kýblem lanolinu (původní záměr byl vyrobit si domácí krém proti opruzeninám), jestli chceš, ráda ti to pošlu (až bude chvilka času, pisnu ti mail, co mám). Taky je mi líto to vyhazovat.

      Jo jo, čekám třetí dítko a už se moc těším, jen teda ty první tři měsíce jsou fakt mazec. Kupodivu u nás chce velkou rodinu více můj muž, tak jsem řekla, že třetí bude, až koupí domek. No a v dubnu jsme se stěhovali a v květnu jsem měla pozitivní test. Když jsem to říkala jedné známé, tak se smála - jen aby ti holka pak nechtěl koupit třeba hotel.😜

      Vymazat
    3. To je fakt! A i po hotelu se dá ještě maximalizovat dál ;) =D No tak držím moc palce a přeju hodně zdraví a krásné Vánoce v domečku ;)

      A až budeš mít chvilku, určitě mail napiš a nějak se domluvíme ;)

      Vymazat
  20. Ha, sotva jsem začla číst tvůj blog, tak najdu tohle :) Ale moc gratuluju. A hodně štěstí u státnic, teda mě stačí už samy o sobě a to musí být něco ještě s prckem na cestě. (Ale říká se, teda aspon u nás, že na budoucí maminy jsou hodný:)). Tak ať to dobře dopadne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, no, ale zase když ho vezmeš zpátky na úplné začátky, máš co dělat a do té doby se zase rozepíšu, neboj ;)
      S těmi státnicemi u nás nevím, pamatuju si, že nedělaly ani úlevy u obyčejných semestrálních zkoušek.. =/ Každopádně, nejsem zase na střílení od boku, takže kdybych neměla sílu se na to fakt připravovat, vzdala bych to v klidu rovnou a odložila na podzim ;) A děkuju a přeju krásné Vánoce ;)

      Vymazat
  21. Také moc gratuluji, ten první trimestr je zrádný: unavenost, (ne)chutě, změny markantní, jenomže navenek nejdou vidět...ale stojí to za to. Tak přeji hodně sil, ať jste v pořádku a ať zbyde energie i na psaní tady nebo třeba na jiném blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky moc ;) Já už ho naštěstí ukončila a jdu vesele do 4. měsíce, takže už mi je den ode dne líp a mám zase víc sil na všechno. Momentálně doma probíhá fáze špitání si o to, co bude, takže to jsou hovory vesměs vtipné a už se těším, jak se jim zasměju za rok, až se to stane pravdou a už mi tak vtipné na tom nic nepřijde =D
      Děkuju za přání a užij si krásné svátky ;)

      Vymazat
  22. Cha! Paráda! Gratuluji moc a držím palce, ať je co nejlépe a hlavně zdravě. =) Držím palce oběma!
    Nemám to z vlastní zkušenosti, ale bude lépe. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je lépe, každým dnem a děkuju moc za přání ;) Přeju na oplátku krásné svátky a Vánoce!! ;)

      Vymazat
  23. Gratuluju moc!!! Já než jsem zjistila že čekám miminko, tak jsem v práci několikrát málem usnula na stoje, jak šíleně moc jsem byla unavená a říkala jsem si, čím to je, že to není normální být takle unavená :D :D Tak ať vše probíhá dobře a jste oba zdraví a v pořádku :) Já jsem měla krizi s blogem teď na podzim, ale trošku jsem změnila přístup a teď mě to zas šíleně baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to jsme na tom stejně. Já jsem místo pauzy na oběd normálně zalehla na stůl a hodinu spala =) Jen Ondra samozřejmě pak řekl "no já si říkal, že poslední měsíc nějak moc spíš" - no jasně, u nás doma to ví všichni dřív než ja!! =D
      Změnilas přístup? Tak to se na to musím juknout! Už zase začínám mít chuť číst, takže se těším, že budu mít co ;) A moc děkuju za přání. Přeju krásné Vánoce a hodně zdraví i vám ;)

      Vymazat
    2. Tak to naprosto chápu s tím spaním na stole :D :D A děkujeme:-*

      Vymazat
  24. Jsem si říkala, kdy to vypustíš do éteru :o))) a jsem ráda, že už je ti líp!! Hurá!! takže kdybych náhodou měla v prosinci cestu do Práglu (neslibuju, ale něco se rýsuje), tak kafe, teda, co to kecám.. :D bylinkový čaj dáme? :D
    Drž se krásko a užívej!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eni, no jasně!! A já vím, přesně kam na to "kafe" zajdeme ;) A lehký kapučínko mi neuškodí, zvlášť když jsem už víc jak půl roku na náhražkách ;) A já si dám alá Adina Mandlova s mandlovým a skořicovým sirupem, uáááááá =D
      Hlavně doraž, bez Tebe debužírovat nebudu =)

      Vymazat
  25. Míšo, moc gratuluju, až mi ukápla slza :). Zajímavé, že to staré pravidlo, že když člověk přestane tlačit na pilu, tak to (cokoli) přijde samo, platí i u tebe. Já jsem už nějaký ten pátek nastavená taky na děti haha, tak budu fakt ráda sledovat všechny těhotenské a maminkovské články! Hodně sil a pohody ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, moc děkujuu =) Ano, ano, každý měsíc nedočkavé očekávání a pak nic. To už by vystreslo, nebo spíš naštvalo snad každého. Už jsme si sama sobě připadala trapná =D Nejvíc mi pomohlo vědomí, že až se najde někde človíček, kterému se budeme tolik líbit, že se pak přihlásí sám a ono ejhle, asi to tak fakt funguje - takové těhotenské feng shui ;) A články budou, neboj ;) Měj krásné Vánoce (Apropo, slavíš je u nás, nebo v zahraničí? =)

      Vymazat
  26. Miško, to je paráda! Gratuluju, teda, to budou o to hezčí Vánoce! Jsem ráda, že důvod Té blogové pauzy je tak krásný, na začátku článku jsem se lekla, s čím jsi byla nemocná, a ono miminko:) Držím palce, ať se daří, ať je Ti dobře, přejde Tě únava a tak vůbec:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, moc děkujuuu ;) Hehe, to je hezké "s čím jsi nemocná, a ono miminko" =D Vím, že si užíváš svátků, ozdobiček, dělání dárků a vůbec vánočního šílenství stejně jako já, takže přeju krásné Vánoce ;) a samozřejmě hodně zdraví =)

      Vymazat
  27. Jů, moc gratuluju, to je paráda :). Já bych těhotenský deník ocenila, sice ještě pár let neplánuju, ale chci vědět, do čeho potom půjdu. Jó a receptíky na krémy pro alergiky, to by byla paráda, jakožto atopik a alergik a na všechno voňavý si nemůžu ani s éterákama moc zahrávat. A jen odpočívej, tělo si o to z nějakýho důvodu říká :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, moje tělo si říká o tolik věcí a ty důvody jsou pro mě opravdu až někdy nepochopitelné - začala jsem plést, nahřívat si polštář pod nohy a poslední dobou ulítávám na pochutinách z mekáče! =D A s těmi éteráky máš pravdu, já je vlastně teď taky z velké části nemůžu a musím to vůbec všechno nastudovat. Tolik práce, tolik práce.. =D
      Moc děkuju za přání a přeju krásné a pohodové Vánoce a sváteční náladu ;) a deníček začnu ;)

      Vymazat
  28. Ahoj Mišpulko,víš,jak ve mě hrklo,jak jsem četla,že jsi byla 2 měsíce nemocná...? Tohle mi už nedělej...Jsem moc ráda,že je to tak nádherná "nemoc" - těhule se z tebe stala...Bombááá...Já osobně momentálně dojela z pohotovosti a ze stomatochirurgie a umírám bolestí...Vše popíšu u sebe,tady se to nehodí,tady chci moc pogratulovat a popřát hodně zdravíčka a mateřské lásenky.Ono,jakmile tě přejdou všechny neduhy uvidíš,jak moc ti to to mimčo nahradí...Budeš mamčule a i když si to možná teď ještě neuvědomuješ,je to to nejhezčí,nejkrásnější,co to kecám...nejlepší období pro ženu...Radšji bych vydržela ještě další porod,než skoro všechny moudráky zároveň ...tak se drž bobku,všechno nej...L.
    PS/ Jen jsem chtěla říct,že jsem už na podomacku.blogspot.cz.LeyaBee mi nejde nastavit...(Kdyby někdo věděl,jak nastavit to,aby mohli přispívat i anonymní čtenáři,budu moc ráda.Vím,že je to v nastavení,ale když kliknu na "příspěvky a komentáře",nemám tam tu možnost...Děkuji moc.) Omlouvám se,ale nevím,kde jinde se zeptat....Měj se moc krásně Mitsuuko a vydrž to,stojí to za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooooj, no sakra, to se tak hezky čte =) jojo, miminkovská "nemoc" je parádní, když se přečkají první měsíce nevolností =D Teď už je to lepší a taky si to začínám užívat ;) A prosím Tě, neříkej, že jsi byla na chíře na trhání osmiček? A to bylo takkomplikované? Tak přeju co nedřívější uzdravení a hlavně ať to přestane bolet. Se zubama je kříž. Kdybych věděla, což je blbost to vědět dopředu, že jo, že budu v tom, tak bych si ještě v létě došla k zubaři. Takhle jsme to nechala a teď řeším, kdo mi vytrhne osmičku bez rentgenu, navíc, kdy to bude bezpečné, kvůli umrtvení =/

      S tím problémeme komentářů nevím, ale doporučuju se kdyžtak už na férovku zeptat na bloggeru na helpdesku.

      Přeju krásné Vánoce a hodně zdraví ;) papa, M.

      Vymazat
  29. jo prosím ty články o těhotenství ! moje oblíbené těhotné blogerky právě porodily a mě to nečekaně docela dost bavilo číst :D
    jinak přeju hodně zdraví a at je všechno v pořádku ! :) a gratuluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, neboj, už jsou v hlavě, teď už to jen nacvakat do klávesnice ;) Ale máš pravdu. Já jsem taky hrozně ráda sledovala články v těhotenských denících a teď už mají všechny miminka a nemají čas tolik psát =) Snad se ke mně ještě někdo přidá a třeba nás bude víc =D

      Tak moc děkuju a přeju zase krásné Vánoce =)

      Vymazat
  30. Tak to už mi to všechno dává smysl :) Velká gratulace zlato :* Snad se tahle nálada a nechuť k dělání čeho koliv změní. Jinak ti přeji jen to nejlepší, hlavně zdraví tobě i miminku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju =) Nebo děkujeme? Teď nevím, jestli se ze mě stává i tiskový mluvčí malého =D Každopádně přeju krásné V8noce a hodně štěstí i zdraví zase vám =)

      Vymazat
  31. Míšo gratuluji a myslím, že nikdo se nebude zlobit,když se blog bude vyvíjet, za mě není nutné zakládat další, prostě blog jsi ty a ty se měníš, situace je jiná a i čtěnáři se mění atd. Takže za mě se těším na změny co přijdou na blogu a navíc kdo ví zda za rok nebo za dva se mi nebudou tvé rady na těhotenskou kosmetiku , zdravou stravu apod. hodit :D A kdo jiný by měl hledat co je nejlepší na pokožku nebo co si umíchat než ty :) Hodně štěstí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju za krásnou zprávu =) No, toho míchání se docela bojím - na malé určitě, to nechci moc riskovat a na sebe - pro ostatní už jsem vařit zase začala, ale jak to tak chodí s kovářovou kobylou.. já se nemažu skoro vůbec, nějak k tomu mám poslední dobou tak strašlivou nechuť =)
      A zdravá strava?? Sakra, to jsem nikde určitě nejmenovala =D Zdravá strava je super, ale po pravdě, msím to svést na malé, protože já se tak normálně nestravuju, ale poslední dva měsíce jím jenom bílé pečivo, většinou rohlíky namazané Májkou!! samé citrusy (mandarinek sním na posezení i kilo) a sušené ovoce. Na nic jiného chuť nemám, takže je to blbý, ale když tyhle věci nejsou po ruce, pak to schytám většinou mekáčem, po kterém se najednou můžu utlouct =D No, budou to asi články plné protikladů a rozporů, jak už to tak bývá, když se člověk snaží na něco připravit a ono je pak vždycky všechno jinak ;)
      Jani, tak přeju krásné svátky, vánoční náladu a rodinnou pohodu a hodně štěstí, papa

      Vymazat
  32. Gratuluju! Jako bych tak trochu četla o sobě. Taky mi v těch prvních měsících bylo ze vší kosmetiky blbě, já si skoro ani zuby nebyla schopná a ochotná vyčistit. Šetřila jsem na sobě a řešila jen miminí věci, blogy a kosmetika šly mimo mě..Během druhého trimestru jsem si postupně všechno nakoupila a v hlavě mi zase nějak "přeskočilo", věci se začaly v mém kosmetickém světě vracet do normálu. Teď za 14 dní rodím a uvidím, jak to bude potom, nechám se překvapit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, ale to máš teda kurňa náskok!! =D No všechno se pořád hrozně mění, jeden je mi skvěle, mám sílu skály lámat, cvičit, běhat, vařit, tvořit a druhý den bych nejradši celý prospala. Nejhorší je, když se tato nálada změní během pár minut a jsem třeba v půlce masky na obličeji, nebo hennování - couvnout už nejde, ale nejradši bych to hned všechno naráz zahodila a šla spát =D

      A už za 14 dní? Tak to přeju moc zdraví, ať vše vyjde dobře a podle představ, jste oba zdraví a spokojení a dej vědět!! ;) Krásné Vánoce už ve stavu +1 ;)

      Vymazat
  33. Zlatíčko moje, s radostí jsem to četla ten Tvůj coming out :-DDD, mám takovou radost, že bude mláďátko, jupííí a blíženec jo, si ho daruješ k narozkám :-). Mamčina reakce fakt pobavila, ale já mám doma vodnáře a taky je s ním pěkná "prdel" tak zas ty blížence nepřeceňujme haha. A já ti rozumím - jsem dvojjaká protichůdná "ryby"...
    Jinak Miláčku, kdykoliv mi písni, co bys s Alverde chtěla - páč já uvažuju nad dárkama a už jsem se právě k okolnostem rozhodla, že by to nemělo být nic voňavého, což je teda problém - takže jakože žrádýlko :-)) a troška estetiky...Ale s tou Alverde něco vymyslím, vono to je docela dost muziky za pár peněz - prostě sockiální režim - však živím dvě děcka že :-D Moc se mi Zlatíčka opatrujte, myslím na Vás s láskou každý den!!!! :-******

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prej comming out!! =D No hele, zlatíčko, ani nevíš, jaký sociální režim zavládl u nás. A už jen vidina toho, že to rozhodně nebude lepší (a to jsem hodně velká optimistka, protože každému, kdo si dovede představit splácení půjčky a příspěvek na rodičáku, je to s malým Mitsuukáčkem naprosto jasné =D) ve mně moc nadějí nevzbuzuje. O to víc začínám hltat kuchařky, Láďu Hrušku (to je nový Ondrův idol, od té doby, co udělal jeho domácí pribináček a nekecám, fakt byl geniální a úžasně dobrý!! =D a samozřejmě zpětně Tvoje články na ksichtí krémy ALverde a všechna jejich séra a krémy na očka. Jinak, miláčku, nic mi nekupuj, neblázni, socky si rozumějí ;) Já budu vyrábět, ale nakupovat moc taky nemůžu. Maximálně, kdyby se Ti doma válelo nějaké ALverdí máslíčko na nohy (to skvělé), nebo to jejich tělové máslo s makadamovými oříšky - beru i zbytky ;) Doma mám v zásobách už jen ten nový krém na strie a na něj jsem líná a hlavně je moc překytičkovaný =D
      Emí a víš, jestli pojedeš ještě letos do Prahy? Kvůli Tobě i obětuju poslední den vánoční dovolené ;) Moc ráda bych Tě viděla! Enka taky "straší", že jí to možná ještě do konce roku vyjde, ta bychom se tu mohly sejít na vánoční posezení ;)
      Tak se opatrujte tam u vás a pozdravuj všechna děcka, odrostla (ta zd omu), Bebku i kočičáky ;) papa =o*

      Vymazat
  34. Já jsem si říkala, co s tebou je, ale miminko by mě opravdu nenapadlo.. gratuluju! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, taky mě to překvapilo =D A moc děkuju, Marti ;)

      Vymazat
  35. :) gratulujem a drzim palce v nacerpavani energie...myslim, ze koniec clanku dava uz jasne signaly, ze medvedko sa uz prebudza zo zimneho spanku:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jo, máš pravdu, je to den ode dne lepší ;) Moc děkuju za milou zprávičku a přeju krásné Vánoce!! =)

      Vymazat
  36. Jeeeeej, gratulace :) Ráda si přečtu těhotenské články z jiného pohledu a tak trošku zavzpomínám..během těhotenství jsem chvilkama nebyla až tak happy, ale teď na to téměř se slzou v oku vzpomínám :)) Drž se a od 4-tého měsíce bude už jen líp a líp...aspoň do toho devátého, ten je pak "trošku" protivný, ale to asi víš z mých článků :D
    Ať vše dobře dopadne a hlavně zdravíčko :)

    SpaceSusi´s blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, děkuji ;) No, máš pravdu, od 4.tého měsíce je mi už hej. Není mi špatně, nejsem tolik unavená, byť si nikdy neplánuju program po deváté večerní, nemá to cenu (jen teda škoda nějakých filmů, které nikdy nedokoukám do konce =D). Teď už se jen nemůžu dočkat každého dalšího ultrazvuku a kontroly, kdy toho drobečka zase uvidím, když ho zatím necítím. A co vy, holky, jak válčíte? Napjatě od tebe čtu každý článek a čekám, co mě taky čeká, takže doufám, že se máte krásně a jen si užíváte ;)

      Vymazat
  37. Milá Mitsuuko, moc gratuluji a přeji hodně zdraví celé rodině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc =) Přeji také krásnou sváteční náladu a veselé Vánoce!! =)

      Vymazat
  38. niekedy je pauza a nasledne zmeny priam az nutne :) Pozývame ťa k nám na našu úúúžasnú súžať o naozaj hodnotné ceny :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  39. Zajímavý článek

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...