sobota 10. června 2017

Když se splaší hormony.. | Z deníčku šílené pleti


Poslední roky jsem si lítala na hormonálním obláčku krásné pleti, kterou téměř nic neiritovalo, po ničem se neosypávala, zkrátka jí nic nedělalo problém. Protože toto období trvalo tři dlouhé roky, považovala jsem to už za permanentní stav. Nenapadlo mě, že se to může najednou ze dne na den změnit. A ono jo..


Malou předzvěst jsem vám zmínila už na Instagramu a možná to některou z vás i trklo.. Ale začnu pěkně od začátku. Většinu z vás sem - ke mně na blog - přivedly trable s pletí dost podobné těm mým.. Citlivá pleť, problematická, náchylná na ucpávání pórů, naprosto nemožné sehnat běžně dostupný krém, který by jí vyhovoval a po kterém bych se neosypala boulemi, po všem mastném se mastí a po všem lehčím se zase vysušuje.. A takové oříšky s pletí jsem v článcích vždy louskala.

Pak přišlo těhotenství a podle prvních 4 - 5 měsíců jsem pomalu propadala zoufalství, protože to bylo naopak čím dál horší. Zkrátka se mi zbláznily hormony a já byla osypaná téměř pořád a pořád dokola se opakovalo kolečko léčení-jizvy-boule, navíc mi pleť dost stávkovala a ať jsem ji mazala vším možným, nebo ji hýčkala různými maskami, přestala se regenerovat, boule se nehojily a jizvy nemizely. Byla jsem flekatá, pořád mi bylo špatně a nemohla jsem se na sebe ani podívat.. A pak nastala změna a jako když utne. Pleť se mi během snad 10 dnů vyčistila, flíčky zmizely a já si začala užívat pleti a toho, jak jí najednou vše sedne a sluší.

A takhle to vlastně začalo. Asi si dovedete představit, jak jsem byla připravená, když jsem už tři roky neměla potřebu dělat zásoby těchto věcí. no, objednávka byla velmi rychlá =D A můžu doporučit, třeba s igelitovými Always se to nedá vážně srovnávat. Nejenže jste doslova v bavlnce, ale neničíte naši planetu a do těla se vám nedostávají sajrajty, kterými jsou umělé vložky a tampony napuštěné.. =/ Kupovala jsem je tady.

Je pravda, že tou dobou jsem se trochu utrhla ze řetězu a místo, abych si toho vážila, využívala jsem to k testování drogerkových tekutých makeupů, oslavovala jsem svou najednou na silikony nenáchylnou pleť zahozením svého minerálního hojivého makeupu a střídala, co se kde dalo. Naštěstí mi to pleť nedala sežrat, časem mě to pustilo, já se naplno vrhla do vaření kosmetiky, míchání dekorativky a kupování a objevování už jen čistě přírodní péče a tohle mi doma zase zůstalo ležet. Co nadělám..

Od té doby jsem si užívala téměř bezproblémové pleti. Neosypávala jsem se už po žádné z těch pro mě "NE" složek, jako je glycerin, výživnější hutné oleje jako jsou např. sezamový, pšeničný, ricinový, kokosák, kakaové máslo, aloe apod.. Moje pleť přestala být i přecitlivělá a z původně smíšené - mastné se stala smíšenou - normální, zázrak!! Tou dobou jsem si i našla ideální rutinní skladbu pečujících produktů a používala je přes dva roky v kuse (vlastně spoustu z nich ještě stále používám a používat budu dál). Je pravda, že porod mi s jistotou krásné pleti na chvilku rozhodil kramflek, ale po 6nedělí bylo zase vše ok a já si tak užívala skoro tři roky. Tři krásné dlouhé roky. Až do teď, mám-li být přesná, do letošního dubna..

Čím léčím zblázněnou plet jste se mohly dočíst už v tomto postu na IG.. Ta přírodka je prostě všemocná! Na této fotce najdete mé nejúčinnější produkty, kterými bojuju proti všem neplechám, zvládají to za chviličku a bravurně a obdobné mega účinky jsem v syntetických produktech nikdy nezaznamenala..



Po devíti měsících těhotenství, po téměř dvou letech kojení Áni, tedy skoro po třech letech jsem začala znovu menstruovat. Hmm, nebudu říkat, že jsem se na to zrovna těšila, ale zase mě to tak nějak ujistilo, že je od porodu vše, jak má být a že "vše funguje", jestli mi rozumíte. Sice jsem si to ze začátku  neuvědomovola, ale teď zpětně vidím, že to byla zrovna i doba, kdy můj obláček krásné pleti přistál. Začala jsem se najednou osypávat, aniž bych cokoli změnila ve své rutině. Začaly se mi dělat bolavé boule, které jsem nerýpala a stejně odmítaly odejít a zahojit se, mrchy. Začaly se mi ucpávat póry zase po všech známých a mě iritujících složkách. Třeba zrovna s tou aloe mě to dost mrzelo, protože ji mám ráda, tvoří základ, nebo aspoň podstatnou část většiny přírodních produktů a přišla jsem na to akorát po nákupu a používání péče od 100% Pure, do které jsem dala ve víře, že je to sázka na jistotu, nemalé peníze. A ta je právě aloe plná!

Zároveň s boulemi, které se mi přestanou dělat ve chvíli, kdy je nedráždím nějakou výše jmenovanou "zakázanou" látkou, se mi změnila pleť zpátky z normální na smíšenou se sklony k mastění. Což je paráda vzhledem k tomu, že jsem poslední roky objevovala docela drahé a taky drahocenné skvělé přírodní makeupy a vybírala je speciálně pro normální pleť s rozjasňujícícm finišem - teď s nimi vypadám jak mastný papír od salámu, ale stále si namlouvám, že tak jsem to přeci chtěla a líbí se mi to. 

Přemíra cukru udělá v organismu a nedlouho poté i s pletí nepěkná alotria. Už dávno jsem  vyměnila bílý rafinovaný cukr za ten třtinový, kvalitní, mokrý a tmavý. Teď jdu ještě dál a třtinový z části měním za třtinovou sušenou šťávu a kokosový květový cukr. A věděly jste, kolik srágor je třeba v obyčejném Granku? Takže zde vidíte i čerstvou půl kilovku zdravého nepraženého kakaa jen se špetkou panely pro chuť - je úžasné!! ;) 


Na jednu stranu jsem ráda, na druhou stranu trochu dožraná a taky vlastně malinko bezradná.. Myslela jsem si, že už se mi pleť definitivně znormalizovala (znáte to staré rčení maminek a babiček "s prvním dítětem se to zlepší, uvidíš"..?) a ona je na tom pořád stejně, jako bývala, jen s tím rozdílem, že teď si na to musím zvykat zase od začátku. Zase mám aspoň potvrzené, že je to hormonálního charakteru, což dokazuje i nejčastější výskyt boulí právě na bradě a jejich zvýšené tvorbě v době, kdy to mám dostat. 

Zkrátka už si zase musím dávat majzla, co na sebe mažu a nemůžu si užívat benefitu nějakého produktu, protože se mi líbí, když se v něm nachází byť jen jedna pro mě kritická složka. Píšu to sem hlavně proto, že jsem se na pár "dní" dostala do ráje bezproblémové pleti, kdy mi najednou lidé, kosmetičky, vizážistky začaly říkat, že nechápou, kde jsem vzala to, že mám problematickou pleť, že jim přijde naopak v pohodě, krásná a bez problémů.. Byla jsem v nebi!! Na druhou stranu to trochu stavělo psychickou zeď mezi mnou a blogem, který jsem přece začala psát právě proto, abych přišla na to, jak na svou pleť vyzrát a když se mi to podařilo ("podařilo"), připadala jsem si trochu, jako bych fikslovala, když jsem měla psát o něčem pro problematickou pleť. Hmm, tak tento problém už řešit nemusím! =D

I přírodní dekorativka umí kouzla. Vlastně bych to řekla jinak, přírodní dekorativka umí právě takouzla - hraje všemi barvami, může vonět všemi vůněmi, můžou v ní být namleté třeba i květy heřmánku, růže a jasmínu. jako v této neuvěřitelné tvářence od australské bio dekorativní značky kosmetiky Zuii - můj must-have na léto (od té doby, co ji mám doma, nebyl by den, kdybych ji nepoužila. Dělá efekt nádherné opálené pleti! Jo a používám ji jako topper na jakoukoli jinou tvářenku, nebo jen na samotný bronzer. Seženete ji tady.


Vzhledem k tomu, že stále kojím, tak se zatím nechci pouštět do hledání alternativní bylinné pomoci v podobě tinktur, nebo čajů, ale zkouším to jinudy. Určitě chci vyzkoušet hormonální jógu, na kterou jsem v této oblasti četla spoustu pochvalných ód a splnila bych si tak dva cíle v jednom - protáhnutí a posílení kondice + podporu hormonální rovnováhy. Přeci jen bude chvilku trvat, než se po takové době srovnám.  Fyzickou formu i zdravou pleť podporuju pitím kolagenu, o kterém jsem vám psala zde a výsledky se už opět dostavují v podobě rychlejší regenerace hojení pokožky a koleno úplně přestalo bolet (jako fakt a nechápu to), zdravou stravou, opět jsem nahradila i třtinový cukr z části třtinovou panelou a kokosovým květovým, což je v raní kávě teda božské spojení, ale nemá to zdaleka na zdravou šťávu, která mi tak zachutnala, že vystřídala už jedno ranní kafe (do půl litru vody vymačkám půlku bio citronu, půlku bio pomeranče a přidám lžičku třtinové panely).  

Od tohoto roku jsem taky plně přešla na čistě přírodní makeup a je sice možné, že jednou za čas narychlo popadnu nějaký syntetický zbytek, ale v podstatě už se maluju jen přírodkou. A jestli se mě chcete zeptat, jestli to není moc radikální, tak ne, spěla jsem k tomu posledních 5 let. A kdyby se tu ještě přeci jen nějaká šťoura chtěla zeptat, zda to má nějaký vliv na pleť, tak ne, žádný jsem nezpozorovala, snad jen, že přírodní líp voní. =D Ale mě se na to asi nemá cenu ptát, protože jsem syntetické makupy používala vždy jen střídmě, poslední roky jen svůj minerální (až na malé  drogerijní a sephorácké zatmění v těhotenství) a většinu dní si vystačím jen s korektorem bez makeupu. 


A co se týče zdravé stravy a hlavně té pravidelné - velkým učitelem a dohlížitelem je pro mě Áňa - denně vyžaduje pravidelné snídaně, k obědům polívky a na večeřích se většinou shodneme obě. Takže jsem chtě nechtě musela začít vařit. velkým pomocníkem je mi i nový ruční super mixér Kai blendia, jehož jeden nástavec je speciálně určený na míchání kosmetických emulzí. A zbylé.. Ty používám třeba na polívky.. Toto je hráškový krém - uvařit hrášek, rozmixovat, zakápnout smetanou a lehce osolit a je to =D Jo a Kaiu seženete zde. A bacha, už se přestala vyrábět a rozprodávají se poslední kousky a zrovna ta by neměla chybět žádné kosmetické kuchařce doma.


V plánu mám lehké omezení mléčných výrobků. Prosím vás, není to z módy, kvůli dietě, nebo kvůli pleti, ale myslím, že mléka vypiju opravdu až moc, takže zkusím část nahradit rostlinným. Konečně jsem se zase vrátila k Nutri Bulletu a přišla mu na chuť, takže ořechová mléka jsou naprostou brnkačkou a přeci jen dám Áně radši kaši z kokosového mléka, než z kupovaného, zvlášť když ještě kojím. Vždycky, když se začne oteplovat, můj organismus se upravuje a s ním se i mění chutě - místo po fazolích se slaninou prahnu od rána do večera po salátu s olivami, mozarellou a bohatou zálivkou z oliváče a balsamica s opečeným chlebem. Na této stravě a vodních melounech vydržím prakticky až do podzimu. No a poslední novinkou budou pro mě chlorellové kapky, na které jsem teda opravdu zvědavá, protože by měly pokrýt v podstatě vše, čeho bych chtěla dosáhnout - dodat energii, odlehčit tělo i mysl a trochu detoxikovat.. A začala jsem zase péct domácí kváskový chleba! Sice nemáme stále ještě troubu, ale my to s tou remoskou dovedeme do dokonalosti!


*


Tak zde takový malý update, abyste věděly, kde se zhruba nacházím a v jaké kondici je moje pleť. V následujících článcích  si pak aspoň budete moci dát do souvislosti všechny novinky v péči, nebo v jídle a aspoň budete vědět, proč a co dělám. Dost často totiž narážím na komentáře, které zmiňují, že střídám dost produktů péče o pleť a ať se pak nedivím, že jsem osypaná z toho. Tak to opravdu není. Kdo mě čtete, víte, že v podstatě už třetím rokem používám stále to samé a články s pravidelnou pečující rutinou ozvláštňují max. nové masky, čističe, nebo oční péče  a po nich boule fakt nenaskakují. Taky nejsem zvědavá na dermatitidu a znám svou pleť už poměrně dobře na to, abych si lajzla něco šíleně střídat a plácat na sebe bez rozmyslu. A i kdyby snad nějaký produkt nadělal paseku, tak prostě nadělal, ale protože novinky zkouším vždy pomalu, postupně a každou zvlášť, vím přesně, co za produkt to způsobilo a většinou mám i dobrou představu o konkrétní složce, která za to může.  Takže tak..



A co vy a vaše zápisky do deníčku šílené pleti, jak jste na tom vy? A máte nějaké super přírodní vylepšováky alá chlorella, kolagen, hormonální jóga apod.? Uvítám každý tip..


24 komentářů:

  1. Tiez bojujem so zmiesanou pletou so sklonom k mastnote a casom som dospela k tomu, ze to je prave hormonalnou nerovnovahou sposobene. Aj kedpouzivam ciste prirodnu kozmetiku a mam par pohotovostnych zlepsovakov ako zinkovu mast od Dulcie a bentonitovy il zmiesany s par kvapkami cajovnikoveho oleja, tak presne pred menzesom sa moja plet zblazni a poriadne osype, nech robim co chcem a pouzivam sebe lepsi krem ci cistic s teda potom uz len hasim vyssie zmienenymi. Momentalne mam dokonca uz druhy alebo treti tyzden pernamentne osyp, ale tak kozmeticka mi tvrdi, ze to mam so svadobneho stresu, tak sa modlim, aby to bolo naozaj len tym, lebo uz je aj po svadbe a bubaky sa nie a nie zahojit, pritom som nic zasadne na starostlivosti nemenila :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, tak přeci jen to pleti trvá chvilku dýl, než se plně vyléčí a stres ze svatby byl asi delšího rázu, že?Zvlášť teď to teplé počasí je taky paráda,.. Mám pocit, že se i pod speciálním opalovákem na problematickou pleť v tom lepivém horku od rána vždycky do večera ohodím aspoň jedním"bubákem" - to je super slovo =D Mně teda na to úžasně pomáhá denní čistění tím enzymatickým pudrem, to je fakt paráda. Nechci vědět, jak bych vypadala, kdybych měla rutinu stejnou jako 3-4 roky zpátky.. hehe

      Vymazat
    2. No jasne posledny mesiac boli uz troska nervy, teda ja som si to nepripustala v hlave, ale tak telo to dalo najavo po svojom :D inac teraz som troska zneistena, lebo som si spomenula, ze zhruba mesiac pouzivam prave pletovy krem od 100% pure s spf, tak dufam, ze nie som tiez aloe vera negativ :/ na druhu stranu, mala som aj zmatnujucu bazu od 100% tam je tiez aloe a nemala som problem. Nic mi neostava len pripadne vysadit a cakat na vysledky :/ ten enzymaticky puder checknem, vdaka ;)

      Vymazat
    3. Je to ten od Antonie Burrell, ještě jsem o něm nezvládla napsat celo recenzi - to je tak, když něco používám fakt hodně a mmiluju to, už ani nevím, kde začít, abych na něco nezapomněla a tak to furt odkládám =) No, pokud víš, že jsi začala mít problémy s pletí zhruba před tak dlouhou dobou, po kterou používáš i něco nového - třeba to SPF - tak to zkus změnit a uvidíš, potvrzené to budeš mít do pár dní, kdy by se Ti mělo přestat tvořit cokoli nového a naopak všechno staré se začít hojit. Aspoň takto to funguje u mě a teď už mám snad zase vyhráno, protože mi momentálně usazená rutina maximálně vyhovuje. I když, uvidíme, známe ty kotrmelce =D

      Vymazat
  2. Míšo, to je jako bys popisovala mou ple´t - těhotenství horor, podruhý to nebylo tak zlý, ale prostě i se dvěma velkejmaklukama a 37 lety na krku mám zrovna to měsíční období,kdy dva pupence na bradě doléčuju a další se dere na povrch na tváři - skoro vždy na pravé straně, nevím proč, už léta je na tom pravá mnohem hůř. Funguje kopřivový čaj ve dny, kdy se dá očekávat zhoršení, dost pomáhá kosmetika, kterou volíme dost podobnou, moje naštěstí není tak citlivá, snese aloe i zhusta kyselin. Jinak nevím, čaje, chlorellovou kúru taky občas dávám. Jo, ještě viditelné účinky bych řekla, že na mě má saunování, ale to se zadaří jen občas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári a co tu hormonální jógu, u jsi nezkoušela? A hádej co, já to mám nejvíc taky na pravé straně.Nechápu a nerozumím tomu. Dokonce i po olení, když si rozrýpu zarůstající chloupky, tak to mám vždycky jen na pravé straně, to samé paže.. prostě se mi hůř hojí a všechno se na ní projevuje jako první.. =/ A nedovedu si představit, jak bych teď vypadala, kdybych denně nejela ráno enzymatický pudr na čištění a co tři dny Problem solver..

      Vymazat
    2. Nezkoušela, ani jsem o ní nic nečetla, já mám své oblíbené místo i jogínky, tak to asi měnit nebudu, ale rozhodně mě to zajímá a ráda se dozvím víc!
      Ten Alphanova přírodní, 50ka a ještě tónovaná, to zní báječně - navíc dostupný v Praze. Ale viděla jsem někde na blogu holandském paní, byl na ní dost žlutý a vypadal celkem mastný - jak to s ním máš v tomhle ohledu ty? Kryje asi míň než třeba Hauschka, že? Srovnatelně se Zuii bází?

      Vymazat
    3. Ne, naopak kryje rozhodně víc jak většina přírodních makeupů, které jsem vyzkoušela =) a rozhodně není žlutý, je spíš do takové asi spíš neutrální tmavé, bych to nazvala. Když se to smíchá s tím bezbarvým (bílým), tak si můžeš uzpůsobit odstín, jaký zrovna potřebuješ ;) Mastný zas tak moc není, ale je lepší ho používat místo denního krému, jinak může být trochu mastnější, to je pravda.. Ale vypadá na pleti fakt skvěle a neosypávám se po něm,hlavně mi teda udrží ty pigmentovky a krásně voní po Monoi ;)

      Vymazat
    4. Dík! Se Zuii podkladem by se ten odstín taky mohl vyrovnat ;-). Skočím tam!

      Vymazat
  3. Ahoj, chtěla jsem se Tě zeptat na doporučení na denní krém s SPF na přírodní bázi, jelikož trpím obdobnými problémy jako ty a doposud se mi nepodařilo najít kvalitní přírodní krém s ochranným faktorem, na který by pak šel nanést tekutý make up. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jahůdko, jééé, Tebe jsem už dlouho "neslyšela"!! =D Tak tipy mám dva - jeden už rovnou slouží místo makeupu a tak ho taky používám - je to 50SPF od Alphanovy a druhý je klasika na problematickou pleť 30SPF Kimberly Sayer Ultra lehkký denní krém v té pumpičce z Loveluly. Ten už kupuju snad třetí sezonu po sobě. Budu na ně psát článek, snad už v blízké době ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za tip, na článek se těším. Já uvažovala o JUICE BEAUTY SPF 30 OIL FREE MOISTURISER, ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti, takže asi objednám Kimberly.

      Vymazat
    3. Jooo, tak to mě taky Juice Beauty lákalo, všechno od nich, hlavně ten jejich nový úžasný cleanser-. Ale koukla jsem nasložení pár produktů a bohužel to není nic pro mě - je v tom dost aloe, glycerinu a složek, které můj čumák nesnese =/ Kimberly je super ;) Jinak jako 50 SPF mám zase od Alphanova z milujubio ;)
      https://www.milujubio.cz/slunecni-pece-bhe/opalovaci-krem-spf-50-50-g?s=307003

      Vymazat
    4. A zkoušela jsi i ten bezbarvý od Alphanova v kombinaci s make upem? Nedělá bílé vrstvy?

      Vymazat
    5. Právěže já mám doma oba a mixuju je a dělám si tak vlastní odstín, jaký momentálně potřebuju ;) je to ideální kombinace =D

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Je, ako keby si písala o mne :) Moja pleť je tiež hrozná v čae menštruácie, hlavne brada... fľaky, vyrážky, ktoré potom miznú a mám po nich červené fľaky - jazvy.. skrátil sa mi cyklus na 25 dní, tak moja pleť sa nestihne zahojiť a je tu znova ďalší cyklus... prišla som na to, že keď mám ovuláciu, tak aj vtedy sa vyhádžem. Ľudia mi hovoria, že môžem mať aj helicobactera.. trebalo by ísť na odbery, ale nejako sa neviem k tomu dokopať.. kozmetiku som vymenila úplne za prírodnú, miešam si krémiky, masky... vylúčila som klasický cukor, skúsim ešte tú Panelu, vylúčila som biele pečivo a dokonca jem menej príloh ako sú zemiaky, cestoviny.... veľmi mi pomáha, keď si večer dám na moju bradu neem olej, zmierni mi to do rána fľaky. Ešte by som chcela skúsiť Chlorellu so Spirullinou. Pripadám si ako pubertiačka.., veď aj tak vyzerám :D Ale jedno ma teší, že kôli mojej brade som sa naučila miešať kozmetiku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to je super!! Jsi ukázkový příklad přísloví "Jak nouze naučila Dalibora housti!" =D Mylím, že pro tento důvod začalo míchat krémy hodně holčin - kvůli své problematické a vrtošivé pleti a takové jsou taky nejlepší, kdo jiný se bude o kosmetiku zajímat s takovým zájmem a vynalézavostí..? =)

      A používáš nějaké kyselinky, enzymy, masky? Ty mi hodně pomáhají.. Co popisuješ, tak buď si můžeš zkusit zmírnit hormonální projevy a kotrmelce např. tou hormonální jógou, pak jsou i různé bylinné tinktury, nebo třeba kapky Gynex, které upravují hormonální rovnováhu, myslím, jsou dost chválené a taky hodně podpořit regeneraci, protože mně se třeba do týdne vše zahojí a je divné, že Tobě to zůstává tak dlouho. Hodně mi na to pomohly regenerační směsi olejů, zesvětlující masky a právě ten enzymatický pudr, kterým pleť denně ráno dočišťuju po gelu Juliet jako v podstatě druhé čištění a uvidíš rozdíl už poprvním použití.. A o té Chlorelle budu podávat zprávy, do týdne bych měla mít objednané kapky u sebea hned je nasadím ;) Já ještě podporuju regeneraci vlastně tím kolagenem, co mě tak napadá a víc zatím nevím, nic jiného neberu.. A skvělé je to Vitamin C serum, o kterém píšu poslední týdny na Instagramu, to teda hojí a zesvětluje právě flíčky a jizvičky jako blázen ;)

      Vymazat
  6. U mě se pleť zlepšila díky psychice (i když nevím, momentálně jsem zralá do bohnic;)) Taky jsem zjistila, že na jedné straně se mi vždycky dělají víc (i tam mám víc ucpaných pórů). Mé rozšířené póry už nejdou nazývat pórama, ale dírama, nevím, čím je stáhnout. Jdu hledat tenm enzymatický zázrak ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, mně se na pory osvědčil až čas a poctivé čištění, enzymáky a masky. Nedělají se mi už ani černé tečky a čelo mám hladké a bez pórů a nos taky. Nejvíc se mi furt drží paradoxně na tvářích, což mě štve, protože si musím dávat i majzla, kam přesně dávám rozjasňovač, aby neměl spíš negativní efekt.. A stres tomu dost přispívá, to vím.. Já jsem v podstatě v pohodě, snad jsem už dlouho nešla do stresu, po kterém bych se osypala, ale jistá si nejsem, některé stresy už beru třeba za běžné, kdo ví..

      Vymazat
  7. Teda Miško...ouou...a já se tak těšila, že mi to aspoň takhle zůstane :D TP cca za týden, pleť jsem snad takovouhle nikdy neměla (i když to pořád není dokonalý, ale stačilo by mi to po těch letech trápení), ale jestli má zas přijít to samý, tak potěš koště O:-) Ánebo budem pořád těhotný až do přechodu a pak už se nám to snad vyhne! :D :D O hormonální joze jsem už slyšela a chtěla ji vyzkoušet, tak třeba až bude chvíli klid (jestli bude) za pár měsíců :D Achjo, ta pleť si fakt dělá co chce a přitom komu jinýmu by udělala radost než nám, co už jsme si svoje protrpěly? O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no přesně!!! =D ;) Ale jeslti tě můžu, Teri uklidnit, tak mám už te´d pleť zase v pohodě a krásnou, jen se prostě musím zase dost bezpečně držet od těch pro mě kritických složek dál. Předtím jsem je i zkousla, teď už druhý den vidím reakci, když mi něco nesedne..

      Vymazat
  8. Hormonální jógu vřele doporučuji! cvičím již od loňského listopadu a neskutečně mě to nabíjí energií! Má to mnoho benefitů a jedním z nich je i lepší pleť. Jen doporučuji najít si někoho, kdo se tomu věnuje už dlouho. Já na začátek absolvovala víkendový intenzivní kurz u lektorky, kterou vyškolila přímo Ginah Rodriguez. Vřele do toho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak doufám, že na někoho podobného narazím. Nejlepší jsou letitý nadšenci, Ti to dělají hlavně pro sebe, nejen za prachy a protože je to zrovna v módě.. Díky moc za potvrzení, aspoň do toho praštím dřív =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...