středa 12. dubna 2017

Jaký byl Festival Evolution jaro 2017 | Dojmy a novinky, přírodní péče a makeup


Ruch, štěbetání lidí, hloučky nadšenců obléhající stánky, davy valící se vstupní bránou, barevné a nakoupeným zbožím přetékající nákupní tašky s pestrobarevnými logy firem poutajícími pozornost kolemjdoucích, inspirace, novinky, ruční výtvory, uvěřitelně neuvěřitelné v esoterické sekci.. To vše ve mně vzbuzuje a podňecuje slovo "veletrh". Veletrhy mě nabíjí energií a tento obzvlášť miluji, takže jsem se, jako už předchozí ročníky, ujala role reportéra a všechno to tam zčíhla. Zde podávám report..

Průběžná hlášení a upozornění jste asi určitě zaregistrovaly na mém Instagramu, na kterém jsem v podstatě strávila půlku času z veletrhu. Musím se smát, když si uvědomím, že Instagram byl vymyšlený jako rychlé sdílení fotografií a já si ho vlastně přetvořila pro "blog-to-go" a vznikají na něm pod fotkami sáhodlouhé texty, které jsou v podstatě kratšími verzemi mých oficiálních článků. Jo, měly by se ocitnout tady, na blogu, ale jaksi jsem se k tomu nedostala (nutnost úpravy fotografií, formátu, nutnost mít u PC dvě ruce, nebo aspoň jednu a ne rovnou čtyři apod.). Kdo si tedy chce počíst z již neaktuálně v té době aktuálního dění z veletrhu - hlavně čerstvé postřehy, nechť zabrousí na IG (Facebook asi už nebudu ani zmiňovat - nedá se tam nic dohledat, musely byste rolovat jak blázen a navíc mě tato platforma čím dál tím víc štve, takže hurá! na Instagram). Pro všechny ostatní tu mám "malé" ohlédnutí za celou akcí.


Začnu asi tím, co je pro většinu z vás, jak jsem vypozorovala z komentářů, nejsurnější záležitostí - cena vstupenek. Většině z vás se zdála drahá. Padaly argumenty jako "prodejní veletrh" - děláme jim kšefty, tak proč máme ještě platit tak vysoké vstupné, a porovnávání s ostatními veletrhy. Jenže, porovnávat moc nemůžeme, protože tento je největším veletrhem svého druhu u nás a je tak unikát. Jezdí na něj spoustu mezinárodních vystavovatelů a rozmanité firmy na něm prezentují svoje novinky, což beru zase já jako podstatu veletrhu. V podstatě si představte, že byste šly na výstavu, jen s tím rozdílem, že by byla prodejní a vámi oblíbené kousky byste si mohly odnést domů. Za vstupné na výstavu dáte stejné peníze (230,- Kč). Navíc, mám pro vás tip.. Když si lístky koupíte do konce přechozího roku, vyjdou vás jen na 170,- Kč.

Ono to totiž jako tak trochu výstava i udělané je. Opravdu tam najdete většinou nejnovější trháky firmy a větší značky s rozsáhlejším sortimentem tam pak s sebou berou ze stálých řad jen své bestsellery, zbytek si musíte koupit v obchodě nebo na e-shopu. V případě, že jde o značku na trhu novou, najdete tam zase její celé portfolio produktů. Pro upoutání k nákupu mají někteří obchodnící veletržní slevu, ale není to podmínkou a já letos vlastně nakupovala až na jeden stánek u všech, kde měli produkty za stejnou cenu jako na e-shopech. A tady opět můžete využít možnosti na veletrhu vše osobně očuchat, oswatchovat, prohlédnout a pak se rozhodnout, zda koupíte, nekoupíte, nebo jestli si vše objednáte až z pohodlí domova.

Povinný každoroční přípitek vynikajícím mangovím lassí z bistra Dhaba Beas


Veletrh navíc nejsou jen stánky s prodávaným zbožím. Podstatu tohoto druhu akcí chápu jako seznámení s novinkami značky, představení nových značek, upoutání pozornosti, čerpání inspirace, ne jako sámošku, kam jdete nakoupit ve dnech slevových akcí. Je třeba počítat i s gurmánským zázemím - jo, vystavovatelé i návštěvníci někde papat musí a jak jsem vám psala třeba z Letňanského Beauty snd Spa, tam byly jen klobásy, pivo a KFC. Evolution to má zmáknuté a letos poprvé udělal "food" sekci lehce stranou, ale měli jste vše pohromadě a bylo to oddělené od kosmetiky, což se jim fakt povedlo a uvítala jsem, že si nezkouším krém vedle někoho, kdo na mě prská kari. Někdo například může brát veletrh jako vzdělávací záležitost a pak ho program na Evolutionu plně satisfikuje, protože je opravdu naditý workshopy, odbornými přednáškami, soutěžemi, kulturními vystoupeními nebo semináři. Neposledním velkým bodem v ceně je i umístění veletrhu, to že je dobře dostupný MHD, že je prakticky v centru a že jsou to obrovské prostory, které všechno to výše vypsané dokážou pojmout. Jo a malá třešnička na závěr - každý rok s sebou beru do baťohu litrovku vody a každý rok si nadávám, že se s tím tahám, protože si u vstupu můžete vzít balenou vodu zdarma. A s tím vším je třeba v ceně lístků počítat a zahrnout to do ní. Problematiku lístků jsme tedy, doufám, probraly už dostatečně, tak popojedu k samotnému veletrhu.

Rok od roku je lepší. Rok od roku jsou vymakanější stánky, jejich prezentace, doprovodný program. Na veletrhu jsem nakonec strávila dva dny a to jsem z doprovodného programu nestihla ani 5 minut. A přitom stál za to. Vlastně, po pravdě.. Nemít jen kojením časově omezené hlídání pro Áňu, tak bych si asi rovnou koupila 3-denní vstupenku a strávila dva dny přednáškami a jeden den prolézáním stánků a nakupováním. Já to vzala opačně - dva dny jsem nakupovala a prolézala a na semináře mi už jaksi nezbyl čas. Vím, že je to jen subjektivní dojem, ale každý rok tady najdu něco nového. Každý rok zde poznám nové úžasné lidi. Každý rok na mě veletrh působí silnějším dojmem a každý rok na něm nechám víc peněz. =D



FOOD sekce



Mladý kokos

Zamilovala jsem se do Kokosového bio džemu od Mladého kokosu, ale naprosto. Sklenička o váze 330 g padla třetí den po veletrhu. Obsahuje jen kokosovou bio dužinu, kešu oříšky a doslazovaná je kokosovým nektarem. Od té doby mám na něj pořád chuť a lituju, že jsem si místo několika kosmetických produktů nekoupila o skleničku víc této dobroty. ,



Hrozně mě překvapili, že zatímco loni prodávali jen čerstvou kokosovou vodu z rozseknutého "mladého kokosu", tak letos už měli plný stánek novinek - kešu, kakaovou, nebo karamelovou kokopomazánku, kokosové máslo, se kterým se letos na veletrhu roztrhl pytel a každá značka mající kokosový olej v sortimentu, měla i produkt v podobě máslové úpravy, kokovody, koko jerky aj. Určitě se u nich chystám na mega objednávku. E-shop najdete zde.




Coffee with Love
Nejlepší Chai latte!! A že je to fakt síla potvrzuje i fakt, že jsem si letos nedala ani kokosovou vodu, ani žádnou kávu, ale 3x tuhle úžasnou záležitost. Bylo to tak dobré, že jsem se hned pídila po směsi, zda ji neprodávají a bohužel..



Takže příští rok už vím, co tam zase budu pít. Do té doby se budu snažit najít někde něco podobného, abych si mohla tento životabudič dělat i doma. Díky silně prohřívací směsi koření se mi bude na chalupě na horách, myslím, hodit.




České GHÍčko

Tuto firmu jsem vám zmiňovala už loni a přišli s novinkou - Ghítelou. Ona to asi taková novinka nebude, ale pro někoho, kdo jejich sortiment nesleduje, to novinka prostě je. Měli tam opravdu obrovské ochutnávkové kelímky, které prostě nešly sníst, ale stačily k tomu, aby se jim po zásobách Ghítely jen zaprášilo. Tady se fanoušci přírodní dobroty ala konvenční Nutella rozdělili na dva tábory - jeden víc opěvoval Ghítelu, která je přislazovaná medem, základ tvoří ghí a obsahuje arašídy a na druhý tábor - Kokotella od Mladého kokosu, která není tak sladká, spíš vůbec a s hořkým kakaovým ocáskem, je jemněji namixovaná a lepí se na patro jako arašídové máslo.



Po ochutnání obou jsem šla do koupě Ghítely. Moc mi chutnalo i jejich kafe s ghí - dodalo kávě smetanovou příchuť a bylo to něco mezi "Vídní", latté a pressem s mlékem. I bez cukru mi chutnalo tak moc (a to bez něj v kávě nedám ani ránu!), že jsem se vrátila zpět k myšlence "zlatého mléka" a asi si ho někdy už opravdu udělám (matně si pamatuju, že je to rostlinné (ne)mléko s kokosovým olejem, kurkumou, kardamomem a nevím už čím..). E-shop najdete zde.




VEGI Steak

Původně jsem vás chtěla na tuto značku upozornit už na IG, abyste ji neminuly a koupily si  od nich čerstvě grilovanou směs steaků (miska obsahovala čevabčiči, "kuřecí" a "hovězí" steak a "vepřové" kousky z tofu) za 29,-Kč!!!!! Neuvěřitelné a hrozně dobré. Teda, dle mého byl nejlepší "kuřecí" steak, ale každému chutnalo něco jiného, co jsem tak zaslechla od kolem postávajících.



V sobotu, když jsem se na veletrh nečekaně vracela, jsem k nim chtěla zajít nejen na svačinu, ale koupit i pár balíčků domů. No a z fotky níže se dozvíte, proč se tak nestalo a proč jsem vám o nich ani nepsala.. (#nocomment). Každopádně, kdybyste na ně někdy narazily v obchodě, zkuste je, třeba vás příjemně překvapí, jako mě.





LIFESTYLE



Křemelina D Pure

Od mého posledního detoxikačního reportu s Nimbou už uběhlo pár let. Od té doby jsem nejenže neměla potřebu detoxikace, ale ani mě nic nijak zvlášť necvrnklo do nosu, že bych to chtěla zkusit. Až letos na křemelinu. Za posledního půl roku jsem o ní zaslechla už tolik věcí, že jsem ji chtěla vyzkoušet. Ne na detoxikaci, ale do své kosmetiky a makeupů. A najednou se na stánku dozvídám, že se to prý pije, je to jaky detoxikace jílem (fuj, to jsem nikdy nepochopila) a dokonce se přistihávám, jak to ochutnávám! Nakonec jsem si křemelinu koupila.



Až po dvou dnech jsem zjistila, že letos "slavila" křemelina snad nějaký veletržní boom či co, protože ji prodávali na každém druhém stánku a já chytla tu nejdražší a ještě prý dost hrubě namletou (že skřípe mezi zuby, to jsem si všimla už na stánku, ale když nemáte srovnání s pitím hlíny "odjinud", tak si to rozmyslete, že jo..). Později jsem se ještě v jedné odborné skupince dozvěděla, že je tak hrubá, že se nehodí ani do těch makeupů a že jsem si měla koupit úplně jinou, levnější a daleko lepší, hmmmm...  Asi ji vysypu Áně do pískoviště.). Letos byla křemelina prostě všude. Aspoň vidíte, jak jsem bedlivě pozorovala dění na veletrhu, když jsem se o těch ostatních prodejcích dozvěděla potažmo až z vašich komentářů..




ECOegg

Do sekce lifestyle zařadím ještě tuto značku prostředků na praní prádla. Teda, ne prostředků, slávu si získali spíš produktem, nástrojem, náčiním.. Fakt nevím, jak to nazvat. Jedná se o "eko-vejce" na praní a ve světě, možná i u nás, už existuje několik let. Pamatuju si matně, že jsem někde to barevné vajíčko na fotkách zahlédla, ale nikdy jsem se po tom blíž nepídila. Letos na mě vajíčka začala vyskakovat na IG a to už jsem zpozorněla. S blížícím se praním na chalupě fakt nechci používat nějaké srágory a "zalévat" s nimi náš ovocný sad (a zjistila jsem, že jen tak si to obyčejný smrtelník jako já pohlídat nezvládne, protože u nás není uzákoněná povinnost uvádět u čistících prostředků přesné složení jako třeba u kosmetiky a je jen na benevolenci výrobce, co všechno se rozhodne vypustit na etiketu).



Vajíčko se mi zdálo jako super volba. Ke koupi mě přesvědčila nakonec Miška z e-shopu Krásná každý den, která mi odpověděla na pár otázek a vajíčko na praní i do sušičky jsem tak měla doma už před veletrhem. Na veletrhu měl stánek přímo distributor a můžu vás uklidnit, pokud o něj máte zájem, kupte ho, kde chcete, protože ceny jsou na všech e-shopech stejné a takové byly i na veletrhu (tedy žádná veletržní sleva). Chtěla jsem koupit ještě vajíčka do sušičky pro mamču, ale po tomto zjištění jsem jí je radši objednala, abych se s tím zbytečně netahala (stačily ty 4 litry čistících prostředků od Khadí, viz níže). Takže ECOegg a veškeré příslušenství jsem já osobně kupovala zde a psala jsem vám o něm na IG. Skvělá je i pasta na skvrny a doporučuju i jejich čistič pračky.




Eco Clean Nordic

Tento nákup může za to, že jsem měla po příchodu z veletrhu domů ruce jak opice (trochu kecám, jela jsem autem, ale tahat to po veletrhu byla taky sranda). Na stánku Khadí totiž měli novinky. O těch kosmetických vám napíšu níže v beauty sekci, ale teď chci vyzdvihnout dánskou ekologickou značku čistících prostředků do domácnosti. Po pravdě, jako první mě na nich zaujala cena. Dát 99,- za 750ml ekologický čistič je tak nezvyklé, že to hned upoutalo mou pozornost. Slovo dalo slovo a když mi navíc "paní Khadí" potvrdila, že všechny skvěle fungují, odnesla jsem si od každého druhu čističe jeden. Teda, nechala jsem tam jen ten univerzální, protože mám doma jako univerzální stálici Orangesanitol od Hadka, takže jsem ho nepotřebovala.



Má sbírka vypadá následovně: odstraňovač vodního kamene, jar na nádobí, čistič oken, odmašťovač. Ten poslední jste mohly vidět skoro v akci, spíš po akci na IG, kde jsem vám nadšeně popisovala, jak sám dokáže vyžrat zažranou mastnotu na plynovém sporáku a pak to šlo vše setřít jen papírovou utěrkou. Na produktu je napsáno, že není ani potřeba smývat a nejvíc mě překvapil tím, že dokázal sporák zároveň i naleštit, aniž bych se o to nějak dodatečně snažila.



Přívoně mají takové klasické alá přírodní čističe, tedy citrony, grepy, levandule, eukalyptus.. Za mě pecka! /co jsem koukala, ještě je nemají zavedené v eshopu, na veletrhu byly úplnou novinkou v jejich sortimentu, ale kdybyste je chtěly koupit, bude asi stačit kontaktovat někoho na mailu na stránkách www.prirodniobchod.cz, pod kterými by se měly časem objevit./





BEAUTY



A už se konečně dostávám ke kosmetické části článku/veletrhu.. Zaslechla jsem od vícero lidí, že letošní veletrh byl na přírodní kosmetické značky poněkud "chudší", že jich tam zkrátka moc nebylo. Nemůžu nesouhlasit, protože jsem nic nového, kromě nových značek u starých známých stánků vlastně neobjevila. Ale zároveň nemůžu s tímto tvrzením ani souhlasit, protože jsem tyto staré známé stánky prozkoumávala tak zevrubně poprvé a byly mezi nimi novinky, díky kterým jsem si dva dny na veletrhu vystačila v podstatě jen u 7 stánků..



Khadí

Začnu pozvolna, stánkem Khadí. K nám se dováží sortiment Khadí v ořezanější podobě, takže když jsem díky jedné z vás na IG zjistila, že kromě skvělých sypkých masek, šamponů, olejů a pleťových vod mají i krémové a gelové konzistence, tak mě to fakt překvapilo. 

Novinka - krémové balzámové parfémy Hatha


Dostala jsem se tak ke vzorečům očního a pleťového gelu a už z parfemace a okenové modré barvy musím říct, že to nevypadá na čistou přírodku, bohužel. Takže u Khadí zůstávám u do ČR dováženého sortimentu a stačí mi to. Doporučuju od nich rozjasňující a čistící masku Orange a čistící hojivou bombu na problematickou pleť Vetiver (už jsem tu o nich psala).

Přírodní parfémy Bio4you


Letos představovali novinky v podobě nových značek - krémových parfémů Hatha, ekologické řady čističů do domácnosti Eco Clean Nordic a řady přírodních parfémů Bio4You, které se mi teda líbily moc a krásně voněly (mým favoritem je fialový O´Sublime). Protože jsem však jejich sypkými maskami zásobená dostatečně, šampony mi nevyhovují a na vůni už mi nezbyly peníze, tak jsem tam vzala jen ty eko čističe. Ale příští rok se zaměřím na ten fialový parfém!




Argital

Argital vezmu jen hopem. Jedná se o italskou značku přírodní kosmetiky, která je už na našem trhu nějaký ten pátek. Poprvé jsem si jí všimla na Biooo.cz a teď jsem koukala, že ho mají skoro všude. Když jsem ho zmínila na IG, většinu z vás, která ho ještě neznala, to zaujalo a pokoplo k bližšímu prozkoumání značky. Po pravdě, mě ze začátku taky. Koupila jsem u nich vzorek nejprofláklejší univerzální masky ze zeleného jílu Argiltubo a taky vámi doporučovaný intim mycí gel. No, po přivonění jsem ho sice koupila, ale nejsem si jím moc jistá - voní silně větrově (po niaouli) a jsem z něj trochu rozpačitá, ale ještě jsem ho nezkoušela, tak uvidíme. Mám v této oblasti ráda nejlíp nedráždivou, jemnou a nenavoněnou péči, tak jsem už od začátku proti němu trochu zaujatá.


Maska se však jeví výborně. Ke koupi mě zaujala hlavně její vůně. Sice je ve složení glycerin, ale říkala jsem si, že v masce spolu s  jílem by nemusel tolik vadit a naopak by mohl ještě trochu zneutralizovat vysušování pleti jílem. Uvidíme.. Zatím se mi velmi líbí její texturu zjemňující a póry stahující účinek, kterým se směle vyrovná i o mnoho dražším maskám. Jsem nakloněna ke koupi plného balení, ale už teď si myslím, že pokud vás natolik nezaujme její vůně, kupte si radši Khadí, má větší spektrum účinků (kromě čištění i rozjasňuje a zjemňuje) a neobsahuje tekuté přídavky jako glycerin a vodu, které v masce já osobně ani nepotřebuju - prášek si zředím, s čím momentálně potřebuju (s jogurtem pro uklidnění a regeneraci, s medem pro čištění a hydrataci, nebo s hydrolátem - poslední dobou mám na čištění ráda hřebíčkový a na uklidnění zase růžový), ale zase je snadná na manipulaci a nemusíte ji nijak předmíchávat.

Poveletržní zkoušení - jílová maska ArgilTubo a gelová oční maska 100% Pure


Co tu však chci zmínit.. Na IG jsem vám psala, že mě zajímá jejich rozjasňující řada a tonikum na citlivou pleť s violkou.. Po bližším prozkoumání složení - už nezajímá.. Rozjasňující růžový olej není nic jiného než pšeničný olej (po kterém se mi dělají fakt velké podkožní boule) s kapkou levandulového a růžového olejíčku, rozjasňující gel obsahuje tak základní suroviny, že si ho radši udělám doma (prostě nic objevného, nic zázračného a speciálního, co byste nenašly v každém českém e-shopu s kosmetickými surovinami) a tonikum s violkou obsahuje na prvních dvou místech ve složení vodu a alkohol - to si můžu rovnou koupi o 400,- levnější Alverde a mám skoro to samé. Trochu přeháním, ale přidané krásné extrakty mi neudělají žádnou službu, pokud bude základ stále jen o vodě a alkoholu. Teď už znáte celý můj názor, tak si rozmyslete samy, zda koupit, či nekoupit, ale tato kvalita složení se nese celou značkou a pro mě je to jako stopka, že se o ni už nebudu více  zajímat.




Eco by Sonya

Jejich vlajkovou lodí je přírodní samoopalovací řada kosmetiky, která nyní čítá 4 hlavní produkty - samoopalovací tonikum na pleť Tan Water, mléko pro světlejší pokožku - WinterSkin, mléko pro tmavší pokožku Invisible Tan a Cacao mousse - kakaovou pěnu pro opravdu syté a hlavně instantní opálení. 



S pěnou se nekamarádím, budu ji prodávat. Neumím ji používat a je opravdu docela tmavá, takže terno pro ty, kterým nestačí Invisible Tan, já jsem z ní ale nešťastná. Ostatní produkty spadají již do tělové péče a pokud se o nich chcete dozvědět víc, jukněte rovnou na podrobnou recenzi, kterou jsem psala už vloni.



Letos jsem u nich na stánku dokupovala opět Invisible Tan - používám ho už poslední rok opravdu pravidelně po 1-2 týdnech a kromě barvy přirozeného opálení, která se na mně drží i týdny jako stain,  na něm miluju hlavně jeho neuvěřitelnou schopnost hojit pupínky po zarostlých chloupcích po holení, jak ty mrchy rostou. 



Takže pro mě a pro mé sebevědomí je to vlastně naprostá nezbytnost, protože jinak bych nevyšla v sukni ani v krátkých rukávech, jak je rok dlouhý. Letos jsem na veletrhu zabrousila i k posledním dosud nevyzkoušeným kouskům  jejich pečující řady a odnesla si domů Peeling s himalájskou růžovou solí a kokosový deodorant v roll-onu.



Stánek mají spojený se slupovacími laky Little Ondine, kde představovali nové jarní barvičky a  konečně mají v nabídce už i mléčný narůžovělý lak, který jsem samozřejmě zapomněla koupit. Součástí stánku jsou i bio oleje Fushi, ke kterým jsem se se ještě nikdy nedostala, ale jsou hojně chválené napříč internetem. 



Příště se na ně už zaměřím - láká mě od nich vlasový olej, kouknu jestli nemají i granátový, ten teď nutně sháním do kosmetiky a porozhlédnu se i po vhodném kandidátovi do směsi rozjasňujícího pleťového séra. E-shop najdete zde.




Nuspring

O existenci tohoto eshopu vím vlastně z IG. Ale nikdy jsem na jejich stránkách dřív nebyla, nikdy tam nenakupovala a vlastně vůbec jsem s nimi nikdy neměla nic společného. Na jejich stánek jsem narazila v podstatě náhodou a zaujal mě hlavně velkým stojanem přírodní dekorativky Avril. A tak jsem se dostala k jedné z nejlepších přírodních řasenek, které jsem kdy vyzkoušela. Psala jsem vám o ní hned druhý den veletrhu, protože jsem ji zkoušela rovnou naostro na celý den a ani se nehnula, držela, nežmolkovala, nedrobila se, neopadávala, nedělala pandí stíny pod očima a ani se neobtiskávala. 



Co je pro mě však neuvěřitelné, že tohle všechno umí ve spojení s dodáním objemu, který na ty svoje krátké, řídké štětičky potřebuju. Pořádně zahustit a nejlíp vykouzlit efekt umělých řas, to je moje! A ona to po 3 vrstvách i dokáže. Navíc se s ní perfektně manipuluje - jakoby klouže lehce po řasách  a nemá sebemenší problém s vrstvením. Le Mascara je pro mě TOP! a to se cenově pohybuje kolem 250,- Kč, takže je levnější, jak většina řasenek z drogerky. Mám v odstínu Maroon - tmavě hnědou - a nemůžu si ji vynachválit.

"Umělecké" zátiší focen za stánkem na zemi  (toto foto jsem se nakonec z čirého pudu sebezáchovy rozhodla na IG nedat =D)


Od Avril jsem ještě kupovala bio rtěnky s dlouho trvajícím účinkem s bambuckým máslem Le Rouge, které jsou na rtech měkkce lesklé, hydratují, jsou příjemné a mají krásné barvy. Vybrala jsem si nude, která se ukázala jako opět špatně vybraný nude odstín, protože pro mou žluto-zelenou pleť s přirozeně do studena fialovými zabarvenými rty na mně vypadá většina nude odstínů oranžově a růžově a dělají mě nemocnou a starší. Bohužel, č. 460 je přesně tento případ. Vyzdvihnu ale druhou krásku, která mi sedla jak hrnec... Je jí odstín 636 a jedná se o takovou švestkově vínovou barvu, která mi na rtech hrozně sluší a je přirozená, navíc se v ní cítím skvěle. Trochu připomíná barvu Benetintu od Benefitu (to je moje barevná stálice, která mi neuvěřitelně sedne a dělá mě zdravější, zářivější a celkově mladistvou a hezkou pleť). U těchto rtěnek mě zaujala i jejich výdrž alá tint. Když se vám časem lesklá vrstva rtěnky ze rtů vytratí, zůstane na nich stain, který vydrží ještě setsakra dlouho. Dávám si ji i jako zdravíčko na tváře a jsem fakt ráda, že jsem ji našla. Avril budu rozhodně prozkoumávat dál a Nuspring taky (žvýkačky HUGO a další speciality už mám na seznamu). E-shop najdete zde.




Biorganica

Biorganicu jsem poprvé naživo navštívila na podzimním veletrhu Green Beauty Market (článek o něm zde) a poprvé jsem se setkala i s dekorativní kosmetikou Zuii. Inlight jsem z recenzí a doslechu už znala, ale tam jsem ho tehdy poprvé ovoněla, vyzkoušela konzistence.. Od té doby jsem nadšeně obojí vyzkoušela i na pleti a rozhodla se, že se zaměřím na bližší zkoumání zejména Zuii - dekorativní kosmetiky z namletých květů. Zní to pěkně, že? Navíc, pro mou stárnoucí kůži je tato dekorativka báječná, protože nevysušuju, pečuje a téměř vše má saténový finiš - i pudrové makeupy!! - prostě ideál.



Kromě Inlightu a Zuii najdete u Biorganicy i italskou bio značku Naturalis, která má snad nejdokonalejší přírodní deodorant v roll-onu, který opravdu drží celý den a navíc i nádherně voní (kdo znáte od El Nabil arabské olejové parfémy Musc Silver, nebo Musc Slim, je to vůní něco mezi ). Letos přišli s novinkou hydratačního séra pro okamžité vypnutí a hydrataci pleti s překrásnou vůní a s pečující řadou, tuším, na ruce a jinak mají hlavně vlasovou péči.. Já tam šla na jistotu - mamče pro deodorant a původně sobě pro tekutý makeup, ale nakonec jsem místo něj vzala rozjasňující bázi pod makeup v barvě Apricot, kterou natřeli kamarádku a okamžitě se jí potlačily červené skvrnky a místa v obličeji a vypadala vážně výborně. Po tomto jsem zapomněla na makeup a brala bázi. Pro dokonalou pleť bude báze stačit samotná a budete zářit zdravím. Já ji teda ráda ještě  překryju buď minerálním makeupem, nebo aspoň bronzerem a korektorem. Ale perfektně hydratuje, pečuje a dělá vláčnou, ale na pohled nelesklou pleť. Ale na toho tekuťáka se pořád chystám. Jestli to někomu pomůže v typování odstínu, tak já mám u Bourjois Healthy mixu odstín 52 Vanilla a u Zuii mi skvěle padne odstín makeupu Olive Fair.



Poslední dobou taky zkouším odličovací tamponky různých značek a hledám ty nejjemnější (povinné složení je 100% bavlna). Je zvláštní, jak jsem ještě před několika lety nedala dopustit na vatové tampony ze Sephory a mohla na ně přísahat. Pak následovaly klasiky v podobě Bell s mikrovláknem a pak už jen Ebelin z Bio řady z DM a jako nouzovka 100% bavlněné ovály z Lidlu. No, a poslední dobou se zaměřuju ještě dál než jen na vlastnosti materiálu, ale taky na jeho původ. Takže jsem se na stánku rovnou zásobila vatovými tampony z BIO bavlny od značky Organyc. Už jsem ji zahlédla na více českých e-shopech a líbí se mi, že mají v sortimentu od intimních hygienických potřeb až po utěráčky na miminka. Ke mně teď například putuje jejich heřmánkový intim gel (nějak tomu intenzivnímu gelu od Argitalu nevěřím, že si sedneme, tak jsem se musela pojistit).



Fajn i je, že nejsou bělené chlórem a veškeré obaly, včetně těch jako igelitových (z kukuřičného škrobu), jsou plně kompostovatelné. Vzala jsem od nich mimi čistící vlhčené ubrousky (na rychlé odlíčení před spaním pro chvíle, když už na dlouhý očistný rituál nezbývá sil) a vatové čtverce opět z dětské řady se zvířátky (1 čtverec je tak velký, že ho mám na 2 dny). Kulaté tampony mám taky, ale radši sahám infantilně po těch dětských, no.. Jo a kdo by si chtěl snad rejpnout, že tu píšu o bio bavlně a kompostovatelnosti a přitom je hrozně ne-eko používat tampony jako takové, tak nesnesu oleje v očích a můžu je tak odličovat jen micelárkou. Na všechny ostatní kosmetické úkony používám jen ruce, ale na oči se prostě držím tamponů. Ale možná jednou přesedlám na ty pratelné, uvidíme.. 

Čerstvě nakoupený makeup v pátek na veletrhu, který tvořil i mou sobotní "omítku"


Do budoucna chci víc prozkoumat bio čaje Teatox - vím, že termoska se sítkem na čaj za 900,- opravdu  není nezbytná, ale dovedu si představit, jak to pozvedne čajový rituál zase o stupeň výš. Láhev je celoskleněná s dřevěným víčkem, takže asi ještě hipsterská designovka jako blázen, ale nemůžu pomoct =D. Z nabídky čajů mě zaujaly hlavně určené na "léčbu" - zkrášlení - pleti Pure Beauty, Harmony Chai (protože tuto kořeněnou směs prostě miluju), na podporu imunity Natural Defense aj. V podstatě v sortimentu nenajdete jen tak "obyčejný" čaj, ale každý se specializuje skladbou druhů čajů a doplňkových bylinek a koření, ovoce na podporu určité funkce v těle (pro někoho mohou být zajímavé i čajové směsi z řady Skinny). E-shop najdete zde.




Milujubio.cz

Tento obchod jsem do veletrhu znala pouze v jeho online verzi, kde jsem už párkrát nakupovala, hlavně šampony od Helvetia Natura. Mají snad u nás i nejširší nabídku sortimentu Urtekram. A to je tak vše, co jsem o nich věděla. Na veletrhu tak pro mě byl jejich stánek obrovským překvapením. Mají tam tolik úžasných značek najednou, že už jen pro ten výběr stojí za zvážení nákup u nich. Už jsem si zvykla, že používám tak specifické produkty, že pokud je vůbec v ČR najdu prodávat, pak jsou rozptýlené po kusech do různých e-shopů, a to abych jen platila poštovné. Vůbec jsem neměla tušení, jak se jim od loňska, co jsem psala o Helvetii, rozrostl sortiment. No tak schválně.. Věděly jste, že tu najdete třeba Argital? Nebo, že tu najdete Inlight, 100% Pure, Acorelle, Coslys, Cosmetiku, SantaVerde, Mádaru, nebo Eliah Sahil?? A pokud vás ani toto neuzemnilo, tak co mě dostalo skoro pod stůl - mají tu nově i kompletní sortiment Couleur Caramel a - "wait for it.." - PHB!!!

Líčení s Couleur Caramel (ty paletky - zvlášť ta teplá - vypadají skvěle, nemáte některá? Jaké jsou?)


Teď se trochu uklidním a zkusím vám povědět, jak jsem skákala nadšeně kolem jejich stánku a co mě zaujalo (a kdo mě u toho viděl, prosím, mějte pro mě pochopení - za prvé jsem byla po dlouhé době mezi lidmi, za druhé to byla akce kosmetické typu a za třetí jsem tam nacházela jeden poklad za druhým, takže pro mě ve všech směrech Vánoce).



Nejdřív začnu komorněji - Urtekramem.. Urtekram totiž přišel na trh s novou "zlatou" řadou, která je o level výš, než všechny ostatní. Pro mě to znamená, že si konečně můžu vyzkoušet jejich šampon a snad i bez obav z podráždění pokožky hlavy, protože neobsahuje žádné sulfáty (ani ty kokosové, které mi ve všech jejich šamponech tak vadí). V tomto najdete jen jemnější tenzidy ve formě glucosidů. A neptejte se mě, proč jsem si ho rovnou nevzala, nevím. Ale nadávám si za to do teď. =D  Jinak, zlatá řada voní tak nasládle luxusně, krémově a lehce parfémově - neumím vůni přesně specifikovat. Najdete v ní klasiku v podobě celé vlasové péče včetně kondicionéru ve spreji a tělovou péči včetně krému na ruce, pokud si dobře vzpomínám.. A ptaly jste se mě, jak voní jejich poslední řada Nordic Berries - nasládle, ovocně a lehce šťavnatě, možná i vzdáleně jako borůvkové  bonbony.




Francouzská přírodní certifikovaná značka především dekorativní kosmetiky Couleur Caramel už se u nás do širšího povědomí dávno dostala. Ani se nedivím. Mě uchvátila značka především přírodním složením a eko papírovými obaly, které navíc i krásně vypadají. No a navíc mi to funguje, teda, jak co, ale na to asi bude až samostatná recenze (i když, znáte mě a recenze na makeup - moc jich tu nenajdete..). Se značkou jsem se poprvé setkala na podzim na veletrhu a od té doby mi domů přibylo pár jejich produktů. Třeba o tyčinkovém krémovém makeupu vám tu básním pořád a furt vám ho doporučuju. Zavedením této značky do sortimentu na veletrhu způsobili menší haló, protože měli veletržní nevídanou slevu 20 %. Kdo zná ceny této dekorativky, musíte uznat, že to už je sleva ne zanedbatelná a vyrovná se i slevám na značkové parfumerkové makeupy. Na stánku měli akci na líčení touto dekorativkou a co jsem koukala, zákaznice byly z kosmetiky i líčení nadšené a stály na to i půlhodinové čekací fronty (na další veletrh prý posilní řady personálu a vizážistky tam budou hned dvě ;). Od "CC" jsem si domů odnesla vzorek matující báze, vzorek nového hydratačního makeupu s kyselinou hyaluronovou Hydra Jeunesse (bohužel v moc tmavém odstínu) a tuhý korektor (s tím jsme si doslova nesedli, bohužel..).


Obrovskou novinkou bylo zavedení přírodní značky Alphanova Montbrun z Provence. Jejich produkty jsou označovány za přírodní a v bio kvalitě. V sortimentu najdete především tři produktové řady - Baby zaměřenou na miminka a děti, Sun s produkty na opalování a Eau Thermale Montbrun.  V té poslední najdete micelární vodu a odličovací pleťové mléko a je specifická základem tvořeným termální vodou (tak zní propagační text). Odnesla jsem si s sbeou malé balení odličovacího mléka a musím říct, že jako snad jediné mi nedělá mastný povlak v očích a velmi dobře odličuje. Navíc v očích ani neštípe a nijak mi je nepodráždil. Zkoušela jsem ho i na pleť, ale tam mi nechává lehce mastný povlak a musím ho dočistit gelem. Co se týče micelárky, tak je parádní nejen cenou (289,-/400 ml), ale taky výkonem. Odličuje téměř stejně dobře jako červená Bioderma, opět neštípe v očích a navíc krásně jemně květinově voní (a stejně tak i to odličovací mléko).



Jak jste už mohly postřehnout z mých IG postů, nejvíc mě z dětské řady zaujal "baby parfém". Jedná se o jemné, svěží a nádherné vůně, které neobsahují alkohol, ftaláty, parabeny a jsou hypoalergenní. Ze tří nabízených přívoní mě učarovala taková květinovo-ovocná čerstvá a pro mě neuvěřitelně uklidňující a zároveň harmonizující vůně Louna Rose (podle ofiko popisu v ní najdete i ostružiny a černý rybíz). Zbylé dvě - Baby Green s pomerančem, jasmínem a růží a Tom Blue s fialkami, santalem a lipovým květem - byly taky krásné, opravdu bych si vzala domů klidně všechny, ale nejvíc mě oslovila právě Louna a po návratu domů a ozkoušení mojí mamčou, jsem šla druhý den pro druhou Lounu i pro ni.



Už jsem to vysvětlovala na IG, ale pro pořádek to napíšu i sem. Když jsem poprvé slyšela o myšlence "parfému pro děti, byla jsem trochu v šoku.. Která matka by chtěla parfémovat své miminko?? Vždyť všem matkám naopak jejich děti hrozně voní, tak jak jsou (je to dáno hormonálně a zařídila to tak příroda, aby matka své dítko chtěla mít furt nablízku a očuchávat ho =). A pak jsem vyzkoušela tyto vůně na sobě a docvaklo mi, že se prostě nemusím držet striktně určením výrobce, ale naopak to vezmu jako jemňounkou vůni pro sebe a bude skvělá i pro ostatní kojící maminky, které chtějí vonět, ale nechtějí tím odpuzovat dítě, protože by byl parfém moc silný, dráždivý, nebo přímo škodlivý. Výdrž a intenzitu vůně bych přirovnala k body sprejům, takže nic intenzivního a bohužel ani žádný držák, ale zase ho můžete přestříkávat pořád dokola a nikdy to s ním nepřeženete a na sluníčku vás díky absenci alkoholu taky neohrozí. Mně dělá Louna společnost každé ráno a je to podobný pocit, jako nadechnout se vzduchu v rozkvetlé zahradě. 



Největší radost nejvíce z vás udělá asi jejich opalovací řada SUN. Už někdy v lednu se mi dostalo možnosti otestovat většinu produktů této řady a musím říct, že jsem do teď nepoznala přírodní SPF s tak vysokými faktory jako 50, které se dobře roztírají, nenechávají šmouhy, nebělí, některé dokonce voní po Monoi!!, jsou voděodolné a nemastí. Navíc jsou všechny navržené tak, aby je snesla i problematická pleť, neucpávaly póry a nenechávaly na pleti povlak. Ekologická stránka se mi taky dost líbí - žádný z produktů není toxický pro rybičky a jiné živočichy ve vodách, do kterých takto napatlané polezete. V Sun řadě najdete i speciální hypoalergenní přípravky na opalování pro děti, péči po opalování, kabelkový roll-on SPF50 na cesty (super!) a dva univerzální oleje opět s úžasnou vůní Monoi na tělo a vlasy. Bezbarvou verzi oleje jsem si odnesla domů a první vjemy: úžasná vůně, lze použít i na suchou pokožku, jedná se o suchý olej, takže se hned vstřebá a nezmastí.



Já letos doplním mou stálici Kimberly Sayer 30SPF o jejich Tinted cream SPF50. Tak trochu mou vinou ho ještě nenajdete v nabídce, protože jsem ho v rámci testování prý odsoudila pro jeho tmavost (pardoon). Naštěstí bylo vše vysvětleno a v nabídce se ocitne, protože je vážně perfektní a pro mě by to byly 2 mouchy 1 ranou - přírodní BB se SPF50? No neber to! A ještě s vůní Monoi! Ale jinak jsem nekecala, že ho půlka z vás nebude moci použít - mají v nabídce jen jeden odstín, a označila bych ho za barvu typu "medium", opravdu nic míň. Dá se sice rozetřít do ztracena, ale určitě ne na úplně světlé pleti. Ale bledulky si zase budou moct užít jeho druhé bezbarvé verze. Co jsem koukala, už je celý sortiment dostupný i na eshopu. Na veletrhu se totiž jednalo o představení coby úplné novinky a několik z vás mi psalo, že nemohou najít odkazy.

Ještě vypíchnu to, že skoro od všech produktů měli zdarma i sachetkové vzorečky, které jste si mohly volně vzít a třeba doma vyzkoušet a taky byli připravení s malými dózičkami, kdyby někdo potřeboval na odlití třeba vzorek makeupu - což je pecka! Kdybyste si chtěly prohlédnout a očuchat, případně oswatchovat sortiment osobně, myslím, že už to lze v jejich prodejně kousek od I.P. Pavlova. E-shop najdete zde.




100% Pure

Tady se vám přiznám na rovinu, udělala jsem malou botu, vlastně takové spíš faux pas. Původně jsem na veletrh šla jen v pátek, nikdy jsem neměla v úmyslu jít rovnou dva dny po sobě. Ale trochu jsem si to zavinila sama. Po pátečním maratonu, kdy jsem se na veletrhu proháněla po výše zmíněných stáncích jak divá, instagramovala jak blázen a nakupovala jak šílenec, tak jsem se v sobotu ráno vzbudila  - místo s příjemně odpracovaným pocitem - s pocitem, že jsem na něco zapomněla. A pak mi to docvaklo. Jediný stánek, který jsem nenašla a úplně na něj zapomněla, byl stánek, od kterého jsem přitom na veletrh dostala pozvání!! No, dobrý.. 



A tak jsem vyrazila na veletrh i v sobotu, abych tuto kardinální chybu napravila. Díky ní jsem pak i zjistila, že se třeba fakt nevyplatí chodit v sobotu ráno na veletrh a budu se držet páteční návštěvy (fronty vedly od vchodu, přes celý areál, až k tramvajové zastávce - roztomilá videa jsem vám házela na IG). Že se rozhodně nevyplatí parkovat na placeném parkovišti a už vůbec ne dva dny po sobě (za cenu parkovného bych měla už třeba menší balení Kávového očního krému) a že nesmíte spoléhat na to, že ta mašinka bere i platební karty (málem mě nepustili z parkoviště, protože veškerou hotovost jsem utratila na veletrhu). A taky že nejbližší bankomat je hned u brány do Fučíkárny, ale že je jen jeden a že si tam postojíte klidně další placenou hodinu parkování, než si na něj zvládnete vybrat, protože tam čeká i parta puberťáků, kteří si vybírají po pár stovkách na pivo a cukrovou vatu.



A teď zpět ke 100% Pure.. Je to americká přírodní kosmetika, která snad ve všech ohledech něčím vyniká mezi ostatními a je unikátem. V dekorativce např. používají speciálně extrahované pigmenty pouze z ovoce a zeleniny a nenajdete v ní tudíž žádné minerální pigmenty. Dokonce i lesky na rty obsahují rozemleté opály. Jejich produkty jsou navíc konzervované speciální patentovanou technologií, takže není zapotřebí syntetických, ani alkoholových a jiných občas dráždivých konzervantů. A dalším příjemným zjištěním bylo, že základy produků obsahují nikoli vodu, ale buď šťávu aloe, nebo hydroláty a jiné šťávy. Vlastně všechna jejich pečující i dekorativní kosmetika je voňavá po vysokém obsahu ovocných a zeleninových, květinových a jiných extraktů. Jo a pokud to už všechno víte a chcete si rejpnout, že Mitsuuko právě objevila Ameriku, která je na našem trhu už několik let - ano, to je mi známo. Jen jsem se jí vždycky vyhýbala. Z části za to mohla i ta blogerská masírka, kdy jsem ji vídala skoro všude a trochu se mi to přejedlo a taky z části kvůli financím, protože se nejedná o žádnou levnou značku. A taky jsem se bála, že to dopadne tak, jak to přesně dopadlo, viz dále..



Tak zpět, byla jsem pozvána úžasnou Andrejkou, která za českou distribucí 100% Pure stojí, abych navštívila na veletrhu jejich stánek a seznámila se s jejich poklady. Asi jsem ji musela překvapit, že jsem takový dinosaurus, který navzdory vše okolní masírce ještě stále nikdy nevyzkoušel nic z jejich nabídky. Každopádně jsem si vyzkoušela a oswatchovala snad všechno, co na stánku šlo a v hlavě se mi wishlist čím dál víc nebezpečně prodlužoval. Jo a přesně proto jsem se seznámení s těmito produkty tak dlouho vyhýbala - čistý pud sebezáchovy to byl, nic jiného! =D

Pleťové a oční gelové masky


Nakonec jsem si domů odnesla jen po 1ks baleních gelových masek na oči a ženšenové masky na pleť a Cherry tint. Ale to už asi víte z IG postů. Ještě jsem vám to nepřiznala, ale nedalo mi to a v rámci poveletržní akce na poštovné zdarma jsem hned v pondělí doobjednala věci, po kterých jsem opravdu pásla a za ty dva dny se mi rozleželo v hlavě, že je nutně potřebuju. Takže už mám doma i rozjasňující tonikum, kávový oční krém, okurkovou pěnu a ten úžasně voňavý kokosový tělový krém. /A před chvilkou dorazil poštou další balík s produkty s 20% slevou, které jsem nezvládla odolat - Andrejka slavila narozeniny a celý den platila na vše skladem tato sleva. Schválně, kdo to tam taky roztočil? =D/

Bestseller značky - Kávový oční krém, který voní po sladkém popcornu (jako popcornová čistící roláda z Lush), té vůni jsem prostě neodolala


Z dekorativní části mě zase nejvíc zaujaly naprosto dokonale barevné i držící tekuté linky a už mám ty v odstínu Black Berry doma. Ve stejné jakoby lilkové barvě mám i řasenku s vosky (tu první) a černou maracujovou (tu novější). A nejhorší je, že i přes už druhý nákup se můj seznam víc a víc prodlužuje, místo aby se zkracoval. No nic.. Přesně, jak jsem předpovídala.

Ty spirálovité kartáčky jsou od řasenek s vosky (dle mého víc objemovější), ten baňatý je zase od novější řasenky s maracujovým olejem


A co mi sedlo a můžu doporučit z toho, co jsem vyzkoušela? Určitě kávový oční krém (jak jinak), rozjasňující tonikum, tělový kokosový krém, pro objem a celodenní výdrž řasenku s vosky (ta maracujová je spíš prodlužující a hezky oddělující pro majitelky od přírody krásných řas, které rozhodně nemám), tekuté linky, jo a Lip Caramel (božsky vonící tekutá rtěnka s lesklým finišem). 

Lip Caramel v odstínu Truffel (už ho mám doma)


Z kupy vzorečků jsem vyzkoušela i ovocné makeupy, BB a novinku - makeup 2nd Skin a kupodivu mi sedly všechny. I když se zdá být barevná nabídka odstínů poněkud broskvová až do růžova, když jsem sáhla po odstínech s popiskem "s neutrálním podtónem", vždycky mi sedl. Na co si dál brousím zuby, to vám napíšu do samostatného článku alá Wishlist z veletrhu.

Čistě bambusový pudr v rozkošném balení, který mi ani pod očima na korektoru nezvýraznil vrásky a suchá místa, fakt "blur" efekt


Jinak, na jejich stánku samozřejmě jejich ovocnými produkty i líčí, jen je o to tak velký zájem, že bez objednání s tím ani nepočítejte. Jen pro představu.. Minulý týden jsem se už objednávala na nalíčení na podzimní veletrh.. Takže jednejte rychle. Zjistila jsem, že se mi u dekorativky této cenové hladiny velmi osvědčilo, navštívit stánek osobně a všechno si opravdu ozkoušet. Každému sedí jiná konzistence, textura, finiš, barvy, zde dokonce i vůně mohou být to, co vás od produktů odradí, nebo vás k němu zaručeně přitáhne (díky vůni jsem si koupila oční kávový krém, i když mám jiný momentálně doma čerstvě načatý). Byla by škoda, nechat se odradit od značky a jejích produktů jen kvůli nákupu naslepo a nadávat na vyhozené peníze. Proto teď odkládám nákup bronzeru a rozjasňovače. Moc ráda bych měla oba od nich už na jaro-léto, ale nevím, jaký si vybrat a já trubka do nich na veletrhu zapomněla sáhnout a zkusit je. Péče už se kupuje po netu líp - složení je přehledně vypsané na stránkách a dokonce ho tam mají přeložené i do češtiny, takže se neztratíte v ofiko INCI popiscích. No a e-shop najdete zde.


Výsledek pátečního veletrhování.. (a ne, není to všechno jen moje - ty tři tašky vlevo jsou kamarádky =D)



Tááák, hotovo. Sice jsem určitě na spoustu věcí zapomněla, ale pokud jste opravdu celý článek přečetly až sem, tak jste starší minimálně o jeden týden, takže ho už prodlužovat dál nebudu. Pokud byste chtěly vidět všechny online příspěvky z Instagramu najednou, bez zbytečného dohledávání, stačí zadat #mimikryzbiostylu a získáte zhruba představu, jak jsem tam asi lítala jak hadr na holi a jak jsem si to užila. Následovat budou články Nákupy z veletrhu a first impressions (myslím, že bude docela zajímavé, podělit se o první vjemy z používání zakoupených produktů) a už zmiňovaný Wishlist z veletrhu, po jehož plnění a odškrtávání letos půjdu. 

A takhle vypadá poveletržní domácí zkoušení všech novinek (nebudu vám kecat, docela si to užívám =)


Pokud jste to ještě nezaregistrovaly, komu unikl tento jarní Evolution, nesmutněte, letos se totiž bude poprvé pořádat i podzimní verze veletrhu zaměřená tentokrát víc na lifestyle a vzdělávání. Podle pořadatelů to bude až něco na způsob kulturního festivalu, takže se část dění rozšíří i do venkovních prostor a součástí veletržního programu tak bude nejen víc přednášek, tvořivých workshopů a programů pro děti, ale i hudebních koncertů (B-side Band s Vojtou Dykem apod.). Termín vychází tentokrát čistě jen na víkend - na 23. - 24. září.



Dorazily jste tam někdo? A co jste pokoupily nebo objevily za novinky vy?



12 komentářů:

  1. ty jo, parádní report! příští rok na jaře si asi udělám výlet :-D šampon od Urtekramu ale rozhdoně chci vyzkoušet dřív, na eshopu jsem je ale ještě nenašla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky =) No,můžeš už na podzim ;) Jsem zvědavá, jak moc se bude lišit atmosféra i struktura veletrhu na jaře od toho podzimního.. A právě proto jsem si nadávala, že jsem ten šampon rovnou nekoupila - nedá se ttiž zatím sehnat nikde, jak jsem tak koukala =D

      Vymazat
  2. Diky za zprijemneni silene cesty vlakem z Pardubic do Brna :)
    Chtela bych se zeptat jak uchovavas ty otevrene masky od 100%? Mam doma tu ocni a zatim jsem ji neotevrela,protoze me nenapada co pak s ni... Tedy pokud jsem spravne pochopila ze je to maska na vice pouziti :)
    Jinak Phb ja kupuji primo na jejich britskem eshopu - od 45 liber je free shipping a mivaji dobre slevy (naposledy napr 40% na vse).
    Skoda ze podobny veletrh neni taky v Brne, myslim ze by se to chytlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kurňa, moc díky za tip na PHB!!! Ještě nevím, jestli mi zůstane ve stálé rutině víc věcí, ale rozhodně to vím už o tom rozjasňujícím očním gelu. TOnikum je naprosto úžasné, ale teď ho porovnávám s rozjasňujícím od 100%Pure, tak uvidíme, zatím to druhé mi jde vůní líp pod čumák a líbí se mi i obalem víc. Zatím používám krátce, ale vypadá to, ž e i stejně fungují, ale uvidím dlouhodobě..
      Ad maska.. Ustřihnu tenounce nahoře a postavím tak, abych nevylila tu tekutinu, ve které to pak uchováváš ve stejném obalu. Prostě po použití jen vrátíš zpět, zmačkneš tak, aby se vymačkal vzduch, ale zůstala tam voda a zalepíš pořádně izoleppou a dáš do ledničky. Já ty svoje už použila 3x a furt dobrý. Jako trubka jsem si tu vodu jednou vylila, tak jsem tam dolila trochu růžového hydrolátu a jedu dál =D

      Vymazat
    2. Ja mam ted od PHB docela dost veci - z antiageing rady serum,ocni gel masku a krem, z brightening rady totez plus tonikum, celkem mi vse vyhovuje,jen ty ocni gely si nerozumi s makeupem a zmolkuji pri naneseni korektoru,tak je davam na noc a rano jen kofeinovy krem od 100%. Ten jsem si totalne zamilovala a nejlepsi na nem je ta konzistence a vune, o ucincich nemluve.
      Diky za radu co s maskou,jsem si prave nebyla jista jak s tim nalozit :)
      No a diky i za dalsi tipy z veletrhu, myslim ze moje penezenka bude krvacet... :)

      Vymazat
    3. Moje krvácí stále, protožejsem si už začala plnit přání w veletržního wishlistu =D

      Ad ty gely PHB pod oči.. Tobě stačí samotné? Já přes něj dávám vždycky ještě krém a to mi pak žádné neplechy s korektorem ani makeupem nedělá..

      Vymazat
  3. Perfektní shrnutí a díky za tipy, jdu objednávat řasenku Avril a okouknout milujubio.cz :-D Fakt mě mrzí, že jsem neměla hlídání a musela si tuhle akci nechat ujít :-(
    Jinak 100% Pure znám už dlouho a utratila jsem za tuhle značku už nemálo peněz, ale stejně jsem na narozeninový den neodolala, využila 20% slevy (díky za upozornění - i když teď nevím, jestli je lepší děkovat nebo proklínat :-D) a pěkně to tam vykoupila (a i tak bych svůj další wishlist mohla psát na toaleťák a stejně by mi délkou nestačil, sakra :-D). A teď zkouším masku se zeleným čajem a děsím děti :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, však Ti to vyjde příště ;) Já to měla s hlídáním dost napnutý - loni Ondra objížděl s kočárek Stromovku furt dokola a já tam mohla strávit max 2,5 hoďky, letos už to bylo lepší a dala jsem pokaždé 4 hoďky a to už se tam toho dá projít poměrně dost. Hlavně, já jsem se tam vždycky cca na hoďku zakecala na jednom z těch stánků, jinak se to dá projít pohodlně za 3 hoďky bez programu a seminářů..
      No, mně to povídej, já už tam nechala jak za moje první auto a to jejich sortiment poznávám teprpve třetí týden!! =D Z té dekorativky jsem na větvi - ty tyčinkové růže jsou ztělesněním mého ideálního makeupu!! Nedokážu ji dát z ruky, co mi přišla a spolu s těmi jejich tekutými linkami je to taková až skoro francouzská klasika a miluju to. Stačí jen ťupnout, rozetřít a jít a je to pecka. Mám ze sebe úplně jiný pocit =)

      A jaká je ta maska? Já ještě tu svou nezkoušela, ale chystám se na ni teď na Velikonoce. Jen nemám jedinou tu zelenou, jen kofeinovou a ženšenovou..

      Vymazat
    2. Maska je boží! Teda trochu mě vždycky ze začátku pálí, ale to mně dělají všechny produkty s aloe vera (asi nějaká nesnášenlivost nebo co). Jinak perfektně hydratuje, a v kombinaci s jejich okurkovým hydratačním krémem je to pecka. Na to, že v noci moc nespím, tak moje pleť září a je taková naducaná a celkově omládlá, že se na sebe koukám do zrcadel ve výtahu a do výloh v obchodech :-D. Už jí mám potřetí a vypadá, že ještě tak dvě seance s ní dám, takže výdrž slušná :-)
      A těším se na dojmy z té kofeinové a ženšenové, dost jsem váhala, kterou vybrat, a tyhle určitě chci taky někdy vyzkoušet :-)

      Vymazat
    3. Ty jo, tak mám dojmy z té ženšenové.. Dala jsem ji vyzkoušet mamče. Nutno podotknout, že jí bude za chvilku 70, není zvyklá na žádnou speciální pleťovou péči v podobě masek a má pleť normální s viditelnými póry.. Před maskou jsem jí udělala peeling z enzymatického pudru od Antonie Burrel a pak dala tuto ženšenovou a efekt byl úžasný - přesně tam, kde se maska dotýkala obličeje, byla vyžehlená hladká pleť bez pórů. Tam, kde se nedotýkala, tak zůstaly póry a vše předtím - ve srovnání s těmito úseky to bylo dost patrné. Já totiž furt čekala, že je to sice fajn maska, ale spíš jen hydratuje a osvěží, než že bude mít opravdu tak patrný účinek a ono ne, dost mile mě překvapila =)

      Vymazat
  4. Tak na tu podzimní verzi už musím dorazit taky , budu syslit penízky už teď a asi se pak utrhnu ze řetězu, tolik krásných věcí, bych nevěděla co dřív :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a bylas na Evoutionu už někdy? Já si teď nemůžu nějak vybavit, jestlis o něm někdy psala, nebo ne.. Ale myslím, že jo..?
      U mě to bývá většinou jak na potvoru tak, že když mám našetřeno a jdu tam cíleně něco nového koupit, tak tam nic není =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...