Stránky

sobota 25. května 2013

Hrátky s Konžakem | Péče alá Konjac Sponge

O Konjac houbách jsem četla už před rokem na blogu Sofostars. Holky mě nadchly tak, že jsem až přehlídla větičku na konci článku, že je možné jejich zakoupení i u nás. Takže jsem zamáčkla slzu a šmejdila po netu dál po jiných lépe dostupných skvostech. Před týdnem jsem si ale chtěla objednat pár vzorečků z Naturissima a bylo mi blbý mít jinak prázdný košík (navíc mám dojem, že si můžete těch 5 vzorků zakoupit jen s podmínkou nějakého nákupu). Tak jsem šmejdila a narazila na tenhle zelený hříbeček. A šup, a je doma! =D


Teď jsem si zpětně pročítala, co všechno bylo počátkem loňského roku  na blozích o těchto houbičkách napsáno. Bylo toho hodně a dle mého hlavně zásluhou malé promo akce jednoho prodejního serveru. Teď mě fakt nekamenujte, já to chápu a po takové věci bych taky skočila, jen patřím mezi ten typ lidí, který fakt není odvařenej z toho, že po ranní aktualizaci Bloglovinu spatří u 10 různých blogů stejnou hlavní fotku s vesměs podobným popisem toho samého produktu. Teď mě napadá, proč se nikdo nevrací k těmto prvotním rychlorecenzím a nenapíše, jak to třeba vypadá s pletí po jejich dlouhodobém používání? (nebo jsem špatně hledala?) No vida, a mám domácí úkol, tak to udělám já =D.

Zatím tedy jen první dojmy. Zní to hrozně, já vím, ale sedím na velmi nudné dějepisné přednášce ve škole a už jsem z toho tak zblblá, že opravdu nemám fantazii na vymýšlení nějakých jazykomalebných češtinářských lahůdek. Ale abych vám oživila to rozbalování, které jste už viděli milionkrát na fotkách z předešlých článků, pomáhal mi můj věrný a hrozně zvědavý pomocník. Pokud NUF (blog Sofostars) musela dokupovat houbičku ještě pro dítko, já asi budu muset pořídit jednu černou (rozumějte, aby ladila k pleti ;)) pro mého pomocníka, protože se měl čile k tomu, testovat houbičku se mnou..

„Hele, voní to jako žrádlo, plave to jako žrádlo..”

To, že je houbička z hlízy asijského Zmijovce indického, která by nám nejvíce připomínala bramboru, už asi víte. Pro ty, kteří ji opravdu ještě nezkoušeli (tomu bych se ale moc divila), vězte, že je to něco jako ty malé mořské útvary, které se utrhly z šutrů v moři a plavou si tak ve vodě a svou nevábnou vůni a strukturou podobnou korálům děsí turisty a oslizle se jim otírají tu o kotník, tu o paži. Tyto houbičky se po zpracování ještě napouštějí jílem (růžovka a moje zelenka), nebo bambusovým uhlím (superman na zanešenou pleť, schválně ho seženu a vyzkouším, jestli mi s obličejem zatočí, nebo já zatočím s ním, haha =D). Máme tu i bílou verzi, ničím nenapuštěnou a tedy univerzální. Ta mě ale vůbec nepálí. Ráda se nechám zlákat reklamními sliby a ještě radši je pak kritizuju za jejich neplnění =P.

Proč jsem si ji vlastně pořídila? Teď, když je už přes rok po jejím největším boomu, i pan Hadek tvrdí, že peeling je pro pleť škodlivý (obrušuje ochrannou vrstvu pokožky, která se tak sice rychleji obnovuje, ale buňky se nedokáží obnovovat na věky - to jen moje zkoumání z mánie Hadkovin) a momentálně vládnou peelingovému trhu enzymatické „přirozené” preparáty? No, si klidně myslete, že jsem ňáká opožděná, ale pro mě dobrá konstelace hvězd prostě vyšla až teď =). Ale přiznávám, že jen hvězdami to není. Je mi moc líto, že ho musím pohanět, ale mnou na ranní i večerní očistu používaný gelový čistič s mléčnými proteiny od Korresu zřejmě vysušuje jak sviňa =( Proto jsem sáhla zrovna po této houbičce a už jen vymýšlím, které nové čistítko jí teď začne dělat společnost.

„..klepe se to jako žrádlo, tak proč mi to nedá?”

Jak to vlastně funguje? Lidé ji připodobňují k lufě, nebo mořské houbě. S lufou bych ji nesrovnávala, to bych byla rudá už jen z pohledu na ni a mořská houba pleť jakoby kartáčuje, stále je tam patrné drsnější otírání podobné až jemnému dření. A tohle? Pch, tohle klouže i bez gelu tak krásně a slizoučce, že se bojím, aby mi to z ruky nevyšplouchlo. Je to hrozně příjemné a pleť není podrážděná, jen má díky prokrvení trochu víc přirozené barvy . Kdybych měla místo chlupatce naháče, ukázala bych vám jeho slastné chrochtání jako výsledek testů „in vivo” =D.

Protože jsem ji vybalila teprve včera, nebudu opěvovat její slibované léčebné vlastnosti, na to si počkejte, až ji po 2 - 3 měsících oddělám. Pokud si koupím další, bude to jasná známka, že to funguje ;). Slovo výrobce však praví, že má houbička jemně čistit póry, prokrvovat pleť, obnovovat buněčnou strukturu a odstraňovat odumřelé buňky. Nejsem velkým milovníkem sprchových houbiček, ale páč máme v novém bytě Sprchu Mrchu (ano, je to taková potvora, že si zaslouží obě velká písmena), která stříká tak ostrým proudem, že je v ní hrozná zima, musela jsem sáhnout při mytí po houbičce. Taková napěněná houbička velmi urychlý proces mytí „za sucha” a já nepodlehnu infarktu dřív, než ze sprchy vylezu. Proč vám tu nadávám na mou koupelnu? Protože Konjac houby se dělají i ve větším vroubkovaném formátu pro mytí těla. A do toho já teda půjdu, protože lézt v jedenáct večer do sprchy s tím, že vylézám úplně čilá a nabuzená a další hodinu čumákuju do tmy, tak by mě pro mé pozdní příchody za chvilku vyhodili z práce.

A tak jde čas s Konjacem.. Chtěli byste si s původní verzí mýt obličej? =D


A co vy, konžakujete, nebo máte aspoň taky tak zvědavého chlupáče? =) A otázka související s připravovaným článkem, znáte Biofáze od Nobilisu? Pokud vám to zní stejně exoticky, jako poprvé mně, zkusím vám to přiblížit v dalším příspěvku - má se jednat o cenově dostupný a účinný zázrak pro pleť ;)


Zatím se mějte krásně,

Vaše M.

9 komentářů:

  1. Jo tak mě vždycky štve, jak všem pošlou to samé, každý napíše za týden "recenzi" a pak už se nikdy nic nedozvíme. Tak super, že do toho jdeš! Ale on to asi zázrak nebude, když se slehla země... nevím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to právě uvidíme. Takových výrobků je, u kterých byla zvědavá nejen na prvotní dojmy po vybalení, ale taky na závěrečné zhodnocení, zda to splnilo i předsevzatá očekávání. Třeba to fakt žádný zázrak nebude, když ne, tak to tu rozcupuju na maděru ;D

      Vymazat
  2. Wow! Slyším/vidím poprvé! Nejdřív jsem se lekla, že je to nějaké zvíře :-) Tak jsem zvědavá na efekt!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Myslela jsem,že už o těch houbičkách slyšeli všichni.. tak to jsem ráda, že jsem někomu přinesla novinku! ;) Efekt zatím stále zkoumám. Ještě k tomu musím domyslet nějaký čistič, přemýšlela jsem, že ráno malinko poliju hřebíčkovou ple´tovkou..

      Jo a to zvíře je Matýsek, nikoli Konžak, ale když bude zlobit, možná mu tak začnu říkat, díky za tip =D

      Jo a ty balerínky jsou opravdu úžasné, tak jsi mě nakazila, že jsem dneska koupila další Melissky - růžové Sapatilha Campana VI!!!

      Vymazat
  3. To je ale ňuňu psíček! :) A jsem ještě opožděnější, tu houbu vidím teď prvně a asi se jí docela bojím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že u té obličejové jsi o nic nepřišla. Opačně je to však u té tělové - ta je skvělá a používám ji každý den. Je hrozně příjemná a kam se na ní hrabě mořská houba, nebo ty umělé síťkoviny.
      P.S.: Jo a Matýsek zdraví, jen si vyprošuje to ťťuňování" - prý je to obrovský zlý pes!! =D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Zatím ne =D se s Konjacem peru úspěšně stále =D ale v blízké době bude určitě update ve Spotřebováno na ten tělový Konjac. na ten obličejový až ve chvíli, kdy se mi buď rozpadne časem, nebo se rozhodnu ho konečně vyhodit ;) =D
      Ale poud Tě to opravdu zajímá a chtěla bys vědět info hend, myslím, že na obličej je to blbost.. když se člověk odmalovává, balzámuje, odličuje mlékem, tak rozhodně nechce zadřít ani jeden z těchto přípravků do houbičky (docela se mi to ekluje), navíc tam zbytky makeupu stejně zůstávají (jak je špína mastná po celém dni).. A na to, abych si tím šudlala už dvakrát vyčištěný obličej normální vodou, to se mi zas nechce, protože voda obecneě samotná docela vysušuje a nevidím jediný důvod, když proběhne mírná exfoliace pomocí žínky smývající balzám, abych si tím šudlila pusu ještě na potřetí. Ten sprchový však vřele doporučuju, používám normálně místo houby se sprchovým gelem, vydrží tak 2-3 měsíce a je fajn - moc příjemné, lehce masážní. Ale nečekej od toho bonusy navíc, prostě jen roztomilá a příjemná žínka, toť vše. Mám verzi s červeným jílem, tedy pro zánětlivou pokožku a že by mi někdy pomohla houba zbavit se vyrážky, to se opravdu nestalo..

      P.S.: Ha! A tohle ber jako update ;)

      Vymazat
    2. Moc diky za update!!! ;)

      Vymazat