pátek 1. května 2015

Na čem si poslední dobou ulítávám


Na čem si převážně kosmetická, navíc těhotná, blogerka může ulítávat? No, i já byla docela překvapená, když mi to došlo. Zvlášť, když to jsou věci, které jsem spíš zatracovala a nikdy by mě nenapadlo, že na nich teď budu ulítávat. Takže dnes to bude trochu o kosmetice, trochu o oblékání, o technologiích a o způsobu si užívání života..

Po včerejší recenzi na mýdlo Mádara jsem potřebovala trochu uvolnit. Ono se řekne - píšete o něčem, co dobře znáte, víte, jak o tom psát a co o tom chcete napsat.. Ale pak vás dostihne tíživý pocit zodpovědnosti "Co když tam zapomenu něco napsat a bude to důležité?". V podtstatě z tohoto důvodu většina mnou chystaných článků ještě nespatřila světlo blogo-prostoru. V hlavě si začnu říkat, co všechno o tom musím napsat - všechno se mi zdá důležité - pak přijdou obavy, jestli už jsem to nezapomněla a nakonec to vždy posunu s tím, že si musím občerstvit vjemy a ještě jednou to "naposledy" před recenzí vyzkoušet. Proto tedy dnešní odpočinkový článek..



Na čem si tedy poslední dobou ulítávám?

Na sytých rtěnkách! Já, která jsem se celé dětství styděla za křestní jméno Michaela, protože mi připomínalo jména slečen a dam ze zadních stran Annonce, já která se i na střední na diskotéky líčila hodinu a pak se mě kamarádky vyčítavě ptaly, jestli jsem si nemohla dát aspoň řasenku!, já která vždy razila cestu, že to, co máš a nosíš na sobě nesmí být nikdy výraznější než tvoje osobnost, protože pak to nejsi ty, ale jen namalovaná maska, nebo výstřední hadry.. No, tak ta osoba - já - se zamilovala do sytých rtěnek.



Říká se, že při důležitém jednání, nebo ve špatný den, stačí nanést rudou rtěnku a hned vám dodá sebevědomí. No, já razím trochu jiný názor - když mám špatný den, rtěnka mě rozhodně nezachrání a naopak přitíží v tom, že si ji neustále musím hlídat a potýkat se s případnými čumily, přitom bych chtěla někam zalézt a být ta nejmenší na světě. Syté rtěnky nosím, když na ně mám náladu, když je venku krásně, sluníčko svítí, udělám si lehký ale blyštivý makeup (protože s rudou rtěnkou jde nádherně dohromady lehký nazlátlý třpyt rozjasňovače) a vyrazím do ulic. Netřeba říkat, že existují mraky odstínů rudé, malinové, růžové, korálové, ostružinové a vždy se najde většina, která vám udělá žlutý úsměv a zvýrazní nedokonalosti v make-upu. Ale mezi nimi je pro každou i odstín, který jí sedne a pak je to paráda. Možná proto jsem dřív syté rtěnky nenosila, protože jsem nenašla ty pravé. Teď už je mám a nedám na ně dopustit.


Na průsvitných halenkách! Paradoxně až teď, kdy jsem těhotná - a to dost! - tak jsem začala nosit průsvitné halenky, svetry s velkými oky apod. Možná za to můžou i těhotenská tílka z H&M, o kterých jsem se tu zmiňovala (jsou zároveň i kojící), která nosím už od ledna denně jako spodní košilku. Jsou totiž dlouhá, nahoře mají tvar jako podprsenka, jsou pohodlná a pod průsvitnými halenkami jsou naprosto dokonalá. Např. pod černou zcela průsvitnou halenkou, připomínající spíš závoj, nosím bílé tílko s drobnými černými puntíky. Zmírní to tak prvoplánovou průsvitnost halenky a navíc je to roztomilé a s rudou rtěnkou i docela chic. Rozhodně bych pod ni nenosila tělové prádlo! =D

Zdroj


Vezměte si k tomu ještě rudou rtěnku, uplé skinny džíny a máte Sexy mamu jak vyšitou! - takto mě označila eMka, já jsem v tom nevinně! =D Fór je v tom, že buď je to tím, že se poslední dobou cítím tak dobře, nebo je to tím těhotenstvím, ale nikdy by mě nenapadlo si vzít spojení mnou dříve tak zavrhovaných vyzývavých věcí - syté rtěnky a průsvitné halenky - dohromady. Přidejte si k tomu ještě moje jméno a dřív by mě tahle představa spíš vyděsila a rozhodně bych tak nevyšla ani z domu (ani by mě nenapadlo si to doma cvičně obléct). Teď si to užívám.


Na minimalistickém make-upu! Samozřejmě neplatí pro situace viz výše. Jde o to, že jak jsem doma už přes měsíc na mateřské, tak člověk má pak tendence se na všechno vykašlat - "No co, vždyť stejně dneska nevylezu z domu" - a omezí ranní rutinu na minimum. Já dokonce občas vynechávala i ranní očistu obličeje, který se mi vždycky večer odvděčil tím, že se ohodil. Navíc pak ani neotestujete (a pište si bez toho recenze) spoustu make-upů, krémů apod. 



Takže jsem začala dodržovat ranní rutinu, jako bych chodila stále do práce a dělám si  i make-up. Když jsem fakt jenom doma, stačí mi k tomu 3-4 věci - řasenka Alverde (miluju její zvýraznění a nenápadný, přesto viditelný objem - umí to ze všech  Alverde řasenek snad jako jediná), korektor Catrice (na neplechy), korektor pod oči Astor (protože miluju projasnění očí a tento navíc nezalézá do vrásek, nevysušuje, celý den drží a má plné krytí) a krémová tvářenka (je jedno, jakou použiju, ale poslední dobou si užívám nové Lavery, kterou jste už mohly vidět na mém Instagramu, nebo FB stránkách. Stačí málo a člověk si připadá hned líp a má větší chuť do práce. Díky tomu (kvůli tomu - češtináři pochopí) jsem se na mateřské ještě nezastavila. Buď dělám něco do školy, nebo vařím kosmetiku, nebo uklízím, nebo letím k doktorovi, nebo vyřizuju bla bla bla. Já bych vlastně ani neměla čas chodit do práce =D


Na krémových a tekutých konzistencích všeho druhu! Já, letitá věrná milovnice minerálního sypkého make-upu jsem teď schopná skoupit všechny tekuté make-upy, BB, CC v dosahu a nezastavím se ani nad krémovými stíny na oči nebo tvářenkami. Ještě hledám krémový bronzer, ale do benefití novinky - paletky Hoola - se mi moc nechce jen kvůli jednomu produktu, takže čekám, až to někdo vymyslí a šoupne na náš český trh. 



Dřív jsem sice milovala tinty na tvář od Benefitu, ale přeci jen jste si musely dát majzla při aplikaci a vůbec jste si ji nestihly užít, jak musela být rychlá. S krémovkami si můžete štětcem blendit, jak je libo a udělat si tak nános, kde chcete, v jaké intenzitě chcete a případně vše doopravovat i dodatečně. Taky jdou skvěle dohromady s tekutými make-upy. Všechno do sebe tak krásně zapadne, splyne a nikde nevidíte ani přechody, ani tahy štětcem (benefití tint je holt sviňa) - všechno působí svěže a přirozeně. Na minerálním make-upu to už tak dobře nepracuje, protože si krémovým nánosem většinou smažete vrstvu make-upu pod ním a pak vám vzniknou šmouhy a fleky.


Na nákupech kosmetiky! Co dělat lepšího, když se vám nechce dělat nic, ani vylézt z postele, než v ní zůstat a začít brouzdat po netu a nejdřív jen fiktivně a později  doopravdy vybírat a nakupovat. Tohle je fantastický koníček, zvlášť když koukáte i na složení. Hraju takovou hru - objevím nějaký nový produkt, kouknu na sliby účinků výrobce, pak kouknu na složení, zkusím dát dle svých znalostí, co by to tak mohlo dělat v reálu a jestli výrobce nekecal a pak si to jdu potvrdit nebo vyvrátit do komentářů nakupujících. No, většinou to dopadne pro produkt blbě, ale když po takovém několikahodinovém přehrabování v kyberprostoru najdete poklad, pak jste ztracené a už jen výše vašeho konta vás dělí od nákupu (a i to se dá velmi rychle zařídit - budoucí dárky k narozeninám, Vánocům, svátkům apod. =D). 



Od ledna jsem si toho v této oblasti užila dost a na vás už teď čeká jen jeden závěrečný poslední NEW IN. Poslední proto, že mi už neomylně došly prachy a začala chodit mizérie v podobě mateřské (a to bude rodičák ještě nižší =/), takže jsem s nákupy skončila. Ale myslím, že toho mám nasysleno hodně aspoň do Vánoc, ne-li dýl. Takže pokud Prtě dá, budou se tu nejen DIY, ale i kupované kosmetické poklady objevovat i nadále.


Na vaření kosmetiky! Konečně se ke mně múzák vrátil. Takže nakupuju a zkoumám nové ingredience, vymýšlím nové receptury a kosmetické řady, hraju si s obaly a vůbec si to užívám. Taky mi už nevadí vůně, ale čich mám zostřený stále stejně, takže momentálně sedím na sedačce v obýváku, píšu článek a vdechuju krásnou vůni včelího vosku, který mi v kilovém balení včera přišel z Ekokozy a nechala jsem ho na lince v kuchyni. 



Jsem nadšená i z toho, že najednou mě to baví a dělám to pro radost, ne z nutnosti namíchat krém, který mi právě došel. Prostě je to sranda. Si řekněte, vlastní samoopalovací řada, medová řada, banánová řada.. A navíc se vracím k mýdlařině. K tomu mě právě dovedla ta medová a banánová řada. Holt to asi chtělo nějaký odstup od vařícího loňského maratonu a teď přišel správný čas. Uvidíme, jak moc mi to půjde pokračovat s Prtětem, ale je zase fakt, že si na to zvykal poslední měsíce v bříšku. =)


Na tom, jak mě každý pouští sednout! A to i puberťáci!! Je to paráda, protože teď už nejsem ve stavu, kdy bych si to lajzla odmítnout - nohy mě i z několika minutového stání bolí, pak se přihlásí i záda a celková únava z chození obecně. Už jsem to tu psala, ale je to fakt paradox, protože dřív, kdy jsem to opravdu potřebovala - v 1. trimestru - kdy mi bylo neustále na omdlení a dost zle, to na mě nikdo nepoznal a mysleli si, že mám jen kocovinu a ať si klidně trpím. 

Zdroj


Ale aby to nebylo jen takové růžové, tak se stále najde ještě dost lidí, kteří se na vás vybodnou, stoupnou si tak těsně, že se vám neustále otírají o břicho, nebo do vás třískají baťohem a taškou. Osobní prostor mám cca metr a fakt mám co dělat (navíc mě na to až moc bolí záda a nohy), abych to nešla radši pěšky, než podstupovala tohle. 


Na vlastní porodní asistentce! Jak jsem vám psala v posledním článku z těhotenského deníčku, tak mě začíná docela popadat strach z porodu. Ne přímo z něj, to asi teprve přijde, ale spíš z lidí a nemocničního personálu, na který natrefím a na to, jak moc se budou jejich zásahy rozcházet s mými představami. Pořád jsem nevěděla a strach se prohluboval a pak mě to napadlo. Oslovila jsem PA, která nás provázela po porodnici a s Ondrou jsme z ní oba byli nadšení (což myslím už tak je velká věc, když je chlap nadšený z porodnice). 



Od chvíle, kdy mi zavolala a domluvily jsme se napevno, se mi v duši rozlil klid. Věřila jsem jí už od první chvíle, kdy jsem ji potkala a působila na mě neuvěřitelně uklidňujícím dojmem, což si přiznejme, je v těch chvílích asi nejdůležitější. Takže sice už teď šetřím na tuhle docela drahou srandu a mamča si ze mě dělá legraci, že to jsou skoro stejné prachy jako za funus, ale ona i já jsme rády, že to tak dopadlo, protože nervovat se už dva měsíce před porodem a pak ještě na sále - to by za ty ušetřené prachy nestálo..


Na Instagramu! Instagram jsem objevila už asi před, já nevím, třemi lety? Založila jsem si na něm účet, ale to je asi tak všechno. Neměla jsem na to v té době telefon, nebavilo mě to, nic mi to neříkalo a neviděla jsem v něm pro sebe žádné využití. No a pak přišel blog a stále ticho po pěšině. Až poslední měsíce, kdy jsem se pustila do blogování zase trochu víc, kdy na to v práci zbýval čas, začala jsem pokukovat po něčem, čím bych blog pro sebe udělala zase poutavější a novější, aby mě lákal. No a přišla jsem na Instagram. 



Nebudu vám ani líčit, jak jsem byla zabedněná, nebo jejich návody jsou fakt hodně blbé, protože jsem na propojení Facebooku s Insta přišla cca po týdnu? Viním z toho i to, že pro iPhone, na který jsem do té doby nebyla zvyklá, platilo jiné nastavení než pro Android. Ale jo, prostě jsem viděla poprvé Insta a nechápala jsem ani jak vložit příspěvek. Metodou pokus omyl se mi to časem podařilo, přišla jsem i na odpovědi na komentáře (ale to až celkem nedávno =D) a tak trochu, na co jsou hashtagy (u kterých si ale do teď nejsem jistá, jestli je píšu pro sebe, jestli je mám psát v ofiko tvaru jak už jednou někým byly zadány, nebo zda dělat mezi víceslovnými názvy podtržítko, nebo je nechat dohromady..). 

Ještě je furt co vylepšovat. Ale faktem je, že si mě Insta získal. Přijde mi to jako nejrychlejší a nejpraktičtější spojení s vámi - čtenáři - a i reakce jsou okamžité, aniž by je zkreslovala doba odpovědi. V podstatě to jsou takové mini příšpěvky/články, bez nutnosti zapínat počítač, hlásit se do bloggeru a zdlouhavě upravovat fotky v html nebo druhy nadpisů. Od té doby se snažím házet aspoň jeden příspěvek ob den, občas několik denně a mám z toho stejně dobrý pocit, jako po dopsání článku. Co si myslíte o Instagramu vy? (Najdete mě zde)

*

Tak a to je asi vše, čím se poslední dobou kochám a těším. Vidíte, zapomněla jsem na blogo-asistenta a naše pravidelné procházky (jak jsem teď doma). Ale naposledy mě, namísto něj (protože on má samozřejmě už dávno protiklíštěcí pipetu), pokousalo klíště a tak trochu mu to stále zazlívám =D


A co dělá poslední dobou radost vám?


Zdroj titulního obrázku.

22 komentářů:

  1. Tak závislost na rudých nebo výrazných rtěnkách mám teď také, mám pár odstínl červených a jednu ujetou fialkovou :) A poslední dobou šatník obohacuji i o nějakou tu výraznou barvičku :) Na Instagramu taktéž, baví mě to , sleduji mraky lidí, nejlepší způsob jak strávit cestu mhd je pro mě prohlížení krásných fotek na IG. a nákupy kosmetiky jsou mánie pořád :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, jsem ráda, že v tom nejsem sama. U mě to propuká v takových nárazových vlnách, kdy si až sama říkám, jeslti to nepřeháním a pak je zase rok klid =D No, Instagram mám zatím dost holý, protože sleduju opravdu zlomek, takže projet nové příspěvky mi zabere někdy jen pár vteřin a po týdnu třeba 5minut, budu muset rozšířit seznam ;)

      Vymazat
  2. Ten shopping pocas tehotenstva je mi velmi blizky, ja som si nasyslila zasob, ako keby som uz v zivote nemala vyjst z domu :D ale ono to potom malo nieco doseba, namiesto nakupu si ist vybrat zo skrine ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vlastně pravda, že? Když pak nebudeš mít čas ani vařit vlastní kosmetiku, nebo vybírat v krámě, eshopech apod., tak sáhneš do zásob, které máš už předem připravené. A na ně se i těším, je pravdaa, že jsem na sobě poslední dobou teda fakt nešetřila až jsem ráda, že už je konec, jinak bych přišla na buben a neměli jsme ani kočárek =D

      Vymazat
  3. Pěkný článek :-))
    zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju k vlastní porodní asistentce.U druhého porodu jsem ji taky měla a i když to není levná sranda, hodnotím jako jedny z nejlépe investovaných peněz v životě :-) Přeju hodně sil do posledního měsíce.Sice komentuju jen občas, ale jsem tu pravidelná čtenářka :-) a doufám že tě prtě nechá psát dál ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, no však my si popíšeme stejně častěji o "vaření" u Mišky na FB, ne? ;) =D Jako, s tím posledním měsícem.. je to zvláštní, ale furt v něm ještě nejsem psychicky - nějak jsem zastydla v tom 4., kdy mi na gyndě pořád říkaly sestry, že jsem ještě pořád na všechno moc málo těhotná, noa tento názor mi v hlavě přetrvává furt. Takže psychika jede dál, až jsme někdy překvapená, jak si mě umí ubrzdit pak samo tělo =D A ano, díky, dám si PA jako dárek k narozeninám (které mohou být stejné i u Prtěte - termínově ;) takže ji vlastně dám k narozkám nám oběma =)

      Vymazat
  5. Gratuluju k vlastní porodní asistentce.U druhého porodu jsem ji taky měla a i když to není levná sranda, hodnotím jako jedny z nejlépe investovaných peněz v životě :-) Přeju hodně sil do posledního měsíce.Sice komentuju jen občas, ale jsem tu pravidelná čtenářka :-) a doufám že tě prtě nechá psát dál ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, moc děkuju. Už jsem s ní byla i v poradně a začínám se na to vážně těšit. Kéž by Prtě nechtělo dlouho čekat až na konec června. Pořád mu opakuju, že po neděli už může ;)

      Vymazat
  6. Supr počtení :-) No je vidět, že si to v rámci možností užíváš :))
    Hele a dej nám určitě vědět, co ten CC od Bourjois - pro mě nakonec docela peklo :-(
    Já a Insta - neverending story, pohybuju se na celé škále pocitů. Nakonec vítězí to, že na novou aplikaci už není místo v mobilu :-D a hlavně, že je to další žrout času. Nepochybuju, že blogu by to přineslo další osvěžení, ale prostě..... asi ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, Veru, myslím, že o budeme mít podobné, ale na to jsem ho zkoušela ještě málokrát.. A taky jsem trubka, koupila si ho ve špatném tmavém odstínu a můžu ho začít nosit počítám až tak u moře, takže nejdřív za rok =D
      No, řeknu to takhle, Insta mi naopak strašně času ušetřil. Když si tam navolíš, že se Ti bude příspěvek zobrazovat i na FB, tak vlastně děláš dvojitou práci za poloviční čas. Takhle jsem třeba jen ve škole na mobilu na Insta a přitom jsem tak stále na FB, přispívám a odepisuju. Navíc jsou tam ty božské filtry a fotošopí možnosti úprav ;) čas to moc nežere, záleží, jestli budeš někoho sledovat, nebo jen přispívat.. No fakt, popřemýšlej o tom ;)

      Vymazat
  7. Nešlo by rtěnky opatřit popisky, prosím? Sbírám inspiraci, co zaručeně musím mít. Na výrazné rtěnky jsem úchyl. :-) U mě výrazná rtěnka jako posilovač sebevědomí funguje zaručeně. Jasně, že si ji užiju, když slunko svítí, ptáčci cvrlikají a já vypadám úžasně, ale když nemám den, tak to ta rtěnka znatelně vylepší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kdybych dělala článek o rtěnkách, tak tam popisky určitě budou =D Na Insta a FB dávám i foto na rtech a swatche a u nich vždycky píšu i odstíny, neboj ;) Jestli chceš nejjednodušší inspiraci na syté rtěnky tak šup do té limitky ALverde - ta korálová červená a růžovka jsou skvělé ;)

      Vymazat
    2. Já jsem to nemyslela, abys všechny fotila na rtech. Takhle z obalu ale nepoznám, když to tam nevidím napsané, ani značku. Akorát s tím červeným pruhem na obalu bude asi Essence, ty první dvě vlevo možná Rimmelky z nevímpřesněkteré řady. Takhle v tubičkách mě zaujaly a kdybys tam alespoň napsala, co to je, tak swatche už si není problém vygooglovat. Za mě čím výraznější, tím lepší, vítány hlavně fialové a červené odstíny. :-)

      Vymazat
  8. Krásné počtení ;) Jsem moc ráda, že se ti múza navrátila a už se nemůžu dočkat na tvé nové DIY skvosty, jupííí :D Kdybych se tě prosím mohla jen zeptat, tak jak jsi spokojená s tím make-upem od Korres, prosím? děkuji moc za tvou odpověď. A jinak přeji hooodně sil vám oběma, ať ten den D jde jedna báseň ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kami, ten Korres je skvělý, ale bohužel ho nemůžu nosit moc často a dlouho, protože má tendenci ucpávat póry. Ruku do ohně však dávám za Hauschku, ten se tu objeví doufám co nejdřív a ten je naprosto dokonalý - kryje, není vidět, vylepšuje pleť a sjednocuje a navíc drží a drží a drží.. =)

      Vymazat
    2. Supééér, děkuji :D a moc se těším ;)

      Vymazat
  9. Ahoj Míšo:-)! co se bronzeru krémové konzistence týká, napadl mě od Chanelu nebo od Bourjois. Možná to je to, co hledáš? Je pravda, ze zase takovy výběr není:(
    Muzu se zeptat, kolik stoji ta porodní asistentka? dekuju, paja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem našla - nakonec mě spasil nečekaně ELF! =D Ta porodní asistentka, no, málo to není, moje vyšla na 8 + ještě 1500 porodnici za VIP program, abych ji mohla mít u porodu.. Ale za ten klid to teda stojí - hrozně se mi ulevilo..

      Vymazat
    2. Tak at elf sedí:-).
      Drzim palce se vsim:-)

      Vymazat
  10. Ty rtěnky jsou krásné, já výrazné nosit neumím, ale odstíny jsou to parádní na fotce... Haha, no pouštět sednout je ještě ok a určitě to přijde vhod, ale mě třeba docela děsí, když jde okolo baráku 17 letej kluk, já trhám plevel a on na mě: Dobrý den!:-D Achjo, mám sto chutí mu říct, ale já ještě nejsem tak stará:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, tak to se neboj, ze po roce si ctu tento clanek a pripadam si jak Alenka zase ja - co se za rok dokaze zmenit! Samozrejme, ze jsem se zase odnaucila nosit syte rtenky a ted koukam, jak jsem byla pred rokem odvazna to zena 😄
      No, to zdraveni je jeste dobry, uz jsem si zvykla, ale ja mam do ted problem jako na zakladce, ze se stydim treba projit kolem hloucku pubertaku "Co si o mne asi tak pomysli? A nejsem blbe oblecena? Atd.." A hadej co! Ja sama se vidim stale jako ta stydliva mlada 14ka a oni me vidi jako doslova starou babu, ktera jim nestoji ani za pohled! 😂

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...