středa 31. května 2017

Když bolí kolena a tělu něco chybí.. | COLLALLOC kolagen


Nadpis je poněkud zavádějící, protože kolagen coby potravinový doplněk nemusí nutně sloužit jen na bolavé klouby, svaly, šlachy.. Kolagen je známý pro své celostní působení v organismu. Je to tělu přirozená látka, která v něm věkem ubývá, protože se přestává sama tvořit. Když ji tedy začnete tělu znovu dodávat, můžete se těšit i na další doprovodné benefity, jako je zdravá pleť, zdravé a rychleji rostoucí nehty, vlasy, obočí, řasy, méně vrásek, podpora regeneračních procesů a k tomu všemu vás nebudou bolet ani ta kolena, třeba..


O potravinových doplňcích a vitamínech se mi píše dost těžko. Nedá se objektivně posoudit účinek, protože oganismus každého z nás funguje jinak, odlišně rychlými procesy v těle, mají rozdílnou snášenlivost na různé preparáty, výchozí stav je každého jiný a účinky se tak nedají moc dobře zhodnotit. Můžu vám tu stokrát napsat, jak mi kolagen zachránil koleno a vždy se najde někdo, kdo mi na to odvětí, že jemu nepomohl nijak. Naopak můžu napsat, že na mě nijak neúčinkuje, že je to jen další zbytečnost a sesype se na mě halda lidí, jak jim to prospělo. Ač vás ještě nechávám tápat, tak to prozradím hned na začátku článku - jsem v tom prvním táboře. Sice mi to nezachránilo koleno, nebylo to tak vážné, ale přestalo mě bolet. A nejen to. Ale o tom podrobněji až dál..


Kolageny se dělí na několik typů a nám pouhým smrtelníkům (koncovým uživatelům) bude plně stačit, když je budeme rozdělovat do tří základních skupin. Tedy, já osobně se spokojím s těmi prvními dvěma typy:

  • Kolagen I. typu je tělu nejpřirozenější forma kolagenu, která se v něm přirozeně nachází a tělo s ním tak dokáže nejlíp a nejeefektivněji pracovat. Osobně mu přezdívám kolagen "krásy", protože právě tento typ má přímý vliv na vlákna a vazby v pokožce a nejde tedy "jen" o nápravu bolavých končetin, ale o nápravu pokožky. Od tohoto typu se můžete dočkat takových  kouzel jako výplň vrásek (klinicky ověřeno - vrásky jsou opravdu mělčí, protože kolagen pomůže jakoby vyplnit a zpevnit ochablá vlákna hned pod jejím povrchem), lepší regenerace pleti, zdravějšího vzhledu, prostě budete mít pleť jako dětskou prdelku. A víte odkud toto přirovnání pochází? Právě od míry kolagenu, kterého mají děti největší dostatek a pokožka se jim tak rychleji uzdravuje, je stále hladká a pěkná..
 
  • Kolagen II. typu je už tím klasickým kolagenem, jehož účinky znáte z každé druhé reklamy pro seniory. Má vliv především na klouby, chrupavky, vazy, šlachy, prostě pomáhá napravovat únavu materiálu tělního aparátu. Pomáhá při regeneraci např. po operaci, při bolestech kloubů apod. 


V Collallocu najdete vyvážený mix všech tří základních typů najednou (ten třetí je prý dost podobný prvnímu - působí na pokožku i kosti). Kdybyste však chtěly zkusit dražší variantu jen čistého I. typu kolagenu, tedy s účinkem hlavně na vrásky a pleť, tak se jukněte na  kolagen od CBN - koupila si ho moje mamča a už třetí týden pozoruje, jestli něco vypozoruje oproti Collallocu - ten měla totiž taky.


336x280.png
Reklamní banner, ale hrozně se mi líbí, musela jsem ho sem dát =D


Jinak, o Collallocu se píše poslední dobou docela dost. Je to novinka na trhu s výživovými doplňky, mají krásné obaly, dobrý koncept, za sebou oporu ve švýcarském původu (taky věříte o trochu víc produktům, když je na nich napsán původ ze Švýcarska?), slibují jednu z nejvyšších  koncentrací kolagenu na denní dávku na trhu spolu se zárukou kvality a čistoty suroviny. Já se přiznám, že jsem ho dostala k testování už v lednu, pak jsem pokračovala v dalším používání ještě dva měsíce a vždy, když jsem o něm něco chtěla napsat, vyrojilo se víc recenzí najednou a já se stáhla. Nechci, aby tohle vypadalo (i přes pozitivní zkušenost a ladění článku), jako PR, takže tu dnes nebudu prezentovat obecné povídání o firmě, ani o Collallocu a kolagenu jako takovém - jen to nejnutnější, co je třeba vědět a hlavně, jak to fungovalo mně. Zbytek si můžete přečíst všude jinde na internetu, nebo na jiných blozích..

Od alergické reakce na vitamíny pro těhotné ve 4. měsící těhotenství jsem na všechny výživové a vitamínové doplňky zanevřela a jala se to jíst "po kilech" v čerstvém ovoci a zelenině. Nemám ráda moc umělé cpaní do těla něčeho ve formě pastilek. Ke kolagenu bych se asi nedostala, nebýt toho, že mě na podzim začala bolet kolena. Už jako malá jsem na baletní konzervatoři chodila k profi sportovním ortopedům a nakonec i skončila s baletem pro diagnózu "uvolněné kolenní klouby" (a taky pro to, že mě to nebavilo a byla to strašná dřina, ale o tom zas někdy jindy). Asi se na mně začala projevovat narůstající váha Áni, kterou jsem se sice už snažila moc nenosit, ale přeci jsem ji několikrát za den zvedla, chovala apod. a při váze dvanácti kil už dostává pomalu stárnoucí kloubní aparát pořádně zabrat. Zvlášť, když máte dispozice k problémům už z mládí. A skončila jsem u Collallocu.





Jedná se o čistou formu kolagenu, takže tam nebylo nic navíc, jako ve většině pastilek (leštidla, barviva, příchutě, konzervanty) a nemusela jsem se štítit to polknout. Víte jak, plácám se čistou přírodní kosmetikou, už jsem přesedlala i na bio dekorativku a teď do sebe budu cpát vnitřně nějaké fujtajbly?! Toto je prostě čistý, bílý, lehce krystalický prášek, který nasypete do skleničky, zalijete trochou vody, necháte rozpustit (nechávám i půl hoďky, někdy mu to trvá) a pak vypijete. Chuť nemá žádnou, chutná jako voda a mně voní jako kyselina citronová, když si čuchnete k sáčku. Když chci podpořit pitný režim, zaliju dvěma deckami, když spěchám, nebo jsem už přepitá, zaliju jen deckou. Funguje mi to stejně. Jen to před vypitím pořádně promíchám.

U volby takovýchto přípravků je velmi důležité hledat jejich koncentraci. Divily byste se, kolik preparátů je na trhu, stojí několik tisíc a jejich koncentrace je tak mizivá, že schroustat místo toho kostku hroznového cukru, vyjde vás to účinky nastejno. Vlastně nastejno ne, v hroznovém cukru nemáte tolik syntetických sajrajtů. Když tedy vybíráte podobný produkt, vždy se dívám ne na celkovou koncentraci látek v balení, ale na koncentraci denní dávky, tam už vím, na čem jsem. A klasicky - vyšší čísla = lepší čísla. Jeden sáček Collallocu obsahuje denní dávku o koncentraci 3300 mg. Což není vůbec špatné! Srovnejte si to třeba s konkurenčním a dost často skloňovaným Inca collagenem, který má denní dávku jen 3000 mg a stojí dvojnásobek.. Jasně, čísla nejsou všechno a Incu jsem nezkoušela, ale kdo kopete za Incu, zkuste třeba Collalloc, jestli na tom není něco pravdy a těch 300mg denně navíc neudělá ještě větší zázraky..



O balení si myslím svoje.. Moc se mi líbí design krabičky i barvy a také praktičností balení jednotlivých denních dávek po samostatných sáčcích - každá krabička obsahuje várku na jeden měsíc, tedy 30 sáčků. Na cesty je to super. Horší už to je po ekologické stránce, protože tak každý den vyhazujete sáček a při pravidelném používání se vám to časem hezky nabaluje.. Možná bych brala mít možnost koupit jak v sáčcích balené denní dávky pro případy cestování, tak na domácí použití pikslu a prostě si ji doma odměrkou odsypávat..


Ale teď už přejdu k účinkům, protože ty vás asi budou zajímat nejvíc..

I. měsíc užívání
  1. týden - nic se neděje
  2. týden - nic se neděje
  3. týden - že by mě míň bolela kolena?
  4. týden - opravdu mě míň  bolela kolena a líp se mi vstávalo z postele

II. měsíc užívání
  1. týden - sakra, nějak mi narostlo obočí (škoda, že ne i řasy)
  2. týden - to mám na čele vážně nové vlasy??? (jo, začaly mi růst "baby" vlásky)
  3. týden - kolena v pohodě, když je nadměrně nepřetěžuju, vše jde snáz
  4. týden - "super", musím jít znovu na úpravu obočí

III. měsíc užívání
  1. týden - mám lepší nehty, nebo je to tou posilující kúrou na ně?
  2. týden - jo, mám pevnější nehty!
  3. týden - vlasy jsou pružnější a lesklejší (ani po henně nejsou tolik vysušené)
  4. týden - vždyť já vlastně žádný kolagen nepotřebuju


Shrnula jsem vám to do jednotlivých myšlenek, které mě fakt napadaly. Nemá to být jen rádoby vtipná forma psaní recenze. Znáte mě, kdybych se k jednotlivým týdnům rozepsala, budete to číst až do smrti a tam už vám nějaký kolagen navíc bude na nic. Zvlášť chci upozornit na poslední bod čtvrtého týdne třetího měsíce užívání.. Ten bod mě stál už dva tisíce a další 2 měsíce bolestí kolena.. Zapomněla jsem totiž podotknout, že mi je 33 let. Necítím se jako stará a asi ani nikdy nebudu, nemám to v povaze, ale v tomto věku se už tvorba kolagenu dost omezila a v podstatě ho začíná být v těle nedostatek. Proto se i s příchodem třicítky začnou projevovat bolesti kloubů apod. a okolí si z vás dělá srandu, že "už nejste nejmladší, tak co se divíte". No a mně došla všechna nafasovaná balení kolagenu a já si pokusně neobjednala další, co se jako stane..

Po rozmíchání a plném rozpuštění - je to jako byste pily čistou vodu..


První měsíc po dobrání posledního balení to bylo ještě dobrý. V podstatě jsem se vezla na vlně účinků, které mi během tří měsíců užívání Collalloc zajistil. Horší to už bylo druhý měsíc, kdy jsem si začala uvědomovat lehce zhoršený stav pružnosti pleti a vlasů (lesk zase ubýval) a rozdrápané boláčky na nohách po holení se přestávaly tak dobře hojit. Všimla jsem si, že mi začaly vív při odličování vypadávat řasy. Co však bylo blbý už dost, tak se mi vrátily bolesti kolene a to tak, že mě tam na férovku začalo dost bodat při každém našlápnutí na schod, až se mi podlomila noha. A to byl ten popud, který jsem potřebovala a  začátkem května jsem objednala další balení.

Teď už ho zase beru cca dva týdny  a pomalinku se začínám vetit. Ale je jasné, že pokud pro to nic jiného neděláte, tak asi nemůžete chtít, abyste po něm měly okamžitě vyřešené všechny problémy s nehty, vlasy, klouby, pletí, když je příčina třeba někde jinde, ne jen v nedostatku klagenu.. Je to pomocník, ne zázračný léčitel. Já jsem jeho účinky na svůj organismus shledala jako nadmíru pozitivní a budu v něm pokračovat dál. S kolenem zkusím něco udělat, protože se už přes tři roky nehýbu, necvičím a tělu i psychice to dost chybí.

Za sebe bych ho doporučila každé, která má podobné problémy jako já a která ocení široké spektrum nabízených účinků. Rozhodně ho považuju za kvalitní a něco dělající záležitost a ne jen za reklamní a na nemocných lidech těžící doplněk, kterých teď najdete plné lékárny (kolagenů jsem zkoušela víc, až tenhle něco dělal). A protože jsem sdílela s firmou jejich nadšení z výrobku a oni byli nadšení zase z mého nadšení, domluvili jsme se, že vám sem dám soutěž o jedno balení a níže najdete, jak se zúčastnit. Výherce budu losovat aplikací a kdo nevyhraje, nezoufejte, dávka na měsíc vychází na necelých 600,- a koupit ji můžete zde, nebo proklikem  v následujícím banneru. Při nákupu dvou a víc krabiček máte už poštovné zdarma a doporučuju koupit aspoň dvě, abyste měly možnost zaznamenat účinky a podle nich se případně rozhodnout, zda v něm dál pokračovat, nebo ne. 


collalloc-500x500.png


Podmínky soutěže:
  • soutěž potrvá po dobu 3 dnů od data vydání tohoto článku
  • výhru budu zasílat v rámci ČR a SR
  • pro účast v soutěži mi napište sem pod článek do komentu odpověď na následující otázku:
 
Na co byste kolagen využily a s čím myslíte, že by vám pomohl? Případně, zda s ním máte už zkušenost a jakou?

  • pokud budete sdílet moje upozornění na tento článek na FB, případně ještě označíte zase pod stejným postem na mém IG svou kamarádku, které myslíte, že by se kolagen taky hodil, máte navíc vstupy a tím větší šanci na výhru
  • Výherce vyhlásím 4. den na IG i FB, takže pak sledujte můj profil, abyste se mi případně ozvaly a domluvily jsme se na zaslání výhry (když se neozvete, po upozornění budu losovat znovu)




33 komentářů:

  1. Ha, diky, usetrila jsi mi spoustu penez, protoze me nahlodal nekdo na IG na IncaCollagen (ananaska beztak :D) a uz ho asi mesic vzdycky soupnu do kosiku, ale pro kartu uz nedojdu. Musim zaklepat, s koleny, vlastne klouby obecne problem nemam pri bezne zatezi, laka me pro svuj efekt na nehty, na ktere uz jsem vyzkoušela fakt ledasco a na malinke strie na stehneh, ktere sw mi delaji samovolne i bez vahovych vykyvu a mazani nepomaha zadne. Fakt diky, za usporu utratim na iherb :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, teď jsi mě rozesmála - prý "úsporu utratím na iHerb"! =D Jsi mi připomněla, že je jestš dneska sleva na Bank holiday na Naturisimu a já tam nechala už nemalou sumu peněz =D Jsem zvědavá, jak Ti Collalloc zabere na strie, měl by to obsáhnout taky právě v rámci regenerace kůže. Mně po těch 3 měsících viditelně s kůží pomohl, tak dej určitě vědět, jak jsi dopadla se striemi ;) A nehty se Ti zlepší, dle mých zkušeností, už o dost dřív ;) A jasně, pokud je máš zničené, jako já (úplně ztenčené a sloupané z horních vrstev, tak pomůže jen nechat odrůst, ale v tom zase kolagen pomůže, protože porostou rychleji.. No a Inca - fakt nechápu tu cenu a ty mg na denní dávce.. Ono je to zvláštní, protože třeba ten CBN, jak se o něm zmiňuju, vychází piksla na dva měsíce na 1700,- ale nejhorší je, že jsem ji mamče kupovala a přitom do teď ani nevím, kolik mg denní dávka má - nikde to nepíšou a na piksle jsem to taky nenašla. A pak tu nabádám, ať nikdo nevěří reklamním řečem a sama podle nich kupuju =D

      Vymazat
  2. Dobrý den, je mi čerstvě 33 let, mám 5 měsíční dcerku, která je velmi kontaktní dítě a úplně nejradši by se celý den nosila v náručí. Já jako nezkušená matka jsem na toto ze začátku ,, přistoupila" a teď je velice težké jí to odnaučit ��. Vím, můžu si za to asi částečně sama, ale....��. Nevím, zda to s tím souvisí, ale už hodne dlouho mě bolí kolena( nejhorší je pro mě vstát ze záchoda����). Taky jsem si myslela, že vypadávaní vlasů se mi po porodu vyhnulo, ale poslední cca tyden ho pozoruji víc s víc. Na své dlouhé vlasy do pasu jsem byla vždycky dost pyšná...Váš článek mi tedy přišel rovnou náhodou na IG do cesty. Ráda bych přípravek tedy vyzkoušela, každá ušetřená koruna se na mateřské hodí. Krásné letní dny! Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, Áně jsou sice za chvilku už dva, ale o to je těžší (zase ji ale za den zvednu určitě míňkrát než Ty/Vy malou ;) Taky je hodně časté, že při kojení po porodu dochází k bolestem kloubů, kolen a zad především. Já to teda nezaznamenala, ale třeba se mi to začalo hlásit teď..? přeci jen furt kojím.. A nošení malé a kontaktní rodičovství - tomu já fandím a vůbec nemám ráda ty názory alá "sis naběhla, když ho/ji nosíš" - a kdy jindy mám dítě nosit a chovat, než když je takhle malé, jde to a chce to? Za chvilku už bude před jakýmikoli projevy rodičovské lásky zdrhat =D
      Ale Collalloc fakt doporučuju, myslím, že se bude hodit na pokrytí všech problémů od padajících vasů, přes výživu nehtů a pleti až po ta bolavá kolena ;) A držím palce v soutěži =)

      Vymazat
  3. Collaloc mám v plánu si pořídit, už asi rok užívám Inca collagen, ten je fakt super, ale jak píšeš, účinkovat mvydrží max. 2 měsíce a pak je potřeba nasadit ho znova, poznám to podle toho, když mě začne bolet kyčel. Collaloc chci zkusit hlavně kvůli ceně, podle recenzí na internetu by měl mít stejný efekt jako Inca collagen, tak snad mě nezklame, jinak na mě má kolagen podobné účinky jako na tebe - rychle mi rostou vlasy, dorostlo mi obočí, vypnutá pleť, akorát od té doby, co ho užívám mám vyšší výskyt pupínků, tak nevím, jestli to může mít takový negativní vliv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, to je otázka do pranice.. Vyšší výskyt pupínků by to nemělo mít za účinek, spíš naopak.. Nezměnilas ještě něco jiného? Většinou za to může třebai blbost, třeba kvalitnjší složení nějakého produktu apod.. já takhle nemůžu nic s aloe v základu, ať už je to tonikum, krém nebo sérum a právě to má obdobné průvodní projevy.. Tak jsem zvědavá, jestli Ti Collalloc bude fungovat líp, než Inca, už jen pro ty vyšší koncentraci..

      Vymazat
    2. Myslela jsem si, že by to mohlo být používáním pleťových olejů, ale ty jsem začala používat až později, zhoršení nastalo cca po prvním měsíci užívání, tak mě nic jiného nenapadá, tak uvidím po Collallocu, doufám, že to nebude ještě horší, když je tam vyšší dávka :), ale pořád lepší pupínky, než bolavé tělo.

      Vymazat
    3. Ještě by to mohlo být třeba jako u přechodu na přírodku - čistícím procesem? Aby mohla být pokožka lepší, musí ze sebe nejdřév dostat to špatné, co se v ní skrývá.. Což by třeba i víc korespondovalo s tím, že se to začalo objevovat až po měsíci používání kolagenu..? Zajímavé..Já to tak mám někdy jako reakci na novou přírodní látku, třeba i silnější, na kterou není pleť zvyklá.. Stačí mi vysadit, po čase zase nasadit a už je to zpravidla fajn =)

      Vymazat
  4. mám po dvou operacích kolene sice už před delší dobou, ale co teď víc cvičím, tak je sakra cítím a navíc křupu tak, že se přítel vždycky bojí, že se rozpadnu :D takže u mě je to jasné, navíc ani pleť nemám 100 %, takže bych nějakou vzpruhu uvítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad Ti zabere ;) Každopádně bych ho neváhala vyzkoušet, mně na koleno pomáhá opravdu den ze dne víc a to už to zkousím a fungje tak druhý pokus za sebou ;)

      Vymazat
  5. Takze další věc co nutně potřebuji, děkuji pěkně! Taky mam problémy s koleny, jen jsem je jeste nazacala řešit, tak teď aspon začnu. A kdyby to mělo mít vliv na moje papírové nehty, tak se taky zlobit nebudu, takze dekuju za tip na Collalloc! adela.eisenhoffer@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stálo, Adélko ;) Hlavně ať pomůže, na to co popisuješ, by měl levou zadní ;) A díky moc za mail (příště ho aspoň dej třeba se "zavináčem", jinak Ti začnou chodit spamy jako blázen (true story.. =/) A přeju hodně štěstí v soutěži ;)

      Vymazat
  6. Jéé, tak ten bych potřebovala jako sůl :-). Za nějaký ten rok překročím třicítku a klouby už nejsou, co to bývalo (nikdy bych nevěřila, že to přijde tak rychle :-D). Cca od puberty mám potíže s kyčlí (mudři to zhodnotili, že s ní nic nemám a když mě bolí, tak si mám vzít prášky nebo prostě nechodit :.D) a teď se mi dost ozývají kolena. Přikládám to tomu, že dennodenně nosím půlroční dcerku už od porodu (prostě těžký bojkot kočáru a přiznám se, že to mám moc ráda, když ji mám stále nablízku a ona je pak taková spokojená :-)), občas k tomu tahám i dvouleťáka (holt občas bolí nožičky a domů daleko) a hromadu nezbytných věci a to je docela zátěž, když k tomu připočtu celkové vyčerpání a po dvou těhotenstvích a dlouhodobém kojení vycucaný organismus, tak se těm kolenům zas tak nedivím :-D Ale potřebuju to řešit, protože už mě ta bolest dost trápí, takže každopádně díky za tip :-)
    A pleť, nehty, vlasy by taky zasloužily nějakou vzpruhu, přece jen se jim nedostává plné pozornosti a je to na kvalitě a vzhledu bohužel znát :-(
    Jo a teoreticky by to mělo být dobré i na meziobratlové ploténky, což? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, mělo by to být dobré na vše, co popisuješ a to tahání dvouleťáka znám. Těžko říct, jestli je horší tahat lehčího půlročákčka častěji, nebo občas těžkého dvouleťáka.. =D Každopádně je to záhul a to kojení je taky maso, jsem ráda, že jsem neměla nijak zvlášť problémy s vlasy, nehty ani s pletí.. Takže něco, co není plné fujtajblů a dokáže to pomoct na všechny zmiňované problémy, je super věc a jsem ráda, že jsem na to narazila ;)

      Vymazat
  7. Miso, ja bych ho urcite využila na plet, ale i ta kolena povrzavaji😀 Co si budeme povídat. Jinak jsem na tenhle druh kolagenu zrovna koukala a ty mi sem hodis článek 👍 Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, jestli to nebude, Andrejko, tím, že se většinou takto někde "sejdeme" a pak máme chuť na podobnou kosmetiku, nebo potřebujeme řešit podobné problémy ;) Na Collalloc určitě koukni, nedělala jsem sice nějaký super hloubkový research, ale tento mi vyšel koncentrací a účinky z nabídky na trhu opravdu nejlíp, ostatní neměly vtipně uvedenou koncentraci a stály minimálně dvojnásobek

      Vymazat
  8. Co si budeme povídat, kolagen je součástí našeho těla a postupem času jej není tolik a i já to cítím na kloubech. Avšak hlavní důvod, proč bych ráda takovýto druh produktu vyzkoušela je především v tom, že se léčím s alopeciíí a vše, co podporuje růst vlasů a jejich regeneraci, především regeneraci vlasové pokožky, je přesně to, co potřebuji. Teda kromě toho, že bych se z toho přestala stresovat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže vlastně dvě mouchy jednou ranou - zbavit se toho a plus se zbavit i trochu příčiny, protože ji taky jako ekzémy zhoršje stres, že? =) No, já si zase slibuju, že mi to pomůže vyléčit ty rozdrápané ruce a nohy a fakt to vypadá, že se ranky začaly rychleji hojit a neobjevují se další, tak snad o bud do letní sezony tílek a šatů dobrý (teď nosím sukně pod kolena a rukávy po lokty =/ =D

      Vymazat
  9. Tak tenhle článek přišel v pravou chvíli, už pár týdnů si říkám, že si musím něco takového koupit na svůj kotník, který jsem měla před pár lety na třikrát zlomený a teď ho začínám čím dál více cítit... ale nějak nemám čas pročítat všechny informace o produktech, tak vyzkouším a uvidíme, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ony ty info jsou někdy i pořádně skryté a občas se je nepodaří stejně nikde najít. Nechápu. Když už to má být produkt, který se pyšní údajně tak vysokou koncentrací oproti jiným, pak by to měl vypsat. Když to tam neuvedou, hned to na mě působí jako blamáž a nevěřím jim ani slovo (asi největší ponaučení, které mi dala přírodní kosmetika =D). Proto jsem příjemně překvapneá Collallocem, že nejneže to tam má všechno hezky vypsané, ale uvádí celé info včetně koncentrace. A Inca taky, abych jim nekřivdila.. Ale jsou takové, které chtějí dva tisíce za balení a dozvíš se jen fůru reklamních řečiček.. Tak doufám, že na kotník zabere, mně na to koleno pomáhá den ode dne víc =)

      Vymazat
  10. Super doporučení, Míšo....ten bych potřebovala. Netahám sice dítě, ale postiženou maminku. Udělám pro ni všechno na světě, ale na druhé straně...také potřebuji nějakou vzpruhu. Po třech letech péče mne začíná bolet celý člověk... bodlo by nějak "okolagénovat" klouby, páteř, pleť a vlasy....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, musíme o sebe pečovat, abych to "všechno" utáhli ;) =D Přeju hodně štěstí ;)

      Vymazat
  11. Tý jo, já dnes celý den přemýšlím, že večer po práci zasednu k netu a obhlídnu kolagen, a pak narazím na tento příspěvek. :) Dohnaly mě k tomu bolesti kolen, který mi začaly paradoxně při sportu - běhu. A to hlavně, když běhám delší trasy... takže ta blížící třicítka je asi znát. :) Ale běhání miluju, tak mě to trošku vzalo vítr z plachet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, tím se nenech odradit, jen prostě přidej tělu trochu extra výživy navíc, když má teď extra výdaje ;) Znám to od Ondry.. běhá maratony a 10 km mu přijde jako lehký výklus "kolem baráku" =D Co je super, tak používá nějakou speciální sportovní syrovátku, jmenuje se to WPC80 natural CFM - mají ji i v několika příchutích (kamarádka si třeba nemůže vynachválit příchuť cookies ;) a hodně mu to pomáhá. Prodává se to i po kilových balících a vychází to na nějaké tři kila a pije se to hned po tréninku nebo doběhu. Od té doby, co to pije, tak ho po tréninku neberou křeče ani nebolí svaly nebo klouby (A ten ž to má k té 40 blíž než my obě dohromady ;) no a ten kolagen, tím bych začala, to je na kolena prostě nezbytnost. Mně to fakt pomohlo už několikrát, takže o prostě budu pít, dokud budu chtít chodit, asi.. =D

      Vymazat
  12. Ahoj Míšo, zkusím štěstí v soutěži :) Mně by se hodil COLLALLOC snad na vše. Poslední rok mám bídné nehty, na nehtech pravé ruky (upozorňuji, že fakt jen na jedné ruce) se mi dělají hrboly na pohled dost viditelné a navíc se mi nehty lámou. Vlasy na tom nejsou o moc líp, jsou prořídlé a bez života (když se dívám na fotky před rokem, tak se nestačím divit :() a pleť po vysazení HA již asi před 5 lety je problematická. Klouby mě bolívají tak nějak občas, ale hlavně záda, to bude spíš ze sedavé práce a špatného držení těla. Takže díky za tip, třeba se na mě usměje štěstí a když ne, tak popřemýšlím o investici :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Saši, ale to je zvláštní, že jen na jedné ruce..? A čím to je, neschází Ti něco, když je to takhle plošně? Tak držím palce, třeba by Ti kolagen pomohl.. Ale když je to takhle plošné, zkusila bych to nějak vykoumat a vzít přes celostní medicínu.. (chybí mi tu zamyšlený smajlík jak na Insta =D

      Vymazat
  13. Nič proti Collalloc, ale viete o tom, že 1 kg hydrolyzovaného kolagénu zoženiete za 3-4 stovky v každom obchode s výživou pre športovcov? Ak správne počítam tak je aspoň 15x lacnejšie ako tento švajčiarsky zázrak, just sayin´ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Super postřeh.. Na to mám pár argumetnů, ne obecných, ale čistě svých.. nikde na žádné stránce fitness výživových doplňků jsem nenašla koncentraci v mg na dení dávku. Vždy je tam jen určeno v gramech doporučené dávkování a to okolo 10-15g denně, což je už doceladost. Tzn., že není asi tak koncentrovaný, vzhledem k tomu, že Collallocu stačí na den 2 g.
      Taky byl většinou hovězího původu, toto je mořský=rybí. A už z logiky věci, než bych vše prostudovala a dostala se k požadovaným informacím, které většinou nejsou nikde uvedené, zabralo by mi to tolik času, že i kdyby vyšel nakonec nějaký levněji, stál by o to víc na mém čase, kterého zas tolik nemám. Takže u mě to vyhrává Collalloc.
      P.S.: ještě trochu počtů.. našla jsem náhodně na namaximum nějaký prémiový čistý kolagen, který vychází kilo na 639,-, což je při dávkování právě 15g denně ani ne 2x dražší.. Takže tak. Just sayin´ =)

      Vymazat
  14. Kolagen užívám pravidelně už několik let, takže bych tuto novinku určitě podrobila řádnému testování :) Mám zkušenosti s Colafitem, Hyalgelem Collagen, Inca Collagenem, Dermanutrixem a nově teď testuji kolagen od značky Rejuvenated. Má recenze na konkurenční značku např. zde: http://valeas.cz/damska-jizda/239-pravda-nebo-lez-inca-collagen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to by mě o to víc zajímalo Tvoje srovnání Collallocu s těmi ostatními zkoušenými. Já z těch jmenovaných měla jen Colafit a nezaznamenala jsem žádné účinky.. Pak jsem měla ještě dva další, ale to byly nějaké fakt levné z lékárny a nedělaly taky nic a pak ten drahý CBN..

      Vymazat
  15. Ahoj Míšo, používáš Collalloc i po delší době? Moc díky, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi,

      používám ho stále. od jara jedu v módu 3 měsíce Collaloc, měsíc pauza, pak opět 3 měsíce, ale už ho beru jen jednou za dva dny.. Kolena ani klouby, pohyb, nadměrná zátěž nebolí, ale na pleť to vliv co do hojení opravdu nemá. Ale řekla bych, že jí to dělá mladší - vypnutější..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...