pondělí 7. března 2016

Original Coffee Scrub | frank body


A je to tady, konečně se mi podařilo splnit si jedno z dlouhodobějších přání. A taky o tom napsat.. O legendárním kávovém tělovém peelingu od australské značky Frank Body už mluvila i Lisa Eldridge, takže koho ještě láká a rozmýšlí si jeho koupi, možná mu pomůže tento článek.

Nejsem moc na tělové peelingy. Mám však odjakživa problém se zarůstáním chloupků (na nohou i na rukou) a po každém holení se mi časem začala na pažích a stehnech dělat drobná krupička. Samozřejmě jsem pracka nenechává, rozdrbala jsem si to a na končetinách mám už několikátým rokem parádní jizvy, které dokáže zakrýt jen dlouhý oděv, nebo silnější opálení. Pokud mě tedy v létě potkáte v dlouhých šatech - jo, asi jsem si zrovna rozdrbala nohy.

Zpět k peelingu. Peeling mi totiž ty nohy i paže skvěle léčí. Ne však ledajaký. Zjistila jsem, že je na drobné ranky po holení nejlepší ten solný. Sice to pálí, ale ranka se hned zatáhne a okamžitě nakopne regenerační proces. Pokud si to nerozdrbu, zůstane po tom jen světlý flíček. No a právě ty flíčky už mě začaly štvát. Solný peeling pomáhá na aktivní ranky, ale co s těmi jizvičkami? Doufám v zázračné účinky tohoto peelingu. Nechci předbíhat, takže vám ještě neprozradím, jak to dopadlo, byť mně je to touto dobou už jasné. Nechte se však ještě chvilku napínat.

Obaly Frank prostě umí

O peelingu Frank Body jsem se poprvé doslechla někdy na podzim, když jsem si projížděla celý youtube kanál Allany Davison. Frankův peeling zmiňovala v několikerých oblíbencích za uplynulé měsíce. Říkala jsem si, že to aspoň prolustruju, když už se dostala takový užitková věc jako je tělový peeling do oblíbenců, asi na něm něco bude.. Nadto ještě přímo doporučovala peeling lidem, kteří mají potíže se zarůstáním chloupků, že je má taky a skvěle jí funguje. Jsem ráda, že zmiňovala konkrétně ten základní Original, protože tam mají více druhů, např kokosový, kakaový, peprmintový.. Kdyby nemluvila o tom jednom konkrétním, že jí vyšel Original po zkoušení všech ostatních druhů jako nejúčinnější a nejlepší, asi bych byla na vážkách. Ale dámy, pokud vám cuká ruka stejně jako mně, uvažte, která z daných přívoní se vám nejlépe bude snášet s vůní ostré kávy. Aby to na konci nebyl docela smrádkový maglajz. Ale o vůni až dále.

Po projetí Frankových stránek jsem byla mile překvapená cenami produktů (na to, že Frankovy tělové peelingy mají být jeho hlavním tahákem, jsou ze všech produktů nejlevnější) a fakt potěšená zasíláním zdarma po celém světě. Když rozkliknete jejich stránky, budete nadšené, jak Frank oslovuje každou svou potencionální zákaznici "bejby" a je velmi činný na všech svých sociálních sítích (schválně juk na Insta, kam Frankovi zasílají zákaznice fotky před a po použití jeho peelingu). Líbily se mi obaly a co si budeme povídat, hrozně se mi líbil i nápad ze sekce balíčků "Bundles", ve kterých najdete různě seskládané produkty zaměřenými jen na rty, na obličej, na tělo, nebo poznávací balíček od všeho něco. Vše naprosto dokonale zabalené. Nechtěla jsem skončit jen u 15eurového peelingu na tělo, tak jsem přihodila ještě čistič pleti, lip duo (balzám a scrub) a obličejový peeling, který jsem předem zatracovala ze všech produktů asi nejvíc. Ale byl dost chválený, tak jsem ho vzala. Vše mě dohromady vyšlo na necelých 70 euro (při poslední objednávce gelu Antipodes a séra z Lovelula jsem se dostala na 50 liber a to jen za dvě věci).


A teď se podržte, zboží přišlo do 5ti pracovních dnů od objednání (ze Švédska)! Líbí se mi recyklované plastové bílé obaly jen s decentními popisky v kombinaci s hnědým písmem a růžovým pruhem. Fakt jo. A na papírových pytlících a tubusech, ve kterých přišly zabalené čistič s pleťovým peelingem to vypadá fakt skvěle. Tak čistě.. Tak prázdninově..



Když se řekne Frank..

Jdeme ke značce! Frank pochází z Austrálie a pyšní se používáním těch nej přírodních, nejlépe BIO, ingrediencí, které mají nejlepší účinky. Ve všech jeho produktech najdete buď čerstvě praženou mletou kávu, nebo alespoň kávový extrakt. Všechny produkty jsou vyráběné přímo v Melbourne a používá se co možná nejvíce lokálně dostupných přírodních ingrediencí (extrakty, oleje..). Frank, coby značka, začal právě na tom tělovém peelingu Original a podle zájmu přidával nové přívoně, až vznikla i celá kávová řada, péče od obličeje až po nohy. V jeho výrobcích nenajdete žádné sulfáty, parabeny, silikony, ropné oleje, prostě žádné hnusy, které mě vždycky dokážou nakrknout v drahé "jakopřírodce", nebo exkluzivní parfumerkové péči (týká se jen některých značek).

V jeho nabídce najdete i krémy. Ten na obličej jsem zavrhla rovnou, protože kromě obsaženého kakaového másla a kokosového oleje, jsem taky dost přecitlivělá a nesnesu třeba ani oční krém s kofeinem, takže pleťového krému s kávovým extraktem se upřímně děsím a na pleť mi nesmí nic jiného než můj Zinek a baobabový Jako pírko. Občas sice něco jiného zkusím, ale dávat za pokus dvacet eur se mi přece jen nechtělo. Samozřejmě zde najdete i tělový krém a pak tělový balzám, který je takový pomocník na namáhanou suchou kůži (lokty, kolena, ruce..). V komentářích jsem si ale přečetla několik výtek k podivné "vůni" tělového krému, takže ten mě taky nelákal a vlastně zbytek produktů jsem objednala (rozsáhleší sortiment zatím nemají).


Dnešní článek se bude věnovat právě onomu slovutnému tělovému peelingu ve verzi Original Coffee Scrub. Přišel v 200gramovém balení alá papírový zipbag. Bílá etiketa s prvky v lososové růžovce je hezky jemná a něžná. Nějak se mi k té péči, oslovení "babe" a celé etické stránce společnosti hodí.. Tento tělový, stejně jako pleťový peeling je prý nedocenitelným pomocníkem v regeneračním procesu kůže. Káva a její extrakt spolu s dalšími obsaženými složkami mají pomáhat v léčbě psoriázy, ekzémů, strií, jizev, akné a přímo i zarůstání chloupků. To je, co?!

Když držíte poprvé v ruce pytlík s peelingem, asi vás napadne, "Jak má tento obal, kurňa, vydržet sprchování a  používání ve vaně?" No, taky mě to napadlo, milý Frank však uvádí, že je pytlík voděodolný, takže si ho s sebou můžete vzít i směle do sprchy. Co však už neuvádí je to, zda peeling vydrží i několikatýdenní používání a sahání do pytlíku mokrýma rukama, aniž by jeho obsah shnil. Zipbag je sice znovu zavíratelný a opravdu solidní, ale papír se vám zamastí fleky a když se vám do umělohmotných drážek dostanou zrníčka kávy, buď si musíte dát práci s tím, že je všechny vymetete, sáček zapnete a příště budete nabírat peeling opatrněji, nebo to uděláte jako já a před každým peelingováním si odsypete potřebné množství stranou do misečky a půjdete do sprchy jen s ní.

Na celé tělo potřebujete zhruba dvě plné hrsti peelingu. Káva je sice lehká, takže je jí v pytlíku překvapivě dost, ale přeci jen vám hned dojde, že ani téměř 1/4kilový pytlík při tomto dávkovaném množství nevydrží moc dlouho. Schválně jsem to pro vás zvážila a vychází to na cca 32 gramů peelingu (samozřejmě podle velikosti dlaní a taky těla). To nevychází na moc dlouho, že? A to používám peeling 2x týdně, Frank však pro co nejdříve viditelné účinky doporučuje použití klidně denní. Hehe, jasně..


Byť je Original základní verze tělového peelingu, obsahuje pomerančový olej, který po prvním otevření pytlíku na vás zavoní opravdu nádhernou vůní. Hodně připomíná hořkou čokoládu Lindt s kousky pomeranče. 



A jak na něj..

Dle Franka byste měly mít kůži už zvláčnělou a připravenou tak na péči, stačí na to prý dvě minuty sprchování. A teď to důležité! Pokud chcete využít jen efektu peelingu, prostě nanesete kávovou směs na mokrou pokožku, hezky promasírujete (já to beru dvakrát dokola) a pak smyjete. Pokud však chcete zakusit i regenerační benefity směsi, pak musíte po promasírování nechat směs 5 - 10 minut na kůži účinkovat. A zde pro mě přichází kámen úrazu celého kávování. Samozřejmě, že chcete co nejsilnější účinek, proto jsem šla rovnou na desetiminutovku. Ale stůjte v chladnoucí koupelně ve vaně, mokré od hlavy až po paty, zapatlané neustále opadávajícím lógrem. Je to fakt opruz. Byť jsem si tam brala s sebou knížku a těch 10 minut jsem si četla, stejně to opruz nezmírnilo.

Bohužel ho nesnesu ani co do vůně. V kosmetice nevyhledávám a vlastně až spíš nesnáším papací vůně. Vůně jídla má být v jídle, ale v krémech a jiných produktech mi vadí, dělá se mi z toho zle. No a byť je vůně kávy spíš neutrální než potravinová, bohužel, tento peeling voní na mokrém těle úplně jinak než z pytlíku. Dost mi to připomíná, jako když vám voní pes a pak přijdete z venku z deště a prostě smrdí. Peeling mi voní ještě při nanášení. I přes obsažené oleje zrníčka při nanášení hodně opadávají, takže vám poměrně dost produktu skončí pod nohama. První minutu ještě dobrý. Kávová zrnka při styku s mokrou pokožkou ihned začnou pouštět barvu a získáte krásně zahnědlou barvu. Bohužel neuvolňují jen barvu, ale i smrádek. Z omamné vůně čerstvě namleté kávy se stává zápach několik dnů staré kávové sedliny ve spojení se zrezivělým hrncem. Ondrovi tam smrdí ještě cosi jako spálenina. Berte to čistě jako subjektivní záležitost, třeba vám to vadit nebude, mě to až s***.

Káva pouští při styku s vodou okamžitě kávové zabarvení. Po smytí zanechává pokožku opečovanou a vyživenou.

Když přetrpím deset minut ve smrádku, přijde na řadu smývání, což taky není zrovna lehká záležitost. Kávová zrníčka jsou lehoučká a sprcha je z kůže rozstříkne na všechny směry. Po každém peelingování jsem tak musela sprchovat i zdi kolem vany a sprchový závěs. Některá zrníčka putují na zdi okolo vás, zbytek se vás, díky oleji, drží jak klíště a musíte je mnout rukou, aby se vás pustila - samotný proud vody nestačí. Další minus peelingu (a teď myslím všech peelingů s pevnými nerozpustitelnými částmi) je splachování zrníček. Logicky vše spláchnete do odpadu. A v tu chvíli mi vždycky v hlavě zazní varování z cedulek snad všech společných kuchyněk v mých předchozích zaměstnáních "Nevylévejte lógr do dřezu". Smiřte se tedy i s častějším čištěním odpadu. Jako, není to taková nálož, jako byste si dělaly celotělovou masku z jílu, ale spočítejte si dvě hrsti kafe 2 - 3krát týdně, představte si tu hromádku a prožeňte to odpadem.. Co do úklidové stránky věci však musím poznamenat, že byť je peeling s obsahem oleje, působí lehce sušším dojmem (proto to opadávání), ale zato neudělá z vany skluzavku (po použití solného peelingu z Rossmanna jsem musela pod sebou vždy nejdřív vydrhnou celou vanu, než jsem se mohla pohnout ke kohoutku - klouzalo to jako blázen!).

Protože jsem často vídala na Frankově Instagramu fotky zákaznic, které se tam zvěčňují s tělovým peelingem i na obličeji (od přímo pleťového poznáte tak, že ten tělový tvoří jen zrníčka kávy, kdežto pleťový tvoří souvislou masku), hecla jsem se a vyzkoušela to taky. Verdikt zní, že to ani mému přecitlivělému a póry ucpávajícímu obličeji neuškodilo. Dokonce nebyl ani začervenalý. A to je asi tak všechno, neudělal totiž vůbec nic. Zatímco Frankův pleťový peeling stačí jen rozšmrdlat po obličeji a hned jsem viděla a cítila výsledky, tento jsem vmasírovala a ani po 10 minutách působení nic neudělal. Zanechal na pleti lehký namazaný povlak, který jsem tam pokusně nechala a pokračovala dál s večerní rutinou (pleťová voda - sérum - olej - krém), ale ráno pleť byla stejná jako jakýkoli jiný den bez peelingu. Sice se neosypala, ale vyživená, nebo super vyčištěná taky nebyla.

Balíčky mají fakt moc pěkné provedení, až bych řekla dárkové. Když si tedy budete chtít udělat radost, objednejte si jeden..



K výsledkům!

Peeling na kůži zanechá perfektně hydratovaný promazaný povlak, který ale nepůsobí mastně, jako když se namažete máslem nebo olejem. Ty, co nesnáší matné povlaky a lepení oblečení na tělo po každém namázání budou nadšené. Navíc, takto hedvábná pokožka vám vydrží nejen do rána, ale až do večera následujícího dne. Dýl jsem to nezkoušela, protože jsem zase vlezla do vany. A hádejte, co. Ještě ve vaně plné vody jsem z nohou cítila, jak jsou namazané a kapky vody klouzaly po kůži. Bohužel, stejně jako tento skvěle opečovaný pocit, vydrží z těla i ta supr trupr divná "vůně". Po smytí mi to bohužel smrdí ještě víc než během působení. Je mi to tak nepříjemné, že to ze sebe cítím celou noc a ráno i z pyžama.

Jestli to funguje na jizvy? Tak to jsem nezvládla vyzkoušet. Rozhodně to pomáhá, stejně jako solný peeling, zatáhnout ranky a velmi rychle je zahojit. Což je sice super, že to nepálí, ale zase byste si neměly dřít ostrými zrnky porušenou pokožku. Miluju sice tu krásně vláčnou pokožku, ale ten smrad a nutnost nechat peeling působit mě fakt štvou. Třeba u jejich pleťového peelingu mi stačí jen natřít a smýt a pleť je po něm nádherně hebká, aniž bych ho musela nechat působit. A navíc ten smrad.. fuuuj, to prostě nedávám. Miluju vůni kávy, ale tohle mi prostě smrdí. Takže za mě.. Je to skvělá myšlenka, perfektní složení, docela dobrá cena, nádherné balení, ale tento kávový trend mě u tělového peelingu asi mine. Asi ani nezvládnu dopoužívat toto balení, kdyby však jo, Frank slibuje, že při pravidelném používání by výsledky měly být vidět do 14ti dnů, takže pokud to dám, hodím vám update na Insta a FB stránky, zda to nějak pohne s jizvičkami.


Balení: 200 gramů
Cena: €14,95
Poštovné: FREE
Odkaz: klik




Slyšely jste o australských kávových tělových peelinzích? Jak se vám tato myšlenka líbí?



P.S.: Ještě existuje (asi konkurenční?) značka Body Blendz, která má exkluzivní vábivé černé obaly, taky papírové pytlíky, ale mnohem více druhů, za zhruba stejné ceny. Zaujal mě ten ovesný, takže byť je stále základ z kávy, třeba tyto nebudou tak smrdět. Uvidíme..

Zdroj obrázků 1, 5 a 7

12 komentářů:

  1. hele a jak by si to porovnala s obyčejným lógrem, jakože drsnější/jemnější. tak teď sice nevím, ale asi ho chci.
    jinak jediná věc, co mi kdy pomohla na zarůstání chloupků, byl acorelle speciální sprej na to. na takové ty jizvičky (dělám přesně to, co ty, vyškrabávám si chloupky) mi pomáhá palmers nevímjaksetojmenuje je to speciální tělové mléko na pigmentové skvrny určené snad pro 50+.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak jak jsem si dělávala kávový peeling doma, tak si pamatuju, že jsem vzala nějakou nejlevnější mletou kávu v krámě a bylo to dost nepříjemné, protože zrnka byla ostrá a nerovnoměrně namletá. Tohle je jiné.. u tělového jsou lehce hrubší a ne všechna stejně velká, ale drhnou podobně. U pleťového nejsou o moc menší,ale ne tak drsná, jakoby kulatější. Asi jsem moc nepomohla, co? =D
      A děkuju za super tipy na tu péči. Nepotkala jsem snad ještě nikoho s tímto problémem, takže si rad vážím jako zlata. Díky za ně!

      Vymazat
    2. mi naopak kávový peeling na tělo vyhovuje, jak je tak hodně drsný. tak teď s tím frankem nevím, asi tedy nic. (zatím)
      jinak acorelle sprej je fajn, ale docela drahý, navíc úplný zázrak to není, odhaduji, že mi pomohl redukovat to zarůstání a tvorbu pupínků na 50 %. rozhodně byl to první, co mi fungovalo na zarůstání, ale na druhou stranu není to 100% jistota. ale ten palmers určitě doporučuji. z toho jsem byla naprosto vyplesklá. po dvou namazání mi zjemnil skvrny, co mi seděly na nohou celé léto, takže tak čtyři měsíce, a nechtěly se hnout. a konkrétně je to skin success fade milk. je to s aha a céčkem, proto to taky nejspíš fakt funguje.

      Vymazat
    3. Na to Palmers mléko kouknu, moc děkuju za tip jo a peeling posílám až teď, nedostala jsem se dřív na poštu. Podrobila jsem ho ještě zoumání a myslím, že je drsný dost, jsem zvědavá, co na něj řekneš ;)

      Vymazat
  2. Jsem zvědavá na recenze ostatních produktů od Frank Body!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dalším na řadě bude určitě ten pleťový peeling, protože na čistič jsem zatím ani nesáhla, jak dodělávám ty staré. Ale budou!! ;)

      Vymazat
  3. hmm, tak teď jsem na vážkách... chci hlavně ten na obličej, ale známe syndrom jedné položky v košíku, že... možná si zkusím něco podobného smíchat doma :D každopádně se těším na další recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, to záleží, jestli si ráda děláš radost nakupováním kosmetiky, nebo spíš jejím vařením. Namíchat si něco podobného určitě můžeš, otázka je, že stejně se tak nikdy nedozvíš, jak funguje originál, protože nebudeš mít s čím porovnávat.. A pokud přeci jen chceš něco vyzkoušet od nich, tak spíš si doma umíchej tento tělový a kup si pleťový. Je vážně úžasný a obsahuje mraky složek, které bych doma asi všechny ani neschrastila. Hlavně to bude s poměry náročnější..

      Vymazat
  4. Vypadá to super! Podobný si doma dělám na ruce a vážně bezva, akorát dávám jako hlavní složku cukr právě kvůli tomu umývání, aby to šlo lehčeji a nebylo to všude, takže kávičku jen na efekt :) Jinak hodnotím jako velké plus ekologické balení. To se mi moc líbí.

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To balení je boží, že? Co jsem koukala ted na obou veletrzích, tak se s tímto designem balení roztrhl pytel. Ale vypadá to skvěle. Já cukrové peelingy moc nemusím, začnou se hned rozpouštět a jsou pak jemné až se úplně vytratí ten peelingovací efekt, já jsem zkrátka spíš solařka =) A jaký tam dáváě olej? Mám teď jeden cukrový od Urtekramu a jsem z něj docela zoufalá - hrozně po něm klouže vana a cukr se rozpustí dřív než stihnu dopeelngovat celé tělo =/

      Vymazat
  5. No u kávového scrubu bych si ale dala pozor na jednu věc, zanáší odpadní trubky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to se mi právě na něm taky nelíbí, proto jsem to psala i jako upozornění rovnou do článku ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...