sobota 22. února 2014

Čistící gel s Aloe Vera SANTAVERDE | Gesichtspflege Aloe Vera Reinigungsgel ohne Duft


Pokud jste také vyznavačkami balzámové metody čištění, víte, jak je někdy těžké sehnat dobrý čistící gel na druhé čištění. Kdo mě znáte, navíc víte, že se nejradši pohybuju v ranku přírodní kosmetiky, hledání je tudíž mírně ztížené. Dnes se podíváme na čistící gel s Aloe vera od Santaverde..

Po včerejším kecacím článku už jsem měla fakt absťák na něco kosmetického. Z tohoto chemicals-free drobečka mi zbývá už jen pár kapek, takže nevidím lepší příležitost, než jím odstartovat sezonu recenzí. 


Santaverde..
Ke značce Santaverde nemáme vůbec daleko. Vyrábí se u našich německých sousedů a největší devízou této firmy je základní složka v podobě čisté Aloe vera šťávy, zpracovávané za přísných podmínek v Andalusii. Když píšu přísných, myslím tím samozřejmě certifikace, kromě skákajícího králíčka Leaping Bunny (který je však i na Lush výrobcích a znamená to pouze absenci živočišných složek, nic víc, nic míň, tudíž záruka čistě přírodních ingrediencí to ještě není), spadá pod kontrolu  německé společnosti, která udělením svého certifkátu BDIH ručí za to, že složky produktů jsou čistě přírodního původu a převážně z ekologického zemědělství. Kromě výroby pleťové kosmetiky se společnost specializuje i na doplňky stravy a tělovou péčí, zápřah má tedy celkém rozsáhlý a je fajn, že opět všude figuruje Aloe. To pak, když na vás působí stejně zázračně, jako na mě, víte, že ať sáhnete po jakémkoli jejich produktu, máte výsledek zaručený.



Víc asi nepotřebujete vědět. Rozhodně pro mě už to je TMI (= too much informations) na to, abych si tím ráno a večer jen umyla obličej. A pít to nehodlám. Co však považuju za opravdu důležité je kromě složení, samozřejmě, i základní stavební složka produktů v podobě Aloe Very. Její čistota v produktu je totiž opravdu znát a to nejen charakteristickou jemně desinfekční lékárenskou vůní, ale také svojí obrovskou schopností hojení a regenerace. Věřily byste tomu, že tohle dokáže pouze čistící gel? =)

Tohle však nebude má klasická nadšenecká recenze, na které jste u většiny mnou popisovaných výrobků zvyklé. Dneska jsem se rozhodla být distinguovaná a nejen kvůli tomu, že nejsem s gelem 100% spokojená, což vám vysvětlím za chvilku.


Sliby výrobce  
Jedná se o gel neobsahující vodu, minerální oleje, syntetické vůně, umělá barviva, či chemické konzervanty. Jemná čistící formule zabraňuje ztrátě hydratace, která zanechává pleť jemnou, čistou a osvěženou. Určený je především pro normální, mladistvou a mastnou pleť.



Vůně a konzistence
Tento gel má jedno obrovské plus (teda ještě jedno, když beru v potaz Aloe) a to, že je bez parfemace. Taky se bojíte výrobků, které už na dálku hlásají "fragrance free" a pak k nim čuchnete a vyřine se na vás takový mastičkový smrádek jak z koňského mazání na kopyta? Tak tady to nehrozí. Jako základ rozhodně ucítíte Aloe, kterou však do pozadí zatlačí vůně meruněk. Fakt! Není to nasládlá vůně, ale hodně připomíná meruňkovou dřeň. To je docela prima na "fragrance free" produkt, ne? Citlivky se tedy nemusí bát a zbytek to určitě potěší. Jen pro úplnost dodám, že gel nejen voní po meruňkách, ale má i podobnou nazlátle oranžovou průsvitnou barvu.

Konzistence je velice zvláštní. U přírodních gelů bývá většinou problém, že jsou příliš řídké (oleje, vody), nebo naopak moc tuhé (příměs  másel). No, tento je akorát. Nemusíte se bát, že vám půl obsahu proteče mezi prsty do výlevky. Gel je dokonce tak "pevný", že bych ho přirovnala spíš k želé. O to víc mě překvapuje jeho spotřeba, ale o ní dále.


Aplikace
Používám na druhé čištění. Nebazíruji tedy na tom, aby perfektně odličoval. Je pravda, že popisek výrobce obsahuje jeden ze slibů v podobě odlíčení a důkladného čištění, ale ruku do ohně za to nedám. Navíc, oči si nadále tvrdošíjně odličuju micelárkou a makeup zase smyje předchozí balzám, takže je mi opravdu ukradená jeho odličovací schopnost.



Co však dokáže perfektně je dočištění pleti. Opravdu vám na ní nezbyde ani "smítko". Pleť je krásně hladká a jemná. Pozor však na chronické sušenky. Není to nic speciálně určeného pro hydrataci pleti, proto nečekejte, že po umytí budete mít pocit "já už se tím krémem namazala?" - tohle mě vždycky na všech recenzích rozesměje nejvíc. Čistící gel, je čistící gel a pokud po něm nemám potřebu se mazat, nebo dokonce mám pocit, jako bych po něm namazaná už byla, pak je něco špatně, protože je zřejmě na mou smíšenou pleť příliš výživný a s největší pravděpodobností mi to potvrdí pár do několika hodin vyrašených potvor.


Pro koho je vhodný
S tím je spojené i doporučení, pro koho je tento gel vhodný. Pokud hledáte něco hydratačního, výživného, pak není pro vás. Tento gel má odlehčenou formuli, což předem produkt řadí do ideálu pro smíšenou a mastnou pleť. Jeho složky jsou jemné, ale účinné, což zaručuje, že i přes důkladné čištění nenaruší přirozený ochranný film pokožky. Přesto, pokud máte smíšenou a ne doslova mastnou pleť, můžete po osušení obličeje pociťovat na sušších místech lehké pnutí. Není to nic hrozného a vyrovná to okamžitě následující toner, takže klid ;). Mastná pleť by s tím problémy neměla mít vůbec.


Účinky
Na pleti jemně pění, přirovnala bych to asi tak  k pěnivosti jemných přírodních šamponů - pěnu to udělá, ale nečekejte bublinkovou koupel. Gel je hrozně příjemný, hladí pleť a díky obsahu Aloe máte pocit hýčkání a okamžitého uklidnění pleti. Vůně není vtíravá, takže vám po ránu nedá žádnou koncentrovanou pecku, což taky oceňuju. 

Pokus o napěnění: takto vypadá smíchaný s vodou.

Z dlouhodobějšího hlediska musím říct, že mě mírně znepokojuje pár pupínků, které se mi od začátku používání tohoto gelu usadily v linii vlasů a když se zahojí, ihned se udělají další. Není jich moc, ale jsou tam, nebyly tam, sejří mě, hojí se hodně pomalu a vzhledem k tomu, že jsem nic jiného v péči nezměnila, obviňuju z toho tento gel. Je však možné, že je zde zcela jiný viník - šampon Burt´s Bees, který jsem začala v lednu používat. Tím si však nejsem jistá, protože to bych měla pupínky snad po celé hlavě a ne jen kolem čela, kam dosáhne přesně tento gel. =/ 


Spotřeba
Ta mě velice překvapila. Ač je gel hustší, nestéká, musím ho dát vždy docela dost (tak cm kapku), abych měla pocit, že ho na pleti vůbec mám. Pokud chcete dosáhnout opravdové pěny, je potřeba cca 2cm kapky a to je už pak setsakramentská kapka, která vám celou tubu vycucne ani ne za dva měsíce. Ano, tím jsme se dostaly k největšímu kameni úrazu - 100 ml plné balení vypoužíváte při pravidelném denním používání ráno a večer za necelé dva měsíce. Začátkem ledna mi došel milovaný gelík Juliet od Antipodes ( tady), nasadila jsem tedy Santaverde a teď koukám, že ještě není ani konec února a mně zbývá množství tak na 3 dny použití.

Vidíte tu malinkou bublinku? Tak to jsem kvůli vám fotila asi nadesetkrát! =D


Cena  a dostupnost
Začneme tím hezčím a to dostupností. Gel i ostatní výrobky Santaverde jsou u nás běžně dostupné např. v BIOOO. Pražské si tak mohou výrobky samy osahat a očichat v jejich kamenné prodejně, nepražské mohou zakoupit na jejich e-shopu. Já má konkrétně svůj gel z Naturisima a jeho cena v akci se pohybovala kolem Ł15.

A jsme u toho, jeho cena.. Není vůbec malá. V podstatě teď navážu na předchozí odstavec o spotřebě. Traduje se, že Antipodes je obecně drahý. Za sebe ještě dodávám, že nejen drahý, ale z jejich produktů mi sedla pouze 1/4. Ale ta 1/4 za to, dámy, opravdu stojí. Vezměme si na porovnání Aloe gel Santaverde a Juliet od Antipodes. Cena na českém Biooo je nemalá a za gel na dva měsíce použití tak dáte necelých 600,- Kč. Juliet můžete sehnat v akci kolem Ł22, což je v přepočtu nějakých 750 - 800,- korun, ale je jí dvakrát tolik, tedy 200 ml. Navíc, Juliet stačí strašně maličko, skvěle čistí, pění jak blázen a má brightening bonus, což s jizvičkami po pupíncích fakt oceňuju, protože účinek na pleti je opravdu patrný. Jo a Juliet mi vydržela při stejné frekvenci používání přesně 6 měsíců.


Složení
Při pohledu na složení fakt nevím, co mi tak očarovalo frňáček, že z gelu cítím meruňky. Jako druhá základní složka se totiž nic podobně voňavého ve složení nevyskytuje, pokud tedy nevoní jabloň lesní (Pyrus Malus) po meruňkách. =)


Verdikt
Kdo milujete Aloe a brousíte pouze v přírodních kosmetických vodách, budete nadšené. Já jsem taky. Až na šílenou spotřebu a možnou pupínkiádu ve vlasech, je to stále jeden z nej gelů, které jsem měla. Není to totiž jen čistidlo, ale navíc opravdu hojí. Je holt vidět, že to v Santaverde neflákají a že Aloe není jen nějaká rádoby Aloe, ale poctivka. Až se to trochu obávám říct, ale.. Pokud takto dobře funguje jejich čisstící gel, jak pak asi bude fungovat takové sérum, nebo hydratační krém? Nasadila jsem vám brouka do hlavy? =D Aspoň v tom nejsem sama. Mám hroznou chuť vyzkoušet i zbytek jejich sortimentu!



Co používáte ke druhému čištění? Nějaké zázračné gely vhodné k doporučení?




P.S.: Jen doplním, že pokud byste chtěly nějaké produkty vyzkoušet třeba ze vzorečků, co jsem koukala, dají se koupit v Biooo. Na Naturisimu mají dost omezený výběr produktů k prodeji, vzorečky nemají vůbec.

43 komentářů:

  1. Hmm, tak teď jsi mě za nalákala! :) Já myslím, že ti tak voní kombinace Aloe+ šťávy z jablíček.. hmm, hned bych si to na ksicht taky plácla!
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, každopádně je to velice zvláštní kombinace, že utvoří takovou slast. hodně mi to připomíná meruňkový krém od Melvity.. ach, taková škoda, že mi nesedl! Aspoň jsem k němu chodila čuchat.. =D

      Vymazat
  2. Recenze zní celkem dobře, ale už kvůli té spotřebě bych si gel nekoupila, jsem totiž držgrešle, když můžu mít jiný výrobek, který mi vydrží mnohem déle. Podobně jako ty jsem od začátku recenze gel srovnávala s Juliet od Antipodes, který mi z toho vyšel jako jednoznačný vítěz. Po dlouhém rozhodování jsem si ho objdnala (peněženka plakala) a peněz fakt nelituju. Používám ho téměř dva měsíce, mám přibližně normální pleť se sklony k dehydrataci a ucpávání pórů, a brzy jsem přišla na to, že mi vyhovuje střídat ho jednou večer ke smytí, jednou ráno. Při používání 2x denně mě lehce začal vysušovat. No a spotřebovala jsem ho zatím fakt málo, hladina je pořád nad tou etiketou. :-) Jinak ta značka vypadá moc dobře, obzvlášť krémy. Naštěstí svůj vyhovující zatím mám, protože částky jsou to nemalé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, v souboji s Julietn nemohl obstát! =D a Navíc ta její vůně ;) nojo, ale, abych Ti to tak trochu vymluvila.. =D ta spotřeba tam asi nebude tak moc rozhodující pro ty, které požadují po gelu něco víc. Juliet je skvělá na čištění a na to zesvětlování, což je plus a já ji za to miluju. Co už mi na ní toršku vadí je fakt, že to, jak vysušuje, sice není markantní pro normální pleť, ale pro zánětlivou už trochu jo, protože pak naopak trochu tendenci škodit - jak je pleť napnutá, praská, namáhá se a může vznit víc neplech v závislosti na poškození, ke kterým může být i víc náchylná. Oproti tomu Santaverdí gel má nejen regenerační schopnost na jizvičky, ale hlavně hojí, což je pro mě u něčeho jako je gel, který okamžitě smyješ a na pleti je cca 20 vteřin,něco naprosto neuvěřitelnéh a moc to nechápu. Má to totiž podobné účinky jako léčebné oleje a krémy.. přirovnala bych to hojícími účinky k jemné odnoži řebříčkového oleje =)
      Jinak, změna vůní taky čas od času neuškodí. Já ji teda vítám. Teď si budu chvilku užívat s Mychelle a pak se na léto zase vrátím k Juliet =)

      Vymazat
  3. Já se na ty krémy chystám, protože když je možnost koupit vzorečky, tak to pak není už takové riziko. Já mám teď péči o pleť úplně rozbouranou, něco došlo, něco přestalo vyhovovat, a tak se strašně plácám a nevím, co koupit. A právě ty vzorečky v Biooo mě hodně zaujaly, tak se chystám něco vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, je mi to jasný. škoda, že jsem to nevěděla dřív, nechala bych Ti torchu na zkoušku i od tohoto gelu - ten tam ve vzorcích není. Tak mi schválně pak řekni, jak na Tebe ty krémy fungovaly, jo? Já jsem byla opravdu překvapení tím, jak to funguje..

      Vymazat
  4. Skvele, ze jsi zpet! :-D :-* gel od antipodes me tady uz kdysi zaujal, ale zati jsem nekoupila. Drive jsem pouzivala jen cistic od ilcsi a miceralku (ta se pry ma oplachovat? =-O), ted jsem chtela vyzkouset balzam, tak jsem cistic presunula na druhe cisteni a miceralku nechala na oci, zatim vse ok, ale takhle pouzivam tyden, tak uvidime.. Ale ten mineralni cistic je fakt uzasny a spotreba taky nizka, bo ho pouzivam uz ctvrty mesic a polovina ho jeste bude, takze ta cena vzhledem k vydrzi je uplne ok. Ten balzam asi bude rychle ubyvat, tak asi vymenim za ten gel antipodes az dojde..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj paní Mňousková =) a jaký máš balzám? Ty právě naopak neubývají skoro vůbec.. Tak 30 ml by Ti s klidem mělo vystačit na 4 měsíce i víc.. Uvidíš, zkus to vydržet aspoň přes měsíc. Já to začala vlastně jen kvůli tomu, že jsem si v Bootsu nechala přes kamarádku nakoupit odlič. balzámy a bylo mi pak blbý je nepoužívat, tak jsem se do toho dala a teď už mám asi 4. a na té pleti je to hodně znát. Od středy ležím a až do včerejška jsem nebyla schopná se dokopat denně k tomu si takto pracně očistit pleť, tak jsem to nechala 5 dní být a měla bys vidět, jaká se mi udělala lehká krupička! něco na tom bude =)

      Vymazat
  5. Tenhle gel mě lákal na německém e-shopu Eccoverde, kde mají i fajn ceny... tak asi nic, Juliet je Juliet, navíc mně vydrží bohužel (bohužel, protože abych ho neměla rok, když spotřeba je 6M, tak ho fakt hrozně plýtvám a dávám ho 2x tolik, co je potřeba) 10 měsíců a to zbytkama myju štětce. A ještě ho teď prokládám Oskiou a My Chelle s enzymy, takže asi nic dalšího nepotřebuju a přestávám po tomhle gelu šilhat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to asi nepotřebuješ =D Teda, Julit drhnout štětce? Já nevím, jestli to není hřích!! =D A jak Ti vyhovuje Mychelle s enzymy? Já si ji před 14 dny totiž objednala ;)

      no, záleží, co od gelu čekáš, jak jsem psala Len do komentáře výš. Juliet nemá konrkurenci, to je jasný, už pro tu úžasnou vůni! Ale zase Santaverde Ti dokáže pleť zahojit, což je terno pro někoho, kdo trpí na boule, zánětlivé boláčky a neléčící se pupínky. Nechápu, jak to za tak krátkou dobu při mytí zvládne, ale ono jo. Myslím, že by to spolu s řebříčkovým olejem a aloe čajovníkovým krémem mohla být hojivá pecka! =)

      Vymazat
    2. Jé vidíš - olej...Ilcsi. Už asi půl roku se tě chci optat, kde nakupuješ a jestli se tam budu moct dostat i bez ošetření, jen na nákup Ilcsi. Hledala jsem na netu, které salony s nimi pracují, ale nikdy není napsáno, že by existoval i prodej.

      MyChelle mi vyhovuje o chlup míň, než Oskia s enzymy (ale zas stojí méně), protože je tekutější, ale oboje je pro mě paráda.
      Jinak jemnou intenzitou vůně i pocitu při a po mytí bych se nebála ho postavit vedle Juliet. Na účinky nemám ještě dostatečně dlouho ozkoušeno. Objednala jsem si jen tu testovací sadu a 61ml čistič navíc. Ale rozhodně nelituju. To víš, mám Julču otevřenou od května, je tam pořad víc, než polovina (řekla bych, že i 2/3) a už je oficiálně "prošlá", (naštěstí je zavřená ve tmě a suchu, takže nepozoruju pořád žádnou změnu a díky mini otvůrku ve víčku si myslím, že se tam ani nemělo nic šanci dostat), takže brzo s ní budu mýt i podlahy a nádobí, jen abych nemusela vyhodit ani kapku.

      Vymazat
    3. Možná by to mohl být i dobrý šampon, nebo sprcháč - ta vůně! =) jo, takže enzymy, hmmm, já si totiž objednala rovnou duo a k tomu i ten enzymový tonik, tak jsem zvědavá. Jen doufám, že až domarodím, čímž mi ofiko skončí prázdniny =D hehe, a zítra dorazím do práce, už tam na mě bude čekat,páč Santaverde se už odporoučel do věčných lovišť a druhnout papulu zbytkama nechtěné péče s emi moc nechce =D

      Tak ten olejíček, jo.. já si na něj broousím zuby celou dobu, co mi došel.. nejsi z Prahy, že bychom ho koupily spolu? myslím ne na půl, ale v rámci jednoho nákupu.. Jinak, není vůbec žádný problém kontaktovat paní Hanibalovou na jejich ofiko Ilcsi českých stránkách a ta ti vše pošle poštou. cO SE TÝČE PRODEJE V SALONU, mělo by to být o něco levnější, ale nevím, jestli nemaí dvoje ceny: pro zákaznice a pro kolemjdoucí. Každopádně u té mé kosmetičky se cena řebříčku pohybovala mězi 350 až 420 a dost mě překvapovalo, jak pokaždé měnila ceny a na férovku mi řekla, že je to dle aktuální tržby =D ještě teď se tomu musím smát, no.. ale třeba by stálo za pokus, jak teď bude jarní kosmetický veletrh, jít to tam očíhnout, jestli nevystavují - tam mají docela velké veletržní slevy a tento olejík jsme tam sehnaly za 290,- kaček..

      Vymazat
    4. Jé a kdy ten veletrh bude? nějak jsem to přestala sledovat:-) Omlouvám se, že z tebe tak cucám informace. Já bych asi chtěla jen ten olej...možná i enzymtaickou masku o které básnila eM, ale to musím rozmyslet, je docela veliká. A kdyby byl veletrh někdy brzy, vydržím to. Jinak jsem v Praze celkem často:-)

      Vymazat
    5. Netaháš rozumy, mě to baví =) jojo, enzymák od Ilcsi. O něm jsem tu už několikrát psala, je fantastický a je to nejlepší enzymák momentálně na trhu -dle mého, takže je to tvrzení dost nabubřelé, ale účinky předčil i proslavený enzymák od Elemisu. Být Tebou, jdu do něj s někým na půl, nebo na třetiny, jak jsme to udělaly právě s eMkou s tou první várkou - na vyzkoušení je to akorát množství..

      jo a tady je info o tom veletrhu ;)
      http://www.beautyexpo.cz/bej14_zprava_cz.html

      Vymazat
    6. Moc díky. No jo, já ale nemám jedinou holčičí kamarádku, co ji tohle zajímá a co nakupuje takové věci. A Elemis + REN masky po 50 ml mám obě pořád skoro plné za asi 1,5 roku a to je používám dost.

      Vymazat
    7. Veletrh jsem omrkla a i tam Ilcsi je, zase je to ale pátek a sobota a to jsou každý týden moje pracovní dny 11-11h. Proto jsem nikdy na žádném vlastně nebyla. Nemáš nějaký tip na podobnou věc jako ten řebříčkáč? Miluju šípkové oleje a taky lehčí mixy (hroznový a tak), jojobák, avokádový a ty hutnější mi ucpávají tlamu.

      Vymazat
    8. já bych šla do těchto osvědčených.. šípkový je ideál a dá se sehnat všude a ten řebříček zase za to objednání přes mail na jejich stránkách fakt stojí. Ostatní oleje jsou taky možné, ale žádné samotné mi neudělaly nikdy takovou službu, jako tyhle zmiňované..

      Jojo, taky neoplývám kamarádkami přes kosmetiku. tedy, neoplývala, abych byla přesná. Od loňského jara, co jsem poznala Lucifrídu se už jen vezu =) Psaní na blogu, nebo komentování článků a diskuze tyto vztahy hodně zakládají a utužují,. Třeba s Emkou se znám jen díky tomu, že jsem jí začala komentovat nějaký článek o vzorečcích přírodních krémů a tak jsme ji bombardovlaal komentáři, až jsem se musely poznat =D

      Ale koukala bys, kolik takových lidí je. Já se třeba v prosinci domluvila s holčinou a koupily jsme si enzymáček na půl - domluva čistě mailová =) zkus mi to kdyžtak hodit na zeď na FB jako dotaz, třeba se někdo takový najde, kdo by do něj s Tebou šel..

      Vymazat
  6. Jsem věrná Juliet, takže po jiných ani nepokukuju. Mám ho dva měsíce a ještě jsem se nedostala ani na etiketu, takže mám na chvíli pokoj. Já spíš teď budu shánět něco na první čištění. Nevím, jestli se vrátit k Saloos hydrofilním olejům, které mi vyhovovaly, nebo risknout nějaký balzám. Balm Balm mi k srdci moc nepřirostl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A on Ti ten balzám od Balm Balm nevyhovoval, nebo myslíš značku obecně? To je jednoduché, jestli máš ráda Antipodes a Juliet, tak doplň o balzám od nich. Je parádní, už jsem ho dojela celý, krásně pokožku vyživí a pak Ti navíc ještě ochrání pleť před případným vysušením po Juliet - prostě ideální spojení ;) Hydrofiláky nemám ráda ani trošku, Saloos moc taky ne, takže v tom druhém Ti už neporadím =)

      Vymazat
    2. Myslím konkrétně ten balzám. Není špatný, ale na zadek jsem si z něho nesedla. Navíc hledám i malinko jinou konzistenci, chtěla bych opravdu balzám, který bude po pleti hezky klouzat, tenhle má celkem tuhou konzistenci a musím ho po pleti dost tahat. Antipodes jsem měla možnost vyzkoušet ze vzorečku a ještě že tak, vůbec mě nezaujal. Vůně, struktura... na mě byl hodně těžký, hutný. Ani v kombinaci s Juliet mě neuchvátil. Takže hledání pokračuje a prozatím si asi skočím pro hydrofilák :-)

      Vymazat
    3. Jestli chceš krásně krémový a klouzací balzám, pak jdi do toho kolagenového od Elemis, budu sem na něj psát asi malé pojednání..

      Vymazat
    4. Prosím, prosím, smutně koukám... to pojednání by bodlo!

      Vymazat
    5. Tak ju, píšu do pořadníku. =) Ale bude to docela stručné.. ze začátku jsem byla nadšená, pak mě naštval, no uvidíš sama ;)

      Vymazat
  7. Taky by mi vadila spotřeba versus cena :/ Asi tento gel nechám bez povšimnutí. Ale jinak moc pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujuu =) Nojo, bude to asi obecně mor těch nepěnivým přírodních mýdel a šamponů, že pak člověk toho musí dát víc, aby měl pocit, že tím opravdu něco umyje. Možná by stačilo maličko, ale na tohle už mi nezbylo ani to maličko, abych to mohla vyzkoušet, jak to bylo rychle pryč =D

      Vymazat
  8. Ty to se mnou prostě umíš :-) Jen se blbě zeptám..co je druhé čištění? Večer stáhnu oči dvoufázovým odličovačem, zbytek obličeje micerálkou a pak dočistím tonikem. Tohle se používá místo tonika? Uááá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D nene, druhé čištění je jakékoli čištění, které děláš podruhé. Většinou je známé ve spojení s balzámovou metodou, kdy je prvním čištěním hutný balzám, který se stírá mokrou žínkou a po něm následuje druhé čištění, čím chceš, nejčatěji nějakým gelem, sušenky mlékem. Tím, že se dělá balzámové č. na sucho, to druhé č. pak pleť dočišťuje, aby na ní opravdu nezbyl nejen žádný makeup, ale ani prach a bakterie vše možné, co se Ti na ní přes den uchytí. V Tvé rutině by to vypadalo tak, že bys druhé čištění dala mezi micelárku a tonikum. Tonikum totiž nemá čistit, primárně má stahovat póry a připravovat pleť na krém a tím, že ho necháš ještě smývat zbytek micelárky a možného makeupu mu snižuješ účinek. Uáááh, to jsem si zase pustila pusu na špacír. nojo, dlouhá pauza, moooc dlouhá pauza.. =D

      Vymazat
    2. Děkuji, to mi pomohlo. Budu číhat na nějakou slevičku :-) A udělám Juliet místo v mé kouzelné krabičce :-D Já fakt myslela, že tonikum má dočišťovat a zároveň stahovat póry...

      Vymazat
    3. dočišťovat můžeš pleťovkou.. =) však si to vezmi.. když budeš zavírat póry na ještě ne zcela čisté pleti, pak akorát dosáhneš tohot, že si ty zbytky nečistot v pleti uzamkneš a máš o srandu vystaráno.. Juliet je príma, už se na ni taky těším ;)

      Vymazat
    4. No, to je paráda...Takže to vypadá na průvan v koupelně a průvan na kreditce :-) Doteď jsem si teda bordelila póry. To mám fakt radost...Ale zase se mi líbí ty vyhlídky na k o n e č n ě čistou pleť!!! Juchů!

      Vymazat
    5. Ty jo, Rosslyn, ani netušíš - ono je to po nějaké době opravdu znát, však uvidíš ;) joo, ještě mě napadá, nevím, jaký máš toner, ale právě s tím je spojená i jeho spotřeba - proto jsou tak drahý, ty lepší a ty co něco dělaj - ono se s nimi pak míň plýtvá na to dočišťování.. si pak rozmyslíš, čím se pořádně odlíčíš, když Tě 100 ml vodička vyjde na 30Ł =D
      Tak dej vědět, až Ti dorazí, co na ni budeš říkat. Mně právě dorazil sprcháč Antipodes v půllitrové flašce - tak jsem se na něj těšila a ono mi to asi docela dost smrdí =D achjo =(

      Vymazat
  9. Já jsem ze vzorečků zkoušela lehký i bohatý denní krém. Ta rich varianta mě dostala. I na hodně suchou pleť mi to stačilo po celý den. Sice jsem zvyklá na Hadkovské hodně mastné krémy, ale tady to bylo taky super. A ještě jsem se ani neleskla:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, faakt? A dělalo to i něco navíc? Hojilo to, nebo jen hydratovalo? Všechno nad to beru jako příjemný bonus =)

      Vymazat
  10. Momentálně testuju od téhle značky hydro repair gel. Voní teda nádherně a zatím jsem příjemně překvapená :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, nejen překvapená, ale taky pěkně tajnůstkářská! =D Vypusť víc informací.. jak voní? a dělá něco víc než jen čistí? Co jsem koukala, tak ten repair gel je poměrně dražší i než tento, tak by asi něco, jak už z názvu vyplývá, navíc měl umět..

      Vymazat
    2. Zvědavosti budiž učiněno zadost v recenzi :-)
      Bebe

      Vymazat
    3. super, děkuji, jdu na to, už ho mám totiž taky na seznamu ;)

      Vymazat
  11. Čisticí gel jsem si koupila ve vánočních slevách, o značce vím už dlouho, ale odrazovala mě cena, takže akčních tuším 10 liber na Lovelula bylo jasné lákadlo. Méně mě už potěšilo datum spotřeby, do března 2014 :-( Odvázaná z něj nejsem, dát za něj plnou částku by mě dost mrzelo. A tu krupičku a drobné pupínky okolo vlasové linie a uší jsem připisovala hormonům, ale teď teda nevím nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, 10Ł je super kauf, to teda musím gratulovat. To je asi tak všechno, zbytek mě moc nepotěšil. Jestli máš krupičku taky a na stejném místě, pak to je přípravkem a ne hormony, mně se tam dřív nikdy nedělala. Já z něj sicce odvázaná byla, ale ta plná cena je zase síla. Jo a pokud je spotřeba do března, pak si nedělej hlavu, při té rychlosti spotřeby to dáš ;) =D

      Vymazat
  12. Ja mám ešte posledné dve kvapky minerálneho čističa Ilcsi a keď ho miniem, som na holičkách, lebo náhradu zaň nemám. Chcela by som skúsiť nejaký iný hlavne preto, lebo pri tomto Ilcsi si musím fest dávať pozor na oči, inak je ako druhý čistiť dokonalý. Na prvé čistenie používam hydrofilný olej, no z neho už mám asi štvrťku a o balzamoch teraz čítam čím ďalej viac, takže ma to láka, ako inak :) Och, Juliet chcem od kedy si o ňom písala ešte dávnejšie, tak číham na nejaké akcie (ak by si o nejakej vedela, daj vedieť:) Takže balzam Antipodes na prvé čistenie máš tiež odskúšaný? Hm, čítam v komentároch. Vyzerá super, len tá cena a je ho veľmi málo:/ Oproti hydrofiláku za pár eur je to rozdiel. Ako dlho ti vydržal? 75 ml...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydržel asi 4 měsíce, což je paráda =) jeho konzistence mi vyhovuje asi nejvíc, není tuhý,a le není zase moc olejovitý, prostě jako poddajná vazelína a lehce voní. To ten Elemis voní daleko intenzivněji. Jestli chceš zkusit balzám, tak jdi radši nejdřív na zkoušku do toho nejlevnějšího od Balm Balm. Ono je to v podsattě jedno, čím to děláš, hlavní je, že po tom čistíš ještě jednou ;)

      Juliet určitě ano!! =D co jsem koukala, tak mi právě do mailu přišly unikatní kody na slevu 5-25% u Beautyexpert, lookfantastic a HQhair, tak se jukni tam, ale kod Ti musí přijít, funguje jen na jeden nakup a na jednoho člověka.Jestli jsi nic neobjednávala v lovelula.com, tak tam dostaneš na první nakup 5Ł slevu. jen si musíš objednat za min 25, nebo 30Ł to už si nevzpomínám..

      Vymazat
    2. Hneď ako mi nabehnú bonusy idem do toho:) Minimálne do Juliet, pretože bez čistiaceho gelu zostať nemôžem v žiadnom prípade. Ten balzam si ešte premyslím. Ďakujem!

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...