neděle 15. března 2015

Jak šel čas ve druhém trimestru | "Jsem v tom", těhotenský deníček


Jojo, je to tady, do týdne oficiálně ukončuju druhý trimestr těhotenství. Strašně to letí! Co se v tomto období událo za změny, jakými vyšetřeními vás zase protáhnou a v neposlední řadě - jak moc ztěžknete a vyroste vám pupík! - o tom v dnešním článku.

Je zvláštní, že zpětně si říkám, že ten trimestr utekl jako nic, ale přitom s vědomím celého třetího před sebou mám pocit, že mám ještě dost času do porodu, není to divné? Je pravda, že velkou zásluhu na tom má i moje "flákání" v práci. Už nemám tolik energie ani síly a je to dost znát zejména v pracovní morálce, takže mě zmáhá i vstávání podle budíku, hoďka a půl denního dojíždění, nervy na dálnici, nebo výživnější oběd, aniž bych se po něm mohla na chvilku natáhnout.

S tím je tedy spojená docela velká změna, se kterou jsem sama nepočítala a to, že si dovolenou vyberu už teď - před odchodem na mateřskou - a nebudu si ji syslit k proplacení v lednu, což by sice bylo finančně o jeden celý měsíční plat výhodnější, ale už to nedávám. K tomu si připočtěte školu, která teď na konci třeťáku graduje jak v nebývalém počtu zkoušek a předmětů, tak v počtu seminárek, bakalářky a přípravy na státnice. Do toho přihodíme jednu mňamku v podobě malování celého bytu, do kterého se Ondra na moje více než roční výzvy pustil netradičně začátkem března, tedy v zimě a je hotovo, tedy "vymalováno". A víte co? Byť už teď začnu živořit jen z mateřské (a to rodičák bude ještě horší), tak se mi hrozně ulevilo. 

O nové kosmetické krásky v mé kopelně jsem se s vámi podělila v posledním článku NEW IN

Co jsem ani nečekala je, že mě zase začala zajímat kosmetika. Ale jak! A je to o to horší, že - a na tom se s většinou shodneme - jen čtením našich českých blogů se člověk v kosmetice moc nevyřádí. Je to furt o tom samém: co nového zase rozeslal Dermacol mezi blogerky, jaké má nové edice Ladybox, nové vůně sprcháčů FA a Balea, nebo recenzování něčeho, co "jsme" už dávno před lety recenzovaly na základě boomu mezi blogerkami ze zahraničí, ale k  nám se dostalo obchodní zastoupení až teď (zdravím Nuxe Reve de Miel a pomalu i Urban Decay - už jsem zvědavá, jak to všichni začnou hromadně recenzovat). Mým útočištěm se tedy opět stalo youtube a dámy jako Tati, Lily, Essie apod.

Takže místo toho, abych šišlavě pojmenovávala části dětských mini oděvů a slintala nad nimi za výlohami nebo na internetu, slintám nad kosmetikou na Naturisimu (opět), na Lookfantastic a nečekaně pravidelně ob pár dní objednávám dekorativku z Jahody. Jo, dámy, už je to tu zas, včera jsem se neudržela a už se těším, jak se budu znovu dohadovat s celním skladem.praha.120 (kdo by to za krémové stíny Esteé lauder za 150,- nepodstoupil, že). Zase tedy můžu psát články na blog, a že to nejsou plané řeči můžete vidět už z posledních příspěvků. Mám chuť to tu zahltit kosmetikou! =D

A teď zpátky k těhotenství, protože o tom měl původně tento článek být..



4. měsíc

Uff, to je doba, zkusím vyhrabat lístečky s poznámkami a vzpomínat. Byl to prosinec. Období shonu a Vánoc. Já měla konečně radost, že mám víc energie a není mi blbě po jídle, takže jsem byla spokojená. Srovnávat to s dnešní dobou však nemůžu - teď je mi daleko líp, paradoxně mám síly dvakrát tolik a nejsem už ani tak opatrnická, jako jsem byla ve 4. měsíci. Ono, když vám najednou vyroste bříško (trochu, ale je to poprvé!), tak jste najednou hrozně přecitlivělé. Nechtěla jsem se moc ohýbat (přes to břicho že jo), nechtěla jsem chodit na dlouhé procházky (protože je to namáhavé, že jo) apod. No, schválně si to pak srovnejte se zápisem níže z konce 6. měsíce i s tím břichem. ;)


Bříško ve 4. měsíci

V tomto období jsem prahla nejvíc po mrkvi. Neřeknu vám proč, možná jsem se převtělila do vánočního soba, ale já denně o svátcích místo cukroví chroustala svazky karotky a uvádělo mě to do gurmánského nebe. Taky se pak není čemu divit, že jsem od začátku těhotenství moc nepřibrala, asi jen 3 kila. Jo a taky jsem prodělala docela bouřlivou alergickou reakci. Bylo to někdy před Vánocemi, kdy jsem se plácla přes kapsu a koupila si těhotenské vitamíny už pro 2. trimestr (Femibion 2), tedy nabušenější, než ty předchozí a po slupnutí první várky jsem byla do 20 minut KO. Byla jsem v takovém stavu, že mi Ondra volal sanitku a pak jsem strávila noc na Bulovce, kde mě tahali po různých vyšetřeních a jako vždy, když jsem skončila na Bulovce, zase na nic nepřišli a jela jsem domů. Prostě alergie. Od té doby to Prtě vzalo pevně do svých malinkých ručiček a má chuť výhradně na zdravé ňamky - ovoce a zeleninu - asi abych se nemusela cpát žádnými tabletkami navíc.



5. měsíc

Váha se drží stále na + 3 kg a nehýbe se. Je půlka ledna a já jsem zvědavá na druhý velký screening, který mě čeka v Motole začátkem února. Mrkvové období mě už přešlo, ale přesedlala jsem na dražší srandu - Prtě si zamilovalo jablka Red Chief, která se prodávají naleštěná do sněhurkovské podoby, jsou rudá, tvrdá, krásně křupou, medově sladce voní i chutnají a kilo stojí cca 45,- kaček. Při spotřebě 3-4 kil na týden už se pomalu dostávám na útratu za cigára, když jsem ještě kouřila. =D

Bříško se zvětšilo cca o půlku a stále převládá ve spodní polovině těla. Je trochu oříšek, jak to obléct, protože dříve dlouhá trika vám nemilosrdně končí v půlce břicha, ale volné věci jsou vám zase stále hrozně volné nahoře - hrudník totiž máte stále stejný. Jo, hrudník, to mi připomíná oblast prsou. No, tak tam se, milé dámy, nic nezměnilo do teď ( tedy do začátku 7. měsíce). Prsa nejsou větší, už naštěstí nejsou tak citlivá, činnost mléných  žláz se už připravuje na svou práci, takže mám dost často studené mokré flekaté tričko. To je ale asi tak vše. Jo, možná jsou trochu žilnatější a tmavší. Ale na první pohled bych to ani já nezaznamenala.

Bříško v 5. měsíci (mizerná foto, ale světlo nic moc)

Konečně začátek února. Půlku zkouškového mám úspěšně za sebou a druhou mám rozloženou tak šikovně, že hned po screeningu v Motole odjíždíme jako každoročně na týden na Vysočinu a zbylé dvě zkoušky dodělám hned po návratu. Jó, člověk míní, život mění. Začalo to první kašlajícím kolegou. Naštěstí nebyl ze stejného oddělení, takže jsem ho jen vyhodila za dveře, nebo opustila místnost, když přišel. S ním ovšem chodil na oběd můj kolega od vedlejšího stole (super nápad, ten openspace!!), který přišel už druhý den s rýmou. Dva dny na to už chrchlala půlka našeho patra. Já jsem zatím statečně odolávala. No, přesně do té doby, než jsem se v sobotu, tři dny před odjezdem, neprobudila s oteklým obličejem, řezajícíma očima, bolestmi v krku a s teplotou. 

Do práce jsem už nenastoupila. Kolegové mysleli, že jsem už na dovolené a já místo toho jela s horečkou do Motola, protože jsem na to vyšetření čekala už měsíc a mají tam narváno. Zážitek to byl hlavně pro Ondru, který mi musel po cestě několikrá zastavit (skončila jsem dokonce na záchodě v nějaké středoškolské jídelně na Bílé hoře) a když jsme se konečně dostali do Motola, muselo se mu hrozně ulevit z všude rojících se lékařů, protože jsem mu hned při výlezu z auta omdlela. V čekárně na ultrazvuk mi dali milosrdných 45 minut na čekačce (byť jste objednané přes měsíc na přesnou hodinu), během kterého jsem si ale stihla zdřímnout a nabrat sílu na chůzi. 

Už to zkrátím. Ležela jsem s virózou celý další měsíc. Ze zpráv z kanclu jsem se dozvěděla, že postupně lehli všichni a průběžně lehají znovu, protože si to tam roznáší furt dokola. My jsme zase přišli o hory (poslední bez Prtěte), na které jsme se hrozně těšili a o to víc, že jsme zase chytli termín, kdy se v Novém Městě běžel biathlon a byl tam konečně sníh.



6. měsíc

Začal v půlce února. Ještě týden jsem radši ležela, ale pak už jsem doma začala vymýšlet. Bylo to přesně období, kdy se začalo "něco" dít. Najednou jsem i přes horečku měla pořád hlad, nebo na něco chuť a ovoce mi už nestačilo. Začala jsem rychle přibírat na váze a skoro trojnásobně mi vyrostlo bříško, o které se teď už opírají prsa, protože mi končí těsně pod žebry. Začínám se budit z těhotenského snění a je mi fajn. Až na to, že se už nemůžu moc ohnout bez funění a oholit si nohy je pro mě výkon, ze kterého se musím vyspat, abych zase nabrala síly, je mi krásně, mám hrozně energie a začínám hnízdit.

Bříško na konci 6. měsíce

U normální těhule znamená hnízdění nakupování dětských fíčovinek a hadrů (u těch nenormálnějších začalo toto období už v prvním trimestru). U mě to začalo nákupem prvních Prtěcích knih a tím založení dětské knihovničky. Samozřejmě nemohly chybět kasiky jako "Děti z Bullerbynu", "Kocourek Modroočko", všechny díly Neználka, "Pejsek a kočička", "Dášenka", nebo všechny díly Káji Maříka (ale ty mám ještě po babičce vázané v kůži a už notně očtené). Ale to byl jen rozjezd.

Dohnala jsem Ondru k mnou už od prvního trimestru plánované přestavbě bytu (spíš přesunu místností, jejich účelu a zařízení novým nábytkem). Koupili jsem dvě velké komody na Prtěcí věci (protože v bytě žádné jiné zásuvky nemáme a fochy ve vestavěných skříních metr na metr jsou fakt praktické na 20cm pidi-trička a plenky - chvála jejich navrhovateli!) a já jsem se pustila do jejich montáže. Miluju přesuny nábytku a možnost, jak si najednou ze zajetého bytu můžete udělat úplně jiný. Tyto touhy mě popadají vždy s prvními jarními slunečními paprsky. Ondra mrmlal, tak jsem musela počkat, až odjede do práce a složit to bez něj, jinak by mi to nedovolil. A ani se nedivím. Co mi dřív trvalo hodinu, s tím jsem teď strávila celý den a druhý jsem tu námahu musela vyležet.

Budoucí Prtěcí pokoj. Teď už je v bílém kabátku, na zdi nic nevisí, ale Marilyn na to dohlíží furt.

A jak je to se mnou fyzicky. No, břicho mám tak velké, že i ležení na boku je problematické a s tím přišlo zase ponocování a nemožnost usnout. U doktora mi navíc nasadili velkou dávku Magnesia proti tvrdnutí bříška, což byl ze začátku pro organismus energetický šok a nemohla jsem spát vůbec. Když se chci pohodlně uvelebit, tak musím mít tělo podepřené pevným polštářem, takže ono něco na těch těhotenských polštářích bude. Ale plně postačí i normální podlouhlý a trochu víc naducanější. Když není v noci po ruce polštář, tak jsem vzala za vděk Matýskem, kterému jsem začala dovolovat spát na polštáři. Funguje totiž jako dokonalý ergonomický těhu-polštář navíc s vestavěným vyhříváním!

Teď už jsme v aktuálním datu. Sakum prdum jsem do teď přibrala 8 kilo, čímž při jednoduchých počtech dojdete k tomu, že jsem za poslední měsíc skočila s váhou o 5 kil nahoru. A je to znát. Funím při každém kroku i převalení v posteli a nohy mi občas už musí namazat Ondra, protože to po akrobatických číslech holení nohou ve sprše nedávám. 


A co se ve 2. trimestru událo za změny?
  • začaly se mi zvětšovat některé pihy a naskakovat nové
  • asi je to i prokrvením, ale nechtějí mi z pleti mizet jizvičky tak jako dřív 
  • zvýšená pigmentace (už se mi dělá typická těhu-čárka na břiše, ale místo aby šla až od pupíku dolů, tak začíná už pod žebry
  • když se dlouho ničeho nenajím, pálí mě žáha, strašně! (Rennie mi nefungují, ale skvěle působí ledové tučné mléko)
  • v 6. měsíci už byly těhu-hadry nutnost (nejen kalhoty, ale i spodní prádlo - udělala jsem nájezd na H&M a až je mi líto, že je nevyužiju jako netěhotná, protože mám troje tak nádherně sedící a střihem dokonalé slimky, které se mi na mě ani v normáním stavu dosud nepodařilo sehnat)
  • hrozně se mi zlepšily nehty (rostou dlouhé, vůbec se neloupají, jsou pružné a přežily malování i montování nábytku). Sice jsou na to ideálně dlouhé, ale lakovat se mi stále nechtějí (už pro to čichání smradu) a nehodlám s tím teď po 6 měsících začínat.
I na můj vkus už trochu přerostlé, ale zkouším, co to dá =)

  • skoro si nemusím holit nohy (dřív jsem musela pravidelně po cca 3 dnech, by to nebylo vidět, teď mi stačí s klidem jednou za 2-3 týdny)
  • začínají mě bolet záda a to fest (stačí hodinu v kuse stát, nebo chodit a bolí mě v kříži a plosky chodidel - hodně paty, asi je víc zatěžuju)
  • pleť je stále smíšená, hůř regeneruje po neplechách a na noc už pravidelně používám olejíček a žádný zinek (na noc chce trochu víc hydratace a péče třeba v podobě nočních masek)
  • na to bych zapomněla, v 6. měsíci také podstoupíte test na cukrovku - asi nejhorší na tom jsou ty dvě hodiny od rána nejíst a trojitý odběr krve, kdy máte předloktí rozpíchaná až vás bolí
  • ke konci 2. trim začínám už "jíst za dva", nebo se tomu alespoň dost přibližovat. Nejradši bych jedla všechno a pořád. Stále vedou jablka Red Chief, o něco méně Granny Smith, protože jsou hrozně kyselá a já paradoxně celé těhotenství nemůžu vystát kyselé chutě. Jo a ob den si kupuju litrovku višňového kompotu (třešně jsou dost těžko k sehnání) a vymlasknu ji na posezení.
  • začíná mi zase vonět a chutnat káva (rozhodně ji nepiju pravidelně a navíc když už, tak jen v mírné podobě jako latte nebo capuccino, ale když si ji cca jednou za měsíc dám, je to pro mě malý svátek)
Sladká, přesladká nedělní snídaně.. (broskvový piškot s mléčnou meltou)

  • mám neustále obsypaný dekolt a celá záda. Někdy míň, někdy víc, ale co není na obličeji, to bohatě dohánějí tyto dvě partie.
  • pořád chodím na záchod (už jsem si zvykla, že jdu třeba 3x za hodinu přes den, takže nemůžu podniknout větší výlet aniž by tam bylo WC, nebo záchytný keříček. Stále mě to však dostává v noci, kdy jdu někdy i 4x a to se pak moc nevyspíte)
  • začala jsem být háklivá na sůl (solím stále, ale o hodně míň, je to pro mě až moc výrazná chuť)
  • stále ujíždím na sladkém (jsem schopná se ráno hodinu dělat s buchtou, abych ji mohla posnídat - vede u nás šlehaná piškotová buchta bez kypřidel, zato z 8 vajíček, s broskvemi a drobenkou)

Koukám, že je to zas mega dlouhý článek. A já myslela, že budu v tomto stručná. To se nedá nic dělat, tak o mé prozatimní výbavě pro Prtě a jak se od posledního článku změnila zase až příště..



Otázku žádnou konkrétní nemám. Snad jen, jak se máte? =) Byly jste z něčeho ve článku překvapené, měly/máte jste to jinak?



P.S.: Víte, jak se říká, že psi jsou velmi citlivý na příchod malého člena rodiny - jsou velmi ohleduplní na bříško a po netu kolují dojemné fotografie, jak leží a koukají na břicha paničky. Hm, tak věřtě, že je to těžce přestylizovaná koláž. Mates na břicho kašle, jen z nadávání pochopil, že si na něj už nemůže lehnout, nebo na mě skočit, jinak ho ingoruje. Mámina Babule (malej prťavec, kterého máme už druhý měsíc na hlídání pro mamčinu nemoc) zase naprosto kašle na naše zákazy a moje nadávky a vesele mi skáče na břicho, chodí po něm a válí se na něm dál. Dokonce ji ani nevadí na něm spát, i když jí Prtě kope do hlavy a třese se po dní celý "polštář"! =D

A tady mám pro milovnice ušatců malý bonus. Omlouvám se za kvalitu, je to foceno mobilem a ten nestíhá rychlé rvačky nebo přítmí..

Psí bitka
A po dlouhé době blogo-asistent v akci

Zdroj titulního obrázku.

24 komentářů:

  1. Drahoušku, dík za obsáhlý článek! Líbí se mi, že z toho těhotenství neblbneš, ale jak tě znám, ani jsem nečekala, že bys začala šišlat už teď :D
    A jsem moc ráda, že jsou zdravotní trable za tebou a snad už to bude jen dobré..
    Chybí mi ovšem zmínka, cos provedla s hárem.. :D
    Pozdravuj ušatce a fakt mě pobavilo, jak Prtě okopává Babuli z břicha :D ještě ani není na světě a už se perou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, pssst, to dám do dalšího článku ;) ještě jsem s ním úplně neskončila, tak uvidíme, jestli to stihnu napsat dřív, než se barva zase změní, ale už by nemělo přijít nic moc zásadního =D ale napínám, co? ;)

      No jasně, už se perou, to víš - prcci - všichni mají pocit, že si své místo na světě musí vydobít (doslova! =D) Ale Prtě se teda nedá, nedávno jsem usnula s tabletem v ruce a probudil mě poskakující tablet položený na břichu =D

      Vymazat
    2. Už mlčím, už mlčím.. :DD ale napnutá jsem jako kšandy!!
      Prtě si asi chtělo ten tablet půjčit :D stejně je to šťastné prtě.. už teď má psa.. a znáš to, každé dítě by mělo mít psa.. :D
      https://www.youtube.com/watch?v=v8rrB_2_PkU&feature=youtu.be

      Vymazat
    3. No si piš, myslím, že to u nás bude hodně podobné ;)
      http://www.loupak.cz/video/tv-a-radio/17187-ja-padouch-stenatko

      Vymazat
  2. Jéééé konečně vidím bříško :-D...hm, pěkně rostete!!!! Ale je vidět, že kilča jsou jen na bříšku ':-DD
    Už se těším až s Prtětem pokecám přes stěnu břišní :-D. A dej velikánskou pusu blogo asistentovi!! Pokojíček s Marylin nemá chybu, sakra musím začít vymýšlet designové doplňky !-))))) Zdravím a krásnou flákací neděli přeju celé mitsuuko rodince!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však to byla fotka, potažmo celý článek psaný na základě našeho debatění ;) a doufám, že to jen na bříšku zůstane. Vím, jak vypadám - od puberty - s naducaným vyžraným ksichtíkem a fuj, to bych vážně nechtěla absolvovat znovu =D
      Blogo asistent moc děkuje a zdraví už z pelíšku - dneska lítatl dvě hodiny po cihelně, tak už o tom jen sní =) A na tvé doplňky se moc těším, už teď Tě mám v každém pokoji ;)

      Krásný nedělní večer i vaší kočičí rodince a holkám, pusu M.

      Vymazat
    2. Jééé to je tak hezké, že mě máš v každém pokoji :-D. No jo nejlepší jsou články, když blogerku spolu vykecávají - to je pak inspirace, že i já jsem se konečně nakopla k nějakým výkonům :-D. Tak hlavně ať vám to dál pěkně klape ve zdraví a pohodičce, pěkně se flákej, odpočívej ale zas moc nelenoš, neboj, vypadáš dobře - Tobě žádná extrémní těhotenská tloušťka nehrozí.
      Papáááá a pusůůůů všem! Pohlazení Prťátka přes bříško a brzo nashledanou - hned jak to vymyslím !-)

      Vymazat
  3. Mě taky začátkem 3. trimestru začala zase zajímat kosmetika a byla jsem jak utržená ze řetězu. Tvoje dojíždění do práce fakt obdivuju, já vůbec nevím, jak bych to dávala, naštěstí mi to vyšlo tak, že jsem od 2. trimestru v práci skončila, protože jsme všichni dostali výpověď a až do mateřské žila z odstupného. A neboj, nálet pupínků v dekoltu a na zádech po porodu pomine, aspoň já to tak měla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juchů, tak ani nevíš, jak jsi mě povzbudila. Vlastně nejen tou poslední větou, ale celým komentem. Já se totiž furt považuju za moc línou, když už nezvládám, nebo se mi nechce do věcí, které jsme předtím dělala, natož s lehkostí a Ondra má plné ruce práce mě nějak usměrňovat, abych se mírnila. Asi jsme ta poslední, komu furt ještě nedochází, že jsme těhotná =D
      A jak u Tebe probíhalo kosmetické bláznění ve třetím trim? Já si to nedovedu vůbec logicky zdůvodnit,a le najednou se sama sobě líbím a chci se líbit ještě víc, tak si užívám nejen péče, ale i dekorativky a vůbec - prostě s tak "pipinkuju" a je to fajn =)
      A pupínky aťuž jsou pryč. Když si představím, že bych měla strávit celé léto v trikách a šatech upnutých ke krku, tak mi z toho skoro mrazí =/

      Vymazat
  4. tolik novinek, nevím, co nakousnout dřív :)! Ten zážitek s virózou mě teda upřímně vyděsil, to muselo být hrozný :(. Já sama jsem se cítila nedávno podobně, včetně omdlení a pocitu, že se už nikdy neproberu a nezvednu,a to ani nejsem těhotná, teď mám teda strach :D. No ale ještěže to dobře dopadlo, moc se mi líbí střípky z bytu! Hodně sil na poslední trimestr ;) Y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yvi, díky moc ;) klidně sem pro Tebe hodím další, dokud je to tak naklizené a čisťouké, mates to zatím nestačil zablátil, Prtě poslintat a my začurbesit věcmi =D
      Ty virózy jsou letos nějaké silné. To Ti i věřím, že Tě takhle dostala, když nejsi těhotná. Mamča zase omdlela v čekárně u doktorky a skončila na kapačkách. jak to mutuje, tak je to pěkný humus. A všem se to navíc vrací, takže lepší radši zůstat o týden až dva dýl doma, než to chytit znovu, horší a poležet si další měsíc =/ Já to měla způsobené i nízkým tlakem, který mám teď ještě nižsí než obvykle a tou teplotou a vyčerpáním, ale vyděsilo mě to taky.. A děkuju, měj krásný nedělní večer =)

      Vymazat
  5. Díky za super článek :) Gratuluji už k pěknému bříšku :)) A naprosto souhlasím, že většina blogů je poslední dobou čím dál větší nuda! Popsala jsi to stejně a proto tyhle blogy nějak čím dál tím méně čtu. Jako pětkrát si o kartáčku od balea nemusím přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, on někdo psal o kartáčku Balea? A co to zase mají za vynález? Koukám, že mojo blogo-cenzura byla tak důsledná, že se mi "tyhle" blogy už nezobrazují ve sledování, ptž tahle novinka mi úplně unikla! =D
      No, je vás hodně málo, které ještě čtu a mezi nimi vlastně vy všechny, které to tu komentujete ;)

      Vymazat
  6. Tu pigmentovanu ciarku od rebier som mala aj ja :D a aj krasne pevne nechty, leskle vlasy, ktore stacilo umyt 2x do tyzdna (v netehotnom stave bohuzial kazdy druhy den), nadhernu plet, akurat permanentne dehydrovanu, nastastie serum od Caudalie bol moj verny spojenec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mojí pleti stačí stále stejná zimní rutina jako loni v zimě, takže potud žádné změny, ale je pravda, že až na ty flíčky z předešlých pupínků se mi nedělají už snad 2 měsíce žádné nové a vycházím i bez MMU jen s korektorem.. Na vlasech to u sebe nepoznám, i tak mi stačilo mytí jednou za týden v klidu, jednou za dva v culíku. Je fakt, že teď je můřu nosit hezké a rozpuštěné po umytí i 4-5 dní, což už předtím po 2 dnech nešlo =) A Caudalie, říkáš? Nebyl to Vinosource? ;) =D

      Vymazat
  7. Takže dobre chápem, že teraz máš dovču a po nej už nastupuješ na MD? Aj ja som to tak mala, síce trochu neskôr, ale dostal ma zápal močáku a skracujúci sa čípok, takže som musela ležať. Ale doma mi bolo fajn :) Tak nech sa ti už choroby vyhýbajú a bruško ďalej krásne rastie, som zvedavá aký bude konečný prírastok na váhe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to já taky, počítám, že ještě tak 5 kilo naberu, ne-li víc =D a doufám, že jen na bříšku!! =D
      Teď mám dovču, protože na mě zase lezlo nějaké bolení krku a v práci teď jede třetí etapa virózy tentokrát s horečkou ve střevní podobě, takže se tam nehrnu. Počítám, že na konci týdne se tam ukážu, nechám si podepsat dovču až do MD - do půlky dubna - a pak už tam jen přijdu s papírem. Jo a ještě si sbalit těch milion krámů za 6 let! =D uff

      Tak moc děkujeme Leni, měj krásný nedělní veřer a ať se vám holky nemoci taky vyhýbají a daří se vám krásně =)

      Vymazat
  8. Tak mě kosmetika začala zase zajímat v osmém měsíci a bohužel mě to ještě nepustilo - a to má dcera 7 týdnů. Už mi začíná být koupelna malá... V mnoha kategoriích jsem zase přešla ke klasické (chemické) kosmetice. Protože přírodní sprcháče a šampóny mě svými výsledky nepřesvědčily a uživatelsky jsou prostě voňavější a pro mě dostupnější ty z drogerky (nejen cenou, ale na netu to jaksi nejde očichat). Stejně makeup - nakonec jsem skončila u Rimmelu. Můj 100% pure je pro mě v zimě nepoužitelný - strašně vysušuje mou smíšenou pleť, která je v zimě spíš suchá a dehydratovaná.
    Přeji ti, ať jste zdraví a užívej poslední měsíce, kdy jste ještě bez mimča. Ten přerod ženy v matku třeba pro mě byl dost psychicky náročný. Bříško bude už jen růst, noční výlety na záchod budou častější, záda bolavější (u mě se ještě projevil syndrom neklidných nohou), takže se člověk, byť se předtím sebevíc obával, začne na porod vyloženě těšit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margi, je to sice darda navíc, protože co jsem oukala, tak 100% Pure jak změnili obaly, taky zvedly u makeupů ceny z půvdoních 7 set na skoro litr. Ale možná by pro Tebe byo vhodnější mít na zimu ten tónovák, který má až střední krytí a přes léto zase ten jejich MU. Já mám doma vyřazený po kamarádce právě na zkoušku jejich MU a souhlasím - je to velmi suché a mně by to ani se smíšenou pletí nestačilo.. Jo a krásně vonící a dostupné sprcháče po 500ml botelách má třeba Urtekram ;) Budu na to dělat souhnný článek, proože jsem se včera zase "spustila" s jejich e-shopem a zrovna Urtekram je tam zastoupený nejvíc - právě na takovou tu běžnou klasickou těloku - i pro mimi, mají skvělé složení dětské mycí emulze ;)
      Ach, neklidné nohy - dneska jsem kvůli tomu půl noci protrpěla, proože jakákoli pozice mě do minuty začala bole. A nechápu to, vždyť už teď mám dvounásobnou doporučovanou dení dávku Magnesia =/ A díky za krásná slova =) A jak je vám? - 7 týdenní dcerka, to počítám ji ještě kosmetika pramálo zajímá, aby se už teď pomamila a kochala se v koupelně s Tebou ;)

      Vymazat
    2. Ty jo, tak ty současné ceny jsou fakt brutální. To už asi riskovat nebudu objednávat jen dle swatchů z netu - minule jsem se dost svékla s barvou na rty a tváře v odstínu strawberry - na rty je to nepoužitelné, protože to je světlejší a ne moc dobře pigmentované. Naštěstí po většinu roku jsem bledá, tož alespoň jako tvářenka to funguje.
      Té 7týdenní je to fuk, to jo. Ale ta sedmiletá už mi občas něco natajňačku krade a občas to i přijde k úrazu. Naštěstí to zatím byly levnější věci, tak už jsem ji poučila, že jestli mi rozfláká Nakedku tak ji roztrhnu, jak žabu.

      Vymazat
  9. Předem chci teda hrozně moc pogratulovat k prtěti!!;) A taky se přiznávám, že mi většinou články či videa o těhotenství nic neříkají, jelikož mě to nejspíš čeká až za dlouho.:) Nicméně tento je naprosto boží a zhltla jsem ho na jeden zátah!!;) Přeju Ti hodně radosti s mimčem.;)
    Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Zuzi ;) No, já se videím o těhotenství i porodu rozhodně taky vyhýbám ja čert kříži a i ty články si několikrát rozmyslím než je přečtu. Přeci jen, teď už pozdě Bycha honit a není čas na to se začít děsit =D Měj se krásně, M.

      Vymazat
    2. Doporučuju ale zdravou informovanost! Ať nezkončíš s tím, že budeš vděčná jak tě někdo zachrání z komplikací, které nejdřív sám způsobil svým nevhodným zásahem ... :-( Bohužel tohle je v čr běžné.Já mám za sebou dvě těhu Veci co jsi mi na to dala ti vratim. Jako konpenzaci mam pro Tebe uz pripravene neco jineho a jelikoz to trva opravdu dlouho tak i neco hodnotnejsiho jako omluvu Doufam, ze s tim budes spokojena a vynahradi ti to cekani i praci na te tasticce. a dva porody a nemůžu si vynachválit spolupráci se soukromou porodní asistentkou.

      Vymazat
    3. Koukám, že se Ti smíchaly asi dvě zprávy dohromady =D. Já nevím, asi působím ze článků tak zabedněně..? To, co sem napíšu, je opravdu jen zlomek toho, co vím, znám, prožívám, jak žiju. Ale zkusím nebýt těhotensky vztahovačná a beru to jako jen dobře míněnou radu. Díky =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...