středa 4. října 2017

Kde nakupuji.. www.NATURE-STORE.cz | Suroviny na kosmetické DIY



Kde nakupuju suroviny na výrobu domácí kosmetiky? Kde sehnat i ty exotičtějšího rázu? Kde koupíte neuvěřitelně jemné slídy nádherných barev nebo třeba kmenové buňky do krému? A poslední otázka.. V jakém e-shopu se můžete spolehnout na kvalitu nejen surovin, ale i obalů a poskytovaných informací? Asi se mnou budete souhlasit, že takových je pomálu. A proto tu mám pro vás dnes tip na ten, kde seženete vše výše zmíněné, suroviny ne běžně k sehnání a navíc, vede ho úžasná Janička, která se s námi už roky dělí o ty nejúžasnější receptury. Dneska jsem ji vyzpovídala a v článku tak najdete její tipy na suroviny, které by vám doma neměly chybět, tipy na recepty (třeba na domácí konjacovou houbu, nebo tuhý makeup - vážně!) a její povídání, jak a proč v této branži vlastně začala podnikat..


Na to, kde nakupuju suroviny pro výrobu kosmetiky, mi chodí poměrně dost dotazů. Pravdou je, že mi trvalo pár let, než jsem si ujasnila, co a kde mi vyhovuje nejvíc kvalitou, vůní, zpracováním a taky cenou, byť tou se řídím až jako poslední.. Když už investujete čas do vymýšlení vlastních receptur, jejich zkoušení a vůbec snahy vařit si vlastní kosmetiku, asi od toho budete chtít také kvalitu a velkou účinnost. Proto se zde nevyplatí šetřit. Ale zase nebudu utrácet za reklamní zmetky pochybné kvality..

Dnes se "jukneme" do poměrně nově otevřeného e-shopu s kosmetickými surovinami, který je specifický především rozmanitou nabídkou exotických surovin, které na našem českém trhu jen tak neseženete a vlastně občas ani v rámci našeho kontinentu. A že se bojíte, nebo nechcete zacházet do složitějšího míchání kosmetiky? Tak i ty z vás si tu najdou to své, protože spoustu surovin můžete využít tak, jak jsou, popřípadě smícháte 2 - 3 dohromady a máte plnohodnotný produkt a kvalitnější, než byste většinou sehnaly u nás v obchodech a ještě k tomu na míru. 

Svým obchůdkem mě "provedla" přímo jeho zakladatelka/majitelka/strůjkyně Jana Bejčková, kterou jsem, jako asi mnoho z vás, poznala na jedné FB skupině věnující se právě tvoření domácí kosmetiky a když dočtete až nakonec, čeká tam na vás překvapení, které jsme si pro vás s Janičkou připravily ;)


*


Jani, můžeš se, pro začátek, trochu představit?

Jmenuji se Jana Bejčková, je mi 36 let a jsem maminkou čtyřleté holčičky Barunky. Společně s manželem žijeme v malé vesničce na severu Čech, kde lišky dávají dobrou noc. K míchání kosmetiky jsem měla vždycky blízko. Již na střední škole jsem si vybrala obor Farmaceutický laborant a následně se touto činností živila tři roky v lékárně, kde jsem jako vedoucí laborantka míchala různé lektvary a mastičky pro zákazníky. Následujících 12 let jsem pracovala jako produktový manažer jedné zahraniční farmaceutické firmy. Od doby, co jsem na mateřské dovolené, jsem rozvinula výrobu své přírodní kosmetiky a rozšířila si vědomosti o ní natolik, že už jsem se do farmaceutického průmyslu nechtěla vracet.
 
Naprostá nezbytnost při vytváření vlastních emulzí - neuvěřitelný multifunkční pomocník Kai Blendia, jehož koupě mě vlastně do Janiného e-shopu přivedla poprvé. Já mám červenou verzi, "Karkulku" =)


Jak ses dostala k přírodní kosmetice?

Už před sedmi lety jsem si pohrávala s jednoduššími formulacemi, jako jsou šlehaná másla a lipy. V období těhotenství a po narození dcery, která trpí atopickým ekzémem, jsem začala hodně řešit zdravou výživu a číst složení kosmetických produktů, což mě přivedlo i k samotnému tvoření vlastních formulací. Postupně jsem se propracovala až k míchání emulzí. V kupovaných produktech mi totiž vždy něco chybělo a spousta věcí se mi tam naopak nelíbila.


Používalas i předtím kupovanou přírodní péči, nebo sis ji rovnou začala dělat?

Snažila jsem se kupovat přírodní a šetrné produkty a hlavně jsem nakupovala v zahraničí, protože mi jejich koncepty připadaly zajímavější a přirozenější.


Ve svém vaření jdeš čistě přírodní cestou, nebo se nebráníš i syntetické výpomoci?

Téměř ve všech směrech se snažím jít přírodní cestou a zdravým životním stylem, ale musím přiznat, že se občas neubráním nějakému dekorativnímu zázraku a také sluneční ochranu pro dceru nechávám profesionálům. Nicméně do e-shopu mi syntetika nesmí.


Jakou látku máš nejradši a proč?

Nejraději mám čisté bio oleje nebo mé milované BIO bambucké máslo z divokého sběru. Teď aktuálně mám novou lásku, jménem Vegeluron gel, získanou z Rosolovky řasotvoré, která má bombastické hydratační účinky.
 
Bio Bambucké máslo z divokého sběru je Janinou velkou raritou, jinde takové neseženete..


Jak dlouho si vyrábíš kosmetiku? Co bylo prvotním impulsem?

První emulzi jsem umíchala před 20 lety na škole, ale určitě nebyla přírodní =) Čistě přírodní kosmetiku míchám cca 7 let. Začala jsem šlehaným Shí (bambuckým máslem s olejem) a postupně se propracovala ke složitějším formulacím a emulzím. Dnes už jsou mé výrobky plné dobrůtek typu liposomy, ceramidy, peptidy a přírodní CO2 extrakty, které jsou prospěšné pro naši pleť.


Co Tě přivedlo k založení obchodu s kosmetickými surovinami?

Chyběl mi u nás větší výběr surovin, které jsou dostupné třeba v zahraničí, kde se výrobou domácí kosmetiky zabývají mnohem delší dobu, než v ČR a jejich technologie a postupy (včetně surovin)  jsou mnohem více sofistikovanější. Proto jsem se rozhodla založit obchod, kde bude převážná většina surovin ze zahraničních zdrojů.. Abych rozšířila obzory českým zákazníkům.

Myšlenka vzešla v době, kdy jsem objednávala zboží ze zahraničí a platila za něj drahé poštovné. Protože jsem nebyla jediná, komu se tyto suroviny líbily více, než ty běžně dostupné na našem trhu, začala jsem si pohrávat s myšlenkou založit obchod, který bude tyto mnohdy až exotické suroviny nabízet. Je pravdou, že zde bylo a stále je riziko, zda budou ostatní ochotní přičichnout i k něčemu jinému, než jsou zvyklí. Ale já pevně věřím, že si můj obchůdek své zákazníky najde.


Pomyslela by sis někdy, že budeš mít takový sen? Co jsi vlastně vždycky chtěla dělat?

Nature-Store je zatím takové batole na českém trhu, ale postupně se rozrůstá. Stále přibývají další novinky, takže si s nad každý najde to své. Mým snem bylo dělat vývojářku v kosmetické firmě, takže jsem se moc od svých snů zase neodklonila =D
V Nature-Store seženete třeba enzymy na váš vlastní enzymatický peeling..


Byly/jsou začátky v tomto druhu podnikání těžké?

Ano. Musím říct, že byly a pořád jsou.. Je to úsměvné, ale Český národ je typický svou závistí a házením klacků pod nohy. Ale rozhodla jsem se tomu hrdě čelit a věřím, že to s pomocí mých blízkých zvládnu. Naštěstí mám kolem sebe i spoustu dobrých lidí, kteří mé podnikání podporují a jsou za něj vděční. Jsem vděčná i za dobré duše, které se na e-shopu a skupině Nature-Store přímo podílejí, konkrétně Martina Řeháková, Adélka Ráčková, Jana M. a další.. Sdílejí se všemi své rady, zkušenosti i recepty a pomáhají šířit osvětu.


Jak vnímáš český trh s kosmetickými surovinami?

Vhledem k tomu, že je v Čechách výroba přírodní kosmetiky poměrně mladou disciplínou, tak tomu odpovídají i dostupné suroviny. Doufám, že svým e-shopem rozšířím obzory stávajících a budoucích "míchačů". Nedá se říci, že by to byla vina prodejců. Spíš zde není výběr lidí, od kterých by se mohli ostatní učit. Není zde dostatek dostupných potřebných informací, např. o pokožce a jejích funkcích. Musím ale říct, že za poslední rok se tato skutečnost hodně zlepšila, hlavně díky blogu Olionatura, který je sepsán úžasnou Heike Käser a je přímo zaměřen na výrobu domácí kosmetiky. Neméně se o to zasloužila také Adélka Ráčková, která publikuje Wiki přírodní domácí kosmetiky, za což bych jí chtěla velmi poděkovat.


Co za speciality na e-shopu nabízíš a jaké jsou pro Tebe top?

Mou specialitou jsou BIO oleje z prvního lisu, které se snažím nabízet v opravdu top kvalitě. Dále to jsou aktivní látky, které pleť potřebuje, např. pentylen glycol, NMF hydratační komplex, Liposomální ACE, CO2 extrakty a další. Za top produkt považuju Vegeluron gel, Botoxeu a můj milovaný disperzní mixér Kai Blendia. Naprostou raritou je novinka - kmenové buňky, které se zatím nikde jinde na evropském kontinentu sehnat nedají.


Jakou složku nebo příslušenství máš a používáš nejraději?

Nic není nemožné pro Kai Blendii! =D (Edit Mitsuuko: jukněte na můj IG, kde jsem vám Kaiu několikrát ukazovala v akci..)


Pro koho primárně je Tvůj e-shop určený?

Ráda bych, aby si tam našel každý "to svoje". Každý týden doplňuju do nabídky nové produkty.


Co bys řekla potencionálním zákazníkům? Čím bys je uvítala?

No, určitě to, ať vyzkouší novinky! A pro ty, co váhají s domácím mícháním, ať do toho jdou, protože je to úžasný relax. A ať neváhají napsat, pokud si nevědí rady, anebo ať navštíví skupinku na FB Nature-Store, kde vše probíráme a radíme si. A abych nezapomněla, i na e-shopu jsou dostupné recepty k surovinám, které nabízím. Jsou připraveny velmi jednoduše, takže se od nich může odpíchnout každý.
 
Janči kouzla v praxi: tuhé tělové bary a kondicionéry, řasenky, tuhé makeupy, nebo třeba specilní velikonoční edice vajíčkových rtěnek a balzámů na rty (o všechny recepty se dělí právě ve FB skupině Nature-Store)


Kde se učíš nové postupy zpracování a kde přicházíš na nové suroviny..? Internet je toho plný, ale ne všemu se dá věřit. Můžeš nám ostatním doporučit nějaké důvěryhodné zdroje, ať už i-netové, knihy apod.?

Největší inspirací je pro mě blog Olionatura, jehož autorkou je Heike Käser. Tato úžasná dáma je na poli výroby domácí přírodní kosmetiky opravdu velký machr a v Německu je v této oblasti velmi uznávaná. Ke své tvorbě přidala i skvělou knihu, která je výborným průvodcem jak v surovinách, tak i v pracovních postupech. Kniha je bohužel dostupná jen v němčině, ale i přesto se jí dá velmi inspirovat a dost toho naučí. Dalším zajímavým blogem jsou stránky Dermaviduals, kde je spousta zajímavých informací z odborné literatury. U nás v ČR je teorie i praxe vycházející  z blogu Olionatura dostupná a srozumitelná na Wiki přírodní domácí kosmetiky, jejíž autorkou je již zmiňovaná Adéla Ráčková.


Máš taky nějaké své mentory, u kterých se učíš nebo jimi inspiruješ?

Nemohu říci, že bych měla nějakého konkrétního mentora, ale fiktivně se za něj dá považovat třeba právě Heike Käser.
 

Stále panuje obecný názor (předkládaný především výrobci konvenční kosmetiky), že je doma dělaná kosmetika nebezpečná, popřípadě nedosahuje takových účinků a kvalit, jako ta testovaná a prodávaná běžně v obchodech. Co si o tom myslíš Ty?

Na tuto otázku se nedá odpovědět jednoznačně, nemám laboratoř, ani nejsem chemik. Ale míchám srdcem a snažím se vybírat jen kvalitní suroviny, aby byly ve vzájemné synergii. Ale za sebe a holky, o kterých vím, že míchají, můžu říci, že se nám všem pleť, vlasy i pokožka určitě zlepšily, z čehož pro mě plyne jediné - kdyby to bylo tak špatné, jak někdo zkouší tvrdit, tak by to bylo určitě znát. A navíc má člověk perfektní přehled o tom, co si na sebe dává.


*


Já to ještě zakončím. Janička je člověk, se kterým jsem se "osobněji" seznámila, když jsme po zprávách někdy o víkendu v nočních hodinách řešily, jak na kožní problém u dcerky. Problém byl vyřešen a já byla naprosto polapená. Totiž, abyste tomu rozuměly, ač tak mnohým z vás možná nepřipadám, naopak působím, že miluju a vyhledávám změny a jsem dost ulítlá, ve skutečnosti se v soukromí chovám převážně jako konzervativní introvert (fakt smrtící kombinace), takže jsem roky používala ty samé suroviny a dělala vše na jedno brdo, dokud mi Jana takto neotevřela oči. A není jediná. Určitě musím zmínit i Mišku Suchou, které dokonce letos vyšla oficiálně její kosmetická kuchařka Zelená Kosmetika, na které jsem třeba já osobně před x lety s mícháním začínala. A s tou mi, doufám, vyjde rozhovor zase příště, protože ho chystáme už roky a ještě jsme se k tomu přes pracovní vytížení nedostaly.

Dlouho jsem se odhodlávala začít zkoušet nové exotické suroviny, protože moc toho o nich v češtině nenajdete a bohužel pro mě, ani v angličtině, takže co k nim není řečeno ve výše uvedených zdrojích, nebo přímo u Jany v e-shopu, jsem docela ztracená a nevím, co s tím. To je vlastně taky jediná věc, která mě ještě drží při zemi od nákupu všeho, co vidím - moc toho o nich pro použití v domácích podmínkách nenajdete a já si  nechci lajznout mít doma plné poličky kelímků, na které budu rok koukat a pak je vyhodím. Na to však Janča taky myslela a všechny tyto informace najdete ve FB skupině Nature-Store. Tam můžete hodit dotaz na cokoli a věřte, že tamní dámy si s ním poradí jako nic.

Foto 1-4 zleva doprava: 1 a 2) Samozřejmě jsem si jako první v NS koupila Kaiu a dělá opravdu božské, krémové, nadýchané konzistence. 3) Bílé tuby na krémy, do kterých se vám nedostane vzduch, krémy déle vydrží, neodpařuje se z nich voda a navíc jsou při aplikaci hygieničtější.. A samozřejmě slída -  ta zlatavá v odstínu "Creme" lze použít tak, jak je, samostatně, jako rozjasňovač, nebo stíny na oči ;) 4) Černý jamajský ricinový olej v bio kvalitě - opět lze použít tak, jak je např. na obočí na podporu růstu

A co tedy hlavně v Nature-Store nakupuju já?
  • kosmetické obaly (krásné bílé hliníkové tuby s povrchem ošetřeným pro styk s potravinami, nebo tu najdete fakt krásná pouzdra se zrcátkem pro vlastní lisované pudry a makeupy apod.)
  • CO2 extrakty
  • minerální pigmenty (především u slíd si nejde nevšimnout velmi jemného kvalitního namletí a přirozeného sheenu oproti viditelným třpytkám v micách jiných e-shopů)
  • aktivní látky jako hydratační směs NMF, liposomální vitamínovou směs ACE, speciálně upravený "zinek" pro použití do SPF produktů, Vegeluron aj.
  • skvělé oleje a másla (např. vavřínový olej, macerát s Monoi, nebo božsky vonící kávové máslo)


*


A pokud se taky ještě stále rozhoupáváte něco v Nature-Store objednat, nebo jste do teď sbíraly odvahu na exotičtější ingredience, možná vám s Janičkou trošku pomůžeme..Takže zde vyhlašuji




SOUTĚŽ



do níž Jana dala voucher na nákup v hodnotě 700,- Kč na e-shopu Nature-Store. Podmínky jsou, věru, jednoduché:


Zaregistrujte se k odběru novinek na Nature-Store
Odpovězte sem pod článek do komentáře na otázku, co si myslíte o DIY kosmetice, zda vás láká její výroba a případně jaké suroviny plánujete za vyhraný voucher pořídit a k čemu..
-  Do komentáře uveďte i svůj mail ve formátu ...(zavináč)..., abyste se ochránily proti spamům


Soutěžit můžete do konce týdne (do nedělní půlnoci 8. října 2017) a pak vylosuju jednoho výherce, kterému bude zaslán voucher právě do mailu.Voucher na nákup bude platný do konce roku 2017.




31 komentářů:

  1. Jéj, ďakujem za super rozhovor s Jankou :) Od Janky kupujem pravidelne a je to jeden z top eshopov ktoré poznam a viem sa na ňu spoľahnúť v oblasti kvality. Viac krát som sa utvrdila, že žiadne šmejdy ani fejky nepredáva... Kozmetiku si tvorím sama cca 3 roky a snažím sa aj ostatným priblížiť krásu a tajomstvo prírodnej kozmetiky. Zatiaľ som na žiadnu surovinu nezareagovala, dokonca aj môj manžel už si pýta moje produkty, aj keď zo začiatku so bola čajodejnica čo kuchtí nejaké lektvary a elixíry :-D DIY kozmetika je pre mňa top, lebo viem čo v nej je ... už 2 roky so nenavštívila dorgériu :-) Dúfam, že sa celý systém fungovania raz zmení, a že ľudia pochopia, že keď je niečo DIY, tak to nie je zlé... dúfam, že raz prestanú maž predsudky voči DIY kozmetike...

    Prajem všetkým príjemné kozmetikovanie a ako môj muž hovorí...čarovanie :-D

    martina.leskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Dakujem za skvely rozhovor s Jankou, ktorej sikovnost nesmierne obdivujem. Je velkou inspiraciou, studnou napadov a este dodava aj kvalitne suroviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Dopĺňam svoj komentár č. 1, ktorý som som nepísala za účelom získať voucher, ale podporiť a pochváliť Jankinu prácu. Avšak, a tu táto možnosť je, prečo nie. Ak by som voucher získala, nie je problém u Janky vybrať, jej bambucké maslo z divokého zberu nemá konkurenciu a vychytávky, ako úžasné jablčné kmeňové bunky sú surovinou, bez ktorej sa moja kozmetika neobíde. A čo si o DIY kozmetike myslím? Len to najlepšie, preto ju vyrábam, pre seba, pre rodinu z lásky. Prekonala som jeden z najzávažnejších zdravotných problémov, aký môže ženu postihnúť. Po vyliečení som sa začala zaujímať o príčiny. Keď som získala knihu V tvojom rúži je olovo, začala som si kupovať ďalšie a ďalšie. Začala som jednoduchými výrobkami, mydlami a som v tom po uši. Janku som oslovila cez FB a je to úžasná osoba, stretli sme sa aj osobne, čo naše virtuálne priateľstvo len umocnilo. Ďakujem.
      sona.supekova(zavináč)gmail.com

      Vymazat
  3. Vlastně za to, že jsem propadla přírodní kosmetice a touze si ji sama vyrábět, může Mitsueko. Přes její blog jsem přešla na Míšu Suchou a nakonec jsem si sedla na ....k počítači s Jankou Bejčkovou. Ze začátku a často i dnes jsem si říkala, že je to tak složité, že to nezvládnu. Jenže ta závislost nemá konce. Stále se tu objevují nové ingredience a já mám pocit, že všechny potřebuji. Naštěstí Jana dává nové recepty a ve skupině se nikdo nelakotí se svými zkušenostmi. Je to opravdu velmi inspirativní a přátelský kroužek(spíš okruh)podobně smýšlejících tvůrců. Jana má božskou trpělivost a její DIY kosmetika dělá divy.
    Buďme zdravé a krásné.
    jitkakusova zavinač seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý deň, DIY kozmetika je momentálne moja droga a môže za to hlavne Janka. To je dôvod prečo aj píšem a hlavne jej chcem za všetko poďakovať. A je to úžasný pocit, keď sa vám niečo podarí . U mňa zatiaľ ešte len malými krokmi, ale teším sa na to, ak sa to bude zlepšovať. A tiež ďakujem za krásny rozhovor s úžasnou ženou. Držím veľmi palce. Mariana
    Prajem krásny deň.
    mariana.plasilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný rozhovor s úžasnou Janičkou! Výdejnu eshopu mám tady prakticky přes ulici, zatím jsem objednávala pomálu, ale na to, že si doma "míchám" pár měsíců, už mám slušnou sbírku surovin a rozhodně nekončím. Pro mě je DIY jediným koníčkem, u kterého věřím, že dlouhodobě vydržím, protože je nepopsatelným zážitkem vidět, jak z vlastního vymyšleného receptu stvořím ideální produkt přímo pro mě, o kterém jsem si donedávna myslela, že dokáží vyrobit jen v továrně :-) těším se a doufám, že se jednou s Janičkou potkám osobně (Míšo, s tebou v to doufám též :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pozapomněla jsem přidat e-mail :D
      janca.holikova@seznam.cz

      Vymazat
  6. Díky za inspirativní rozhovor.
    Ještě jsem žádnou kosmetiku si nedělala, ale hrozně mě to láká. Takže výhra by mě pěkně motivovala a rozhoupala. Musím někde najít ty nejjednodušší recepty.
    a.pocepicka(zavináč)hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  7. K domácí kosmetice mě vlastně přivedly moje vleklé problémy s pletí, na které už prostě nezabíralo nic, dokonce ani "nulová" péče a po posledním brutálním zhoršení jsem začala pátrat po internetu a objevila Mitsuuko.....a protože jsem si zatím na výrobu vlastní netroufla, poprosila jsem jí o zaslání jejího zinkového zázraku. A on zafungoval úplně neuvěřitelně, a hlavně rychle :D..... takže tohle všechno mě konečně nakoplo a už si začínám vymýšlet a míchat také. No a když už jsem s tím začala, tak nemít Kai a suroviny z Nature storu prostě nešlo, že... :D
    Díky za rozhovor a soutěž. Voucher bych samozřejmě zase použila na nákup surovin....Mám jich pořád nějak málo :D
    Krásný den všem ;)
    lucie.polak(zavináč)post.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krasny rozhovor:) co se tyce domaci kosmetiky, tak se zabyvam hlavne vyrobou mydel, z kosmetiky to zatim byly jen krem na ruce a pomady na rty, nicmene mam v planu se do toho vrhnout vice... Voucher bych nejpravdepodobneji vyuzila ke koupi oleju a slid, ptz ty vypadaji naramne! Moc dekuji za super tipy, venku prsi, tak se pujdu zacist...:-) lucie.ossendorfova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, líbí se mi nápad rozhovoru, sama takovéto články čtu moc ráda jak na blozích tak v časopisech. Ohledně DIY kosmetiky, tak mé pokusy jsou / byly spíše vtipné patlání tělových "másel" a pomád na rty..upřímně já jsem na tohle strašně líná, hrozně mě baví o domácí kosmetice číst, mám i pár knížek,ale je to fakt o lenosti a o tom, že ještě pořád ráda zkouším nové a nové kousky. O tom, že by byla DIY kosmetika nebezpečná se dají vést diskuze, prostě jako u všeho nesmí tomu člověk rozumět jen povrchově ,musí mít touhu po informacích, trpělivost testovat a vše pochopit do hloubky a pak taková kosmetika bude lepší než kupovaná, protože tam bude i kus duše. A jediný koho upřímně znám, že to tak má jsi zatím Miško ty :) Obdivuji trpělivost vše zkoušet, testovat a doufám, že jednou budeš mít kamennou prodejničku a tam všechny své poklady. Ale zpět k obchodu, zatím jsem ho neznala a za voucher bych si díky tomu , že jsem lenoch,ale přírodní péči miluji pořídila asi toto - MONOI DE TAHITI VANILKA, MONOI TIARE DE TAHITI OLEJ, ŠVESTKOVÝ OLEJ BIO,VAVŘÍNOVÝ OLEJ ( ten vůbec neznám , zaujal na mě na lupy ), HYDROLÁT Z CISTU ( taky vidím poprvé ), HYDROLÁT Z RŮŽE,HYDROLÁT ZE ZELENÉHO ČAJE..no myslím, že už jsem dávno přes cenu voucheru,ale to je vše co mě zaujalo. Ještě snad všechny extrakty,ale to už je o míchání a to mi nejde :)) jana.wertheimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, DIY kosmetika mě láká moc a taky moc dlouho, ale zatím jsem si na nic ještě netroufla - možná tak smíchat pleťový olejíček s tím esenciálním, takže "vaření" jak blázen :-) Dosud jsem, co se surovin týče, znala jen Ekokozu a Kosmetické suroviny, takže díky za rozšíření obzorů. To jak je každá surovina krásně popsaná je bomba a nováček to má určiě snazší. Hned jsem se přidala do zmíněné skupiny na FB, tak určitě budu chvíli vstřebávat nové informace a pak se do něčeho konečně pustím. Na e-shopu bych si vybrala tolik věcí, že sem nedokážu vybrat jen pár :-) Určitě bych potřebovala zapátrat po nějakých skvělých a zázračných surovinách, které by neucpávaly póry a zároveň už byly i anti-aging, takže to je výzva. Dee. deenov@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, díky Tvému blogu mám poslední dobou chuť si nějakou kosmetiku udělat sama - nejvíc mě láká odličovací balzám, protože jsem zatím nenašla žádný, který by mi úplně vyhovoval (cenou, konzistencí, vůní a tak). Z e-shopu mě nejvíc zaujal babassu olej a různé ty krásné obaly na kosmetiku.
    jancarikova.martina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Miško, super článek i rozhovor s Jančou. Přidávám se k velmi pozitivnímu ohlasu na suroviny z nature-store, které pro nás pečlivě vybírá a testuje Janička, za což ji moc děkuji. Kosmetiku si vyrábím něco přes rok. Baví mě nejen samotná výroba, ale i vymýšlení, sestavování receptů a studování složek. Ráda přispívám do skupinky nature-store a inspiruji se recepty. Z obchůdku nature-store mám oblíbené již už zmiňované bambu máslo z divokého sběru, meruňkový a jojobový olej, hydrolát ze zeleného čaje, aloe šťávu, různé aktivky a hlavně musím podotknout, že Janička má úžasně jemné a vysoce pigmentované micy (zbožňuji iced coffee :D ). Poukázku bych tedy využila na nákup surovin, které bych využila k výrobě Vánočních dárků. :) Třeba takové kakaové máslo musím určitě od Janči ještě letos vyzkoušet! :D lada.tomanova(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Hezký rozhovor, budu se těšit na pokračování s Míšou Suchou. DIY se věnuju posledních pár měsíců, zatím to jsou takový hokusy pokusy, něco se povede, něco ne, ale baví mě si vymýšlet vlastní recepty. Suroviny objednávám na Ekokoze nebo na Kosmetickesuroviny, mám v plánu zkusit něco z Aromazone, nemáš s nima zkušenosti? Na naturestore jsem zatím nic neobjednávala, ale znám tenhle eshop od tebe z instagramu a pravidelně tam chodím okukovat novinky, ráda bych vyzkoušela kávové máslo a DMAE.
    paeonia.cr(zavináč)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ja jsem v tomto amater, ale fascinuje me to. Moje prvni vyroba - slehane maslo z bambuckeho, kakaoveho masla, mandloveho a konopneho oleje ale spokojena nejsem, nehydratuje to moc ;( potrebuju neco na neustale suchy ruce. Tak se urcite pridam do te fb skupiny a zeptam se na zarucenej recept. Dashulka87 (at) gmail tecka com

    OdpovědětVymazat
  15. Takových rozhovorů si mileráda přečtu víc a klidně i delších! Umím si představit, že strávím třeba odpoledne nebo víkend na workshopu o výrobě přírodní kosmetiky. Domácí, samozřejmě :-) Prozatím nemám nikterak velké zkušenosti, ale živě si vybavuju ten rozjásaný vítězný tanec kolem sporáku, když se mi podařilo stvořit první květovou vodu v životě. Slaměnkovou :-) od té doby jsem nic podobného nezkoušela, ač mě to moc láká. V tomhle jsem megaloman a trochu se bojím, že jakmile jednou objevím kouzlo domácí výroby, tak okamžitě hážu na stůl plány o přístavbě další místnosti k baráčku a míří k nám kamion se surovinami... :-D
    Akorát bych měla asi tendenci míchat všechno najednou, jak tak kukám do e-shopu. Třeba do směsky arganového a makového oleje bych nacpala extrakty z maliny, měsíčku a šípku. A přidala kmenové buňky. A říkala tomu chroustí krém “Antivrásek” :-D
    Bebe
    bebe(zavináč)ruzovychroust.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. DIY kosmetiku jsem začala dělat asi rok zpátky - jsem začátečník a metodou pokus-omyl se pořád učím. Někdy to vyjde, jindy bohužel ne, ale rozhodně to nevzdám.
    Kosmetiku jsem si začala dělat sama, kvůli tomu, že jsem v obchodech nedokázala najít nic, co by mi úplně vyhovovalo. Vždy tam bylo něco, co mi vadilo a já si tak kosmetiku trošku zprotivila. Když si dělám kosmetiku podle sebe, postupuju hodně opatrně a pomalu přidávám ingredience a testuju sama na sobě, jestli bych tam příště neměla dát něčeho víc nebo naopak danou věc vynechat úplně. Kosmetiku si proto dělám v docela malém množství a zkouším a zkouším. Je to príma relax.
    Určitě bych si chtěla pořídit nějaké nové suroviny, se kterýma nemám ještě zkušenosti. Baví mě zkoušet a experimentovat. Momentálně mě nejvíc zajímají anti-akné krémy, protože akné je pro mě věčný boj a všechny krémy z obchodů mi kůži jen vysušovaly. Vyrobit si svůj, ideální antiakné krém je moje nejvyšší meta.

    hanakolarova96@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem v přírodní kosmetice teprve začátečník, teprve vše objevuji, ale ráda bych se o tomto tématu dozvěděla víc a třeba si pak zkusila i něco sama vyrobit. Zní to hodně zajímavě. Theresakalouskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Ďakujem za článok, Jankine recepty a úžasné rady sledujem na Nature-store facebooku už dlho. Je to skvelá osoba a jej eshop poznám dobre. Žial som v ňom doposiaľ nenakupovala, keďže DIY kozmetiku kupujem od iných šikovných rúk, hlavne od Mitsuuko, ale aj iných ochotných osôb na Nature-store. Keďže nemám s varením kozmetiky žiadne skúsenosti, vždy som obsah košíka vyhodila, nakoľko by mi bolo ľúto vyhodiť suroviny, ak by výsledok nevyšiel a tak som peniaze radšej investovala do hotovej kozmetiky zo šikovnejších rúk. S voucherom by som sa k navereniu niečoho vlastného konečne dokopala a že je toho na výber v eshope dosť. Určite by som vzala bambucké maslo z divokého zberu, hydroláty, predovšetkým zo zeleného čaju, skvelý čierny ricínový olej a veľmi sa mi zapáčil Vegeluron. Môj mail: l.velasova(zavináč)gmail.com . P.S.: Píšem druhý komentár, keďže ten 1. tu nie je. Pokiaľ sa nakoniec zobrazia obe, ospravedlňujem sa za duplikát.

    OdpovědětVymazat
  20. Z DIY kosmetikou jsem začínala pomaloučku polehoučku už před pár lety, naplno jsem jí propadla teprve cca v posledním roce, kdy jsem se přestěhovala "na samotu u lesa" a začala jsem si pěstovat měsíček, levanduli a spoustu dalších bylinek. V současnosti je většina mého kosmetického arzenálu vlastný výroby. Z Janičky obchodu mám nejradši bambucé máslo, které má bezkonkurenční konzistenci i vůni a pak kokosový olej Monoi de Tahiti, jehož vůni jsem uplně propadla hned na první přičichnutí.
    janeckovakata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem zatím začala jen tím nejjednodušším a to byl balzám na rty, na nic "většího" jsem dosud neměla suroviny. Z eshopu bych vybrala spoustu věcí, namátkou to bambucké máslo, ricinový olej nebo suroviny na výrobu krému na ruce. Díky za možnost soutěžit a přeji pěkný den, Iveta
    iveta-kostalova(zavinac)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Míšo, díky Vašim receptům vyrábím od narození pro prcka "bepanthenové" a měsíčkové mazání. Nemůžeme si vynachválit. V případě výhry bych ale nakoupila suroviny na něco pro sebe, abych se dala trochu do kupy :-) Pěkný večer, Eva (e.gregorova (at) email.cz)

    OdpovědětVymazat
  23. Jeste jsem se porad nerozhoupala k výrobě domácí kosmetiky, ale strašne me to láká! Jen bych musela začít pomalinku, abych se nezdarem neodradila. Každopádně prirodni kosmetika me bavi strašne moc. Jsi mi, Miso, velkou inspiraci a dekuji za tenhle rozhovor, protože mohu čerpat dalsi inspiraci i jinde :) andrea.kozlerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Děkuji za pěkný rozhovor i možnost soutěže.. základní domácí kosmetiku si vyrábím delší dobu, je to návykové.. ráda experimentuji a používám domácí bylinné maceráty.. zcela nový rozměr to pro mě získalo s narozením miminka - za 10 měsíců jsme zatím nepotřebovali žádný komerční výrobek na ošetření pokožky, což beru jako velký úspěch! Miluji bambucké a kakaové máslo, ráda ale zkusím i něco nového - měla bych brzy doplnit zásoby, abych vánoční dárky nemíchala zase na poslední chvíli :) (ekkaia(zavináč)seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  25. Díky za rozhovor i pěknou soutěž. :) Přírodní kosmetika pro mě byla nejdřív příjemná změna, později už nutnost, když moje citlivá a reaktivní pleť začala špatně reagovat na jakoukoli klasickou drogériovou kosmetiku. Postupně jsem začala o přírodní kosmetice zjišťovat víc a víc a zkoušet další věci. Dnes už si nedovedu představit, že bych se vrátila ke kosmetice klasické. Za voucher bych asi nakoupila nějakou klasiku -
    bambucké máslo, kakaové máslo a vyzkoušela i něco nového. Sama zatím moc nevyrábím (to spíš moje šikovná sestra), ale chystám se konečně něco zkusit.
    jenraee(zavináč)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. K DIY kosmetice jsem se dostala de facto už v rané pubertě, kdy jsme se kamarádkami úspěšně i neúspěšně pokoušely vyrobit si samy různé produkty jako lesky na rty na bázi medu a vazelíny apod. Ovšem bylo to takové dětské patlání bez sebemenší znalosti, co je a není pro pleť prospěšné. Pořádně jsem k DIY kosmetice přišla velice záhy po svém kontaktu s přírodní kosmetikou před dvěmi či třemi lety, přesně si už nevzpomínám. V té době mou pleť trápilo silné akné a přidávaly se k tomu různé alergie, a tak jsem začala hledat přírodní alternativy. Dnes vyrábím především různé maceráty a směsi olejů, balzámy na rty a léčivé masti na nejrůznější neduhy pro celou rodinu. Na e-shopu Nature Store bych si jistě něco do zásob vybrala, hned mě zaujalo to bambucké máslo z divokého sběru. :-) E-mail: kasparoval(zavináč)email.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Skvely clanek, moc dekuji i za ispiraci. S domaci kosmetikou jsem zacala asi pred dvemi lety vyrobou balzamu na rty. Pak slehane bambucke maslo a masti. Ale chtela jsem zkusit kremy i na vodni bazy po cteni blogu Misky Suche. V Nature-store jsem objednavala hlavne Kai mixer...neslo odolat chvaly od Mitsuuko ;-) Prihodila jsem micy, ktere jsou uzasne. Taky kavove maslo, je paradni a ta vune. Rada bych zkusila extrakty, cerny ric.olej, vegeluron a dalsi a dalsi suroviny. Pani Janka byla velmi ochotna a poradila mi, i kdyz bylo po 22 hodine. Dekuji i Vam za cenne info a rady. Pekne sny.
    mistatka(zavinac)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Já bych koupila jablíčka ;-) a ACE na obojí se už nějakou dobu chystám a míchání domácí kosmetiky je moje velká záliba. Janička je úžasná a vždycky poradí :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...