čtvrtek 26. března 2015

Tradičně i netradičně | NEW IN Březen 2015, pokračování


Koukám, že je u mě březen nejen nakupovacím měsícem, ale taky pěkně živým. Se nedivte, reaguju na počasí jako většina zvířat a s prvními jarními dny vylézám z pod kameňa, koukám, co by se kde dalo prozkoumat, vykoumat a spáchat. V tradiční části vám ukážu zbylé příchozí objednané kosmetické poklady z Havlíkovy apotéky, Jahody a theBalm a v té netradiční zase změny nebo novinky, které se mi udály (vymalování bytu, konečně máme kočárek!! apod.). A ještě jedna malá nápověda: kolik kadeřníků je potřeba, aby dokázali dostat pravou zrzavou hennu z vlasů? ;)

A budu to střídat, abych vás neustále napínala a neubíjela na začátku jen nákupy a pak novinkami, nebo opačně..



Make-up Nude Illusion, Catrice
Mraky, mraky, mraky make-upů. Po probuzení z dlouhého makeupového spánku se ze mě stal šílenec, který musí vyzkoušet téměř každý druhý tekutý poklad. Aspoň vidíte, co s vámi udělá více jak dvouletý absťák v podobě aplikace pouze minerálního sypkého make-upu. Jednou došlo k tomu, že jsem si MMU omylem umíchala moc tmavý a bylo. Už jsem ho nemohla použít a na novou dávku jsem byla moc líná. A od té doby neustále zkouším, všechny domácí zásoby točím pořád dokola a přibyly k nim i noví miláčci, takže můžu mít každý den po dva týdny jiný makeup. Věřte mi, že pokud se cítíte jak veverky v kruhu a rutina už vás ubíjí, není nic lepšího, než to změnit takovou prkotinou jako je make-up.



No a co dodat k tomuto kousku od Catrice? Zase jsem hledala ideální rozjasňovač pod oči, který by mi vynahradil můj milovaný Fit Me! a zaujalo mě tohle balení. Na drogerkový make-up je dost solidní - celé z matného skla s pevnou pumpičkou. Dokonce i odstíny se mi zdály v dobré barevné škále, byť mají pouze tři. Myslím, že si z nich vyberou jak tmavší žluťásci, světlé růžovky i majitelky neutrální pleti. Jen teda vysloveně porcelánové panenky asi utřou, protože já mám nejsvětlejší odstín 020 Rose Vanilla a sedne mi akorát (a to nejsem ani do růžova, ani moc světlá). Chce to vyzkoušet. Já jsem tam čapla zrcátko a šupala k nejbližšímu oknu. A co dělá na pleti? To je právě ono! Perfektně kryje, dobře se aplikuje štětcem i prsty a neucpal mi jediný pór na obličeji za celodenní nošení. Jo a hrozně mě na něm baví ten popis "Luminous matt" - takový roztomilý oxymóron - který však sedí perfektně. Pleť po něm matnou, nebo vysušenou fakt nečekejte, klidně bych ho doporučila i sušenkám.


*


Vymalováno!
Jak to vypadá, když se chlap pustí do malování, zatímco jste vy raději vyklidily bitevní pole a zdrhly do práce si asi umíte představit. Některé věci hledám dodnes, ale zase je bez těch krámů byt takový čistší.  O vymalování bytu jsme uvažovali už od té doby, co jsme se sem přistěhovali, cca dva roky. Když se navíc objevila vyhlídka na Prtě, tak už to bylo jasný a vymalovat se prostě musí dřív než přijde na svět a oslepí ho ty tmavé oranžové, špinavé a zaprášené zdi. Se nedivte. Původní majitel zde vymaloval v rámci moderny nového tisíciletí (a od té doby na to nikdo ani nesáhl) a silně ho podezřívám, že to bylo striktně za účelem prodeje. Je pravda, že v té době nezvykle vymalovaným bytem v oranžové, zářivě zelené, sytě žluté a fialové udělal díru na realitním trhu a když jsme volaly na inzerát (páč nás ta "moderna" taky dostala) ještě v neděli večer hned po jeho publikování, byly jsme s mamčou už cca třicáté.

Před/Po - nalevo sytě žlutá chudba a vzadu je lehce vidět i ta tmavá oranž v obýváku a vpravo jen čisťounká bílá

Naštěstí není v tomto světě moc bláznů, kteří by koupili byt na základě fotky a jedné večerní prohlídky (až po nastěhování jsme vlastně zjistily, jak vypadá okolí za denního světla), takže nám neunikl. Nedávno jsme s Ondrou ukončili podnájemničení v krcálku 1+kk v Nuslích, mamča šla bydlet do menšího do centra a my se s Matýskem ocitli na periferii Prahy. Nebýt novostaveb, kterými to tu notně zasír...í, tak tu jsou jen louky, potoky, stromy a pole. No, bejvávalo. Ale stejně lepší než v Nuslích. Takže teď už chápete, proč byla nutnost vymalovat. Od rekonstrukce původními majiteli v roce cca 2002 tu na to nikdo ani nehrábl, práší se tu jak sviňa, komáři se nejdřív ohleduplně k malbě ze zdí luxovali, později už sadisticky mlátili pantoflemi po stěnách a tak to tu ještě nedávno vypadalo. 

Obávýk je navíc, opět v duchu "moderny" původních majitelů, spojen s kuchyní, čímž vznikl volný prostor ve velikosti půlky bytu a jen "umělecky" oddělen stěnou z luxferů. Jako jo, je to hezký, docela, byť mi to připomíná po domácku vyrobené skleníky z 5litrových flašek od okurek z mého mládí. Ale hlavní je, že je to praktický - s Matýskem se kolem luxferů hrozně rádi honíme a bafáme na sebe a myslím, že Prtě si tuhle srandu taky užije (zvlášť s Matýskem! =D). 

Obývák před zabordelením tunou knih a drobných fíčovinek (jo a povšimněte si uměleckých kreseb, které má na svědomí novojičinská umělkyně eMka z Kočičákova)

No a po týdnu mého plného pracovního nasazení (kdy jsem seděla u compu v práci a začala pro vás psát zase články), bylo vymalováno. Ondra se o to postaral a teď máme byt, který už nepřipomíná tmavě oranžovými zdmi temný kutloch. Naopak to tu všechno vyniklo, ve vzduchu už není cítit prach, ale čerstvost a svěžest a hned se do bílých zdí líp vstává. Pro názornou ukázku jsem vám sem dala fotku chodby před a poté a jak nyní vypadá obývák, u kterého je mi fakt líto, že jste tu oranžovou "před" nemohly porovnat. 


*


Havlíkova Apotéka
Jo, sice hrozně nerada, však mě znáte, ale i já se chytla Havlíko-mánie a nedávno udělala svou první objednávku. Výhodné je, že má vše i po menších zkušebních baleních a zrovna 30,- korunová "pálka" v podobě výše poštovného vás taky před nákupem moc nezabrzdí. Nemám ráda trendy, které udává blogosféra, ale většinou jsou to sponzorované high-endovky, nebo naopak braky v podobě Dove apod. takže doufám, že Havlíkem se do tohoto blogo-PR-koloritu moc nezařadím. Naopak, co jsem od vás tak četla komentáře na FB, tak o Apotéce většina z vás sice ví, ale váháte, zda koupit, či nekoupit. A v tom vám velice ráda pomůžu.



Když jsem najela na jejich stránky, byla jsem moc ráda, že nemají zatím víc druhů zboží, jinak bych přišla na buben. Ceny pod kilo za více 30ml "vzorky" echt přírodní a navíc české kosmetiky v tak krásných obalech připomínajících starodávnou lékárnu, to je prostě mor a nejde odolat. Vzala jsem tedy vše, co by se mi tak nějak hodilo. Doma mám No Poo nepěnivý čistič na vlasy, šampon z 13 bylin, intim emulzi, makový olej ještě na cestě a 3-minutovou ranní čistící masku. Zrovna z té jsem tak strašně odvařená, že si s ní dám ještě pár rán a pak vám k ní něco napíšu - protože ta božská vůně a ta hebká pleť! Ale hlavně ta vůně!! A pro DIY nadšekyně chystám dupe, tak uvidíme, jak se zadaří ;).


*


Máme kočár!!
Vlastně malování odstartovalo i jakékoli vážnější přemýšlení o prtěcí výbavě. Najednou jsme se oba trochu lekli, že jsem už v 7. měsíci a my nemáme lautr vůbec nic. A navíc se nám do toho ani nechce. Tak jsme se do toho pustili a najednou jsme zjistili, že po 14 dnech máme pro změnu už všechno a nic víc není třeba =D. Já vím, že koupě kočárku s takovým předstihem je dost na hlavu. Ale schválně vám předložím argumenty, se kterými jsme se setkali v praxi a bohužel nešli nebrat v potaz. 

Od článku s plánovanou výbavou se na poli kočárků leccos změnilo, zvlášť když jsem v jednom obchodě uviděla plánovaný X-lander naživo. Byl ošklivý, maličkatý a nedovedu si představit, že by se do něj vešlo víc jak půlroční Prtě (zvlášť pokud se bude rádo roztahovat jako já, což už vlastně dělá a kopanci se hezky uvelebuje). Pak jsem dostala tip od kamarádky na solidní super velkou trojkolku BabyJogger City Elite. U ní jsem ho viděla i naživo, vyslechla všechna úskalí i pozitiva a byla přesvědčená, že jiný nekoupíme. Jen mě trochu odrazovaly prodávané barvy - nemyslím, že šedá, černá, vyblitě hnědá a červená by byly vhodné barvy pro dítě. V úvahu přicházela tedy jen červená a tu mám sice ráda na šatech, ale jinak na mě působí trochu "nasrávacím" dojmem. Ale barvu vem čert, hlavně že je to super kočár a červená je taky barva, že jo.

Z venku černá elegance, zevnitř duha všech barev. I pejsci byli nadšení!

No a jednou jsme vyrazili po obchodech si ho jen tak vyzkoušet a projet. Hmm, původně to bylo  "do jednoho obchodu", ale zásobování našeho trhu nás nemile překvapilo a poté, co jsme ho nenašli naživo ani ve 4. prodejně, jsme se na něj vybodli a nechali si ukázat i něco jiného. A bylo to tu! Najednou všechny moje požadavky letěly do háje. Místo trojkolky máme čtyřkolku, místo BabyJoggera máme Britax, místo magnetické stříšky máme hlučné suché zipy, místo perfektního polohoání nožiček nemáme polohování žádné a bylo. Stejně tomu nešlo odolat. Navíc jsem ho ten den na netu objevila se slevou 5 tisíc, takže bylo jasný, že si pro něj další den jedeme.

Aby těch znamení nebylo málo, byl to poslední kus na prodejně, další prý budou nejdřív v červnu (což by nám už bylo k ničemu) a čekačky na kočáry, které jsou k světu, se opravdu pohybují v řádech měsíců - jak překvapivé a znepokojující! No a ještě ten den jsme už kočárek doma sestavili, do spodního koše šel aspoň Matýskův garfield, když se tam sám brouček nevešel, do horní korby šla Babule, která si cestu buď užívala jako v blaženém tranzu, nebo hrozilo, že se každou chvílí poblije a Ondra vozil po bytě. Dámy, schválně, kterou z vás by nepřekvapilo, když by chlap byl nadšenější z kočárku pomalu víc než vy? Jo a koho to zajímá, jedná se o Britax B-Motion 4 Hidden Treasure.

*


Další balík z Jahody
Hehe, poslední vracení celních poplatků se Jahodě asi už nelíbilo a poslali mi tento balíček z Rakouska. Nevím, jestli to mělo na zaslání ten zásadní vliv, ale asi jo, protože mi přišel normální poštou, ač jsem marně vyhlížela mail ze skladu Prahy 120 a zadarmo. A čemu jsem neodolala tentokrát?



Krémovým stínům od Estée Lauder (cca 160,-), úžasné objemové řasence bareMinerals za dvě stovky, za stejnou cenu krémovému make-upu v tyčince Beca (to balení je vážně skvost a navíc se mi podařil hurónský kousek v podobě výběru perfektně padnoucího odstínu), bareMinerals cestovnímu veilu tentokrát alá bronzer (nic moc zatím) a snad za kilo sadu korektorů pro tmavou pleť Laura Mercier. Zvlášt ten poslední kauf byl fakt sranda, protože za cenu 150,- no nechte to tam a to, že je to na tmavou pleť mi bylo v tu chvíli šumák. Ale během čekačky na doručení jsem vymyslela, že světlejší část bude korektor na neplechy a tmavší část budu používat jako krémovou konturu, kterou nemůžu nikde sehnat. No, udělala jsem si tím hroznou radost, protože všechno to byly položky v cenovce podobné drogerijním. Jen teda ten Veil jsem si mohla odpustit, ale budiž mi omluvou, že jsem od něj čekala stejné zázraky jako od jeho transparentního bráchy a on mě podrazil.


*


Je tu jaro, nasaď nový háro!
V průběhu trvání blogu jste se tu mohly setkat už s proměnami vlasů jak psychickými (zařeknutí se proti chemce a návrat k přírodě), tak fyzickými (i přes přírodní smýšlení jsem byla nejdřív melírovaná, pak čistě přírodní blond alá šedá myšice, pak komplet odbarvená zářivá ananas blond, pak zářivě zrzavá hennou). No a teď jsem se snažila vše vrátit zase na úplný začátek, tedy moje přírodní vlasy jen lehce tón v tónu jako od sluníčka prosvětlené. No jo, ale jděte si s chemkou na pravou hennu, že jo..

Nejradši bych si za tu kadeřnici nakopala, ale co už teď nadělám. Zcela zbytečně, hnána mou vidinou světlých vlasů už po první návštěvě, mi háro nejdřív projela dvakrát odstraňovačem barvy a když bezvýsledně, tak na to vzala na hoďku na celou hlavu melír. Asi si dovede představit, co to vláskama udělá. Vlastně jsem moc ráda, že mi nevypadaly. Naopak, všemi jejími zákroky mi ještě víc vylezla oranžová, ale už ta mandarinková, ne přirozená hennová a samozřejmě se pak oranž nepodařilo přetlouct ani následnou barvou. 

Tsss, někdo potřebuje na domalování ksiftu photoshop za tisíce. To já si poradím i v malování!

Momentální stav - vlasy mám dvojbarevné: u hlavy 5 cm odrostů svých, pak lehce do zrz hnědý pruh (nevím, jak se tam vytvořil, když už všude byla jen henna) a na koncích 10 cm opět můj plavý blond. Dohromady to vypadá jako světlejší hnědá. I přes razantní zkrácení vlasů, viz foto, bude trvat počítám ještě tak rok - rok a půl, než budu mít svoje vlasy, byť asi ještě stále krátké. Aby to nebylo tak kách, budu si muset zřejmě po celou dobu dobarvovat odrosty, ale naštěstí díky jedné mé dobré duši-čtenářce, sáhnu po přírodních barvách Naturtint z Biooo a budu doufat, že to bude stačit (nemáte s nimi některá zkušenost? Prý 100% kryjí šediny, ale přitom se všude píše, že jen tónují). No, tolik co do jarních proměn. Myslím, že bych dopadla daleko líp, kdybych nakvačila do drogerky, koupila si tam nějakou tmavší barvu a přetřela to doma. Navíc bych ušetřila nehorázné tisíce za zničení vlasů a i ty vlasy by vlastně nebyly zničené. Ne vždy zkrátka platí, že je nejlepší na všechno odborník (u mě se hodně potvrzuje právě u kadeřníků a taky u lékářů). Holt, někdy sama sebe znáte líp. Prostě, fakt jsem si "užila".

*


TheBalm, mega nákup
Ani nevím, jak se to stalo. Jak mě to vlastně napadlo? Prostě jsem byla tak rozpálená z té dekorativky z Jahody, že jsem si vzpomněla na mou zamilovanost do theBalm výrobků a chtěla si rozšířit sbírku. Jako většina z vás mám doma jejich transparentní pudr Sexy Mama, Mary-Lou Manizer a navíc ještě řasenku, která však byla bohužel hodně velkým krokem vedle. Miluju jejich obaly. Na pleťové péči jsou mi obaly vesměs ukradené a spíš než roztomilost preferuju čistotu, funkčnost a jednoduché linie. Ne však u dekorativky. U ní se naopak vyřádím a věřte mi, že od theBalm jsou to všechno kousky, které každý den okukuju, kochám se jimi a maluju se s nimi jen tak pro radost, třeba když jdu jen umýt nádobí. Prostě mě to s nimi baví.

Moje mánie v krémových produktech (započato make-upy viz začátek článku) totiž přerostla do takových rozměrů, že chci krémové naprosto všechno a od sypkých konzistencí dávám ruce pryč. Naprosto největším favoritem celého nákupu je tak pro mě paleta 6 krémových tvářenek "How ´bout them apples?". Barvy jsou to rozkošné, na krémové produkty neuvěřitelně pigmentované a na tvářích vám vydrží celý den. Používám ji denně, barvy střídám a nenašla jsem jedinou, která by se mi nelíbila, nebo by snad nebyla přirozená. Dají se prý použít i na rty, ale na to se mi nelíbí konzistence, výdrž ani vlastnosti a vlatně ani ty barvy nejsou pro rty moc lichotivé. Je prostě dokonalá na tváře. Kdybych si měla vybrat tři věci v životě z dekorativky, tak tohle bude jedna z nich. 



Na stupnici favoritů bude po tvářenkách následovat hned Cindy-Lou Manizer, což je božská teplá růžovka s měkkým zlatavým leskem. Vypadá skvěle místo tvářenky, nebo jako oční stín. Když ji chcete použít jako rozjasňovač, tak bacha, zas tak zářivá a světlá není, takže třeba vnitřní koutek oka vám spíš zatmaví a na lícních kostech působí intenzitou jako tvářenka, čímž můžete vypadat, že jste se s růží trochu víc rozmáchly a vzaly to už od oka. Bronzer Bahama Mama je zase perfektní na kontury - je neutrální (ani do šeda, ano do teplé zlatohnědé, nebo nepřirozené cihlovky), stačí ho málo a drží celý den. Ještě přesně nevím, co si myslet o jejich BB krému Balm Shelter a to jsem si ho nejdřív koupila v moc světlém odstínu Light a pak dokoupila ještě Light/Medium. U jejich krémového make-upu time Balm jsem se bohužel dost sekla a zatímco jsem si myslela, že mi bude vyhovovat ve stejném odstínu jako BB, tedyLight/Medium, tak je na mě moc tmavý. Nechávám ho tedy na léto a budu doufat, že ho upotřebím. 

Jako samostatnou kapitolu musím uvést paletku očních stínů Nude Dude. Je to vlastně "2. díl" paletek navazující na prvotinu Nude Tude. Odstíny jsou víc do růžova a teplejší. Nenajdete tam tak tmavé stíny jako šedé nebo černé, ale místo toho je tam tmavě fialová, tmavě hnědá apod. Fakt se mi barevně líbí a už jsem ji zkoušela i jako linky na mokro a perfektně držely. Docela mi připomíná paletku Naked 3, ale s tím rozdílem, že je v ní víc zastoupena růžovo-fialová škála namísto béžové a hnědé, což je super, když už máte základní hnědé Nakedky doma a co s další, že jo.. A teď vám povím malou třešinku, ať se taky pobavíte (ale jen vy, dámy, starší 18 let!). Schválně si zadejte do googlu název paletky "Nude Dude" a dejte sekci obrázky, co na vás za pestrou paletku vykoukne! Málem jsem spadla ze židle a jen klika, že Ondra pracoval v obýváku, protože nevím nevím, jak bych tohle ukecávala na průzkum očních stínů! =D

A postřehly jste tu malou světle růžovou krabičku? Tak se koukněte ještě jednou a pořádně. Uvidíte tam Jahodové rozjasňující sérum pro smíšenou pleť. Jsem snad jediná, kdo nezaznamenal, že theBalm má řadu své pleťové kosmetiky? Nemáte s jejich produkty některá zkušenost? Toto sérum jsem si vybrala cíleně na rychlejší regeneraci a prosvětlení flíčků po neplechách a po konzultaci s hrozně milou zástupkyní firmy jsme se shodly na tom, že by to mělo být to pravé. Zatím můžu říct, že sérum je skvělé a denně fotím pleť, abych neprošvihla výsledky a pak vám je sem mohla hezky zdokumentovat. Vůbec přístup theBalm je pro mě až překvapivě pozitivní a jsem za něj hrozně ráda - ať už se jedná o okamžité odpovědi na maily, nebo rychlost doručení, dárek k nákupu a kvalitu zabalení. A moc chci poděkovat theBalm i za to, že mi pak s objednávkou jako překvapení přišlo právě to Jahodové sérum zcela zdarma - člověk se po mailu trochu zapovídá a už je z toho taková úžasná spolupráce. Jo a hádejte, k nákupu jsem dostala i dárek v podobě 20 ml balení Steamcreamu, juchuuu! Voní opravdu nádherně a už se těším, až konečně poprvé vyzkouším.

*

Ufff a to je vše přátelé.. tak zase z jednoho zamýšleného krátkého článku vznikl román. Ale snad jste si početly. Já se každopádně u psaní dobře pobavila a to nejen u hledání obrazové sekce očních stínů. Takhle jsem si s vámi radost z nákupů prožila vlastně ještě jednou.



Tak co, lákají vás některé novinky, nebo už s nimi máte zkušenost? A co na ně říkáte?




32 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Myslíš ty oranžové? =D Je fakt, že jsem chtěla s jarem "jít do barvy", jen jsem netušila, že to bude takto doslova ;)

      Vymazat
  2. Tak to je poriadna naloz novych veci :) velmi chcem vyskusat the Balm ale stale sa neviem odhodlat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi nejlepší je si na ně počíhat buď na veletrhu, ale nevím, jestli ještě vystavují, viděla jsem je tam jen jednou, nebo začít s jejich osvědčenýmidrobnějšími a levnějšími výrobky, jako jsou rozjasňovače, transparentní pudr, nebo ten bronzer. Ale za mě - pokud miluješ zdravíčka a navíc krémové konzistence - určitě do jablíčkové paletky!! a od 500,- je doprava zdarma, což mě vždycky při objednávce dost odbrzdilo =D

      Vymazat
  3. Aaaaaaaaaaaaaaa kde máš háro??? 😃 ale sluší ti to drahoušku (jako ostatně všechno) a vypadáš teď tak... hmm.. důstojně? 😃 úplná dáma, muheheeeeee 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no jo, první Ondrova věta byla: "neboj, však ti to zase doroste"!!!! a to jsem přitom byla s délkuo spokojená! Mně šlo o barvu =D Jooo, elegance sama, viď? No jo, však to teď taky musím dohánět bláznivým chováním a dekorativními výstřelky ;)

      Vymazat
  4. Chudáci vlasy teda, uf. :)
    A v těch oranžových stěnách bych asi umřela, palec nahoru za novou výmalbu. :))
    Novinky zaujaly, o theBalm pořád nevím, co si mám myslet, ale naopak apoteka láká... :)
    Tak ať se kočár dobře řídí... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, mámte to přesně opačne - já zas nevím, co si myslet o Apotéce, ale o theBalm mám jasno. A po několika dnech s jejich sérem mám chuť jít i do další jejich pleťovky..
      Joo, tak vlasům jsem se taky omlouvala. Ale kdo to kurňa mohl tušit. Čekala jsem, že zkušená kadeřnice řekne rovnou, že hennu ničím nezvládne a přemázne to jen tmavší barvou a ona ne, ona se do toho vrhla po hlavě =/ No nic, další z mnoha poučení pro příště.. Ale skvěle zafungovala přírodka. zatímco ona mi ještě v kadeřnictví dávala na vlsy jednu olejovou a balzámovou kúru za druhou a stejně jsem se vždycky rukou zašmodrchala ve vlasech, tak doma po pár umytích přírodkou a intenzivních maskách JMO bylo po problému a vlásky jsou zase pružné a hebké. Zlatá přírodka

      Vymazat
  5. Konečně fotky vlasůůůůů, jupíííí, hele Tobě to ale sluší, už nejsi takový ten Vamp zrzavý jak si Tě pamatuju z léta, ale vypadáš jako seriózní mamča - hehe a krásně jsi se vymalovala v počítači :-)...No měla jsem to v přímém přenosu, tak vím, jak si u kadeřnice trpěla, ale stejně mě ten popis vyděsil....Bože, bože...
    Jo a umělkyně moc děkuje za propagaci!!! Máte krásně vymalováno!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Hned vyniknou Tvá díla ;) Noo, jenže pro člověka, který bere slovo seriozní spíš jako urážku to není zrovna velká pochvala =D a no jo vlastně, Ty tam "byla" se mnou =D noo, tak takhle to dopadlo. Škoda jen, že se ta prvotní barva hned vymysla - byla víc studenější a tmavší a víc se mi líbila. Zkusm se podobně zase obarvit a třeba už úplně potlačím ty zrz odlesky.. Hnědou totiž fakt nemám ráda..

      Vymazat
  6. Z toho odstínu makeupu od theBalm si nic nedělej ;) Já koupila ze stejné edice korektor v odstínu "ligther than light" a on je sviňka taky tmavší než by se slušelo! :D
    Gratuluju k výmalbě i ke krásnému kočárku. A po Apotece se budu muset podívat, když je přírodní a navíc česká - tak to se musí podpořit! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak on je i ten nejsvětlejší odstín tmavý? No tě pic.. Mně zase přijdou docelaneutrální, potřebovala bych nějaký výběr odstínů - pro žluťáka je Light krém jako omítka - dělalo to ze mě šedivou mrtvolu, tak nevím.. Holt si s tím budeme muset počkat na léto, než zazáříme krásou ;) A jo, doporučuju jít na jistotu a rovnou jako první do té masky. Kupodivu ten jejich Zázrak, kterým vše odstartovali, mě moc neohromil a zbytek sortimentu bych aky s klidem oželela. Uvidíme, jestli se mi podaří ta maska namíchat, jinak ji budu jako záislačka na její vůně kupovat do smrti =D

      Vymazat
  7. Moc se těším na recenze na Havlíka :) na masku je to evidentní, ale jsem zvědavá co intimní emulze a pak bylinný šampon, ten bych chtěla pořídit příteli. No ono PR Apotéky na blogery kašle :D PRka bych se tedy nebála, myslím, že nikdo kdo psal recenzi nedostal zadarmo, tedy pokud vím..a jestli jo to tak at mi koukají poslat masku já je chválím kudy chodím a už sem u nich dost utratila :D Jinak se mi moc líbí i nákup na jahodě, doufám, že bude recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj Jani, všechno bude, jen už te´d mám seznam připravovaných článků tak natřískaný, že nevím, o čem dřív psát a beru to tak podle nálady ;) Na intim jsem zvědavá, ale protože moc neduhy v této oblasti momentálně netrpím (ťuk, ťuk, ťuk), tak o tom asi moc neřeknu =D
      No, já to nemyslela, že by Apotéka posílala něco blogerům zdarma, ale jak jsi psala, je to zatím ještě dost levné, řpřírodní, české a nové, takže se to za chvilku zákonitě musí rozjet i mezi ostatními blogery, ne jen těmi přírodními. No uvidíme, zatím mají reklamně našlápnuto velmi slušně i bez podpory blogosféry ;)
      No a ta maska.. já furt nevím. jako jo, krásně voní, pleť je hebká, ale to mám po ránu spíš z nočního séra a vždy po umytí, ale nic převratného jsem asni po denním ranním používání nezaznamenala.. A Jahoda taky bude ;)

      Vymazat
  8. Ten maleup od Catrice me nahlodal...kolik stoji?Me vyhovuje Lily Lolo China Doll,jen s tim krytim je to horsi, ale zase to vypada prirozene. Desne se ale bojim chemie, nedela neplechu ani po delsim pouzivani? Mam od catrice tuzku na oci a prekvapilo me, ze je ok...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu zatím hodnotit delší používání, mám ho týden. Jen cca 14-hodinové a to, jak znám svou pleť, která se osype do dvou hodin ze špatných make-upů, tak je velmi slušné a nic jsme na pleti nezaznamenala. China Doll je světlý, že? Tento bych označila jako za light/medium, ale stále spíš hezký přirozený neomítkový light. Rozhodně mi nedělal s pletí takovou neplechu, jako udělala MMU Lily Lolo =D

      Vymazat
    2. Tak jsem neodolala a ma ho doma, nejsvetlejsi odstin, jsem bledule. Chystam se na prvni aplikaci, tekuty jsem dlouho nemela, tak aspon oprasim stetce a natrenuji na pondeli. U Lily me stve nejvic ta cena na to ze mi vydrzi mesic a pul, tak to byl hlavni duvod. Dekuji za tip, rada sem chodim pro inspiraci, moc se nemaluji, jen lehky makeup, tvarenka a rasenka.Do 25 jsem si hrala se stiny a pigmenty, nejvic mac a uz si nedavam ani moc rtenku, prestalo me to bavit. Snad nebude delat neplechu, ale chemku snesu na rtech i rukou (TBS Hemp) a korektor mam tez Mac, tak snad :) vypada moc hezky.

      Vymazat
    3. Ahoj Pavli, tak co, jak dopadla dnešní premiéra? ;) Mně teda nic neudělala ani po několika dnech nošení v kuse.. A bohužel (bohudík!) jsem objevila přírodního nového oblíbence mezi tekutými make-upy a tím je překvapivě Dr. Hauschka, který mi nikdy nesedl v krémech ani jiné péči, ale tento make-up je perfektní! Dnes ho mám podruhé na sobě ze vzorku a už jsem si ho objednala, protože drží celý den a je dokonalý. Snad se po něm časem neosypu =D Ale určitě na něj přijde recenze, až ho pořádně ozkouším ;) A ten Lily Lolo.. ten máš sypký, že? Tak to jsi první příznivec LL, který je s ním spokojený, ale nadává na výdrž obsahu balení. Nikdy jsem nechápala, jak při každodenní aplikaci někomu vydrží piksla MMU napůl roku a dýl - já to mám, přesně jako Ty - na cca 2 měsíce max a musím znovu investovat. Proto jsem si začala dělat svůj vlastní ;)

      Vymazat
  9. Hmmm.. ta paletka tvářenek by se mi moc líbila !!! Jdu do finále, ještě měsíc a rodím ale kosmetická mánie mě ještě neopustila.. :-). Dneska mi přišel balíček z mydlotéky, chci vyzkoušet tuhé šampony tak jsem koupila rovnou dva. Pak jsem koupila mýdlo s kozím mlékem pro mimi a jedno krásně voňavé s meduňkou pro mne. Taky jsem si koupila černé mýdlo na úklid. Prý je to univerzální ale přitom ekologicky přípravek. No a ještě čekám na dva balíčky dekorativky..:-o Kočárek se vám povedl. My nakonec také koupili jiný. MuDr o malém říká, že je velký :-) tak jsme nakonec vybrali s větší korbičkou a sporťákem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej, to máš náskok! ;) =D A jaký jste nakonec koupili kočárek? =)
      No, já mám pocit, že čím jsem "víc" těhotná, tak jsem víc blázen do kosmetiky. Nemůžu si pomoc. Takže se tvému balíčkovému očekávání ani nedivím ;) A tu paletku doporučuju. Za těch 6 stovek opravdu stojí a dala bych klidně litr (ale pšššt, ať nám ji nezdraží ;)
      Co se týče mýdel. Mně už naštěstí mýdlová mánie přešla. Sice už mě popadá zase ta vařící, takže do jejich výroby se pustím, ale já osobně mám ráda prostě tekué přípravky. Co se týče mýdla pro mimi, jsem v tomhle asi trochu striktní, ale mýdlo nechci vůbec. Jediné, co mám je olejová mycí emulze. Ono i když je to domácí tuhé mýdlo vyrobené z těch nejlepších olejů, stále je tam hydroxidový základ pro saponifikaci olejů jako u normálních mýdel a nějak si nemyslím, že by mimčo potřebovalo drbat mýdly už od malička.. Takže já mám zatím dva olejíčky - jeden z nich už opctivě testuju na sobě a je skvělý! budu kupovat v drogerce pro Prtě a pro sebe rovnou po dvou ;) No a krém, popřípadě mléko mu umíchám sama =) Tak pozdravuj toho svého obříka ;)

      Vymazat
    2. Nemám takové znalosti, ani nejsem zdatná v míchání jako Ty ale moc děkuji za supr tip na jednoduchý ale skvělý balzám na tělo cos mi jednou dala přes e-mail. Za tepla smícháný kokosový a mandlový olej. Přidávám několik kapek limetkové esence a nemůžu si vynachválit. V létě k tomu dám ještě pár kapek máty.

      Kočárek budeme mít Dorjan Eco Linen. Zdá se dobrý tak uvidíme. Hodně jsem se ptala v okolí a dost mě překvapilo, že na ty drahé holky nadávaly. Tak jsem vybrala zlatý střed..
      Jinak po prvním vyzkoušení tuhého šamponu na vlasy, musím konstatovat, že supr. Mé splihlé jemné vlasy jsou krásně nadýchané. Uvidíme co to udělá s přítelem. Koupila jsem mu na lupy a citlivou vl.pokožku.
      Na mého malého obříka :-) z počátku asi taky nebudu mýdlo používat. Jen několik kapek mandlového olejíku do koupele. Mám nějakou mimi kosmetiku od Welledy ale uvidím, co si nakonec sedne..

      Vymazat
  10. Obrazy od eMky, hmmm, paraaada! Vobec nemusite mat blby pocit, ze ste pre fesaka uz vsetko nakupili. Lebo: 1. Potom na konci teho sa ti uz bude chciet jedine doplazit sa 100x denne na wc a nie behat po obchodoch :-D a 2. Nikdy nevies, kedy to vypukne, jasne, nech je babo v brusku aspon do 37 tyzdna. Moje sa poponahlali hned na zaciatku 9. mesiaca obidve. Kto by potom zhanal veci namiesto mna, netusim ;-) Krasny kocik, to je akoze maleho prve auto, my nasmu tak hovorime. I ked dnes ho tato vozil ma vysavaci, co dodat? Chlapi by tych svojich synov najradsej vzali hned na Formulu 1. Nude illusion tiez prave pouzivam a som dooost spokojna. Pre mna big surprise. Na vsetkych blogoch sa TheBalmuje a ver ci nie, ja som este od tejto znacky nic nemala, ale uz ma vsetky riadne hnevate a coskoro to napravim. Hned ako vyselektujem nejaky rozumny vyber. Rozumny pre penazenku. Tesim sa draha, ze sa mate dobre, pekne rastiete a ste obaja zdravi a spokojni. Len tak dalej, pozdravujeme kamosa do bruska :-* ! My uz robime prve kroky, ze to leti, vsak? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli, no přesně, to si taky furt říkám. Ona už teď je to s břichem docela makačka, takže radši teď než pak v 9. měsíci trajdat po obchodech. To bych ani nechtěla, takže bychom koupili první, co by nám přišlo pod ruku =D

      Faakt? Obě v 9. měsíci? No se nedivím, se tě už nemohli dočkat ;) Ale bylo to v pořádku, ne, to už není tak předčasné.. A s tím autem máš úplnou pravdu, tato sada i s autosedačkou a Ondry velmi oblíbenými nástavcovými terénními koly do sněhu (=D) to vyšlo na korunu jako moje první auta. jen s tím rozdílem, že Prtě má takovou výbavu a ještě se ani nenarodilo a já se k prvnímu autu propracovala až v 23 letech ;)

      Tak Ty máš taky ten Catrice? Tak to je paráda! A co na něj říkáš? Jakou máš vlastně pleť? Abych simohla porovnat účinky na té mojí. Mně totiž přijde překvapivě výživný na to, že je na skleničce tozázračně slovíčko pro mastné hlavy "matt" =D A theBalm - pokud jsi na krémové věci a tvářenky (což já beru jako nezbytnost, bez ní nevycházím - tak doporučuju rovnou tu tvářenkovou paletku a třeba ten transparentní pudr, nebo bronzer. Všechno to jsou skělé a kvalitní prověřené produkty a přitom jedny z těch levnějších..

      My taktéž zdravíme a přejeme krásné jaro s prvními krůčky ;)

      Vymazat
    2. Misi, obe deti sa narodili uplne donosene a maly dokonca 20 dni pred a pohoda. Babatka su mudrejsie, nez si myslime a vedia, kedy treba prist. Ja si dokonca myslim, ze aj take trosku predcasne narodene prisli skor, lebo na to bol nejaky dovod a takto to bolo lepsie :-) No a pokial ide o Nude illusion, mne sa zapacil preto, ze je taky lahucky, priam ako BB. Pekne sa rozotrie a zanechava taky zdravy vzhlad. Mne sa ani nezda az taky zmatnujuci, co je dobre, aspon nevysusuje. Ja mam citlive lica a tie zmatnujuce makeupy mi mnohe vysusuju, lica ma palia, cervenaju. Okrem toho mojho Chanelu- Mat lumiere, ten mi super vyhovuje a vytvara super dojem na pleti. Tak uz ani neskusam v zime nic ine. Ale tento Catrice sa mi zdal na jar, pripadne leto, vhodny a nemylila som sa. Podaril sa im!

      Vymazat
    3. Juli, tak po pár dnech testování a zatěžkávacíh zkoušek už z něj tak nadšená nejsem - po několika hodinách nošení se mi slije do pórů a jsem tečkovaná!! No uvidíme, ještě mu dám šanci, ale překvapuje mě, že sice příjemně silně kryje, ale je opravdu hodně vidět a na mé pleti působí těžkým dojmem, tak nevím. Navíc - v pumpě vypadá světle, po aplikaci na plěť mi i ten nejsvětlejší odstín zoxiduje lehce do oranžovo brunátné.. =/ Teď mám nového miláčka Dr. Hauschku a ten splňuje všechno, co bych od ideálního tekutého makeupu chtěla, včetně přírodního složení, tak uvidíme, jestli nebude po dlouhodobějším používání dělat neplechu =)

      Vymazat
  11. jééé, nové pozadí blogu (jestli jsem si toho všimla až po měsíci jako poslední, tak se omluvuju :D), ale líbí se mi, tak jsem to musela napsat ;) ... a někdo by ti měl zakázat chodit ke kadeřnici :D já jsem tam minule přinesla Weleda ovesný šampón, že tím chci umýt vlasy místo jejich šampónu (ne, že bych byla až takový přírodní uzurpátor, ale po silikonech mám mastné vlasy hned po vyfoukání a proč bych si měla znovu umývat vlasy doma hned po příchodu u kadeřnice, že), a to byla teprv sranda! prý co to je za hnus, smrdí to, nepění to, atd. ale za hennu jsem byla pochválena, prý rozdíl kvality vlasů jde poznat nejen vizuálně, ale i na omak ;) ... a kosmetické nákupy naprosto chápu, na masku od Apotéky jsi mě nalákala už na FB, musím se jít podívat do DM, jestli mají tu menší verzi, páč objednávat z netu - to je mi jasné, jak by dopadlo, jedním výrobkem by to určitě neskončilo a vzhledem k mé nedávné objednávce na Fragrance Direct mám nákupního zaracha :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helemese, helemese, copak je to Frarance Direct?? Právě jsem viděla mizet mou peněženku za rohem! =D

      Jéé, děkuju, ne, jsi první, kdo si toho všiml a navíc je to opravdu novinka asi 3 dny stará. Ještě jsem si vyhrála se stránkou Kontaktů a to bylo teda taky něco - ty malý ikonky v html, ufff.. Máš 1* za všímavost ;)

      No jo, kadeřnice, když to je právě ono, normálně bych se na to vybodla a experimentovala doma, ale já tak chtěla kvalitní péči.. hmmm =/ no jo, už o tom nebudeme mluvit =D

      Jo a v té DM prý prodávají jen Havlíkův Zázrak, což je dost mastná lutá mastička, dle mého až moc předražená a rozhodně to není něco, co bych tu na blogu propagovala. Ale tu masku ještě můžeš sehnat i v Greenwave. Každopádně doporučuju koupit rovnou na Havlíkově Apotéc, mají jen 30,- poštovné a navíc vše prodávají i po takto menších baleních ;)

      Vymazat
  12. Ta Havlíkova maska vypadá zajímavě, jsem zvědavá na článek :)
    Kočár je krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuju za pochvalu duháčka ;) No, neodolala jsem a i když si stále myslím, že ta maska nic nedělá, stejně jako každé ráno, jsem ji dnes zase použila. Nevím, jestli je to závislost na tom nezvyklém rituálu ranního nanášení masky, nebo na té vůni =) A recenze určitě bude ;)

      Vymazat
  13. Teda ten nákup od The Balm je perfektní :) Na recenzi o jahodovém séru se už těším, jestli bude fakt fungovat na fleky po akné, bylo by to super. Zatím jsem nenašla nic, co by nějak uspokojivě fungovalo.. A makeup od Catrice vypadá taky dobře. Málo co mi sedne, takže poslední dobou používám jen nejsvětlejší Imperial od Dermacolu, ale mám hroznou chuť zkusit něco nového :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš chuť zkusit jiný makeup tak doporučuju Dr. Hauschku - je skvělý a narazila jsem na něj těsně po dopsání tohoto článku. Vzoreček mi vyšel asi na 5 dní zkoušení a pak jsem se ho rozhodla koupit v plném balení, protože je neuvěřitelný! Krásně sjednotí, lehce kryje, udělá pleť hezčí a přitom je lehký, takže není vidět, že bys mlěa nános makeupu a vydrží matný. Jo a neucpává póry ;) S tím jahodovým sérem - ještě nechci říkat nic dopředu, ale zatím po měsíci užívání to moc slavně nevypadá. Už mám nachystaná séra jiná a stejně jsem nakonec udělala vlastní depigmentační řadu, ve které aspoň opravdu vím, kolik je tam AHA, co to má dělat a jak to bude fungovat..

      Vymazat
    2. Díky za tip, určitě na něj mrknu :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...