pondělí 26. srpna 2013

Co mě dokáže nas... | TAG právě teď



Jsem sangvinik, pak i z velké části flegmatik. Ale jsou situace a lidé, které/ří tyto oba povahové rysy dokáží ve vteřině potlačit a na povrch vybublá agresivní cholerik, který by nejradši samým zoufalstvím rozkopal nejbližší popelnici v marné snaze si ulevit.


Abych nenadávala jen na jiné, musím na začátek přiznat i pár svých pochybení:


Štve mě.. má LENOST
Po lehčím víkendovém skolení bacilem jsem se jeden týden nedostala na kolo. Pak už nade mnou zvítězila moje mizerná pohodlnost a lenost a už třetí týden na mě kolo smutně kouká z balkonu a já ho chodím hladit po nových pláštích a slibuju mu, že zase vyjedem a stihneme ještě hodně kilometrů, než napadne první sníh.


Štve mě.. má NECHUŤ
Momentální nechuť cokoli psát, vymýšlet, prožívat, zažívat, zkoušet.. Jediné, co mi poslední dobou jde, je zavařování a jezení mých kuchařských výtvorů, to je asi tak vše. Co se týče domácích prací, je to snad ještě horší. Vrcholem všeho byl včerejší "úklid", kdy jsem si koštětem jen vymetla cestičku od dveří ke skříni a hromádku zametla ke straně!!!



Štve mě.. sebranka na VOTOČVOHOZ
Vás slušných se to netýká, nebojte =) Poslední dobou mi chodí jedna zpráva za druhou, kterou musím hned po přečtení rychle zavřít, abych nezačala neuváženě odpovídat. Co byste třeba řekly zprávě:


Pokud něco prodávám za 400,- a ještě to zlevním na 370,- Kč a v poznámce mám uvedeno poštovné dle ceníku ČP, taky vám z toho vyplyne pobídka, aby mi zájemci házeli ceny jak v aukcích, za které a za jakých podmínek jsou ochotni věc koupit??
 
Další krásný příklad je slečna, která chtěla 2 věci a po dohodě a zaslání čísla účtu začala psát dotazy na cenu, že čekala, že jí dám nějakou množstevní slevu (na dvě věci v hodnotě 4 stovek??!!) a že se vlastně pořízení make-upu trochu bojí a co s tím jako udělám?? To čeká, že ji ukonejším slevou? Že se ho pak už nebude bát? Je sice moc hezké, že si dnešní mladá generace (jo, už si připadám jako natolik sebevědomá stará "bú", že beru 17leté holky jako jinou generaci!) dokáže o všechno říct a známe "líná huba..", ale co je moc, to je moc. Navíc, podmínky slev mám uvedené ve svém profilu a opravdu se netýkají dvou věcí, nebo částek v řádu stovek.. Nakonec jsem jí po dvou dnech dýchání do papírového pytlíku napsala, že pokud se bojí, ať si ho nebere a že podmínky slev jsou uvedené v profilu - stručně, bez emocí - odepsala "ok". Prostě mám pak chuť věci radši neprodávat a doma je zašoupnout někam hluboko do skříňky a nechat je tam projít a pak je s čistým svědomím, že už se s nimi nic udělat nedá, vyhodit.


 

Štve mě.. LADYBOX
Štve mě až tak, že kdyby nebylo bodu č. 1 a 2, tak už byste tu četly sáhodlouhé výlevy. Ve stručnosti však.. Štve mě počet výrobků - 6 výrobků, z toho 3 plná balení a ze 3 vzorků 2 sašetky?? Za 319,- Kč si z toho mám sednout na zadek?? Zvlášť, když plná balení se týkají vesměs vždy výrobků levných, drogerkové kvality, nebo takových, které zbyly z předešlých vydání ať už Ladyboxu, nebo Sanzaboxu???
 
To samé platí u jejich dárků.. "Jako dárek, že jste s námi již rok, obdržíte jeden z nejvychvalovanějších výrobků" - jo, vy které už znáte praktiky Ladyboxu třeba z povahy dárků k předplatnému - dárek znamená, že dostanete to, co jim zbylo ve skladě a už se do balíčku nevešlo, nebo toho bylo víc a nikdo o to neměl zájem. Já mám ku příkladu dvě pasty Marvis, z toho tu první ještě z regulérního balení boxu (a asi ji dlouho budu mít, po zhlédnutí složení =/), mně nefungující a nevyhovující suché šampony Lee Stafford.. Jo a když už se kurňa vypisuju s jejich sáhodlouhým dotazníkem, že se mi ten suchý šampon nelíbil a že mi nevyhovuje, to samé o pastě Marvis a v profilu, že fakt preferuju rtěnky a balzámy, ale lesk  a mě neuvidíte nikdy v životě.. kam tím mířím? Víte? No samozřejmě, většina dostala lip butter Korres a já dostanu nechutný růžový lesk jak pro 10letou holku a jako dárek suchý šampon Lee Stafford.
 
Taky mě napadlo, k jejich invenci.. Dřív jsem si stěžovala, že když už do balení dávají Ingloťácké stíny, mohla by tam být aspoň paletka, jinak se to fakt přenášet nedá a kvůli jednomu stínu nemá cenu si ji pořizovat. No a vidíte, takhle se mi ten nákup paletky i vyplatí, když za poslední rok Ladyboxího fungování nasbírám všechny možné náplně =/ Není náhodou funkcí boxu vyzkoušet něco nového a ne, že budu testovat jen jiné než předchozí odstíny?



Štve mě.. PODÁŠ PRST A SEŽEROU TI CELOU RUKU
Jo, až by s tím v mých horších chvilkách moje mamča nejspíš nesouhlasila, bývám milá, ochotná, hodná, vstřícná, dobrotivá.. blablabla. A k čemu mi to je? Chci někomu udělat radost, tak mu dám dárek. nečekám vděk. On však často přichází a to je super pocit. Ale horší je, když v rámci jednoho díky vyvstanou další požadavky. Co to je? Já někomu něco dám, zadarmo a on mi ještě vyčte, že je to na nic, že by chtěl radši něco jiného??!! To samé platí u situací, kdy někomu nabídnete pomoc a on ji pak vyžaduje neustále a udělá z toho vaši povinnost. Ne, nejsem povinna ničím víc, než co si sama vytyčím. je mi líto, ale platí to i u pomoci svým bližním. Může se to zdát být hnusné, kruté, smutné, ale je třeba si uvědomit, že pokud na to já nemám sílu, nebo možnosti, tak to prostě udělat nemůžu a kdo by to mohl vědět líp, než já sama.


Štve mě.. má PŘECITLIVĚLOST
Protože kdybych nebyla tak přecitlivělá, tak by mě ani jedna z výše uvedených věcí neštvala a už rozhodně by mi nestála za článek. Že by zvýšená hladina hormonů? Klika, že jsem ženská, takhle to na hormony vždycky můžu svést. Kdybych byla chlap, byla bych prostě jen hysterická =D


HOWGH! Asi jste nečekaly zrovna tento druh článku po delší odmlce.. No, třeba to už bude dobrý. Nějak se rozepsat musím, že jo =D



Co štve právě vás?
 

39 komentářů:

  1. V hodne vecma musim souhlasit, tudiz HOWGH! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach nee! Tolika negativna od Mitsuuko? Ale urcite to muselo ven a je fajn, ze k tomu mas prostor a proste ho k tomu pouzijes. Doufam, ze se ulevilo a drzim palce, aby se "hormony" zklidnily ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chytám se za nos a zkouším myslet pozitivně. Právě píšu článek s opaky =) díky..

      Vymazat
  3. ladybox si popsala uplne uzasne a presne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě, jak je možné, že stále většina z "velkých" blogů tyto boxy opěvuje? Nějak tomu nerozumím. Štve mě , že se pak musím prokousávat zdí na Bloglovinu a promazávat většinu nových článků, protože je zaberou právě ty o LB.

      Vymazat
  4. Plně tě chápu s Votočvohoz. Já takhle občas něco prodávám na Aukru a taky bych vraždila!
    Pán si vydraží nový modem za 200,-, chce osobní předání, ok, ale pak už nenapíše. Tak mu píšu tři maily, nulová reakce, čekám dva týdny a pak žádám o vrácení provize.. a najednou pán umí na mail odpovědět a zuří, co si to dovoluju, že přece není každej den na mailu a že má jiný starosti. Jak jsem z konverzace vyrozuměla, věkově spadal do kategorie 50+, takže když něco koupil, měl by z toho mít rozum a ne dělat, jako že nic..
    Příště modem radši do elektroodpadu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to plně popisuješ moje pocity s téměř každým prodejem.. Na Aukru jsem si taky užila své. Ale kupodivu, tam to bylo víc striktní, víc podle formálních pravidel. Ten Votoč mi přijde víc osobnější, což mi tedy zrovna dvakrát příjemné nepřijde =/
      Holt, lepší je tu věc darovat někomu známému, nebo ji využít. Ještě mě napadá ji darovat do nějaké armády spásy. Ale to jsem zkoušela jen jednou, po stěhování, a to mi teda přidělali na vředy - chtěli doklady z čistírny ke každé věci, striktně zabalené podle podle druhů a za každý pytel 50,- Kč - nechápala jsem.

      Vymazat
    2. no teda, to bych se na tu armadu spasy vykaslala, misto aby byli radi...

      Vymazat
    3. Luci, to mi do teď vrtá hlavou.. To i sběrné dvory berou odpadky zadarmo a to jsou prosím odpadky! A ne protříděné věci, vyprané, poskládané a nabalené. To jsme jim je ještě dováželi na místo svozu, kde věci nabírali jen 2 hodiny jednou týdně v neděli.

      Vymazat
    4. to radsi do domu pro matky s detmi, ty z toho budou mit vetsi radost... fakt mi to hlava nebere

      Vymazat
  5. Jo s tim votocvohoz plne souhlasim, co tam nejaka devcata vymysli a pisou za dotazy fakt nechapu. Obcas me jejich dotazy taky pekne vykoleji, hlavne kdyz mam primo v hlavnich informacich, ze nemenim a furt mi chodi otazky na vymenu, uff.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je fakt vtipné. Ještě se můžu smíchy potrhat, když mi přijde zpráva od slečny, která má právě v profilu, že fakt nemění a docela drsně s tím odkazuje lidi do háje, s tím, jestli bych s ní nevyměnila něco, co má hodnotu 500,- za něco od ní a v jejím seznamu se vyskytujou věci okolo hodnoty 60 kaček ze sekáče. Ne, opravdu takto vyměnit krém od Benefitu za litr nechci..

      Vymazat
  6. po tyzdnovej odmlke som cakala co pride a uz mi nejaky ten clanok od teba aj chybal:)a ty tu vybalis takyto nasraty:)dufam, ze ta ta nechut coskoro prejde a budes sa citit lepsie. inak ta hromadka, ktoru si zamietla na stranu ma celkom pobavila aj ked to asi zamer nebol:D v ostatnych bodoch uplne suhlasim a podobne typy ludi by ma tiez pekne stvali. clanky o LB su poslednu dobu pre mna asi tie najnudnejsie, co na blogoch vidim:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D to byl taky záměr. VLastně jsem se smála už když jsem to prasácky zametala. Kdybych měla koberec, už by to tam udělalo pěkný kopeček =D
      Já nevím, když býval LB novinkou, tak chápu, že první 2,3 čísla lidé komentovaly a rozebíraly skladbu výrobků. Chápala jsem to taky při sloučení obou boxů. Ale teď? Proč stále popisovat ty samé výrobky, co tam dávají?
      No,jdu od toho už pryč. Poprvé jsem přesvědčená, že už na ně dlabu. a začala jsem psát článek vtipný ;)

      Vymazat
  7. s tím votočvohoz máš úplnou pravdu! člověk se tam kolikrát fakt nestačí divit ... taky mi slečna docela nedávno napsala, že by brala boty, které mám vystavené za poloviční cenu a ještě bez poštovného :D nepochopila jsem vůbec, co si jako myslela, že jí na to odepíšu! nemluvě o slečnách, které napíšou, že si věc koupí a po zaslání čísla účtu je najednou ticho po pěšině ... je pravda, že jsem tam několik věcí už prodala, takže nemám jen špatné zkušenosti, ale pokud mi nepřijde vyloženě e-mail, že má někdo o něco zájem, už tam raději nechodím, abych si nezvyšovala zbytečně tlak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, přesně tak. Koukám, že u VOtoče je asi největší problém to "nevydováděné mládí" =D na Aukru je cena a poštovné většinou pevně dané. Já jednou málem spadla ze židle, kdy mi psala nějaká ženská, že by si věc i vzala, ale, že berer jako drzost, že za tak drahou věc chci zaplatit poštovné (jsem snad charitativní eshop??) a ještě navíc ve výši 70,- Kč (páč za zásilku za litr ve větším objemu je to přitom ještě víc), že bych se měla probrat a že v tom případě si věci mám strčit někam! =D

      Vymazat
  8. Ad VV: zažívám vesměs to samé, ale beru to s přehledem :D
    Ad Ladybox: Sama s nimi teď řeším jeden problém, ale jelikož nejsem známá bloggerka, tak asi ještě dlouho řešit budu :D Jinak obě kamarádky, které si Ladybox objednaly, také měly problém. Jedné vylitý lak zničil box (a oni pořád píšou, že by to rádi vyřešili, ale ani jeden z 20 e-mailů jim nedošel) a druhé tam dva produkty chyběly (opět dělají, že se jich to netýká), přitom zákaznický servis Senzaboxu byl lepší (vše hned vyřešili a doposlali, jednalo se o prošlé vzorečky).
    Ad výrobky: pasta Marvis a suchý šampon L.S. se mi naopak právě hodí. Kdybys to chtěla za něco vyměnit, nebránila bych se! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je dobrá patálie. To pak naštve, když si ho objednáš, zaplatíš, měsíc na něj čekáš a pak Ti přijde takhle dodělaný a oni se k tomu ani nevyjadřují. No, známá neznámá, udělej to fikaně a jdi s tím ven, mezi lidi, stačí je začít kontaktovat na FB veřejnou stránku, ne jen přes zákaznický servis, takhle se mi to už vícekrát vyplatilo ;)
      marvis a suchý šampon.. hmmm, a za co bys to chtěla vyměnit? =)

      Vymazat
  9. Ještě, že na VV nejsem... Ikdyž párkrát už jsem přemýšlela, není to špatná věc... :)
    LB s radostí nemám. (A místo toho jsem si tento měsíc koupila balík na lookfantastic, který se zjevně někde ztratil... což je první věc, která mě štve) Jsem fakt ráda, že jsem krabičce tento měsíc odolala. A ten lip butter si raději koupím sama. :)
    Jinak mě štve počasí a dneska mě naštvala má drahá polovička, ale to už je jiná věc... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak moje drahá polovička mě naštěstí zatím neštve, máme právě fázi souznění =D počasí jsem tam zapomněla dopsat - už aby byla buď zima, nebo ještě léto,ale takhle napůl je to na nic.
      A s tím LB jsi udělala dobře. Už do toho taky znovu nepůjdu, když už se ztratil i efekt překvapení, který mě na otm jako jediný lákal. Jinak k tomu balíčku od LF - vydrž prťka, mně zase ztratili Feelunique. Dle mého, jak tam jsou teď ty slevy, mají taky co dělat. U toho prvního jim zabralo 5 dní, než mi zásilku jen odeslali, takže jsou asi taky ve skluzu.

      Vymazat
    2. Mne sa tiež stratil balík z FU, čakala som vyše mesiaca a nič, potom som im napísala, že nič nedošlo, tak mi poslali replacement. Ten po pár dňoch dorazil. Takže nezúfajte, našťastie sú tam dosť customer friendly.

      Vymazat
    3. Jojo, to je jediná klika. Cokoli jsem kdy potřebovala, hned to dali do pořádku - potřebujete vyměnit odstín u již zaplacené věci? Nevadí, změníme to za vás a upravíme vám i objednávku. Prostě krásná starost o zákazníka =)

      Vymazat
    4. Já se o balík až tak nebojím, je to velký e-shop, mají toho hodně... Jasně... :) Spíš bych balíček potřebovala teď (a proto jsem si ho před třemi a půl týdne objednala, že jo...), protože je tam dárek pro někoho... Ale tak, počká. :) Balík buď dojde, nebo se to s nimi domluví... :)

      Vymazat
  10. Síce si nasr...aná.... ale mňa to fakt pobavilo :D s väčšinou sa stotožňujem, s LB definitívne končím, s upratovaním som na tom rovnako.. A že ťa všetko štve: buď rada, vyzúriš sa, a máš to z krku, vraj je to zdravé :D. Ja som melancholik, takže by som sa nad tým všetkým akurát od zúfalstva rozplakala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D tak to je horší, to je pravda, melancholii nepouštět ven, jinak ta potvora dokáže zadělat na pěknou depku.. tak rychle na další článek, třeba Ti tam spravím náladu. Já jsme se u toho docela nasmála a došlo mi, že se vlastně mám hrozně fajn a jak by řekla moje drahá matinka "Jsem ÚB, že si ještě na něco stěžuju" =D

      Vymazat
  11. Tak jenom sedím a kejvám hlavou a u LB se začnu smát :D Pravdu díš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) Tvůj boxík se s LB nedá ani srovnávat, to bych Tě urazila. Hrozně mi zvedl náladu a už z toho půlku používám v denní rutině ;) moc děkuji

      Vymazat
  12. Ahoj milá Mitsuuko, vidím, že jsi využila terapeutických schopností blogu a hned při pondělku jsi to "pustila" pěkně naplno. Souhlasím s Tebou svět je někdy dost divné místo...a ačkoliv jsem víceméně "lidumil" občas mě chování lidí vytáčí do nepříčetnosti, když mě můj muž musí chlácholit jak malé dítě :-) - klid, klid, prosím Tě (jo a pak se vytočí on a chlácholím ho já)...S tím LB už dlouho víme, že to je prostě masovka, která si hraje na osobitý přístup, který nefunguje, prostě jak říká Šejkspír "mnoho povyku pro nic". Lidi, co jsou vysávači energie nesnáším a máš plné právo odmítat i své nejbližší, když se necítíš - mě to trvalo táák dlouho než jsem si to konečně dovolila - říkat ne, nechci, nemůžu, ne. Samozřejmě nejbližší bývaj uražení, ale to je jejich problém. A s prodejem kosmetiky no potkáš se s různými lidmi, já Tě obdivuji, že na to máš nervy, raději to doma nechám "vyhnít" anebo daruju někomu, kdo to fakt chce...Jsem ráda, že jsi svůj blog-blok takto odblokovala, vždyť nemusíš psát jen o kosmetice :-)....Doufám, že už je Ti lépe a už půjdu psát zase nějaký mailík...Opatruj se, klidně nepiš, když nechceš ani neuklízej, ani nejezdi na kole a jen vař a nebužíruj, no a co - ono se to nezblázní :-DDD. Pááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se tu vnutil šotek - mělo být debužíruj a ne nebužíruj :-DD....

      Vymazat
    2. Já to pochopila, neboj! ;) =D Milá eM, díky moc, jak mi chyběla podobná slova. Ale tady v komentářích se jich sešlo tolik ;)
      Už je to dobrý. jen to chce občas protřídit někde najednou a mně to jde nejlíp na veřejnosti =D
      Ten prodej je fakt o nervy, někdy mám sto chutí to celý stáhnout, nebo neodpovídat. Je fakt, že se na to stačí vyspat a hned se změní i smysl některých slov =)

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že je to už dobrý :-). Ono ten spánek udělá hodně :-)), zrovna dneska jsem měla teda divoký sny maxipsa Fíka a skončila v obýváku, protože P. strašně chrápal, jo a budík mě nevzbudil, tak si tak koukám ne ten svět trochu pokřiveně, ale ono se to vždycky spraví a dobré slovo potěší pokaždé (a kafe a čokoláda a bonbony a palačinky :-DD)

      Vymazat
    4. Ano, a palačinky obzvlášť. NAvíc, já mám te´d v ledničce ještě 3 piksly toho špendlíkového patlání a s tím by to mohlo být moooc dobré =)

      Vymazat
  13. S Ladyboxem si mi mluvila jako z duše. První edice po spojení se jim povedla a teď spadli dolů. Měla jsem pocit, že se "zbavují starých zásob"
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...