sobota 1. června 2013

Denní rutina II. |Pššt.. Noční péče


Přiznávám, je to fakt pel mel. Pokaždé, co mě uchvátil nějaký výrobek pleťové péče, snažila jsem se od té značky používat celou řadu. Bohužel to dopadlo vždycky stejně - jen ta první vlaštovka mi vyhovovala, zbytek musel letět o dům dál. A tak vám tu představuju všechny noční vlaštovky najednou posbírané  a používané v průběhu posledních měsíců.


Začnu popořadě: 

Bioderma Sensibio H2O - je možné o ní ještě něco nového napsat? No, možná pro vás budu mít novinku, ale možná jste si jí už taky sami všimli. Dostala mě k tomu mamča, když jsem si jí stěžovala, jak nemůžu najít náhradu za čistící gel Korres - „A proč si neodličuješ obličej tou Biodermou, jako oči?”. Už jsem jí začala odpovídat naučenou větou ve smyslu „Je to sice pro citlivou pleť, ale na to, jak je to drahý, tak to obsahuje chemické konzervanty atd. a to se mi nelíbí..”. A víte co? Koukám na lahvičku a připadám si jak blázen! Oni snad museli vylepšit složení, či co.. Tam už není jediný z těch hnusů,  na které si „protivné blogerky” stežovaly cca před dvěma roky, když dělala Bioderma obří průzkum svých největších stálic. Tak co, dostala jsem vás? Nebo o tom dávno víte? Ať tak, nebo tak, já se dostala a to mi bohatě stačí ke štěstí =D. Od té doby za ni utrácím daleko radši.

Jo, popsala jsem sice odstavec jak kr.. „BÚ”, ale nenapsala jsem, jak ji používám ve své noční rutině, že? No, tak byť už nyní, po tom velkém objevu se složením, zvažuju její používání na celou pleť, používám ji zatím jen k odličování očí. Půllitrová flaša mi tak vystačí téměř na rok. Navíc, jedná se o jediný odličovač, který mě nepálil v očích, nevadil mi na čočky, nedělal mi mlhu, na první setření (no dobře, dobře, musím trochu požmoulat) si poradí i s voděodolnou tužkou na oči a řasenkou od Benefitu a to je panečku držák! To mi potvrdila i kosmetička, když se mi z očí snažila téměř seškrábat zbytky líčení a ono jí to nějak tím hydrofilním olejíčkem nešlo, hehe.

Noční krém Magnolia Bark Korres


Jak vidíte na fotkách, na odlíčení make-upu zde mám stále ještě gel Korres s mléčnými proteiny. No, ten už nepoužívám, protože mě po dvou měsících začal pěkně vysušovat. Teď momentálně čekám na balíček s gelem od Antipodes, Caudalie a Elemis, takže se těšte, navalím to na vás hned, jak začnu zkoušet ;). Místo něj jsem objevila čistící gel Salt se samými přirodními mňamkami od Nobilisu (napíšu vám o něm a o novém tonizačním tymiánovém gelu začátkem týdne), nebo jen nahrubo obličej setřu  výše zmíněnou micelárkou.


O Hřebíčkovém toniku Karla Hadka se toho moc napsat nedá. Je to prostě čisťounká vodička omamně a velice silně vonící po hřebíčku, se 7% alkoholu, čímž má oproti pleťovým vodám zesílenější čistící účinek. Vlastně mě napadla taková zajímavost o hřebíčku, o které možná ne všichni ví. Hřebíček je přírodní anestetikum, proto jsou ošetřující masti, vody a kloktadla s příměsí hřebíčku nejvíce používána k léčbě bolestivých zánětů, které vám dokáže nejen léčit, ale i tlumit průvodní bolesti (platí i na boláčky a zuby). Vatovým tamponkem s tonikem si dočišťuji pleť před pomatláním krémem.

* * *
SOUBOJ - vatové tampony Bel vs. Sephora
Protože jsem to neudělala ve článku Denní péče, musím se vám tu zmínit o odličovacích vatových tamponcích. Roky jsem používala Bel Extrasoft. Z toho, co jsem vyzkoušela byly nejlepší. Taky tolik nevsakovaly tekutinu, takže mi tak rychle neubývala Bodermí micelárka. Pak jsem jednou zavítala do Sephory, kde mi u pokladny vnutili jejich tamponky, že se prý jedná o jedinečnou akci 1+1. Já hloupá nevěděla, že ta akce je celoroční a maximálně pro ozvláštnění občas omotají kolem obou balíčků stužku (ostužkované jsou právě teď v prodeji ;)).

Ale jsem hrozně ráda, že jsem je koupila. Jsou to naprosto nejlepší vatové tampony. Skvěle odličují, jednu stranu mají hrubší (tou si odlakovávám nehty), druhou jemnou pro odlíčení očí a obsah bavlny 100 % (narozdíl od Belek - teda, co si pamatuju, možná to už změnili, jako u té Biodermy). A navíc, Belky jsou dost předražené, v DM je mají natažené někdy až na 37,- Kč, kdežto Sephorácké vyjdou na krásných 25,5 Kč za velké balení =).

* * *
A už se blížíme do finále. Poslední krok je v podobě patláníčka. Vy, kdo jste četli už předchozí články víte, že momentálně zkouším aplikovat na noc léčebnou kúru Biofázi od Nobilisu. Poslední dva týdny tak krém na noc nedávám.

Ale pro tento článek budeme dělat, že stále ještě krém používám. Jedná se tedy o noční krém Magnolia Bark od Korresu (složení ZDE). Vůně je příjemnější než jeho denní brácha, taková máslovitější. To samé platí i o struktuře. Zatímco denní magnoliák je spíš gelový, tento noční je opravdu jako máslíčko (trochu to jde poznat i z obrázku). Krásně se roztírá, zanechává stejný sametový finiš jak brácha, není mastný a přesto je po něm pleť hedvábná a vyživená. Barvu má lehce nažloutlou je také z řady určené na první vrásky.

Takhle vypadá vyřazování z provozu ještě za provozu..


!!! No, a teď přijdeme ke kameni úrazu. Mám silné podezření, a paní Poirotová by mi dala za pravdu (mám totiž teorii, že když se její muž živí detektivováním vražd, ona zřejmě vyhledává nejvhodnější kosmetickou péči a zařízení domácnosti, proto ji nikdo nikdy neviděl, bo měla plné ruce práce!! ;)), že mi celá tato povedená rodinka magnoliáků pěkně ucpává póry. Abych svou teorii vyzkoušela, vysadila jsem nejdřív noční péči a po týdnu i denní a nahradila úplně něčím jiným. Bohužel magnoliáci u detektoru lži propadli a pak museli s barvou ven. Od jejich vysazení se mi už nedělá nová krupička - nikde. Jen se konečně začala léčit ta stará. Dokonce mám na čistých místech i hladkou pleť, ne hrbolatou. Další péče tak asi poletí o dům dál.


Tak tím  bychom, děcka, pro dnešek skončili, bo pro vás k zítřejší nedělní odpolední pohádce chystám Speciál o maskách a už teď se bojím, aby to nevyšlo až do večerních zpráv =D.


A teď mě zajímá, způsobují vám některé krémy ucpávání pórů? A jak jste na to přišli?

6 komentářů:

  1. Holky co je to s tím Korresem obecně? Mě roky vyhovoval a začínám ho taky vystrkovat ze svojí rutiny....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, já Ti nevím. A to jsem poctivě všechno před koupením zkoušela, a dlouho. Nezměnili něco v receptuře? Já to neporovnám, přišla jsem na jejich péči teprve začátkem roku..
      Jejich produkty mi většinou krásně voní, ale ty výsledky mi za to nestoji =/ a ty prachy pak za tu špatnou pleť taky ne =(

      Vymazat
    2. A ještě mě napadlo. Ty sis přece nedávno pořídila ten po smíšenou pleť s divokou růží, že? Jak ti vyhovuje teď po nějakém dni používání? nebo ho taky postupně odstavuješ?

      Vymazat
    3. Můžu porovnat jak krémy ze zahraničí, tak kupované zde v Česku - je to nemlich to samé =/ Ten růžový Tě možná štípal kvůl vysokému obsahu vitaminu C. Citlivou pleť může i dost podráždit, je to ve vyšším množství docela reaktivní látka. Mně na pleti štípal/pálil jak granátový, tak růžový, až magnolie a ten jogurtový mi to nedělaly. Ale ty mi zase způsobují mílie, tak já nevím,co si vybrat. Vlastně vím, už nic od Korresu =) je mi to sice líto, ale pro mě tudy cesta nevede

      Vymazat
  2. Taky jsem byla překvapená. Než jsem šla do kompletní pleťovky od Korresu, fakt jsem si všechno předem zjišťovala ze všech možných zdrojů a zkoušela ze vzorečků, co šlo. jediné, co mi sedlo, byl jogurtový hydra krém, který už přestali vyrábět. zas na druhou stranu, nevoněl, spíš smrděl a i strukturu měl jako lepidlo Herkules, takže mě jeho denní používání do kolen fakt nepřivádělo =/
    Krém s granatovým j. jsem zkoušela taky - dělá krásnou ple´t, mně po něm však přes den vždy pálila a měla jsem pocit horkých tváří.
    To samé mi dělal i krém pro smíšenou pleť s divokou růží.
    Magnolii jsem před jejím vyzkoušením hrozně dlouho zkoušela, asi taky těch cca 14dní. Sedla mi, nedělala neplechu, tak jsem ji koupila jak denní tak noční. No a problém byl na světě. Sice mi stav pleti nezhoršovala, ale nevylepšovala.
    Po úplném vysazení Korresu z mé pleťové péče mi začaly mizet mílie, nedělají se nové a pleť už není hrbolatá, ale nádherně hladká (tam, kde je už naprosto vyléčená), takže já už do Korresu znovu nepůjdu =(
    To mám doma ještě uklidňující hydratační jogurtový krém na pleť - ani jsem ho nezkoušela, přišel mi později, asi ho dám do první GA ;)

    díky za komentář =)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...