neděle 22. září 2013

Ilcsi specialitky na zánětlivou pleť | Minerální čistící koncentrát a Ichtyolový korektor


Maďarské přírodní poklady od Ilcsi zkouším už docela dlouho. Protože jsem se na nich stala doslova závislou, obměnila jsem většinu své péče jejich produkty a konečně vám začnu všechny postupně představovat. Dnes to budou specialitky v podobě Minerálního čistícího koncentrátu, ktrý jako bonus i odličuje a pečuje a hojivého Ichtyolového korektoru.

Až po zpětném pročtení všech článků, kde jsem vám sáhodlouze Ilcsi opěvovala, mi došlo, že jsem vlastně neřekla zhola nic ke značce samotné. Nebudu vás nudit nějakým dlouhým rozpitváváním, takže ve zkratce: jedná se o ručně vyráběnou, čistě přírodní, strašně voňavou, nezvykle vysoce účinnou maďarskou kosmetiku, kterou vynalezla babička Ilcsi, jak jinak než z nespokojenosti s jinými dostupnými produkty. Mám takový dojem, že ta paní ještě stále žije a je natolik čilá, že svůj um a výrobní procesy rozvíjí dál do nových a nových výrobků. Kdo chce vědět víc, nechť navštíví jejich ofiko stránky

Přemýšlela jsem, jakým výrobkem bych vám produkty Ilcsi začala představovat a nakonec jsem se rozhodla pro postup čistě logický. Začneme základním čištěním pleti a nezbytnou koveráží v podobě korektoru. Tolik co do dnešního článku. Dál se můžete psychicky i finančně připravit na ódy na krémy, masky, peelingy a tělové mléka ;).



Minerální čistící koncentrát


Je skvělou volbou pro ty z vás, které mají problémy s akné, se sklony k zánětlivosti pleti, zároveň díky obsahu levandulového a lněného oleje i pro citlivou a klidně i sušší pleť. Primárně je však určen pro ksichtíky mastné a problematické. Zkrátka takový čistící univerzál.

Trochu o něm jsem vám nastínila už v článku z června. Z počátku jsme vůbec nebyli kamarádi. Tak to mám u většiny výrobků. Vůbec, poslední dobou shledávám, že ty nejlepší produkty, vztahy, lidi, to všechno se stane láskou až na druhý pohled. On i jeden známý fotograf, nebo to byl návrhář?, řekl, že ty nejlepší fotky vznikají z těch, do kterých byste to na první pohled nikdy neřekli. Takhle to bylo i s tímto čistítkem.

Psala jsem vám, že jsem ho pořizovala především na odlíčení. No a ouha.. on je určen pro hloubkové čištění, nejlépe až po odlíčení. Na double cleansing se můžu leda tak vykašlat, protože se skoro hodinovým rituálem matlání Biofází už šetřím každou minutku a jedno mytí prostě musí stačit. Proto jsem na něj z počátku nadávala jak špaček. On totiž neodličoval, on jen mutlal. Po podrobném prozkoumání stránek Ilcsi jsem se smířila s tím, že mám doma předraženou a naprostou zbytečnou věc. A ono ne..



Když se mi cca před 14 dny z čista jasna zase boulemi obsypal celý obličej, povolala jsem ho na pomoc. Tentokrát už jsem se tak slepě nedržela rad baby Kořenářky a na její "jednakapka stačí a umyju se s tím až do pasu" jsme se z vysoka vybodla a prostě pumpla 3x. No a ono to fungovalo. Pořád jsem nechápala, když mi říkala, že tento tmavě hnědý gelík v barvě jodové tinktury opravdu pěni, ale ono jo. Jen s tou její jednou kapkou prostě čarovat neumím, ale už jsem to srazila, z důvodu úspornosti na 1,5 pumpnutí na celý obličej. V mokrých dlaních napěníte jako mýdlo a pak si hezky pěnivou emulzí omasírujete obličej

Na oční makeup to teda nazkoušejte. Nejsem extra citlivka, ale v očích mě pěkně štípal, takže si je jedu stále micelárkou a tento poklad nechávám na zbytek obličeje. A teď vůně. Psala jsem, že se na balení firma omlouvám za případný diskomfort způsobený přírodními vůněmi různých složek. Protože mám docela silnou čichovou paměť, takže jak já, tak můj pes musíme nejdřív všechno očuchat, venku zase větříme =), tak mi furt vrtalo hlavou, kam vám mám tuto vůni zařadit a už to vím. Voní to jako klasická stará mýdla. Ne jako ty levné kostičky, které najdete v hotelových pokojích, ale jako klasická mýdla, kterými se umývaly ještě naše babičky. Zkrátka mi to připomíná porcelánové umyvadlo, ručník na věšáku a vodu ohřátou na kamnech v naší staré chatičce v Předkláštěří.

Vidíte tu jednu bublinku? Tak tu se mi podařilo "vymydlit" na dobrém světle u okna jen pro vás ;)

A teď, co to dělá. Makeup to odlíčí beze zbytku, rychle a na první pokus. Klidně můžete nakrmit svá paranoidní já a stejně, jako jsem zkoušela taky, přejet pak po pleti namicelárkovaným tamponkem. Zjistíte to samé, co já, že bude čistý. Pleť je po něm krásně rozzářená, vyživená, rozhodně však není mastná, nebo upatlaná, jak to dělá většina odličovacích máslíček a balzámů, která mi pak následně ucpou póry, takže mám těchto balzámů momentálně pěknou a zcela zbytečnou sbírku. Jednou jsem i neplánovaně zkoušela, jestli pleť ani po chvilce nebudou pnout a potřebovat promazat. Nepotřebovala. Přišla jsem na to tak, že po čištění byla pleť zkrátka tak spokojená, že si o namazání neřekla a já na to zapomněla. Takový zázrak to je.

Edit: Pokud máte na pleti zánětlivé potvory, můžete jako rychlou pomoc použít tento čistič coby 3minutovou masku. Já to používala takto ráno, kdy jsem čističem promasírovala pleť a nechala 3 minutky odležet, zatím jsem si vyčistila zuby a pak smyla. Večer jsem to nepraktikovala, protože jsme nechtěla na pleti nechávat hnusy zbylé po odlíčení. Pleť to okamžitě zklidní. Dělala jsem to tak týden a boule se mi zcela zahojily. To, že mi už zase naskákaly dvě další, je jiná věc .. =D

Určitě napomáhá hojení pleti, boláčky, pupínky a ostatný mrchy uklidňuje a co je nejdůležitejší - nevysušuje - takže vám pak kolem pupínků a bouliček nebudou vylízat něpěkné šupinky a suchá místa. Používám ho vždy večer a je možné, že až se mi pleť zase zblázní, opět přitvrdím a naordinuju i na ráno - to se pak doba hojení rapidně zkracuje. Nečekejte však, že samotný čistič vám udělá nějaké zázraky. Samozřejmě to chce doplnit i vhodnou péčí, jako jsou krémy, nebo séra. Já si na pomoc ještě povolala Ichtyolový korektor..

Minerální čistící koncentrát - naprosto DOPORUČUJU
Kupováno u kosmetičky: 30 ml za cca 460,- Kč, ale co jsem kukala na jejich stránky, mají tam 125 ml za 750,- Kč, což jsme tedy cenově naprosto někde jinde a já jen počkám na další veletrh, kde si koupím rovnou  velké balení za pár kaček.

Složení: Linum Usitatissimum Seed Oil,  Aqua, Oleic Acid, Propanediol, Potassium Hydroxide, Myristic Acid, Glycerin, Potassium  Carbonate, Ichthammol, Sodium Chloride, Lavandula Angustifolia Oil, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Linalool.



Ichtyolový korektor



Opět další láska na druhý pohled, nebo spíš počuch. No, počuch ani ne, napoprvé, napodruhé, napotřetí, prostě pořád to strašně smrdí. Ale funguje a jak! Tady jsem vás s  ním stručně seznámila. Za vším, co jsem vám tam napsala si stojím a klidně vám to i podepíšu. Je to prostě neuvěřitelně smradlavý zázrak, kterým na noc (klidně přes Biofázi, i když těch 10 minut vždycky počkám) potřu všechny boule a zanícené pupínky a hned za mokra ještě prstem rozťupkám. Potírání jde dobře, má zešikmený pěnový aplikátor jako lepší lesky na rty.

Jak jsem vám psala, když to necháte zaschnout, už s tím nehnete a to pak vypadáte fakt jak po neštovicích. Mazaly jste se uz někdy tekutým pudrem? Je to taky poklad, ale o něm zase někdy jindy. Jakmile korektor zaschne, už tam zůstane a najdete ho tam ještě ráno. Což je z léčivého hlediska fakt príma, protože může působit celou noc bez obav ze setření do polštáře. Z estetického hlediska je to už horší, protože se při silném oděru začne loupat.

Vlevo jen přemázlé a zaschnuté  ošolíchaným okrajem, abyste viděly olupování. Vpravo rozťupkané skoro do neviditelna.


Barvou připomíná Skin79, řekla bych tak ten růžový - je to světlé a našedlé. Avšak, v setmělém pokoji s tím před vaším drahým obstojně zamaskujete nedokonalosti. Bohužel by musel trpět i ztrátou čichu, jinak ho pak stejně odpudí váš ichtyolový odér. Korektor jde naštěstí velice dobře smýt vodou, takže si nedělejte starosti s tím, když ho o něco opatláte. Nečekejte nějaké krytí. Je fakt, že při pouhém zaschnutí kryje 100%, ale pochybuju, že nějaké z vás splyne s pletí. Pokud rozťupáte, krytí se okamžitě ztrácí a zbývá jen našedlý povlak.

A co dokáže? Je to fakt silák! S bolavou obrovskou boulí si dokáže poradit přes noc - ráno se probudíte, boule už nebolí a je menší - prostě potlačí zánět. A moc dobře. Teď už jen musím přijít na to, co si počít s již nezanícenou boulí, která však zatvrzele zůstává a nechce se ani hnout (nevíte?) =/. 

Abych to shrnula, je to miláček a O. si na něj musel zvyknout, protože už nechodím spát bez něj (vlastně bez těchto obou =D). Joooo a jak voní? No, představte si Hadkovu Saltericu a její intenzivní vůni/zápach uzeného masa s podtóny Santalu. Prý je ve složení hřebíčkový olej, já ho tam teda fakt necítím.

Ichtyolový korektor - némlich to samé DOPORUČUJU
Kupováno u kosmetičky za cca 360,- Kč.

Složení: Aqua, Ammonium Caseinate, Zinc Oxide, Ichthammol, Titanium Dioxide, Glycerin, Magnesium  Aluminium Silicate,  Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Eugenia Caryophyllus Oil, Eugenol.


Příznivci Harry Pottera, schválně, poznáte, o čem měl být podle Matýska tento článek podle ústředního "produktu"? =D

A protože jste si vyžádaly Matýska, co by pravidelného blogo-přispivatele, pasovala jsem ho do role asistenta a od teď se účastní tvoření každého článku - nejradši má však fotodokumentování. Bohužel se však rozcházíme v názorech, o čem by článek měl být. Buďte rády, že zatím vyhrávám já, jinak byste četly o zajících, jejich vraždách, tenisácích, sušeném mase, zase tenisácích, nadávkách cizím psům, tenisácích, válení, apod. ;)



38 komentářů:

  1. Mitsuuko, takže Ilcsi je teď nový favorit místo Origins gelu proti beďarům? Už jako plánuju, že ten gel konečně koupím (ano, ranní pohled do zrcadla to docela rozsekl) a ty přijdeš s něčím dalším...uááá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, však já to všechno pak shrnu, neboj ;) On je v nich docela rozdíl. Pokud chci pupínek už po mechanickém vyčištění zatáhnout, potřu Origins gelem - je tam alkohol a je to docela síla. Pokud mám však ještě zanícený pupínek, který buď ne a ne jít ven, nebo to bolí, potírám tímto a on zánět vyléčí. Ten Origins na hluboké záněty nepomáhá, jen na ty otevřené ranky. Takže určitě vybírat podle požadovaných účinků ;) Já třeba používám oba na střídačku, podle toho, v jaké stádiu se jaký pupínek nachází. Achjo, tak ráda bych napsala, že už vlastně žádné nemám, ale Mitsuuko míní a příroda mění =D

      Vymazat
    2. Tak teď jsi mi pomohla :-) Hlavně se koukám na stránky Ilcsi a hledám nějakou kosmetičku, co dělá s Ilcsi a když si vyhledám pak ty ženské normoš na netu, tak ani jedna nepíše, že s tou značkou pracuje!!! Vyjmenují tři-čtyři značky a Ilcsi nic. tak co to je? přitom dvě z nic mám docela v dosahu - Michle a Jižák..budu muset obvolat.

      Vymazat
    3. Tak já Ti poradím, jo? Doporučuju delší štreku a zajít za paní Budínskou na Malou Stranu ;)

      Vymazat
  2. O této značce jsem slyšela poprvé od tebe a došla jsem k názoru, že určitě něco potřebuju! :) Nejspíš ten korektor, vypadá fakt dobře. Já na nevyklubané beďary a velké boule používám Sudocrem, který sice nemá tak pěkné složení, ale do nedávna mi pomáhal.. teď mi na bradě raší několikátý velký podkožák a já nevím, co s ním!
    Kupuješ u paní kosmetičky, nebo se dá sehnat i někde jinde? Sice jsem googlila, ale odkazovalo mě to jenom na tvoje stránky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď si zrovna čtu jeden zajímavý článek o pupíncích na obličeji, obzvlášť na bradě.
      "Pozorujete pupínky v pravidelných intervalech? Tak vám říkají, kdy zrovna ovulujete."
      Tak podle tohoto tvrzení jsem asi mega plodná..!

      Vymazat
    2. No, to já bych pak musela ovulovat zhruba jednou týdně a pokaždé jinak, zajímavé.. =D

      Takže Ti vyskočím jen já, jo? =D No jo, stále ještě zatvrzele nechtějí mít žádný eshop. Buď je udoláme našimi objednávkami, nebo úplně stáhnou své obchodní zastoupení z Čech a máme po ptákách =D

      Můžeš přes kosmetičku v nějakém salonu, nebo přes jejich stránky, ale po porovnání obou metod, vzlášť pokud máš salon z ruky, je nejlepší objednat rovnou u nich na stránkách. Možná ještě s objednávkou chvilku počkej, do knce týdne sem hodím další produkty a nejmíň jedna maska by se Ti mohla vážně moc líbit ;) byla by pak škoda objednávat na několikrát už kvůli poštovnému.. =)

      Vymazat
  3. Tak už vím, čím se budu patlat až vysadím ty chemický masti od kožní :-) Juchůůů :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na jednu stranu jsi mě nalákala na oboje, ale na druhou nevím, zda bych vydýchala ten smrádek, na to já jsem dost citlivá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) to první bys zvládnout mohla, fakt je to jak stará francouzská mýdla.. To druhé.. no, tak za to teda neručím. Sama nevím, kde se ve mně bere odvaha a "drzost" si to plácat na obličej, zvlášť před spaním - O. musí být anděl, jinak by mě s tím už dávno vyhodil z ložnice =D

      Vymazat
    2. Tak oni chlapi všeobecně hůře cítí..a někdy je to pro nás i dobře:-D

      Vymazat
    3. Tak to doufám! Protože jestli jen tiše trpí, tak mi to pak při nejbližší neshodě napálí =D

      Vymazat
  5. ja som z toho mineralneho koncentratu maximalne nadsena. lepsie cistidlo na plet som doteraz nemala - okamzite plet ukludni a nevysusuje. je to poklad. lutujem, ze som u kozmeticky nemala pri sebe viac penazi a nekupila si aj ten korektor, aj ked je to riadny smradek, za ten ucinok to stoji. s biofazou o boule nudzu teda nemam, takze by som nieco na utlmenie zapalu potrebovala. diky mitsuuko za skvele tipy! vdaka tebe mam aj na svojich milacikov:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) koukala jsem u Tebe na článek - Tobě to teda taky pěkně sedlo, že? No prostě ilcsi je Ilcsi. Se nedivím, že jsem na to nikde nenarazila dřív, když se tak zarputile brání jakémukoli jinému než salonnímu prodeji. A ten čistič - jak rychle Ti ubývá? a používáš jako double cleans., nebo se s tím taky odličuješ?

      nelituj, aspoň se máš na co těšit při další návštěvě - byla jsi tam i na jejich ošetření, plánuješ to?

      Vymazat
  6. Už mě s tou Ilcsi kosmetikou pěkně se*eš. :) Chci taky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano prosím =D Paní Hanibalová je moc milá, stačí ji poslat "wishmail" ;)
      Myslím, že někdo mi psal, že nebyl problém se s ní domluvit na doporučení péče a o koupi malých vzorků.. ale to bych kecala, toto info jsem měla jen zprostředkovaně. Každopádně, na tom veletrhu nebyl problém říct si a dostat vzoreček, jaký jsi chtěla..

      Vymazat
    2. Že se sem tak vetřu..neříkali, jestli budou i na Interbeauty? Na stránky dají seznam vystavovatelů až týden před konáním:-/

      Vymazat
    3. Ty jo, já se bojím, že nebudou. Jestli to táhne paní sama, jak to tedy zatím vypadá, podle toho, že odpovídá sama na maily, komentuje na jejich FB stránkách i prodává na veletrhu, tak nevím, jak velký mají budget na to, aby vystavovaly s dvouměsíčním intervalem.. =/

      Vymazat
    4. Dejni,a le určitě, kdyby jo, tak by se to objevilo na jejich stránkách stejně jako předtím..

      Vymazat
  7. Souhlasim s Ananaskem! :o))
    Mates morduje Hedviku??? Chudinka :o) Ale slusi mu to chlapovi a jsem rada, ze si ho pasovala do role asistenta a my si ho uzijeme. Ale temata prosim vybirej nadale ty! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, máš bod!! První, kdo poznal a jmenoval Hedviku! ;)
      jojo, morduje, ale blahosklonně mu ji nechávám, protože je k ní velmi něžný a jen ji přenáší z místnosti do místnosti jako kotě =) To je horší mamčina Babu, která jí chce furt vyklovat korálková očka, takže ji musím na jejich návštěvy zavírat =D To užijete, koukala jsem, že v rámci fotící soboty se mi propašoval do většiny článků ;) =D

      Vymazat
  8. S touhle kosmetikou nemám zkušenosti, je trochu dražší ale mám ji na seznamu ozkoušení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, co jsem slyšela, není problém spojit se s kontaktní osobou na jejich stránkách - paní Hanibalová je moc příjemná a kromě porady konkrétních produktů je ochotná i poskytnout vzorečky (nevím, jestli ke koupi, nebo jen tak, ale počítám, že nabídka koupě bude na vyžádání lepší..) =) A s jakou jinou přírodkou zkušenosti máš? A dobré..? Mně vyhovuje až tahle..

      Vymazat
  9. Tak mě by bavila i Matýskova témata:-D A jinak je to velikej fešák;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejni, Ty jsi teda mordýř, já u pár takových vražd byla a můžu Ti říct, že ten hajzlík si to fakt náramně užíval. Až jsem se za něj styděla.. no jo, lovce v sobě fakt nezapře. Jen musím setsakramentsky dávat majzla, aby mi nesežral domovního Kocoura, to si nedovedu představit, co bych mu udělala.. =/

      Vymazat
    2. No dobře, tak kromě těch vražd:-D Třeba takové válení, tenisáky, sušené maso..hmmm.. samá lepší témata:-D
      Hele on je až takovej drsoň, že by kočku sežral? Tak to k nám nesmíte, já si ty naše chci ještě chvíli nechat.

      Vymazat
    3. No právě =D I když, dneska O. vyprávěl zážitky z ranní procházky - já už kočku oplakala a zatím ze křoví vyšel kňučící Mates, takže možná nesežral =D

      Vymazat
  10. Hehe, nejvíc se mi líbí fotka s Matýskem - Tvého asistenta miluju!! A co to proboha vraždí? :)
    To my jsme koupili v sobotu Shellymu novou krysu na hraní (samo že plyšovou v IKEA :) a plyšový balon....ale to jsem nějak odbočila od naší společné lásky Ilcsi :-D..No já to vidím taky tak, že na další veletrh si beru nacpanou portmonku a skoupím sortiment - zrovna včera jsem studovala jejich leták co nabízejí a áááchala jsem u toho a usmívala se, až jsem zaujala P., asi to vypadlo, že čtu milostný dopis hihi :-)
    Tak vidím, že korektor z ruky nedáš, no nic já si ho pak koupím na tom trhu - s tou vůní vím přesně, jak to je, ale my už jsme otrlí, Bebe zase vytáhla v sobotu svoji mast na ekzem a to je ichtyol, čoveče začíná nám ten smrádek i chybět, když se chvíli nemaže. Čistítka moc nevyhledávám, ale určitě by mě třeba zajímala nějaká vodička nebo čistící mlíčko nejlépe hydrofil.. atd...Jo a co že jsi to teda upekla?? Ve smyslu pečení jako v troubě, nebo jsi upekla něco na blogu :-DD...Jsem napnutá jak kšandy!! Papá - Jinak naprosto skvělý článek a recenze, ale to doufám, víš nééé :-D. Jsi jednička v Ilcsi!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi, takže ten bídák sklízí takové ohlasy, jo? No příště se vybodnu na nějaké nastavování pozadí a vymýšlení expozic a prostě mu strčím podržet butilku v hubě a vyblejsknu to a bude! =P Jen mu to z ní musím stihnout vyndat dřív, než skouskne, nebo polkne =D
      Takže půjdeš do Ichtyolu? nojo, to si dovedu představit, já jsme to smradění před spaním tak zařadila do své rutiny, že když jdu spát a voním jen Biofází, tak se cítím nesvá =D
      ty jsi ale zvědavá =D máš to v novém článku ;) vlastně obojí se Ti potvrdilo - upekla i "upekla" ;)

      Vymazat
  11. Jdu do toho :-) Smrad nesmrad... Taky mě zaujalo to Bylinné regenerační sérum. Chtěla bych vědět, jak to je s těma olejema, hydrofilní ucpávají (někomu) póry a tady ten zázrak obsahuje lněný a levandulový. Levandulový je taky v REN Cleanseru a ten neucpává. Je to tím, že není hydrofilní? A jak se dělá z oleje hydrofilní? ((A co na to Jan Tleskač?))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;D joo, Tleskač by Ti to vysvětlil, ale momentálně je mimo město, takže chvilku strpení. zatím teda já, za sebe, můžu říct, že hydrofily mi pory ucpávají, naprosto všechny a bohužel teda i REN Cleanser, takže mně už na obličej nesmí. Tento to nedělá. je to taky tím, že je to namixovaný do podoby "mýdlíčka", takže to na pleti nezanechává žádný povlak, což mi třeba hydrofily dělaly.. Jo a jinak, levandulový olej moc dobře nesnáším - a´t si ho všichni opěvují jak chtějí, mně naopak jeho originální podoba na pleti štípe a ta vůně se mi rychle přejedla..

      Vymazat
  12. Vražda Hedviky v přímém přenosu :D ale určitou souvislost to má, akorát se nevraždila Hedvika, ale ty škaredosti na obličeji :) jinak moc zajímavý článek, doufám, že na ty produkty někde narazím.. jo a o jakém veletrhu se mluví? asi mi něco uniklo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jukni na ten odkaz, schválně jsem ho tam dala ;) Bylo to World of Beauty&Spa v Letňanech někdy začátkem září.. Téměř vše od Ilcsi bylo s docela velkými slevami. Kam se hrabe Nobilis se svými 10% ;)

      Vymazat
  13. Holky, vzpomněla jsme si na ještě jedno docela zajímavé použití minerálního čističe - najdete to v editu ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Takze, za prve: vyborny blog :) Za druhe ty a Baska ste ma namotali na Ilcsi, zohnala som si ju a musim povedat je to zazrak. Nikdy mi nic nepomohlo na vyrazky (okrem roaccutanu, ale to sa tu aj bojim napisat, kedze je to obrovske svinstvo a dodnes lutujem, ze som to brala)........vyrazky sa vsak po 2 rokoch vratili, mometnalne mam Ilcsi a pekne sa to zmiernilo, nie jeto vsak uplne hladka plet, ale to je u man utopia. Ja tie vyrazky musim mat z nejakych vnutornych problemov, lebo moja plet absolutne nema rozsirene pory, je skor suchsia ako mastna, a aj ked mi na gastre povedali ze vsetko je ok, neverim. Bud to bude tenke crevo alebo hormony. Som velmi vdacna za tento blog, lebo o Ilcsi by som sa nikdy nedozvedela. A namotala si ma celkovo na prirodnu kozmetiku, proste zboznujem to :) :) :) diky diky diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, děkujůů =D a za druhé.. haha, to je mi hezké - "ďábelský" pláne se mi povedl - nejdřív jsme nalákala Bashi, ta se pak na Ilcsi taky vrhla jak divá a teď už tu máme další oběť - Tebe ;) A neboj se "tu" mluvit o Roaccutanu, to fak ne.. jen, přesně jak píšeš - není to dlouhodobé vyléčení, ale vždy se to jen uklidní a za chvilku se to vrátí zpátky, proto tak miluju přírodku - funguje, navíc dlouhodobě a navíc neškodí a nemá vedlejší účinky (hodně nadneseně řečeno) ;)

      Tak mě napadá, zkus tu Calendulu Biofázi.. už jsem byla z té Nimby tak zoufalá, že jsem prostě potřebovala rychle hojit a Calendula je v tomto jednička - používám ji ráno i večer pod krém a má to okamžité účinky - do 3. to rozhodně na pleti poznáš ;) (nebo jdi rovnou do Nimby, ale Calendulu si určitě vezmi na pomoc, až Ti bude ouvej ;)

      Pokud je to hormonální, pak Ti asi nezbyde než jen pečovat a pečovat, léčit a regenerovat.. ale jde to, mně už se pleť v kritickém období jen málokdy obsype z hormonů ;)

      Jsme moc ráda, že jsi sem zavítala a zakomentovala, tak milá návštěva je tu kdykoli vítána ;)

      Vymazat
    2. Ja som inak velmi rada, za tu prirodnu kozmetiku, konecne ma uz nenahloda ziadna reklama na rozne pripravky, ktore clovek nakupi do bludu a vobec nepomahaju :) ......o biofaze som rozmyslala, vyzera to tak ze to skusim :) ......ja to tu inak "smirujem" uz par mesiacov, len som lenoch lenivy komentovat, ale teraz som uz musela :) Pekny dnik

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...