středa 16. dubna 2014

MyChelle: Fruit Enzyme Cleanser a Fruit Enzyme Mist | Enzymový čistící gel a tonikum


Koho by nelákal obsah ovocných extraktů z ananasu, červeného grepu, pomeranče, nebo cukrové třtiny? A koho by v dnešní době nenalákala přítomnost AHA ovocných kyselinek ve složení? I já chtěla krásnější pleť, omlazenou, jemnější, lepší.. Zkusila jsem používat enzymovou čistící sadu od značky MyChelle..


No a pochodila jsem jak ti sedláci u Chlumce.. Když už jsme u Chlumce, taková malá vsuvka: už začíná zmrzlinová sezóna a znovu připomínám, jako ostatně loni v každém druhém článku, že v Chlumci na náměstí mají tu nejlepší zmrzlinu, kterou jsem kdy jedla. Majitelé mají velké nadšení pro věc i obchodního ducha, takže denně vymýšlejí a vyrábějí nové druhy zmrzliny ze sezónních ingrediencí a co vám mám povídat - tahle zmrzlina mě naučila jíst zmrzlinu. =) Takže, pokud pojedete přes Chlumec, nebo jen kolem něj, i zajížďka na její ochutnání za to stojí.
 
Teď zpátky k MyChelle. Chcete nějaké povídání o značce? Já nevím, ale mě tyhle řečičky moc nezajímají. Většinou pokaždé, když zkouším něco nového, nejdříve omrknu složení a pokud se mi to líbí, vyzkouším produkt. Pokud mi produkt sedne, až pak se začnu zajímat o značku více a případně i o nabídku dalších produktů. V tomto případě mě rozhodně výrobky nepřesvědčily k tomu, abych se o značku MyChelle dál zajímala. Alespoň co se týče jejich enzymové řady, bohužel..
 
Měla jsme to vědět! Vždyť přece moje tlama je tak strašně přecitlivělá na změny. Jak už jsem vám na sebe práskla ve špinavém tagu, já taky změny moc nemám ráda, ale psychiku v sobě nějak udupu, změnu prožiju a pak jsem za ni ve výsledku ráda. Moje pleť ne. Ta se nedá. Je to holka nebojácná a nestydí se dát najevo svůj názor a to pěkně hlasitě, nebo spíš viditelně. Jakmile dojde ke změně složení, nebo přijde do styku s nějakou pro ni dosud neznámou složkou, ihned se osype, pálí, pne a boulovatí. Reakce je téměř okamžitá. Prostě si pustí pusu na špacír a já to pak ještě dalších 14 dní žehlím. A tak tomu bylo i v tomto případě. Ale pěkně popořadě.



Fruit Enzyme Cleanser


Jedná se o bezsulfátový, přesto pěnivý, čistící gel s lehkou vůní citrusů. Mně teda osobně připomíná umělou vůni vitacitu, nemůžu si pomoct. Jeho hlavní devízou je obsah ovocných AHA kyselinek, které, jak je známo čistí pleť od odumřelých buněk, čímž dochází k buněčné obnově, sjednocení barvy pleti, jejímu rozjasnění a odstraňování přebytečného mazu.
 
Zvlášť ten poslední bod mi měl být varováním. Mně, jakožto majitelce smíšené leč velmi přecitlivělé pleti, nedělá absolutně dobře žádná složka, produkt, nebo olej, o kterém je známo, že odbourává přebytečné maštění pleti. Moje pleť si totiž myslí o mazu jen to nejlepší a velmi nerada se ho vzdává. Proto, jakmile dojde i jen k nepatrnému nabourání kožní tukové bariéry, začne se vehementně bránit.



Furt to obkecávám a nejdu přímo k věci, že? No jo, mně se do toho nechce. Hrozně jsem toto duo chtěla mít ráda, ale prostě nemám. Od umělé citrusové vůně až po její devastující účinky na mou pleť, nebyla nám naše láska souzena:
  • gel velice vysušuje - zdá se to divné, ale já si na svou pleť opravdu nemůžu dát ani matující pudr, natož rovnou něco, co je přímo určeno na "combination skin", protože to s sebou vždy nese skrytou hrozbu vysušením
  • štípe - ač nemám zrovna nic roznípaného, tak stále štípe (ale můžete s ním šudlat klidně celý obličej i přes oči a v očích dobrý, štípe jen na pleti, záhada..)
  • pleť mám po něm křehčí - ale ne v dobrém smyslu slova, spíš jako křehčí = náchylnější, labilnější (kdybych o pleti mluvila jako o člověku, přirovnala bych ji k uzlíčku nervů)
  • přes den mě neustále lehce pálí obličej (ne moc, ale jen když si to začnu uvědomovat, zjistím, že to pálení je tam opravdu stálého rázu)
  • irituje mi pleť (všechno s AHA kyselinkami mi hned začne vyhazovat boule, vyrážku a pupínky)
  • pleť si na to nezvykla ani po 2 měsících pravidelného používání ráno a večer
  • pleť se mi začala loupat - a ne, že by se oloupala jednou a pod ní čekala na své odhalení zářivě alabastrová nová pleť, obličej se mi od začátku používání loupe prostě furt. S tím asi souvisí i křehnutí pleti - kdybych byla cibule, tak už jsem skoro u středu =/
  • když jsem si gel pořádně nesmyla, v linii vlasů se mi začaly dělat zanícené pupínky
 
Gel jsem používala ráno namokro jako jediný čistič a večer ke druhému čištění po odlíčení balzámem Čičorečka. Tak teď jsem se koukala, kdy mi gel dorazil, abych podala fakt jó pravdivou informaci a toto malé balení "na zkoušku" bez pár dnů dva měsíce!! Jo a musím dát plus tomu zavírání. Je jednoduše jen promačkávací, vyteče vám toho podle síly zmáčknutí lahvičky a pro gelové přípravky k umyvadlu se jedná o to nejpraktičtější balení, které si můžete přát.



Abych udělala nějaké resumé, tak si myslím, že já jsem prostě přecitlivělá. Rozhodně nezatracuju značku MyChelle, naopak, plánuju z ní vyzkoušet nějaká séra. Ale tyto dva produkty mě utvrdily v tom, že se mám vyhnout všemu s kyselinkami, protože moje citlivoušská pleť potřebuje spíš chránit a ztužovat a ne oslabovat. Gel bych tedy doporučila všem, kterým enzymy nevadí a nereagují na ně přecitlivěle. Co se týče ekonomického hlediska užívání, vychází to výborně. Tato malá 61 ml lahvička mě vyšla na 8,50 liber, což je při používání dvakrát denně na dobu dvou měsíců velmi slušný výkon.
 
Zároveň bych ale na konec dala i malé zamyšlení, že si nejsem moc jistá, že by ovocné kyseliny měly být součástí přípravků určených k denní rutinní péči. Všeho moc škodí a pleť je po čase opravdu oslabená. Je sice hezké obnovovat buňky, ale jejich zásoba není nekonečná a až vám jednou dojdou (=D), zbyde vám jen hrozně přecitlivělá podrážděná pleť náchylná na jakékoli kožní zmetky. Toť můj názor. =(



Fruit Enzyme Mist


Tohle je docela sranda. Oba přípravky jsou ze stejné enzymové řady, ale mají naprosto opačné účinky na pleť. Bohužel teda nejsou účinky ani jednoho z produktů vhodné pro mou pleť, ale budiž, vyzkoušela jsem a už to aspoň vím.
 
Zprvu jsem myslela, že se jedná o tonikum. No a ono jde o mlhu. Jde o to, že tonika mě většinou v horším případě vysušují (kvůli obsahu alkoholu), v lepším případě jen vyhladí pleť, zmenší póry a připraví pokožku na aplikaci krému (momentálním favoritem u mě je Balanční tonikum od Madáry). Tato mlha je prstě divná. Určitě dle mého nepatří do ranku "combination skin". Na rozdíl od gelu, který pleť opravdu vysušoval, jak je to u přípravků na smíšenou pleť většinou zvykem, tak tento přípravek v podobě mlhy tak mocně hydratuje, až to není hezký. Kdybych chtěla hydratační fluid v podobě mlhy místo denního krému, tak prosím, budu asi spokojená. Na to však jeho hydratace zase nestačí. Navíc, jeho hydratace je spojena s nepříjemným pocitem ulepenosti. Názornou ukázku jsem vám schválně i nafotila..

Zleva nahoře: 1) čistá suchá ruka, 2) čerstvý nástřik, 3) cca po 5 minutách, kdy mlha sama zaschla, 4) po 10 minutách z toho máme lepidlo, tamtadadá


Po aplikaci na pleť má i docela divnou konzistenci. Udělá lesklý mokrý lepivý povlak, hodně podobný tekutému flastru ve spreji (tento efekt dělalo na pleti třeba i Vilínové tonikum od Korresu, jestli si některá pamatujete). Navíc, bezprostředně po aplikaci zjistíte, že mlha lehce pění a bublinky se vám tak usadí na obličeji. Ty se časem sice rozplynou, ale zůstává po nich větší nános přípravku a tím dochází i k místům, která lepí na obličeji déle a intenzivněji.
 
A už vůbec nemusím asi dodávat, že na takto lepivý lesklý film téměř nelze aplikovat denní krém, že? Krém totiž po této ploše jen klouže a brání se vstřebání do pleti jak jen může. Máte tedy dvě možnosti: 
  1. počkat cca 10 minut, než aplikujete denní krém (je to pak ještě víc lepivější a mokřejší)
  2. přestat používat toto tonikum.
Nebylo to těžké rozhodování a ve chvíli, kdy jsem dostala nabídku od BIOOO ke zkoušení nového balančního tonika od Madáry, nemusela jsem se rozmýšlet dvakrát a bylo. Mlhu Mychelle jsem hned přestala používat, vydržela jsem to tedy necelý týden. Kdo by chtěl, za dvě stovky je toto téměř nové balení vaše. Objem má stejně jako gel 61 ml a už je podstatně dražší, na Lovelula mě vyšla na rovných 12 liber. Trochu drahá sranda na vodu..




Ták, to jsem se hezky vyřádila.. Která z vás by měla zájem o cokoli z výrobny MyChelle, rychle pospěšte na Feelunique, kde je do dnešní půlnoci akce 25 % off MyChelle (opozdilcům dodávám - do půlnoci 16. dubna 2014). Na FB stránkách Mitsuuko najdete v jednom z včerejších příspěvků i příslušný slevový kód.



Co vy a enzymy? Fungují, nefungují, zlobí?




 

18 komentářů:

  1. Míšo, tak jsi mě zachránila. Pět minut zpět jsem objednala Antipodes a teď jsme šla na Mychelle. Naskočil mi tam tvůj článek, tak jsme si řekla, že nakupování počká :-) A vyplatilo se...takže vyberu něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Gábi, pokud máš citlivou pleť, tak zrovna tohle mi na ni vážně nepřijde dobré.. =/ Já nevím, nechci kategoricky kázat a odsuzovat jeden výrobek, ale už z logiky ovocných kyselin nejsem o jejich pravidelném denním užívání přesvědčena co do pozitivních výsledků.. Každoppádně, ANtipodes Juliet to jistí - dělá to samé,ale pleť je po něm hezká a navíc nádherně voní, vydrží dlooooouho a je prostě můj milášek =)

      Vymazat
    2. No, pěkně ti děkuji :-) Objednala jsem Juliet a Manuka masku, co jsme o ní četla u TRB. A jelikož Mychelle už měli docela vyprodanou, tak jsem nakonec vzala ten malý enzymatický čistič a velký Cranberry čistič. Já naštěstí pleť citlivou nemám. Jenom šílenou :-D Každopádně díky tobě jsem objevila cosi jako druhé čištění a teď jsem slušně zásobená.

      Vymazat
    3. Haha, no jo, druhé čištění, to je něco, že? Řekla bych, že je to pekelný nástroj pro "normální lidi" a výmluva pro blogerky, jak používat ještě víc produktu v denní rutině ;) =D

      Nojo, když kdyby mi to nefungovalo, tak na to kašlu, ale ono to něco dělá, takže mi nezbývá, než dvojitě čistit =)

      Manka maska je od ANtipodes v té hliníkové tubě? No, mám ji už rok a ještě jsme nebyla schopná ji spotřebovat. Ona mi fakt nic nedělá, prostě absolutně nic až na to, že moc hezky voní po vanilce a skořici. Takže na ni v průběhu roku spíš zapomínám a když potřebuju masku, vždycky ji potřebuju s nějakým záměrem - buď na čištění, hydrataci, vyživení, ale nikdy ne na h*** =D ale voní opravdu nádherně, nebudeš zklamaná. Schválně mi pak napiš, jestli Ti něco udělala =)

      Vymazat
  2. Tak ja som si tú mlhu akurát včera objednala :D Som zvedavá teda, čo bude robiť s mojou pleťou, ale keďže som skôr sušienka, tak by mi vadiť nemala. Objednala som ju len pre porovanie s GoW mistami, ktoré sú u mňa absolútny top, takže uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to jsem zvědavá, co na ni řekneš.. Já jsem z ní byla opravdu rozladěná - proč to kurňa tak hydratuje, když je i v návodu napsáno, že po mlze má následovat ještě krém a sunscreen? Vždyť to už bych ten obličej mohla ždímat.. =/

      Vymazat
  3. Já měla kyselinky od Elemisu a vůbec mi nesedly. Chtěla jsem jim dát druhou šanci, líbil se mi právě ten MyChelle cleanser, ale plácnu se přes ruku a nechám to být.
    Ale řeknu ti, ta zvědavost a touha hledat lepší jsou pekelný. Nebýt Elemisu, tak si myslím, že si moje pleť už nějakou chvíli chrochtá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D a co jsi měla enzymového od Elemisu? Myslíš nějakou denní péči, nebo ten jejich papájový enzymák? Zrovna o něm bych řekla, že je při použití jednou týdně docela jemný -ani mě po něm nepálí obličej. Ale zase je fakt, že od té doby, kdy si pravidelně "dřu" navečer pleť mokrým froťákem, tak nepotřebuju ani enzymy, ani jiný peeling a přijde mi to tisíckrát lepší, šetrnější a v závěru vlastně i ekonomičtější, než používání enzymů..
      Jojo, mně když nesedly jednou enzymy, tak yjsme chtěla zkusit jiné,že by to třeba bylo "vonačejší" =D no jo, ale ono to vždy dopadlo stejně - já se osypu a všc musí hned z domu. To si takhle vzpomínám, jak jsme se dostala k rovnou dvěma flaškám přeslavného tonika PIXI z Londýna - nojo, použila jsme 3x, pak propukla boulovaná a flašky měly do druhého dne nové majitelky =D

      Vymazat
    2. Měla jsem ten slavný papájový enzymák samozřejmě :D Tak to máš asi oproti mně ještě hroší kůži, neboť já se po tom osypala hned a ještě doteď léčím jedno spálený místo, který ne a ne ničím odstranit, fakt opruz. Já teď už nepeelinguju, aspoň ne klasickým ani enzymatickým peelingem. Mám jen neemovou masku od Himalaya herbals a tu když škrábu dolů, tak mám o peeling vystaráno. No jsem ráda, že se Pixi nedostalo k mému dosahu, asi bych na to skočila jak slepice po flusu a dopadla bych stejně jako s Elemisem :D Na další brightening zázraky asi peču, už držím basu jen s Juliet :-)

      Vymazat
    3. No právě, jistota je jistota a Juliet je třída! =) No, právě, není potřeba s ajurvédským bylinkovým bahníčkem a froťáčkama ještě dřít kůži dolů chemickou cestou. Jsme zvědavá, jaký bude rozdíl, až dneska večer poprvé umyju pleť Nablusem - jestli to z pleti poznám =)

      Vymazat
    4. Ježiš, že se ptám, toho zas budu litovat... Ale co je prosímtě Nablus?

      Vymazat
    5. Haha, tak si po odpovědi pak vzpomeň, že ses na to ptala sama! =D =P
      Nablus jsou mýdla čistě z olivového oleje s ideálním obsahem hydroxidu sodného, takže nevysušují (zatím jsem nezkoušela, jen to všichni, kdo je používají tvrdí) a naopka pečují a vyživují pokožku. Mám s bahnem z Mrtvého moře, které má navíc bonus, že bahna je tam cca 25 % čistého obsahu, tedy s dost slušně zvýšenou schopností čistit =) Mají několik druhů, myslím, že 6, prodávají se na Naturals.cz za pár korun (myslím, že normální cena je 139,- za kus, na veletrhu byl za 119,-) a najdeš tam s kozím mlékem, s medem, s Mátou (to jediné vysušuje), pak nějaké pure a ještě jedeno, na které si nemůžu vzpomenou. Co jsem je očuchávala, tak až na Mátu voní všechna stejně, jako přírodní příjemná vůně mýdla. Máta voní nejlíp, ale nemůžu nic co vysušuje..

      Ha! a máš to!! =D

      Vymazat
    6. Haha, no vůbec jsem hned nešla čmuchat na stránku, o co se vlastně jedná. Hele a toho oliváče a se nebojíš, že tě ucpe? Nebo to už máš nějaký zmáklý? No já raději počkám na report, doufám, že bude! :-)
      Ale když o tom tak přemýšlím, asi by ta mýdla vůbec nebyla špatná na pokožku těla... třeba ta koza nebo med. Akorát ta manipulace no... jsem trochu pohodlná, ale láká mě to.

      Vymazat
    7. Noo, já Ti nevím ,ale ještě jsem neslyšela, nebo ani na sobě nezaznamenala, že by ucpával póry olivový olej.. a naopak ho dávám v různých obměnách téměř do všeho a považuju ho za nadmíru bezpečný.. No, je mi jasný, žes to tam hned letěla prošmejdit. Na ty dárkový krabice s tím úžasným stojánkem na mýdlo jsi taky narazila? ;) Jo a nejsem rozhodně chemik, ale co se týče obsahu olejů, tak v případě spojení s hydroxidem v mýdlové směsi dojde k chemické reakci, během které se tyto olej právě zmýdelní (asi blbé slovo). Já si dávám na pleti a pokožce bacha jen na echt pravý kokosák. A třeba Olivové máslo je doslova lahůdkou - ihned se vstřebává, pleť je po něm vláčná a absolutně nemastná ;)
      nooo, to je pravda, ta manipulace.. jako do sprchy je to pro mě trochu potíž - klouže to, je mi zima, než se namydlím a bla bla, ale na obličej to jen pošudlám v dlaních, jako to dělám i s tekutým gelem a nanesu na obličej. Neměl by být problém.. Uvidíme, to mýdlo zkouším na doporučení Renči, což je odborník přes tuhá mýdla - zkoušela už jich snad milion a s tímto je naprosto spokojená. Až budu vidět nějaké výsledky, či nevýsledky, tak to sem pěkně všechno sepíšu ;) ALe nevím, jestli do té doby vydržíš čekat! =D =P

      Vymazat
  4. Jaaj, to zamrzí! :( Koukám, že můžu být ještě ráda za svou relativně poslušnou pleť. A zrovna ty kyselinky mi dělaj poslední dobou dobře - až moc; přemejšlím, zda je to vůbec možný... inu, holky, musíte najít nějaký smír mezi sebou, nebo se navzájem utrápíte :-D Ale dík za tip na tonikum, dobrých tonik není nikdy dost:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, já viděla slovo "tonik" a hned se mi před očima objevila sklenička ginu s tonikem =D
      Jo, ta Madára je úžasná. KDybych nešla do veletrhu se strašnou zvědavostí do Nablus mýdla, tak bych si k ní koupila i čistící pěnu. Ta teď musí počkat, ale taky na ni dojde.. jestli je aspoň z poloviny tak dobrá, jako to tonikum.. ;)

      No, my jsme už smír uzavřely, jen se občas rafnem a urazíme se,a le to je normální, když spolu dvě baby tak dlouho žijou pod jednou střechou =D

      Vymazat
  5. No to je teda škoda! Ja s AHA kyselinkami skúsenosť zatiaľ nemám, ale objednala som sa na AHA kúru Ilcsi a masky si kupujem aj na domáce použitie, tak som veľmi zvedavá, čo to so mnou spraví. Po tvojom článku sa začínam báť, aj keď mi moja ple zrovna precitlivelá nepríde, nemám to s ňou ľahké :D Ale kým neskúsim, nebudem mať dušu na pokoji :D Veď to poznáš...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, však to znám =D noo, enzymák peeling je fajn, já neměla nic proti, ale jakmile jsem začala masírovat denně froťáčkem pleť po odličovacím balzámu, tak už jsme žádný peeling nepotřebovala. Naopak bylo znát, že už ho je i s tím enzymákem až moc. No a dodělala to tato sada, kdy si teda fakt nemyslím, že by to bylo vhodné k pravidelnému dlouhodobému užívání.

      Jsme zvědavá, co budeš říkat na ten enzymák ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...