čtvrtek 24. dubna 2014

Zlatá blond přírodní barva Logona | Z deníčku šílené hřívy I.

 
Co asi udělá s mými světlými vlasy blonďatá henna?? Tahle otázka je velice palčivá, že? A vsadím se, že si ji položila nejednou každá majitelka zeleného mozku se světlými vlasy. No, tak já jsem to, milé dámy, za vás prubla a v článku se můžete pokochat i fotoreportáží. Toto je první článek ze série o přírodním barvení.

Nó, tak rozhodně nečekejte blond barvu z obrázku na krabce, hehe. To fakt ne. Pamatujte, že henna/přírodní barva, ač blonďatá (není to oxymóron?), ač výrobce slibuje na vzornících hory doly (blonďaté), vlasy zesvětlit neumí. Maximálně jim může dodat odlesky, že vypadají světlejší a pokud do ní přimícháte heřmánkový odvar, nebo citronovou šťávu, můžete si dopomoci i k falešnému zesvětlání podobnému vyšisování od sluníčka. Nečekejte však, že vám to z myší šedi udělá zářivou blond. Příroda zázraky sice umí, ale taky si pevně stojí za tím, co vytvoří a přes to vlak nejede. Nikdy tedy nedosáhnete celkového zesvětlení od přírody tmavých vlasů, to je mez, kterou prostě přírodní barvou nepřekročíte.
 
Tak a teď se budu snažit zavzpomínat na dobu, kdy k nám přijela Lucifrídka a my jsme se daly do barvení. Je to už snad 4-5 měsíců, tak mi omluvte absenci většiny detailů. Ale když tak se mě na to zkuste zeptat v komentářích - správně zvolená otázka dokáže probrat k životu i mou paměť. ;)
 
 
 
A proč vám píšu o neaktuálním barvení, když už jsem od té doby vystřídala další dvě barvy (o té chemické jste se mohly dočíst už v Deníčku šílené pleti II.)? Chci to vzít postupně, abyste si přesně dovedly představit, co momentálně na vlasech mám, jaká byla jejich výchozí přirozená barva a taky vím, že hodně z vás se blonďaté henny bojí, protože přeci jen henna dělá medový odlesk a to většina  studenovlásek nechce. Tak ať víte..
 
Sáhla jsem po nejsvětlejším možném odstínu přírodní barvy "Zlatá blond" od značky Logona. Tento odstín ještě vyrábí Henné color a po pravdě, příště sáhnu radši po ní. Nevím, proč, ale ta Logona je mi docela nesympatická. Navíc, po Vitamínové Henné color jsem měla nádherné zdravé vlasy, takže vlastně vůbec nerozumím tomu, proč jsem šla do předražené Logony?!!
 
Předem musíte zvážit i kolik peněz za to chcete dát. Finanční stránka je zde totiž opravdu diametrálně odlišná. Zatímco za Henné color dáte okolo 150,- korun, za stejně velkou krabku Logony vypláznete 280,- Kč a to už je setsakra rozdíl. Ani vám nemusím povídat, že to musíte přepočítat i na délku svých vlasů. Jen pro přirovnání - na svoje víc jak do půl zad dlouhé a husté  vlasy potřebuju krabičky 3, tedy 300 g barvící směsi. S touto jednou Logonou mi Lucka zvládla nabarvit jen 2 cm od hlavy - na vršek a zadek hlavy + na délky už to rozhodně nestačilo. Mně by se tedy s Logonou barvit hlavu fakt nevyplatilo a vyšlo by mi to na bezmála litr. (jednou krabkou pohodlně napatláte mikádo, to je asi tak celé)
 
Na obrázku vpravo - vidíte, kam až sahají ty opatlané okraje na míse? Tak to by bylo zhruba 2/3 množství henny, které potřebuji na obarvení celé hlavy i s délkami
 
Co mě zaujalo byla vůně a šílená barva po vymíchání s vodou. Vonělo to nádherně po šípcích a barvu to mělo krvavě rudou. Fakt jsem se musela snažit, aby to foťák s bleskem vzal podle skutečnosti. Do směsi jsem na podporu světlejšího tónu přidala šťávu ze dvou citronů. Už si nepamatuju, jakou teplotu vody jsem tam přimíchávala, ale řídila jsme se návodem, takže tam si to vyčtete. Další výtka k ceně - to fakt za ty prachy nemohli do balení k mizerným rukavicím (ty široké igeliťáky, které padají z rukou a dávají se na benzinkách) dát i čepici?? Třeba Khadí, která je mezi ostatními hennami špička, má v o kilo levnějším balení i čepici. Takhle jsem si vlasy musela zabalit do igelitky z Tesca.. =/
 
Když jsme koukaly do misky s tím málem rudé kaše, hlavou a nejen hlavou nám vířily otázky, jak proboha budu vypadat a jestli by si tu směs neměla naplácat na vlasy spíš Lucifrída, která chce zářivě zrzavě rudou a ne já s představou blond hára. Ale popíjely jsme už od začátku, což notně posílilo moje rozhodnutí a s pokřikem "Jdem na to, aspoň bude nějaká sranda!" mě začala Lucka barvit. A když už, tak už, nechala jsem to tam krásné dvě hoďky působit, navzdory návodu.
 
 
 
Víte, jaké bylo moje (i Lucčino) překvapení, když po zaflákání půl koupelny, jako by to byla jateční místnost, jsme koukaly na moje naprosto nezměněné blond háro?? No nic.. prostě se nic nekonalo. Za ty těžce vydělaný tři kila se nic nestalo a prachy vylítly komínem. Tak trochu i moje sny o přírodním odbarvování.
 
Schválně sem dávám fotky před i po, abyste si to dokázaly představit. Myslím, že je naprosto zbytečné flákat na hlavu něco jako Logona barvu. Je to na nic, jen hezky voní, ale to je tak všechno. Ve srovnání s vitamínovou Henné color je to pouze parodie na přírodní barvu, která nejenže nebarví, ani nemění odlesky/odstín, ale ani nepečuje. Tududum tum..
 
PŘED a PO
 
Berte to jako předvoj následujícího článku, který je zas aktuální akorát (z Velikonočního pondělí). V následujícím dílu si povíme něco o špatném svědomí zelených mozků, lítosti a nakonec vítězného barvení chemky zpátky přírodní hennou..
 
 
 
Halo halo, jak se máte při čtvrtku? Taky vás tak láká přírodní barvení? =)



 

39 komentářů:

  1. Děkuji za varovný článek před Logonou, mě ta značka není sympatická už jenom obalama. Po Khadí jsem si koupila z iherbu light mountain za necelou stovku i s rukavicema a čepicí a jsem spokojená. Příště se chystám na Rainbow Research, který má lepší recenze. I s tím poštovným mě to vyjde lépe než chodit do drogérek tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Agnesko, drogerkám bych se úplně vyhla, co se henn nebo přírodních barev týče.. Ale to, co jmenuješ Ty, co to je, to jsou henny, nebo přírodní barvy? Nikdy jsem o tom ještě neslyšela?

      Vymazat
    2. A jsem ráda, že mi někdo můj názor na Logonu potvrdil - já nevím, jestli je to názvem značky, obaly, nebo těma šílenýma cenama, ale je mi prostě ekl.. =/

      Vymazat
    3. musím říct, že light mountain je zrovna teď i moje top henna. a logona mi je brutálně nesympatická, od té doby, co jsem si koupila krabičku za 350 (jo to jsou ty maloměstské ceny) v odstínu tmavě hnědé a s mou světle hnědou to neudělalo vůbec nic. jen to vysušilo vlasy a zasviňilo koupelnu.

      Vymazat
    4. No, něco na tom bude, když se nás tu se stejným názorem sešlo víc - jen to sviní, voní a jinak nic nedělá.. =/ a čapku jsi tam měla?
      Kde se dá sehnat ligh mountain?

      Vymazat
    5. hele čapku? já fakt nevím, to už je dávno. navíc čapku nikdy nedávám, protože to chci studené. no a light mountain je ta nejstudenější henna, co jsem kdy zkusila. mám odstín light brown, zrovna dneska moje druhé barvení a zbožňuji ho. http://www.iherb.com/Light-Mountain

      Vymazat
    6. Hani, takže to necháš na té hlavě zaschnout? Mně se to pak začne dost drolit a třeba na Khadí je přímo napsané, že henna nesmí nikdy na hlavě vyschnout ani zchladnout..
      Ale co si pamatuju, tak jsi bývala do červena, ne? Nebo už je to změna?

      Vymazat
    7. Já jsem tam něco jako čapku měla, spíš takový obdelník, ale stačilo mi to :)

      Vymazat
    8. Jo, vidíš, už to je fakt dlouho.. tak to složené nebyly rukavice, ale takovej blbej na nic pytlík.. Hmmm, i tak, prostě za ty prachy je to vazmek.. =)

      Vymazat
    9. no do červena jsem v podstatě pořád, mně se totiž jakákoliv henna vymývá do červena. ale mým cílem je právě co nejstudenější hnědá... což se mi, si myslím, s hennou asi nikdy nepodaří. ale zrovna teď po barvení je to hnědé bez jakékoliv červené. jen si tedy myslím, že to moc dlouho nevydrží, tak možná dva týdny?
      https://twitter.com/denjekrasny/status/459971119512956928/photo/1

      a nechávám normálně zaschnout pokaždý. to co je za blbost že by se nemělo? ono mi to stejně nezaschne, možná tak trošku kořínky, ale zbytek je i po čtyřech a více hodinách mokrý. a kdysi jsem četla nějaký návod, jak dostat z henny co nejvíc barvy: naplácat - nechat zaschnout (prý to trvá až 24 hodin) - polít citronovou šťávou - nechat zaschnout (dalších x hodin) - tak na to jsem nervy zatím neměla.

      Vymazat
    10. To je výborná barva, tohle je fakt krásná studená hnědá.. A to se Ti teda odmývá do červena?

      To se nedivím.. no, říkali mi to jak ve stánku Khadí, tak i v jejich obsáhlých návodech to uvádějí - hlavně, aby henna nezaschla.. =/

      Vymazat
  2. Ajajaj, slinim ze vzpominky na tu uzasnou mandlovici :DDD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáj, já zapomněla, co jsme popíjely.. tos mi neměla dělat, připomínat ten božský lektvar =D

      Vymazat
  3. Aha hmm..tak to snad bolo lepsie to PRED nez PO :/ ja som skusala zrzavu Henne Color...na tmave vlasy samozrejme ziaden farebny efekt, ale primiesala som do toho rozne oleje s pocitom, ze mi to vlasy aspon osetri. Bolo s tym vsak tolko prace a na vlasoch ziadne vyrazne vysledky, ze som to tak nechala..
    Ale svetlovlasej kamoske ta zrzava Henne Color chyta ako besna :)) Lucky girl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, Siu, vzal to blbě foťák, na rozdíl od prvního fota byla zima a jiné denní světlo. Ty vlasy byl naprosto stejně barevné a tónované jako před..
      A jinak, já jsem teď nabarvená na to blond odbarvené háro právě zrzavou Henné a o tom bude další článek - šla jsem fakt do zrz =D

      Vymazat
    2. Ale abys věděla, tak se mi hrozně líbí Tvoje zrzavá - ta je od přírody, nebo je to barvené? Čím? =)

      Vymazat
  4. Mitsuu, tak to jsme se hezky sešly.. :o)) já včera vzdala svůj pokus býti světlohnědovláskou a vrátila se zpátky k blond.. chemií, pochopitelně :D článek bude..

    Ty nás napínáš teda!! Chci vidět tu zrzavou!! :D

    A nevěřila bych, že ta kaše barvy višňové marmelády neudělá s odstínem vůbec nic.. no, jsem ráda, že jsi mě odradila od předražené Logony..

    Bonsaj tě zdraví!!! :***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eni a Bonsaj! =D no fakt to neudělalo nic. DOcela je i podezřívám, že tam jsou prostě nějaké květy a ovoce a barvy jen trochu. Na hlavě bys to nepoznala, ani víc zlatá, ani do hněda, prostě furt ta stejná medová blond..
      Takže jsi zase šla do studené blond? a s jakou značkou dělá Tvoje kadeřnice?
      Neboj, nebudu napínat dlouho, zrz vyjde zanedlouho ve článku ;)

      Vymazat
    2. Šla jsem do neutrální blond, ta studená se ke mě podle všech pravidel prý nehodí..
      Sama sobě kadeřnicí Enka nakupuje v drogerii a po tom, co jsem zavrhla L´oreal, který mi vlasy požral jako kyselina sírová, barvím Garnierem Olia. Víš jak, ty přírodní oleje.. muhehe.. :D

      Vymazat
    3. Jooo, Olia, která se objevila před xx měsíci na všech blozích, protože jí posílali bloggerkám zdarma.. =D
      A co, jak to vypadá? A ono Ti to vážně dokáže z tmavé udělat světlou? Nebo jaká je Tvoje přírodní barva?

      Vymazat
    4. Fakt to dokáže ze světle hnědé šedomyší udělat blond.. ale teda nedělám si iluze, že by to vlasům nějak svědčilo..

      Sakra, že já nezačala blogovat dřív, že by mi ji taky poslali :o))))

      Krásný víkend zrzečku!!! :***

      Vymazat
    5. Hihi, prý zrzečku =D
      Nojo, posílali, však se podívej na ty profláklé blogy, že o tom psala skoro každá druhá =) hele, ale my jsme ta pozdní zelená generace. Vsadím se, že až vyvinou světlou přírodní barvu, osloví jako první zase nás! ;) =D
      Tobě taky Eni papa =*

      Vymazat
  5. Já jsem také vyzkoušela hennu. Měla jsme kliku a na doporučení kamarádky jsem koupila khádí černou. Pocity smíšené, teď mám na hlavě chemku zase. Ta khádí po 2h už nesnesitelně svědila, barva byla po třech mytích fuč (až na načervenalý odstín u kořínků..oujééé) a také se mi začaly tak šíleně mastit vlasy, že jsem musela začít mýt každý den (možná proto bylo hned po barvě). No a co se týče "parfemace", tak dva dny po barvení jsem ze sebe cítila jointa. Trochu jsem polemizovala o tom, z čeho ten prášek vyrábí...Ale nehroutím se, že nepoužívám vše přírodní. Vyzkouším a uvidím. Nesedí, zahodím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D no jo, ono taky každý barevný odstín henny (druh) má jinou nejen barvu, ale i typickou vůni.. Vidíš, tohle jsme slyšela o tmavých Khadí hodně.. Zase jsme slyšela, že Henné barví nejsytěji a nejlíp.. no, uvidíme, do čeho pak půjdu, každopádně, já s přírodkou na vlasech už zůstanu , hehe =D

      Vymazat
  6. No, tak alespoň v tomto směru žádné dilema nemám. Zůstávám věrná chemické černi. Nemusím řešit, jestli příroda nebo chemie, takhle radikálně mi přírodní barva prostě vlasy neobarví, netřeba řešit eliminaci teplých podtónů, nemám po každém barvení na hlavě zcela nový a originální odstín a vypadá to použitelně až do doby, než to začně odrůstat, protože se to nesmývá. -)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aailyyn, jojo, to je pravda, máš recht =D Ale já si barvila chemkou vlasy asi 10 let, od černé až po úplnou blondýnu a jsme nejspokojenější s přírodkou. Poznám to i na vlasech, které nejsou tak tvrdé a jsou víc pružné, než když jsou chemicky barvené.. Mělas vidět mamču, ta se celá léta, co začala šedivět, barvila jen chemkou a pak jsem ji vzala jednou hennou a tak si nemohla zvyknout na to, že jí každý vlas chytnul jinak barevně, že to přechází a že je to spíš přirozené, než kách celá hlavav stejně tmavá, že si to doma po měsíci pro jistotu hned přemázla chemkou =D a vidíš, mně se to na ní líbilo =)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. mně nezáleží ani tak na tom, čím konkrétně se obarvím, je pro mě důležitý odstín. Černá mi sluší nejvíc. Troufám si tvrdit, že takovou tu tvrdou chemickou čerň prostě unesu. A hlavně mi strašně nesedí cokoli do zlatova/rezava/červena, což udělá i drtivá většina chemických hnědých z drogerky, natož henna. Jo, za svou víc jak desetiletou barvící kariéru jsem, pravda, nebyla asi jen čistokrevná blondýna, protože bych vzhledem ke své alabastrově bílé pleti vypadala jak umrlec. :-D

      Vymazat
    4. No to je jasný, Sněhurkám sluší tmavá studená nejvíc ;) No, ta paní na veletrhu ze stánku Khadí měla právě naprostou dokonalou černou a leskla se jí do modra.. až to bylo tak syté, že jí do teď podezřívám, že to měla barvené chemicky a ne hennou - byla to naprosto dokanalá nádhera a hrozně se jí leskly..

      Vymazat
    5. Po té toužím taky a nevím, jak takové barvy docílit. Protože když jsem si jednou zkusila koupit běžnou drogerkovou barvu v modročerném odstínu, tak právě lesklá nebyla vůbec a oproti běžné černé byla paradoxně celkem nepěkně matná a "nijaká"...

      Vymazat
    6. Noo, tak zkus tu Khadí..? Třeba paní nekecala =D

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ááá to je zajímavé! Jsem něco mezi medovou blond a myším kožíškem a už nějaký čas uvažuju o přírodním barvení. Nějaký lehký tónování a odlesky by mi úplně stačilo! Takže myslíš, že mám zkusit spíš Henné color s citronem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, Henné color + citronová voda a možná bych úplně základní pojivo - čistou vodu - nahradila třeba heřmánkovým hodně silným odvarem ;) Když vydržíš ještě pár dní, bude tu pokračování s fotoreportáží o té zrzavé blonďaté ;)

      Vymazat
    2. Jen upozorňuji žeheřmánek je docela silný alergen, já nikdy v životě na nic alergii neměla, ale po pokusu o zesvětlení vlasů heřmánkem (koupeným v lékárně)jsem otekla, zrudla, svědily mně ruce hlava všechno a ráno jsme frčela na pohotovost :)

      Vymazat
    3. Mezi bylinkami a prirodnimi silicemi je to v podstate jeden potencionalni alergen na druhem, v prirode se to jimi jen hemzi 😉😁

      Vymazat
  9. Héj koukám že blondýnky se zelenýma mozkama teď píšou články hehe...narážka jak jste se krásně sešly s Enkou, která píše dneska :-)....No teda ale fakt jsem od té Logony čekala víc - cokoliv! aspoň efekt stylem Amla, ale toto? za ty prachy? těžké zklamání, no aspoň vím, že ač já bruneta (britská modrá hehe) s mikádem do Logony nejdu - zůstanu u Khadí - máš pravdu rukavice a čepka použitelná x-krát je v balení a navíc mě vystačí Khadí 2 balení na 4 měsíce jupííí....což je cenově luxus, ale možná s Ajou zkusíme henne color, abychom podpořily tu kýženou červeň.....
    No ale milá moje nic na tom nemění, že máš krásnou lví hřívu a těším se na Tvé další vlasově-šílené články!! :-D Krásný víkend Zlatíčko!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé, eMí, to mi nedělej, teda neříkej! Jako fakt Ti stačí 2 balení na 4 měsíce? A to jako na kolik použití?? Hmm, to je pech, buď půjdu do mikáda, nebo prostě standardně na jedno barvení budu chodit hennu kupovat s náklaďákem =/ Holky, zkuste Henné, když už i Renča říká, že mají sytější barvy a silnější intenzitu,tak se to vyplatí ;)
      A další vlasově šílený článek je právě v přípravě, Teď jsem akorát upravovala fotky ;) aspoň uvidíš, jak bývalá lvů hříva přešla do Ličšího ohonu ;)

      Vymazat
    2. Krásný víkend i Tobě, eMííí =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...