středa 8. dubna 2015

Bambucké masážní máslo z Jasmínu | Infinitely Loving Body Butter, SpaRitual


Tak jo, jak jste si zajisté už všimly, nejčastěji se tu objevují recenze na pleťovou péči, ve které se cítím i docela silná v kramflecích (aspoň, co se rozmarů mé pleti týče) a je mým koníčkem. Ale tělovku, vlasovku a dekorativku ve článcích docela zanedbávám. A protože na to padá po mailu čím dál víc dotazů, tak jsem se rozhodla začít dodělávat i tyto resty. Zvlášť, když mám dostatek studijního materiálu. Dens to bude o luxusním tělovém jasmínovém másle od SpaRitual..

Tak už se bez dalších řečí radši pustím do recenze.. Dnes se nejedná jen tak o ledasjaký produkt, ale o velmi luxusní produkt tělové kosmetiky (vy víte, co si o slově luxusní myslím - jak je nadužívané a většinou jen za účelem podpory prodeje něčeho, co luxusní fakt není). Tentokrát však nelze říct jinak, než že toto tělové máslo od SpaRitual opravdu luxusní je. Taky se jedná o nejdražší produkt, který jsem kdy zkoušela. Podrobila jsem ho tedy hned dvojímu testování a níže si přečtete srovnání účinků na pokožku suchou (mojí maličkosti) a na pokožku normální a zralou (mé drahé matičky).

SpaRitual značku již všechny dobře znáte. A která z vás ještě tápe, tak v tomto článku jste se mohly dozvědět něco o typologii nehtů a cílenou péči pro zdravé nehty (oficiální povídání si zase přečtěte zde). Značku SpaRitual má většina z nás spojenou tedy právě s produkty zaměřenými na nehty, ať už jde o manikúru, nebo pedikúru. Vlastně až na jejich semináři jsem se dozvěděla, jak velké mají portfolio produktů určených i k péči o tělo a říkala jsem si, že pokud jsou všechny tak dobré, jako jejich odlakovač, péče a laky, tak to musím vyzkoušet. A mně se poštěstilo a dostala jsem se právě k tomuto skvostu, čímž chci moc poděkovat Verunce Mořkovské zastupující SpaRitual u nás v ČR, která se mi ozvala a nabídla mi máslíčko k otestování.


Konzistence aneb Není máslo jako máslo
Nedá se říct,že by bylo máslo až moc hutné, ale je rozhodně hutnější a máslovitejší než třeba ta Alverdí. Přesto se velmi dobře nabírá a jednoduše aplikuje. Rozetře se během vteřiny a stejně tak rychle se do pleti i vsákne, což je u másla docela raritou a dost vítanou - nemám ráda ten dlouhodobý pocit mastnoty po koupeli, kdy si ani nemůžete sednout na židli, aniž by vám z ní ujel zadek.  Rychlost absorbce však neznamená, že máslo nedokáže pleť vyživit. Naopak, hned po vsáknutí vytvoří na pokožce dojem namazanosti a opečovávanosti, ale přitom nejste mastné, nelesknete se a vaše pleť je pružná a vláčná. Toto nejvíc kvitovala mamča, která tak nenávidí mastná mazadla, že oleje obchází obloukem a byť na zralou pleť, používá raději jen tělová mléka. S tímto máslem je spokojená.



Navíc, není jako jiná másla zase naopak tuhé a nepoddajné (o Karethic másle vám povím zase přiště). Velmi dobře se nabírá, ať už prstem nebo špachtlí, je měkké, přesto drží tvar, takže se vám ani při cestování v piksle nerozteče. Je zkrátka akorát.


Intenzivní jasmín..
Jedná se o tělové máslo, které se prodává opět ve všech 4 verzích, na které mají ve SpaRitual rozdělenou veškerou péči. Sekce jsou rozděleny nejen podle vůní - Zázvor, Geránium, Kadidlo, Jasmín - ale i podle aromaterapeutických účinků (např zázvor povzbuzuje, jasmín hýčká apod.). Máslo mám v jasmínové verzi a od začátku si nejsem jistá, jestli to pro mě byla ta správná volba. Verunka mi ji poslala jako jejich nechválenější a nejprodávanější tělový produkt a aby se Prtě mělo v bříšku dobře, až ho budu denně mazat touto dobrotou. No jo, ale už před otěhotněním jsem se spíš vystříhávala těžších vůní. No a jak  je asi všem jasné, jak budu pokračovat, v těhotenství se to moc nezlepšilo, spíš naopak, a začala jsem vyhledávát vůně jemné a víc nenápadné.

Milý jasmín, což je asi právě největší devizou celého produktu, mi nejde moc pod nos. Ale vůně jsou čistě subjektivní záležitostí, takže to neberte jako bernou minci recenze. Mamča zase naopak jasmín miluje a o tělovém máslu se vyjádřila jako o božsky vonícím parfému, který nade vše miluje.

A jsme u druhé záležitosti, která může být na máslíčku trochu rozporuplná, a tou je parfemace. Byť se jedná o čistou jasmínovou esenci (Edit: jak zjistíte níže ze složení, zas tak čistá bohužel není), tak je máslo tak silně voňavé, že si nedovedu představit namazat se jím a pak se ještě přestříknout parfémem. Za prvé by se to na tuty tlouklo a za druhé by to bylo zbytečné. Jasmínový odér z vás bude cítit ještě dlouho po aplikaci. A nejen z vás, taky z povlečení a oblečení - vůně se za vámi poline z každého vašeho pohybu. Což toto máslo vymezuje spíš k večernímu mazání. Když se máslem namažete po večerní koupeli, načichne jasmínem nejen celý byt, ale i vy a vůně se vás bude držet přes celou noc i den až do dalšího umytí. Na oblečení je vůně ještě trvalejšího a intenzivnějšího rázu.



Měla jsem to tak i třeba s tělovým máslem od Korres - mou milovanou Guavou - kdy byla vůně tak dlouhotrvající, že jsem se jí v letních měsících voněla namísto parfémem a celý den vydržela. Taky od té doby mám Guavu spojenou s letními prázdninami, německými plážemi a nádhernou dovolenou. Zpět k jasmínu.. Takže mě osobně napadá denní využití právě takovéto - vzhledem ke skvělé absorbci a nemastícímu efektu je máslo dokonalým pečujícím "parfémem" pro zbožňovatelky jasmínových vůní, ale na použití parfému raději zapomeňte.


Balení
Máslo se dá sehnat ve dvou objemech - 228 ml a v salónním 1745 ml - přičemž já jsem dostala tu běžnou uživatelskou plnou verzi a věřte, že i tak je to velká piksla. Balení je téměř až dárkové - krásná tmavě fialová krabička a v ní světle fialová dóza ze solidního plastu. O tom plastu jsem hodně přemýšlela. Znáte třeba tělová mazadla Laura Mercier? Také se řadí mezi high-end tělovou péči a prodávají se v bytelných skleněných dózách. Já se spíš u tělových produktů přikláním k plastu, který nedojde takové úhony, když vám piksla vyklouzne z ruky a spadne na dlaždice. Navíc, při téměř čtvrtlitrovém objemu krému, si představte, jak by musela být skleněná dóza velká a tím pádem i těžká a jak moc praktická by byla jakákoli manipulace s ní. 



Za mě tedy balení na jedničku, byť nemám moc ráda zakulacená zužující se dna (mám ráda rovnou pikslu nahoře i dole stejnou, no, jsem konzerva holt..). Jako velké plus beru i to, že v balení pod víčkem najdete praktickou velkou průhlednou špachtli, abyste do krému nemusely hrabat prstíčkama - ušetří vás to bakterií v krému i produktu nabraného prsty navíc. Jen mě překvapilo, jak strašně rychle máslo ubývá. Na fotkách vidíte krém po dvou použitích. I mamča se ke spotřebě vyjádřila, že se jí zdá oproti tělovým mlékům a jiným produktům poměrně velká a spotřebuje víc krému na namazání celého těla než obvykle.


Účinky
A teď to tu rozdělím a nejdřív popíšu účinky na svou pokožku a pak a přijde na řadu mamča. Tak tedy, na mou pokožku, která sice už nepotřebuje mazat po každé koupeli, od té doby, co nepoužívám sulfátové sprcháče, ale přesto má potřeby na mazání srovnatelné spíš se suchou pokožkou, máslo fungovalo takto:
  • ihned se po namazání vstřebalo
  • po aplikaci byla kůže jemná, měkká, vláčná a příjemná na dotek
  • na můj vkus i na noc až příliš silná parfemace (z počátku to bylo dobrý, ale teď už ji nesnesu ani na rukou)
  • při aplikaci na noc byla ráno pokožka sice stále jemná a hebká, ale měla jsem pocit, že musím znovu namazat, nic na ní kromě vůně nezůstalo
  • kdo má rád např. na rukou pocit jemného filmu, tak tady nepochodí, chtěl by přemázavat pořád novou a novou vrstvou
  • do kanceláře by však bylo dokonalé, protože se během vteřiny vsákne a neumažete s ním papíry, zůstane jen vůně


Jak vidíte, tak já s potřebami své pleti a nosíku zkrátka nejsem  cílovkou pro toto máslo. Ale schválně, jak moc odlišně působilo máslo na normální zralou pokožku a co o něm tedy soudila mamča:
  • miluje ze sebe tu vůni - čím víc vůně tím líp ("Normální krémy a mléka ze mě hned vyčichnou, ale tohle pořád voní!")
  • kupuje tělová mazadla ne podle složení, ale podle vůní a její výdrže, takže tohle by si určitě koupila
  • používá tělové mlhy, deodoranty ve spreji a tělová mléka místo parfému (posledním oblíbencem je pomerančová řada od Lavery), takže s intenzitou vůně je naprosto spokojená a prý se s takovou výdrží ještě nesetkala
  • byla nadšená jeho rychlou absorbcí (nesnáší mastný povlak na kůži, takže si běžně kupuje odlehčená tělová mléka, krémy vůbec)
  • i pro milovnici spíš mléčných konzistencí byla nadšená, jak se jednoduše a rychle máslo roztírá
  • "Kůže je po namazání příjemně hydratovaná, nemastná, ale ne suchá. Mám z ní pocit čistoty a lahodné péče o celé tělo."
  • "...svou kouzelnou vůní na večer uklidňuje (jako levandule), příjemněji se mi usíná a líp spí"
  • k designu se vyjádřila: "Oku lahodící elegantní barva a design krabičky" =D
  • "Ráno je kůže stále jemná, s pocitem péče, lehce voní po jasmínu. Stejně jemně provoní i oblečení a ložní prádlo - připomíná mi to vůni jarního keře s křehkými bílými květy. Hned jsem se do té vůně zamilovala."

Tak to tu máme asi jasné, že? Pokud jste sušenky a hledáte intenzivní péči pro svou pokožku, pak si nejsem jistá, jestli ji zde najdete. Péči vám určitě dodá, ale když se i já zamýšlím nad intenzitou promazání a to nemám vysloveně suchou pokožku, pak pro sušenky bude výživnost a péče možná nedostačující. Ono se není čemu divit.Když uděláte tak krásně uživatelsky příjemné odlehčené tělové máslo, aby nemastilo, dobře se roztíralo a přitom rychle vstřebávalo, nemůžete po něm zároveň chtít i ochranný povlak, který dodávají hutné mastné olejové a máslové balzámy. Ale zase se na vás v posteli po namazání nepřilepí halda chlupů z vašeho domácího mazlíčka (já jsem po namazání olejíčkem od Matesáka vždycky černá). 


Masážní?
Máslo je tedy vhodné  pro všechny s potřebami normální pokožky, pro milovnice jasmínu a luxusní tělové péče. Co je pro mě trochu diskutabilní, je to "masážní" uvedeno v jeho popisu. Většinou se jako vhodné k masážím uvádí oleje, které právě nevynikají moc rychlou absorbcí do pokožky a to z jednoduchého důvodu - abyste měly čím masírovat. Netuším, jak se dá masírovat máslem, které se vám opravdu ihned po rozetření, tedy cca do 10 vteřin vstřebá. Možná je v tom jen chyba popisu, nebo nevím co, protože na ofiko papírovém obalu nikde nepadá o masái ai slovo, pouze na českém webu v překladu názvu.

A rada pro DIY kuchařky - toto si zapamatujte při vaření masážních balzámů - používejte nejlépe kombinaci rychle se vstřebatelného oleje s nějakým s opačnými vlastnostmi. Ten rychlík vám ihned, než stihnou na vzduchu vyprchat, pomůže vstřebat do kůže éterické oleje pro jejich účinky a ten "pomalý" olej zase zajistí dobrou skluznost a dostatečnou dobu k masáži na prohřátí kůže a svalů. Já většinou používám pro zrychlení kompromis v podobě kombinace mandlového oleje a másla. Vydržíte s ní masírovat cca 20 minut, pokožka pak není mastná a vše se krásně vstřebá.


Složení
No, ehm, tak tady bych asi radši pomlčela. Nebo se rozdělím na dvě osoby, jo? Takže jako milovnice luxusní kosmetiky, která nemusí obracet každou kačku a nehledí na složení, bych byla nadšená z toho, že se jedná o složky z Fair trade a certifikované bio - některé. Třeba mojí mamče by to bylo úplně šumák, ta by šla prostě jen po vůni. Navíc bych se nechala naprosto nadchnout specialitkou v podobě Maqui Berry ("posvátných plodů") z Chile s obrovským obsahem vitaminu C, vápníku, draslíku a velkým množstvím antioxidantů, které bojují s projevy stárnutí pokožky.



Ale jako osobu, která zná cenu olejů i bambuckého másla a dokáže si doma leccos umíchat (a proto kupuje především dekorativku, která ji v DIY podobě nebaví, protože ta prodávaná péče většinou nestojí za to) by bambuc máslo a oleje až v druhé půlce složení a voda na prvním a parfém už na 4. místě (což vysvětluje tu intenzitu), po pravdě moc nenadchlo. Řekla bych, že je to taková směs velmi cenný přírodních a kvalitních složek s velmi dobrou kombinací syntetiky, která na základě drahých a dlouhých zkoumání umožnila docílit přesných požadovaných účinků na vstřebatelnost a roztíratelnost a vše výše jmenované.


Cena
Tak zde bych znovu musela komentovat schizofrenicky. Pokud bych byla první osobou, viz odstavec Složení, pak bych neváhala jako milovnice těžších vůní pustit jakoukoli kačku navíc a hned bych kupovala. Klidně i ve všech vůních - třeba SpaRitual řady Kadidlo a Zázvor naprosto miluju. Jako druhá osoba bych si už investici téměř 1500,- Kč za čtvrtlitrový kelímek rozmyslela.

Můžeme zde samozřejmě kontrovat i drahými složkami. Nevím, na kolik vychází Maqui Berry, ale schválně si zkuste koupit pravou jasmínovou esenci a uvidíte jak budete valit oči, protože se cena pohybuje v řádu tisícovek za objemy pouze mililitrové. Toto nadšení mi však opět kazí složka "Parfum" - když už je tam jasmínový olej i extrakt, proč parfém?? No vždyť říkám, schizofrenní..

*

Za zkušenost s máslíčkem ještě jednou Verunce moc děkuji. SpaRitual byla pro mě láska na první pohled, ale bohužel se zřejmě bude týkat jen péče na ruce a nehty. Ta je totiž naprosto bezkonkurenční, vyniká právě nejčistším možným složením, jaké na trhu může péče na ruce a nehty mít (včetně neuvěřitelných laků a nádherně vonícího odlakovače) a až bude Prtě na světě a začnu znovu lakovat, začnu vám o těchto pokladech vyprávět.



Zkoušely jste už něco od SpaRitual?



Máslo můžete zakoupit např. zde. Zdroj titulní fotky je stejný.

4 komentáře:

  1. Tak to zní opravdu luxusně, mám hodně ráda tělová másla, ale teda jasmínu se vyhýbám asi tak kilometr, nesnesu ho ani v parfémech, bolí mě z něho hlava, ale jinak věřím, že mazat se máslíčkem muselo být hodně fajn :-)) Uff ,ale ta cena - ta je taky luxusní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Emí, vždyť to známe - Ylan Ylang, Jasmín apod srágory prostě nejdou vydržet. Ty jsi dobrá, že máš ráda aspoň růžové věci, já nemůžu ani ty. Ještě na hranici snesitelnosti je u mě to geranium, ale musím hodně zatínat zuby. Zrovna včera jsem zkoušela ze vzorku geraniový krém - puch děsný, ale ten výsledek byl tak ohromující, že ho dneska na sebe naplácám zas, jen si dám majzla a nebudu dýchat nosem ;) =D
      No a ta cena.. co si budeme povídat, je to opravdu hodně velký luxus =D

      Vymazat
  2. Máslo na pohled vypadá luxusně, ale to složení se mi taky nezamlouvá. Já vždycky když vidím nějaký hodně drahý produkt, tak automaticky očekávám co nejpřírodnější složení - ani nevím proč :-D A pak jsem většinou zklamaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Nejpřírodnější složení, nebo aspoň dohnané opravdu luxusními a originálními složkami, které v jiných produktech jen tak nenajdeš.. No, tohle prostě nevyšlo .. =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...