středa 22. května 2013

Denní rutina I.|Denní péče

Do osmi do večera mám odevzdat práci do školy. Nemám zatím ani čárku, vlastně nemám ani vybrané téma. Takže (zcela logicky) píšu raději článek na blog =). Na blozích mám toto téma hrozně ráda a na seznámení a přiblížení výběru kosmetiky se mi zdá i nejlepší.



Předem se chci omluvit za vzhled blogu. Je to opravdu v začátcích a o chybách v zobrazení, grafice a nastavení vím, ale bloger si se mnou hraje a ať nastavím, co nastavím, nezmění se mi ani ťuk. Takže na tom budu pracovat postupně a časem a radši zatím psát nové články a snad dojde i na ty do školy.. (edit: dřív než jsem dopsala tento článek, sfoukla jsem i ten do školy, uff =D)


Denní péče

Den začnu klasicky – zubama =D (dobře, kecám, doopravdy začnu kávou s mlékem, ale zpátky k zubům, páč to hezky navazuje =)) Je to fajn, protože se kvůli tomu musím stejně namočit a není to pro mě po probuzení takový šok. Hned po zubech si vyčistím pleť čistícím gelem Korres s mléčnými proteiny. Má jemnou čistou vůni, která vám rozhodně po ránu nedá pecku jako například séra, nebo bylinkové krémy od Hadka (nic proti nim, ale z toho důvodu jsem je začala aplikovat opravdu až na noc). Gel s vodou utvoří jemnou krémovou emulzi, která lehounce napění, spíš ještě víc zbělá. Pleť po ní nepne, ani není vysušená. Je však pravda, že je potom příjemnější vždy dát tonikum. Nevím, jak to popsat, ale hodí to pak pleť do klidu, je to komfortnější.

Čistící gel Korres s mléčnými proteiny | Emulze s vodou

Poté tedy dočistím tonikem. Momentálně je to přenádherně vonící tonikum Korres s granátovým jablkem pro smíšenou pleť. To bylo pro mě docela překvápko, protože už slečna z Korresu mě varovala, že ona má vysloveně mastnou pleť a přesto toto tonikum na obličeji nesnese – rudne, pálí a vysušuje.  No, já mám citlivou sušší pleť, na T-zóně smíšenou a světe div se, mně to náramně vyhovuje. Tonikum je vodové, ale jakoby hustší. Na vatovém tamponu vydrží na jedno namočení krásně setřít celý obličej i krk k dekoltu a stále není suchý, jak se mi to například stávalo s Biodermou (Sensibio H2O). Co je velké plus, tak narozdíl od vilínového tonika od Korresu pro sušší pleť, toto jablíčkové ani trochu nelepí.

Oční krém Korres s divokou růží

Abych pak nemusela čekat na schnutí celého obličeje, aplikuju oční krém. U pleťových výrobků Korres je všude upozornění, že co není výhradně určeno na okolí očí, tak tam nepatří. Vyplázla jsem teda za oční krém s divokou růží krásných skoro osm stovek a vesele mažu. Co bych vám k tomu krému řekla? Je prťavý, ale dle spotřeby mi vydrží asi tak na 5 let. Vadí mi, že mu chvíli trvá, než se vstřebá, takže hned po aplikaci je na pleti chvilku bílý. Kruhy nemám, takže nemohu soudit. Bohužel mám ale pocit, že mi to trochu ucpává póry a jemná pleť pod očima mi začíná krupičkovatět. Budu dál zkoumat a podám report až po vypotřebování (za těch pět let =D).
Oční krém Korres s divokou růží | Po rozetření.. holt, někomu to trvá déle..

Teď už zbývá jen šupnout hydratační krém. Momentálně mám z období Korres mánie denní krém Magnolie. Je určený pro všechny typy pleti a především proti prvním vráskám. Bude mi 30, tak jsem si říkala, že už je na čase připravovat pleť na vrásčení.. Nevím, čím to je, ale po používání tohoto krému mám pocit, jakoby mi  těch vrásek přibylo. Buď je to tím, že se najednou víc pozoruju, nebo je to úžasný marketingový tah a krém vám zpočátku vrásky přidělá, aby se pak měl s čím poprat! A jedna věcná přímo od Korres lady – jedná se o jediný protivráskový krém, který ještě neobsahuje vyhlazující a vyživující složky (tzn., že je nabitý úžasnými, ale univerzálně určenými věcmi). O jaké složky se přesně jedná, to vám neřeknu, ale v překladu to znamená, že jej můžete používat i v mladším než „prvovráskovém“ věku, aniž by vám svou výživností ucpával póry. Tohle mi dělal například Yves Rocher Rozjasňující krém Sérum Végétal 3. Pleť první dva týdny úžasná a pak šup a já měla po celém obličeji podkožní boláčky, príma to bylo..

Denní krém Korres Magnolia

Každopádně, krém je gelovější konzistence, na pleť ho stačí opravdu málo. Má velice příjemnou jemnou vůni, která po aplikaci téměř okamžitě vyprchává. Pleť po něm zjemní a zmatní, popsala bych to jako sametový efekt. Co si nemůžu vynachválit je efekt rozjasnění, a jak jsem četla u recenzí jiných Korres krémů na dalších blozích, je to zřejmě vlastnost všech pleťových krémů této značky. Tento šikula vám dokáže zvýraznit přirozenou barvu vaší pleti. Téměř jako po použití tónovacího krému (bez krytí). Jeho výživnost si však bere i daň - kdo si myslí, že namaže a jde na make-up, nebo tvářenku, je na omylu. V tu chvíli by se vám štětec přilepil k papuli a měli byste hubu plnou chlupů". Dělám to tak, že si po všech těchto krocích jdu klasicky stoupnout před skříň a na 5 minut do ní zírat s důležitě deklamovanými otázkami typu Copak si mám dnes vzít na sebe, když vlastně nic nemám?", samozřejmě za přítomnosti přítele. Má to dvojitý efekt: vy dva se po ránu zasmějete (nezkoušejte to však v době partnerské krize, nebo hádkách o společném rozpočtu) a krém se vám mezitím krásně vstřebá =P

A takhle to vypadá všechno pohromadě =)

Následují už kroky k dennímu make-upu, ale ty vám popíšu až v jiném článku. Předtím bude ještě druhý díl Denní rutiny a to Noční péče ;). Jakou máte denní rutinu vy? Máte nějaké specifické kroky?

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Tě pic, málem jsem omdlela, když jsem četla "máte první komentář k článku Denní rutina"!! =D
      Nojo, ale jak šel čas, tak z tohohle článku zůstaly aktuální už jen vatové tampony a micelárka =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...