pondělí 8. září 2014

Čistící sprej a gel na obličej Antiac a intimní sprej Topida | SALCURA


Tak konečně jsem po vlně, která se přehnala  blogosférou už loni, i já schopná sesumírovat své zkušenosti a případná doporučení na produkty značky Salcura. Z původně zamýšlené recenze pouze na mycí gel je to nyní malé pojednání o všech třech produktech, tedy o mycím pleťovém gelu a spreji na akné řady Antiac a intimním spreji Topida. Gel dnes však hraje hlavní roli.

S touto recenzí jsem otálela hodně dlouho. Gel mám doma už něco přes rok. Kupovala jsem ho jako duo spolu se sprejem ze stejné řady. Pokud zavzpomínáte, Antiac sprej byl v mini balení v jednom z Ladyboxů a neomylně jej poznáte podle toho, že hodně silně voní po tea tree a většině lidí není jeho vůně moc příjemná. Mně tohle balení Ladyboxu minulo a koupila jsem si až balení s jeho sestřičkou určenou na intimní hygienu, Topidou. Ta je mimochodem skvělá!
 
 
 
Antiac Acne Clearing Spray, Salcura

Zdroj

U spreje ještě chvilku zůstaneme. Nekupovala jsem si gel a sprej na obličej, ale zcela účelově na záda. Měla jsem s nimi opravdu velké problémy a ničím se mi je nedařilo vyléčit. Jestli však čekáte šťastný konec, tak ne. Ranky se mi sice asi 2-3 dny po začátku aplikace ráno a večer začaly stahovat a léčit. Stačil však další týden aplikace a vše bylo zase zpátky. Takhle to šlo se sprejem pořád dokola. Chvilku pohoda a chvilku zase na nic. Sprej sice podpořil hojení, ale hlavní problém vyléčit nedokázal, jen ty menší povrchové záněty, takže boule se dělaly vesele dál.
 
Ani společně se znásobenou péčí pomocí mycího gelu nebyly výsledky nijak oslnivé. Na vůni jsem si zvykla, teď už mi z přírodních věcí vysloveně smrdí jen máloco (kananga stále vede), ale na neúčinkování ne a po pravdě.. Bez ani po 3 týdnech viditelných výsledků už mě nebavilo používat speciální "sprcháč" na záda a pak ještě sprej s tím, že se tam nesmím zapomenout nenamazat, aby sprej po krému jen nestekl. A v tom vidím i trochu kámen úrazu. Hojit to sice hojí, ale pak už, jakmile se zánět převrhne do ranky, nedokáže dodat kůži péči, která by podpořila regeneraci. Byť ani jeden z produktů kůži nijak zvlášť nevysušuje, tak při absenci jakékoli hydratační péče po aplikaci začne být zákonitě vysušená a náchylná k prasklinkám, čímž dochází k tvorbě dalších zánětů. No paráda.
 
Sprej je momentálně dostupný třeba zde. Co jsem koukala, tak změnily řadu i obaly. Obal od spreje už nemám, takže vám změnu i ve složení nepotvrdím.


*


Antiac Purity Clear gel, Salcura


Jak jsem psala už výš, ani ve spojení se sprejem mi to na záda moc nepomohlo. Když jsem si toto duo kupovala, ještě ho nebyly plné blogy jako nyní. Měla to být novinka a hrozně jsem o ní chtěla psát. Po čase jsem však došla k názoru, že není vlastně o čem psát. Moje pocity a zkušenosti byly natolik rozporuplné, že kdybych se v ty dny myla normální vodou, mělo by psaní o tom zhruba stejné závěry.
 
Ale co se nestalo. Došel mi doma mycí gel, byla jsem líná udělat si další svůj a spojila tak příjemné s užitečným: lenošení a spotřebování dalšího ležáku z mé koupelny. A tak došla konečně řada i na tento gel a na jeho správné použití na obličej. A moje závěry byly natolik překvapivé, že vám je sem napsat prostě musím.



S rostoucím počtem DIY výrobků, které používám, se hodně ztenčuje možnost, že bych jen tak napsala recenzi na nějaký komerčně prodávaný produkt. No a ejhle, ono jo. Čas od času se mi stane, že zavadím o produkt, který mě svými  účinky natolik dostane, že zůstávám u něj, namísto toho, abych složitě koumala recept, zkoušela výrobu, pak testovala na sobě a pak třeba zjistila, že musím začít od začátku. No a teď se mi dokonce zázračné produkty sešly dva. O tom druhém až za pár dní, zatím jen prozradím, že se jedná o drahocenný pleťový olejíček od Primavera.
 
Co má dělat
čistit a pečovat o pleť náchylnou ke kožním zánětům. Jelikož se jedná o hlavní mycí produkt z řady Antiac - proti akné - má mít antibakteriální a lehce desinfekční účinky, čemuž má pomoci i na antioxidanty bohatý rakytník, ale také rozmarýnový extrakt, nebo bisabolol (účinná látka obsažená např. v heřmánku, která velmi silně podporuje hojení). Jako vážně, pokud to vezmete doslova, pak budete strašně zklamané, protože vám opravdu jen samotný gel s ksichtíkem zázrak nenadělá (k tomu potřebujete doladit i zbytek péče - krém apod., popřípadě to vyladit zevnitř, víme..).

Složení původního gelu

Složení
Všude vyzdvihují přírodní složení, ale když se dostanete přes kopu organických emulgátorů, smáčedel a konzervantů, zůstanou vám hlavní propagované účinné složky až na zádi v seznamu ingrediencí. Docela mě tak pobavila "pečující Aloe Vera a Rakytník", které zaujímají poslední místa.

Pro srovnání: složení nového gelu (zdroj)


Vězte však, že mnou recenzovaný gel už patří do starého železa a nyní v novém kabátku je jeho složení o hodně blyštivější a oslnivější než toho mého (přírodní a účinné složky se přesunuly z konce seznamu na začátek a teď bych ho už i doporučila všemi deseti a je velmi pravděpodobné, že si ho koupím znovu).  
 
Konzistence je hustší, sametově hladivá, nejvíc mi připomíná med. Absolutně vůbec se mi gel nepodařilo napěnit, ať jsem použila gelu a vody sebevíc a vyzkoušela více možností aplikace. Vyčarovala jsem pro vás sice pár mini bublinek, ale byl to úkon hodný kouzelníka a přišla jsem kvůli němu pozdě do práce. Přesto se s ním výborně pracuje, po pleti pěkně klouže a není třeba to s ním přehánět. Na mytí obličeje vám stačí množství cca lískového oříšku.

Vidíte je? Pár uprostřed a celá jedna velká vlevo - to jsou pracně vydobyté bublinky. Jo a neuděláte z toho ani mléčnou emulzi, to jen kdyby to náhodou někoho napadlo..

 
A co doopravdy dělá
Používám ho ráno jako jediný čistič a večer jako druhý. Dal by se eventuálně použít k odlíčení i samostatně, ale musely byste ho použít dvakrát, abyste měly jistotu, že zvládne odlíčit opravdu všechno. Jeho nepěnivost je totiž přímo úměrná jeho šetrné péči. Po eskapádě se zády jsem se bála, obličej bude vysušovat. To se však nestalo. Naopak, i když jsem ho používala v době nejvyšší potřeby - měla jsem vysušené už narůžovělé podrážděné tváře, místy se šupinkami - pleti velmi prospěl a spolu s přidaným olejíčkem na večer pod krém mi dělá velmi dobře. Takže nevysušuje.
 
Samozřejmě, že hojení nepřikládám jen jemu - změnila jsem lehký odličovač za už zimní odličovací balzám a pod krém jsem začala kapat zase olejíček. Přesto musím říct, že když jsem předtím používala pěnu od Cattier, tak pleť byla spíš podrážděnější, její stav se nijak nelepšil a období stagnace a zhoršení se pravidelně střídalo. Takže další plus tomuto gelu.
 
Pokud máte jako já období opravných termínů zkoušek, tak asi znáte, jak vypadá obličej po víkendu stráveném doma "nad učením" v blízkosti koupelnového zrcadla. Naštěstí tento gelík spíš uklidňuje, než by podráždil. Nedočkáte se od něj ani pálení, svědění, nebo pnutí pleti po umytí. Navíc jako bonus nepálí v očích, pokud si je jako já šudláte spolu s obličejem najednou (jen pro upřesnění, já sice myju celý obličej i přes oči, ale ty mám hodně pevně zavřené a rozhodně by mě nenapadlo tímto gelem oči odličovat záměrně).
 
Cena se mi zdá výborná - cca 8 liber - a objem 150 ml vám vydrží dlouho a dlouho.



*

Topida Spray, Salcura

Zdroj

A tohle už sem dodávám jen pro úplnost. Ani za poslední dva roky jsem na něj nezměnila názor. Je to ta nejlepší prevence proti letním/chronickým intimním zánětům, jakou jsem kdy měla. Určitě Vám nedokáže vyléčit nějakou těžkou bakteriální infekci, na tu prostě potřebujete ATB, ale velmi to uleví při léčbě, napomůže urychlení hojení a hlavně hrozně uleví.
 
Je sice fakt, že to má silné grády a směs extraktů jako je máta peprná, skořice, česnekový extrakt, nebo lemon tea tree už leckteré napoví, co má po aplikaci očekávat. Ano, je to pěkněj fičák, ale trvá to jen chvilku a pak už přichází ta úleva. Zatím jsem to brala k vodě, na dovči, pod stan poslední dva roky ty záněty prostě nemám a že jsem na ně trpěla dost. Jo a 50 ml balení vám vydrží snad věčnost, protože mně to moje malé cestovní z Ladyboxu vydrželo ještě do teď. Vysvětlení je jednoduché - on tak spolehlivě léčí a funguje jako prevence, že po pár použitích už ho prostě nebudete potřebovat. Jo a seženete ho třeba zde za 10 liber.
 
 
 
*
 
 
No, pokud vás něco z toho zaujalo a nenakoupily jste ještě zásoby kosmetiky na celý další rok na víkendovém veletrhu v Letňanech, pak určitě někdy vyzkoušejte mycí gel Antiac a k bazénu přibalte sprej Topida.
 
Pomalu už je čas na změnu odlehčené pleťové péče za výživnější podzimní. Já jsem zatím změnila jen odličovadlo a přidala olejíček, ale až začne být pořádná zima, měním navíc i krém. O jednom moc šikovném a regeneračním olejíčku pro smíšenou a mastnou pleť vám povím pohádku s velkým happy endem zase příště. A počkejte si na ni, vyplatí se to, protože Primavera má obecně výrobky poněkud vyšší cenové, ale v rámci slevových dnů na ně bude v Greenwave opět sleva. ;)
 
 
 
A co vy, jak na vás působil mycí gel Antiac, nebo intim sprej Topida? A už jste provedly zimní aktualizaci péče o pleť?

 

10 komentářů:

  1. na záněty naštěstí (ťuk ťuk, tfuj tfuj) netrpím, takže Topida mi pořád stojí na poličce, ale Antiac sprej jsem měla dvakrát, vůně mi nevadí, pleť čistil hezky, ale vždycky jsem ho musela používat jen chvíli, protože mě pak docela vysušoval. a druhé mini balení mi nějak záhadně vyschlo, prostě se vypařil, přitom byl zavřený pevně. asi osud :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no asi jo, to bude ten osud =) zachránil Tě před vysušeným ksichtíkem ;) a ten gel jsi nezkoušela? Sprej mi taky nakonec zavoněl, ale neměla jsem důvod ho používat, fakt to bylo jak na houpačce, stálé výsledky, nebo zlepšení žádné..

      Vymazat
  2. tak Topida mě zaujala, na záněty trpím, takže tu si pořídím :). A Antiac jsem měla takový ten sprej proti akné, nejsem si jistá, jestli je to ten samý, a nevím no.. ze začátku fungoval a pak mi přišlo, že přestal, ale těžko říct, protože tehdy jsem měla pleť fakt hodně špatnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je on, mají z řady na akné jediný. Jen je zase v novém kabátku, ale nevím jestli bude lepší než ten předchozí.. Musím vyzkoušet nové složení aspoň u toho gelu =)
      A s Topidou budeš koukat. Opravdu mi zachránila nejednu dovolenou a za ty prachy je to kouzelný sprej. Navíc mi teda hrozně voní =)

      Vymazat
  3. S intim sprejem jsem moc spokojená, fakt krásně rychle zklidňuje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Neznám snad nic lepšího. Dokonce ty v lékárně prodávané krémy na uklidnění nedokázaly udělat za vteřinu to, co on, spíš jen víc dráždily..

      Vymazat
  4. No čéče, Topida je fakt fičák, vždycky po aplikaci jsem si nadávala jak špaček, ale nemůžu popřít, že to funguje. Kéž by bylo něco bez toho mezikroku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, prý "mezikroku" =D no to jo, ale když to odezní, tak ta úleva je nepopsatelná =D Vlastně, dá se říct, že takhle rychle mi nic od doktora ještě nezabralo. Vždycky to nejdřív zhoršilo stav a až po pár dnech nabralo nějaký směr k léčení

      Vymazat
  5. Antiac sprej už jsem vyzkoušela a moc mi vyhovoval! určitě si ho pořídím znovu a asi k němu přihodím i ten mycí gel :) mohlo by to být vážně super kombo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ;) A jsem zvědavá, jestli změnili složení i u spreje, tak jestli poznáš rozdíl, třeba už nebude tak vysušovat ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...