neděle 29. října 2017

Top 8 nejoblíbenějších produktů | Podzim 2017



Dřív, než se konečně dokopu sepsat aktuální pleťovou rutinu, než vysypu obsah tašek (4!!!) na článek o spotřebovaných věcech, než sepíšu novinky, co se mi doma objevily, chtěla jsem vypíchnout těchto osm produktů, které mi dělají radost při každé aplikaci, skvěle mi fungují, používám je už delší čas a sahám po nich denně (až na vlasovou péči, samozřejmě). A kupodivu mi to nedalo ani moc přemýšlení, protože to byly produkty naprosto jasné a sešly se mi tu v zajímavých kategoriích od potravinových doplňků, přes parfém, papání, vlasovou péči, dekorativku až samozřejmě i přes něco na pleť..


Jsem z typu lidí, kterým podzim, sychravé a upršené počasí nedělá potíže a naopak občasnou mlhu "na blatech" i uvítají. Mám ráda vůni zetlelého listí a mokré deštěm nasáklé půdy nebo i to, jak voní kouř z komínů, protože mi připomíná přicházející zimu. Ale občas to na mě padne. Ani ne tak melancholie z počasí, jako ze života, nedostatek energie a pochopení (klasika - niko mě nemá rád, nikdo mi nerozumí, nikdo mě neocení apod. - naštěstí jsou tyto chudinkovské stavy jen krátkého trvání, ale i tak mě dokážou pěkně sežrat) a to si pak dopomáhám aromaterapií nejčastěji c podobě bergamotu, něčím dobrým na zub a věřte, nevěřte i prací. Dávno jsem si totiž potvrdila, že v té písničce "dělání všechny smutky zahání" měli pravdu. Jen, jak se k tomu "dělání" dokopat, když nemám žádnou energii?? A pak jsem objevila tekutý chlorophyll.. Takže z nastálé podzimní situace směska TOP produktů vlastně vyplynula naprosto  logicky a přirozeně..


*


Eau de Parfum Bergamot, Balm Balm

Zdroj


Jedná se o "single note" parfém, tedy o jednosložkovou vůni, zkrátka o čistou bergamotovou silici v obilném alkoholovém základu. Někde jsem četla, že Balm Balm byl za tyto parfémy dokonce oceněný pro jedny z nejvěrnějších a nejčistších vůní. Po vyzkoušení jejich bergamotu s tím musím souhlasit. Pokud máte rády černý čaj s bergamotem (který osobně miluju už od dětství) a znáte ten pocit, kdy otevřete plechovku a nadechnete se toho aroma.. Tak takhle přesně voní tento parfém. Skvělé na nich je, že je můžete i libovolně kombinovat a přestříkávat přes sebe. Takže, když chci zjemnit a uzemnit svěžest bergamotu, přestříknu ho single note Tonkou od Florascentu a mám ideální kombinaci. Pro odlehčení a dodání více sladkosti zase kombinuju s Yuzu (taktéž Floracent).

Obyčejně parfémy nevyhledávám a nemám je ani moc ráda. Jsou na mě moc těžké a intenzivní. S tímto se to však vůbec nedá přehnat. Můžu se s ním pošplíchat celá, od hlavy k patě a nikdy se mi neudělá těžko z přehršle vůně. Naopak, je to velmi svěží a občerstvující sprška. Bergamot je citrus a jako takový je lehký a poměrně prchavý, stejně jako alkohol, který tvoří základ parfému. Proto tedy jen svěžest a žádná těžkopádná vůně. A proč jsem ho sem zařadila? Protože je známý pro své pozvbuzující, energizující a náladu povznášející účinky. A už mám vyzkoušené, že takto na mě bergamot opravdu funguje. V ČR ho seženete třeba zde.




Chlorophyll Concentrate, ChlorOxygen

Zdroj


Tekutý chlorophyll v kapkách, který podporuje detoxikaci, zlepšuje krev, činnost plic, podporuje zdravý chod organismu a hlavně - dodává mi neuvěřitelnou energii. Miluju sychravo a deště, ale když se občas probudím nevyspaná a jako po ráně palicí, toto je první věc, po které sáhnu. Je to 30 ml lahvička plná strašně silně a trvale barvící zelené tekutiny, která neobsahuje alkohol, syntetická aditiva, aromata, cukry, prostě nic navíc kromě vody a rostlinného glycerinu. Pokud jste se po podobných doplňcích už dívaly, asi víte, co všechno se v nich nachází. Proto se stále držím tohoto a jsem ochotná přesedlat na nějaký v ČR, až bude dostupný i ve verzi bez fujtajblů. Takže objednávám na iHerb a mám už třetí lahvičku (jedna mi vydrží dva měsíce).

Kapky jsou hrozně jednoduché na použití. Jednoduše jen nakapete požadovanou dávku (já beru 18 kapek 2-3x denně, u vyšší koncentrace už se mi chuť chlorophyllu trochu zajídala) do jakéhokoli nápoje, ať už smoothie, jogurtu, kefíru, džusu, vody, nebo šťávy. Když nebylo zbytí, pila jsem ho i v samotné vodě a dalo se to s klidem přežít. Chutná to jako šťavnatá čerstvá tráva. Nejlepší chuťovou kombinaci tvoří s rozmixovanými jahodami. Nevím, čím to je, ale  dodá jim šťavnatost a podpoří jejich chuť a je to fakt výtečné. Když jsem líná na smoothie, tak ho piju přes den v trojce vody s kapkou sirupu - skvěle zahání žízeň a doplňuje pitný režim. Teď jsem si na to koupila bylinný lipový sirup z Hané a mám radost, že je tak prospěšný i základ. Kupuju zde


*


Rýžové chipsy, Dang

Zdroj


A pokračuju další věcí zkrášlující i ty pochmurnější dny - mlsáním. Ač nejsem milovníkem čokolády, když mě popadne chuť na sladké, tak ji nejlíp ukojím kostičkou fakt dobré čokolády (nejradši mám cca 60% s pomerančem, ááááh). Ale na večer k dobrému vínu mám nejradši něco slanějšího. A musím se vám přiznat, že od doby, kdy jsem objevila tyto "chipsy", nesáhla jsem už po těch klasických českých bramborových solených lupíncích. A to jsem je milovala! 

Zpět k těmto. Dang jsem objevila díky sekci Trial Items na iHerbu a když mi jednou zbylo pár kaček do celního limitu, tak jsem tam tento malý vzorkový pytlíček přihodila. A závislost byla na světě.. Jsou to kulaté křupavé krekry ze smažené rýže, ve kterých najdete pouze pár ingrediencí a pro mě dost překvapivých - šťávu z vodního melounu, sezam, kokosové mléko, třtinový cukr, mořskou sůl a palmový olej (z udržitelných zdrojů). A chutná to skvěle! Není to ani sladké, ani slané, je to chuťově až téměř neutrální a strašně dobré. Jen furt nevím, jak si jich objednat víc, aniž bych za  balíčky neplatila 300,- poštovného. To musím ještě vykoumat. Protože se zpucují teda strašně rychle! Kupuju zde. Jo a bacha, jak je jednou ochutnáte, propadnete jim. Mají v nabídce i naprosto dokonalé kokosové chipsy, které jsou podobné těm od Tropicai, ale jsou větší, křupavější a s božskou příchutí kokosu nebo slaného karamelu.


*


Pampelišková káva, Dandy Blend

Zdroj


Opět americká záležitost z iHerbu. Jedná se o zdravou kávu z ječmene, žita, čekanky a kořene pampelišky. Nejvíc na ni oceňuju, kromě její výborné chuti samozřejmě, že je instantní. Vím, že jsou mezi vámi i takové, které si prostě podrtí ručně v hmoždíři pampeliškový kořen, svaří a hotovo, ale za prvé, mám ráda tu směs, protože chutná jako spojení Špaldového kafe, Melty a Cara, za druhé nemám ráda lógr a za třetí - po ránu mám tak tak čas pracovat a napít se kafe, takže musí být šup šup uvařené a ne abych se dělala s tímto. Někdo si holt dělá toto, já si zase dělám doma kosmetiku, každý máme preference jinde a proto osobně oceňuju instantní verzi. 

Pampelišková káva sebou nese i benefity pampelišky, která je známá svými detoxikačními účinky na organismus a taky pomáhá bojovat s rakovinotvornými buňkami (nevím, na kolik je v těchto všech účincích silné i kafe s přídavkem pampelišky).  Co si pamatuju, tak snad jen v těhotenství mi nechutnala káva, jinak jsem pila pořád klasického instantního Velveta 1:1 s mlékem. Jsem si vědomá toho, že ve světě zdravého stravování je to hřebíček do rakve, proto jsem nadšená z této varianty. Je navíc bezkofeinová (logicky), takže si ji s klidem můžu dát i večer místo kakaa. Jo a protože to při objednání z Ameriky docela leze do peněz, házela jsem na IG dotaz, kde by se to dalo sehnat jinde a díky jedné z vás už vím - značka Barcley´s Cup, prodávaná v Country Life, má v sortimentu i pampeliškovou instantní verzi. Rozhodně vyjde levněji než ta americká. Chuťově ji teprve porovnám, složení mají totiž stejné. Mám ji odsud.


*


Matcha Lips, Matcha Tea ve spolupráci s Delibutus

Zdroj


Balzám na rty jsem v náhlém pohnutí koupila na podimním veletrhu Festival Evolution u stánku s Matcha Tea. Delibutus, krajánek z Hradce (Edit: Tak opravuji, díky komentáři Jany a podrobnějšímu prostudování na Ústí nad Labem, ale do teď netuším, proč jsem u nich měla tak zaryté, že jsou z Hradce, nevíte někdo?), který je známý svou unikátní konopnou kosmetikou, vyrábí celou řadu produktů s matcha a s typickou, pro mě naprosto okouzlující vůní. Všechny produkty s matcha - olejové sérum, balzám karité i balzám na rty - mi voní naprosto stejně a přitom třeba v tom na rty najdete jinou skladbu esenciálních olejů, než třeba v séru (konkrétně sladký pomeranč a geránium bourbon - ááá, musím to doma zkusit!). Za koupi balzámu tedy může jeho vůně. Stačilo si přičichnout a už byl přihozený v košíku. Až doma ze složení jsem zjistila, jaký jsem si odnesla poklad. 

Zdroj


Řeknu to takhle. Nemám ráda tato pro mě nepraktická vajíčková balení, která se nevejdou do kapsy, nebo psaníčka. Zase, na druhou stranu, když je hodíte do baťohu, nebo velké kabelky, vždycky ho najdete i poslepu a příjemně se aplikuje. Klouže po rtech, ale nevytváří mastný film, spíš takový mastičkový, zároveň nelepí a když to s ním přeženete, zůstane vám i lehký nazelenalý nádech. Základ tvoří mangové máslo, což oceníte nejen s náchylnými rty na popráskání a vysušení, ale i se zralejší pletí a suchými místy třeba na loktech, nehtovou kůžičku apod. Po pravdě, pro mě je to tak drahocenný poklad, že si ho mažu jen na rty a když mi ho ťafne Áňa, skřípu zubama. Rty nechává vyživené, krásně vláčné, nemá žádnou pachuť, ale tu vůni ze rtů cítím i po delší době (komu je tedy nepříjemná, pozor na to, jen tak se jí nezbavíte a cítím ji třeba i při pití). Používám ho hlavně ráno a večer, jen občas přemáznu přes den, ale je to držák, takže to není moc potřeba. Doporučuju všema deseti, je to můj nový balzámový grál! Mám ho z veletrhu, ale asi ho budou mít všude, kde prodávají i Delibutus. Konkrétně jsem ho našla třeba tady. Jo a je veganský.


*


Pleťový olej Restorative, Puristry

Zdroj


Konečně se v článku dostávám i k mé milované pleťové péči. O značce Puristry jsem Vám už psala dřív - je to nová odnož vývojářky a zakladatelky 100% Pure a jedná se o čistě bylinnou řadu plnou extraktů a složek postavených svým působením na vzájemné synergii. Bohužel, stejně jako u 100% Pure, musím si většinu jejich produktů nechat ujít, protože mají základ v aloe a dost častá je i přítomnost pro mě ucpávajících olejů, popřípadě glycerinu, po kterém se osypávám. Ale! Pleťový olej Restorative je úplně jiný. Obsahuje pro mě naprosto neškodné složky, takže se nemusím bát ucpání pórů, boulí, nebo podráždění, naopak v něm najdete spíš pleť léčící a regenerující oleje a navíc, naprosto úžasně mi funguje už dva měsíce v kuse (a to je co říct, většina takto efektních produktů při dlouhodobém užívání účinky časem opadá).

Olej voní jako les a koření, taková zvláštní a dot nezvyklá, přesto velmi příjemná vůně. Už při jeho aplikaci mám pak pocit, že na sebe dávám něco jedinečného. Funguje mi skvěle - regeneruje, hojí, mírní záněty, projasňuje a co do vyživujících a pečujících účinků je naprosto perfektní. U olejů to mám totiž tak, že buď jsou moc výživné a po pár dnech se začnu osypávat, nebo jsou moc lehké a časem mi nestačí. Třetí možnost je, že mi pleť přímo dráždí a bohužel se to stalo u sér s retinolem (retinoidem) - Lunou od Sunday Riley a sérem od Pestle&Mortar. Luna mi dokonce nějaký čas vyhovovala, ale co se mi zase vrátila hladina hormonů do normální vyšinuté roviny, tak mám pleť na tento tip silných vitamínů až moc citlivou - začne být vysušená, osypává se, šupinkuje a místy červená, občas se i zhorší vrásky. 

Když jsem tak po létě přijela zpět domů, chtěla jsem si pleť vyléčit retinoly. Proto jsem nejdřív sáhla po Luně a po jejím dopoužívání koupila i P&M. No a potvrdila jsem si, že pro mě tento typ vylepšené kosmetiky vážně není, moje pleť to nesnese. Proto jsem se tak nadchla z hned pleť regenerujícího vzorečku Puristry oleje. Dokonce během tří dnů byly pryč i šupinky a najednou jsem neměla suchou pleť. A to jsem přikládala vinu nejdřív počasí, pak novým produktům, pak špatnému čistění, hormonům, nedostatečné životosprávě a v závěru i mým stálým odličovacím produktům. Nenapadlo by mě, že by tak moc mohly udělat 4 kapky oleje aplikovaného jednou denně (čekala bych boule, ale vysušení?!). A ono jo. Restorative olej mě dokázal opravdu zrestaurovat za pár dní a jsem z něj nadšená stále. Takže doporučuju pro všechny citlivky s na neplechy náchylnou pletí. Toto je prostě úžasný olej a i cenově vyjde o hodně levněji, než všechny mnou výše zmíněné. Seženete jej zde


*


Bronzer, odstín 23 Pearly Beige, Couleur Caramel

Bronzer v perleťovém odstínu 23 - barva odpovídá reálu (zdroj)


Tyto bronzery mám doma dva. Jeden v matné verzi v nejtmavším odstínu 26 a druhý právě v odstínu 23 v perleťovém provedení (ten bych označila za středně tmavý). A právě do toho perleťového finiše jsem se zamilovala. U těchto bronzerů to může dost mást - označení perleťový totiž vůbec nepůsobí nějak blýskavě a perleťově, možná v panu, ale po aplikaci na kůži udělá bronzer jen nádherně přirozený saténový efekt. Žádný shimmer, třpytky ani sheen neuvidíte. A to na něm úplně žeru. On totiž dokáže rozjasnit a působit přirozeně stejně jako letní lehce zlatavé bronzery, ale dobře jej využijete i v zimě, díky tomu, že vlastně do latova není (ale do přirozené barvy opálení s odstíny do červena).

V nabídce najdete vždy tmavší a světlejší od matného i perleťového finiše. Matná 26 je víc do hněda a sice mi sedne, ale perleťová 23 na mně působí víc přirozeně a díky růžovějšímu podtónu (byť z dvojice těch perleťových má jít právě o ten do béžova, echt do růžova je ten druhý), tak vypadá jako přirozeně sluníčkem tónovaný obličej. Používám ho místo stínů na oči i na tváře místo zdravíčka a jako bronzer na téměř celý obličej. Dělá krásný, zdravě vypadající, rozjasněný efekt. Propagační řeči mluví něco o super jemném namletí a tím přirozeném efektu při aplikaci na pleť. Je to možné. Pudr je v panu pevně slisovaný, přesto hedvábný na omak, ale naprosto vůbec nepráší (nebo mám jen super štětce, těžko říct). 


Bronzer v matném odstínu 26 - barva odpovídá reálu (zdroj)


Co mě navíc dostalo, bylo jeho složení - nejenže se s ním skvěle pracuje a výborně vypadá, ale obsahuje navíc makadamiový, kaméliový, meruňkový, nebo avokádový olej, squalan, vitamín E - to bych spíš čekala třeba od krémového makeupu, než od lisovaného pudrového bronzeru, takže sušenky zbystří, tohle je něco i pro ně. A myslím, že bude sedět i těm největlejším typům pleti. Schválně jsem vybírala nejsvětlejší odstín v nabídce, abych ho mohla používat i v zimě a nepůsobil jak pěst na oko (na jakékoli fotce, co jsem vám od léta dávala na IG nebo sem na blog, mám na sobě právě tento bronzer). A už jsem psala, jak strašně se mi vzhledově líbi? =D Koupila jsem ho zde. Skvěle se doplňuje s následujícím štětcem..


*


Powder brush, Ecotools

Powder/Blush brush uprostřed (zdroj)


U tohoto štětce vás asi hned na začátku naštvu, ale nedá se koupit samostatně, pouze v té limitované Boho sadě s kabelkou, kterou jsem vám nedávno ukazovala na IG. Kromě zmiňované taštičky obsahuje i tři oboustranné štětce. Oba dva zbylé jsou sice kvalitní a dobře se mi s nimi pracuje, ale neřekla bych, že jsou nenahraditelné a něčím jedinečné oproti ostatním podobným. Kdežto duo Powder/Blush štětců je naprosto dokonalé. Ten na pudr miluju ještě víc. Má skvělý tvar, akorát dlouhé, výborně střižené štětiny a na aplikaci pudru nebo bronzeru, zkrátka čehokoliv na větší plochy obličeje i dokonalý tvar, hustotu (je krásně přizpůsobivý, nečekejte pevné a tvrdé nárazy štětin, jako třeba u RMS štětců apod.) a spojení zdobných ornamentů s naprosto dokonale do ruky padnoucí násadou už jsou jen příjemným bonusem. 

Zkoušela jsem ho porovnávat i se štětci Real Techniques (konkrétně Powder brush, Blush brush a Multi task brush), ale všechny jsou oproti němu moc husté a tím i pevnější a tvrdší. Jediný, který se mu jemností nejvíc blíží je ten zvláštně dlouhý a do kulata sestříhaný Blush brush, ale ten mi zase dělá moc širokou stopu a díky střihu do špičky není pro tento druh produktů tak vhodný. Kdybyste chtěly najít podobný přímo u Ecotools, i tam můžete narazit. Každá jejich produktová řada je totiž jiné kvality. Některé limitky byly pro mě nepoužitelné a musela jsem je hned poslat dál, některé (třeba ten cestovní mini set asi za 80,- Kč na iHerbu) jsou fajn, ale nikdy nedosáhly toho, čeho tento. Toho, že jsem se poprvé bezmezně zamilovala do štětce, byť jsem do té doby myslela, že se jedná pouze o funkční záležitost jako třeba škrabka na brambory. Až do té chvíle, dokud jsem nevyzkoušela tento.

A už jen rychle k jeho druhému konci - tomu tvářenkovému.. Nese stejné kvality i podobné vlatnosti jako ten na pudr - je jemný, do kulata střižený, ale narozdíl od něj plochý. Štětiny nejsou tak husté, takže je výsledný efekt jemný a velmi přirozený a velikostí mi akorát vyhovuje na můj asi docela malý obličej. V podstatě to dopadlo tak, že co tuto sadu mám, tak denně používám tuto dvojici a je mi jedno, jestli jsem mimo domov, nebo ve své koupelně, vždycky sáhnu po nich. Kdybyste po něm taky zatoužily, mám ho odsud.




Sérum pro posílení vlasů, Záhir

Zdroj


O tomto séru jsem vám tady i na IG básnila tolik, že snad už to víc ani nejde. Vždycky jsem myslela a na kokosáku měla i potvrzené, že mi oleje vlasy jen zmastí a zatěžkají a přitom z nich udělají suchou koudel. Pak jsem poprvé vyzkoušela tuto směs olejů od Záhiru a opět, nebudu kecat, ke koupi i k použití samotnému mě přesvědčila především jeho úžasná vůně!! A tak jsem si jednou namočila vlasy, od kořínků až po konečky nanesla pár pumpiček tohoto pokladu, zamotala do ručníku a nechala působit. Pak jsem si vlasy jen umyla šamponem a nechala tak. Výsledkem byly nádherně definované, pružné, měkké, nekrepaté vlny, do kterých si musím pořád sahat a hlavně si k nim pořád voním. Vůně ve vlasech mi totiž vydrží až do dalšího mytí (7-10 dní s přehledem).

Sérum má tak skvělé složení, že jej můžete použít i na pokožku a sušenky klidně i na obličej. Já jsem se pro jeho vůni zatím držela jen vlasů a jednou jsem ho dala i na tělo - krásně opečoval a vyživil, úžasně voněl,  ale při 55ml balení to pak letí, tak ho radši používám striktně jen na vlasy. Od té doby, co ho mám, mi plně nahradil kondicionér na vlasy a ty zbylé otevřené odsunul do pozadí (asi se s nimi budu holit - krém na holení od 100% Pure, no to mě podrž! =D). Seženete ho všude, kde mají Záhir věci, myslím, že i na Biooo, nebo přímo na ofiko stránkách tady.


*


Na tyto produkty vám můžu přísahat a věřte mi, že kamkoli cestuju, jedou se mnou. Kdyby se toto všechno nacházelo v jednom beauty boxu, byl by to můj ideál - taková KPZ. 



A jaké máté své top produkty za poslední měsíce vy?

9 komentářů:

  1. Míšo, moc pěkný článek! Mrknu po tom bronzeru Coleur Caramel, mám od nich nově korektor v kalíšku a moc příjemně mě překvapil :-) jinak, Delibutus je původem z Hradce? Mám za to, že je to místní Ústecká firma, konopí do produktů dokonce pěstují v nedalekém lesíku směrem na Děčín.. Ale možná, že dříve sídlili v Hradci..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky moc za věcnou, už jsem to opravila. Hledala jsem všude možně a nevím, kde jsemna ten Hradec přišla, ale přitom ho mám do paměti fakt hodně vrytý. Tak třeba se ta záhada časem vyřeší ;)

      Jo a ten bronzer, určitě na něj jukni. Já jsem ho osobně před koupí nezkoušela, takže koupě byla čistě naslepo podle fotek na netu a jsme za něj hrozně ráda =) A ten korektor v kelímku mi zase od nich vůbec nesedl. Jak ho používáš?Třeba jsem ještě nepřišla, jak na něj =)

      Vymazat
    2. No já s ním zakrývám samozřejmě neplechy, což je pro to, co mám na obličeji, moc hezký výraz.. :-D pod oči mi taky nepřijde marný, ale na kruhy netrpím a semtam nějakou vrásku zvýrazní, tak ho mám přecijen primárně na ty uhráky.. Ale je pravda, že je lehce suší a strupy spíš zvýrazní, takže asi jak na co. Zatím jsem však nenatrefila na přírodní korektor, který by nebyl mastný a mazlavý, nesrážel se a kryl takhle obstojně :-)

      Vymazat
    3. Aha, tak to já u korektoru zas ehledám spíš nějaké pečující vlastnosti - zapudrovat ho můžu vždycky, ale jakmile mi zvýrazní suchá místa, která u něčeho, co chci zakrýt, většinou vždy jsou, tak mě to štve. A do těch vrásek leze teda pekelně a to skoro žádné nemám. POd očima ho vůbec nesnesu a na neplechy se mi zdá zase moc vysušující a kupodivu málo krycí =D (Zkoušelas ten od SoBio? Ten je několikanásobně víc krycí, nezvýrazňuje šupinky a přitom drží dlouho), ráda mám ještě ten od RMS, ale ten by na Tebe byl moc mastný =D

      Vymazat
  2. Tak na ten bronzer si brousím zuby jakou dobu a pořád si říkám Ne nepotřebuju ho...ale asi neodolam 😄. Totéž u Ecotools, koukala jsem na ně v cizině, asi 3x je měla v ruce a zas Neee, nepotřebuješ je! Pak jsem si řekla že jsou nepraktický, tyhle dvojí štětce jsem nakonec vždy odložila, když se nedají dát do kelímku. Jenže ten mám na kosmetiku supliky a štětce leží...no a v ČR už samozřejmě nesehnatelné...:o)
    Bergamot jaem si měla vzít místo Petit Grain, bohužel to absolutně není pro mě. Ale budu mít miniatury všech, tak zkusím míchat a míchat 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, Petit Grain bych si v parfému nelazjla, jak tě to napadlo, popiskem, nebo předchozí zkušeností s touto esencí? ALe kombinovat určitě půjde, trochu ho zjemnit a osladit a moho by to fungovat - prostě ho nějak přetřískat, aby nebyl cítit =D
      Ty štětce - přesně stejné myšlenkové pochody jsme měla i já! Koukala jsme na ně různých YT videích už několik měsíců, pak mě vždycky odradila jejich oboustrannost a cena a nakonec, když jsem měla pětistovku nazbyt a chtěla si fakt udělat kosmetickou radost, tak jsem je radši bez opětovného promýšlení koupila a bylo. A od té doby je, ke svému překvapení, opravdu denně používám. Jsou příjemné jak na pohled, tak na úchop a opravdu dobře se s nimi pracuje - ve spojení s tím bronzerem je to kosmetická lahůdka (a to nikterak neholduju ani dekorativce a už vůbec ne štětcům =D) A sice nemám šuplíky, ale mám je v koupelně v té taštičce a tahám je odtamtud..

      Vymazat
  3. Tak jsem se poprvé v životě nechala zlákat a bez očichání koupila ten Bergamot - a jsem moc spokojená. Díky za tip! V poslední době mi chemické parfémy vadí. Máš ještě nějaký voňavý objev?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Evi, to jsem moc ráda!! No jasně, ještě je velmi líbivá samotná Mandarinka taky od Balm Balm a já miluju i Tonku nebo Yuzu od Florascent ;) Ale je toho daleko víc! Počkej na článek o oblíbencích za rok 2017, bude snad brzo, tam jich bude víc ;)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...