neděle 20. dubna 2014

Trable s DIY kosmetikou | Z deníčku šílené pleti III.



DIY kosmetika je asi opravdu to nejlepší a zároveň nejčistější, nejekologištější a nejzdravější, co své pleti můžete dát. Není to ovšem pro každého. Jedinci se slabší náturou na to můžou dojet..

Stejně, jako někomu nemusí vyhovovat určitá značka komerčně prodávané kosmetiky, složení nějakého produktu, nebo vůně, tak všem nemusí vyhovovat DIY. Je to pracné, je to rozhodně časově náročnější než nákup v drogérce, pokud vás to chytne, tak vás to pohltí a není jedodnuché myslet na něco jiného (naposled se mi celou noc zdálo, jak jsem v prodejně vzácných olejů a noc předtím jsem zase vymýšlela recepty), zabírá to místo a to ať už ve vašem životě (citové - jakmile jednou uděláte svůj první DIY a jste s ním spokojené, bude se za to prát jako lvice; časové), tak ve vašem obydlí. Už i O. navrhl, že až budou peníze, tak koupíme speciální ledničku jen na kosmetiku. Hurááá.

Jo a už jsem vám řekla, že ani s tím speciálně vytvořeným složením jen pro vaši pleť to taky není dvakrát slavné? Nepamatuju si dobu, kdybych měla tolik intenzivních a rychlých reakcí pleti na jinou kosmetiku, než na tu DIY. Opravdu.. Třeba Dýňová výživa, krém- zdá se to být výborná myšlenka. V podstatě jsem vycházela z receptu na Pleťový Zázrak, "jen" jsem dodala pár složek (Dýňový a Rakytníkový olej) a u nějakých zase změnila poměry a stačilo to k tomu, abych se do týdne oboulovatěla. Přitom toto složení by mělo pečovat o pleť jak dokáže jen málo olejů - Rakytník je vitamínová bomba pro pleť, zároveň tónuje a prozařuje; Dýňový olej zase dodává pleti výživu v podobě lecitinu a zinku. No a mně prostě nesedl. Ale co se divím, vždyť mé pleti nesedí žádný výživný krém a to mi mohlo docvaknout už ze zkušeností s dříve kupovanou komerční kosmetikou. Zato ho miluje moje a O. mamča - stal se z něj tedy "zázrak" pro suchou a zralou pleť. =)

Někdo po večerech kouká na TV, já se kochám příchozími zásilkami z Ekokozy a Manipury..

Tak se vám tak stane, že nakoupíte nějaké složky speciálně vámi vybírané pro váš typ pleti. Ony vám dorazí a vy se už nemůžete dočkat, až je smícháte dohromady a tím pokladem se celé namažete. Haha, no tak jednoduché to není. Pamatujete na nedávný článek od Trb, kde píše, že DIY není nic pro ni? A jak dopadl její pokus o "vaření" a prý to nebylo vůbec slavné? No, tak já tu sice píšu, že je to jednoduché, že to prostě nahážete do misky, ohřejete v mikrovlnce, párkrát v tom zakvrdláte a máte hotovo, ale to proto, že mě to natolik baví, že nevnímám všechny hodiny a hodiny brouzdání po netu, víkendy, které trávím v knihách a herbářích a v jiných návodech na kosmetické vaření. Beru to jako srandu, kdy na konci toho vypadne recept: "prostě to nahážete do misky, ohřejete v mikrovlnce...".

A nemyslete si, taky mě docela překvapují chemické reakce, které se někdy urodí z nevydařených kuchařských pokusů. Od té doby si taky dávám pořádnýho majzla na emulze v/o a o/v, emulgátory a v čem jsou jaké látky rozpustné, jakou snesou teplotu a jaké je jejich doporučené dávkování. A to je, si přiznejme dámy, pěknej vos***. No a tyhle výsledky mě znovu a znovu nutí číst o tom víc a víc informací a "se učit, se učit, se učit". Tak mě napadá, už jsem vám přiznala, že jsem takový blázen, že jsem si od O. k narozeninám vyšmuntrala kosmetický DIY profi kurz zaměřený na emulgátory a konzervanty a pár měsíců na to spešl mýdlařský kurz? No jo, ale když se do něčeho zamiluju, nedá se to už zastavit.. 

Tenhle obrázek kouzelného šuplíčku už znáte, ale trochu se od té doby rozrostl hehe =D

Článek píšu na dvě etapy. Bude to asi patrné, protože vše do teď jsem psala cca před týdnem, kdy jsem byla ze své kůže ještě happy. No, teď už to tak není, ale snažím se to brát pozitivně a své pozitivismem nabité myšlenky přenést i na hojení pleti. Ale jde to ztuha a zkusím se z toho částečně vylízat i pomocí trocha sarkasmu, notné dávky ironie a kapky černého humoru - hezký odsírací DIY recept, ne? ;)

Dělat DIY kosmetiku už co do reakcí okolí nemá moc od používání čisté přírodky daleko. Hlášky jsou stejné. Naštěstí, takže už jsem si na většinu z nich stačila i zvyknout. Víte, a asi mi to většina z vás potvrdí, že když se začnete odlišovat od konzumního okolí třeba používáním čisté přírodní péče, pak jste zákonitě za exota a jakýkoli exces na pleti či neduh na zdraví bude od té chvíle tvrdě stíhán a svalován na váš styl života. Prostě budete neustále pod drobnohledem..
  • "Jéé, tobě se udělal pupínek. Jak je to možné, když používáš přírodní kosmetiku??" - no normálně, žádná péče neumlčí hormonální nerovnováhu, nebo tělesné dispozice, ani ta přírodní ("Proto jsem začala pít Nimbu" - můžete odpovědět, ale moc bych to neradila. Z povahy předešlé otázky je naprosto jasné, že se pouštíte do předem prohrané bitvy.)
  • "Teda, fakt nevím, proč bych měla používat přírodní kosmetiku. To jako, abych vypadala jako ty? A nebylo to lepší s chemkou??", nebylo. Pokud se mi pleť jednou začne kazit, je něco v nepořádku zevnitř, viz bod výše. Takž je naprosto šumák, co na ni dám, dokud se mi zas neuklidní a odmítám ji uklidňovat chemkou, to zkousnu radši šíleného mastňáka v podobě mandlového másla.
No, tahle zásuvka v ledničce už taky nestačila..
  • "Tyjo, ale takovou pleť jsi neměla ani ve 14ti.. Fakt si myslíš, že je přírodní péče bezpečná??" - jasně, že není, je dokonce natolik jedovatá, že mi všude dělá pupínky a naprosto se vyžívám v alergických reakcích. Proto ji na sebe plácám, prostě si nemůžu pomoct! Bože!!
  • "A není to tím, že toho na sebe plácáš tak moc?" - docela častá otázka - "Ne, mami, tím to není", ono to totiž jen vypadá, že toho je moc, protože neustále něco přehazujete do menších kelímků, furt jich máte plno v ledničce, furt do toho hrabete špachtlí (to už máme min. 3 kusy, přece.. =D), navíc máte tonikum na den (adstringentní), na noc (nějakou bájo úžasně voňavou pleťovku a máte vody dvě prostě proto, že micelárka je jen jedna, ale vy už dávno víte, že "to" o jedné 100v1 zázračné micelárce není). To všechno dohromady dá několik kelímků a propriet, které v závěru vypadají, že je jich moc, ale přitom ve výsledku používáte jen odličovač, pleťovku, čistící gel a krém, jako ostatní smrtelníci. Jak prosté.. No dobře dobře, ještě šípkové sérum na noc.. =D
Jako jo, jsem blázen, ale zas na druhou stranu: Kdo si hraje, nezlobí =D
  • "Vážně víš, co děláš?!", tak tohle je velice ošklivá otázka, která může během jedné vteřiny všechny citlivější jedince poslat na týdenní samotku do depresivních stavů. Když se skloubí zrovna špatné pleťové období s používáním nového vámi proklamovaného produktu spolu s pár výše zmíněnými hláškami z okolí, pak můžete vymyslet třeba perpetum mobile, ale okolím se necháte přesvědčit, že to nemůže fungovat, že to všichni zase sepsují a nejdebože, že vám to i ublíží. Přitom třeba i víte přesně, co děláte, proč to děláte, jak to děláte (viz "míchám krém na smíšenou pleť, tak dám nemastící oleje, pár hojivých složek, nějaký éterák, který regeneruje, léčí a je zároveň antibakterílní.." no jo, ale ač byly všechny vaše postupy správné, několikrát prověřené, použité složky vyzkoušené a jejich kombinace tisíckrát načtené, stejně se vám může stát, že vám to buď nesedne, nebo se náhodou obsypete už o den dřív, ale pak to přičítá okolí vašemu novému výtvoru). Nejhorší je, když tímto názorem nasáknete a začnete být o tom přesvědčené i vy samy. Lidé se prostě novot bojí a stále ještě razí heslo "kdo nic nedělá, nic nepos***", takže to naopak berte tak, že jste hrdinky, které se vydaly čelit něčemu neznámému a ostatní nejdou s vámi jen ze strachu, takže radši budou dál používat Vichy, Biodermy, Avene a pak samozřejmě i všechno ostatní z drogerky.. A vy si musíte uvědomit, že všechny tyto krémy dohromady nedají ani setinu účinných složek, které dáte do svého DIY krému, tomu věřte.
Miluju másla, možná víc než oleje (takový instantní přírodní krém).. V košíčcích skladuju vitamíny a extrakty..
  • "Nevypadáš zrovna jako reklama na přírodní péči a doma dělanou kosmetiku..", hmm, děkuji, teď mě prosím už jen doražte. Taková nenápadná větička, která každého tvořivého člověka dokáže hned udusat do země a jeho vzletným nápadům přistřihnout křídla..
  • "Dávej majzla na to, co si přeješ za účinky, aby ten kém měl, protože tam dám takové složky, které to opravdu umí" - to zas říkám já a strašně mě baví dívat se na ty zprvu nevěřícné reakce. Dokud to pak nepoznají na vlastní ksichty. Lidé už jsou totiž dávno zvyklí na to, že si sice koupí krém proti vráskám (nebo vypínací, nebo vyživovací), ale v závěru na pleti působí všechny stejně, jen se odlišuje intenzita reakce té dané pleti. A pak samozřejmě, když se tito tomášové dostanou k přírodní DIY kosmetice, nedejbože když jim ji někdo namíchá dle jejich požadavků, tak jsou nemile překvapeni, že jejich přání byla do puntíku vyslyšena - oni totiž počítali s tím, že všechny chtěné účinky, které se vždycky slibují, zase stejně zaniknou a v závěru je krém jen přinejlepším namaže, toť vše. 

Tím vším chci říct, že pokud budete mít doma kouzelný šuplík plný bejlí (a pár polic lahviček a půl lednice másel a olejů, atd..), tak zatím budete vždy za exota (ale snad už se to pomalu šíří do světa). Záleží jen na vás, jak reakce okolí budete brát. Stále si myslím, že pokud nemáte princeznovskou pleť od přírody, kdy pak na sebe můžete mazat indulonu a pleti i vám to bude srdečně šumák, pak je nejlepší se s neduhy pleti poprat osobně a to tím, že buď si něco nastudujete  a podaří se vám koupit přesně produkt ze složek určených na míru vaší pleti a s požadovanými účinky (hledala jsem dlouho a pro mě zcela nemožné), nebo si ho necháte umíchat (žádná velká firma to neudělá, malá na to nemá kapacitu a když expanduje, tak už není zaručen osobní přístup a navíc, cizím lidem nevěřím), nebo si ho prostě upatláte samy. Tečka.

O pigmentech a ostatním si povíme v dalších článcích. Teď, o svátcích, na to nemám dostatečnou mozkovou kapacitu

Takhle aspoň, když se osypete, tak budete přesně vědět, co za touto rekcí vězí a příště se té složce jednoduše vyhnete. Jak prosté, že? Chci tím zkrátka dodat sebevědomí těm, které se také kvůli nevyzpytatelné pleti občas propadají do nálad, že by nejradši nikam nevycházely z domu, s nikým nemluvily a jen přečkaly období, dokud se pleť zase neumoudří a vy se nevyloupnete jako motýl a neodletíte si ven oblažovat svět svojí krásou. A si pište, že vždy se najde nějaký debil, který vám před nosem jednou z výše uvedených hlášek okno zapráskne.

Na závěr dodám malý příklad. Opěvuju vám tu Pleťový Zázrak. Vím o tom, že mi hrozně pomohl a že jeho účinky jsou prokazatelné a přesto mu občas nevěřím kvůli reakcím z okolí. Propadnu přesně tomu davovému myšlení, že jen to koupené a masově vyráběné je dobré a bezpečné. A víte co? Snažím se tyto reakce neposlouchat a nevnímat a už mi znějí čím dál potišeji. Před týdnem jsem se totiž dožrala a s válečným pokřikem "Však já vám ještě ukážu!" jsem si začala mazat Zázrakem záda. (Byla jsem totiž pozvána na svatbu a já si kvůli zádům neodvážila ze šatů sundat sako. Světu tak zůstaly skryty moje nádherné šatičky a já se celý večer potila jak čuně, bájo..)

Setinová váha, můj nejnovější technický přírůstek (jo, změří i dýchání =D). Dál teploměr a měrné lžičky na pigmenty.

Psala jsem vám už předtím, že mám komplet pokožku přecitlivělou a netýká se to jen obličeje. Bohužel, už přes rok jsem na sebe nemohla vzít nic s výstřihem na zádech. Pleť se mi daří celkem krotit, takže občasnou bouli zamaskuju a ignoruju ji do té doby, dokud to jí to nepřestane bavit a sama nezmizí. Ale se zády to udělat nemůžete. Stačí pár boulí a nemůžete pořádně sedět (takže 9 hodin v kanclu na zadku bez opření je prostě bájo), nemůžete ležet (co dodat? Nemůžete sedět, ani ležet, krásný život.. Takže to ani nezaspíte =/) a hlavně protrpíte celou letní sezónu div ne v rolácích. 

A mě už to neba. Když pomáhá Zázrak tak neuvěřitelně na obličej, copak asi udělá za zázraky se zády? No, dámy, řeknu vám, že jsem málem spadla ze židle - po třech dnech aplikace mám záda těméř čistá. Je tam pozůstatek jedné léčené boule, ale jinak je vše už ve fázi hojení. Teď už jen upatlám olej po koupání proti hyperpigmentaci a jizvám po boulích a snad budu mít pokoj.  A pak, že Zázrak nefunguje? Jak jsem tomu mohla jen na chvilku uvěřit? 



Takže závěrem: Věřte tomu, co děláte, věřte tomu, co uděláte  hlavně věřte samy sobě. S touto svatou trojicí máte přinejmenším placebo efekt zaručen ;)
A sakra, na co se po tomto výlevu mám zeptat na závěr? Tak jo, střelím do vzduchu.. 




Co vám po přečtení článku víří za myšlenky v hlavě? =)







57 komentářů:

  1. Krásný článek ty můj DIY guru :) Máš toho teda doma pěkný hafec, já proti tobě nejsem ani chudá sestřenice :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, že je stále komu z toho množství vařit ;) A DIY guru se mi fakt líbí, ale přiznat to, už bych nebyla jak Lenin (tak tůůůze skromná) =D

      Vymazat
    2. Jani a vsadím se, že zrovna Ty máš minimálně poloviční bylinný sklad, když čtu všechny Tvé recepty ;)

      Vymazat
  2. Milá Mitsuuko, tenhle článek je přesně to, co jsem zrovna teď potřebovala slyšet. Od té doby, co jsem se začala pohybovat ve světě blogu, začala se zajímat o složky, které jsou výrobci schopni narvat jak do kosmetických výrobků tak do potravin, změnila jsem svůj život dá se říct od základů. Čtu složení výrobků, dávám si pozor na to, co si patlám na obličej, ruce, nohy a co jím. A tuhle myšlenku zeleného myšlení šířím i kolem sebe. Když jsem si nedávno prohlížela kosmetickou taštičku své spolusedící ve škole, málem jsem se zděsila a už chápala, proč si neustále stěžuje na ucpávající se póry, boláky a zlobivou pleť. Sem tam si totiž pleť mázla chemií narvaným Garnierem a její dekorativka byla samej silikon.. Zkusila jsem nahodit něco o přírodní kosmetice a jak mi pomáhá a tohle a tamto... A dostalo se mi právě několika těch nevěřícných a na dno srážejících hlášek o tom, jak je ta příroda a celé to BIO šílenství jen jeden reklamní tah. Že je to naprosto k ničemu a ať se podívám na ty svoje boláky a pak něco říkám (zrovna jsem měla před menstruací, takže nějaký pupínek, jako se mi běžně dělá..). A nějaké BIO potraviny? Pche! Prej jenom zaplatím o dost víc za normální okurku, která je oblepená samolepkou BIO. A proč jsem si jako barvila vlasy hennou? K čemu to je? Ve svém okolí se najde jen malá hrstka lidí, co pro mé nadšení mají pochopení a podporují..
    Osobně se moc těším, až budu mít zázemí u přítele nebo po škole vlastní byt, kam si budu moct pořídit plno věcí pro vaření vlastní kosmetiky a vlastních DIY, strašně mě to láká, ale vzhledem k mému bydlení na internátu k tvoření a patlání vlastní dokonalé kosmetiky nemám podmínky.. Ale jednou to přijde..:)
    Miško, ty se ale žádnými závistivci, ani nevěřícnými lidmi nenech odradit a tvoř kosmetiku dál, máš mou plnou podporu a stačí že ty víš, že to funguje a ty tomu věříš, jak jsi řekla, všem jim ještě ukážeš! :)
    A moc se mi líbí jak kosmetiku skladuješ, O. musí mít radost z celého plného šuplíku másel, olejů a dalších nezbytností. :) Moc pěkný kouzelný šuplík. Jednou taky takhle vidím svou domácnost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, Ty jsi prostě zlato =) Právě sedím za stolem, odepisuju na koment, v TV běží libozvučná Noc na Karlštejně a já se čekám, až trochu zchladnou oleje a domíchám Ti krém ;)

      Nedej se ničím odradit, ani navrtat. Milionkrát se mi už zpětně potvrdilo, že to, co dělám, protože to ze své podstaty udělat chci, je to jediné správné, a´t už je v závěru výsledek jakýkoli.. Když totiž uděláš něco, co otřeba chvilku dobře vypadá,a le je to proti Tvému přesvědčení, stejně si z toho radost neužiješ a naopak Tě to bude užírat.. Jo, má slova. Teď se koukám na svou hennou čerstvě obarvenou hlavu - je to velice zajímavé, vzhledem k tomu, že jsemšla do tmavé a měděné a v půlce barvení mi došla barva =D ale je to prča, konečně jsem spokojená, že neškodím sama sobě a je mi vlastně ze všeho fajn..

      Takže neboj, až budeš mít jednou svoje hnízdo, tak je mi jasné, že jako první zařídíš pořádný špajz a přimlouvám se za speciální ledničku jen na kosmetiku ;)

      PS: O. má samozřejmě hroznou radost, ale o to větší mám raadost já, třeba když ho chytnu, jak si olivovým máslem maže chleba.. bájo!!! =D

      Vymazat
  3. Ha, moje slova! Mám pocit, že okolí udiví už jenom to, že se člověk realizuje trochu jinak, než by očekávali (což u mě bylo založení blogu - spadlá brada, a za půl roku začátek vaření vlastní kosmetiky - brada až u kolen). Ale musím říct, že zatím mě okolí podporuje. I moje maminka, která přírodním věcem nevěří a měla na začátku pár nepříjemných poznámek, si ode mě už objednala dárky pro svoje kamarádky. A hlavně myslím, že nejdůležitější je podpora partnera. I kdyby mě všichni sráželi, tak dokud při mně stojí ten nejbližší a dokud si to já sama dokážu před sebou obhájit a zdůvodnit, tak je všechno ok :-). A myslím, že dneska, když se lidí zeptáš na jejich koníček, tak hodně jich neumí odpovědět - znají jen práce, škola, doma. Ty koníček máš a ještě takový ušlechtilý a je super, když ho chceš dělat pořádně (tzn. nad tím trávíš hodně času). Však i ti tomášové časem přijdou pro krémíček ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, koukám, že to bereš naprosto samozřejmě, což je paráda, moc takových lidí se jen tak nepotkává.. =) A zcela s Tebou souhlasím, jakmile to bere pro Tebe nejbližší člověk, tedy přítel, jako naprostou samozřejmost, ve které Tě podporuje (i kdyby jsi místo toho stavěla modely letadel =D), tak je to super a máš veškeré zázemí, které potřebuješ ;)
      Ať nm to dál hezky vaří ;)

      Vymazat
  4. Mám jedinou myšlenku, odkoupila bych od tebe zázrak, pokud je to možné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáší, určitě to možné je =) Jen mi napiš do mailu na mitsuuko@gmail.com papa ;)

      Vymazat
  5. Super článek, jsi strašně šikovná:-) Já po diy pleťovce netoužím, dá se říct, že si vystačím s přírodou typu Pai, REN... a mám princeznovskou tlamu, ale bavilo by mě si dělat např. balistiky nebo výrobky na vlasy. Bohužel jsem musela zkrátit 15 let zavedený 8h spánek na 6,5h a zoufale nestíhám ani normální věci:( Je to hodně náročný koníček, takže si o tom jen sním v ranní tramvaji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panečku, to mi povídej - náročný - už v tom sedím přes 4 hodiny =D a jak to, žes musela zkrátit spánek?? Máš novou práci?
      Tu Tvou princeznovskou šňupu závidím, na ni se musí dělat krémy samy ;) je fakt, že ně zase PAI, ani REN krémy nesedly, takže mi nezbývá než patlat, no.. Taková velice ctěná z nouze ctnost =D

      Vymazat
  6. Zlatíčko, ty seš fakt správný šílenec :D a gratuluju k nadcházející sezóně šatiček s odhalenými zády!! Skvělý výsledek!

    Ať na malověrné a urýpané lidi zvysoka kašleš, to ti snad říkat nemusím.. :D lidi jsou tak zoufale neinformovaní a věří reklamní masáži, že se mi chce někdy plakat.. jak psala Domi o spolužačce, co brečí, že má hnusnou pleť, to kolem sebe vidím pořád.. známá má osypaný obličej a když jí řeknu, vysaď silikony a zkus něco přírodního, opáčí mi s útrpným pohledem, jak jsem blbá, že ona přece používá přírodní kosmetiku, Vichy, z lékárny!!! Je to marný, je to marný, je to marný... ona je ideální zákazník pro takovou firmu.. z jejich krémů se osypává, tak si přikoupí makeup a korektor.. a další nový krém zase od nich, protože ten už jí třeba pomůže.. a tak furt dokola.. je přesvědčená, že má prostě blbou pleť, protože i když jí dává to nejlepší (rozuměj Vichy, je přece z lékárny!!), tak se jí furt ti zmetci na xichtě vyhazujou..

    Milá moje, přeju ti plno slunečných dní, abys mohla vystavovat obdivným pohledům svou krásnou kůži, žíš, to zas bude drinků zdarma! :D

    Zulíbej za mě Matesáka, Bonsaj ti posílá hubičku, jen promiň, že poněkud usmrkanou, má chudáček rýmu.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé, Bonsaj má rýmičku? Kurňa, tak ať je brzo v pořádku, posíláme ozdravné pohlazení jak od Matesa, tak i momentálně od přebývající Babu (mamčina Barbucha)..
      No, teda! Vichy z lékárny, vždyť přesně o tom mluvím!!! To je neuvěřitelné, bohužel jsou tu fakt stále lidi, kteří věří, že co jim řeknou, to je pravda. Já už se dost ošívám, když z nouze na návštěvě musím použít miceláru na celý obličej, natož abych si pláala VIchy všude a ještě dokupovala ostatní, že mi to už dobře určitě udělá =D nojo, ale co naděláš. Já už se jakž takž naučila držet hubu a už cizím lidem do toho neremcám. Jen můžu vyletět z kůže, když ke mně přijde docelablízká kamarádka, začne si mi stěžovat, že ji pleť zlobí po tom a tom a já bych jí div nepleskla, protože jsem jí už před několika měsíci říkala, že to bude dělat na pleti pěknu paseku.. do, kdo chce kam..

      Eni, krásnou zbylou velikonoční hodinu =) papa

      Vymazat
  7. Moje myšlenky:

    1) Moooc zajímavý post!
    2) Páni, TOLIK věcí :D!!
    3) Doufám, že se ti pleť úplně zlepší!
    4) Škoda, že nejsem na domácí výrobu kosmetiky, protože...
    5) Vypadá to jako super kreativní zábava :)
    6) Bohužel taky nejsem chodící reklama na přírodní kosmetiku

    Ale Pleťový zázrak mě láká.. kdyby ses rozhodla pro velkovýrobu, taky bych měla zájem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle dnešního vařícího plánu to vypadá, že sice do velkovýroby mám daleko, ale malovýrobnu ž mám rozjetou =D takže jen mi klidně napiš do mailu a domluvíme se ;) Ale nebude Ti to teď dělat paseku s tou dermatitidou? Vlastně, mně teď napadá, že bych Ti mohla udělat i bez éterických olejů.. a Bisabolol tam bude všechno hojit stejně, jako by to hojila Levandule s čajovníkem..? =)
      Bod 4) proč nejsi? =)

      Vymazat
    2. :) třeba to jednou bude celá řada vlastní přírodní kosmetiky :D.. tak jo, to zní skvěle!! No jo, bohužel musím mít vše extra :D a EO nemůžu, což je naprd. Ale musím říct, že jsem teď konečně zkusila samotné mangové máslo a jsem z něj nadšená, má super lehkou konzistenci.
      Proč... já nevím, řekla bych lenost, ale zas když mě něco baví, tak líná nejsem, spíš mě to ani nějak neláká. Jako s vařením, to, co udělám sama, mi chutná míň, než když to mi někdo uvaří :D. Ideální zákazník haha.

      Vymazat
    3. To je jasný, mně taky chutná nejvíc, když navaří maminka, nebo O., neb kdokoli, jen teda hospody neberu, tam t většinou podělají =/
      Tak tam prostě nedáme éteráky a bude, to bychom klidně vymyslely složení přímo na míru dermatitidě ;) Teď mě napadá - rychle rzlézající se svědící krupička - nevíš, co by to mohlo být? Asi udělám orvnou řadu bez éteráků i pro sebe a bude. A pokud ani to nepomůže, pak už tedda fakt nevím =(

      Vymazat
  8. Páni, Mitsuuko, ty jsi úplná kosmetická kouzelnice! Koukám, že Zázrak se nejmenuje zázrak jen z hecu, je super, že je takhle účinný. Těším se na článek o pigmentech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, děkujíí =) No, to já se na něj taky těším, ještě kolem těch mini pytlíčků stále obcházím s posvátnou býzní ;) =D

      Vymazat
  9. já Ti to chtěla napsat do zprávy, ale musím vyjádřit svou podporu tady, protože tento článek k tomu přímo vybízí :) díky Zázraku se mi totiž konečně srovnal můj olezený krk! ani nevím, jak Ti mám za něj poděkovat, stejně tak za předchozí konzultaci, čím by ta olezlina mohla být ... díky tomuto všemu můžu odpřísáhnout na holý kožich, že míchání kosmetiky rozumíš ... ne, že bych já o tom někdy pochybovala, ale známe některé rýpaly, že ... navíc se nedá srovnat jedna kočka, která dá dohromady pár olejů a nepřemýšlí nad jejich účinky a kočka, která má načtenou snad všechnu dostupnou literaturu a dává si věci do souvislostí ;) ... takže míchej a čaruj dál! já jsem jenom ráda, že Tě to baví a budu Tě podporovat jak jen to půjde ... a abych jako nevypadala, že jsem nějaká samaritánka, tak říkám narovinu, že to budu dělat i kvůli svému prospěchu - kosmetickým vychytávkám na míru, které nikde jinde neseženu! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, Lišulko, jako faaakt?? Takže to zabralo? Kurňa, to mám sakra radost! =D A chceš ho víc? abys v tom mazání pokračovala? Včera jsem vařila óbrovský kotlík a trochu upravila recepturu - zázrak už se dá nosit i na den - hezky promaže, ale netvoří lesklý film ;)
      Chichi, si čtu Tvůj komentář už asi popáté a jsi fakt zlato, udělalas mi hroznou radost ;) zdravím do lesa =)

      Vymazat
    2. je mi teď docela líto, že jsem nevyfotila stav před a po, aby všichni viděli, jaké zázraky umí ;) ... tys ho ještě vylepšila? za chvíli Ti budou psát velké nadnárodní společnosti a chtít od Tebe patent, raději si to zaregistruj nebo bude průser! :D ... zatím teda brát nebudu, páč ho stačí fakt malinko a pořád mám víc jak polovinu toho kelímku a nechci, aby se mi zkazil Liščí krém, takže ho musím vypoužívat první a pak budu činit další objednávky ;) ... a jsem ráda, že jsem Ti udělala radost, páč si ji zasloužíš! tak! více radosti pro Mitsuuko, prosím!

      Vymazat
    3. Lišulko, to jsem hrozně ráda =) tak hele, až budeš zase něco potřebovat, nebo budeš chtít něco umíchat, tak já Ti tam ten nový vzorek hodím, ju? Jojo, udělala jsem nový, je to docela rozdíl. Ty máš ještě ten olejovější, takový tekutější - hned se rozplyne, když ho dáš na teplou pokožku, ale tento je síla, díky tomu emulgátoru je matný a přitom když si sáhneš na obličej, cítíš, že je namazaný! =D Jsme moc ráda, že Ti pomohl. Snad pomůže co nejrychleji i mně ;)

      Vymazat
  10. Super clanek :)). I kdyz moc casto nepisu komentare, tak tvoje DIY clabky hltam, hltam a hltam...drzim ti palce, at te nadseni neopusti! A doufam, ze brzy zalozis e-shop pro nas mene schopne a netrpelive :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ahoooj =) téda, moc děkuju za pochvaly ;) No, eshop.. ty jo, tak to bych už musela přestat chodit do práce, protože bych na to neměla vůbec čas =D To je asi ještě hodně daleko.. Ale neboj, kdo nechce nebo nemůže vařit, tak tomu Zázrak ráda udělám na míru ;) krásný den, papa

      Vymazat
  11. Mě se tvé články líbí a hrozněn ráda je čtu. Vždy se dozvím odpověď, kterou zrovna hledám nebo nějaký nový tip. Hlavně se strašně ráda kochám tvými fotkami. Moc pěkná sbírka a skladování. Já mám protazím všem naskládané v krabici. Nu moc toho zatím nemám, ale věřím, že se mi sbírka také ještě rozroste. Hrozně mě lákají ty různá másla, ty ještě nemám. No já sama toho moc nevím, co je nejlepší na tohle a na tohle. Prostě zkouším a časem přijdu sama na to, co mi vyhovuje. Teď se mí mega ucpávají póry na bradě a nevím čím to může být. Buď to bude odličovacím olejem nebo regeneračním olejem od Saloosu. Vždy se mi nějak ucpávaly, ale teď je to fakt extrém. Kor když si dám make up, to je to brutálně vidět. Ale jestli za to opravdu mohou ty oleje nevím, třeba se mi splašily hormony. Pak si zase položím otázku, že kdyby to bylo tou péčí, že to mám přeci po celém obličeji a né jen na bradě nebo mám bradu více citlivou :D já nevím už se z toho asi zblázním. Taky se mi to moc nechce léčit chemkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, to je paráda, že moje někdy tlamou těžce nabyté zkušenosti zužitkuje i někdo jiný ;) Já jsem milovník másel, asi je to i vidět. Mně jsou prostě konzistencí mnohem sympatičtější než oleje, nemůžu si pomoct.. =)

      Prosím Tě a jak dlouho ten odličovací olej i to olejové sérum používáš? Kdy se Ti to začalo projevovat? a co to obsahuje? On Saloos zrovna není moc čistý a jak to tam pleskají, docela bych i tipovala, že za to může jeden z těchto výtečníků.. No, mohla by to být i dermatitida, pokud se Tě to drží dlouho a furt se to vrací a blbě se to léčí.. No, ale já mám asi nejmíň teď co radit - vypadám fakt hrozně =D já zase válčím s krupičkou. Nejdřív jsem myslela, že ty občasné výsevy dělá krém, tak jsem ho změnila. Pak jsem se bála, že to dělá odlličovací balzám, tak jsem ho vysadila a stále je to horší a horší. Já už snad začnu podezřívat tu Nimbu - mně se to před ní nikdy nedělalo. Navíc ta krupička svědí, nějaký nápad? =D

      Vymazat
    2. No vím, že ten Saloos není 100% čistý a zrovna to platí u toho odličovacího oleje. Asi s ním zkusím neodličovat bradu a uvidím no, jestli to nějak pomůže. Teď už se to rozhodně asi nezlepší. Časem se z toho stávají černé tečky. A na ty já jsem jako ďas. Všechny musím vymačkat :D
      No koukám, že si nějak obě nevíme rady.
      Mohla bych doporučit Avene- cicalfate. Ten mi většinou vždy pomohl. Hodně na velké boláky. Ale je to chemka no.
      Těžko říct, čím se to děje. Já mám většinou krupičku z některých potravin, ale to určitě nebude tvůj případ.

      Vymazat
    3. No, to asi ne, sice jím pořád, ale jako vrabec a hlavně jsem poslední dobou nejedla nic, co bych nejedla normálně.. S Cicalfatem asi nepochodím, těžko mi pomůže na krupičku z ucpaných pórů =/ achjo, no furt se to snažím nějak ignorovat. Líp to jde samozřejmě, když nejsem v práci, ale až ráno budu muset s tímto obličejem mezi lidi, tak nevím, co s tím udělám =/

      Jo, a nemůže to být tím nípáním? že třeba potom se Ti to zanítí těmi oleji?

      Vymazat
  12. vím jak se cítíš a to nemusím být ani kosmetický kuchař. v mém okolí není ani živá noha co by se o kosmetiku vůbec zajímala, takže já jsem za exota už jen tím, že se třeba každý večer odličuju. spolubydlící si na večer dělala obočí a lakovala vlasy, aby se probudila už hotová a její maximum byla pleťová voda na toaleťáku. a prosím - měla dokonalou pleť. a já jsem musela poslouchat, jak mám akné, protože se o pleť moc starám. protože ona, když má pupínek, tak ho na noc přetře makeupem, ten ho vysuší a je přece hotovo. super :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, tak to je síla, teď jsi mě pobavila - "že se třeba každý večer odličuju"!! =D
      Ty vado, náhodou, Tvoje spolubydlící musí mít aasi kouzelnou pleť - to by se mělo klonovat! =D Tak to musí být asi peklo, když se snažíš vše dobré dodržovat, bojuješ přitom s pletí a vedle si někdo "přetírá hubu toaleťákem" a vypadá jak z růže květ =D soucítím a vydrž ;)

      Vymazat
  13. hele, tak ale zase musím říct, diy na takovémto stupni asi snad i obdivuji. možná ti až závidím, že tě to baví a že tím můžeš oslňovat. (ale ne, furt mě to nebaví, a ne, furt si myslím, že laboratorní kosmetika bude mít lepší účinky, jen to chce najít tu pravou)

    no a jinak tohle je takový článek 2v1, protože polovinu těch poznámek, co k tobě má okolí, jsem musela taky někdy zkousnout. a s diy moc nesouvisí. třeba, že proč na sebe mažu tuhle kosmetiku, když to nefunguje. proč si kupuji novou, když to nefunguje. jestli vím, že to akné mám z toho, že toho na sebe mažu hodně. a že vypadám hůř než ve 14... jo to už jsem taky slyšela. někteří lidi jsou fakt zlatíčka, žejo.

    nejlepší wtf otázka ovšem je, že proč vlastně to akné mám. no mám no a prostě proto... protože jsem si ho asi přála k vánocům nebo já nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no jo, já si říkala, že to musí skončit nějakým dovětkem =D (viz závorka první odstavec) Ale víš co? beru to jako poklonu možná o to větší, když je od někoho, kdo právě nejvíc věří laborce ;)

      Miluju tahle zlatíčka - skety - no jo, ale zase abych jim nekřivdila, většinou to říkají kvůli tomu, že o mě mají starost. Až když zjistí, jak to v hlavě mám, tak si tyhle věty už napříště odpustí..

      Hele, to nepla, Tys ode mě opisovala můj dopis Ježíškovi, že jo? =D

      Vymazat
    2. no vypadá to, že jsem asi opisovala. hele ale co kdybychom si tento rok od ježíška přály raději něco praktičtějšího?

      Vymazat
    3. No, nevím, přála jsem si i rýžovar a ten mi vydržel naživu jen první měsíc, ale akné je tu stále, je to držák a jako dárek se tak mnohonásobně víc vyplatí =D

      Vymazat
  14. Teeda moc pekný článok a máš môj obdiv. Mne sa myšlienka vlastného miešania kozmetiky veľmi páči, no radšej to prenechám iným, ľuďom, ktorých to baví a sú zapalení pre vec ako ty:) Stojí to veľa času a námahy, ktorú nie som zatiaľ ochotná do toho vložiť. Nedokázala by som sa tomu tak precízne venovať, takže do toho radšej nejdem vôbec. V mojom okolí mám našťastie ľudí, ktorých moje pokusy a tipy na prírodnú kozmetiku inšpirujú a sú za to radi, pritom nemám veľa skúseností, ale prejsť na prírodnú kozmetiku bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som pre pleť mohla spraviť:) Spomenula som si ako som dávnejšie bola v ústave lekárskej kozmetiky, kde sa mi snažili nanútiť Avene, z Vichy som mala pleť horšiu než kedykoľvek predtým a takto by som mohla pokračovať. Teraz mám pocit, že vyzerám stále lepšie a lepšie hahahaha a to nie je náhoda...:))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chichi, no jo, vždyť si vzpomínám, jak jsme spolu loni řešily Biofázi a všechno možné ;) Ty jo, to jsou ale mrchy - Avene a Vichy, hezky.. =D příroda je příroda.. ani nevím, co mě na tom baví víc, jestli o tom číst, vymýšlet, nebo ty rozmanité vůně? fakt nevím =D
      A víš co? Možná je to tím, že jsem nakupovala už fakt hodně a kdeco a v závěru jsme došla vždy k tomu samému, takže až na pár výjimek jako je Juliet a spol, tak jsem logicky musela přejít k vlastnímu zkoumání ;) ALe plně Tě chápu a je to super, že Ti funguje dobře i kupovaná kosmetika, aspoň budeš přinášet nové objevné tipy ;)

      Vymazat
  15. Tak asi první, co mě napadalo bylo to, že někoho napadají podobné otázky a ještě je třeba pokládá. Ať si každý patlá na obličej co chce! Asi mám kolem sebe lidi, kteří kosmetiku vůbec neřeší (ani tu moji) a nebo jsem taková osobnost, že si nikdo edovolí se tak blbě ptát .-D). Mě by v životě nenapadlo někomu rozmlouvat přírodní kosmetiku :-). Ale na konci článku jsem si řekla, že budu stejně pořád spoléhat na svůj oblíbený krém Avene, protože mu důveřuju a hlavně mi vyhovuje (zatím... :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, Theri, pokud Ti funguje a vyhovuje, tak je to jen dobře. KDyby mi tato kosmetika seděla, taky u ní asi zůstanu a teď bych psala asi fashion blog, nebo co.. néé, vlastně já a fashion blog asi neee =D no, tak by nebyl žádný blog.. Ještě že mi ty krémy tenkrát nesedly! =D

      Vymazat
  16. Ó jak ti rozumím!:) Ty účty z manipury a ekokozy mě docela straší, všude se válejí různé éteráčky, v lednici je víc kosmetiky než jídla... A když je trocha času čtu si o různých olejích a přemýšlím co bych případně vymacerovala... Zatím nemám tak přesnou váhu ani teploměr, ale obávám se, že je to jen otázkou času:) A momentálně si nepřipadám jako prezentabilní kosmetická blogerka, protože ačkoliv používám teď něco co mi velmi sedělo (čistý argaňák na obličej, z DIY teď jen jelení loje a krém na ruce), pleť začala blbnout. Přírodní péče je super, ale hormonům neporučíš... Bohužel. Ale aspoň nešupinkuju, nerudnu a tak jako z běžné kosmetiky. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó a já jak rozumím Tobě! =D no jo, to je otázka času, za chvilku máš doma obojí, věř tomu ;) čistý argaňák je skvělý.. já si ho teda mixuju ještě s Neemem do Jojoby, nebo Meruňky, přidám baobab a avelán proti pigmentovým skvrnám a takhle bych asi mohla pokračovat =D takových variant.. no, já teď teda rozhodně nepředstavuju reprezentativní kousek blogerky, ale co, Nimba funguje, tak je to zase něco jiného, i když, tak dlouho mě obličej nepálil ani s žádnou alergií..

      Vymazat
    2. Já míchala taky, ale pak jsem vysadila HA a neměla chuť radši experimentovat - nepoznala bych co dělají hormony a co kosmetika... Takže dočasně jem radši v útlumu. Ale už míchám aspoń na papíře a chystám co vytvořím:) Teď mám objednaných dalších padesát tubiček na balzámy na rty, muhehe:) A v plánu tuhé parfémy. Veronika

      Vymazat
    3. Ty vado, Veru, ty jedeš! =D a jak děláš balzám? já se nejvíc zamilovala do jednoduchého asi 3složkového složení s pomerančem a vanilkou - je to skvost a jen ho u mě kdo ochutnal, tak jsme musela hned míchat do tuby.. Jo a ty faktury a nové věci - to je šílené! Čím víc o tom čtu a objevuju nové složky, tím se toho víc nabaluje =)

      Vymazat
    4. Balzám zhruba takhle: http://www.udvouverunek.cz/2014/01/20/domaci-balzam-tycinkova-verze/ , trošku to někdy měním, zkouším poměry, ale je to příjemné... Až dojdou tubičky, budu zkoušet další:) Vanilková verze je opravdu nejoblíbenější. Teď jsem objednávala fialkovou vůni do balzámu, tak uvidím... Veronika

      Vymazat
    5. Hmmm, nad fialkou jsem taky přemýšlela,ale je hrozně drahá, to mi za to nestojí. Navíc nemá žádnou přidanou hodnotu, tak jsem od ní upustila.. ale doporučuju tam vyměnit jeden olejů za ricinový - je fantastický na rty, na malé prasklinky, na hojení šupinek a zároveň díky své vazkosti dodává rtů neuvěřitelně přirozený a krásný mokrý vzhled - je to hrozně velký rozdíl, oproti ostatním "suchým" olejům.. ;)

      Vymazat
  17. Jo, riciňák už mám objednaný:) A strašně se těším na jojobový vosk - ta fialka, brala jsem jen tu vůni do tyčinek, mám ji prostě ráda, na účinky jsou tam jiné věci... A třeba se mi bude hodit i do těch "tuhých vůní", no uvidíme... Taky jsem vzala mrkvák, z manipury musím objednat maliňák - chci si udělat opalovák. Tak zkoumám, počítám... Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tom ricinovém efektu naprosto závislá!! to je prostě tak krásný přírozený měkký lesk, tohle mi nikdy žádný balzám neudělal! =D jojo, fialka je do parfémů úžasná, taky ji miluju ;) já si teď hrozně ujíždím na oleji ze semen okurky, panečku, hned jsme si vzpomněla, když jsme byla malá a očuchávala jsem mamčin krém na obličej od Pond´s =)

      Mrkvák jako ÉO, nebo macerát? EO totiž mám doma a je to fakt echt mrkev =D musel jsem se hrozně smát, když mi krém voněl jako sušená mrkev do polívky ;) A ten Maliňák.. co jsem se bavila s lidmi o výrobě domácí kosmetiky, tak Malinový olej je většinou bez vůně, ale ten Manipura je horzně silně vonný. Jsem asi výjimka, protože všem ostaatním to voní, ale já tu vůni prostě nesnesu a při představě, že bych se tím mazala celá s emi už začíná navalovat =/ a to jsme ho taky původně kupovala právě do opalováku.. no co, takhle mám aspoň Avelán, ten funguje jako 12SPF, tak mi to snad bude stačit.. kdyžtak do něj zkusím malinko maliny cmrndnout a pokud i tak to bude cítit, někomu ho daruju =D

      Vymazat
    2. No, vidím, že se s riciňákem vyblbnu:) Okurkový mě lákal taky, ale nakonec jsem ho nevzala, snažím se je zkoušet postupně... Nedá se všecko zkoušet najednou:) Mrkvák jsem kupovala na ekokoze tu 50 ml, bude to macerát... A na vůni maliňáku jsem fakt zvědavá:) I na vstřebávání a to jak se popere konkrétně s mojí kůží... prostě chci zkoušet blbnout s SPF, mám to štěstí, že moje kůže se opaluje bez problémů, nepálí se, takže i když bych se nemazala, tak se zase tolik nestane:) I u moře mi stačil ten Hádkův SPF 15... No budu dělat pokusy:) Veronika

      Vymazat
    3. Ježiš, Veru, ale koukám, že jsi do toho stejný blázen jako já! =D to je paráda, to jsem zvědavá na Tvoje postřehy ;) jo a já to prostě musela vyzkoušet hned =D takže mám doma i Aloe macerát a ostatní. Ale už na to dlabu, budu dělat vlastní ;)

      Vymazat
  18. Já bych tady na tom Vašem blogu pročetla celý den :-) ........... ale nemůžu, děti mají hlad a čeká mě kupa další práce. Strašně moc fandím tomuto DIY kuchtění :-) ....pravda, vždy se najde nějaký rejpal,který pochybuje a nevěří :-), ale já už teď vím jedno...........že ve svých 41-letech jsem nikdy neměla tak hebkou a rozzářenou pleť,jako mám po nějaké době,co používám výhradně přírod.kosmetiku vlastní výroby, patlu se všelijakými oleji, květovou vodou všeho druhu, neustále bádám a už se vlastně ani nedokážu večer u televize soustředit na film,protože mám před sebou neustále knížky a všelijaké brožurky a pročítám a přemýšlím,co dalšího druhý den,nebo někdy ještě i pozdě večer (nedělá mě problém vyrábět i v jednu v noci) upatlám. Je to naprosto skvělý kreativní svět, ve kterém se cítím jako ryba ve vodě. Zdravý životní styl mě zajímá už dlouho,takže jsem vlastně jen ke každodenního vaření a pečení domácích buchet pro mé dětičky a manžela přidala domácí kosmetiku.......ty nepřeberné možnosti,vůně, můžeš si vlastně umíchat co je libo :-) to mě prostě dostalo. A nikdo mě od toho neodradí ani náhodou. I když zatím mám surovin celkem poskrovnu :-) ale já se polepším.........tedy jak se tak koukám na Vaši lednici, budu muset naplánovat další velký nákup :-) Jenom,aby to nebylo na úkor jídla, to by se mým klukům asi moc nelíbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla vyhoštěna do druhé lednice, která už je snad na cestě, takže se hrozně těším a Ondra bude zase moct přehrabovat v ledničce jídlo a ne oleje =D
      Není třeba toho kupovat a mít doma tolik. Určitě chystám články o věcech, za které jsem zcela naprosto zbytečně vyhodila peníze a musím hodně vymýšlet, abych je měla kam dát. Naposled třeba kilo aztécké hlíny - bentonitu =) Hlavní je, mít doma to základní na každou kosmetickou sekci, kterou chci doma obsáhnout. Ty libůstky člověk stejně z větší části nevyužije, nebo jako já, zapomene nakonec přidat =)

      Vymazat
    2. Druhou lednici máme taky doma .......... ale ta slouží spíš ve dnech,kdy slavíme a já peču dort, zákusky, nakládám špízy apod........no ale vypadá to,že v budoucnu už nezbyde místo ani na ten dort :-)
      Jinak už jsem si pročetla článek o tom,za co zbytečně neutrácet (také mám doma metličky od Manipury - jedna je úplně zoxidovaná, materiál strašný ..........naštěstí jsem kromě toho zatím nic moc nepořídila. A třeba jako miska pro výrobu se mě nejlépe osvědčila miska TESCOMA,kterou mám doma snad už 10let :-) Článek o surovinách,za které zbytečně neutratit bude určitě hodně zajímavý :-)

      Vymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Na otázku na konci článku - co mi víří v hlavě po přečtení?? ;-)
    Míšo, naprosto a na 1000% rozumím tomu, co jsi psala, zažívala jsem úplně to stejné, podobné otázky atd když jsem přešla za chemické kosmetiky Alcina na přírodní Nobilis..a začala ještě do toho očistu těla bylinkama..poznámky typu - ty teda vypadáš (ano když čistím tělo, tak holt kůže je největší orgán a jde to ven), jako kdybys měla neštovice (moje drahá maminka často vytahovala tyto věty), no koukám že ti ta kosmetika moc nepomáhá (sestra po cca 3 týdnech po přechodu na přírodku a 3 aplikacích Biofáze :-D asi čekala že je to jako prášek, zaplácneš problém..) atd. Ze začátku jsem to nekomentovala, dotazy typu a ta paní, ke které chodíš na přeměření na přístoji - rozumí tomu?? (když jsem loni v létě měla mega osypaný obličej, ale víme jak tělo reaguje na očistu, prvně se všechno zhorší že)..no jako co ti budu povídat a všem ostatním..byla jsem už i nasr...á a reagovala podrážděne tak, že vím co dělám, že to je můj problém a nebaví mě to poslouchat..pak s určitou pravidelností se zmíněné dotazy opakovaly :-D to když jsem přešla na přírodku (očistu jsem začala dříve)...no a ted! tělo čisté, na pleti jen mírné boláčky v období menstruace, které jak ty píšeš jsou hormonální výkyvya jsou normální a měla jsem je i v době skvělé pleti za puberty (ano tehdy mi plet záviděly všechny ohozené spolužačky) :-))) ale vydrž a všem ostatním říkám, vydržte holky!! páč to stojí za to ;-) Navíc ted autoři dotazů zda se paní s přístrojem dá věřit sami přemýšlejí, že k ní půjdou taky :-D
    a to neříkám situaci, když jsem začala ještě dříve chodit na kurzy věnované myšlení, uvědomit že celý svůj život si táhneme vlastní hlavou atd..to jsem si vyslechla od sestry taky pár perel, dokonce náznak zda jsem duševně v pořádku :-D :-)) ano jsem, že jsem doposud o těchto věcech nemluvila neznamená, že jsem to v sobě tak neměla vždy atd. je dobře, že začíná osvěta v tomto duchu i lidi přemýšlí nad tím, co si na sebe patlají, co jí ..ale že teda někteří před sebou mají ještě dlouhou cestu, to víme že :-))) ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to je pravda =D dlouhou, předlouhou =D no, ale, když si nenechají poradit, nebo je nic netrkne.. jejich boj ;) Já jsme dosáhla dnes malého vítězství - má naprosto na kosmetiku i zdraví ignorantská kolegyně se mě začala ptát, zda bych jí taky něco neuvařila - hehe, jak pokukovala, když jsem balila krémy =D Nojo, ono to totiž až te´d na mě konečně začalo být vidět. Juchůů. Takže, když si to shrnu, zabralo to dva roky čistě přírodní kosmetiky, půl roku Biofáze, 3 měsíce s Nimbou, bez HA a čistě na doma dělané přírodce poslední půl rok.. hezká bilance =D asi si něco na oslavu uvařím - třeba nové tělové mléko, nebo tak nějak ;)

      Vymazat
    2. :) ano ano, ono to trošku trvá, zbavit tělíčko těch chemických sra**k, kůži jakbysmet...já rok odkyseluju, tělo je vyčistěné (dle přístroje, paní mě úplně chválila, jak mám krásně vyladěné tělíčko), ale stejně budu ty čajíky pít dál, protože pomáhají zbavit i kyseliny mléčné po cvičení a větším pohybu, což u mě je aktuální, no a přírodce to trvalo cca půl roku ustálit pleť do norem a jen už jsou excesy miniaturní, zbyteční nějakých těch nečistot...
      no super, že se kolegyně ozvala..já co si pročítala tvé článečky o DIY, tak jsi mě úplně navnadila ;-) víc kdyžtak do emailu.

      Vymazat
    3. ano ano, do mailu ;) Já už jsme si na ty bylinky a čaje tak zvykla, že si nedokážu představit, jak lidé můžou žít bez toho =) je zvláštní pak k někomu přijít na návštěvu, kdo bolest a neduhy zahání brufeny a než by vypil čaj, radši si koupí rovnou antibiotika "co kdyby náhodou". To je pak údiv na obou stranách =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...