úterý 5. května 2015

Vlasová péče | Přírodní šampony, kondicionéry, styling



Dnes si dáme pro mě nezvyklou rychlovku. Žádné vykecávání, prostě jen klady a zápory. Za poslední rok jsem vystřídala docela dost šamponů. Neměla jsem žádný speciální, pro který bych se nadchla a s nadšením zkoušela, nebo stálý, kromě svého DIY a milované lávovky, takže jsem bez přemýšlení sáhla vždycky do nějakého regálu přírodky a koupila, co mi přišlo pod ruku jako první. Dneska tedy o šamponech, kondicionérech a speciální vlasové péči..

Na lávovku (marocký jíl) u mě stále nic nemá. Proto jsem ji začala dávat i do svých šamponů (a ne málo), protože mi jako jediná dokázala uklidnit podrážděnou pokožku hlavu. Po roce no poo s lávovkou (článek o tom zde) a po dalším roce s hennou, jsem myslela, že už nemám s hlavou vůbec žádné problémy. Dokonce ani těhotenství se na vlastnostech vlasů a pokožku, třeba v podobě rychlého maštění, nijak nepodepsalo. Ale špatné šampony bohužel ano. 

Proto si vlastně také dneska nečtete o pleťovce Alverde, jak jsem původně zamýšlela, ani o úžasné paletce od theBalm, ale čtete poněkud impulzivní a iritovaný článek o vlasovce. Jakmile jsem přestala používat sulfáty (SLES, SLS) v produktech, tak byl klid. Kůže nesvědila a vlasy byly zdravé, pevné a pružné. Později jim začaly vadit i coco-sulfáty, tak jsem vynechala i je. V té době to byl ještě oříšek, protože těmi se vesměs nahrazovaly SLS a SLES ve veškeré přírodce. Skončila jsem tedy u lávovky a jak mi bylo. 

Ale člověk si zvykne na vše a pak začne pomalu zapomínat. Vzpomíná, jak některý šampon krásně pěnil a moc hezky voněl, ale to, že mu po něm olezla půlka hlavy už milosrdně zapomněl. Jednou však vždy dojde k okamžiku, kdy mu paměť uštědří ťafku a pocity svědění, pálení a nezdravé hlavičky zase vybublají na povrch. A tak je tomu teď. Byla jsem donucena si vzpomenout, že vyhýbání se coco-sulfátům nebylo pouhým rozmarem, ale nutností. Už druhý den po mytí hlavy se můžu udrbat a věřte mi, že to není vůbec príma pocit, když nevíte, jestli si máte dřív držet břicho, hledat záchod, nebo se drbat na hlavě. A protože jsem našla viníka, hodíme si to sem krásně najednou, abyste měly porovnání..




Dead See Spa Magic šampon
Začínáme hitparádu.. Hmm, minerály z Mrtvého moře, říkala jsem si, to bude určitě něco skvělého a šup!, už byl šampon v košíku. Hmm, tak věřte mi, dámy, že takovej odvar to opravdu nebyl:
Zdroj
  • šampon smrdí jako staré komunistické hotelové šampony v těch gumových mini pytlíčcích, co se povalovaly po umyvadlech a šetřilo se s nimi jako se zlatem - já je dokonce sbírala
  • musíte mýt dvakrát
  • šampon moc nepění a je poměrně tekutý, navíc divně barevný (proč se proboha dobarvují a doparfemovávají přírodní šampony??)
  • udělá vám z hlavy koudel a budete potřebovat dost silný kondicionér 
  • smrádek z šamponu je cítit i po použití přírodním kondicionérem
  • svědila mě po něm hlava

Je ho poměrně dost (320 ml) a stál cca 300,- Kč. Ale díky špatným mycím schopnostem a tekutosti mi vydržel cca 1-2 měsíce a to si myju hlavu jednou týdně..



ECO cosmetics Hydratační šampon
Po předchozím propadáku a ještě stále svědící hlavě jsem si říkala, že by to chtělo trochu hydratace a péče. Nic zatěžujícího, ale co můžete zkazit hydratačním šamponem? Sáhla jsem po tomto. Až když jsem si s ním myla hlavu mi došlo, že od této značky už něco mám a že jsem s tím nebyla vůbec spokojená - s jejich přírodními tuhými deodoranty. Hm, takže zase jsem šlápla vedle:


  • šampon mi smrdí, ale když se budu hodně snažit o objektivitu, uklidním vás, že se jedná o neutrální přírodní vůni (to jsem to vylepšila, co?)
  • je spíš gelovitý, ale moc nepění (zůstává po něm pocit mastných ulepených vlasů), takže jsem musela mýt dvakrát
  • vydržel asi měsíc
  • nesvědila mě po něm hlava
  • vlasy byly opět vysušené jak koudel (po jednom, nebo dvou mytích, bylo to jedno), nevzhledné, matné a nerozčesatelné
  • nutnost použít kondicionér

S tím smrádkem mám problém. Zatímco předchozí šampon Spa Magic opravdu uměle smrděl, tak tento není tak iritující. Ale! Ať vyzkoušíte od ECO cosmetics jakýkoli gelový produkt - mycí gel na obličej, jakoukoli verzi šamponu, pokaždé voní stejně a to mě trošku krká.. Za 200 ml zaplatíte cca 230,- Kč. A jo, najdete v něm coco-sulfáty, čehož jsem si všimla až při focení a byla jsem překvapená, že po tomto mě hlava nesvědila. Asi jsem ho dopoužívala moc rychle na to, aby to mělo trvalejší následky..

 *

Ještě bych tu ráda upozornila na fakt, že vlasy mám celkově bez problémů a nemastící, takže mi stačí v klidu mýt jednou za týden. Kondicionér používám vždy, ale ne vždy je to nutnost, takže pokud to u šamponu zmíním přímo, jedná se o něco, co není běžné (tedy nedostatečná péče a vyšší míra vysušování vlasů způsobená šamponem).

*


Eubiona Šampon Aloe vera a henna
Koukám, že mi na fotku vlezla místo butelky od šamponu ta od sprcháče. No, to je jedno, berte to tedy jako ilustrační záběr =)  Tady jsem byla potěšená. Nejenže byla vůně poměrně příjemná (musela jsem si na ni napoprvé zvykat, ale pak jsem si ji téměř zamilovala), ale gel byl čirý, žádné dobarvování, žádný parfémek navíc a jo, ta aloe tam něco fakt dělá. Hlavička se mi po něm hezky uklidnila. Ani tolik nevysušoval vlasy, takže kondiš jsem sice dávala, ale při troše trpělivosti byste vlasy rozčesaly i bez něj.


  • dobře myl, nebylo třeba mýt dvakrát
  • hezky jemně pěnil a ve vlasech příjemně klouzal
  • neiritoval pokožku hlavy

Nevím, co to ty přírodní značky mají, ale ony snad, jak najdou jednu ucházející parfemaci, zůstanou u ní. Vyzkoušela jsem ještě srpcháč aloe a regenerační šampon Eubiona a všechno vonělo stejně. Nutno dodat, že to není vůně nepříjemná, ale opět taková univerzální - na zadek se z ní nikdo neposadí. Měla jsem menší balení 200 ml za cca 170,- Kč.



Urtekram Šampon mořské řasy BIO
Kdo by neznal Urtekram. Když začalo veřejné období "pálení sulfátových čarodějnic", tak byl bohužel první na pranýři co by nejdostupnější a njerozšířenější přírodní značka. Ale můžou si za to sami. Jejich šampony totiž vesměs hlavičky iritují a vysušují. A ano, můžou za to coco-sulfáty. Mám dojem, že existuje pouze jedna varianta jejich šamponu - rhassoul - která toto svinstvo nemá a ten je obecně chválen. Já ho nevyzkoušela a nevím jestli mám chuť. V Urtekramu totiž dávají dost na frak vůním, takže jo, je to přírodní, ale mně to většinou smrdí (nebo aspoň mírněji řečeno - nevoní).


  • tady by stačilo říct jediné: je to ha**l a strašně mě po něm svědí hlava!
  • dobře, něco dodám - ani s výživnou pečující uklidňující maskou JMO není pokožka hlavy v pořádku
  • dělají se lupy
  • mastí se po něm vlasy, mých 7 dní už nezvládnu a myju po 4-5
  • drbu se, nejde to ovládnout
  • smrdí jak chlorovaná voda v bazénu
  • coco-sulfáty tu řádí ve složení jak černá ruka
  • jako jediný ze všech přírodních šamponů však z vlasů neudělá suchou koudel a nemusíte použít ani kondicionér (vlasy jsou hned po prvním mytí pružné a hebké i v mokrém stavu)
  • skvěle pění a velmi dobře a rychle myje

Moc jsem ho chtěla vyzkoušet, až mi přišel letos o Vánocích od jedné čtenářky jako dárek. Hrozně mě to potěšilo a o to víc, jsem na šampon naštvaná, že bych tímto pojednáním snad mohla zklamat i ji. Snad ne, prosím, proti dárku nic nemám, byl skvělý, bohužel si se šamponem nejsme souzeni.. Tento šampon byste dnes už v nabídce hledaly marně. Koukám, že s novými obaly šel tento kousek z trhu. No, škoda ho není. Ještě ho mám půlku a přemýšlím, že půjde asi na hanbu mýt vanu a musím najít jiný kousek - nemáte nějaký tip?



Desert Essence Kokosová vlasová řada
Úmyslně píšu řada, protože jsem měla jak šampon, tak kondiš. To druhé je snad nesmrtelné balení. Mám ho už třetím rokem a je ho tam stále víc než 3/4. To s ním přitom moc nešetřím. Konzistenci, vůni, ani účinky nezměnil, tak si spolu vesele jucháme dál. Co se týče šamponu, je natřískaný coco-sulfáty a to tak intenzivně, že je to jeden z nejpěnivějších přírodních šmaponů na trhu. Bohužel však nejvíc iritující pokožku hlavy, která mě svědila už při schnutí vlasů. Musela jsem mýt cca po 3 dnech, protože vlasy ač pěkné, tak hrozně svědily a stupňovalo se to, že jsem si takhle musela ulevovat. Jak jsem přišla na viníka, letěl opět na vanu. Nechala jsem si jen jeho kondišího bráchu.


  • po kokosu vůbec nevoní, spíš jen sladce (mám i malinovou řadu a je to to samé - jako červené levné lízátko, po malinách ani stopy)
  • šampon krásně pěnil a dobře myl
  • myl až moc dobře, takže hrozně vysušoval hlavu
  • hlava svědila úporně a stupňovalo se to každým dnem
  • kondicionér je skvělý - stačí jen vmasírovat do vlasů, můžete okamžitě smýt a účinek stejně hned cítíte
  • vlasy jsou krásně lesklé, pružné a dobře se rozčesávají

Šamponům Desert Essence se vyhýbám obloukem - nestojí to za to. Jsou to ještě horší zmetci než ten Urtekram o pár řádků výš. Kondiše jsou však fajn, dobře se vymývají, vlasy nezmastí, přesto hydratují a vůně ač neodpovídající "příchutím" jsou příjemné. Jo, ještě dodám, že ten pekelný šampon má být přímo na suché vlasy. Hmm, to by teda majitelky těchto vlásků opravdu poděkovaly. Butelky jsou krásné, v praktických tubách, dobře se vše aplikuje. Ceny vychází na 237,- Kč za 237 ml (to byl úmysl??). Jo a bacha, mají i nové řady v téměř 400ml balení, ale nenechte se zmást slovy jako tea tree, regenerace, nebo jojobový olej, coco-sulfát je tam většinou na 2-3 místě.



Eubiona Objemové tužidlo  s mátou
Tohle už je taková specialitka. Chtěla jsem něco pro mamču a našla jsem objemové přírodní tužidlo z mátového hydrolátu. No nekupte to! A protože nejsem minimalistka a mamča si ho chválila, říkala jsem si, že s krátkymi vlasy musím posichrovat vlny něčím silnějším, než jen gumičkou, tak jsem si ho koupila i pro sebe. Mamče vyhovuje, mně ne:


  • je hrozně silně pafémované (voní to jako parfém nějaké strašně staré rusky mluvící dámy)
  • smrádek přebije vůni kondicionéru i masky a po vyfénování se opět přihlásí o slovo
  • je cítit dlouho
  • a objemové účinky? Nevšimla jsem si (jen mamča s jemnými vlasy pochvaluje, že jí tužidlo vlasy neulízne, ale udrží je hezky od sebe)
  • tužící účinky? Tak tuží to asi jako cukrová voda - když to s ním přeženete, slepí se vám vlasy do prstýnků, které se pak po jednom dni rozpustí a po tužidle ani stopy
  • nezatěžuje vlasy, nelepí, dobře se vymývá
  • mně je k ničemu, prospěch na hezčí texturu vln to nemá

Kdyby mě tak neodpuzoval ten smrádek, tak tužidlo používám aspoň jako péči před občasným fénováním vlasů. Což je asi blbost, jak mi právě došlo, když je v tužidle obsažen alkohol a je tam i dost cítit. A taky nevím, co dělá ve složení "Parfum", když to přitom tak hrozně srmdí, možná, aby to smrdělo dlouho? 150 ml za 230,- Kč, no nekupte to (doslova: "nekupujte to", ledaže by vám to hrozně vonělo). 



JMO Bezoplachový kondicionér Zelený čaj a Měsíček
Vím, že většina z vás na JMO vlasovku spíš nadává. Nic to nedělá a stojí to strašné prachy.. Jenže já si jejich vlasovku nemůžu vynachválit. Alespoň co se týče kondicionérů (jen oplachových) a pečujících sprejů. Jejich šampony mi taky dobrou službu nikdy neprokázaly. Po levandulové Mořské mlze se mi do spárů dostal pečující kondicionér ve spreji. Ten Měsíček tam, dámy, berte se vší vážností, protože to po něm docela dost smrdí. Tak lehce mýdlově a nahořkle. Ale! Ty účinky jsou skvělé! Vlasy jsou po něm hebké, jemné, pružné, dobře se rozčesávají, dodává jim lesk, nikdy to s ním nepřeženete, protože nelepí a navíc regeneruje a pečuje před možným vysušením ze sluníčka, nebo fénování a žehlením. Taky je fajn jako péče po vyráchání se v chlorované vodě v bazénu.


  • trochu smrdinká, ale naštěstí po uschnutí vůně nezůstává ve vlasech
  • má fantastické pečující složení
  • neslepuje
  • nemastí
  • je to blaho pro pokožku vlasů i vlasy samotné
  • vydrží vám při pravidelném používání cca půl roku

Sice smrdí, ale ze všech produktů v tomto článku na mě udělal největší dojem co do účinků a využití. Moc mi pomáhal na vlasy přesušené hennou, nebo když se mi při super dlouhém háru udělala vzadu koudel a já ji potřebovala rozčesat. Kupováno zde a na léto ho vřele doporučuju.Pokud chcete vyzkoušet sílu JMO kondicionéru na vlasy se slevou téměř 200,- Kč, pak jděte do Greenwave, kde probíhá momentálně akce na kondicionéry udržující barvu. Co do pečujících a regeneračních účinků jsou skvělé a levněji je neseženete ani v zahraničí. Jedná se o podzimní novinku 2014 a dělí se do 4 kategorií - černá, blond, hnědá a červená - a řídit se tím můžete, ale nemusíte, protože aspoň ten červený nemá na barvu vlasů žádný vliv (paradoxně, ale o tom třeba jednou v samostatné recenzi). Ale účinky si na něm vyzkoušíte a vydrží vám dlouho, to garantuju, stačí maličko.



 Tak co, zkoušely jste něco z výše zmiňovaných? Máte nějaký tip na dobrý šampon?



37 komentářů:

  1. Asi bych se měla taky pochlapit a podívat se na přírodní produkty...:-))
    Jinak chválím moc článek. Pěkně zpracováno.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Óóó, děkuji =) No, přírodka je přírodka. Chemka mi s vlasy nic nedělá a na to už jsme moc velký škrt a pohodlná, abych si za prachy kupovala srágory, které nemají účinky ;)

      Vymazat
  2. Toto je moj naj:
    http://www.iherb.com/Andalou-Naturals-Shampoo-Moisture-Rich-Argan-Sweet-Orange-11-5-fl-oz-340-ml/39566
    este som mala aj ten levandulovy z tejto znacky, tiez super :]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji za inspiraci. Zkusím se po něm kouknout i blíž u nás a dostupnějších eshopech, protože na iHerb nemám trpělivost čekat, ani pak platit celnímu úřadu..

      Vymazat
    2. Ja som este colnemu uradu nikdy nic neplatila, neviem ako je to v cz ale u nas myslim ak objednas do nejakej sumy tak colne pooplatky neplatis :] Ale chapem, len mne ten Arganovy vyhovuje asi so vsetkych samponov na svete najviac :D tak si nan tie cca 2 tyzdne vzdy pockam :] Samozrejme k samponu vzdy nieco prihodim, takze sa mam aspon vzdy na co tesit :D

      Vymazat
    3. No, u nás je to taky o nějaké minimální částce, ale bohužel, ještě se mi opravdu nepodařilo se dostat s objednávkou pod 25 dolarů, nebo 20 eur, nebo jak to tam je. Vždycky objednávám něco dražšího.. =/

      Vymazat
  3. Mně vadí jakýkoliv pěnidlo na bázi kokosáku, což je mi líto kvůli tekutýmu Eliah Sahil, který je jinak super. Mi ale vadí skoro všechno, asi skončim na tý žitný mouce, jednou jsem se tak umyla a super. Hele, ale bez urážky, totok je strašný výběr, jak tě napadlo něco takovýho vůbec kupovat? :-)))) Tě omlouvá, že jsi těhotná :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, právěže mě nenapadlo nic - prostě jsem to fakt brala, jak mi to padalo pod ruku - nekoukala jsem ani na slibované účinky, ani na složení =D Zas na druhou stranu, jsou to nejdostupnější "přírodní" produkty, takže je mi jasné, že po nich sáhne dost lidí a konečně se o nich něco kloudného i dočtou ;) =D No, tak šum sem s tipy. Já snad zase půjdu do toho Farana..

      Vymazat
    2. Je fakt, že bez kokosáku to je peklo něco najít. Spíš, že ty značky, co máš, mi jsou vrcholně nesympatický :-) Až na Urtekram, ten jsme měla ráda, jenže to bylo v době, kdy mi nevadily ani normální drogerkový. Já ti moc neporadim, protože prostě tekutý můžu všechny tak 2x a pak už to je blbý. Nevadí mi Bronner, ale po tom mám hnusný vlasy. Takže já jedu buď tuhý mýdla nebo něco sypkýho. Vadil mi i Faran. Jsem prokletá :-)

      Vymazat
    3. Hehe, to já asi taky. Vracím se s povděkem k lávovce, experimentování mě už neaví. I když, teď mám na poličce nachystaný tuhý šampuk Hedvábný argan a hodně mě láká. Jen jsem chtěla počkat, až úplně dojedu ten ďábelský Urtekram =D

      Vymazat
  4. Já mám červený Alverde bez coco-sulfátů a je super, akorát je potřeba kondicionér. A pak Bione, jakýkoliv, hlava mě nesvědí a když, opláchnu vinným/jablečným octem na vyrovnání pH. Drahým přírodním šamponům jsem zamávala, nestály za to. Ten malinový Desert Essence voní jako takové y barevné kulaté žvýkačky, které se prodávaly po 15 ve "štangli", já tu vůni milovala, ale taky mě po něm svěděla a loupala se hlava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já koukala na Alverde a asi jsem byla málo trpělivá, protože jsem nenarazila na nic, co by se mi složením líbilo, tak jsem to vzdala. navíc, Alverde dost hřeší právě na složení, aby zachoval levnou cenu a to se mi nelíbí a vím, že v případě péče mi to na tělo, vlasy i pleť dost vadí =/ No a Bioné, co jsem párkrát viděla složení, tak je to taky taková levná pseudopřírodka.. z počátku je to vždycky nacpané vycpávadly a na konci se krčí drobeček aktivní složky, kterou je produkt pojmenovaný.. Achjo, zatím teda lávovka a budu hledat dál =) Ale děkuji za zkušenosti

      Vymazat
  5. Taky se po většině šamponů můžu udrbat (ačkoliv za to možná nemůžou jen ty šampony, ale naše super cholorovaná voda). Z těch tvých jsem nezkoušela žádný (asi ani nebudu, většina těch popisů působí docela děsivě :D), ale momentálně požívám Neutrální šampon od Natury Sibericy a pokud jsem dobře koukala, žádný sulfát v dohledu :) Vůně teda klasika jako většina přírodních šamponů, ale jinak pohoda, na moje vlasy funguje, dokonce se už ani nedrbu tolik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vůně je mi fuk, ale Natura Siberica ne a do té nepůjdu. Ale je dobře, že Ti to pomáhá. Já bych však chtěla, abych po tom nejen neměla problémy, nebo mi mizely (nejlepší je najednou a z vlastní zkušenosti s DIY šampony vím, že jde takový šampon udělat, takže když Ti problémy mizí pomalu, tak to znamená, že taky škodí, jen míň), ale aby měl i něco navíc a plusové účinky. Bohužel, u pleťovky a tělovky jsem se toho nedočkala, proto si dělám svou vlastnía bojím se, že tak dopadnu i s vlasovkou.. =/

      Vymazat
    2. Naprosto chápu :) Už jsem taky přemýšlela nad něčím vlastnoručně umíchaným, ale ještě jsem se nezmohla ani na krém, takže mě představa výroby šamponu trochu děsí. Občas když mám chuť na něco trochu obskurního si na vlasy míchám žloutek s citronem a medem místo šamponu a po tom mám vlasy nádherné :) Akorát ta spotřeba vajec je děsná :D
      Na druhou stranu, proč si nemíchat vlastní, když to funguje :)

      Vymazat
    3. No, Borůvko, tak Tě můžu uklidnit, že namíchat si šampon je milionkrát jednodušší, nže si udělat vlastní krém. A když budeš chtít, jukni ke mně, je to fakt jednoduchý jak facka a je skvělý ;) a vajíčka zase nemám odvahu já =D A bohužel třeba jednoduché kúry v podobě olejů mi na vlasy taky nedělají dobře. Takže to vidím tak, že buď skončím u lávovky, nebo mám smůlu =D

      Vymazat
  6. Jupí jou, ráda slyším že ten bezoplachový JMO je tak super, jelikož ho mám objednaný. Teď se na něj těším o to víc. Jo, a najít dobrý šampón je fakt makačka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, tak jsem zvědavá, co na něj budeš říkat ;) Zatím si ho všichni včetně mě chválí. Ale ten smrádek teda pěknýnení =D
      A co používáš za šampon, třeba se inspiruju ;)

      Vymazat
    2. Já ten dobrý šampon vlastně pořád hledám:) Teď používám šampon od JMO. Nejdřív jsem z něho byla nadšená, ale teď musím říct že za ty peníze to není nic extra teda!

      Vymazat
    3. Bohužel, tohle soudím o JMO většiny produktů taky =/ jejich tělová mléka mi nestačí, po šamponech mě svědí hlava, po nějaké pleťovce jsem se osypala, kondiše jsou fajn, ale zas emi vadí, že když se takstrašně chlubí přírodností a veganstvím, tak pro pak nacpou jako barviva karmín, nebo rybí perleť =/

      Vymazat
  7. Mně naštěstí coco-sulfáty nevadí, takže teď používám růžový Urtekram a jsem s ním moc spokojená, ani kondiš nepotřebuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, tak to je teda fakt nefér =D A teď ze mě mluví čistá závist =D

      Vymazat
  8. Tak musím priznať, že ma lupín zbavil H&S na citlivú pokožku ale vysadila som ho hneď, ako zabral. Osobne bojujem skôr s rýchlo sa mastiacimi vlasmi a suchými končekmi - kúpila som si Khadí šampón na objem a šampón na mastiace sa vlasy. Ten prvý mi síce urobí nádherné vlasy, ale vydržia tak asi deň (moja frekvencia je každý druhý deň večer alebo v priebehu tretieho dňa). Druhý je o niečo lepši a nechám si ho ako poistku, ale tiež sa mi vlasy rýchlejšie zamastia (aspoň to tak vnímam). Teraz miniem núdzový nákup Yves Rocher Purifying Shampoo s bio žihľavou (kopřivou) a chystám sa na tvoje šampóny a na tekuté aj tuhé šampóny od HappySkin. Rozmýšľala som aj nad Mádarou, ale ešte som sa nerozhodla :) link na tie spomínané šampóny: http://happyskin.sk/webshop/product/?search=Sampon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dDíky za tip, juknu na ně =) Já mám teď v záloze tuhý šampuk s arganovým olejem, tak jsem zvědavá, zatím mi jen nádherně provoněl koupelnu.. Co se týče YR, tak je fakt nouzovka a to už je možná lepší si umýt vlasy tou sodou =D Já naštěstí na problémy s maštěním netrpím, v klidu dám týden i dýl a není to poznat ani vidět. Jen teda s těmi coco sulfáty je to průšvih, protože mě hned začne svědit hlava, takže to vlastně myjučastěji, než by skutečně potřebovaly.. =/ H&S je taky dobrý zlo =D Ale měla jsem ho moc ráda, dřív jsem ho používala asi dva roky v kuse jen proto, že mi nádherně voněl =)

      Vymazat
  9. No jediný urtekram jsem vyzkoušela rhassoul a vůbec nemyl a to přitom mám suché dlouhé vlasy a bez kondicioneru si neškrtnu. Po "umytí" jsem si mohla jít hned umývat vlasy znovu, takže jsem ho pak vypotřebovala na psa, ale voněl mi krásně mátově. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, že bych to zkusila? Mně nevadí, když něco nepění. A po lávovce, kdy si myslím, že pění (!!!), mi už umyje hlavu snad cokoli =D Jo a Matesák zdraví vašeho krasavce a chlubí se, že ho panička za 4 roky ještě ani jednou nemyla v šamponu, ale že bahenní kúry a masky jsou bezva a podstupuje je sám na vlastní pěst několikrát do měsíce ;) =D

      Vymazat
  10. to je peklíčko :D. Ale jo, můžou si za to sami, na druhou stranu pozoruju, že čím dál tím víc značek i coco-sulfáty mění za šetrnější pěnidla, třeba to jednou budou všechny :). Dessert Essence a Urtekram jsem měla taky, první kupodivu vyhovoval (Malinový, ale už dávno) Urtekram jak který, po Heřmánku jsem se mohla udrbat, Rhassoul zas nemyl... Moji bezsulfátoví favoriti jsou: Nobilis Tilia, 100% Pure, Logona (překvapivě), Centifolia, Dr. Organic šel taky. Jinak jsem zjistila, že tyhle šetrnější pěnidla, aby myly, tak je jich dobré víc, a hlavně sodium cocoamphoacetate fakt pění a myje a nedráždí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, no super, díky moc, to jsem přesně potřebovala vědět a už si píšu do seznamu. Logonu tu nějakou mám, tak mu dám šanci a Nobilis šmapony jsou taky dobré? Ty jsem snad nikdy ani neviděla. U těch 100% pure mě od ákupu orazuje jen ta jejich cena a to mi přišla nesmyslně vysoká už ta před zdražením, teď se teda fakt vytáhli =/

      Vymazat
  11. Za mě tedy pořád vede lávovka. Začaly mě trápit lupy, tak jsem vyhodila drogerkový šampony a šla do přírodních, bohužel coco-sulfáty měly podobně dráždící účinky. Začala jsem používat Shikakai, lupy byly pryč, ale měla jsem pocit věčně mastných vlasů a prostě nebyly příjemné na dotek. No a tak jsem sáhla po lávovce a nic moc nečekala, ale ten pocit po umytí mě přesvědčil, že už nic jiného nechci. Konečně mě nesvědí kůže hlavy, vlasy jsou na dotek příjemný, po lupech ani památky. Nic jiného nepotřebuji.

    my-mission-for.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, názor na to máme stejný, ale schválně, jak dlouho si už v kuse myješ vlasy lávovkou? Já to vydržela rok a pak jsem se musela jít ostříhat a spotřebovala jednu pikslu intenzivní masky, abych krásné lávové vlny rozmotala =D V té době jsem měla tak pevné a tvrdé vlasy, že až nikdo nechápal. Jako určitě se k ní vrátím, ale nevím, jestli je to pro mě řešení do konce života a jen s ní..

      Vymazat
  12. Jaj.. To mě mrzí, že místo radosti byl spíš k vzteku.. Z mojí vlasopoličky by tě mohl zaujmout tak akorát pro mě hříšně drahý zelenočajový O'Right, který jsem si pořídila v malém balení a tak si ho náležitě šetřím :-) Je moc fajn, i když se mi obecně těžko hodnotí protože s vlasy žádný problém nemám a stačí mi jen nějaké šetrnější pěnidlo, abych se neuškrábala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Baru, ale to je dobrý tip, jdu se po něm podívat, snad někde najdu i složení - ještě jsem o něm neslyšela. Mně pěnidla taky nevadí, ale nesmí to být klasická SLES, SLS a coco, to je prostě peklo a drbu se jak pes..

      Vymazat
  13. Hezky napsano :) ja se zase vratila k lave, trochu bojuji se suchymi delkami, ale po prostridani s vejcomedovym samponem je to ok. Lava je jedina po ktere me nesvedi hlava. Jeste tedy po Amle si mlaskam, a poridila jsem si tolik vychvalovane telute vlasy od Bione, ten vyzkousim v nedeli, ma to byt pry hotovy zazrak, tak muzes vyzkouset ;) jinak s temi deodoranty, mam vynikajici zkusenost s Perspi Guard jejich prirodnim deodorantem se soli, je to v podstate tuha sul a mam ho asi 5 mesicu a vubec neubyva a je perfektni. Za tento produkt dam ruku do ohne :) jinak mydlo Madara jsem chtela take zkusit, nejake odlicovaci, ale nemohla jsem ho nikde sehnat a Biooo ma omezene zasoby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, jenže Bione mi teda zrovna moc skvělý nepřijde.. A moc chvály jsem na ně taky neslyšela =D Tak aby sis s tím spíš nenadělala paseku, když jsi spokojená s lávovkou ;) Jinak, já někde psala o deodorantech? Teď se úplně ztrácím, protože si toho nejsem vědomá. A deodorant mám a jsem s ním spokojená - s tím samým už od 15 let =D

      No ale to mýdlo Mádara.. Já jsem i to druhé kupovala teď nedávno v Biooo, mají je všechny na prodejně nebo skladem ;) Zas tolik o tuhá mýdla na pleť zájem není,i když nevím. Minule jsem zase psala o Sacha Inchi a pak jsem ho už taky nesehnala a byl vyprodaný =)

      Vymazat
  14. Já používám asi od ledna mýdla na vlasy, zkusila jsem od různých mýdlařů (Erdé, U Zlaté větévky, Bon Savon) a nyní jsem z toho taková rozpačitá...asi mě prostě vysušují a tak ted vlastne nevim kam dal...zaroven stridam se sampony od 100%pure yuzu&pomelo nebo od Khadi...mela jsem jeden cas takovou vlasovou manii proste, tak jsem toho nakoupila mraky, ale zaroven mi ani jeden vyrobek vlastne nedela radost...no a lavovka, zkusila jsem ji asi 3x a vzdy to dopadlo tak nejak pofiderne, vlasy sice byly sice u korinku natuzene, ale v delkach umastene, nevim, mozna jsem spatne vymyla, ale uz i tak ta spotreba vody, huuu...nebyla to tedy logona, ale objednano z ghassoul.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. btw jsem se vlastne jeste chtela zeptat, jestli lavovka dokaze vymyt olejove zabaly?

      Vymazat
    2. Tak to nevím, protože já si olejové zábaly nedělám =D Ale tak trochu o tom pochybuju.. A čím jsi měla umaštěné délky? Vždyť vlasy se mastí u kořínku od mazových žlázek z pokožky hlavy.. ledaže bys tam měla předtím tu olejovou kúro, na kterou ses ptala a to se pak není čemu divit. CHceš si vlasy mít hlínou a pak aby Ti smyla olej, to prostě nedá. Ona jen maz vysuší, ale navíc jen do té přirozené míry, zbylý tam taky zůstává. Proto je pro většinu lidí tak skvělá, protože nevysušuje..
      Z těch přírodních šamponů můžu doporučit Farana, ten je opravdu skvělý a cenově vychází na takový střed..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...