pátek 16. srpna 2013

Kolik toho na sebe napatláš? | TAG


Co všechno na sebe denně napatlám? Joo, byla jsem docela horkou kandidátkou na to, mít v blogosféře největší počet bodů, že? Budu vás chvilku napínat - výsledek už znám, ale zatím nepovím. Jen si to pěkně prohlídněte samy.

Něco málo kecáníčka.. TAG vznikl jako zamyšlení a zároveň odpověď na typickou chlapskou otázku "Co všechno na sebe (proboha!!) napatláš??" a kupodivu až po této sčotce si většina z nás začala uvědomovat, že ta otázka je celkem i oprávněná - ono je toho totiž vážně docela dost (že, Sabi? ;) =P

Do mě jste se krásně pustily při pohledu a výčtu věcí, které si balím s sebou na cesty =D Po tomhle jsem se zcela oprávněně musela bát, kolik denně a běžně používaných věcí dohromady napočítám. Na tento tag mě nominovala po svém zpracování eM a je to prííma. Za prvé - bude to můj první tag a za druhé - tento se mi fakt líbí, protože je kromě vykecávání i užitečný zpětnou vazbou (Pro mě a mou peněženku. A možná i pro O., ale ten si to snad nikdy neprojede - ani podle fotek!! =D)  No, máte to mít, začínáme..
 
 
Ranní péče
 
 

Ráno se pěkně do růžova vyspinkaná probouzím něco po půl šesté ráno olízáním nohy, nebo rovnou něžným kousnutím od Matýska (joo, po půl šesté!! - ať je zima, nebo léto, ať je víkend, fuk mu je to). Hned se letím probrat  gelem Antipodes a ledovou vodou (jinak bych neměla k násilí moc daleko). Následuje sprška Beauty elixiru Cauadalie a Řebříčkový olej. Než si uvařím kávu, namatlám i poslední vrstvu v podobě Sírového krému od Ilcsi. Nato si ještě vyčistím kelcňáky pastou Opalescence a použiju deodorant - momentálně mám oblíbený Wolfthorn od Old Spice. Dámské deodoranty vůbec nepoužívám, už v pubertě jsem zjistila, že jsou mi prostě na nic, takže Old Spice to je pokaždé (Whitewater je mou stálicí, ale docela rychle se kazí. teď mám ještě Rockzone). Rtíky ještě namáznu balzámem Rêve de Miel od Nuxe a jdu si číst cca na půl hoďky ELLE (nebo cokoli magazínového - hlavně ať to není po ránu moc složité čtení, hlavně fotky), než se kluci vrátí z procházky.

To máme 7 produktů používaných pro ranní péči.
 
 
Dekorativka
 
 

Nyní se dostáváme k dekorativní části. tam to zas tak horké není, ač to tak na první pohled vypadá. Jako první použiju minerální make-up EDM. Pak si udělám vnitřní horní linky černou voděodolnou tužkou od Benefitu a občas i normální linky, když se chci jooo líbit sama sobě. Pak protáhnu obočí barevnou řasenkou od e.l.f. a den co den se snažím natočit, zahustit a zvýraznit moje řasové štětičky pomocí řasenky They´re Real od Benefitu. Vždycky používám nějaký stín jako podklad. Nejvíce ty neutrální krémové, protože je dokáže po ránu napatlat i taková lemra, jako jsem já (i navzdory tomu, že mám asi nějaká mastná víčka a žádné krémovky na mě nevydrží bez slití víc jak dvě hodiny). Tohle jsou konkrétně Benefití stíny,  odstín Tattle Tale.

Podočí zaťupkám korektorem Fake up od Benefitu a případné nedokonalosti (haha, prý případné!!) zamatlu korektorem. Tohle bude trochu fiksl, protože si míchám korektor ze dvou produktů (Aknecolor a Dermacol Makeup Cover), ale počítám jako jedno použití=jeden korektor =P. Kontury udělám pomocí matného bronzeru, poslední dobou nejvíc sahám po EDM, protože mi sedí jeho odstín a nejlíp se aplikuje. Řeknu vám, co do spotřeby, že mi vydrží asi do úplného zkamenění (jde to vůbec?), protože na vymalování kontur celého obličeje potřebuju tak 5-10 mini prachových částic a barví to jako sviňa. Na tvářičky už jen zvesela šmrncnu tvářenku, na rty rtěnku a jde se. Přes den nic nepřetírám, nepřemalovávám. Maximálně si vezmu do práce rtěnku, která zvládne jak obnovit barvu tvářenky, tak rtů a to stačí. Tahle půvabná korálovka je od Estée Lauder v odstínu 31 Spiced Coral a i když ji mám na sobě dneska poprvé, už jsme nejky =D. Edit: Pro velký čtvrteční ohlas se dostala na výlet do práce i v pátek ;)

Suma sumárum to je 10 produktů z dekorativky.
 
 
Tělová a vlasová péče
 
 
 
Večer je to docela rychlý. Páč se chci s O. vidět ještě než to naprosto zalomí, tak jsem se musela časově uskromnit a dlouhou vanu před spaním si už dávám jen zřídka (naposled asi před 2 měsíci?!!). Snažím se dopoužívávat zásoby, proto se už nějaký ten pátek poctivě každý večer sprchuju jen tímto mangovým sprcháčem od Korresu. Poté natírám tělo nějakým mazadlem, nebo olejem. Teď mám nově  Mandlové tělové máslo z Boots a voní jak marcipán - to si užívám, ale ne na dlouho - je to cestovní balení a fakt mizí rychlostí blesku.
 
 
 
Vlasy si myju cca po 4-5 dnech. To pak zpravidla používám jen šampon a kondicionér od Essence, na všechno ostatní jsem večer zpravidla moc líná a ospalá. Dokonce si už vlasy jen narychlo vysuším, fénem, bez česání, protože kudrny jdou pořád obhájit jako účes líp, než rozcuchané a napůl přeleželé číro.
 
Každodenní mycí rituál obsahuje 2 produkty a s vlasovkou 4.
 
 
Večerní péče
 
 
 
Poslední zdržení v koupelně má na svědomí celé noční patláníčko a hlavně Biofáze, která může za rapidní rozšíření mého patlacího seznamu. Začínám odlíčením očí pomocí micelárky od Biodermy. Pokračuju čistícím gelem od Antipodes, kterým odlíčím celý make-up. Následuje zase sprška Beauty elixiru a už začínám sérovat. Poslední měsíc a půl používám zajetou čtveřici sér Geranium - Tymián - Šalvěj - Calendula. Pod oči máznu oční krém od Antipodes, který se teda ani po dvou měsících nestal mým oblíbencem a asi skončí v Blogsale (je ho tam pořád plná piksla, vůbec to neubývá a pro mě je to škoda).
 
 
 
Na závěr ještě promažu nehtovou kůžičku citronovým máslíčkem od Burt´s Bees. Joo, úplně bych zapomněla na vodu na čočky a máslo na nohy od Alverde, sakra, ty nemám ani nafocené. Jak se jedná o mazání ve tmě, tak jsem to nebrala v potaz. =) No a samozřejmě, pro detailisty - opět použiju pastu na zuby a už si jdu konečně lehnout.
 
Večerní péče je asi nejvíc - dohromady 10.
 
 

Tak! Pokud dobře počítám, bez hodně sporadicky používané vlasové péče to celkem dělá 29 produktů.
 
HA!!! Na jednu stranu, dle ostatních tagů, to není zas tak hrozné číslo. Na druhou stranu - použít 29 věcí denně?? To už se fakt těm chlapům nedivím, že valí oči pokaždé, když vejdou do koupelny své milé. Navíc, když je to ještě bloggerka a od každého produktu tam má další 3 provedení s jinou příchutí a jiným druhem značky! =D



 

37 komentářů:

  1. Taktéž se na to chystám a až se děsím, jaké číslo to ve finale bude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak.....Old Spice je mou stálicí a prakticky nic jiného už nepoužívám. Zbožňuju Foxcrest..je takový svěží a vydrží celý den.

      Vymazat
    2. Foxcrest - to neznám, musím oňufat, je sladký, nebo spíš unisex?
      Klári, tak zrovna u Tebe jsme na to teda fakt zvědavá! =D Jak vidíš, mistrně jsem tu zapřela jak pixi, tak čistič od RENu, ale zas je používám teprve dva dny a ještě nejsou mou stálicí, tak mám omluvu ;)

      Vymazat
    3. Míšo, je spíš unisex.....oňufej, voní opravdu moc pěkně!
      Když budu počítat i pastu na zuby, tak ráno je to 8 přípravků, což je myslím ještě OK. Pak to asi začne být hodně zajímavé :-)

      Vymazat
    4. To je dost ošemetné číslo - 8. Jsou to jen věci na péči, nebo i s dekorativkou? ;) =D

      Vymazat
    5. bez dekorativky, to je jen péče, ale je v tom i ta pasta a deo :-)

      Vymazat
    6. Tak na to jsem v tom případě opravdu zvědavá, už jsi to napsala? ;)

      Vymazat
  2. Krásně jsi to zpracovala Mitsuuko a vidíš, jak Ti ty tagy hezky jdou :-) - gratuluju k prvnímu tagu a hned taková nadílka. Moc pěkný věcičky máš, no tipovala bych Tě i na víc věciček, cca 33? :-D. Ale myslím, že jsi právě v takové té oblasti - "tak akorát". Dokonce i mě ohodnotili jako zdrženlivější :-). Já se sice při pohledu na svůj košík tak necítila, ale teď to máme hezky spočítané a vidím, že se můžu klíďo uklidnit, pořád ještě můžu něco přidat :-)...Docela jsi mě dostala tím Old Spice :-), myslela jsem zprvu, že blbě vidím, ale musím říct, že když jsem byla "mladá" používala jsem pánské deo i vůně, teď už jsem asi konečně dorostla do vůní pro holky hihi. Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, ten Old Spice ale pánsky ani unisexově vůbec nevoní - tento z článku voní jako žvýkačkyv (jak se prodávala ta tekutá s tím sladkým sirupem v malé tubě - vypadlo to jako pasta na zuby =D) a ten Rockzone zase voní svěže, ale taky sladce..
      joo, 33, to je Tvoje číslíčko, na to já "zdaleka" nemám =P ;)

      Vymazat
    2. Tak to jsi mě dostala, že OS může vonět jako žvýkačky, jasně ty v tubě znám :-). Ale prosím Tě, prej na moji 33 nemáš - a ještě zdaleka...ale může nás uklidňovat, že jsou tady fakt holky, které nás naprosto trumfly a to jsem si říkala, jaký nejsem sysel, když jsem tu svoji hromadu viděla pohromadě :-D

      Vymazat
    3. VIĎ? Taky jsem koukala!! =D a to už tak s aplikací všech kousků počítám minuty, které tím ztrácím =D Ale je fakt, že někdy si to i užívám, např. teď s Ilcsi. pokud Ti však něco nesedne, nebaví, tak je to pak zbytečné mrhání časem, to pak chápu i holčiny, které napočítaly 10 produktů a to jen díky třem zubním pomůckám =D

      Vymazat
  3. Pěkné číslo, nakonec to není tak moc... (ikdyž souhlasím s Tvým závěrem... :D) Já jsem zrovna ve fázi počítání, tak uvidíme... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já to zjistila až z fotek =D Tak to jsem zvědavá. TOhle je fajn tag a fakt mě baví, tak jsem zvědavá na počtení u Tebe ;)

      Vymazat
  4. Na tohle jsem se těšila:-) a nezklamalas, co parfém? Taky nepoužíváš? Já mám TAG rozdělaný, ale až ho dopíšu, bude snad zima.
    Jinak Kiwi seed oil oční bych klidně odkoupila, mě dochází a já ho fakt miluju, bez něj by se mi tmavé kruhy nevymazali ani za stovku let a bojím se, že až dojde, budou zpět. A čistící gel Antipodes je naprostá bomba:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, gel je skvělý!! Když jsem ho kupovala, rozhodovala jsem se mezi Juliet a Hallelujah, ale zvítězilo určení pro zánětlivou pleť. Zkoušelas třeba ten druhý? Tak já Ti ten oční krém ráda přenechám. Ještě jsem ho kontrolovala a fakt, z celé skleničky chybí asi 3mm =) Napiš mi do mailu, za jakou částku by sis ho představovala a domluvíme se ;) Jo a budeš ho mít i s krabičkou ;)
      S tím parfémeme je to letos takové divné. Jeslti je to tím ježděním na kole, nebo tím horkem, co jednu dobu bylo, ale přesedlala jsem na voňavá tělová mléka a je mi milejší lehce vonět po žlutém melounu (alverde), nebo po těch mandlích, než když se mi zvedá žaludek po parfému - nějak ty intenzivní vůně poslední dobou nedávám.

      PS: vítej zpět, jaké byly prázdniny? těším se na články ;)

      Vymazat
  5. pěkné, ale já si myslím, že bych toho ve finále měla taky nějak podobně... asi to taky zpracuju :) občas si vyslechnu od přítele nějaké poznámky, hlavně co se týče krémů a věcí na obličej, ale už si na to asi zvyknul :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už ty otázky, nebo narážky buď nevnímám, nebo to už O. vzdal =D Občas se jen lekne toho Sírového krému, ale to je tak všechno..
      Ono je o taky tím, že kolem celé vany máme ze tří stran velkou římsu, která je posázena všemi zásobami (skříňky totiž nemáme) a ono to pak vypadá, že tho používám hrozně moc. CHudák malej dezorientovanej - není den, aby se mě nezeptal, jak pozná mezi těmi lahvičkami obyčejný šampon =D

      Vymazat
    2. Ta římsa, lady M., mě pobavila celkem :D ... můj drahý mi řekl, že kdyby to býval věděl před rekonstrukcí koupelny, tak už to tam nikdy neudělá :D

      Vymazat
    3. Jojo, je to takový Ďábelský výmysl - přece - vidím prázdnou poličku, tak tam něco dám, aby to nebylo prázdné=nezabydlené, ne? =D

      Vymazat
  6. Chjo, myslela jsem, že budeš další členkou klubu 33. :) hezký výčet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, jak jsem si tak všimla, tak tam máte hodně opalováky a to hned naběhnou dvě cifry, když máš speciálek na obličej a na tělo. Těm ale moc u nás v Čechách neholduju a na dovče už jsem byla. Navíc, poslední měsíc jsem se i vzdala rozjasňovače a gelu na obočí, takže jsem to ořezala fakt na minimum (29kusé minimum =D)
      Teď mně napadá, žádná z nás tam neuvedla laky na nehty, odlakovače a přitom třeba šampon používám stejně často =D

      Vymazat
  7. No tak to mě pos... Je čas nad sebou se zamyslet.

    OdpovědětVymazat
  8. Slušnej výčet, ale řekla bych že u ženské celkem pochopitelný :-) Já to raději už ani nepočítám, i když v poslední době se snažím vše co nejvíce minimalizovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je právě ono - u ženský... Když se kouknu na O., který vypadá zdravě, upraveně, voní a přitom použije dohromady 3 kosmetické věci denně (pastu na zuby, mýdlo 2v1 a krém na nohy), tak pak nechápu, proč potřebuju o 30 věcí víc, abych se aspoň vzdáleně přiblížila jeho přirozenosti, jak se snažím každý den po tom všem vypadat =D

      Vymazat
  9. Tenhle tag taky musím dělat, ale děsí mě, na co vlastně přijdu, protože myslím, že toho používám fakt dost :D. Jinak o krém Antipodes se klidně hlásím :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A o jaký, o ten kiwový na oči, nebo i o ten Vanilkový denní hydratační? ;) tak se přihlaš do mailu, An se mi neozvala..
      Jinak, budu hlídat a už se těším, až to hezky spočítáš - takové malé škodolibé zadostiučinění ;)

      Vymazat
  10. Týjo, já to snad taky sepíšu, ale fakt se bojím, jakého čísla se dopracuju:D Jinak ty šampony od Desert essence jsou boží, mám tu malinovou řadu a jsem nesmírně spokojená, přemýšlím nad tou hroznovou, nemáš zkušenost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem už četla, žes to sepsala, musím Ti juknout na blog, jestli už je to i publikované =)

      Essence je fajn, ten kokos mi sice moc nevoní, ale je fajn. nepadají Ti po něm vlasy? Já nevím, jestli je to šamponem, nebo vysazením HA, nebo létem.. =/
      O tom malinovém se hodně píše, takže to bude asi má další meta .. Hroznový neznám, aenijsem o něm neslyšela, ale lákal by mě taky. Malinovka je pro mě taková prvoplánovka, ale hrozny by mě lákaly tou vůní..

      Vymazat
    2. Nevšimla jsem si nějakého většího padání po něm , ale nepoužívám ho tak dlouho a pak vlasy mi teď hodně padají, ale to je z jiných důvodů...Ono jestli si vysadila HA, tak by to mohlo být tím, kámošce se po vysazení úplně rozházelo tělo a dokonce měla na jednom místě na hlavě lysinu :( Ale na druhou stranu to může být i tím létem, k podzimu většinou padají vlasy více... Jinak co se týče těch vůní, tak ony jsou celkem zvláštní, ta malina není taky úplně malinová, jak bych čekala, ale celkem pěkně :)

      Vymazat
    3. A co takhle zkusit přímo jejich stránky. jsme úplně koukala, když jsem našla firmu, která začala u nás Essence exkluzivně prodávat, jukni na net. Třeba mají vzorky na poslání..

      Vymazat
  11. Nejvíc se chlamu té větě: "Jedná se o mazání ve tmě..." :D

    Já jsem už před nějakým časem začala používat boyfriendův whitewater. voní mi nejvíc, čuchala jsem na tvoje doporučení k tomu wolfthorn, ale jaksik mi to smrdí :-) používám to hlavně kvůli tomu, že to fakticky nedělá fleky! ... a s tou kazivostí - sem si ani nevšimla, čéče, fakt se kazí nějak rychle, jo?

    jinak boží článek jako vždy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) no jo, fakt mi to nedošlo.. Whitewater je skvělý, fakt jsem bez něj nedala ani ránu. ALe počase mi začal smrdět, cca 2-3 měsíce od otevření a to ho ještě zbývala půlka. Prodloužila jsem to cca o měsíc, když jsem tam nechávala tu ochrannou umělou hmotu, ale to bylo zase strašně crcání - než to sundáš, vyroluješ, pak zase zaroluješ a zase nandáš =/ tyhle nové mám pocit, že vydrží daleko dýl. No, Zkus teda ten zelený ještě, ten hodně podobně voní jako whitewater,ale trochu svěžeji, jarněji. To, že nenechává fleky, je hlavní důvdod, proč ho od puberty už nedám z ruky. Zkoušela jsem i ty jejich tekuté, z toho čirého gelu, a to bělí jako sviňa. Tyhle jsou prostě nejlepší..

      Vymazat
  12. Miluju tenhle článek. Množství svých lahviček, po kterých sahám, abych vypadala aspoň tak, jak vypadám, jsem sice nepočítala, ale nemám pocit, že by byl o něco menší a chudší. U mně jsou ale všechny produkty od Hadka. Teda krom mýdla na ruce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, Tebe obdivuju za to, že s Hadkovinami tak dlouho a tak hezky souzníš - já jsem ho používala v kuse zcela na všechno a po 3-4 měsících jsem byla těch intenzivních bylinných vůní tak přesycená, že se k němu nemůžu vrátit ani po teď po dalším půl roce. Schválně, používáš i jejich věci do domácnosti? ;) Ty jediné mi doma zůstaly a třeba na čistící pomerančový koncentrát nedám dopustit! =D
      Jo a bylo by fajn, kdybys to zpracovala taky. Moc ráda bych si to přečetla ;)

      Vymazat
  13. Já jsem nedávno taky zjistila, že Wolfthorn voní přímo božsky, kdežto dámské smrdí všechny stejně nehledě na to, který z regálu naslepo vytáhnu. Už nikdy nechci jiný, než Old spice. Navíc neobsahuje ty odporné hliníkové soli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. COž je další plus - prostě Old Spice se mi vždycky osvědčil a co si pamatuju, tak to tak je už od prváku na střední, kde taky bylo několik holek, které začínaly na Whitewateru a už u něj zůstaly do teď =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...