sobota 31. října 2015

Na dně.. | Spotřebováno


Ano, konečně jsem se dostala na dno. Na dno všech těchto krémů, lahviček, krabiček apod. Omlouvám se za mystifikaci, ale fakt nemám ráda název "spotřebováno". Takže vítejte ve článku, který je jeho obdobou. Najdete zde klasickou koupelnovou všehochuť a něco málo i z dětské kosmetiky.

Nemám ráda tuto rubriku. Dřív jo, bylo to zajímavé a měly jste jistotu, že ten dotyčný recenzent píše o něčem, co opravdu vyzkoušel a delší dobu používal. Četly jste tak o ne/účincích v praxi a mohly jste si udělat obrázek, jestli vám to za koupi stojí, nebo se tomu vyhnout obloukem. No, pak přišel virus jménem "spotřebováno" a pomalu plíživě se rozlezl na všechny blogy. Takže koncem měsíce už neotvírám Bloglovin, protože se na mě šklebí tento titulek skoro ze všech článků. Virus však není jen domorodcem, ale pravidelně ho pozoruju spolu s oblíbenci a new-iny i na zahraničních blozích. Prostě je toho moc a když si rozkliknete třetí článek za sebou s fotkou vypatlané tuby od Ryoru, L´Oreal, nebo Yves Rocher (v lepším případě Karla Hadka) spolu s pikslou od šamponu Alverde, příště už na tyto články prostě nekliknete.

Proč teda píšu spotřebováno? Protože to jsou pro mě produkty, o kterých jsem zatím nikde nečetla (až na pár výjimek), jsou dostupné a mohl by je tedy někdo ocenit. Nebo se jich naopak vyvarovat. Ale proto asi píšou tyto články všichni, že? No, tak třeba se mi povede to napsat zajímavě..  Takže, co tu máme? Klasická kosmetická všehochuť od čištění pleti až po tělovku s malou zastávkou u dětské kosmetiky. Tak trochu doufám, že mi to pomůže se rozepsat i na podrobnější a cílené recenze. Tak se mnou mějte trpělivost (v hlavě mám teď skoro pořád jen dítě - plínky - pračku - kávu - víno, jo, to je asi tak vše =D).


Čistící pěna Melvita

Zdroj

Uff, to jsem si vzala pro začátek. Tak za prvé, pěna nedrží. Používám ji vždy jako druhé čištění navečer ve sprše a zkrátka jedno pumpnutí nestačí. Pěna vám namydlí půl obličeje a po zbytku už vám jen drhnou ruce. Chce to dávat větší množství. Jestli vysušuje? Ne. Hezky hydratuje, ale jako majitelka smíšené citlivé pleti se sklony k vysušování si stejně nemůžu dovolit po ní nepoužít pleťovku, sérum a krém. Ale když se nenamažu hned, pleť nijak netahá, nešupinkovatí, nepne.

Kamenem úrazu u této vody je její parfemace. Melvita má vůbec takové podivné vůně. Některé jsou tak zvláštní, že je miluju (toaletní voda s bergamotem), některé jsou i opravdu příjemné (pomerančová mýdla, vody, krémy s meruňkou) a některé jsou hrozné, viz tato voda. Záleží také na tom, jaký jste typ vonného strávníka. Já třeba nesnesu neroli, ylang ylang apod. S těmito vůněmi mám problém. Bolí mě po nich hlava, jsou na mě moc těžké a můj nos si na ně nemůže zvyknout, takže je na sobě pořád cítím. To je problém i této vody. Voní jak neroli střihnutá ylangem, pro mě tedy smrtící kombinace. Ve sprše se to však naštěstí rychle rozprchne mezi vůni sprcháče a šamponu, takže jsem to statečně dopoužívala až na dno. Jo a taky je pěkně předražená, na můj vkus. Znovu bych si ji už rozhodně nekoupila.


Regenerační šampon ECO cosmetic

Zdroj

Víte, jak by zněla recenze na tento produkt jedním slovem? SR***A. Ano, mateřstvím jsem trochu zhrubla. Ale bude to tím, že nemám tolik času na vymýšlení metafor. Vlasy jsou po něm hrubé, zacuchané, vysušené a většinou v jednom dredu, pokud nepoužijete kondicionér, což bych vám tedy rozhodně nedoporučovala (takže doporučovala.. sama se v této větě trochu ztrácím).

Jak už jsem psala o ECO produktech, jejich vůně mi přijdou všechny stejné, ať už obal hlásá cokoli. Tenhle šampon není výjimkou a zapadá do standardu neurčitelné pavůně, která spolu s šílenými účinky na vlasy začne být hned protivná. Takový negativní Pawlovův reflex - ucítíte tu vůni a vzpomenete si na trhání vlasů při rozčesávání. Měla jsem od této značky už víc výrobků a všechny stály za starou belu. Takže radím, této značce se vyhněte obloukem.



Aloe vera tonikum "klasik",  Santa Verde

Zdroj

No, tady jsem šlápla opět vedle. A pořád to nechápu. Smrdí to bohužel po nějaké z ranku mých nesnesitelných těžkých vůní, takže večerní aplikace byla z počátku děs. Taky pumpička šla docela ztuha a musela jsem mačkat opravdu silou, takže když jste měly z vany mokré ruce, mohly jste na tonikum zapomenout.

Voda je to poměrně drahá a na to, jak uchvacujícně zní její popisek, nestojí za nic. Nic nedělá. Kdybych se pošplíchala jakoukoli minerální mlhou (viz LP, Avene, Bioderma apod.), udělá to stejný efekt. Navíc, pokud ji máte jako já na večerní hydrataci, budete asi překvapené, že mi hydratací nestačila a musela jsem se co nejrychleji po jejím uschnutí namazat. Jo a ta hrozně těžká bylinková vůně mi nešla pod nos o to víc, když jsem ji používala navečer. Člověk je v klidu, už pomalu usíná a pak se naštve takovým smrádětem. Kdyby mi voněla, stála by za to? Ne, za ty prachy jsou daleko lepší, voňavější a hlavně účinné.



Bylinná osvěžující a hydratační voda, Havlíkova apotéka

Zdroj

A máme tu novinku, která si u mě pobyla cca 3 dny. Já blbka tak důvěřovala Havlíkovu složení (sice za ty prachy to nestojí, ale složení měl do teď u produktů, které jsem zkoušela, fajnové - nic extra, ale dobré), že mě ani nenapadlo se na něj podívat a slepě jsem rovnou koupila. Je to prý novinka. Tak s tím se asi nedá nesouhlasit. Voní mi to po levanduli, ale mojí mamče, která levanduli miluje, však po trávě. Ve složení není levandule, ale lavandin (levnější a ne tolik účinný, jako pravý levandulový éterák). A proč si za to nadávám? Ani náhodou by mě nenapadlo, že za cca 250,- (a to je prý prosím jen zaváděcí cena) to bude plné vody a na druhém místě hned glycerinu! Účinek na sebe nenechal dlouho čekat.. Stačila jedna aplikace na noc a ráno se mi začaly ucpávat póry. Najednou se mi objevila drobná krupička mezi obočím, na tvářích a na bradě.

Nevím, proč pokaždé hledám nejdřív vinu u sebe. Prošla jsem zpětně svůj jídelníček, jak dlouho jsem spala, jestli jsem se dobře odlíčila, jaký jsem měla makeup apod. A víte co? Když se mi to zhoršovalo celé tři dny používání této bylinné vody, zkusila jsem ji vysadit a hle, pleť se najednou začala uzdravovat. Sama a velmi rychle. Milé tonikum letělo k mámě, které dělá velkou radost. Takže verdikt. Za mě složení velmi levné a tak trochu okrádající. Za tu cenu můžete mít o stejném složení 3 flašky tonika od Alverde a udělají vám stejnou službu. Taky bacha na majitelky pleti náchylné na ucpávání pórů. Glycerin nejenže ve velké míře vysušuje, ale taky vytváří krupičku z pórů, takže nebrat. A co pro ostatní, které na to netrpí? No, vy si dělejte, co chcete =D Jako, kdybych nehleděla na složení a hledala bych hydratační vodu s hezkou vůní, jdu do ní. Mamče třeba vyhovuje. V opačném případě jděte radši dál.


Intenzivní krém na popraskanou kůži, Alverde

Zdroj

Jednoduché, nefunguje. Nevím proč, ale už nějaký ten měsíc nemůžu sehnat ten velký krém na nohy od Alverde, jak prodávali za stovku a nádherně voněl. Byla ho plná velká piksla skoro jak tělového másla a perfektně se s ním masírovaly nohy. Když jsem už nutně nějaký potřebovala a nemohla jsem čekat na možné doskladnění, sáhla jsem po tomto. Sliboval zázraky. Ale jen sliboval.

Tak za prvé, voní spíš po šalvěji, než po tom pomeranči. Za druhé, na masáže není naprosto vhodný, protože ho tak tak stihnete rozmazat a už vám zacnou drhnout dlaně. A za třetí, o nějakém intenzivním účinku nemůže být řeč. Hned po vstřebání jsou nohy suché, jako byly předtím, kůže hrubá a drsná a trochu tahá. Navíc je ho jen malá tubička, kvůli špatné aplikovatelnosti jeho spotřeba hrozně rychle letí a nefunguje, jak má. Nebrat!


Pleťová voda, Cattier


Zdroj

Tak tuhle zase musím pochválit. Líbí se mi cenou, složením i velikostí obsahu. Navíc jsem ji měla snad půl roku a to jsem ji kromě pravidelného večerního používání lila i do práškových masek. Sice je její název trochu schyzoidní (lotion a přitom je to voda), ale to jí neubírá na benefitech. Příjemně a jemně květinově voní, i když má v popisu "růže a heřmánek", což jsou dvě mnou dost nenáviděné vůně. Docela slušně hydratuje a vůbec je to takový střed, který se mi i zamlouval. 

Víc k ní nemám, co říct. Vlastně vůbec je pro mě ohodnocení hydratačních vod dost těžké. Pokud mají jen hydratovat, nemám moc šanci to poznat, když se hned potom namažu. Od tonika třeba chcete oživení, projasnění, vypnutí, zmenšení pórů (na to na všechno je skvělé Balancing tonikum od Mádary), ale co byste chtěly po hydratační vodě, když si její účinky ani nemáte jak ověřit a vlastně vám na nich ani moc nesejde? Hlavní je, aby nevysušovaly, což tahle nedělá. Tečka.



BIO mycí elixír na intimní parite, Havlíkova apotéka

Zdroj

Jen omylem jsem koupila i druhé balení. Gel je příjemný, neštípe, voní, jemně myje a pomalu ubývá. Ale opět je tu u Havlíkovy apotéky otázka ceny. Dávat takové prachy za 200 ml gelu mi prostě přijde přehnané. Zvlášť, když podobné složení má intim gelů víc, co jsou na trhu a stojí třeba i polovic. Znovu už nekoupím. Teď si plánuju vyzkoušet ten od Hristiny. Už jste některá zkoušela?



Kokosový tělový olej, Alverde

Zdroj


No jo, tak přece jedno Alverde se sem dostalo. Ale tohle si nemůžu nechat pro sebe, protože je mi jasné, že to většina ostatních bude chválit. Tak abyste si přečetly i nějaké to záporné hodnocení..

Tady se totiž jedná o takovou Alverde skrčku. Nejde tu o čistý kokosák, to by nebyl přece tekutý, že jo. Musíte bazírovat na detailech, zvlášť těch, které něco skrývají. Tady je to to slůvko "aroma" na začátku. Víte, co to znamená? Že se jedná o směsku mandlového a olivového oleje s kokosovým aroma. Dobrý, ne? A navíc stojí tato prťavá (z těžkého skla - velmi praktického do sprchy) 100ml lahvička přes kilo, vyplácaná je za měsíc, nehorázně vysušuje a vůně se na kůži ani neudrží. Jo, nejsem sice milovnicí kokosové vůně, ale platí to o těch umělých přívoních. Tahle je krásná, jemná a hrozně rychle vyprchává.

I když se natírám olejem po sprše na mokrou pokožku, olej neemulguje, na kůži se drží jen na povrchu a většinu ho pak setřete do ručníku. Se suchou a tvrdší kůží (např. na loktech) si neporadí vůbec a časem jsem na těch místech objevila šupinky, takže domazávám zvlášť čistým "bambucem". Štve mě, že všechny oleje od Alverde mě vlastně časem vysušovaly, ale střídala jsem je s intenzivnější krémovou péčí, tak mi to bylo jedno. Ale teď, kdy zrušili původní balení olejíčků (např. dětský olej Alverde v 200 ml piksle za stejnou cenu co teď poloviční množství a božsky voněl i mazal!), už mi to nestojí za to.



A teď něco pro maminky z dětského kosmetického neceséru.. Jsou to věci, které jsem si koupila už po několikáté a používám je denně:


Bepanthen Care mast

Zdroj

Z porodnice jsem byla naočkovaná, že hned po sundání plenky a po umytí se má zadeček namazat. A přitom jsem až do porodu měla jasno v tom, že kůže se nesmí preventivně mazat, aby se naučila správně fungovat sama a nebyla pak náchylná. No, znáte to, v porodnici se to tak dělá, tak myslíte, že je to to nejlepší a prostě jsem mazala a mažu do teď. Časem jsem to ale promyslela a mazat budu i dál. Jen ne už bepanthenem. 

Bepanthen je skvělý na prevenci proti opruzeninám a občas jsem ho mázla i na škrábnutí, nebo vyrážku a do druhého dne bylo po nich. Je to taková silně regenerační mast. Docela mi připomíná Zinek, ale bez možného vysušování. Původně jsem taky myslela, že je to složením hnus podobně jako vazelína a ono ne. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že to obsahuje lanolin už na druhém místě, meruňkový olej a další hojivé složky. A víte co? Další tubu sice už nebudu kupovat, protože je tam pořád ropný základ, což mě štve, ale udělám si svůj vlastní "bepanthen" a napíšu vám sem pak recept. ;)



Hydratační krém s měsíčkem a bambuc. máslem, Alverde


Zdroj

Achjo. Krásně voní, hezky se vstřebává, finiš není mastný. To je asi tak všechno. Furt jsem se divila, proč ta malá tvářička Ančovičky je tak hrubá, když ji několikrát denně natírám krémem. No, znáte ten věčný boj Alverde se složením?  Opět tu máme vodu, glycerin a alkohol a bohužel tuto trojici cpou i do dětských krémů. Tímto končím i s dětským Alverde. Alespoň, co se týče výrobků s tímto složením. Co jsem totiž koukala na jejich Wundschutz creme, tak je perfektně mastný a hezky pečuje o dětskou tvářičku i v mrazech a větru, takže ten beru na milost (má i lepší složení). Ale zbytek jí holt budu dělat DIY. Už se toho tak nebojím, zvlášť když vidím, že velké kosmetické autority dávají i do produktů pro dětské tvářičky takové srágory, které jsou levné, nijak nepomohou a spíš ještě uškodí - vysuší.



Dětská sada Baby&Sensitive, Manufaktura


Zdroj

Sada obsahuje jemnou mycí emulzi a tělové mléko. Obojí je obohaceno o ovesný výtažek, tělové mléko navíc o mandlový olej a emulze o panthenol. Řeknu to takhle. Panthenol se prodává za pár kaček a já osobně ho dávám do všech svých přípravků, protože je výborný. Podporuje hydrataci, hojení, zkrátka skvěle regeneruje. To samé s mandlovým olejem. Z těch kosmetických je to snad jeden z nejzákladnějších a nejlevnějších olejů, takže pokud bych dělala krém s ním, tvořil by celý jeho základ, ne jen nějaké malé procento jako snad nějaký bonus. Proto teda nechápu, proč se těmito složkami produkty doslova pyšní a je na nich vystaveno celé gró.

Kdo mě zná, ví, že Manufakturu moc nemusím. Honosení manufakturní výrobou a ručně dělanými českými výrobky (prodávají i dřevěné hračky apod.) je sice hezké, ale to složení už se mi nelíbí a o to mi v kosmetice jaksi jde také. Hlavně jsem to ze začátku, když jsem u nich ještě nakupovala, brala jako pěkný podraz. Jejich obchůdky jsou postavené na přírodních ingrediencích, bylinkách, všechno ve dřevě.. To vše ve vás vzbudí dojem čisté přírody. Naivně jsem nakupovala po taškách a pak jsem si založila blog, začala se učit vyznávat ve složení a bylo po mých nákupech. Připomíná mi to trochu Lush s jejich sulfáty-kam-se-podíváš (dokonce i v tuhém kondiši Jungle - fakt nevím, čemu tam mají pomoct), nebo parfémovými přísadami.

Vidíte, když už jsme u těch syntetických vůní, u obou těchto dětských přípravků je najdete ve složení. Poznáte to i pouhým přičichnutím. Když mi tím v porodnici po třech dnech (dřív jsem je nenechala) umyly malou, začala jsem ječet, co to na ni berou a že už mi nevoní jako miminko, ale jako když projdete v nákupáku kolem vchodu do parfumérky. Syntetické přívoně prostě nemají v dětských věcech co dělat. Mohou způsobovat alergie, podráždění a navíc, miminka opravdu voní sama o sobě. Každé má svou charakteristickou vůni a já ji u malé zbožňuju, nevím teda, proč bych ji měla mýt něčím, co mi ji navoní jinak  a uměle. Proto myju malou už jen bezvonnými přípravky.




Schválně, jaké jste měly v poslední době kosmetické přešlapy vy?




P.S.: Nemohla jsem si vybrat lepší dobu na focení, než sychravé podzimní dny, takže všechny fotky jsou stažené, jinak byste z těch mých možná ani nepoznaly, o jaký produkt se jedná. 

43 komentářů:

  1. Ahojda,
    nojo, Havlíkova apotéka... co k tomu říct...

    Ale ten Bepanthen mi zajímá :-D teda ne na děcka, ale pro mne- nešiku, pořád jsem někde řízlá, škráblá a naposledy nůžkama stříhlá :-D a kolegyně mi na to doporučila dětskej Bepanthen... (já ale prostě nejdu do obchodu mezi dětský regály hledat matičku, tohle já nerada) takže čekám na domácí recept =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konstatování o Hlavíkovi jsem se fakt zasmála =)
      A Bepanthen.. Já furt myslela, co to není za zázrak z úžasně neznámých ingrediencí a ona je to vlastně lanolinolinová mast. Takže to zkusím udělat a uvidíme. Přinejmenším to bude hojit a nebude to tak smrdět jako bepanthen =)

      Vymazat
    2. Domácí Bepanten mě taky zajímá. Občas ho doma používám a díky té "vůni" z něj mám pak ve výsledku divný pocit..Takže se těším.

      Vymazat
    3. Jojo, ta vůně je fakt hnusná, něco jako, já nevím, spálené gumy? Prostě fuj =)

      Vymazat
    4. Já to měla na tetování. Na zádech mi to nevadlo, ale ruce jsem si pak musela pečlivě umýt, protože jsem to nesnesla. Taková chemie divná, možná jako ta guma, jak říkáš.

      Vymazat
    5. Tak mám skvělé zjištění. Dělala jsem domácí bepanthen a hádej co! Roztavený pravý lanolin smrdí naprosto stejně jako ten bepanthen, takže přírodní nebo nepřírodní verze, je to jedno =D

      Vymazat
  2. Já mám spotřebováno naopak velice ráda a na konec měsíce se z toho důvodu těším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No v tom případě je teď Tvoje období ;) si užívej =D

      Vymazat
  3. jééé domácí bepanthen... už se nemůžu dočkat... jinak z alverde mám zatím jen šampony, které mi vyhovují maximálně (aneb jediné po čem se neosypu) ... tak asi sbírku rozšiřovat nebudu no....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, chce to hledat. Bohužel, není moc věcí od nich, které by neobsahovaly tyhle vycpaniny =( Ono to třeba ze začátku funguje, ale stačí si koupit druhé balení a už to začne být na pleti vidět a většinou ne v tom pozitivním slova smyslu =/

      Vymazat
  4. Jej, tak to dětské Alverde mě mrzí, chtěla jsem vyzkoušet, ale asi vyberu jinou značku... A Bepanthen jsem taky zahodila (naštěstí jen vzorek z porodnice) právě kvůli ropným produktům ve složení... Takže určitě recept na domácí krémík uvítám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, on Sudocrem, který mnohé maminky vychvalují a taky ho cpou v některých nemocnicích, taky není zrovna něco super =( Už nemám, čím mazat, takže ho budu muset udělat co nejdříve =D Zatím ještě rozmýšlím ingredience navíc, protože ty základní jsou jisté,a le ty přidané mě lákají a zkoumám, co pro děti ano a co ne..

      Vymazat
  5. Hmm... domácí Bepanthen zní jako výzva a nejen na miminkovskou kůži, ale i na péči o tetování, kdy se mi nechce používat bepanthen ač je tak velmi doporučován tatéry... Když už člověk maže na přírodní vlně, chce mít přírodní starání nejen o sebe, děti, ale i o tetování, zvířata, podlahy, prádlo atd... (ano, trocha fanatismu je potřeba :D ). Pokud jde o tu pleťovou vodu Cattier tak na tu jsem chytla po třetím použití neskutečnou alergickou reakci... naprosto nechápu na co, ale vypadala jsem jako panda s obrovskýma rudýma kruhama kolem očí a pálivým pocitem... oh, už nikdy více, kdyby ji někdo chtěl, mile přenechám za symbolickou cenu... Ale jinak... tuto rubriku miluju.. kolikrát si říkám, že bych si měla založit vlastní blog a dělat recenze na kosmetiku, co není moc známá a nikdo o ní nic neví. Vždy chci nějaké jiné názor než jen komentáře u produktů a nikde nic. jen něco málo v angličtině. Třeba, kdo ví... Jinak ať se ti daří a malé taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si piš, na tetování bude taky super. Já furt nemyslela, jak je bepanthen nacpaný něčím nedostupným, ale ona je to vlastně jen lanolinová mastička. To je pak jasný, že to hojí ;) Takže jak vyzkouším (chudák můj malý pokusný králíček =D), tak ho sem dám =)
      Ty jo a byla to fakt tato voda? Mají jich víc..To by mě zajímalo, na co to byla reakce..
      Já taky nakupuju podle recenzí, ale když o tom nikdo nepíše, musím se taky řídit jen komentáři a dost často mám podezření, že si je píšou eshopy samy.. =/ Takže klíďo, začni o tom psát, těším se na komentáře k novinkám. Ae upozorňuju Tě na to, že až Ti dojde arzenál Tebo běžně používaných produktů, začně blogo mánie, kdy budeš kupovat čím divnější a neznámější věci, tím líp a kvanta, aby bylo o čem psát a mohlas s tím přijít jako první. myslím,že tato nemoc postihla aspoň jednou každou blogerku =D
      A díky moc, malá zdraví z herny =D

      Vymazat
    2. Tak můžu to vyzkoušet... Zrovna mi má dojít jeden olejíček na smíšenou pleť a peeling ze stejné řady (laidbare), tak jsem zvědavá... jinak občas odebírám krémy a kosmetiku od výrobců jako 100% Pure, Trevarno, BioAroma a na Fleru homemade kosmetiku a snad se občas dostanu k něčemu svému... Plus moje "Flexitariánská" s prvky veganství a RAW a o cestování nemluvě (přítel mě jen tak bere s sebou na dovolenou do Londýna, a pracovala jsem v létě v UK :D ) Tak snad bude o čem psát :D Třeba se v blogosvětě uchytím. :) Jinak taky nechápu na co jsem dostala alergickou reakci...Ale je to přesně ta voda co jsi měla. Ani v maskách na obličej to nešlo :( Jsem ráda, že je malá zdravá a čilá, máš štěstí a ta radost co musela přinést do rodiny :) Mám ráda takové malé "zázraky" :)

      Vymazat
    3. Takže pak prosím o link, ať si můžu počíst. Z těch dnešních blogů už mě nebaví až na výjimky ani jeden.. A čilá je dost, právě si objevila nohu, takže je největší potěšení nacpat si ji celou do pusy a u toho koukat na fotbal =D

      Vymazat
  6. Spotrebovano mam moc rada, jde o format, ktery je, dle meho, prospesnejsi nez pouhe nakupy! A ani ten nazev toho druhu prispevku, kdy se ukazuji prazdne obaly, mne nijak neurazi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je, dobře, že Tě neuráží =D Už jsemto psla dole Dee.. Je toho prostě moc. Když každá blogerka napíše spotřebováno a v každém budou zastoupené převážně produkty z drogerky, které má každá a každá o nich píše, pak už mě to logicky nebaví. Ještě mám taky pifku na spotřebováno, kde u každého produktu, byť se třeba už několikátý měsíc opakuje, místo aby byla novinka, nový postřeh, nebo dlouhodobé působení, je jen napsáno "viz odkaz"

      Vymazat
  7. dík za malou recenzi na tonikum od Havlíka, dost jsem o něm uvažovala,ale je fakt , že radši po přečtený kouknu na tu druhou vodu :) Ale s čím nesouhlasím je intimní havlík emulze, tu mám moc ráda, je jemná a funguje tak jak má. Od Hristiny myslíš tu jemnou i na celé tělo pro maminky? Tu mám také ráda, pokud ty víc voňavé tak ty jsem pro sebe nezkoušela, mám strach z té parfemace i když přírodní. Nemyslím si , že intimní oblast musí být extra navoněná :D Spíš udržovat jemné pH :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď se snažím najít kde koupit Cattier vodu a zatím nic, prosím kde jsi ji koupila?

      Vymazat
    2. Jani, tu Cattierku jsem kupovala v BIOOO. Problém je, že je víc druhů a zrovna tuto jsem taky pak nemohla dlouho objevit. Ještě jeden oříšek - měnili obaly, takže třeba vypad jinak..?
      Neříkám, že je mycí gel od Havlíka špatný. Hezky jemně voní (taky nemám ráda převoněné věci) a jemně myje, ale opravdu je víc takových gelů se stejným složením za nižší cenu. Já mám prostě na toho Havlíka už asi pifku. Co jsem měla, tak buď bylo na nic, nebo hrozně předražené, takže bych si to znovu nekoupial, i když mi to třeba vyhovovalo.. =/
      A ta Hristina.. našla jsem tam přímo intim gel, teď nevím, jestli tobylo v péči o maminky a děti,a le měli to na stránkách. Díky Tobě mám už na jejich eshop asi 20položkový seznam a až budou peníze, jdu to všechno vyzkoušet ;)

      Vymazat
    3. Tak jsme zvědavá jak budeš spokojená. O víkendu jsem byla za kamarádkou s miminkem a říkala že jediné co se jim tolik nepovedlo je v kelímku krém na opruzeniny, asi tam špatně zapracovávají zinek a jsou tam takové malinké bílé kousky :/ Ale jinak má skoro všechno a vyhovuje. Já mám právě tu emulzi z řady pro maminku a je dobrá, akorát s vůní je to řekla bych kus od kusu, asipodle toho jak dostanou éterické olejíčky.

      Vymazat
    4. A Jani, kde vlastně tu kosmetiku dělají, ta je česká? No, se zinkem je potíž, ale překvapuje mě, že prodávají krém s kousky. Stačí ho udělat párkrát, vzít mixér a je to bez problémů.. že by na to nepřišel někdo, kdo se tím zabývá a živí? a vůně myslíš jako přehnané, nebo jiné? Jsme na to zvědavá =)

      Vymazat
    5. Ahoj Jani,Míšo,jako skoro čistokrevná Bulharka jsem musela hned Hristinu vyzkoušet.Jejich " Pipi gel ;) vypadal složením moc dobře,ale po aplikaci..no sorry ?? Mydlice lékařská a dvacet různých olejů takovou konzistenci nevykouzlí ani za boha.Tak co si o tom myslíte vy ? díky

      Vymazat
    6. Jani a fakt ne? Já jsem s mydlicí ještě nepracovala, tak nevím. A ten Hristinin pipi gel mě zjímá, zvlášť po Tvé připomínce, ještě víc =D

      Vymazat
  8. Jak jsi psala, že jsi nemohla najít krém na nohy Alverde ve velkém kelímku, tak oni ho přestali prodávat. Občas ho ještě někde zahlédnu ve slevovém koutku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Adél, achjo, to jsou hajzlíci, nemůžu za něj najít adekvátní náhradu a nechce se mi dělat doma. Tenhle vyšel levněji a byl i složením a účinky moc fajn =(

      Vymazat
    2. Výborný krém na nohy je od Baley s 10% urey. Ten kupuju pravidelně. =)

      Vymazat
    3. Díky za tip! A ten je přímo na nohy? Tak prima, kouknu po něm, ale Balea není zrovna přírodka, mají to dost vycpané blbotmi, takže čekám, že to bude ropný základ a 10% urey navrch ;) Tak v tom případě jen omrknu složení, nějaký udělám a pak se tu na něj objeví recept (a bez ropného základu ;)

      Vymazat
  9. Rubriku spotřebováno mám moc ráda a také se na ni chystám, protože při dopotřebovaném produktu člověk může napsat plnohodnotný verdikt. Takže za mě super článek. Taky děkuju za info o glycerinu, to že ucpává póry jsem četla poprvé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Glycerin je takový vykuk. Hrozně záleží na jeho množství v produktu. Když se tos ním nepřežene, tak skvěle hydratuje a pečuje. Stačí o trošku víc a vysušuje a upcává póry. Hloupé je, že se ze složení nikdy nedozvíš, jestli ho v produktu není právě o těch pár % víc =/
      A jo, rubriku Spotřebováno ráda mám taky, ale jak u koho. Proto jsem psala o tom samém - když každá nampíše o tom samém z drogerky, fakt mě to nebaví číst a ani otvírat. Vlastně tuto rubriku mámnejradši na echt přírodních blozích, například na Jardin de Yvonne, nebo u Trb.. =)

      Vymazat
  10. Není teda Bepanthen něco jako Infadolan, akorát o dost dražší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, to vůbec nevím, to neznám. Ale vím, že místo něj dávají ženský rovnou na předpis Imazol, který má tuším kortikoidy, což nechápu už vůbec..

      Vymazat
    2. No je to v podstatě lanolinová mastička, já to objevila, když mi to poradili na popáleninu, ale dá se tim právě mazat lecos. Imazol zas neznám já:-D
      A těším se na další články!

      Vymazat
    3. Imazol kortikoidy neobsahuje - jen látku proti plísním (pokud nekecám clotrimazol) a jinou antibakteriální. Infadolan je konzistenčně jiný, hutnější a podle mne i účinnější než Bepanthen. No a s vysušováním glycerinem - to bude jaksi blogolegenda. Krém na ruce Mixa s 30% glycerinu mi zachránil tlapky a tuším i Cyklistka psala "omluvný příspěvek" o glycerinu.

      Vymazat
    4. Díky za info o mastičkách. Já jsem si ten "bepanthen" radši udělala domácí =) Já vím, že psala Cyklistka omluvu glycerinu. Četla jsem to. Ale můj čumák a asi ještě pár dalších čumáku (včetně toho Karla Hadka) máme glycerin radši jen v menším objemu, protože si o něm myslíme své - blogolegenda, neblogolegenda. A že to levná výplň je, to je prostě holý fakt. Hned za vodou. To už ten alkohol, který tuto dvojku následuje, je dražší. Prostě každému vyhovuje něco jiného =)

      Vymazat
  11. Já jsem tak ráda, že zas píšeš!!!!!!! :-* :-D
    No hele, já včera stála u regálu a že chci něco na nohy! Měli tam pikslu modrou od Alverde - že by to bylo ono, cos nemohla koupit? No já si nakonec koupila na nohy Alverdí, ale cosi tři v jednom (tento název ignoruju) s pomerančem a rozmarýnem a zatím dobrý teda, za osmde - nevím, ale ten Tvůj krém jsem zas neviděla u nás. Jinak máš pravdu, článek o spotřebované zubní pastě, pokud to není nějaká spešl - proč že...Tak piš piš ať Tě nesní Miš??? :-) Jo my matky holt zhrubnem jo, já už jedu 18tou sezonu a jsem sprostá jak dlaždič :-DDDDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juchůůů, jí taky, už jsem zase s vámi ;) A neboj se, že nečtu Tvoje články, jen ten blbej Bloglobin na mobilu, i přes několika set megovejch aktualizaci furt neumí přidávat komenty - s**č jeden! =D
      Nene, ta modrá piksla je nějaký jejich univerzální krém - na tělo, obličej, nohy, ruce, myslím, že to tam vychvalovali v popisku, ale nezkoušela jsem a jaký je? Heeej, pomeranč a rozmarýn? A je to velká kulatá piksla? To by měl být on!! Emííí, prosím prosím, nemůžeš mi třeba pár piksel koupit, že bych Ti to hned poslala? Já ho miluju, ale už se prý nevyrábí a u nás jsou jeho zbytyky beznadějně vyprodané =(
      Já vím, jsem ráda, že jsem mezi svýma dlaždičkama ;) =D

      Vymazat
  12. Jak píšeš, Manufaktura mě svým složením zklamala, a neoklamou mě ani dětskou supercitlivou řadou. Už od narození jsem malou nekoupala denně a když, tak jsem přidala čistě přírodní dětský olej, stejně tak zadek nemažu preventivně, spíš jen na noc, opruzeniny jí naštěstí vyskakují jen když má horečku nebo jí rostou zuby, pak mažu Weledou a omývám řepíkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji přes den umývám žínkou s olejem a na noc máznu. A dobrý =) Když si vzpomenu, jak jsem dřív kupovala na Vánoce z Manufaktury všem "přírodní" dárky! =/

      Vymazat
  13. Mimo zaverecnu otazku, ale pre malu od zaciatku pouzivam detsku weledu, semtam do kupela a potom aj olej na namazanie. Krem na opruzeniny tiez zabera, ale nastastie sa nam celkovo vyhybali. Weledu si pre Anicku neskusala? Dakujem za reakci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Saši, Weleda je fajn. Já na malou obecně nepopužívám skoro nic kupovaného a i ten bepanthen si radši udělám doma. Opruzeninami naštěstí netrpí, ale na vysušenou pokožku velmi a musím hodně promazávat(zřejmě z oděru od plenek). Weleda je fajn, jen je tam bohužel opět hlavně voda, glycerin a alkohol. Je fakt, že vždycky na drhé místo přijde nějaký olej, ale ten glycerin a alkohol mě tam štvou, protože ač míň, malá na to stejně reaguje krupičkou =/

      Vymazat
  14. Mimo zaverecnu otazku, ale pre malu od zaciatku pouzivam detsku weledu, semtam do kupela a potom aj olej na namazanie. Krem na opruzeniny tiez zabera, ale nastastie sa nam celkovo vyhybali. Weledu si pre Anicku neskusala? Dakujem za reakci :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...