pondělí 30. září 2013

Týdenní bilance/Rovnovážení | Týden II.


Taky máte toho času tak málo? Celé léto jsem se těšila na podzim a když konečně přišel, tak jsem si toho skoro nestačila všimnout a za chvilku tu bude zase zima. Proč ten poslední týden tak utekl, co se dělo, spolu s tipy na nákupy, prožitými akcemi a podzimní kulinářskými recepty najdete v tomto dalším bilančním článku.

 
Moc jsem toho za poslední týden napsat nestačila, že? Nojo, to máte tak. Ač to velice nerada, zvlášť veřejně, přiznávám, jsem ženská vztahovačná. Sice už jsem v zácviku a snažím se takovou nebýt, ale někdy to prostě nejde. Člověk se chytí za jedno slovíčko nebo větu, blokne se a je to. Tak tomu bylo minulý týden, kdy jsem už od neděle měla nebývalou chuť a energii do psaní a témat hodně (a jejich seznam stále narůstá). Začala jsem tedy prskat článek denně a pak mé nadšení dokázal během vteřiny zchladit jeden komentář o tom, že to už asi trochu přeháním (já vím, že to nebylo myšleno zle, ale psychice neporučíš, můj mozeček si to tak přebral, smrtelně se urazil a bylo). Aspoň jsem vám tedy sbírala zážitky do pondělního Rovnovážení, abyste si poslední týden užily byť bez článků i vy..
 
 
 
PONDĚLÍ - Vysvobození balíčku z celního vězení
 
 
 
Jo, zas mi to udělali. Nevím proč, ale pokaždé když si nechám poslat balíček z Jahody na adresu do práce, berou mě jako  pašeračku kosmetiky a ať je to balíček za 3 litry, nebo za 3 stovky, schovají mi ho vtipně na celnici. Tenhle malinký prcek mě vyšel na clu a DPH na 360,- Kč, přičemž jeho cena byla necelých 650,- Kč.
 
Každopádně mám doma tyto nové poklady, kdy mě každý vyšel na  160,- kaček. Protože mě naprosto nechávají chladnou všechny v ČR dostupné odstíny Color Tattoo a toho L´Orealáckého ekvivalentu, řekla jsem si, že než je, tak už radši objednám naslepo jen podle popisu. Doma se mi tak vyskytly tekuté metalické stíny od Laury Mercier v lila a perleťově růžové barvě. Já taky nemám ráda perleť, takže žádné hartusení o přílišné blyštivosti. Tyhle stíny jsou ale parádní!! Mají celodenní až noční výdrž, nejsou mastné, dobře se aplikují, ač barevné, jsou průsvitné, neudělají tedy masku, ale jen barevný tón a obě barvičky jsou kupodivu dost přirozené, přesto patrné. Jsem z nich nadšená! Pokud je někde uvidíte, nebo je na Jahodě ještě budou mít, jděte do nich, ať je to jakýkoli odstín (já taky nemám ráda lila a vidíte.. ;o))
 
Tužka na oči Lancome je prostě Lancome. Chtěla jsem něco z dekorativky a akorát se mi nabízel odstín Midnight, tedy tmavě modrá (skoro až do šedočerna). Na očích vydrží celý den, dají se s ní udělat i linky (nejen kouřovky), je vysunovací, na tužku docela dlouhá, takže ji budu mít asi hodně dlouho, akorát měkká a v přízvisku má ještě waterproof, takže za mě spokojenost.
 
Jediné, čemu jsem ještě nepřišla docela na chuť je bronzový odstín rozjasňovače Laura Mercier. Tuhle zlatavo-měděno-bronzovou barvu jsem měla naposled jako tužku na oči v 9. třídě na základce a když jsme se tím teď namalovala ve stylu Matchy Make-up Lisy Eldridge, tak jsem si připadala zas jako by mi bylo 14.. Zkusím to zase v létě, až budu víc opálená. Jinak, kdyby byla v upotřebitelnějším odstínu, byla by perfektní - dá se s ní matlat jak oko, tvář, tak i pusa.
 
 
 
 
ÚTERÝ - Objev nového účinku Biofáze
 
 
 
Jak jsem vám psala, že od poslední návštěvy kosmetičky přibylo nové sérum Bazalka do mé sbírky. Fakt jsem nečekala, že se dočkám, zvlášť tak brzo, nějakého dosud neobjeveného účinku Biofáze. A ono jo.. Psala jsem vám, že Bazalka je na vyhlazení pleti, na jizvičky a jiné útvary po pupíncích a na celkovou regeneraci pleti. Navíc je tedy i na projevy stárnutí, tedy s jakýmsi anti-age efektem. To jsem však fakt nečekala, že mi to předvede.
 
Jednou večer si jdu zase krásně střihnout ten svůj hodinový mazací rituálek a co to? Najednou mi prsty po pleti kloužou rychleji a snadněji. "To je nějaký divný," říkám si, ale pokračuju dál. Tak jsem vám pleť podrobila detailnímu zkoumání a přináším verdikt - Bazalka opravdu vyhlazuje!
 
 
Tady máte pro pobavení - ne, není to úlovek  módní policie. To je prosím ekologie v praxi. Opravdu v praxi to znamená, že jsme jednou s O. nakoupili a až pak zjistili, že nejsme v práci autem. Zde tedy máte nafocený nejen kus mého osobního života (O.), ale i naše ekologicky smýšlející povědomí v podobě štramácké síťovky. Jo a takhle jsme fakt jeli přes celé město, všichni v metru i busu viděli, co budeme mít dneska dobrého na večeři a musím vám říct, že ta taška nejen slibuje nosnost nějakých 20 kg (to fakt nevím, jak byste do toho narvaly, ale třeba pro případ, že byste měly 20kilovou zlatou cihlu), ale s přehledem naše 3 litry mléka udržela a ještě z ní nevypadlo ani rajčátko!



 
STŘEDA - Oběd: Menu á la cart
 
 
 
Začneme maličkou prasárničkou. Taky si pamatujete z dětství na tuhle konzervu, která tvořila "zdravý" základ každé špajzky? Tak já si ve středu zavzpomínala na dětství a za monitorem jsem dlabala tuto konzervovanou mňamku, zakusovala chlebem! Joo, koho z vás jsem nyní navnadila na tuhle socialistickou pochoutku, doporučuju perfektní recept na jednu z jejích úprav: do osmahnuté cibulky přimícháme konzervu a vaříme. Poté celou směs přimícháme k bramborové kaši, zamícháme a máme tzv. Beton. Je to moc dobré, rychlé, jeditelné i vleža z postele a u nás to bylo jídlo v době nemoci.
 
 
Do zhlédnutí filmu Hostitel mi nedošlo, o co se připravuju, když nechodím na filmy do kina. Sice tenhle zrovna v plánu byl, ale pak jsme to s O. nestihli a už se na to vykvákli, tak jsem moc ráda, že jsem se k němu dostala aspoň takhle. Pokud máte rádi žánr podobný Dni Trifidů, nebo Válku světů, střihnutý s trochou romantiky ála Stmívání, bude se vám líbit. Jo a nebojte, je to dojemné, zároveň napínavé a žádné zviřátko nepřijde ve filmu k újmě na zdraví ;)
 
 
 
 
ČTVRTEK - "No ty vole, to si snad děláš pr***!!"
 
Tento skvost naleznete v aktuálním čísle časopisu Marianne (10/2013)
 
Až vám napíšu, co na mě na konci docela nudného dne čekalo, tak si možná řeknete to samé. Tak si tak večer listuju časákem, zpruzená z práce (kolegyně je na nemocenské, tzn. že všechno na odd. sestávajícího se jen z dvou lidí oddřu já) a najednou se začtu do titulku jinak nezajímavého článku složeného z příspěvků čtenářek.
 
"Co to - Knihy mého života - to mi připomíná tu soutěž s Marianne, jak jsem v ní vyhrála poukázku, psali mi to ráno do mailu". Schválně jsem jen tak prolítla všechna jména a najednou to tam bylo! Autor - Mitsuuko. Tak nejenže jsem vyhrála papání v podobě poukazu za litřík (to už by se mohli dva lidi najíst, i ve snobárně, ne?), ale ještě mě otiskli!!! Málem jsem spadla ze židle samou radostí. Po přečtení příspěvku hanbou - znáte to, jak se vám touchpad u noťasu zahryzne kurzorem do nějaké věty a vy v nevědomosti přetáhnete půlku věty do zcela jiného souvětí a pak to nedává smysl? Tak to byl přesně ten případ. Když si to přečtete, zjistíte, že slovosled je docela krkolomný (to je od toho, jak se mi to po rychlé opravě nechtělo znovu pročítat) a vlastně jsem si svůj první publikovaný "článek" fakt představovala jinak. =D
 
 
 
 
PÁTEK - Missha box
 
 
 
Po totálním zhnusení Ladyboxem (i tím posledním, který jsem sice neobjednala, ale i tak mě otrávil jejich avizovaným zpožděním a opětovným cpaním Dermacolu a Palmrsích zbytků, kam to jen jde, i když je to speciál MUA), jsem se nejdřív pustila do Box4pet a nyní i do Missha boxu. Nemohla jsem ho neobjednat. Nemám žádné zkušenosti, kromě BB, s asijskou kosmetikou a po pravdě - měla jsem na nějakou zářijovou krabičku absťák - chybělo mi to překvapení.
 
A víte co? Missha boxem jsem se totálně ukojila. Po tolika zklamáních s LB jsme byla naprosto spokojená. Bála jsem se, že tam bude jen asijská pleťovka, kterou bych asi ani netestovala vzhledem k mé přecitlivělosti na vše, co ten můj ksichtík ještě nezná a musela poslat dál, ale skladba výrobků byla prostě skvělá. V moc hezké krabce vystlané hedvábným žlutým papírem jsem našla sprej na vlasy, vonící jako drahý parfém, který má fungovat jako ochrana proti sluníčku a fénování, 4 vzorky BB, které už znám, ale jako jednorázovka se hodit budou, mini krém na ruce (gelový, sice nemastný, ale dle mého lehce lepivý), medovou plátýnkovou masku, kvasnicový extrakt jako sérum krásy a oční stín do paletky.
 
Jsem moc ráda, že je tam od všeho něco, protože fakt nevím, co bych dělala třeba s pěti novými BB, nebo sadou asijské pečující pleťové kosmetiky. Navíc tam byl dárek v podobě zrcátka Missha, který jsem ze začátku v domnění, že se jedná o placku, snažila připíchnout v práci na nástěnku. Takže, holky, pokud jste už zhnusené z LB, ale stále vás boxování láká, hlídejte tyto stránky, protože edice krabek nebudou pravidelné a můžou tak vyjít kdykoli. Navíc mají docela omezené množství.
 
 
 
 
SOBOTA - Akční den
 
Taky vás učili, že je Říp kulatý? No, tak ne z tohohle pohledu =D
 
Jsem od sebe ani nečekala, že nějaké akce budu schopná a tiše jsem si popíjela ranní kávičku s Elle asi do dvanácti. A tím klídek končil. Pak se to semlelo ráz naráz. Nejdřív jsme vyrazili na Říp, kam jezdíme cekem často venčit Matýska, protože to berem jedním vrzem s návštěvou našich minulých milovaných pejsků na psím hřbitově hned pod kopcem.
 
Po cestě k O. domů (směrem na Poděbrady), kde se chystal klasický fotbalový zápas (vždy docela vesele přežiju s několika promilemi v krvi), jsme se stavili na mělnickém vinobraní, že prý pro burčák. Řeknu vám, nebyla jsem sice v placené zóně, ale vše okolo bylo levné, špinavé, kolotočářské, rámusící a hnusné. Nabrali jsme burčák u prvního stánku (po řádném testovacím půllitříku), náhodou lednický a vynikající a pospíchali dál směrem na fotbal. Bylo to tak rychlé, že jsem ani nestačila fotit. Ono ale fakt nebylo co.
 
A po fotbale to přišlo. Všude furt říkám, jak nejsem akční a pařící typ - taková domácí myška - a my jsme nakonec skončili na pravý vesnický party v Sokolovně, kde se místní motorkáři loučili se sezonou a hrál jim k tomu ZZ Top Revival. No povedené to bylo, tady už mi pro změnu bylo líto, že foťák nemám, asi byste se pobavily! ;)
 
 
 
 
NEDĚLE - Velké vyváření
 
 
 
Já fakt nevím, jak to, že vařím poslední dobou nejčastěji v neděli. Asi je na to čas, docela vychází počasí a není nic hezčího, než kuchyň zalitá sluncem a taky je dostatek času na to to všechno zpucovat a pak dlouze u odpočinkových filmů trávit.
 
Schválně jsem vám sem jako první fotku dala hlavní chod. Miluju dýni a ač bych ji dělala nejradši na 100+1 způsobů, vždycky to skončí buď u pečené dýně (jako teď), nebo u dýňového zelí. Tentokrát jsem na vesnici vyfásla plnou bedýnku domácí zeleniny, tak jsem to rovnou zpracovala. Na talíři je tak jako příloha pečená zelenina na Tymiánu (dýně, cuketa, brambory) spolu s anglickou slaninou a pečené kuřátko na medu a čerstvé šalvěji. Mňam. Doporučuju zvlášť pro ty, které chtějí slavnostně vypadající jídlo, chtějí ho hodně a s co nejmenší námahou a za šetření čistého nádobí. Celé to trvalo cca 40 minut pečení, příprava asi 5.
 
 
 
Tohle je jiná.. Stejně tak, jakože miluju dýni, miluju i sladké a vůbec dezerty obecně. Tohle je pokus  z nějakého časopisu, takže rozhodně nezajetý pokrm. Výběr byl čistě praktický. Od minulých buchet mi zbyla v ledničce plná sklínka bílků. Tenhle recept si vyžadoval rovnou 4, takže chutě šly stranou a zasáhla čistá praktičnost. Malé upozornění: když šleháte sníh a navíc ještě kvedláte s mísou, vždycky si ji přidržte, nebo to dopadne takhle..
 
 
 
Abyste věděly, jen tak jsem se nedělního dezertu vzdát nechtěla, takže veškerá předchozí praktičnost šla stranou a na koláč jsem zadělala znovu. Od včerejška mi tak v ledničce přebývají zase 4 žloutky. Buchta je to dobrá, spíš se jedná o takové podzimní brownies - hodně čokolády, špetka skořice a vše proložené sušenými švestkami v brandy. Až na to dvojité zadělávání je to velice rychlé a docela slavnostní.
 
 
*
 
 
Ha! prý že u ničeho nevydržím. Jak je něco podruhé, tak už je to pravidelné, čímž jsem tuto rubriku zpravidelnila právě nyní! =D
 
 
 
A jaký jste měly týden vy?
 
 
 
 
 
 
 

49 komentářů:

  1. Týden byl docela dobrý, to až dnes, tedy v pondělí se to nějak začalo kazit... :)
    Gratuluji Ti ke Tvé velké časopisecké slávě! ;) A jdu si dát večeři, dostala jsem z jídla hlad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to, že v pondělí kazit? Nechápu to, vždy´t pondělím přece něco nového začíná ;) ;) omlouvám se, mám nějakou optimistickou a z vlastní zkušenosti vím, že její přemíra může leckdy i s**t =)

      Vymazat
  2. Gratuluji ke Tvé pravidelnosti Zlatíčko!! Vidím, že taky výživně bilancuješ. Tak to vemu popořadě: Závidím Lancome tužku, by se mi hodila k mým novým stínům, ale protože mám novou Clinique, tak na závist nemám nárok :-). Jsem hodně zvědavá na ty tekuté stíny - já totiž mám ráda Lila :-)) - jasně, jsem jiný typ...
    Tu Bazalku prostě chci, však je ve wishlistu, to se nám to pěkně doplňuje, že?
    Odrovnala jsi mě tou konzervou, fakt jsem myslela, že je to vtip anebo papání pro Matýska hihi. Ale jo já si moc dobře pamatuji, jak jsme ji kupovali, jo a naši mě ještě posílali pro luncheon meat a já ze začátku nevěděla jak se to píše a nedonesla jsem domů nic. Ale musím přiznat, že občas mám tyhle prasárničky ráda, třeba pořádný salátek s majolkou, akorát je mi po tom vždycky těžko :-))
    Teda a gratuluji k prvnímu časopiseckému vydání!!! Já věděla, že budeš mediální hvězda a to papání za litr bych brala. Vidíš, to je Tvoje první odměna za psaní, jen tak dál piš, piš a piš a nenech se odradit komentáři, ju !-)
    Tý jo to Tvoje vyvařování mi udělalo pěkné chuťky, já snad někde zítra splaším kuří nohu k té dýni, mňam. No jo nedělní debužírování miluju a občas i zdřímnu po dobrém obídku, trochu dekadentní, ale sladké jééé. Au, ta mísa plná bílků, tak to jsi byla vášnivá kuchařka!! Vypadá to krásně!! P.S.: Jsem čekala to ZZ top a nějaký odvaz hiihi.
    PS.2 Jsi online??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM, no, já hned jak viděla Tvé bilancování, konkrétně to líčení, tak jsem si říkala, že ta Lancomka by se Ti setsakra hodila ;)
      Vidíš, mně se Bazalka opravdu osvědčila, ale víc asi ta Calendule, takže jen čekám na výplatu a jddu si pro 50ml této hojivky - sice nevyhlazuje, ale já potřebuju spíš hojit, takže.. napadá tě to samé, co mě? ;)
      ty jo, ta konzerva, no.. věř mi, že některé matýskovi konzervy voní mnohem líp než toto a věřím, že je tam i víc čistého masa =D
      Já to nedělní vyvařování prostě miluju,. jak jde na mě podzim, tak začínám hnízdit a k tomu žrádýlko neodmyslitelně patří =) Jo, nakonec jsem v mělníku sehnala parádní burčák, ještě u stánku jsem vymlaskla 3 kelímky a vzala ještě dvoulitrovku domů, která padla hned večer - a pak se mi na fotbale všichni diví, že mi to pivo "ňák nejede" =D
      Nojo, ZZ top - já neměla fo´ták, na mou obhajobu, já vůbec nečekala, že tam půjdu. Ještě 5 minut před ochodem jsem byla pevně přesvědčená, že usnu ve stoje a ne že budu za chvilku poslouchat to rámusení. Důkazem mi je i slušivý oblek na psí procházky a no makeup ;)
      P.S.: online jsem, ale počítám, že už ten stav zase neplatí u Tebe =D

      Vymazat
  3. chachaaaa, taky nosím síťovky :) dokonce Bio, máme je ve 3 barvách :)
    a milovala jsem kdysi vepřovku s bramborama - rozmačkat na šlichtu, jééédamana, já bych jedla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, že by nový recept? ;) =D přiště zkusím s bramborama..
      Ty síťovky jsou skvělé. kdybych neměla tak pro mě drahocenné rtěnky, nosila bych ji klidně místo kabelky ;)

      Vymazat
  4. Balicky z jahody mi na poste/ celnici drzeli taky vzdycky dlouho, az 2 mesice + jeste to clo= opruz. Ale kdyz jim posles uctenku o zaplaceni toho cla, tak ti ho proplati na ucet zpatky, v tomhle jsou ferovi :-) Nad jidlem opet slintam, myslim ze O. musi byt velmi spokojeny, ze Te ma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, to já doufám, že je spokojený. Ale on je spokojený i když jí celý měsíc jen chleba s medem =D No, ALi, neboj, neboj, k Tobě chodím zase pro zdravé recepty ;) jen většinou neoplývám těmi surovinami, takže se na ně musím dopředu pořádně zásobit.
      Jojo, Jahoda vrací výborně, však už mám penízky dávno doma. Je je vopruz skenovat a posílat všechny kopie k proclení a pak dodatečně zase na Jahodu k proplacení.. Mně tam naštěstí balíček drželi vždycky maximálně4 dny - asi potřebovali rychle těch pár stovek =)

      Vymazat
  5. Zase další zajímavý týden. Tuhle rubriku mám ráda, takže v ní laskavě pokračuj :D :) A gratuluji k otisknutí, i když příspěvěk tak trošku nedával smysl :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dobře, budu =D
      no právě, to je na tom to nejhorší!! Normálně si tak dávám záležet, přehazuju slovíčka, aby se mi to líbilo i po zvukové (čtené) stránce a oni otisknou tenhle paskvilek! =D No nic, řpíště už si budu dávat většího majzla na to, co vypouštím do éteru =D Jenže oni nepsali, že nějaké příspěvky otisknou..

      Vymazat
  6. Páni, jsi slavná a ještě taková hospodyňka! K tomu mladá, krásná, chytrá.. nesnáším tě asi:-DDD
    LB už mě taky totálně dožral, pokaždé bylo něco, ale pak slibovali a slibovali až jsem zase podlehla...ale teď už jsem řekla holkám ať mi to tvrdě zakážou, kdybych zas někdy měla nějaké cukání:-D Taky se teď dám na box pro kočičáky a pak se uvidí. Misshu jsem prošvihla, bo byl už vyprodanej, ale nějak mi to neva, protože doopravdy bych užila jen ten krém na ruce a zrcátko, i když objektivn musím uznat, že to mají udělané hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejni, tak si mě klidně zařaď do kroužku a když ho budeš chtít zase objednat, napiš ;) =D
      Jojo, já si taky asi hned tak další neobjednám, nepotřebuju teď nic zkoušet, když mám své zajeté a mám toho docela dost. Ale pro to překvapení jsem to chtěla zkusit. Kdyžtak bych si docela dala líbit nějakou vánoční edici,a le to už bude litr jen za boxy - 2 pro psy a ještě kosmetický.. =/ Jinak, ten krém na ruce Ti ráda dám, jen dej vědět, kdy můžeš, dneska ho s sebou ale nemám ;)

      Vymazat
    2. jj, na Vánoce taky přemýšlím už dopředu, že možná něco objednám, je to mor.
      ježíš ty jsi zlatá, ale to po tobě nemůžu chtít..nebo jo?:-D čím si budeš mazat svoje tlapičky? Jinak jsem v práci víceméně každý den, ale uvidíme se i na Interbeauty..? Nebo jdete s eM soukromě?

      Vymazat
    3. Nee, eM bohužel na Inter. dojet nezvládne - má to fakt dálku, ale já si taky nejsem zrovna jistá, jestli tam půjdu. I když je pár věcí, které mě tam teda už teď lákají =/
      Já mám takových mazátek na ruce, že mi to opravdu nevadí a ráda s tím udělám radost ;) Až si to konečně dovezu do práce, dám Ti vědět, ju? ;)

      Vymazat
    4. Aha, to je škoda. Tak kdyžtak písni sz, kdybys tam chtěla něco koupit;-)
      Jsi nejlepší, moc děkuju!:-*

      Vymazat
    5. Díky Dejni, možná něco najdu ;) a možná se taky nakonec přidám =) nemáš zač, doufám, že to najdu doma už dneska, zítra bych Ti to hodila ;)

      Vymazat
  7. Prosim tě, ať tě příště ani nenapadne se takhle bloknout kvůli nějakýmu komentu. Jsou lidi, co čtou třeba jen tři blogy, takže jeden článek denně je minimum, kapišto? :-))) Ty stíny od Laury znám, jsou super a myslím, že to jsou určitě jedny z nej krémových stínů, takže chválím nákup. Já pořád řeším, jestli vyzkoušet calendulu, protože nemám vzorek a musela bych koupit plné balení a nerada bych dopadla jak s levandulí... Ale když eM je tak spokojená, tak asi neodolám. Konzervu nekomentuju, to je moje trauma z dětství tyhle věci :-) To sádlo tam, bleee :-) Ale abych nevypadala jako nějaká nízkotučná frfňa, tak na svoji obranu uvádim, že mám od malička citlivý žaludek a žlučník a třeba právě vepřový sádlo nedávám žádný a v žádné podobě, ani na smažení ho nemůžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, Reni, já jsem taky žlučníkář, ale na tohle je už vytrénovaný. Navíc, zkousnu tak jednu ročně,maximálně, takže žádné peklo to taky není..

      No tak dobře, dobře =) te´d jsi mě uklidnila ;) já teda napíšu další.. díky ;)

      S tou Calendulou.. myslím na Tebe, jen vydrž, te´d je kosmetička na dovče, takže si to nemůžu jít vyzvednout. Jakmile bude zpátky, jdu pro velkou Calendulu a dám Ti vzorek na ozkoušení ;)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Přidávám se k Reně (Renče:)), po objevení tvého blogu mě ty ostatní už tak nebaví, jj laťka hodně vysoko;) navíc po některém tvém minulém komentáři jsem se těšila na článkovou smršť a pak přišlo nemilé vystřízlivění ;) a navíc se těším na další Ilcsi produkty, teď jsem zkusila objednat sestře k narozeninám růžové mléko a vzorek krému, tonikum bohužel nebylo, tak jsem zvědavá a hodně mě nalákala minulá oční péče, jen je mi strašně líto těch krásných lahviček od Benefitu, který Ilcsi nemilosdně vytlačuje, ale zkusím to do nich nějak přetransformovat.. :D Vepřové cokoliv můžu, nejradši mám špek, ještě teplý od dědy z uďáku, ale z čehokoliv v konzervě mám strach, co to je.. V neděli jsem taky vařila, hovězí na víně s hříbky, mrkví a petrželkou, mňam:)

      Vymazat
    4. Ježiš, to by chtělo foto, ať můžeme hromadně slintat =) Děkuju za povzbuzení, moc mě to potěšilo, holky, opravdu.. Však já se do toho zas dostanu, nebojte, jen teď nějak nezvládám - to je snad poprvé, co si přeju, aby se kolegyně už vrátila a já mohla zase v práci psát =D
      To Ilcsi mlíčko s růží jsem zkoušela a překvapivě i mně hrozně voní a je příjemné. S tím melounovým se stále nemůžu nějak zžít, tak doufám, že se to jednou poddá, je mi ho líto, jak tam stojí v rohu na poličce, tak sám ..

      Tak Ty jsi taky Benefití girl? ;) Jojo, já rozprodala od benefitu celou mamutí zásobu - měla jsem snad všechno a většinu i několikrát, ale pak mi to začalo dělat neplechu a muselo to z domu. jen té vůně je mi dodnes líto.. A do čeho všeho od Ilcsi jsi nakonec šla? =)

      Vymazat
    5. Mi ani nepřijde, že by Benefit nějak voněl, ale ty lahvičky, ty jsou..:) mám ještě peeling, ten ale asi koupím znova, ten je hrozně fajn, oční a denní krém. Oční ale než vypotřebuju.. Mám ho od Vánoc a ještě polovina zbývá, kdysi jsem někde četla, že oční krém se maže jen pod oči a ne na víčka, tak se tím řídím, nevím jestli je to pravda, bližší info jsem už nikde nedohledala.. No a až tohle vypotřebuju, tak si koupím asi něco od Ilcsi..:) jinak mám jen řebříčkový olej a sírový krém a teď, jak jsem objednávala, tak mi přišel vzorek minerálního koncentrátu na čištění; včera jsem zkoušela a celkem fajn, pleť je pak něco jak samet, myslím tím ale na omak, nevím k čemu to přirovnat, prostě když jsem to smývala, tak to neklouzalo jako vždy, ale drhlo:) tak jestli se osvědčí, tak si ho objednám, protože na čištění pleti mám teď jen micelárku, bo se rozmýšlím, co koupit (od května:)), micelárka je fajn, ale mám ji radši jen na dočištění, než na celé odlíčení.. Jen nevím, jak se ten koncentrát používá - tak kdybys(te) věděla(y), dej(te) vědět:) Já jsem jím včera "namydlila" navlhčenou pleť a ok, ale fakt nevím:) no a ještě jsem chtěla korektor, bo přeci jen ani brčálový olej není úplně stoprocentní a přišel mi i vzorek mrkvové masky a krému, tak uvidím, jaké mají účinky, jestli by stály za to.. ale to až časem, peněz není nazbyt, teď za sestrou do Londýna, pak má zlatík třicet a pak už jsou Vánoce, musím trošku šetřit:D

      Vymazat
    6. Taky to máš s dárky perné, že? . má narozky koncem října a pak už se to táhne s adventem a svátky různých rodinných příslušníků, takže perno bude i mojí peněžence =D

      Co se týče minerálního čističe - vždy´t jsem o něm psala už několikrát a naposled i speciál ;) Tak si to tam přečti, je tam všechno do detailů. Jsme z něja taky odvařená, pleť se mi po něm začíná ještě víc hoit a ten pocit sametu je úžasný ;) doplnila jsem ho ještě odličovacím balzámem od Antipodes, který mám už snad od května, takže tím odlíčím (oči micelárkou) a pak minerálním čističem vezmu znovu s vodou. Ten korektor je u Ilcsi hlavně hojivý, takže bacha, jestlis ho třeba plánovala jako normální korektor na zakrývání, tak to fakt ne - smrděla bys po celé místnosti a navíc to nejenže nekryje, ale taky tvrdne a loupe se to. Jed to však fantastické na hojení na noc ;)

      Jojo, oční krém ne na víčka. Já jsem se po tom nijak nepídila, ale přijde mi logické, že je to kvůli tenklé měkké a propustné tkání na víčkách a nebylo by dobré přes to mazat nějaký krém. Navíc by se Ti mastila pod stíny =)

      Vymazat
    7. Jéjej, ten koncentrát se mi úplně vykouřil z hlavy, to vůbec nechápu, články jsem oba četla, vždyť jsem si chtěla pořídit i ten korektor, záhada..?? Jako fakt nad tím dumám, co to, ale prostě úplně vymazáno z paměti.. Jinak mi to spíše voní, jako mazadlo, kterým jsme se potíraly, když jsme měly neštovice:D O tom korektoru to vím, to si pamatuju, říkala jsem si, že bych ho měla na noc.. jsem zvědavá, kdy mě zlatanek vystěhuje z ložnice, bo večer vždy: ty ses namazala? .. otoč se:D ale přijde mi, že už ten sírový krém tak nesmrdí, asi jsem si zvykla.. Ale Obi dnes?? (kocourek) ráno jsem se krémem mazala, tak byl zvědavý co to mám, dala jsem mu čichnout, tak si nečekaně líznul a pak se po něm sápal:) co mu v tom voní, nebo chutná?
      Jj, zlatík je 28. a pak vzápětí mamka a jak ty, taky strašně ráda dávám dárky ostatním:) ale jsme dvojčata, tak se taky těším na nějaký dárek, podle indicií od pana Fouska - ségra, se potajnu těším na hodinky.
      Stíny ani tužku jsem snad v životě nepoužívala, jen takové ty záchvěvy na zš a sš, teď mám umělé řasy, tak je to pasé úplně, ale tak aspoň některým mániím se vyhnu - paletka od UD, jen mám trošku obavu, jak budou řasy vypadat, až se rozhodnu vrátit se ke svým:/

      Vymazat
    8. A jakou metodou máš udělané ty řady? Je jich hodně a vím, že třeba kamarádka je má už asi 3 roky a vypadá fakt skvěle. Já bych jen nevydržela chodit někam na pravidelnou úpravu, takže se radši sejřím s těma svýma štětkama a hledáním vhodné zázračné řasenky =)

      Počkej, vy jste dvojčata a Ty máš profil na pana MŃouska a ona na pana Fouska? To je roztomilý! =D A jaké hodinky? Já mám už několik let vyhlídnuté dřevěné Wewood, ale stále nic..

      Jo, zvířátkům tato kosmetika moc voní, vyzkoušena na Matýskovi. O. už však moc ne, takže nejenže bezpečně pozná, kdykoli se namažu Sírovým krémem - nechápu, mám přes to BB, MMU, veškerou dekorativku a parfém za uchem a on stejně cítí Sírový krém?? =D No a ten korektor, prý sem mám veřejně napsat jeho stanovisko: "že je to repelent na mužský"!! =D fakt, když chci obejmout, korektor musí stranou ;)

      Vymazat
  8. Už jsem se bála, co se Ti stalo... Minulý týden se to pěkně sypalo a najednou nic :-( Fakt se na Tvoje články moc těším.
    Missha vypadá moc dobře, přemýšlím, bych si taky zaboxovala, znám jen Missha BB.
    Konečně jsem se při svých problémech s pletí odpoutala od BB. Měla jsem pocit, že to asi nepomáhá, možná i škodí, ale nevěděla jsem jak z toho ven, protože to zase moc pěkně maskuje. Tak jsem na starý kolena uvěřila a zkusila MMU. Už kdysi jsem na to koukala u trb, ale tehdy jsem moc problémů neměla... A teď jsem si říkala, co ty hojící se věci a šupinky, to bude moc vidět. A je to fakt dobrý! Mám EDM Multitasking, dneska si jdu pro plný balení. Ráno řebříčkuju, ale i když se to vsákává třeba 15 minut, tak se mi zdá, že ten olejíček řebříček pod MMU není úplně nejlepší, dneska jsem dala mátosírák a je to fajn. Pleť se pořád bouří, ale hojí se rychle, tak snad to jednou bude dobrý. Mitsuuko, necháváš MMU jen tak, nebo používáš nějaký pudr?
    A co se vaření týče - na okně mě čeká dýně :-), díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, já už mam na okně taky připravenou další, větší a z té bude právě to zelí ;)

      Takže tě taky kouzlo MMU dostalo? =) No, s tím Řebříčkem to mám taky teď nějaké ošidné. V létě byl skvělý a teď jako by mě začal mastit. Ač se to zdá divné, určitě ho přetři tím Sírovým krémem, ten právě potlačí mastnotu oleje a zmatní pleť. Jinak, MMU je nejlepší zapracovat do pleti ještě když je "vlhká" od krému. Prostě nečekej, až se úplně vstřebá. Ten Sírový je na mě tak lehký, že MMU dávám hned po rozetření krému. Bohužel, poslední dobou se fakt víc mastím, nevím proč, takže ještě občas popráším MMU transparentem,a le nemám to ráda a stejně to nevydrží =/ přemýšlím o té matovací verzi mmu, jakou máš Oli, tu semmi, nebo mat?

      Takže říkáš, že už je to lepší? Už se to klidní a rychle hojí? Jak dlouho ji vlastně používáš - 2 měsíce?

      Vymazat
    2. Jojo, dostalo, je to takový "zdravý", jako i pocitově. Taky fakt drží a nemapovatí apod. Mám EDM Multitasking Neutral Semi-Matte, koupila jsem pár vzorků světlých a středních, Olive bude na léto, ale už blednu... I nějaký světlejší nebyly špatný, ale tenhle se mi zdál nejpřesnější.Trošku mě lákala i Lily Lolo, ale zavrhla jsem jí pro šupinatění. To by mi fakt ještě chybělo :-(
      Já mám právě pocit, že se napudrovat MUSÍM :-) tak jsem koupila Pearl Beige. Zkoušela jsem matt i intensive, ale to bylo moc omítkoidní. Díky za tipy ohledně aplikace, jsem začátečník. Je to náročný, musím si schovávat štětce, kocour po nich hrozně jde...
      Biofázi používám už tři měsíce, pleť je odolnější, ale furt pupínkovatí. Ale rychleji se hojí a zůstávají bez následků. Příští týden si jdu pro Ilcsi minerální čistítko a další Mitsuuko Guru doporučené, tak uvidím... Ale před 3 týdny jsem vynechala hydrofil oleje a před týdnem bb, tak třeba to byly oni, mrchy prašivý, kdo za to může.
      A na regenraci jsem si objednala Bylinné sérum Ilcsi, řebříčku dám chvilku pauzu, nechám ho možná na zimu.


      Vymazat
    3. To znám, Mates má na svědomí už jeden Kabuki a blender na MU =D

      Taky přemýšlím, že ten Řebříček po jedné spotřebované lahvičce na chvilku odložím, mně se zdá te´d na zimu naopak moc mastící, asi je to blbost.. Takže minerální čistič? Ani nevíš, jak si nadávám, že jsem ho nekoupila na tom veletrhu, už mi dochází.. =(
      Tak dej pak vědět, co to sérum. měla jsem od nich sílu života, ale rovnou jsem to poskytla renče na testování, takže jse vlastně od nich jiné než to oční sérum ani nezkoušela..

      jo a mám to u sebe potvrzené - fakt to byl on, Lily Lolo, kdo mě dělal ty šupinky.. Od té doby, co jsem ho odsunula z denní péče, se mi jako zázrakem ztratily..

      Vymazat
    4. Jak se blíží konec dne, řekla bych, že pouze Hřebíčková voda (NT, je opravdu dobrá) a Mátosírák mi jako podklad MMU docela vyhovují. Taky se mi to s tím Řebříčkem zdá divný, v teple byl ok a teď mě trošku umašťuje, chm chm.
      Mátosírák jsem si objednala ten velký, to jsem ráda...přišlo mi, že když to je na na čištění a ne péče, tak je potřeba větší flaška, já jsem hrozná brynda...
      Jsi hodná, že nám tak věnuješ a odpovídáš :-)

      Vymazat
    5. Ha, já ř. ještě neotevřela, takže říkáte dámy, že ho raději nechat schovaný na léto? Maštění teda vůbec potřebuju.

      Vymazat
    6. No já nevím. Dneska jsem ho dala supermálo na ty nevíc rozbombardovaný místa a je to ok. Z logiky věci by měl být olej lepší v chladném počasí než v horku, ne? Jo a neobjednala jsem si velký sírový krém, ale to minerální čistidlo jodový barvy. Dneska mám MMU trošku poprášený Pearl Beige pudrem, je rozjasňující, fakt decentní. Asi se MMU nemusí pudrovat, ale já mám pocit, že nějaký poprašek mít musím.
      S tím ř. - myslím, že to to je možná o nasycenosti pleti, o momentální kondici a tak.

      Vymazat
    7. Oli, myslíš, jako že už jsme tak strašně opečovavné, že už naše úžasná pleť nedokáže pojmout ani kapku navíc toho olejového skvostu? =D je to divný, taky by měly být logické oleje na zimu a mně to přitom fakt od konce teplých dní umašťuje čím dál víc..
      PS.: děkuju, je to radost ;)


      Když já se ho nechci vzdát. Nebo se spíš bojím ho vysadit =/ Dokonce už jsem přemýšlela, že bych ho zkusila vyměnit za to NT Hyaluronové sérum,a el eM se ještě stále vypisuje s recenzí a napíná nás =)

      Vymazat
    8. Dejni, určitě bych ho být Tebou zkusila a uvidíš. Vždycky ho můžeš dát do ledničky ;)

      Vymazat
    9. No, to bude vono! Jako když je kapalina nasycená, tak už se v ní víc dotyčný látky nerozpustí. Tak pleť má asi nějakej maximum řebříček level a pak šmytec :-)

      Vymazat
    10. Oli! =D tak to jsem teda přemegahydratovaná, nebo přeřebříčkovaná, jinak není možná.. Ale teď jsme mu to ještě začala zavářet víc a přes vrstvu řebříčku si ještě přetři Sírový krém a na něj ještě organický makeup a pak teprve MMu - takový test ohněm =D a zatím všechno v pořádku, naopak mi to docela vyhovuje =) a hlavně, od té doby, co jsem vysadila Lily Lolo (a ne, že by mi to nebylo líto, jsem se přestala šupinkovat a pleť je zase spokojená..

      Vymazat
  9. ten Misha box vyzerá zaujímavo:)

    Pozývam ťa na Giveaway - Rexona Maximum Protection - končí dnes večer dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Mitsuuko, kdyby Tě náhodou chtělo zase něco bloknout, tak napiš jen "jsem zablokovaná" a my Tě myslím všichni svorně odblokujeme :D. I když teda nemůžu říct, že by mi Tvoje lákání na Ilcis chybělo. Myslím, že jedině díky Tvému týdennímu výpadku jsem odolala a nepřemlouvala včera svou kosmetičku, ať mi to sežene :D. No, ale Tvé informacemi nabité články mi dost chybí a jsou pro mě zkouškou vůle a tu je potřeba trénovat řádně. Kruci, ale chuti na dýni asi jen tak neodolám ;). Těším se na další týdenní vážení (ještě, že to není v kg :D) bo je prostě bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelí, díky, díky díky.. kurňa, si tohle asi zkopíruju a budu si to číst vždy, když bude namále ;) Takže, díky moc, já se do toho zase mileráda pustím, momentálně je to má v podstatě práce, která mě 100% uspokojuje, na rozdíl od té, za kterou jsem placená ;)
      Takže vábení Ilcsi, říkáš? =D noooo, tak že jsi to Ty, tak si dám ještě 2-3 dny od Ilcsi pauzu, ale pak už za nic neručím ;) =P

      Vymazat
  11. Mohla bych se zeptat jak to je s tím clem a dph, myslela jsem, že clo se platí až od větší částky a na 22 eur se platí jenom dph, nějak mi ta částka přijde šílená a jak to probíhá? To ti přijde dopis, že máš zboží na celnici a musíš si jet do Prahy? Děkuji za odpoveď, ještě jsem tohle nemusela řešit tak nevím jak to funguje :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, chodí to z celnice, že ti balíček zadrželi a že musíš zaslat ty a ty dokumenty, aby Ti na jejich základě vypočítali clo a DPH a pak Ti to mohli poslat (v podstatě na dobírku - dokud nezaplatíš poplatky). Třeba konkrétně u tohoto balíčku jsem platila 166,- DPH a odbavení-služby celní deklarace 180,- Kč. Takže jsem platila DPH, nikoli clo jako takové. V případě Jahody jde zažádat přes jejich formulář o navrácení poplatků zpět a do 3 dnů Ti je pošlou na účet..

      Vymazat
  12. aa, už ten stín vidím, ten vypadá fakt hezky! sprej na vlasy mám jiné barvy a vůně, myslím, že oranžový, a ještě jsem u někoho viděla i modrý. už se těším, až to začnu zkoušet, ale nejdřív to musím nafotit :D a šíleně se mi líbí ta krabička od toho kvasnicového séra, pořád na ni mám tendenci šahat, jak je pevná a hladká, tak působí strašně luxusně a je příjemná na omak...takže ošahávám krabičku.
    já jsem zase nedávno objevila svůj dopis otištěný v Apetitu, ale nic mi za něj nedali :D a gratuluji, do jaké restaurace je to poukázka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Źe? já jsem ze začátku čekala, že na mě vypadne druhý YSL sérum, jak ta krabička luxusně působí. No, pak vypadla teda jen plastová "Missha" =) trochu se ji bojím dát na pleť, už jsi to zkoušela?? ;)
      Ten oranžový sprej prý voní nejlíp . po exotickém ovoci. Popis modré vůně jsem nenašla a růžová voní opravdu jako drahý parfém, jsem zvědavá, co mi to udělá s vlasy.
      Každopádně jsem se musela fakt šklebit na ten jejich dopis, kde píšou, že značka Missha obecně vznikla z internetu a proto si hrozně dávají záležet na veřejném mínění a že si můžeme být jistí, že jakoukoli připomínku, kterou jim zašleme, bude reagováno.. haha, psala jsem jim na stránky, že bych docela uvítala ještě v popisu zboží i popis složený v ofiko verzi, ne jen tou jejich korejskou hatmatilkou a ticho po pěšině.. =/
      Faakt?? tak já se kouknu, ten taky odebírám =D budu Tvou čtenářkou ;) Je to do resaturace Kobe.. tam jsem ještě nebyla, tak nevím.. jen kolem ní vždy procházím v uctivé vzdálenosti =D

      Vymazat
    2. zatím ne, já ho rozbalila teprve včera večer, ale dneska ho zkusím, snad se ráno v zrcadle poznám :D pak dám vědět dojmy ;) dopis jsem moc nečetla, ale zaznamenala jsem tu zmínku o internetu a nějak jsem to moc nepochopila :D tak jsem zvědavá, jestli ti odpoví...
      ježiš, no je to myslím to minulé číslo, ne teď to poslední podzimní, mělo světlou obálku. čekají na mě totiž spolu s několika čísly marie claire, protože jsem neměla vůbec čas to číst. tak si to vezmu s sebou na dovolenou a budu i odškrtávat, co chci uvařit (a pak to ve finále nikdy neuvařím ) a nakoupit (tam nemám problém to dodržet :)

      Vymazat
    3. Jo, to já si takhle dokonce vystříhávám a lepím do velké kuchařské knihy, kterou založila už moje babička někdy v 70. letech =) když něco podle toho uvařím, napíšu k němu své dojmy a co by to chtělo na zlepšení, popřípadě poznámku, že už to nikdy nechci ani vidět =D

      Myslím, že mi neodepíšou nic, je to už 5 dní a docela dobře to ignorujou.. =) Já totiž ani moc z toho aj přiloženého návodu, ani z popisu na jejich stránkách nepochopila, kdy a na co se opravdu dává.. =/

      Vymazat
    4. tak to jsi dobrá, já mám takový deník (taky z Apetitu), ale zatím tam mám jen jeden nadpis :D ale mamka má něco podobného, už se to rozpadá, padá to z toho ven, ale má to svoje kouzlo...tak třeba k tomu někdy časem dospěju :)
      já si to dám jako sérum, prostě se vyčistím, dám si tamto a pak chvíli počkám a budu se modlit, aby se to neporvalo s mým krémem na akné. do rána nebudu spát a budu se chodit kontrolovat. bylo by to celkem blbé, protože odjíždím na několik dnů do zahraničí na konferenci, tak mi drž palce, ať dopadnu dobře!

      Vymazat
    5. Já vám ji sem někdy nafotím, až budu dělat speciál o vaření, třeba.. ;)

      Tak jak dopadlo kvasnicové sérum?? =) Oni tam totiž píšou, že by se to mělo nanášet denně ráno i večer na vyčištěnou pleť pod tonikum, jako první krok..

      Vymazat
    6. zatím mám za sebou dvě použití, včera večer a dneska ráno. večer jsem měla lehce pocit pnutí a takového pálení, už jsem začala panikařit, ale naštěstí to hned přešlo. ráno jsem se probudila pořád se svým obličejem :D ale většinou jsem po probuzení zomboidně bílá, dneska jsem byla taková nějaká růžovější, kosmetický placebo efekt :D ráno už to nic nepříjemného nedělalo, takže zatím dobrý! jsem zvědavá na dlouhodobější výsledky

      Vymazat
    7. Teda, Ty mě napínáš, já to snad vyzkouším!! I když nevím, jestli bych toho na mou pleť už v rámci rutiny nelila moc najednou =D ale co, říkají hydratovat, vyživovat, mají to mít! ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...