čtvrtek 15. srpna 2013

Bez čeho nedám ani ránu | OBLÍBENCI za červenec a srpen


Seznam mých milovaných produktů za poslední týdny leckteré z vás nepřekvapí, protože byly vychvalované v několika článcích. Pár věcí zde však přibylo. Jsou to věci, které používám několikrát denně opravdu dlouhodobě a nedám bez nich ani ránu!

 
V půlce července jsem ještě marně dumala, koho bych do oblíbenců nominovala. Po vzoru hesla "Když s tím nemůžeš nic dělat, tak to plavat", jsem si přestala lámat hlavu a řekla si, že když tam nebudu mít co psát, no tak si žádné oblíbence cucat z prstu nebudu a hotovo. No a ono to přišlo samo. Těchto 9 výrobků se tak usadilo v mé rutině, že nevynechám jediný den, kdy bych je nepoužila (samozřejmě nepočítám masku, ale i s tou se musím krotit a s radostí ji na sebe plácám 3x týdně =).
 
 
Juliet, Skin - Brightening Gel Cleanser, Antipodes
Tak tohle je klasický příklad lásky na druhý pohled. Z červnových propadáků se dokázal došplhat přes články o denní rutině až do oblíbenců. Já mu tleskám, horolezec je to úžasný a navíc si to zaslouží! Nádherně ovocně voní a rána jsou s ním hned hezčí. už se nemůžu dočkat v zimě, až mě sladce probudí - vstávání za tmy pak bude mít hned jinačí grády ;). Jen pro pořádek zopakuju, že je zde zcela oprávněně, protože nevysušuje, desinfikuje zánětlivou pleť, napomáhá blednutí jizviček a flíčků po akné a na jedno namydlení zatočí i s celodenním make-upem. Pokud si o něm chcete počíst něco víc, tak můžete sledovat gelíkův vývoj tady a tady.
Kupováno na feelunique.com za Ł24,99.
 
 

*
 
 
Rêve de Miel, Nuxe
Tak o tomhle lepidýlku jste si mohly přečíst v nové rubrice Kosmetické profláky. Jo, sepsula jsem ho a jo, zasloušil si to. Kdybych měla možnost před jeho koupí i vyzkoušení, nikdy bych si ho nepořídila. Nalepí se vám na rty a už ho nikdy nesundáte, ledaže on bude chtít. No, tolik asi co do házení špíny. Zkrátka je drahý a nemá hezké složení. ALE! jala jsem se ho teda aspoň dopatlat, za ty prachy, a zjistila jsem, že je úžasný. Zcela si mě podmanil svou vůní (jak blbej chlap = víte, že je blbej, ale něco vás k němu stále přitahuje). Vůně citronového piškotového těsta mě po každém namazání rázem vrátí do dětství - a to moc výrobků nedokáže. Navíc, když překousnete složení a lepivou konzistenci, zjistíte, že je na puse nakonec fajn. Nedám bez něj ani ránu, mažu večer i po ránu =D
Kupováno na hqhair.com za Ł10.
 
 
*
 
 
Rtěnka Sephora Rouge, R24
Konečně se tu objeví i nějaká ta dekorativka, že? Dlouho jsem sháněla tmavě fialovou rtěnku s modrým podtónem, která by mi slušela a nevypadala bych v ní jak v kostýmu upírky na maškarní. A našla, díky Lucifrid ;) Na této rtěnce je skvělé, že už po prvním přetření je prostě sytá. Nemusíte přetírat podruhé, protože sytějšího odstínu už nemůžete dosáhnout. Přiznávám, že jsem srab a v její pravé podobě jsem si ji ještě nikam nevzala. Možná, kdybych byla gotička, tak by mi ubývala rychleji. S mým používáním mi však vydrží počítám tak do 73 let (plus minus). Vždycky jí jen lehce poťupkám na rty a na tváře, aby to bylo vše krásně sladěné a taky proto, že jsem dosud nenašla tvářenku v podobném odstínu a pak rozetřu prstem. Barva vydrží cca 4 hodiny, nevysušuje, ale to nemůžu tvrdit s takovou jistotou, když ji nanáším lehounce na balzám. Odstín je v nádherné mrtvolkově ostružinové a přesně takový si popisuju na typu ženy vamp, takový "just fuck" look =D
 
Když tak na to koukám, představte si ten odstín trochu tlumenější a víc do modra - jako studenou ostružinu.
 
* 
 
 
Řebříčkový olej, Ilcsi
Tadadatatadáááá. Jo, to byla vítězná fanfára pro absolutní poklad v péči o pleť. Tento olejíček neuvěřitelně pečuje o pleť. Je jedno, jestli máte mastnou, citlivou, zánětlivou, suchou, smíšenou. prostě si s tím poradí, není to žádný Béčko. Má smaragdově zelenou barvu a božsky voní po borovicích (borovicový olej je i součástí jeho složení, tak proto ;)). Po třech týdnech používání mi dokázal vybělit ty nejhorší fleky po akné a kdyby nebylo včerejšího zkoušení nového krému, byla bych už druhý týden naprosto bez boulí! Používám ho ještě v kombinaci s Beauty Elixírem od Caudalie (před) a se Sírovým krémem od Ilcsi (po) a vážně nemám chuť zkoušet nic jiného. Občas jen vyměním krém "po", ale jak jsem psala, nedopadne to vždy nejlíp. Tohle je jistota. Mám pro vás ještě něco na pobavení - od zástupce Ilcsi vím, že se jim prý poslední týden rapidně zvýšil prodej Řebříčkového oleje a nedokázali si to vysvětlit!! =D A pro ty z vás, které o něm ještě neslyšely, šup na recenzi zde a článek tady, ať nejste o tento zázrak ochuzeny.
Kupováno u kosmetičky za 378,- Kč/ 25 ml.


*
 
 
Invisible Pores Detox Mask, REN
Ještě žádná maska mi nevyhovovala, nevoněla, nefungovala víc, než tato. Proto ji od prvního vyzkoušení používám pravidelně zhruba 2 - 3 týdně. Má krémovou konzistenci, dobře se roztírá, nádherně voní po bergamotu a lehce po levanduli a hlavně!! - dělá, co má. Čistí póry, zmenšuje póry a předchází jejich dalšímu vzniku, zatočí s černými tečkami a navíc díky levanduli a bergamotu pleť zklidňuje. Zevrubné povídání najdete tady.
Kupováno na hqhair.com za Ł14,58 v akci.
 
 
 
*
 
 
Lemon Butter Cuticle Cream, Burt´s Bees
Konzistencí připomíná napůl lehce tající kokosový olej s bambuckým máslem - tedy ani netaje, ani se špatně neroztírá, prostě konzistenční ideál! =) Kdo pochopil narážku, tak jsem v prvním případě kritizovala Saloosácký balzám na nehty, který mi prsty akorát umastí, ale péče žádná a  za chvilku po něm není ani památky a v druhém případě zase nadávám na čisté bambucké máslo, které se prostě roztírá blbě, byť na nehtech vydrží dýl. Tohle je však spojení toho nejlepšího. Navíc to voní hodně podobně jako Rêve de Miel, takže si užívá i nosík. Mažu vždy před spaníma na nehtové kůžičce je to fakt znát. nehty mi tolik nezarůstají, nedělají se mi záděrky a asi to s tím nemá nic společného, ale jsou i pevnější. A voní jako citronový koláč, co víc k tomu dodat?
Kupováno v sadě, ale seženete ho i samostatně, ale docela draze zde za Ł5,50.
 
To vpravo je Reve de Miel
 
*
 
 
Nail Rescue, Rimmel
S tím zpevněním nehtů bude mít asi co do činění tento poklad. Objevila jsem ho na nějakém blogu a rozhodla se to risknout. mám docela měkké a hodně se třepící nehty a nezabíraly mi na to ani vitamíny a různě kapslule v podobě Biosilu apod. Jedná se o intenzivní 14denní kúru na zpevnění nehtů vypadající jako průsvitný podkladový lak. První týden si jej každý den znovu přelakujete přes tu původní vrstvu. Sedmý den odlakujete a 8. den jedete nanovo až do toho 14tého. Pak už sis tím dělejte, co chcete =). Ne, vážně, opravdu jsou po něm nehty pevné, netřepí se a používám ho dál jako podkladový lak pod ty barevné. Kúru jsem zopakovala dvakrát po sobě, abych dosáhla tohoto účinku, ale jsem s ním naprosto spokojená.
Stojí cca 100,- Kč a seženete ho v každé drogerce.
 
 

*
 
 
Beauty Elixir, Caudalie
A je tu další zázrak. Jedná se o lehce chladivou mentolovou spršku. Rozprašovač je fakt hodně jemný, proto, pokud chcete  zvlhčit obličej, budete muset přestříkat několikrát a pak to teda děsně rychle ubývá, nebo si najít jiné zvlhčovadlo pod olej a tímto jen decentně pomlžit pro hojivý efekt. Má v sobě kapku alkoholu, ale nevysušuje. Dobře desinfikuje záněty v pleti a pokud to fakt nezvrtáte nějakým hnusným složením jiného přípravku, dokáže vám pleť udržet v bezpupínkovém stavu. Používám ho občas i na záda, kde léčí akutní boulařskou dráhu (fakt nechápu a to je mi skoro 30!). Musel nutně skončit v oblíbencích, protože jsem si už koupila druhé balení a neuvažuju o tom, že bych ho kdy z péče vysadila. Mé óchání o něm jste už mohly číst zde.
Seženete např. zde a co jsem koukala, je to při plné palbě nejlevnější.
 
 

*
 
 
Minerální make-up, Everyday minerals
Mám ho ve verzi semmi-mat v odstínu Medium Beige Neutral. Používám ho denně. Když nepotřebuju velké krytí, oklepu víc štětec a jen s tím lehce přepudruju obličej. Když nechci zrovna používat korektor a byl by trochu potřeba, naberu ho víc a zamasíruju do pleti. Krytí dělá tak střední a nap leti vydrží celý den. Navíc se mi do teď nepodařilo vypoužívat ani jedno z vlastněných balení, takže je snad nekonečný a za ty peníze - 369,- Kč - nekupte to!
Zakoupeno zde.
 
 

*
 
 
A to je vše. Jsem moc zvědavá, co všechno bude v TAGu "Co na sebe všechno napatláš?", ale počítám, že o moc víc věcí než tady to zas nebude (to si fandím, viď, Sabi? =P =D). A protože jsem vám už v jednom z předchozích článků nakousla spolupráci s Helen, tak se jukněte sem, co jsme spískaly ;)
 
 
 
 
Schválně, máme stejné oblíbence? Jaké máte absolutní favority za července a srpen vy?
 
 

48 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné věcičky fakt, něco jsem si z Tvých oblíbenců přečetla i u Helen, včetně rozhovoru - mimochodem skvělé :-), tak já už konečně musím vyzkoušet ten Antipodes, když ho tak opěvuješ kudy chodíš :-)..Mám toho na zkoušení fakt hodně,ale tohle teď vidím jako prioritu. Dost mě zaujala ta barva rtěnky, tý jo tak takovou barvu bych použít nemohla, ale celkově mám ráda modré podtóny (jsem ráda, že jsi sem vrzla nějakou dekorativku :-), a ten Rimmel jsem teda nezkoušela, ale vypadá to skvěle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM, ta rtěnka je právě fantastická. Jak je rozmazaná, tak to na puse působí hodně přirozeným dojmem, ale trochu sexistickým - takový "just fuck" look =D
      Joo, ještě jedno přirovnání mě napadlo - pamatuješ na pohádku Honza málem králem? Tak jak tam chodí Naďa Konvalinková po louce a zpívá o Princezničce, tak si u toho drbe pusu ostružinou =D
      Antipodes rules! sice jsem k tomu postupně začala přidávat čistič od RENu jako double cleancer method, ale není to tak příjemné a rychlé, jako tento gelík.

      Vymazat
  3. Na mineralny make-up EM pocuvam vsade samu chvalu a uz viackrat som bola odhodlana si ho kupit. Bohuzial ja nie som schopna si vybrat spravny odtien make-upu ani v obchode s testermi, takze vobec netusim ako zvladnem nakup na internete. To si asi budem musiet kupit tak 10 odtienov testovacich balickov, aby som sa trafila do spravneho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně takhle jsem ho vybírala já - měla jsem cca 10 pytlíčků a zkoušela doma asi dvě hodiny v kuse - pořád namalovat, odmalovat, namalovat..
      Blbý je, že sice mám super odstín na zimu, ale co jsem se někde na denním světle viděla v zrcadle, tak je na léto moc bílý - takže taky vedle =D

      Vymazat
    2. Trochu ma to utesilo. Pretoze vo svojich predstavach uz som videla nejakeho zamestnanca e-shopu ako sa smiechom chyta za brucho, ze ta blbka si objednala 10 testerov.. :) Upokojuje ma myslienka, ze minimalne este jedna osoba to tak urobila.

      Vymazat
    3. Neboj, a jak jsem četla komentáře holek, tak rozhodně nejsme jediné ;) =D
      Jinak, je docela dobrý tip jak vybrat v tom speciálu, který jsem o EDM psala, koukni..
      A já ten nevyhovující světlejší odstín vyřešila přisypáváním sypkého minerálního bronzeru.. a je po problému ;)

      Vymazat
    4. Vdaka za tip, to by ma nenapadlo :)
      Idem do toho!

      Vymazat
  4. Nejsou to sice oblíbenci jenom na léto, za ta léta mám vychytáno bez čeho být nemohu:
    ruce, nohy - modrá Indulona
    pusa - Rêve de Miel
    kůžička kolem nehtů - Avon
    obličej - Elicina
    akné - 5% bílý ichtyolový krém ( vynikající po nípání, nikdy se neobjeví nic zánětlivého)
    Zbytek péče střídám, teď jedu organic. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A organic znamená druh, nebo značku? S tou Elicinou už jsi mě jednou chytila, hned jsem se na ni koukala a byla jsem překvapená, kolik toho mají. Ten reklamní spot je skvělý!! =D

      Vymazat
    2. Teď je ze mě lesana. :-) Néé, myslela jsem tím přírodní kosmetiku bez fujtajblů.
      Elicina je supr, počítat musíš s několika měsíci mazání.
      Ale pokud máš problémy s boulemi a pod., pořiď si ten ichtyolový krém. Jak se něco klube nebo máš nějaký bolák, že tě z něho bolí půlka ksichtu, stačí potřít lokálně na noc nebo dvě a ten ichtyol ti vytáhne hnis ven. Takže místo aby si trpěla týden a víc, než to vyleze do nějakého stavu, aby se s tím dalo něco dělat, s ichtyolem máš za pár dní vyléčeno.A léčí a zklidňuje i veškeré zánětlivé procesy.
      Já tím teď léčím dceru, bez toho být nemohu, ta by vypadala.:-)

      Vymazat
    3. A to je na předpis? Nebo Ti ho umíchají v každé lékárně? A není to nějaký chemický driják? O tom totiž slyším prvně a těchto ofiko názvů se docela bojím =)

      Vymazat
    4. Ne, to ti normalne prodaj, ale na mě to třeba vůbec nefunguje:-(

      Vymazat
    5. Ahaa, takže to zase není zaručené, ale podle toho, co na koho působí.. =/ tak to já zůstanu u těch svých patlátek, s těmi už nějaké zkušenosti mám.. ale děkuju =)

      Vymazat
    6. Já ze svého okolí neznám nikoho, na koho by to nefungovalo. Za ta léta bude Dejnicka první. To je dobré skóre. :-)

      Vymazat
    7. Ách jo, to není fér! Proč vždycky jen já?:,-(

      Vymazat
    8. Haha, tak je mi líto Dejni, ale v tom případě to taky zkusím =P =D

      Vymazat
  5. Dobrý ráno! Myslím, že v Ilcsi z toho musí být štajf. Koukala jsem, že Ilcsi je nějaká maďarská babička nebo tetička. Že fakt existuje a ještě míchá krémy!
    Ilcsi řebříček používám jen tři dny, ale sakra jooo, ono to hojí, a jak! A ta barva je krásná.
    V poledne běžím pro Rimmel Save Me.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Mně teda fakt nehty "osejfoval" =D
      Takže olejík dobrej? Tak to je super, jsem ráda, že jsem si to jen nenamlouvala. No, je parádní i na hojení testování blbinek. Jak jsem se tak hezky nechala ukolébat tím, že je momentálně na obličeji všechno v klidu, tak jsem se hloupě pustila do testování nových krémů na obličej (naštěstí jen vzorků) a bum - už mám za dva dny o 5 boulí na obličeji vystaráno. Je to škoda, ta kosmetika se mi líbila, ale zatím jsem na 2 testované krémy ze 3 reagovala boulemi během jednoho odpoledne, takže asi ani dál nebudu zkoušet =(

      A dáváš na něj ještě nějaký krém, nebo Ti jen tak stačí sám?

      Vymazat
    2. No ten After Eight->From Hell. Tence. Kdyby bylo vedro, prubla bych i samotnej, ale takhle doufám, že se ty účinky nějak multiplikujou.
      Mám ze sebe takovej pocit, že kdybys mi napsala, že na to jsou výborný velbloudí flusance, už frčím do zoo...

      Vymazat
    3. To by z Tebe byli velbloudi pěkně vyflusaní =D Takže hojí! To je hlavní, mně se to po tom oleji docela ustálilo a po třech týdnech už toho není moc co hojit =)

      Vymazat
  6. rebrickovy olej uz mam objednany cez jeden kozmeticky salon, ale ze pani bude objednavat az za dva tyzdne a pokusi sa na mna nezabudnut:) tak som zvedava. no a dalej si vyberaaaam masku REN a Caudalie by mi bodol prave teraz na osypany chrbat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, já nevím proč, ale s těmi zády teď hrozně bojuju. Caudalie na to funguje, ale zase to hrozně rychle ubývá a za ty prachy.. =/
      Tak jsem zvědavá, jestli nezapomene, když tak se zkus nenápadně za dva týdny připomenout ;)

      Vymazat
  7. Ta rtěnka, wow! Zůstala jsem hypnotizovaně koukat na obrazovku :D To chci! (Nějak často to v poslední době říkám, měla bych se nad sebou zamyslet...)

    Hele doufám, že tvůj seznam bude dlouhej, protože se už nechci cítit trapně :D Upřímně, po tvém Balíme na cesty si to trošku myslím :D (K článku jsem se vrátila zpětně a teď musím říct, že jsem na sebe trochu hrdá - vlastně nevím proč, spíš jsem flink - na cesty se sbalím do menší taštičky a neberu skoro nic, fakt jenom to minimum)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, další šťoura ryje do mé cestovní taštičky =D nojo, "omnia mea mecum porto", kolikrát to mám říkat? ;)
      Ta rtěnka je fajn a myslím, že není vůbec drahá. Dneska v práci testuju korálovku ;)
      Dnes jsem TAG všeho nafotila a teda, šla jsem do kolen, když jsem udělala závěrečný "snímeček" celé hromádky =D možná Tě trumfnu, sakra!! =D

      Vymazat
    2. Vkládám v tebe veškerou svou důvěru!

      Vymazat
    3. Tak takhle jsem Tě potěšit ale vůbec nechtěla =D možná to neuveřejním, hm.. hm.. to je těžké rozhodování.. =D

      Vymazat
  8. Já jsem tim létem asi nějaká zpruzená, ale mám pocit, že nějak nemám oblíbence, ale to co používam, používám proto, že by se to mělo... Ale tak asi EOS summer fruit, Balea tělové máslo s bambuckým máslem a krém na nohy, Nuxe suchý olej, Manhattan pudr a pudr a makeup v jednom a Revlon lip butter Peach parfait. Asi spíš stálice než oblíbenci..?
    A u Burt bees je mi naopak tahle konzistnce nepříjemná, mám pocit, že je to mazlavé a lepkavé a nikdy to nevmasíruju. Trb psala, že dřív měl konzistenci lepší, mrzí mě, že ten jsem nechytla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mně naopak mazlavý nepřijde vůbec. při styku s pokožkou taje a na nehtech nezůstává ani mastnota, ani máslo. Já vím, jak jsme si psaly u Trb o těchto balzámkách..
      A jak voní ten EOS summer fruit? Už několikrát jsme ho měla v košíku a pak ho vyndala =) A jak jsem psala na začátku, oblíbence neřeš, já je taky neměla, dokud jsem si neuvědomila tyhle.. Je možná lepší mít stálice, než sezónní oblíbence ;)

      Vymazat
    2. No on nijak moc nevoní, ale na rtech je příjemnej a když je olízneš, tak je hrozně dobrej slaďoučkej;-)

      Vymazat
  9. Tyhlety mazátka na nehtovou kůžičku mám moc ráda,momentálně mám Saloos a měla jsem i Lush a tenhle Burts bees a asi si ho zas pořídím...Jop a ta rtěnka- wow! Vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ze všech jmenovaných mi tento Burts Bees asi chutná nejvíc. Je takový přesně akorát a dělá, co slibuje, což je v dnešní době už pomalu zázrak =D
      Když se navíc koupí v té sadě, tak to vyjde velice dobře a ještě můžeš zbylými věcmi podarovat ;)

      Vymazat
  10. Rtěnka krásná! :) Hm, asi by se mi líbila, ale představa, že domů donesu takovýhle odstín... :)
    Pořád mám větší chuť všechny ty věci vyzkoušet... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Taky si to užívám. Jsou to první věci, se kterými jsem si tak sedla - jak vůní, účinky, tak používáním. A ta rtěnka - je boží!!!!

      Vymazat
  11. dneska jsem byla na čumendu v DM a ten lak od Rimmelu tam mají ve slevě za 49Kč, plus si můžete za 10 bodů vytisknout slevu na tuto značku 25% ;) hned jsem ho brala, tak jsem zvědavá, jestli budu mít taky lepší drápky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je super, vidíš, to mi nedošlo, že se ta Rimmelácká sleva týká i laků. Tak to tam asi budu muset dneska naklusat pro nějaké barevné =)

      Vymazat
  12. Mila Mitsuuko, tvuj blog je mi velkou inspiraci a diky tobe jsem poznala spoustu nove kosmetiky, kterou nutne potrebuji.. (teda moje kreditka uz tak nadsena neni :o) ale co uz..) a nemohla jsem si nevsimnout, ze preferujes kosmetiku bez fujtajblu :o) takze, mozna to vis, ale pod nalepkou toho laku Rimmel se skryva varovani, ze obsahuje formaldehyd a ze se mame vyhnout kontaktu s kuzi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, já vím, ale hřešit je tak sladké =D Asi takhle, nejsem čistě na přírodku, ale pokud to jde, tak se tomu snažím vyhýbat za každou cenu. pokud to nejde, tak překousnu, nebo nepoužívám vůbec - třeba laky na nehty existují bez hnusů (Korres, Loreal..), já vím, ale zase se mi třeba nelíbí aplikace nebo barva a to bych si je pak nemohla lakovat vůbec =( U barevných limitek viz třeba 60 second Rimmel, které použiju cca 5x za léto, tedy za rok, mám úlitbu v podobě dalších 10 měsíců abstinence hnusů, takže si je s klidem na týden na nehty napatlu. Tento Save me mi zase skvěle pomohl na nehty.. Nevím čím to je, ale některé čistě přírodní věci mi prostě nesednou a můj chemkou roky oblbovaný organismus si vynucuje další používání hnusů..

      Mám takové připodobnění. Když jsem si pořizovala nové štěně, týdny jsem ležela ve složení granulí (a to ponechávám zcela stranou otázku BARFu, nebo domácího vaření vs. granule). Zkoumala jsem všechny použité látky a složky v granulích - jak prospívají organismu psa, v jakém mají být poměru a označení, či jaký mají mít původ a množství. V závěru, abych se vyhla všem těm komerčně kukuřicí a pšenicí dopovaným hnusům, jsme u psa málem nastartovala chronickou alergii na jídlo, protože jsem mu zkoušela jedno holistické krmivo za druhým. Poté, co se pokadil už když se jen na pytel s granulemi podíval a v závěru to ani nechtěl žrát, jsem narazila na granule, které mají ideální poměr všeho, neobsahují ty zásadní vycpaniny granulí místo masa, ale přesto tam nemají podíl masa tak vysoký, aby se z toho podělal - no a jsem doma. Krmíme tím už druhý rok, pes je spokojený, skvěle prospívá a nemámě žádné problémy. Tak asi tak je to i s těmi laky ;) ne vždycky všechno za každou cenu čisté a zdravé je pro všechny z nás dobré.. A může to být přírodní jen z části a obsahovat malé procento hnusů a svět se mi z toho nezboří. panečku, to jsem to na Tebe navalila, že? Jen jsem si sama třídila myšlenky =)
      Jinak,jsem moc ráda, že se Ti tu líbí. každý další komentující je tu vřele vítán ;)

      Vymazat
    2. To mě zajímá, co je to prosím za granule?

      Vymazat
    3. Jsem čekala, kdo se chytne =D Dejni, tak to jsou Lukullus se pstruhem a hovězím. Když koukneš na složení, tak žádná super trupr holistická hitparáda, ale složení není tak špatné,a bych nepřimhouřila oko nad tím, když Matesovi vyhovují =/ Ještě dopním, ž Mates je 32kg drobeček, který má dost velkou spotřeb energie a je fakt akční, takže mi po většině granulí hrozně zhubnul a pak měl problém s klouby =/ Tyhle jsou první, které mu prospívají, tak se jich držím jako klíště. ALe tohle téma je snad ještě ošidnější než s kosmetikou - fakt je to "co pes-to jiný názor" =/

      Vymazat
    4. :o) diky za obsahlou odpoved.. pripodobneni s psim krmenim je trefne :o) co ja bych dala za to, kdyby nas pes mohl jakekoliv granule.. ale protoze je majitelem alergii, spatnych jater a cukrovky, tak musim varit.. cokoliv jineho nez ryze s libovym masem zpusobi generalni uklid podalhovych krytin :o)
      A dekuji nastotisickrat za nadsenou recenzi Biofaze, protoze jsem ji samozrejme hned musela mit taky a to je teda NECO!! Nestacim se divit, co par dni pouzivani udelalo s mym oblicejem a s marnivosti sobe vlastni ted mluvim se zrcadlem na tema "povez kdo je v zemi zdejsi nejhezci a nejkrasnejsi" :D
      Mej se krasne a pusku Matyskovi!

      Vymazat
    5. Díky, škoda, že nedělaj i pro kočky, tam je to úplně stejný, taky na těch mých chudinkách testuju a po některých holistických sem tam zvracely a po nej masových zas měly průjem:-/ Ale tohle si píšu, naši budou pořizovat pejska, tak už pomalu sbírám informace i z druhé strany barikády:-D

      Vymazat
    6. Dejnicka: A jakého pejska?? =) Záleží hodně na rase a povaze. Tak kočičku doma nemám, ale už několik let u baráku krmíme a ochočujeme Kocoura (fakt se tak už jmenuje =) a toho teda krmím tím, co se mi dostane v sámošce pod ruku a kolik mám momentálně v pěněžence. Je fakt, že na hnusy teda ani nesáhne. Ale co vím i od kolegy z práce, který doma kočky chová, tak se mu nejvíc osvědčila značka Felix - mají konzervy, kapsičky, granule jsem sice neviděla, ale je možné, že i to mají.
      Ty psí granule.. S kamarádkou, která si zrovna pořídila (před těmi 2 lety) tak štěňátko - irskou setřici žížalu - jsme horzně řešily granule asi rok, než se to ustálilo. Každý Ti řekne něco jiného - jeden po tom zvrací, druhému to prospívá, třetí na to má alergii. Fakt to chce zkoušet. Já třeba zjistila, že Mates nemá rád kuře, vždycky se po něm podělá a to je přitom kuře doporučováno právě na žaludeční, žlučníkové,jaterní a slinivkové diety..vtipné. Takže jsem nakonec skončila u Lukullých granulí. Když si vzpomenu s jakou obřadností jsem mu koupila ty nejdražší "nejlepší" Taste of the Wild a on k tomu čuchnul, hodil na mě opovržlivé oko a celý balík putoval do útulku - myslela jsem, že mu nakopu =D Nakonec byly docela fajn Annamaet a Ty mají i kočičí ;) takže doporučuju na granule.cz, mají akce a většinou je dostaneš do druhého dne domů =) Jo a jsou strašně mňam.. Pro kočky to bude fajn, Mates toho hodně sežrala byly docela drahé, tak jsme přešly k ekonomičtější verzi..

      Vymazat
    7. Enka Quanium: Ó, děkuji za pozdravy, vyřídím =)
      Biofáze je zázrak, že? Já se teď úplně hrozím - včera jsem vyklepala poslední kapku z Calendule a už jsem na dně i s ostatními séry - co bude dál a co vlastně budu používat večer, to si vůbec nedovedu představit.
      Fruťa, předchozí pejsek, měl v závěru všechno, co popisuješ, k tomu chronické záněty slinivky a žlučníku - myslím, že jsme skončili na dietních granulích pro alergiky se zatížením jater a ledvin =( Ale granule mohl. Je fakt, ze jsme jeli taky rýži s kuřetem, ale neobsahovalo to žádné živiny, tak jsme pak vždycky úspěšně přešli zpátky na ty dietní granule a bylo to dobrý.
      Tak ať se pejskovi daří, pac a pusu =)

      Vymazat
    8. Chtějí něco "středního", tak to zatím vypadá na kanadského retrívra, ale není jistý, že je to konečná verze:-D Já hlasuju pro bernského salašnického nebo podobné typy, ale to nechtěj krmit:-D
      Felix granule nemá a neni to žádnej hit, co se týče složení v podstatě na úrovni Kitekatu, Friskies apod., ale těm našim to docela chutná, tak to občas dostanou, jsem zastáncem toho, že když mají kvalitní granule, tak můžu na kapsičkách "ubrat". A hlavně ti zmetci ty nejlepší nejdražší konzervy ze samého masa nežerou:-D

      Vymazat
    9. To je právě ono, na ty echt čisté masové věci musíš zvykat prý odmala - jakmile přičuchnou k těm mňamkám dochuceným aromaty a tukem, tak už se k bezchutné stravě v téměř bio kvalitě vracet nechtějí =)Já to teda dělala tak, že jsem všechny granule nejdřív očuchala apak ochutnala jako první. To pak zjistíš rychle, jestli je to něčím dochucované, nebo ne - asi jako když máš instantní gulášek s Éčkama a pak si uděláš domácí - najednou tam cítíš i jednotlivá koření a jemnější chuť oproti té glutamátové směsi =D
      Ty jo - berňák, to je dobrý telátko.. takže teda venkovního?

      Vymazat
    10. No hele, taky je to ale kočka od kočky. Je fakt, že ten náš papírák "vyrůstal" do těch 3 měsíců na Felixovi apod., granule aspoň Royal Canin a žere teď tak nějak co se mu zachce, někdy nechce ani ty špatný, ale dobře ochucený:-D A na druhé straně kočička z útulku jedla do osmi měsíců bůh ví co a teď papá krásně úplně všecko, někdy si řikám, jestli nesežere i nás:-D Takže konzervy jim dávám ty co chutnaj kocourovi, aby měli aspoň něco "mokrýho" a granule jim střídám, ale snažím se aby to byly co nejkvalitnější co snesou.

      Vymazat
    11. No já občas dávala Matesovi i kočičí kapsičku, aby Kocourovi moc nezáviděl =D Doma jsme měli vždycky útulkáře a je fakt, že sežrali cokoli, jen nad dietou se mi ošklíbali, ale to se jim ani nedivím. Matýsek je však jiná liga - on třeba vůbec nechce nic s kuřetem - možna by vyplivl i kuřecí prsíčka, ale to jsme nezkoušela, páč je doma nežereme nikdo a krkovičkou ho cpát nebudu =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...