pátek 13. září 2013

Od Báby Kořenářky.. | Biofáze, Ilcsi, péče o pleť v zimě


Jak se měsíc s měsícem sešel, zase se mi přiblížil čarodějnický den u Báby Kořenářky. Řeknu vám, návštěvy jsou to vždy zmatečné a roztodivné, přesto jsem se nemohla dočkat, protože dvouměsíční interval je sice spásný pro mou peněženku, ani nikoli už pro mou pleť. Konečně mám odpovědi na vaše dotazy "Co používat na noc po kúře Biofáze", případně "Jaký krém mám používat na den"..

 
Začneme zeširoka (a nechci vidět ty otrávený ksichty! =D).. Od prvního článku Biofáze, kdy jsem ji začala používat, uběhlo už 3,5 měsíce. Začínala jsem s 50ml lahvičkami Gerania, Tymiánu a Šalvěje, což je základní kombinace pro zánětlivou pleť (víc podrobností si přečtěte v článku, viz odkaz výše). V červnu jim začaly dělat společnost ještě menší kámošky Calendula (na hojení) a Santal (na jizvičky), o tom zase detailně v tomto článku.
 
 
Chtěly jste vědět, jak dlouho mi séra vydrží, tak tady to máte:
  • 50ml lahvičky vydržely přesně 3 měsíce a 2 týdny (každodenního večerního mazání bez vynechání jediného dne)
  • 20ml lahvička Calendule vydržela měsíc
  • Santal by se mnou byl snad věčně, páč mi fakt nešel pod nos, dokud o něj neprojevila zájem Renča a tak milý smraďoch putoval k nové mamince
 
 
ZKLIDNĚNÍ + HOJENÍ.. Jak si většina z vás všimla (vy, které jste biofázovat začaly také), po nějakém měsíci používání základní kombinace, můžete mít pocit, že vám obličej vybouchl, že si pleť dělá, co chce a že to už nemůžete vydržet. V tu chvíli byste měly povolat na pomoc kámošku Calendulu. Je jemná, něžná a citlivá, přesto ďábel na bolavé záněty a pupínky všeho druhu. Klidně ji vrzněte jako 4. sérum. Pokud je to vážně zlé a máte pocit, že už hůř být nemůže, používejte Calendulu i ráno jako sérum pod denní krém.
 
 
REGENERACE (flíčky, jizvičky).. Po cca 2-3 měsících byste mohly zpozorovat, že se vám pleť docela uklidnila, když na ní něco vyraší, už to nemá tak bouřlivý průběh a fáze hojení se rapidně zkrátila na minimum. V tu chvíli si však začnete všímat pozůstatků, které vám boule a roznípané pupínky na pleti udělaly. To je správný čas na to, vytasit se s něčím regeneračním. Já na to dostala Santal. Bohužel, komu nevyhovuje jeho specifická dřevitá lehce zauzená vůně, ten se k jeho používání prostě nepřemluví. Znám to, zkoušela jsem to bezmála dva měsíce a vždy letěl zpátky do poličky.
 
 
 
Pokud vám taky Santal nevoní, nezoufejte. Je tu varianta i pro vás a to v podobě séra Bazalka. Pořídila jsem si nový mmu (moje první Lily Lolo) a bohužel vysušuje jako prase (takže i moje poslední Lily Lolo). Potřebovala jsem tedy něco i na hydrataci, což toto sérum dokáže báječně - je vysoce hydratační, obnovuje, prokrvuje a teď pozor, já jsem se tu naučila nové slovo - pomáhá při keloidech (zbytnělé tuhé jizvičky). Navíc voní docela příjemně, něco mezi oreganem a rozmarýnem (prostě bazalka, no) a pod nosánek mi vůbec nevadí.
 
NESMÝVAT! Od hodně z vás mi přišel dotaz, po jak dlouhé době se má sérum smýt, co si po něm dát na noc na pleť, aby se nevyrušily jeho účinky, nebo zda se mají jednotlivé fáze pokaždé smýt, než dám sérum nové. Prosím, nesmývejte to. V žádném případě. I kdybyste si to měly napsat na ruce, na zrcadlo, na lahvičky, nesmývejte to! Za prvé, je to škoda, když to léčí, za druhé, v určitém pořadí se dávají proto, že tak i postupně a pak dohromady účinkují na pleti přes celou noc a za třetí, nejsou to masky, ale séra, která se nechávají působit do vstřebání. Nejedná se o nějaké chemické drijáky, které by pleti uškodily, právě naopak.
 
 
CO DĚLAT PO 3 MĚSÍCÍCH.. Psala jsem, že kúra Biofáze by měla trvat 3 měsíce a pak by se měla dát pauza. No, když jsem vyzvídala na kosmetičce, "co tedy teď jako bude dál?" sama mi odpověděla otázkou "a vy si myslíte, že už vaše pleť nepotřebuje léčit?"!!!! Já vám říkám, že od ní vždy odcházím v mírném rozladění a v rozpacích, ale když to vyhovuje pleti, co naděláš..
 
Momentálně používaná kombinace. maximálně budu střídat Bazalku s Calendulou.
 
 
Rada tedy zní. Pokud jste začaly s Biofází a máte za sebou již 3 měsíce zdárné léčby a nemáte pocit, že by to ještě bylo supr trupr, co byste od pleti očekávaly, pokračujte dál v jejím používání. Maximálně si už můžete pohrávat s volbou jednotlivých sér a postupně, třeba po dvou týdnech je měnit, prostřídávat, ať poznáte, která vám pomáhají a vyhovují nejvíce. Já jsem se tak hodila zpátky do klidu, nakoupila další 50ml lahvičky od základních sér a momentálně jedu jako čtvrté sérum Bazalku. V zásobě mám už nachystanou opět Calendulu, která mi vyhovovala fakt nejvíc, ale nechci mít už 5 sér v řadě (to abych pak vůbec nechodila spát a šla rovnou do práce).
 
Hojivý proces můžete (a mně se to fakt osvědčilo) podpořit i denní péčí. Naprosto dokonale a s okamžitým účinkem mi zabral Řebříčkový olej. Od těch z vás, které jste si ho na můj popud objednaly a už stihly vyzkoušet, mám zprávy, že takto kouzelně rychle zabral všem. Což je super a já to opět nečekala, protože už je to až moc náhod od jedné Kořenářky, nemyslíte? =)
 
Tento olejík tedy používáme coby hojivé sérum pod denní krém. Výběr denního krému je plně ve vaší režii, jen však dodám, že by to měl být krém, který vám tu pleť přes den nebude zpátky mršit. Já takový měla a nedělalo to vůbec dobrotu. Co jsem na pleti vyléčila přes noc Biofází, to jsem si na ni zpět uvrtala špatným krémem. Nechala jsem si tedy doporučit nějakou přírodní hojivku a vyšel z toho Sírový krém od Ilcsi.
 
 
 
O. však moc vůni Sírového krému po ránu nedával a protože spolu denně jezdíme do práce, rozhodla jsem se ho na chvilku šetřit a spojit výběr nového krému spolu s volbou pro chladnější počasí. A vznikl z toho Šípkový krém (opět Ilcsi). Používám ho cca druhý týden a řeknu vám, je to kolík!
 
ŠÍPKOVÝ KRÉM Ilcsi.. Pokud jsem říkala, že Sírový krém zmatňuje, po tomhle budete jak čerstvě zapudrované. Pleť bude vyživená, hydratovaná, ale matná. A to dost! Naštěstí se však stále hodí pod mmu, nedrolí se, nedělá mapy, prostě je fajn. Navíc moc příjemně jemně voní (trochu tam cítím i nádech kyseliny citronové, když byste ji daly místo citronu do šípkového čaje). Dle popisu od Ilcsi by měl být pěnový, tedy lehčí než jeho Sírový brácha. Abych pravdu řekla, nevím. Sice Šípkový krém víc zmatňuje, ale že bych zpozorovala nějaký rozdíl, se říct nedá. Oba dva dobře hydratují, oba zmatňují, oba jsou velmi lehké a příjemné. Tak si vyberte třeba jen dle vůně.
 
Možná bych našla nepatrný rozdíl v aplikaci. Sírový krém, ať ho dáte moc, nebo málo, ihned se vstřebá. Kdežto ten Šípkový se zpočátku tváří, že jste ho daly moc a roztírá se do bílých map (viz foto). Je to však jen takové šméčko na lidi, protože to 2-3x přemáznete a během vteřiny už po něm není ani stopy. A nelekněte se, když ho dáte maličko víc, než jste potřebovaly. Bude chvilku lepit, ale to tak minutku dvě, pak se komplet vstřebá. Je to jako s těstovinami Panzani - nikdy nelepí.
 
 
 
Jo a mám pro vás TIP: tyto krémy, stejně jako většina jiných přírodních, mají docela krátkou expirační lhůtu. Proto nezoufejte, když se datum spotřeby blíží a krému vám zbývá ještě polovina. Jsou tak nabité účinnými a pro pleť dobrými látkami, že si můžete krémík dát v tlustší vrstvě i jako hydratační a hojivou masku. To však doporučuju spíš s tím Sírovým, protože se Šípek v sebetlustší vrstvě po chvilce vstřebá a efekt masky žádný.
 

 
NOVINKY
 
Článek už zase narůstá do olbřímích rozměrů, takže vám to radši oddělím podkapitolou.. Jsem trubka a místo abych si počkala na veletrh a na veletržní slevy, musela jsem mít vše hned a i přes vyšší cenu jsem si od kosmetičky domů odnesla s týdenním předstihem ještě dvě novinky.
 
 
 
Ichtyolový korektor je zázrak a ruku bych si urazila, když si vzpomenu, že jsem ho chtěla hned po prvním otevření a očuchání někomu dát. Ono to totiž strašně smrdí!! Ale strašně!!!! Spočítejte si počet použitých vykřičníků, vynásobte to stem a pak si teprve představte, jak strašně to smrdí. Ale, jak už to tak s léčivými věcmi bývá, tady platí zlaté "co je zdravé, je i hnusné". V tomto případě doslova smrad léčí. Prostě nanesete první noc na pleť a ráno boule nebolí. Nanesete druhou noc a boule jsou menší, nanesete třetí noc a ty menší z boulí už jsou pryč. A takhle stále dál. Jen si dejte bacha. Jak uschne, fakt to nerozmažete do ztracena a budete vypadat jak s neštovicemi a tečkami od tekutého pudru. Navíc budete smrdět až za roh. Ale stojí to za to.
 
Tělové mléko z medového melounu.. Jak vám to říct, no.. Je to velice přírodní vůně, tečka. U toho bych radši skončila. Ale rozvedu to teda. Hydratuje perfektně, má praktickou pumpičku, stačí ho opravdu málo, dobře se roztírá, nezanechává bílé stopy, není mastný. Ale ta vůně! Na první počuch tam sice je cítit medový meloun. Na druhý však začenicháte nějaký nahnilý kousek, který dávají vždy tou shnilou stranou v přepravce ke dnu. Je to zkrátka dost netypická vůně a není mi zrovna dvakrát příjemná. To už mi víc vonělo mléko z růží a to růžovou příchuť opravdu nesnáším (bez přehánění, dělá se mi z ní na zvracení). Faktem ovšem je, že moc dobře vyživuje, ráno jste ještě hezky opečované a naštěstí i vyčichlé.
 
Blogo-pes. Jakoby nestačilo, že mi zpucoval mou novou sadu mořských houbiček!! Kdo neviděl tu spoušť, nechť se koukne na fotodokumentaci v předchozím článku.
 
A poslední novinka.. Můj pes chce blogovat. Asi se k němu dostalo, že probíhá nominace na Blogerský Objev roku a chce se na poslední chvíli zapojit. Jen nechápu, proč mi teda nepomáhá ve vytváření krásného zátiší a sám narušuje fotografickou činnost. Tohle byl totiž pokus o předchozí fotografii, kterou jsem pak musela brutálně ořezat, aby tam výrobky přes jeho obří čapy aspoň byly vidět.
 



Zkusíme malé shrnutí.. Jaké máte výsledky s Biofází vy, které jste ji zkusily? Láká vás něco od Ilcsi? Zkusily/zkusíte něco od Ilcsi?

 
 
P.S.: O dalších novinkách od Ilcsi se určitě dozvíte brzy, chystám takový seriálový průvodce jejich výrobky. Byť je české zastoupení Ilcsi nadále zatvrzelé a nechce se vymknout z těžce zajetých  kolejích pouze salónní distribuce produktů, rozhodla jsme se výrobky popořadě skupovat, zkoušet na vlastní pěst a dělat jim reklamu ať chtějí, nebo nechtějí =)

 

62 komentářů:

  1. Já jedu zatím klasickou trojkombinaci, ale asi přidám Calendulu nebo nevím :). A zhusta zkouším to bezové sérum, je to fakt zajímavé, takové gumovité...ale mám ho teprve dna dny, tkak těžko říct :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je Ti to sérum příjemné? Mně právě moc. Tak hezky chladí a krásně sjednotí barvu. Přijde mi, že s ním vypadám zdravější, aniž bych byla namalovaná. Já jsme si i na Calendulu musel nějaké dva týdny zvykat. Vždycky s emi to po nsazení nového séra ze začátku zhorší a pak začne najednou zlepšovat. Calendule dokáže krotit opravdu cokoli. Jo a je výborná i na štípance po komárech a svědící pokožku třeba po holení (jen na chleba jsem ji ještě nezkoušela) ;)

      Vymazat
  2. Já jsem momentálně 3. den na biofázi, mám stejnou kombinace jako ty, kromě teda toho 4.sera.. no a docela se děsím toho, když píšeš, že první měsic je ta pleť fakt hrozná! Ale už pociťuju zhoršení, to je fakt. Ale mám takovej problém, ža ráno používám ještě jeden chemickej dryják od kožní, ale když já se ho bojim vysadit, aby se mi akné rapidně nezhoršilo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej, Jane, to jsem se asi špatně vyjádřila - mně se od počátku nasazení Biofáze pleť zlepsovala. Jen, že mi některé holky psaly, že to na ně funguje neřív hodně detoxikačně, že všechno jde na povrch. To mně sice šlo taky, ale zároveň se to stihlo i léčit,, takže to vlastně bylo den ode dne lepší.. neboj ;)

      No, s tou chemkou.. tak vydrž a uvidíš, jestli Ti to začně nějak rapidně měnit pleť (k lepšímu, samozřejmě!! =), tak poznáš, že za to může Bofáze a třeba pak už chemku ani nebudeš potřebovat. Mně taky trvalo pár tůdn, než jsem se úplně zbavila všech "nešvarů" v podobě jiných věcí. ALe pak jsem metodou pokus omyl zjistila, že mi tohle vyhovuje a funguje nejlíp.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Já mu to vyřídím a pak ho rovnou nakopnu (ještě za ty houbičky!!) =D

      Vymazat
  4. Chtěla bych zkusit onen zázrak brčálový, ale je na netu vyprodaný a žádné prodejní místo neznám (v Praze bo na Kladně), neporadíš? Biofáze mě nahlodala, ale naštěstí jsem se dala do kupy i bez ní a není potřeba, ale doporučuju jí, kde se dá (a posílám k tobě na blog, bo já o tom vím kulový, krom toho, že to zabírá).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, tak to ale zase o ní víš to nejpodstatnější ;) Pokud ji nepotřebuješ, tak se ani nedivím, že nepoužíváš. Já bych se taky na noc radši jednorázově mázla nějakým voňavým krémem a nekřepčila 40 minut mazáním po nocích u zrcadla =)
      Brčálek? Tak buď to můžeš zkusit rovnou objednat přes paní Hanibalovou v kontaktecch na Ilcsi.cz, nebo mi napiš do mailu a já Ti ho zařídím u té mé Báby a pošlu Ti ho..

      Vymazat
    2. Tak jsem se ale mezi řádky a v komentech tady dočetla, že není jen na těžké případy, že je to zázrak na vylepšení každého xichtíku každého věku... a kdo by nepotřeboval trošinku vyretušovat? Sice to není vidět (nenípu, prostě si tu ruku fakt fackuju, jinak pak pláču nad těma škodama), ale ucpávám se pořád, tak to taky spadám do cílovky ne? Jen se nedokážu představit, jak ráno nanáším několik sér, když vstanu za 5 autobus...chjo. Ilcsi zkusím sehnat, hned jak se můj zaměstnavatel osmělí mi poslat penízky, na kterých sedí od července.

      Vymazat
    3. Nene, žádný vstávání ve čtyři. Biofáze pěkně na večer, aby to přes noc mohlo krásně dlouho působit ;) Takže problém s aplikací vyřešen a směle do toho. Budeš aspoň zajímavý studijní případ. Zatím jsme to všechny zkoušely hlavně na zmršenou pleť, takhle aspoň zjistíme, jak to funguje na pleť dobrou, jestli tam taky budou znát výsledky =) Přinejmenším bys měla zpozorovat prozáření barvy pleti..

      Vymazat
  5. teda jako já vím, že v ČR se nedá skoro nic sehnat a už bych s tím měla být smířená... ale to, že se tu prakticky nedá sehnat Ilcsi mě teda vytáčí do nepříčetnosti a stupňuje se to s každým tvým opěvujícím článkem!!! :D :D
    btw. kde to holky objednávaly? prosily a smutně koukaly směrem ke kontaktní osobě uvedené na ilcsi.cz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, prosím, a strašně jim to vycházelo =D Paní je moc milá a ochotná a není problém se s ní domluvit a popřípadě i nechat poradit skladbu výrobků přímo na konkrétní pleť ;)

      Vymazat
  6. Ty jsi fakt divoška a úplně ses utrhla z blogo-řetězu Zlatíčko :-)), ale jeden článek lepší než druhý - já mám naprosto jasno v tom, kdo je objev roku .-DDD. Tak Ty víš, že tu biofázi flákám, ale souhlasím, že ta Calendula je božská a brčálek je další naprosto skvělá věc, která perfektně hojí, takže momentálně mi Calendula nechybí, ale stejně si ji zase koupím, no a hrozně jsi mě nalákala na tu Bazalku Ty Zlobidlo!! :). Santal bych asi fakt dlouhodobě nedala....Tak říkáš, že ten šípkový krém není tak lehký jak se tváří? No přiznám se, že žádný krém teď nepoužívám a je to zázrak, protože jsem olej předtím prostě samotný nedávala, každý šupinkoval, ale tendle zeleňák je fakt mňamka...Klobouk dolů před Tvým předsevzetím, že budeš testovat všecky jejich výrobky - no řeknu Ti, že já teď Ilcsi taky miluju a budu teď vesele Ilčit, co to půjde a až to všecko dopatlám chci to zase znova :-))) Pozdravuj prosím svého blogo-psa Matýska, že mu posílám pohlazení (no za ty houbičky ne, ale jinak je moc krásný kluk...). Vidíš oni se nám do toho blogu stejně Ti naši miláčci nějak propašujou...to jináč nejde:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, to je pěknééé, ještě =)
      Já bych řekla, že neflákáš, proč taky? vždyť ji nepotřebuješ. Ta Calendula je sama o sobě prostě hojivé sérum, takže se dá používat vlastně ráno i večer jen tak pod krém a nemusíš tajtrlíkovat s ceým téměř hodinovým procesem =D
      Ty jedeš Řebříček jen tak bez krému? Tak mně bohužel s tím Lily Lolo tohle nehrozí. Jsme naštvaná - dělá tak krásný ksicht a je to perfektní odstín a přtom už šupinkuje tak, že se mi začal loupat celý nos a to nejen po stranách,ale už i seshora!! =/ Takže u mě fakt nehrozí, že bych si ohla lajznout jen olej..
      Jojo, Matýskovi vše vyřídím, jen doufám, že mu to po těchto komentářích nestoupne do hlavy =D jen to totiž stejně jako každý chlap, zmetek domýšlivej a pka si dovoluje a hází povýšenecké ksichty =)

      Vymazat
    2. Ó já Ti taky děkuji, beru to jako kompliment, když píšeš, že biofázi nepotřebuji :-)). Fakt, já Ti ten olej používám bez krému - první v historii nekecám, jenže já nepoužívám ten MU, takže to je tím no, jen korektor...jako chtěla bych nějaký MU na zimu, ale najít nějaký dokonalý - mám pocit, že na to už nemám ani trpělivost ani prachy. Jsem si vzpomněla zkoušela jsi ten GS hydratační? Já ho jednou měla, nebyl špatný, ale silikony a tak jsem ho raději zavčas poslala dál, tak nevím, jestli se k němu třeba nemám vráti...
      Jó a už testuju ten šípkáč krém, střídám to buď olej nebo šípkáč, zatím jsem spokojená nezatěžuje mi pleť jako ostatní a hydratuje celkem solid, no uvidíme, co bude. A ještě prefíkaná otázočka: Můžeš aplikovat na to oční sérum rozjasňovač? já teda ten můj Alverdí nee..Tak papa Zlatíčko, doufám, že neležíš někde v komoře s nožkama nahoře, ale že už jsi fit!:-))

      Vymazat
    3. Ještě mi lezou ze zpoza dveří komory nožičky.. ale snad se to brzo spraví.. =)

      Jojo, můžu. Normálně nechám sérum zaschnout a pak dám korektor a rozjasňovač. Večer zase po zaschnutí přepatlám očním krémem..
      Ten GS hydra moc hezky maluje, tmaavší odstín mi skvěle sedl, ale mám pocit, že až moc nepřirozeně matuje, tak se bojím, aby taky nevysušoval. Ale ještě jsme ho na celý den v práci nezkoušela.. Jinak, já bych do MU nešla. Mám dost BB a v případě potřeby většího krytí vždy můžu přeprášit mmu =)

      Vymazat
  7. Ha! Tenhle článek přišel v pravou chvíli :) používám biofázi měsíc a zatím mám ksicht vážně příšerný :) s tím jsem ale počítala, ovšem není to tedy nic, co by mě dlouhodobě bavilo :) sérum calendula mám jen v malinkém vzorečku, tak přemýšlím, že si ho koupím ve 20 ml balení až za měsíc, aby mi to dohromady vyšlo nějak to dokončit v jednu dobu :) musím tedy podotknout, že já mám úžasného přítele, který se na moje večerní patlání vždycky těší a je velmi zklamaný, když přijde a já už jsem "nasmrděná" (jak on říká) :D každopádně vytrvávám a věřím, že biofáze pomůže :) na den používám šalvějový gel, ale docela se po něm lesknu...jinak mi ale vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to máš doma teda výjimku, bych řekla =) T O. tyto smrady naprosto nesnáší, ale ,ač nerada, mu to vracím - taky nemám ráda jeho Armaniho tak jsme si kvit =D

      Te gel, myslíš od Nobilisu? No, já měla Tymiánový a pamatuju, že taky byl mastnější, byť lehké konzistence.. Tak vyzkoušej nějaký jiný krém. Cpát do Ilcsi Tě nechci, ale kdybys měla někde poblíž jeden z jejich salonu, nebylo by od věci skočit tam třeba pro vzorek na vyzkoušení - ty matující krémy jsou oprvdu hydratační a v závěru matné, což do teď nechápu, ale je to fajn překvápko každé ráno =)

      Vymazat
    2. Jojo od Nobilisu :) já právě nikde poblíž salon nemám, ale až mi začne škola v Praze, možná se stavím v Praze :) ono to není zase až takový problém s tím krémem, jelikož já mám tak mastnej obličej, že se lesknu v podstatě po všem... Spíš mi jde o to, abych podpořila tu léčbu s biofází - kdybych se ráno napatlala nějakým krémem s hromadou silikonů a parafínů, asi bych nějakej hezkej výsledek mohla jen těžko čekat :)

      Vymazat
    3. No,tak jsem to taky nějak myslela v tom článku.. Ilcsi je na to parádní, protože pleť nekazí a naopak Biofázi ještě podporuje. Každopádně bych na den šla do toho řebříčku, budeš překvapená, jak se Ti pleť nakopne k dalšímu hojení a ještě k tomu dvakrát rychleji.. ;)

      Vymazat
  8. já měla od ilcsi ten šípkový pěnový ve vzorečku, stejně tak i sírový, a oba jsou super, ale ten šípkový jsem si oblíbila mnohem víc. M., pls, můžeš mi napsat, jak se pohybuje zhruba ta cena u šípkového za to balení 50 ml? fakt škoda, že nemají ten eshop, věčná škoda. jej. teď koukám na stránky a 30ml šípkového je za 441, a pak mají až 125ml. safra, ta padesátka se mi zdála tak optimální, no nevadí.
    článek je supr! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji =) jsem ráda, že přijde užitečný..

      Tak mně teď ta 50ml piksla Šípkového vyšla na 401,- Kč.. a hele, přece jen je v něčem Baba Jaga oprot ofiko stránkám lepší.

      Nojo, jejich e-shop, příště holt vypravíme autobus a pojedem na veletrh nabrat Ilcsi na celý rok do zásoby =D

      Vymazat
  9. btw, a s tou biofází je to skvělá zpráva! za chvíli budu mít taky konec 3 měsíční kúry a furt tady fárám nad tím, co jako místo toho, že, a pak se dozvím, že teda může být pokračování tohoto seriálu, tak to je skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Taky se mi docela ulevilo. Ta Biofáze je snad nejlepší noční péče, kterou jsem kdy na obličej měla. Je to sice zdlouhavé patlání, ale nemusím nad tím přemýšlet, nic vybírat, nakupovat, prostě plácám pořád to samé a když mám chuť na změnu, maximálně prostřídám nějaká ta séra =)

      Vymazat
  10. Ahaa! Tak proto jsem dnes znechucene koukala na svuj oblicej a propadala trudomyslnosti! Mam za sebou mesic s Biofazi (zaklad + Koriandr) a kazdy den jsem Te velebila :o) Dnes jsem zmatene koukala na svuj mastny oblicej vylepseny supinkujici kuzi vytvarejici prapodivne mapy.. grrr.. Ted chapu, ze se zrejme zacinam svlekat jako had ze stare ohavne kuze a pod ni se klube nova, krasna :o))
    Rozhodne se nevzdam, vytrvam a chci tu Ilcsi! Pochopila jsem, ze misto vyletu na Hungaroring jsem mela obehnout Budapest a nakoupit Ilcsi po kyblech!
    Mates je uzasne stvoreni a hlasuji pro jeho pravidelne zviditelneni na Tvem blogu :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu poslední větu mi přečetl přes rameno a teď už s ním vůbec nebude k vydržení =D Jooo,, samy jste si o to řekly, teď už ho od foťáku nedostanu! =)

      No, já to mám s Biofází taky jak na houpačce - 14 dní je vidět denní pokrok a zlepšení. Pak najednou sek a na týden se mi hrozně zkazí pleť, pak zase 3 týdny dobrý a pak třeba 2 týdny boule, ucpané póry. Prostě si to se mnou hraje. Naštěstí stále převažují dny s dobrými účinky, takže se taky snažím vydržet, budeme se tedy podporovat navzájem ;)

      Joo, ta to jsi teda prohloupila, žádný turistování, pěkně nakupovat a ládovat Ilcsi do kufrů po kilech! My už s eM plánujeme jarní nálet do Maďároš, abychom tam objevily ty jejich tajné laboratoře a vzaly jejich sortiment útokem - "Když nemůže Mohamed k hoře, půjdou eM s M. k Mohamedovi" ;)

      Vymazat
    2. Ja doufam, ze jednoho krasneho dne najdu NECO, co omezi muj oblicej v produkci mastnoty.. boulema netrpim, jen obcas neco vyrasi, ale ten lesknouci se oblicej me depta.. A jestli Lily Lolo vysusuje, jdu do nej :o) vsadim se, ze mou prumyslovou produkci tuku nevysusi.. Nekdy si rikam, ze jsem tu HA nemela vysadit, jak krasne se mi pecovalo o mirne suchou kuzi..
      Kazdopadne Biofaze je to nejlepsi, co jsem za posledni leta vyzkousela a myslim, ze to chce jen vychytat tu spravnou kombinaci. A ano, jsem ochotna kazdy vecer kmitat hodinu mezi obyvakem a koupelnou.. :o)
      Vylet do Madarska, ktery planujes s eM, vedu v patrnosti a pokud se k vam rovnou nevetru, tak asi uprosim eM, at mi neco doveze, jak jsme nedavno zjistily, nase domovy deli jen mala vzdalenost :o)
      Hodne sil v boji s neplechama Tobe a podrbani pod krckem Matesovi :o)

      Vymazat
    3. No, s tím Lily Lolo bacha na to - kůže může být vysušená a přesto mastná, možná bys to tím ještě víc podpořila.. Zkus ty matující krémy od Ilcsi - ten šípkový je jistota, však koukni na fotky. Ta lehce barevnější ruka bez krému je nafocená asi 5 vteřin po natření =)
      No tak, fajn, vypravíme rovnou zájezd, to bude parádní dámská jízda =)
      P.S.:Tam to má nejradši.. a ještě za ušima ;)

      Vymazat
  11. Zase vyčerpávající článek (v dobrém jak jinak) jako vždy. Pro mě si blogerským objevem ty a z každého nového článku mám radost. Na to Ilsci si mě fakt nalákala. Možná po novém roce, až mi dojdou (chacha) moje zásoby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě rozesmála! Tobě a dojít zásoby?? Luci, vážně, představ si, že tten, kdo Ti spravuje FB stránky, na ně před chvilkou uveřejnil foto plného bytu kosmetiky ukořistěné na prvním!! dnu Marianne!!! =D
      Kdyby Tě něco ze zmiňovvaných zajímalo, máš u mě vzoreček ;) a moc děkuju, toho si od své "blogo alma mater" moc cením =)

      Vymazat
  12. Biofázi používám měsíc a momentálně mám pleť hroznou. Celá jsem vykvetla a nemůžu se toho zbavit :)Obličej samý kráter a moje ruce nenechávé to furt musí škrábat, nípat...sem jak malý děcko, nejradši bych si naplácala :Dale doufám v lepší zítřky :D docela si mě potěšila s tím, že s Biofází se můžu pokračovat, jen teda nechápu proč ti ta tvoje bába kořenářka říkala, že je to na tři měsíce :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ty tři měsíce by měly platit pro někoho, kdo to nepotřebuje. Kdo má pleť hezkou a maximálně používal Biofázi třeba jako ozdravnou hydratační kúru během nějakého období. Ale hlavně proto, aby ji nepoužívaly pořád, když ji pleť mít nemusí. Co si budeme povídat, on si organismus časem zvykne i na bylinky. Možná proto i docela dobře funguje, když ta séra jednou za čas prostřídáš, nebo obměníš.
      Tak vydrž, jsi holt v té kritické fázi. Nasaď něco hojivého i přes den. pokud se Ti nebude chtít rovnou investovat do toho Řebříčku (což však doporučuju), můžeš zkusit tu Calendulu a požívat ji třeba ráno jako sérum pod krém..

      Mně už se pleť zase převrátila a momentálně jsem ve fázi, kdy nepotřebuju mmu. Prostě jak na houpačce.. =)

      Hlavně prosím nenípej, to je pak fakt na léčení strašné. pro představu - zanítily se mi na tvářích asi tři póry a vznikly z toho boule. Když jsem se to snažila ručně sprovodit ze světa, tak tam boule furt byly, bolely a byly zánětlivé. Teď je to týden, co jsem na ně nesáhla, mazu na noc vždy ještě tím Ichtyolovým korektorem a z boulí už jsou jen tři malé červené tečky.

      Vymazat
  13. Mě ta Ilcsi láká čím dál víc, vážně bys měla mít nějaké provize z její propagace, myslím, že jsi přesvědčila už každého, že něco od nich nutně potřebuje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z toho uděláme takového "Járu Cimrmana", jo? Každá, kdo si od nich něco bude objednávat nebo kupovat, vždy řekně, že to má ode mě a uvidíme, jestli se to proflákne a začnou si říkat "Kurňa, kdo to ta Mitsuuko je? Vždyt ji v propagačním nemáme.." =D
      Ali, Ilcsi je fajn, samotnou mě to ještě překvapuje. Když objevíš na novou značku, docela neznámou a zvlášť na naprostou přírodku, když se Ti poštěstí, sedne Ti tak maximálně jeden výrobek. Tady je to docela zvláštní, ale až na to tělové mléko kvůli vůni (protože účinky má jinak skvělé), mi sedlo všechno a funguje to. Ten Ichtyolový korektor doporučuju. Čím se tím mažu dýl, tím nepřestávám koukat, jak to zatočí nenásilně s boulemi a ty mizí před očima. Normálně bych boule na tváři léčila i měsíc a stejně by tam po nich něco zůstalo. Tohle se s nimi poradilo za jeden týden. Jak to asi dělají? Že by se vyhýbali přírodním alergenům? Normálně mám totiž na každou přírodku hned reakci, ale s takovou pozitivní se setkávám poprvé.

      Vymazat
  14. Biofázuju 2 měsíce, a taky řebříčkuju a mám ten mátovopekelný krém. Šípkový jsem očuchávala při nákupu a moc se mi líbil, brzy bude můj :-) Pořád to je děsný, ale částečně to je moje nenechavost-víš, o čem mluvím. Ale, milá Betty MacDonaldová blogosféry, hlavně už pár dní nepoužívám hydrofilní oleje na odličování. Oči teda olejuju. Jinak umejvám Avene Cleanance a pak dávám hřebíčkovou vodu od NT. A dopr, já jsem si to asi všecko zhoršila těma olejema! Fakt to je po pár dnech bez olejů lepší. Ale oni na webu píšou, že tyhle oleje neucpávají a blablabla a já jsem si říkala, že oleje musí přece daleko líp odličovat, přece se ty pigmenty a všecko rozpouští v tucích atakdále.
    Jsem moc ráda, že se může Biofázovat "celoživotně", protože mě to taky trápilo, co jako bude potom? Proč ty 3 měsíce, když to je příroda? Byla jsem zmatená jak Goro před Tokiem...
    Akorát se holt už nikdy nevyspím, i tak mám problém jít spát před jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už na ten večerní rituál vyzrála. Sice si mě O. doma namalovanou (ještě krásnou) neužije, ale je to tak asi nejlepší a nechci vynechat. Takže.. já si hezky počkám na nějaký film a pak se jdu o první reklamaě odmalovat a dám první sérum Biofáze. Další reklamu dám další sérum a takhle až do konce filmu. Navíc nemusím kontrolovat, jestli to už bylo těch deset minut, protože reklamy jsou cca po 25 ;) Jo, horší je, když mi to nedojde a koukám na ČT, to pak doháním před spaním a jsem naštvaná a plácám to hlava nehlava, abych se už dostala do postele =)

      Ty tři měsíce, jak jsem psala už do komentáře výš jsou proto, aby když si to někdo dá jen jako hydratační kúru, nebo liftingovou, nebo proti pigmentovým skvrnám, tak aby ji nepoužíval pořád, i když má pleť už v pořádku. zanícená pleť je jiný případ, dlouhodobější a já bych se taky přiklonila k tomu ji používat stále. Když už jsem ji zvládla patlat týden pod stanem, nevidím důvod ji odkládat =)

      Tak vidíš to, byly to ty mrchy oleje, já to říkala. Mně to taky dělaly a přitom měly léčit. Zvlášt ta meduňková sviňa, u které jsem ještě přes slibované účinky překousla i ten smrad a pak mi udělala na obličeji malouapokalypsu!

      Hele, Betty radí, nenípat, nešahata, nechat to být. Fakt, jde to. Teď jsem měla takový "napřesrukuplesknutí" období, kdy se mi udělalo několik boulí na každé tváři. bolelo to jak sviňa, byly tam dlouho, nic nepomáhalo. Pak sjem objevila a spíš už ze zoufalství překousla smrad a začala mazat tím Ichtyolovým korektorem na noc. Jestli chceš po Řebříčku a Biofázi tip na další takové pekelné kouzelné mazání, pak jdi do něj. Po týdnu mazání mám z boulí pár červených malých tečiček.

      Vymazat
    2. Já vím, nešahat :-( Zaplaťpámbů, že ses zmínila o těch olejích, já už jsem byla zoufalá a myslím, že to musely být oni.
      Biofázi pod stanem si nedokážu představit, máš opravdu silnou vůli, ale když jsou výsledky, tak se to matlá veseleji, že jo?
      Co se korektoru týče, myslím, že vím, jak smrdí ichtyol, tak se moc těším :-)
      Haha, utíkat od reklam, to bys neměla ;-), já je na ty televize plánuju :-) Proto jsou nejžádanější první a poslední pozice v bloku, protože lidi většinou tak rychle neutečou od TV.

      Vymazat
    3. No, co se týče reklam, tak poslední dobou je taková jedna, která mě donutí při zaslechnutí prvních tónů vylítnout k televizi, ať jsem v bytě v tu chvíli kdekoli - ta na novou kolekci zpívaná Gisele Bundchen =)

      Vymazat
    4. Jojo, to je H&M, ty mám zrovna na starost :-)A Lindex má taky dobrý, dobrou muziku a třeba Penelope Cruz. Ale jinak, reklama je celkem eklhaft.

      Vymazat
    5. Joo, ještě jedna mě napadla. Je sice taková ještě "v plenkách", ale stylově se mi moc líbí. Ta nová taneční na módu F&F =)
      Jak "na starost"? To mě zajímá..

      Vymazat
    6. To je nudný, to jen tak zajímavě zní :-( Nic kreativního...

      Vymazat
    7. Kdyby to bylo tak nudný, tak to neděláš ;) Já jsem třeba krysa kancelářská, ale kdybych se ´jó kopala do zadku a nic mi na tom nevyhovovalo, taky to nedělám =D

      Vymazat
    8. :-) No já dělám booking/traffic. Dělám v mediálním zastupitelství, který má 35 TV, ale nejsou to ty zloobři jako Nova a Prima, ale třeba National Geographic, Spektrum atd. No a plánujeme kampaně, různě jima šoupeme po stanicích, aby splnilo požadavky klienta a naše očekávání a tak. Někdy to je dobrý, protože víš, co bude za měsíc za akci na Parfums a jaké kolekce v Lindexu :-)

      Vymazat
    9. No vidíš, a už se dostáváme k té zábavné části =D to zní moooc zajímavě - vědět předem o kampaních ;)
      Vidíš, zrovna Spektrum (bývalé DEKO, že?) miluju. A ještě Papriku, ale od té doby, co jsem už ty zmetky z UPC konečně nadobro poslala do háje, nemám kabelovku a tak ani tyto dva milované programy =(

      Vymazat
    10. Spektrum Home bejvalo Deko. A Spektrum je dokumentární. Tyhle TV jsou ale u nás takový televizní prťousci, nejoblíbenější jsou v Maďarsku. Maďaři jsou legrační na komunikaci.
      Ale já o těch kampaních jako nevím ;-) Nebo si někdy přeju, abych nevěděla.
      A kolegy mám dobrý. Byli jsme na teambuildingu a byla legrace a starali se o nás královsky, to se dneska, kdy firmy nedávají ani kafe do kuchyňky, moc neužije. Tak jsem celá blažená.

      Vymazat
    11. No tak vidíš, stačilo si to trochu připomenout, že? ona nejhorší je v práci nuda+špatný kolektiv+žádná pozitiva, když tam najdeš třeba jen dobré teambuildingy, nebo, že se o tebe dobře starají, je to paráda.. sakra, co já bych dala za to, kdybych zase měla doma DEKO a Papriku =(

      Vymazat
  15. Ohledně MMU Lily Lolo - nejsi první, u koho slyším, že ho vysušuje. Mně teda vyhovuje maximálně, ale já mám pleť spíš smíšenou se sklonem k maštění (i když s věkem se to taky pomalu mění). Než na MMU definitivně zanevřeš, doporučila bych zkusit ještě Lucy Minerals (během září už i na českém e-shopu, a měly by být i vzorky!), tam jsem slyšela, že komu nesedl Lily Lolo kvůli vysušování, Lucy Minerals naopak ano. A ten zase nesedí mně, protože mi z té mé mastnější pleti slejzá. Zní to logicky, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ale mně se právě i přes ty šupinky pleť mastí.. takže to není tak, že by pomáhala na mastnou nebo smíšenou, prostě dělá šupinky, mrcha a to mi tak sedím odstínem =(

      Lucy Minerals, tak já si počkám na českou distribuci.. Ještě mám v pácu, svěřit se do rukou Kořenářky i ohledně dekorativky a vyzkoušet ty její mmu. Právě k Lily Lolo mi říkala, že miluje jejich obaly, ale nevzala si je do salonu kvůli tomu vysušování, tak uvidíme, jaké poklady má ona ;) je to značka pure&simple..

      Vymazat
  16. Skvely clanek! To byla hruza, ta pauza:-) chtela jsem si objednat biofazi, ale nez k tomu doslo, prisel mi rebrickovy olej a sirovy krem, i sipkovy, ktery jsem prenechala mamce, taky jede v prirodnich vecech, coz ted nevim, jestli nebyla chyba;-) siru ted pouzivam na noc, rebrickovy olej rano, bylo by to lepsi naopak, ale ta "vune".. Vuni peprmintovych bonbonu taky citim, ale to tak prvnich deset sekund:-( pak se to zhorsuje.. Mazu se tesne pred spanim, tak nemam zdani, za jak dlouho vycichne, nekdy to ale testnu a zkusim to prohodit. Jsem z obou nadsena, fakt je to zazrak, jak rychle o dobre funguji:-D tak ted mam strach z biofaze, jestli vubec nasazovat, at ty soucasne vysledky neztratim, tak ted nevim, objednat, neobjednat:-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, Mňousku, to vypadá, že jsi buď nečetla předchozí články, nebo jsi je zapomněla.. =) Právě Řebříček na den skvěle doplní noční působení Biofáze. Ty jsi výjimka, která to začala dělat naopak ;) Pokud máš pocit, že by to chtělo ještě přidat v regeneraci, v hojení a ve zlepšení, určitě přidej Biofázi. třeba si kup je po 20ml lahvičkách a zkus to, budeš překvapená. Jestli Ti takto zabírají krémy Ilcsi a Řebříček, pak budeš koukat, jak se ti plet nastartuje ještě s přidáním Biofáze ;)
      No, být Tebou, tak bych potějí skočila k mamce a buď vyměnila krémy (třeba si toho nevšimne - haha =D), nebo bych jí špachtličkou odebrala torchu toho Šípkového - je to fakt podkla a jestli moc nemusíš vůni Sírového, budeš mile překvapena tím Šípkovým ;) Jo, ale ten bych dávala přes Řebříček fakt ráno, protože silně zmatňuje. Navečer je dobrá Biofáze, aby přes noc pěkně léčila a krášlila =)

      Vymazat
    2. Nene, clanky o biofazi a rebrickovem oleji mam prectene nekolikrat:-D a plan byl, biofazi na noc a rebreicek pak na den, jenze to bylo v planu az od rijna, pak necekane prisel ilcsi, a to se mi zas nechtelo objednavat biofazi pred dovolenou.. Ale bylo mi lito, aby ilcsi cekalo na biofazi nekde v koute, tak ho pouzivam od minule stredy a fakr nepamatuju, kdy jsem mela tak hezkou plet, cervene skvrny po akne navic mizi bleskovou rychlosti, tak co ted? Vzit biofazi na radnou regeneraci nebo dal zustat jen u ilcsi a nenicit vysledky? Sipkovy krem asi kousek odeberu:-) pisu z mobilu, tak omluva za preklepy..

      Vymazat
    3. Tak víš co? jestli máš ještě každý den pocit, že se to zlepšuje, vydrž do té doby, dokud Ti pleť nezačne stagnovat.. Já to tak měla s tou Biofází a Řebříčkem.. Najednou se veškeré blahodárné účinky zastavily a říkala jsem si, že by to chtělo nějak nakopnout a posílit. A ono to vyšlo tím Řebříčkem.. Jinak, fakt se neboj a pokud chceš zapojit Biofázi hned, klidně tak udělej. Ona je perfektní. Mám ten večerní rituál moc ráda. I když, kdyby se mě někdo před 4 měsíci zeptal, zda bych si mazala denně pleť séry po sobě, navíc velice silně vonnými, tak bych se mu asi vysmála. No a takhle to dopadlo ;)
      na červené skvrny a pozůstatky po akné je to skvělé, že? =)

      Vymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Ok, takže to, že po 3 týždňoch Biofáze mám fejs ako 14ročný adolescent je teda ok. Uznávam, že prvé dva týždne to bol luxus, bez mejkapu, zjednotená farba a tón pleti, zmizlo zapálené akné na lícach... až som toľkému šťatiu nemohla uveriť.

    Teraz zase návrat k hlbokým boľavým podkožným zápalom (predpísaný Dalacin, ktorý mi ale nezaberal nikdy) alebo Ichotxyl. Premýšľala som, či s tým neseknúť, ale tak teda nie. Po včerajšom vynechaní (ichtoxylová noc, muž so mnou odmieta spať v jednej posteli), to asi zase skúsim.
    Ak mi sľúbite, že sa to zase zlepší...? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. slubim =) Chce to vydržet. Dělá to skoky, ne že ne, ale těch lepších dnů bude výrazně přibývat ;) já momentálně vypadám hůř než ten puberťák a to jsme v neděli ještě šla ven bez MU.. Chce to doplnit něčím hojivým, ono se to pak rychle začne srovnávat. Ten Ichotxyl, to je něco s ichtyolem? Mám kliku, že mám přítele z vesnice a Ichtyol mu připomíná pálení ohňů na podzim. Kéž by mi připomínal to samé ;) =D

      Vymazat
  19. Fajn, tak Ťa beriem za slovo, a dnes pokračujem.
    Pozerala som na tú zelenú vec od Ilcsi, ale to tu zrejme nezoženiem ani omylom (malomesto), a ten šípkový krém znie tiež skvele. Myslíš, že tam ešte bude niekto ochotný rozosielať balíčky? :D Asi im skúsim napísať...

    A ichtoxyl, asi to bude mať nejaký spoločný základ -> http://www.lekarna.cz/ichtoxyl-ung-1x30gm/
    Ono to teda fest smrdí, nie že nie. Ale keď proste celá tvár fakt fyzicky na dotyk bolí, tak radšej prežijem chvíľu smradu :)

    A si zlatá, že reaguješ na komenty, to sa nevidí na veľa blogoch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, proto jsem už přestala většinu takovýchto blogů komentovat, protože odpověď stejně nikdy nepřišla.. tak se snažím to nedělat druhým, když mě to samotnou sejří ;) navíc, mě to komentování hrozně baví =)

      paní je velice ochotná, takže jí určitě napiš a jdi rovnou do kombinace Řebříčku i Šípku (dala bych Ti ten Sírový, ale to už by možná vedlo k rodinné krizi =D

      Pokud budeš v tom, popřemýšlej o tom korektoru, je fantastický a ty boule dokáže opravdu během týden úplně odrovnat. Navíc nesmrdí zas tolik intenzivně a i když ho mám v blízkosti nosu, tak ho po chvilce necítím ;)

      Vymazat
    2. Hm, tak som sa snažila nájsť nejaký salón "v okolí", a ak to majú na webe aktuálne, tak som ťažko mimo ich dosah (južné Čechy tma, Brno a okolie tma :D)
      Takže to asi naozaj budem musieť riešiť spešl objednávkou. Dúfam, že tá pani, čo to má na starosti, sa z toho nezblázni dovtedy :D

      Dám na teba, a asi vezmem všetky tri veci :)

      Vymazat
    3. Tak dej vědět, jak Ti pak sedly.. jsme na to zvědavá, musím to zkonzultovat, abych to případně mohla Babce Kořenářce omlátit o hlavu ;) =D

      Vymazat
    4. Hlásim po pár dňoch testovania, že šípkový krém asi gut, sírový ale omnoho lepšie (momentálne mám dosť stresové a ubehané obdobie, a pleť ma miluje).

      Ešte musím domyslieť aplikáciu toho olejíčku. Chmst.
      Nejký tip na pleťovku pod neho? Caudalie mám obecne rada (doviezla som si z toho dávnejšie z Fr. naslepo dosť, v dobách, kedy česká blogosféra moc nechyrovala, videla som to len u Essie) ale teraz sa mi za to toľko dávať nechce...

      Vymazat
    5. Tak tom se shodneme. Já mám pro účinky rozhodně radši Sírový. navíc mám pocit, že ten Šípkový trochu ucpává póry =/ Ale zase Sírový nesnese O...

      Tak olejíček rozhodně pod krém, samostatně bych ho nedávala. A tu ple´tovku.. může to být jakákoli, ale doporučila bych nějakou mentolovou - třeba mátu? aby šla vůní k olejíčku. Jak se to bude tlouct, nebude to vůbec příjemné a navíc po ránu.. Uff. Ale teď mám šípkové tonikum od Trilogy, stojí polovinu jak Caudalie a je skvělé, takže vyzkoušej.. nebo Antipodes dělá taky levná tonika.. z našich luhů pak Hadek - jalovcová, hřebíčková.. ale ty mi nikdy z pletí nijak nepomohly, prostě nic nedělají, to Caudalie a Trilogy jo.

      Vymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...