čtvrtek 30. května 2013

Detoxikace cachtáním | Zásadito-minerální sůl MeineBase

Jsem tvor cachtavý. Preferuji však zásadně cachtání zásadité. Ač vás většina horoskopů spíš upozorní, abyste si na mě dali bacha, že jsem „do větru” - vzdušná, ale slušná holka =), tak jsem spíše tvor vodní. Od mala vodu miluju a z moře by mě jinak než žralokem nikdo nevyhnal.


V předchozím článku jsem trochu naťukla, že jsem si od přírodní kosmetičky přinesla, kromě Biofáze od Nobilis Tilia, i sůl do koupele. A není to jen tak nějaká obyčejňácká sůl, jedná se o sůl zásadito-minerální MineBase od Dr. Jentschury. Co to znamená?

Každý organismus je v základě mírně kyselejší povahy. Ale neplést s překyselením. V tu chvíli, kdy není oganismus v rovnováze a dochází tak nejčastěji vlivem překyselení organismu k různým nečekaným změnám (může vám být lehce nevolno, bolet hlava, trpět všemi různými zažívacími neduhy, nebo se vám to odrazí na pleti), je nejlepší hodit zpátečku a rychle ho vrátit do normálu. Co jsem četla, tak to nejlépe z potravin zvládne klasický vodní meloun. Je to pro vás překvapení? A vážně jste nikdy ráno po kalbě neměli chuť na vychlazený meloun? Mně tedy pomáhá nejvíc (což mi připomíná, že razím teorii - pokud dobře posloucháme své tělo, samo nám řekne, čeho si žádá - a tady se mi to krásně potvrzuje =D).

Vlivem hnusných látek v ovzduší, alkoholem, tabákem, špatnou stravou, ale i nedostatkem spánku, nebo pohybu, dochází k zanášení organismu. Jedná se o proces postupný. Když už toho tělo má dost, začne vykazovat jeden z výše uvedených „errorů”. Samozřejmě, že mu můžeme pomocit tím, že okamžitě začneme dělat všechno správně. Ale já se fakt nevzdám anglické slaniny, to po mně prostě nikdo nemůže chtít.


Šla jsem na to od lesa a začala pít čistící čaje. Vřele vám doporučuji Lymfodren od Ryoru. Je sice strašně hořký, ale na tu chuť se dá časem zvyknout. V závěru 6 týdenní kúry mi chutnat i začal. Co do léčebných účinků vám toho moc nepovím. Bylo období zimy, chřipkových epidemií. Nic jsem nechytla, ale pročištěná jsem si taky nepřipadala (beru dle pleti a pokožky na těle).

A teď zpátky k soli. Tato sůl, kromě soli samotné, obsahuje navíc jemně mleté drahé kameny jako jsou onyx, safír, křišťál, karneol, achát atd.. hned jsem si vzpomněla, jak za mých mladých let prodávali v barech Bolls Gold, ve kterém plavaly malé šupinky pravého zlata a pilo se to i s ním. Pamatujete na to někdo? Od té doby ho nemůžu sehnat.. =(


Všechny tyto úžasné látky obsažené v soli (a něco tam navíc být musí, koukněte na tu strukturu) mají napomoci zregenerovat nejen pokožku samotnou, ale i celý organismus. Přes ochranné vrstvy kůže látky prostupují do organismu a čistí jej. Nejde tedy jen o kožní problémy, ty jsou většinou až sekundární, ale o primární problémy s játry, ledvinami, se střevy.. Prostě se vším, co máte vevnitř.

Dávkování: 3 polévkové lžíce do již napuštěné vany s vodou o teplotě max. 38°C. Voda se pak stává zásaditou  a získává léčebné účinky. To je to známé reklamní pH. Co si však matně pamatuju, v reklamě říkali něco o 5,5 pH, ale ve skutečnosti musí být pH cca 8,5, jako organismus. Ve vodě byste měli strávit minimálně 30 minut. Pokud více nezvládnete, nebo na to nemáte čas, pak to stačí. Válet se však můžete déle a čím déle se válíte, tím to lépe působí.

Detail

Edit: Úplně bych zapomněla na pár důležitých věcí.. Sůl je bezbarvá. Proto, pokud jste se shlédli v tom obrázku z letáku ve vidině mléčně zabarvené koupele, rychle na to zapomeňte: vypadá to jako voda, žádné jiné vlastnosti než typicky vodní to také nemá a navíc to ani není slané. V téhle koupeli, ale ani po ní, byste se neměli umývat žádnými mýdly, gely. Prostě jen nechte okapat, vsáknout do pokožky, aby mohla voda co nejdéle účinkovat a nechte být. Poté se ani nemažeme. Jedním z účinků zásaditých koupelí je jejich schopnost stimulovat samopromaštění a čištění pleti. Nečekejte však na výsledky hned po první koupeli, já je poznala až z třetí, kdy jsem po uschnutí neměla suchou a napnutou kůži na holeních.


A teď si určitě říkáte, není to blbost? Může to vůbec fungovat?

Jooo.. trochu napínání.. („wait for it..” =D) .. MŮŽE!! Od mala mám problémy s pokožkou. Má sklony k vysoušení a občas mi reaguje citlivěji na změnu druhu vody. Když mi třeba něco vyraší na zádech, nebo ve výstřihu, tak poslední dobou se to léčilo hrozně dlouho a většinou mi tam ještě na památku zbyly fleky. No, tak tedy, suma sumárum, po zatím čtyřech očistných koupelích se flíčky ztratily, ty úpornější zesvětlaly a aktivní výkvěty se vyléčily. Pokud to tak bude fungovat i zevnitř, budu na konci léta možná zase jako miminko.. Pamatujete na ostrov z Arabely, na kterém děti byly staříky a staříci zase miminy? =)  

Edit: Je také možné, že mi to tak dobře funguje v souvislosti s používáním Biofáze. Pokud jste se rozhodli to s ní také zkusit, je velice důležité, abyste nepoužívaly tyto dvě veci najednou. Je známo, že všeho moc škodí. Proto byste měli mezi těmito dvěma ošetřeními dodržet alespoň hodinový odstup. Tolik, co do rad kosmetičky. Já to dělám po svém, bo nechci chodit spát až ve dvě ráno. Nejdřív vana a pak začnu až s Biofází, ale rozhodně nelezu do vany s namatlaným obličejem. Mohlo by vám to způsobit i nepěkné reakce (např. už ta hřejivá složka v Geraniu).



Koupele by měly být nejlépe pravidelné, a to 2x do týdne. Super věc pro období zkouškového - učím se a ještě se u toho zvládám detoxikovat! =D. Balení z fotek obsahuje 750 g tohoto zázraku a při dodrženém dávkování by vám mělo vystačit na 15 koupelí. Kupovala jsem ho za cca 530,- Kč.

A malá třešnička na závěr. Přítel to nevydržel, mermomocí chtěl vyzkoušet, v čem se tak dlouho rochním. Tady máte malý rozhovor ráno poté:

- „Tyjo, se cejtím takovej jinej.. ”
- Jak jinej?
- „No, čistej.. ”
- Jak čistej?
- „No, takovej zásaditej. ”
Po procházce se psem:
- „Sakra, tak už nejsem zásaditej, už jsem zpocenej.. ” =D

Máte nějaké zkušenosti s detoxikací organismu? Zkoušeli jste také koupele?

20 komentářů:

  1. Lymfodren hořký??? nedáváš ho moc a nenecháváš moc dlouho? já miluju jeho ovocnou chut a to, že hořký není. Piju ho ale spíš nárazově, na chut, ne jako kůru. Tak 4x týdně si udělám konvičku. Mňam

    Sůl by se mi opravdu hodila, achjo, ty mi děláš věci...ráno biofáze, večer sůl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem dala další lázeň, došlo i pár věcí a článek je teď rozšířený o pár podstatných bodů, jukni =)

      Jinak k tomu lákání, ber to jako odplatu za tu sadu Elemis - peněženka mi v rohu tiše pláče a já vyhlížím poštu!! =D A počkej, co mám nachystáno dál - balíček od Nobilisu už dorazil ;)

      S tím Lymfodrenem fakt nekecám, spouta lidí mi říkalo, že je prý hrozně dobrý, ale já ho mám prostě strašně hořký. Délkou louhování to stopro není. Na krabičce je doporučená doba, na tu si vždycky nařídím budík a pak hned vytáhnu. Teď mě napadá, zakrýváš si ten nálev, aby se ty bylinky stihly i spařit? Tím by to taky mohlo být. V páře se uvolňuje víc silic..
      A třeba to bylo jen určitými krabičkami čajů, ale je zvláštní, že jsem jich měla asi pět, pokaždé odjinud (dvě z nich koupené přímo přes Ryor ofiko stránky) a byly příšerně hořké. Dávala jsem ochutnat i ostatním a ti mi to potvrdili. Každopádně, mně to chutná =)

      Vymazat
  2. Jsem blázen do Tvých vyčerpávajících, skvělých a dlouhých recenzí. Už si postupně dělám seznámek, co si pořídit, protože vždycky přijdeš s něčím (pro mě) novým. Bravo! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tos mě hrozně potěšila, ani nevíš jak! Už Ti vymýšlím další "novinkový" článek ;) Moc díky za komentář ;)

      Vymazat
  3. Ta sůl nevypadá vůbec špatně, něco takového by se mi sakra hodilo...
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Že? A přitom by se dalo říct, že je to obyčejná sůl. Taky nechápu, na co všechno nepřijdou. Při další návštěvě vyzjistím víc o dalších možných detoxikadlech ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, hodne zajimavy clanek :). To si me dost nalakala a budu asi muset nekdy poridit. Kdyz ja ve vane moc nevydrzim :D. Ale opravdu, vycerpavajici, zajimavy a proste super clanek, ac to zni jako klise :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluju klišé, která jsou pochvalou!! ;) Díky Lucifríí. Co jsem koukala na jejich sortiment, tak mají ještě lázně na nohy (lavórek by Ti třeba tolik nevadil a mohla bys blogovat a být u toho jak na mezinárodním sjezdu vodníků =D). Pak mají ještě detoxikační prádlo, jako ponožky a podvlíkačky... Ale co stojí rozhodně za pozornost je detoxikační plátýnková maska s touto solí. Asi to budu muset vyzkoušet a pak poreferuju ;)

      Vymazat
  6. Jéé, tak já po tvých slovech "detoxikace zevnitř" čekala, že se to bude pít nebo tak něco a ono se v tom koupe! :D Tak to mám asi smolíka nebo aspoň dočasně, neb se zrovna stěhuju a netuším, zda v novém bydlišti bude vana; když ne, tak budu muset k babičce (doma taky nemám vanu), což je zhruba jednou za 3-4 týdny. To je málo, co? Ale tu sůl bych potřebovala jako sůl :)) , ideálně dřív než začne pořádné teplo a naše svršky se stanou úspornějšími, to pak asi nedám, v současném stavu se neodhalím, to nerisknu.
    Ale zní to skvěle! Proč se o takových výrobcích více neví, nepíše...?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to já vůbec nevím. Když jsem hledala cokoliv k detoxikaci začátkem roku, nenašla jsem vůbec nic, proto jsem taky skončila jen u čaje. Kdybych věděla o soli, válím se v ní už od začátku.

      Jsou i jiné metody aplikace této soli, jak jsem psala v komentářích - mají i detoxikační punčochy, které se noší navečer, to by mohla být dobrá náhradní alternativa za vanu.. Pak lze tuto sůl použít ještě na koupele nohou a prý snad i do sprchy, ale to si vůbec nedovedu představit. Ale když budeš mít zájem, tak se Ti po tom poptám ;)

      Aby to mělo ty účinky, tak je třeba si vybrat jednu z Tebou preferovaných metod a tu pak pravidelně aplikovat 2xtýdně.

      A s tím odhalováním - přesně vím, co myslíš, já na tom byla před měsícem tak blbě, že jsem nemohla nosit ani trika s krátkými rukávy a šaty s výstřihem na zádech. No, teď už jo. Je to lepší a není to tolik vidět. =)
      M.

      Vymazat
  7. ze som ja tvoj blog neobjavila uz skor!:)detoxikacnu sol do kupela som si povodne chcela kupit z TianDe,nonakoniec som sa neodhodlala, mala som a mam od nich nejaku kozmetiku, ktora mi sice vyhovovala, no nechcem uz na seba uz patlat zbytocne chemicke latky, ked sa da najst ucinna kozmetika z prirody:)tiez mam obcas problem s vyrazkami na tele a zostalo mi aj zopar fliacikov na chrbate a robia sa mi sem tam aj v dekolte, a je fakt, ze prijemne to nie je chodit v tielku kde je vsetko vidiet. vdaka za clanok, pretoze tato sol je presne to, co moj organizmus potrebuje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z přesně stejného důvodu jsem přešla na přírodku já. A to jsem si myslela, že nejsem vůbec tvrdohlavá, ale do něčeho jdu, tak po hlavě a komplet, takže jsem rázem změnila všechny prostředky =D jojo, v očích rodinyjsem naprostý blázen, O. už se jen směje, fázi divení už má za sebou =D, ale žije se mi takhe líp. už tak n ic pro planetu nedělám, tak aspoň trochu tohohle. DO teď jsem si totiž myslela, ž recyklováním nejsem kdovíjak skvělá přesně do té doby, dokud jsem si nepřečetla zprávu od nějakých eko bláznů, že recyklováním odpadu se spotřebovává daleko víc energie, jelikož to déle trvá a vše se dělá zvlášť a že v závěru to na uhlíkovou stopu žádný vliv nemá, dobré, ne? =D
      K té soli, konečně (dneska mi teda pusa jede).. Trochu se kaju, protože jsem ji vydržela používat pravidelně asi měsíc a půl a od té doby se do vany dostanu jen ztěží. ono se člověku blbě přemlouvá ke koupání, když je venku 35° =) Každopádně s ní zase plánuju začít, protože mám přesně stejný problém, jak popisuješ. Po začátku s tou Ostropeřcovou detoxikační kúrou (píšu o tom v Kalendáři),s emi hrozně obsypala záda, ale fakt mi na to nic nepomohlo. Až na pár dní mořská voda a sluníčko, ale O. sse tam nechtěl přestěhovatm, tak jsem měla utrum =D Mám však docela užitečnou radu od té mojí "báby kořenářky" - když nestíháš, namoč si v solném roztoku alespoň utěrkou, udělej z toho priznic a nech přes noc. Nefunguje to sice s takovou intenzitou jak celokoupele, ale stále funguje =)

      Vymazat
    2. nj, trochu sa bojim, ze pri tom kupani dlho nevydrzim, lebo som sa nekupala uz vecnost, vzdy dam len sprchu a lezem von:)ked som sa obsypala naposledy,vymenila som sprchovy gel za avokadove mydlo, ktore mi pomohlo, no nebolo to na stalo a zase sa mi to vracia. mozno aj preto, ze je horko a viac sa potim, ale aj tak..chcem sa toho zbavit!:)

      Vymazat
    3. Věřím, kosmetička mi ještě doporučovala, používat tu Biofázi i na dekolt a záda, ale teda, to si tam dám radši čistý olej, než abych si hrb polévala lahvičkami za tři kila =D
      Tak zkus třeba ze začátku ten zábal na krk. T by mě zajímalo, jak to funguje. Ještě jsem se k těmto pokusům nedostala.
      Jo a při tom koupání platí ještě jedno pravidlo.. doporučovaná dávka platí na půlhodinové koupání, pak s postupujícím časem začíná PH zase klesat, je tedy třeba přisypat další dávku soli. Když to na mě naposled vybalila hned mi došlo, proč se diví, že mám tu první pikslu už třetí měsíc, když jí povídám o tom, jak se tam rochním i dvě hodiny (s knížkou =D)

      Vymazat
  8. "To je to známé reklamní pH. Co si však matně pamatuju, v reklamě říkali něco o 5,5 pH, ale ve skutečnosti musí být mírně kyselejší, cca 8,5 pH, jako organismus. "

    pH stupnica: 1-14
    pH neutral: 7
    kyseliny sa pohybuju v casti 7-1, 7 je najmenej kysla, 1 najkyslejsia
    zasady sa pohybuju v casti stupnice 7-14, 7 najmenej zasadita, 14 najzasaditejcia
    ------
    "5,5 pH, ale ve skutečnosti musí být mírně kyselejší, cca 8,5 pH" --- 8,5 je zasaditejsie, nie kyslejsie.

    cudujem sa zasaditemu principu kupeli ked pokozka potrebuje na povrchu mierne kysly film (obranyschopnost a pod) - pH pokozky dospeleho je cca 5,5 (mierne kysle)

    pH pokozky a pH (vnutorneho) organizmu nie je to iste

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podrobné vysvětlení.. Jo, s tím slůvkem už jsem to opravila, omylem jsem ho zaměnila (zásaditější=kyselejší). Kde je prosím uvedeno, že PH 5,5,kromě těch reklam je zdravé PH pokožky dospělého? Každá studie, co jsem četla, totiž říkala něco jiného, tak bych si v tom ráda udělala jasno..
      Ví se, že v dnešní době dochází k překyselení organismu vším, co člověk dělá - co dýchá, co jí, jak žije, co na sebe naplácá. Čím je organismus překyselenější, tím hůř funguje. proto mi přijde "zásaditý princip" i docela rozumný a logický. Nevím, jak může přirozenému filmu pokožky prospívat např. sprchový gel v podobě sulfátové bomby, která pokožku přesuší na maximum, ale přitom "stále udržuje zdravé PH 5,5"..

      A co je vevnitř, vychází pak i navenek. Tato koupel nemá fungovat jen na kůži, tedy vnější obal, ale působit chemickými procesy až do hlubších tkání a detoxikovat tak organismus - právě ten překyselený.

      Vymazat
  9. Tak když jsem začala pročítat Tvůj blog, otevřela jsem si na noťasu novej "poznámkovej papírek" na plochu. Teď je na něm deset věcí. Tohle strašně chci, ať žijou detoxy, vnitřní, vnější, to je jedno! A kromě soli chci nějakou tu biofázi, nějakej ten minerální mejkap, nějakou tu masku a nějakejch dalších 50 věcí, o kterejch jsem neměla tušení. Musim si to teda nechat na leden, páš bych byla špatnej Ježíšek, ale tyjo, těšim se jak malá, až si udělám ty Vánoce po Novym roce ještě jednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D kurňa, to se tak hezky čte! =) Ale to je zase fajn, udělat si Vánoce i po Vánocích ;) A můžeš to spojit s výprodejem v Lush, kde bude v lednu zase všechno za 50 % ;) takhle to plánuju já..

      P.S.: protože já už těch papírků s poznámkami měla tolik a fakt jsem se v tom ztrácela, udělala jsem si online wishlist a bylo =D

      Vymazat
    2. Haha, to já trochu doufám, že se mi nějaký ty wishlisty ztratěj, jinak si budu muset vzít asi půjčku nebo já nevim:D

      Vymazat
    3. Z vlastní zkušenosti dobře radím - to fakt nedělej! =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...