čtvrtek 19. září 2013

Hnus jeden zelenej aneb Regenerace vlasů bezbarvou hennou | KHADÍ Senna/Cassia Neutral

 
Něco by to po létě chtělo. Sice bylo sluníčka málo, ale roční absence zástřihu už se na vlasech projevovat začala a na kadeřích jsou znát prvotní známky absťáku. Normálně bych sáhla po masce, ale měla jsem to štěstí a omylem zvolila bezbarvou hennu. Miluju tyto omyly!!
 
Kdybych si nepopletla slevovou akci a nepochopila, že je v ceně pětistovkového nákupu (v rámci slevových dnů v Greenwave) barva Khadí zdarma, vůbec bych se o hennu nezačala zajímat. Aby taky jo. Jsem špinavá blondýna a trpím hennovými předsudky, že produkty vládnou pouze červené barevné škále, maximálně ještě tmavší. Po vzneseném dotazu v obchůdku mě však  vyvedli z omylu.
 
Dostala se mi tak do rukou bezbarvá henna a i po osvětlení pravé podstaty akce (holt bych si musela nakoupit hennu, nebo jiné Khadí výrobky za 500,- jinak tradáá) jsem za ni ráda vyplázla těžce vydělané penízky (fakt těžce, taky se u vás platy se zvyšující se kvalitou odváděné práce spíš snižují??!). A to jsem netušila, jaký poklad si domů odnáším.
 
 
 
S barvením hennou mám už nějaké pidi zkušenosti (mamča totiž zůstává stále u barvení vlasů, ač se jí snažím několikrát denně přesvědčit, že jí přirozené vlasy sluší nejvíc). Vím, že by se neměla dostat do styku s kovy, jako míchátka si tedy vyberte radši kameninu a porcelán. Dřevo vynechte, pokud nechcete dosáhnout nového tónování nejen na hlavě, ale i na nábytku a domácím náčiní. Protože se do toho nechci moc zaplést, vezmeme to jako reportáž a pojedeme popořadě.
 
Když vybalíte obsah krabičky, vypadne na vás až na misku a míchátko fakt všechno, co potřebujete. V případě bezbarvého odstínu jsem se sice na rukavice vykvákla (na míchátko posléze taky a hrábla do toho pazourkem), ale třeba igelitovou koupací čepici mít prostě musíte. Krabičku nevyhazujte, ani po vybalení, bude se vám pak hodit na vyhození zbylého bordýlku. Návod si fakt přečtěte, zvlášť pokud jste se s hennou ještě nesetkaly.
 
 
 
Je rozdíl, zda si hennou hlavu barvíte, nebo chcete porost jen zregenerovat. Ve druhém případě platí totiž postup trochu uvolněný a nemusíte tak moc hledět ani na preciznost nánosu. Pokud jste daly na mě a návod přečetly a pokud jste blondýnky, nebojte se upozornění, které vám tam několikrát omlátí o hlavu, abyste si ho fakt zapamatovaly a věřte, že se tak stalo a já se klepala celou dobu, aby se jejich proroctví nenaplnilo. Budou vás tam totiž strašit tím, že pokud máte poničenější vlasy, než je obvyklé, mohou vám chytnout zelenavý nádech a proto to máte nechat působit jen 15 minut. Nebyla jsem  rok na zastřihnutí konečků, byla u moře, opalovala se, plavala a vlásky mám jako dráty a věřte, že se žádný zelenavý nádech ani po 90 minutách působení nekonal. Naopak mi vlasy trochu zesvětlaly.
 
Návod je na dvě věci (a ne, tyhle jsem fakt nemyslela! =D). Kromě postupu upotřebení ho totiž můžete použít i jako podložku pro míchání barvy, což takhle praktikuju i u normálních chemických barev (když má někdo tu čest a nabarvím mu kštici - jsem v tom totiž po 15 letech na své i cizích hlavách docela dobrá ;) a pak ho jednoduše zabalím a vyhodím v krabičce do smetí (znáte výraz "bag" pro koš na odpadky? My ho používaly doma, ale netuším, jestli je to paskvil, nebo je to echt brněnský výraz).
 
 
 
Nejdřív jsem si připravila takový malý keramický rendlíček, ale roztomilost musela jít stranou. Když jsem viděla, kolik toho v sáčku je, tak jsem vzala rovnou litrovou psí misku. Radím, vemte si na to něco hlubšího, jinak zaprasíte půl kuchyně - já se s tím teda kvůli varné konvici a míchátkům do koupelny nehrnula. Příjemně mě překvapil dvojitý bezpečnostní sáček na hennový prášek. Ne už tak příjemně mě překvapil poměrně intenzivní smrádek zetlelé trávy. No, s chutí do toho a půl je hotovo..
 
Na bezbarvou hennu se doporučuje voda ohřátá na 60-90°C. Prostě si uvaříte vodu, chvilku počkáte a pak teprve prášek vodou zalijete. Pokud jste někdy dělaly kynuté těsto, postupujte u míchání henny se stejnou opatrností. Přilívejte vodu postupně, protože když to přepísknete, zelenou vodu si na vlasy nenaplácáte a chci vás vidět, jak to s použitím běžného kuchyňského vybavení znovu zahustíte. Myslím, že jsem vodou taky tolik nemusela šetřit, protože i tak jsem to měla dost husté. Ideální je hustotu krupicové kaše, nebo lehce tekutější pasty na zuby.
 
Znovu připomínám, míchejte v něčem a něčím bez obsahu kovů. Jsem holt pořád ještě trochu blondýna, takže jsme si tuto poučku neustále opakovala v hlavě a zatím míchala hennu kovovou metlou. Kdyby mělo jít o barvu na vlasy, asi se leknu. V případě bezbarvé henny jsem však žádné negativní účinky nezaznamenala. Dle výrobce si můžete pomoct i tyčovým mixérem, ale to radši použiju ruku, než abych pak dvě hodiny drhla tyčák.
 
Vím, že se do henny občas přidávají různé ingredience jako mletá káva, sypaný čaj, citronová šťáva, olivový olej.. Ale vy do této henny nic nepřidávejte. Pro regeneraci vlasů je tam vše, co tam být má a nepotřebujeme nějak narušovat pozitivní účinky této směsi.
 
 
 
A nyní se již dostáváme k aplikaci. Vlásky si předem pěkně umyjte šamponem, vymačkejte do ručníku a zjistěte, jestli už ta zelená kaše natolik zchladla, že je schopná aplikace. Nenechávejte chladnout však moc, na povrchu se začne tvořit škraloup a henna by zaschla. Pokud chcete, nasaďte si igelitové rukavice a začněte po pěšinkách kydat od pokožky a až po konečky na učesané vlasy (líp se to do nich aplikuje).
 
Všechno splácejte do jednoho drdolu a pořádně zafixujte igelitovou čepicí. Je důležité, aby vám žádný nabarvený vlásek nekoukal, proto si klidně čepici stáhněte až ke spánkům. Čepice je dostatečně velká, nasoukáte tam tak s klidem objemný drdol. Bacha však na manipulaci, igelit je poněkud fórovější kvality a mně se čapka hned po rozbalení natrhla (nic co by nespravil skřipec). Z čepice vymačkejte vzduch a pořádně připlácněte k hlavě. Vše zabalte do ručníkového turbanu, aby byla hlava i v lasy v teple a nechte až 2 hodiny odpočívat. Pokud dodržíte pravidlo opatrného vmíchávání vody, nemusíte se bát, že by vám něco po tu dobu stékalo za krk.
 
Po dvou hoďkách rozbalíte zelenočerné páčo a šup s ním rovnou pod vodu. Vymývání bude trvat jen o trochu déle, než normálně, ale jde to lehce a pěkně dolů. Je fakt, že vám na chvilku vanu pokryje zelený povlak. To jde ale spláchnout jen proudem vody, nic není třeba drhnout. Co se týče čistotnosti, je tato henna zlatá, protože nikde nenechala trvalé stopy a jak z rukou, obličeje, vlasů, vany, tak i z ošacení jsem ji dostala pouhou vodou.
 
 
 
Normální henna  pro účely barvení by se neměla aspoň jeden den mýt šamponem. Mně však nešlo o odstín, ani o délku výdrže a sytost barvy, takže jsem se hned jala smrádek vymýt šamponem. Travnatý odér jsem ještě lehce cítila při fénování, ale po uschnutí už nebylo po henně ani památky. Kadeřnice ji však ze mě ještě  týden na to cítila při fénování. Buď je to známkou velmi dobré a všímavé kadeřnice, nebo až přespřílišného smradu. Vy osobně se bát nemusíte, já z vlasů nic necítila, strach mám spíš o okolí. =D Výsledek však stál za to!!
 
Koukala jsem do zrcadla a nechápala. Vlasy byly až nepřirozeně lesklé (jak po použití přípravku pro lesk), neuvěřitelně hladké, hebounké jak hedvábí (ty moje rozcuchané dráty!!!!) a poslušné jak andělské kudrny. Pořád jsem si je musela osahávat a hladit, no, jak úchyl jsem si připadala, zvlášť když jsem se u toho pořád sledovala v zrcadle. Protože se jednalo o noční kúru, výsledek mě oslnil ještě jednou a to za denního světla - vlasy byly ještě světlejší a lesklejší.
 
 
*
 
 
Takžeeee... Vy, které máte dráty, vlasy se vám kroutí, vlní, neposlouchají, i když je narovnáte, tak se vám stejně vždycky po půl dni zvrtulkují, vy, co sníte o hladkých vlasech, vězte, že jsem na tom stejně a tímto jsem prostě objevila Svatý grál. Vlasy jsou nadmíru spokojené a já s nimi taky. Za málo peněz, hodně muziky. Budu aplikovat jako ozdravnou kúru v cca 3měsíčních intervalech. Navíc, pro ty, kterým chybí pocit barvení vlasů, ale za žádnou cenu je barvit nechtějí, je to docela dobrý efekt placeba - barvení si totiž od aplikace až přes úklid zasviněné vany náležitě užijete a přesto vám vlásky barvu nezmění a naopak místo poničení ještě ozdraví.
 
 
Barvu jsem koupila v pražském obchůdku Greenwave (je možný i e-shop) za krásných 175,- Kč a balení mi akorát vystačilo na husté do půli zad dlouhé vlasy.
 
 
 
Čím regenerujete vlásky vy? Máte nějaké speciální vychytávky?
 
 
 
P.S.: Foto vlasů jsme se m nedala. Ať jsme se snažila sebevíc, nepovedlo se mi změnu nafotit. takže mi budete muset věřit. Ale s kým se potkám, klidně mu dovolím si na culík sáhnout a můžete to pak ostatním dosvědčit ;)
 
 




 

76 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, sis až posléze přečetla "P.S.", že? ;) no, mělas příležitost včera klári =D

      Vymazat
  2. Počkat... Takže chápu-li to správně, nemá se míchat ničím kovovým, ale můžu použít tyčový mixér... jehož nože se dost těžko dělají z něčeho jiného, než z kovu. Aha. :D
    Já jsem hennu zkoušela jednak bezbarvou z drogerie, jednak barvící z Lushe... Ono je to nakonec všechno zelené bláto... :) Můj jediný problém s ní je ten, že když si napatlám vlasy blátem, mám je strašně těžké a tak po hodině mě z toho rozbolí hlava,takže i když byly výsledky pěkné, už moc nehennuju... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!!! Taky mě to hned napadlo s tím mixérem...

      Vymazat
    2. No, já pokračuju v blonďatění, takže mi to nedošlo, dámy. Ale praktická stránka mytí tyčáku stejně zvítězila, takže by mě to ani nenapadlo. Popravdě si myslím, že tmavá barva by se nejlíp míchala klasickou kovovou metlou na krémy =)

      An. - tak to se mi nestalo.. Je fakt, že jsem to na sebe plácla večer, takže moje jediná aktivita byla položit turban na sedačku a sledovat film =D

      Vymazat
  3. Hennu používám už hodně dlouho, prý zářivě rudou od Hennecolor, vychvalovaná z Lushe mi s vlasy neudělala naprosto žádný rozdíl. Aplikaci už jsem vychytala, takže toho ani moc nezašpiním, míchám to klidně kovovou lžící, jenom dlouho trvá, než to ještě s cizí pomocí na vlasy naplácám (mám je do půli zad a hlavně hodně, opravdu hodně husté, které se pořád cuchají) tak, abych nikde nevynechala. Na hlavě nechávám tak tři hodiny, déle už to podle mé zkušenosti nemá cenu. Do klasických barev už bych nikdy nešla, vždycky jsem po nich měla vlasy zplihlé, rychleji se mastily, a nevypadaly ani z poloviny tak zdravě. A mám dokonce podezření, že s hennou rychleji rostou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, však by to taky mělo být zdravé blátíčko.. To si teda mákneš, napatlat takovou fúru vlasů.. to je pak blbý, když vynecháš jeden, nedejbože horní pramen =D

      Někdo říká, že henna může vlasy vysušovat. Já nic takového nezaznamenala, co Ty?

      Vymazat
    2. Já si jednou z nouze koupila hennu z DM a udělala mi z vlasů totální chemlon, hnus fialovej, dávala jsem je dohromady asi měsíc. Nechápu, že někteří lidi říkají, že jim přijde stejná jako jiný henny. Nebo mám stejně divný vlasy jako pleť :-)

      Vymazat
    3. =D já bych jim už primárně moc nevěřila.. A chemlon.. jak to? není nějaký předpis, co ještě můžou prodávat jako hennu a co už ne? Co tam tedy bylo, že Ti to zničilo vlasy? Že by to štrejchli chemkou?

      Vymazat
    4. Já nevím, dřív jse mívala vlasy opravdu dost mastné, hlavně u kořínků, a henna mi to hezky srovnala, takže je možné, že někomu s přirozeně suššími vlasy by je henna mohla ještě víc vysušit.

      Rena: Amen! Já k "henně" z DM byla jednou přemluvena známou, že je prý super a k tomu tak levná, že... Už nikdy! Mně to ani neudělalo chemlon, prostě na vlasech nebyl vidět žádný rozdíl. Ale vůbec žádný. A ještě podle vzhledu a struktury mi to přišlo spíš jako nějaký odpad z té rostliny :D

      Vymazat
  4. Já mám teď vlasy odbarvené, tak to by s nimi asi henna udělala paseku :D ale když jsem měla vlasy přirozené, vždycky mi je krásně vyživila a zregenerovala to je pravda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsi patlala tou bezbarvou hennou, nebo sis je hennou přímo barvila?
      Mně bylo pořád líto, že s přirozenýma vlasama můžu leda tak smutně patlat jiné hlavy a teď jsem si konečně po letech užila =D

      Vymazat
  5. An, s tím mixérem je to velice dobrý postřeh! :D
    Já jsem zkoušela bezbarvou hennu z drogérky a ač jsem špinavá blondýna, napoprvé jsem trochu zelený nádech chytla.. ale vlasy byly krásně jemné a chvíli se tolik nemastily.
    Pak jsem se jednu chvíli barvila hennou do hnědo- rezava. Bylo to super, vlasy to jen trochu ztmavilo a odrosty nebyly skoro vůbec vidět.. jen mě to pak přestalo bavit :)
    Ale masku si skoro každý měsíc dám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak dlouho jsi byla za Česílka? U této henny psali, že se má postupně ten zelený nádech vymývat. A Tys měla poškozené vlasy, nebo proč zezelenaly? =)
      A já myslela, že jsem objevila "Ameriku" a ono už je to dávno objevené =)

      Vymazat
  6. Jo, henna Khádí, tu kupuju v Greenwave taky. Ale tu přirozeně zrzavou. Mám stejný dojmy, je super, asi ta nejlepší, kterou jsem kdy vyzkoušela. A barví jak divá:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky, kde jinde, že? ;) Škoda, že henna barví většinou do červeného podtónu, kdyby dokázala takovou studenou hnědou, to bych to možná taky zkusila =)

      Vymazat
    2. A nemáš náhodou srovnání Khádí s Hennecolor/Basríou? Že by třeba byla ještě lepší než moje doteď oblíbená Hennecolor...:)

      Vymazat
    3. A Hennecolor se dělá i bezbarvá? Pokud ano, není problém a testnu ;) Stejně tak chystáám i srovnání mmu apod.. docela hodně lidí se mě na to ptá, tak ať je to černé na bílém, já jinak všechno zapomenu =)

      Vymazat
    4. Myslím, že dělá, mám pocit, že se to jmenuje "vitaminová" henna :D mmu závidím, já se svou suchou pletí cokoli pudrového na pleti nesnesu jindy než uprostřed léta - a to mi vyhovuje Lily Lolo (mám myslím odstín China Doll)

      Vymazat
    5. No a není to právě tím Lily? Já suchou pleť nemám, ale co mi Lily dokáže za jeden den udělat na pleti, to je jak po týdenním pobytu na poušti.. S klidným srdcem vyzkoušej třeba semi-mat od EDM, ta nevysušuje a ještě líp kryje ;)
      A ta se dá sehnat i v drogérce?

      Vymazat
    6. Není, kromě léta, kdy se mi pleť začne mastit, nesnesu na delší dobu třeba ani Careblend od MAC. EDM jsem taky zkoušela, myslím, že semi-matte i it a nic moc, ale je fakt, že to bylo na jaře, tak v létě možná zase zkusím (pamatuji si, že jejich nejsvětlejší odstín je pěkně neutrální, to se mi líbilo).
      V Brně prodávají Hennecolor v drogerii Jasmín, v Praze bohužel nevím, ale řekla bych, že v nějaké z těch menších drogerek taky budou.

      Vymazat
    7. Tak já ji zkusím někde najít a počítám tak po Vánocích do ní půjdu ;+)

      Vymazat
    8. Ano, HenneColor robi aj bezfarebnu hennu, vcera som ju skusala, lebo moje vlasy su dst v blobom stave kedze uz vyse polroka nechavam prirodzene odrastat ciernu (tazky boj, ale ide to) jedine co ma trapi je, ze dolna polovica hlavy kde sa ta farba este drzi (aj ked v takom hnusnom mahagonovom odtieni) je velmi sucha. ............bezfarebna henna mi inak velmi pomohla, a ten rozdiel je myslim dst vidno, ked si h vsimol aj priatel :D :D odporucam :)

      Vymazat
    9. =D už je to dlouho.. od mého osledního komentu už jsem třikrát změnila komplet barvu vlasů, henny vyzkoušela snad všechnyb ezbarvé na trhu a nakonec skončila u měděné =D ale doporučuju, pokud chceš na výživu, tak ne jen bezbarvou, ale rovnou tu vitaminovou henne - je asi ze všech, které jsou zkoušela, nejlepší ;)

      Vymazat
  7. Khadi je na regeneraci naprosto bezkonkurencni,akorat se mi s ni proste nikdy nepovedla tak pekna barva,jak mi dela lush :-( Jeste ji dam sanci a zkusim smichat dva odstiny.Mne to jedno baleni vystaci na 3x, protoze barvim cca po mesici jen odrosty, takze pomer cena/vykon je naprosto luxusni. A skoro pokazde to micham v kovove misce a nemam pocit, ze by to necemu vadilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky nechápu. Myslím, že zrovna na té LUSH to bylo striktně napsáno.. Právě čekám, jestli mi někdo v komentářích osvětlí, proč henna kovy nemá ráda =)
      A vůbec, vítej zpět, koukám, že už jsi zase online! =D

      Vymazat
    2. Já jsem taky ráda, že už konečně funguju, ale začínám mít nějak málo času, děcka mají hlad, nádobí se kupí...nevim, jestli to zas neodhlásim :-)))

      Vymazat
    3. Neee, neblázni,to se poddá ;) já jednou za týden nádobí nafrkám do myčky, přestávám pomalu prát, tak aspoň objevím i dost hluboko zašité kousky a k jídlu je permanentně chleba =D

      Vymazat
  8. Já budu trochu dělat chytrou, protože mam o tomhle hodně nastudováno...snad neva :-) Tohle v podstatě není henna, protože henna je produkt z rostliny, která se jmenuje lawsonia a ta barví úplně vždycky. Tohle je cassia, která nebarví a nemá ani až tak silnej účinek na regeneraci vlasů jako "pravá" henna. Ale i na tu cassiu bych si dala bacha, protože ona přece jenom trochu barví, což se na hodně světlých vlasech (mam fakt důkladně ozkoušeno) opravdu projeví...když ne po jednom barvení, tak po více určitě jo...takže pokud je někdo světlá blondýna a nechce být tmavá blondýna s teplym nádechcem, určitě bych to nezkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, klidně dělej chytrou, já o tom nemám načteno skoro nic, protože jsem to nidky nevyužila - v době, kdy jsem si barvila leta hlavu já, ještě henna nebyla běžná =)
      Takže zabarvuje do medova? Já jsem naštěstí špinavá blondýna s odstínem šedomyší, takže jsem za zlatavé odlesky i ráda ;)
      A vůbec, když už jsme konečně kápla na hennového odborníka - nevíš, proč se se hennou nemá pracovat kovovými předměty? =)

      Vymazat
    2. Prý to může ovlivnit výslednou barvu, ale jednak to neplatí pro nerez, jednak jsem se nikdy nesetkala s tím, že by se to někomu stalo... Že prý ta henna je snad po rozmíchání kyselá a mohlo by to s tím kovem reagovat.

      Vymazat
    3. No a máme to =) já si říkala, že je to něco se zásaditostí =) každopádně na tu bezbarvou to asi těžko má nějaký vliv =) Tak díky, už je mi to jasnější a příště už se nebudu zdráhat to vyšlehat rovnou vidličkou ;)

      Vymazat
  9. na hennu už nedám dopustit! vyzkoušela jsem docela dost značek (článek o nich: http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2013/08/prirodni-barveni.html) nic jiného bych si na hlavu nedala, konečně mi začaly růst vlasy a mám je krásné, vyživené ;) jen se musí člověk rozhodnout, jestli chce na vlasech barvu s teplým nádechem, přesně jak píše Kačaba ;) platinové blondýny asi nebudou nad přírodním barvením jásat radostí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, ona to je otázka i osobního vkusu (teď myslím i životního). Platinové blondýny většinou nejsou přírodní, proto myslím, že je jen ztěží napadne přírodní cesta barvení "nějakou smradlavou kytkou" =D
      je fakt,že já jsme špinavá blondýna a jsem za ty zlatavé odlesky ráda, protože jsem je předtím měla studené - do šeda a to jsem vypadala trochu vyblito-myše..

      Vymazat
  10. Milá Mitsuuko, tak toto sa mi páči! A ešte vzhľadom na to, že presne také divoké, drôtené vlasy mám, páči sa mi to dvojnásobne! Pre mňa je to veľmi veľmi prospešná recenzia a veľmi Ti za ňu ďakujem! Určite úplne vážne budem uvažovať nad kúpou. Všimla som si, že viacero značiek vyrába takúto bezfarebnú Hennu- kúru na vlasy, ktovie, či majú aj podobný regeneračný účinok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, říká se, že Khadí je nejlepší, ale sama jsem nezkoušela zatím jiné, šla jsem zkrátka po tom, co mi doporučily hennařky. Juli, Ty jsi tmavovláska přírodní, neba barvená? Že bys mohla zkusit i tmavou hennu - co jsem četla od holek, tak po tom vlasy nejen zregenerují,ale i víc rostou, regeneruje to i pokožku hlavy a s dráty si to taky poradí (to už vím na sobě ;)
      Já mám další zkušenosti už jen s Lusháckou hennou a tu myslím bezbarvou nedělají..

      Vymazat
  11. :D keď som začínala čítať článok tak som bola v tom, že skončíš zo zelenými vlasmi :) .. ešte som sa takouto hennou nestretla, ani som o nej nepočula .. ja na regeneráciu vlasov používam hlavne kokosový olej na noc, vlasy sú potom nádherné :)

    Pozývam ťa na moju Giveaway - Rexona dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, kokosák je fajn,a le nedávám si ho tak často, protože mi vždycky tak dvě vymytí trvá, než ztratí mastný nádech.
      Teda, Ty mi ale přeješ, ses těšila na fotky "po", že? =D

      Vymazat
  12. Tak do toho nejdu, ac vysledek je lakavy.. mam vlasy zesvetlene chemii a posledni, co mi chybi ke stesti, je styl "vodnikova dcera" :o)
    Nicmene, diky Tobe, mila Mitsuuko, jsem navstivila stranky Greenwave a balicek, ktery jsem si dnes vyzvedla na poste, se mi cestou domu mirne pronesl.. :o) (cte to nekdo od nich??)
    Jedine, co jsem z nej stihla vyzkouset je Desert Essence kondicioner (kokosovy) a po prvnim pouziti konstatuji, ze me vlasky byly po umyti heboucke a snadno kartacem prohrabnutelne.. a to se mi u bezsilikonoveho kondicioneru jeste nestalo.. trikrat hura!!!
    A jo, mam i tu Lili (Lolo), odstin jsem kupodivu trefila a zitra ho podrobim zatezkavaci zkousce pracovniho procesu.. tak uvidime, jestli vysusi, jak chci a nebo vysusi, jak nechci.. podam info :o) a vim, ze si me varovala..
    A pokud jde o umravnovani hara, nejvic se mi osvedcil klasicky kokosak, naplacam na hlavu nejakou dobu pred mytim (v radu hodin) a efekt dokonaly.. ale clovek nema vzdycky cas stravit odpoledne s mastnou hlavou, zejo..
    P.S. Ta barva kachlicek by me asi po ranu oslepila :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to by bylo, to bych si na nějakou vodníkovskou fotku počkala =D ALe zas na druhou stranu, já mám pozůstatky světlých melírů a zelená nejsem =)
      Greenwave - myslím, že nečte. Pokud ano, zdravím Denisku a jsem za to moc ráda ;)
      Jéé, takže Tys šla do Desert essdnce? Je fajn, že? narozdíl od šamponu mi nevadí, takže ho dál používám. Navíc, nevoní jako kokos, což moc nemusím, ale voní sladce, skoro jak pudink.
      Na tu Lily jsem moc zvědavá, tak piš, jak Ti sedí ;)
      P.S.: Jo, vymýšlel to tam debil (pardo) a to ještě nevidíš, že na podlaze jsou dlaždice zase v bílé barvě - v koupelně!! Ale mám na to fígl, ráno rozsvěcím jen pár bodovek nad zrcadlem v přední části koupelny, tu žluto oranžovou až po probuzení kávou..

      Vymazat
    2. Podavam hlaseni o prvnim dnu s Lili :o) Tak, ja vim, ze jeden den na hodnoceni veru neni mnoho, ale prvni dojem je zatim vynikajici. Je to asi fakt vysusovac, protoze jsem za celou pracovni dobu pouzila odmastovaci papirky jednou a pudr vubec! Uzasne! Tak doufam, ze nam laska s Lili vydrzi a ze se z ni nezacnu caem supinatet..
      Desert Essence me lakal uz dlouho, krasne slozeni, krasne obaly, pochvalna slova.. no, mam jeste malinovy a uz se tesim na testovani!
      Ad kachlicky: =D

      Vymazat
    3. Jezis! Lily! Jak negramotna jsem fakt.. omamena novou hrackou si neumim precist napis na krabce :o)))

      Vymazat
    4. To je v pohodě, ono mate to jméno a třeba Lili the bloger, tak jsem si to pletla já =D
      Takže Lily dobrý, jo? Tak moc doufám, že neošupinkovatíš. Já jsem se poslušně vrátila k EDM a mixuju to stmavým BB jako podkladem, takže je to paráda i odstínem. ALe po Liliy jsem se začlaa za pár dnů právě mastit víc, protože to ta kůže už sama nezvládala =/

      Vymazat
  13. Já bych stejně měla trošku strach, že mi tohle zelené bláto trochu vlasy obarví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, zrovna Ty bys strach mít nemusela s tím tmavým hárem ;) No, já to mám fakt jako úlitbu, takže když mi to hodí malinko jiný tón vlasů, budu za tu změnu i ráda =D

      Vymazat
  14. Tak tady na ten článek jsem se těšila, až se mi podaří sehnat tuto hennu bez poštovného tak si ji okamžitě koupím :) Akorát mě v úvodu trochu rozptýlila poznámka sice bylo sluníčka málo :D To myslíš tak, že jsi nebyla v ČR nebo jsi byla pořád v práci? Myslím, že tohle byli nejvíc slunečné prázdniny za dlouhou dobu ...nepočítám teda září už :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako fakt?? Ty jo, tak kdybych to měla spočítat, tak za toto léto bylo echt slunečních dní tak 30? většinou bylo pod mrakem.. a pdzim jsem tu zaznamenala už v srpnu =) Ale je fakt, že v práci jsem byla taky, takže vlastně počítám sluníčko ve všední dny jen od 17:00 do západu a pak víkendy =D
      Tak dej pak vědět, jak Ti to zabralo, jsme zvědavá.

      Vymazat
  15. Super. :) Hennovala jsem kdysi a přestala jsem, protože i ty bezbarvé zábaly mi dělaly na vlasech podtón do červena či oranžova a já chci mít na vlasech studenou barvu - to by se mi ani s tímhle asi nepovedlo, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nechceš černou nebo tmavě hnědou, tak nic studenýho nevytvoříš :-( A i s tou hnědou a černou je problém, bo ten studený podtón tomu dává akorát indigo, který se jednak strašně rychle vymývá, jednak ta indigová barva vypadá v našich podmínkách přece jen trochu nepřirozeně, pokud už to teda chytne.

      Vymazat
    2. Anni, pokud chceš být studená blondýna, tak do toho radši nechoď. Mně to taky chytlo trochu zlatavé odlesky (teda plvodně jsme myslela, že se jen prozářila barva a vlasy zleskly, ale holky viz komentáře výš mi potvrdily, že po několika takových "bezbarvých" zábalech vlasy chytnou odstín do medova. mně to neva, ale studený podtón z toho neuděláš.

      Rena: Reni, stejně mi furt vrtá hlavou, jak může zelený prášek barvit do zlatava? To mi připomíná oxidaci mědi naruby =D

      Vymazat
    3. No teď chci mít studenou světle až středně hnědou. A kupodivu mi už přes 2 měsíce krásně drží přeliv od kadeřnice. První měsíc jsem používala jen kopřivový šampón, což prej někdy pomáhá tu barvu zafixovat. Nevybledlo to ani o kousek, hurá. :)

      Vymazat
    4. Ani, ty jsi hotová čarodějnice! =D to mně se vždycky přeliv vymyl během prvních pár umytí..

      Vymazat
  16. 1. Souhlas s poznámkami o mixéru a o tom, že snad bylo letos sluníčka málo??? Prosím??? :D Tedy leda že bys to měla stejně jako já - ve smyslu, že ho není nikdy dost. To potom jo. :)
    2. Jsem též blond (přes léto úplně, přes zimu špína) a zkoušela jsem jen hennový zábal z DM. Vlasy jsem po něm měla výrazně pevnější, jakoby hustší (mám děsné chmýříčko), prostě takové obalené a pěkné, méně cuchavé. Ale bohužel mi mírně tmavly. A když jsem je jednou dala na melír, který jsem si nechala udělat v zimě pro osvěžení, sice nezezelenaly, ale melír úplně zmizel. :(
    Dost mě to láká zkusit znovu, a třeba jinou značku, ale pořád nějak nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já to na sobě teda nepozanal. melíry mi zůstaly a barva vlasů taky, tak těžko říct. třeba u jiné struktury vlasů je taky jinak sytý barevný účinek..
      pokud jde jen o regeneraci a ne o barvení, pak bych zkoušela rovnou ty nejkvalitnější a nechodila do čehokoli, abys pak nedopadla s hárem, se kterým se sama nepoznáš =D
      1) já to necápu, že bych tak moc pracovala?? Asi jo, měla jsem od zimy jen týdenní dovču po Německu, kde taky zrovna nebylo slunečno, takže jsem to sluníčko leto možná zazdila i sama =(

      Vymazat
  17. Teda máš můj obdiv já mám fakt z těch přírodních barev docela strach, co mi "vytvoří" na hlavě a tak pořád ještě zůstávám u té "hnusné" chemie....a něco zeleného? Tak to fakt nevím, jestli bych zkousla..Moc se mi líbí Tvoje detailní reportáž, až do něčeho takového půjdu, tak se mi bude Tvůj popis hodit :-))...Já si nechávám vlasy stříhat jednou za 2 měsíce, takže to co zničím jde prostě pryč :-). Momentálně patlám jen občas masku Balea ale už se i ve vlasovce otáčím přírodním směrem. Třeba teď testuju kondiš od Lavera k tomu šamponu a včera jsem usoudila při pohledu na Aju, že ten mandlový dám jí a budu sledovat, co to udělá (ty coco sulfáty) protože ona má dost citlivou pokožku - nejen oči - bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, tak doufám, že jí ten šampon nic neudělá.. Já na tom budu asi stejně jako ona - si představ, jsem si poprvé po několika měsících, možná už i letech nechala u kadeřnice umýt hlavu klasickým sulfátovým šamponem - jiné samozřejmě neměla a po dvou dnech si hlavu můžu udrbat! Takže se už strašně těším na ty moje přírodní i kokosulfátky..
      No, mně to až na ten smrad nevadilo,a opak. Konečně jsme měla pocit, že si nejen na obličej plácám různé opečovávací kúry, ale už i konečněš vlasům se tak začínám věnovat =)

      Vymazat
    2. Marci, ono nejde ani tak o zničení, bo vlasy jsou od nějakých 3cm od hlavy beztak jen mrtvá hmota, takže v podstatě záleží fakt akorát jen na tom, jak to vypadá. A po henně vypadají vlasy prostě líp jak po chemické barvě, hlavně na jemných vlasech je ten rozdíl znát hodně. A mně třeba přijde, že pokud nechceš něco, co ta henna fakt neumí (studenou blond třeba), tak ti to prostě nikdy neudělá nic hnusnýho, maximálně to je víc/míň do červenoměděna než jsi chtěla. Ale spíš je trochu problematickej ten přechod z chemky na hennu, ale zase se to dá zkusit třeba na jednom pramínku a podle toho uvidíš. A já teda neznám nikoho, kdo by zezelenal, pokud se to nepokoušel dát na odbarvený vlasy.

      Vymazat
    3. Noo, co jsem vyposlouchala/vyčetla, tak někomu práve zezelenaly odbarvené vlasy =D Ale eM má myslím ideální barvu vlasů pro hennu, že by Ti to nemuselo vadit, protože stejně máš takový hnědo-mahagonový nádech,že?

      Vymazat
    4. Jojo, zelená! Ale taky se vyvíjí (píše se to v návodu, myslím), takže mně to během prvních 24h trochu ztmavlo. Nejdřív jsem používala Lush Caca Brun, ale nebavilo mě to strouhání, je to taková obří tlustá supertuhá jakoby čokoládová tabulka. Khadi už mám 4 krabičku tmavohnědý a fakt mi vyhovuje. Je to studeně čokoládový, přijde mi, že to snad reaguje na moje vlasy, protože mi přijde, že mi to barvu moc nezmění, jen tak okrášlí. A fakt jsou vlasy vlnivější a lesklejší, ale taky sušší, ale to je dočasný. A taky -ehm ehm- nějaký ty šedivý mi to obarví do barvy uleželýho močálu, do druhýho dne jsou pak takový světlejší hnědý. Asi zkusím "předbarvení", co doporučujou pro šedivý. Nejdřív se dá neutrální, ty vlasy se tím nějak "načnou" a na šedivý se líp chytá barva.

      Vymazat
    5. Fakt? to je hotové čarodějnictví, už jen ten kotlík =D ale to, že s tím jdou vykouzlit i studené odstíny je skvělou zprávou pro ty, které si hennu kvůli ozlatění bojí koupit ;)

      Vymazat
    6. A mícháš si nějak speciálně odstín (třeba víc barev, nebo nějaké přídavky), nebo ji moáš originál? Já bych potřebovala pro mamču typ na hennu tmavě hnědou se studeným podtónem..

      Vymazat
    7. Mám originál, Dunkelbraun se to jmenuje. A teplá fakt není, ani do červena, ani do zlatova.

      Vymazat
  18. Já jsem docela dlouho používala barvící hennu, míchala jsem různé značky a odstíny, občas to bylo víc do zrz, občas spíš kaštanové. Vlasy jsem po ní vždycky měla nádherné - lesklé, hladké, pevné, netřepily se... Pak mě ale barvení přestalo bavit, tak jsem si řekla, že budu pro regeneraci používat aspoň bezbarvou hennu. No a tak hnusné a zacuchané vlasy jsem už dlouho neměla. Takže bohužel, mně vyhovuje jen henna, kde je převaha lawsonie, jak je tam jen cassia, spíš mi to škodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušela jsi i víc značek? Nebo jenom nějaká konkrétní cassia?

      Vymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. NEGATIVNÍ ZKUŠENOST
    ALENA.D.
    Mě peroxid sebral spoustu vlasů-začala jsem po roce ničeho-odpočinku vlasů používat Hennu-Henné Color Paris-měděná-vlasy mi zesílily a přestali padat. Pak mi byla doporučená Khadí-pro mne katastrofa-už při barvení mě pálela hlava, barva krásná i větší lesk ale vlasy zeslábly připadala jsem si jak kdybych vypelichala. Za boha je nikdy po umytí nemůžu rozčesat i přes používání masky na vlasy, začali se mi třepit a lámat,padat, dnes jsem narazila na to že se mi objevily kvůli suchosti pokožky lupy. Je to ani né měsíc po obarvení a stále vše mě tahá a pokožka hlavy štípe nemůžu ani nosit culík-dělám si jen cop.
    Dnes jsem to už nevydržela běžela do obchodu pro Hennu-Henné color a oni mají vyprodáno. :( tak objednávám a asi zbytek Khádí po troškách přimíchám k té druhé Henně.
    Závěr doopravdy to zjemní vlasy, ale hold pro mě to asi není-já už měla tvrdé/silné vlasy od mala. Ke všemu to pálení a suchost si nedovadu vysvětlit-fakt z prvního dojmu jsem myslela že tam ta chemie je. :/ Barvení Henné color Paris-Listopad-Prosinec13 VS Khadí Leden14 http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1213908342880

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, jedná se o přírodní produkt, navíc v našich krajinách netypický složením, tudíž je hodně nasnadě provést před každým použitím test na možnou alergii. Zřejmě je v Tvém případě něco v Khadí henně, co vysloveně dráždí pokožku a te´d nevím, jestli to mám nazvat obdivem, spíš velkým překvapením, že chceš zbytek Khadí henny, byť víš, jak to na Tebe působí, dopoužívat vmícháváním do jiné henové směsi. Být Tebou, tak to někomu daruju a dám od toho ruce pryč. Při opakované aplikaci s alergenem by sis tak mohla vystavit i chronickou rekci, nebo rovnou chronický zánět kůže - ekzém, seborheu apod.
      Po pravdě, Henne color mám nejradši. zkoušela jsem jejich vitaminovou hennu a pokud Ti tato značka nezpůsobuje problémy, pak bych doporučovala tu. Nejenže líp voní, ale zdá se mi, že i líp funguje. Vlasy jako dráty jsem měla odmalička, na ty mi zase krásně pomáhá Amla, o které jsem psala o pár článků později =)
      Držím palce ;)

      Vymazat
    2. Když on ode mne nikdo tu barvu nechce. Se bojí že to na ně bude působit stejně. Netrpím alergiemi a s jakýmikoliv barvami jsem neměla problém jen s peroxidem. Tak jsem test vynechala. A moc se mi to nechce vyhazovat do koše pač to taky něco stálo. No uvidím psala jsem o svém problému i přímo na české stránky Khadí, tak snad něco poradí.
      Rozhodně se ale vracím k Henné color. Koukala jsem u nich i na ty vlasové kůry. Ta vitamínová henna je přesně co? Kůra či další henna. Do henny přidávám, krom šťávy z citronu a oliv.oleje, skořici a po té vlasy příjemně voní. Mě ani ty tvrdé vlasy nevadí sice někdy nevím co s tím, ale když je mám jemný tak mi přijde, že jich je málo. Na fotce v min. komentáři jde vidět jak mi prořídli ty vlasy nahoře zvlášť ta pěšinka. A ta Khadí to zvýraznila. :/

      Vymazat
    3. No, já také netrpím alergiemi a třeba vím, že na mě čistý levandulový éterák bude fungovat stejně, jako na Tebe Khadí, byť má mít hojící a uklidňující účinky. Je to člověk od člověka. Dle mého Ti akorát napíšou, že jsi prostě na nějakou složku alergická a hotovo. Zvlášť u složení, které není z domácích podmínek našich surovin, je možnost alergie několikanásobně větší. Navíc, pokud ti to opravdu dělá takovou reakci, nerozumím tomu, jak tě "argument" nemalé ceny může dohnat k tomu, barvu dopoužívat, byť ti to očividně nesvědčí.
      Vitaminová henna, je vitaminová henna - je to oficiální označení =) je to bezbarvá henna, která má dělat to samé, co Khadí v tomto článku. A co zkusit nejdřív vlasy uklidnit, než na ně začít dávat další byť přírodní barvy? ABy sis to nedráždila pořád víc a víc. O henně je navíc známo že může dost vysušovat.

      Vymazat
    4. Zas ta Henné color mi předtím pomohla-přestali padat vlasy,nelámaly se a netahalo mě to, zkoušela jsem tu pokožku a vlasy uklidnit-nic nepomáhá a čím dál horší jsou ty vlasy. Určitě objednám měděnou a k tomu tu vitamínovou a snad to pomůže a vyživý.

      Vymazat
  21. vlasy jsem si s Khadím barvila dvakrát, jednou na tmavě hnědou, po druhé na černo, brzy o tom budu psát na blogu, ta černá mi sice hnedka uplně do sytě černé nechytla ale mám kráásně tmavé vlasy a jsou na dotyk hebčí :) co chemických barev bych už nikdy nešla :)

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to víš, jsem si to musela vyzkoušet a z přírodky přejít na chemku, abych teď zjistila, že mi nezbývá než si to háro zase nechat dorůst a těšit se na Eliah Sahil práškové šamponky a vitamínové henny =) mají hennu i jako pralinkovou čokoládovou barvu? do té bych moc ráda jednou šla =)

      Vymazat
  22. Ahoj, po přečtení článku jsem si také chtěla koupit tuto bezbarvou hennu na regeneraci, avšak na stránkách už ji bohužel nemají. Nemohla by jsi mě poradit, jakou bych si měla na daném e-shopu koupit, pokud chci opravdu vlásky jen regenerovat?:)Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, koukni se po vitamínové Henné color - je bezbarvá a mně vyhovovala snad ještě víc než tato Khadí ;)

      Vymazat
  23. jé, já čekala fotku vlasů před a po, kde je? :(

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, no tak jestli tě stále ještě trápí ta vyrážka, tak ti určitě musím doporučit věc jménem cbd ... Jestlis o tom ještě nikdy neslyšela, tak si o tom určitě něco přečti, protože to fakt stojí za to a je to naprostá paráda a dle mého i revoluce v lékařství!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...