pondělí 2. března 2015

Aktuální péče o pleť | Zima 2015


Od posledního článku se změnilo pár produktů, pár postupů, jak je používám a vězte, že jsem téměř se všemi maximálně spokojená, takže dokud je nedojedu, moc nového se v mé rutině nezmění. I když už teď vím o pár nástupcích, ale to si nechám jako překvapení.

Miluju články o pleťové rutině. Vy ne? Je to vlastně spojení osobního života autora s kosmetickou stránkou blogu, takže si obě stránky přijdou na své a na závěr se ještě dozvím pikantnosti ze života zajímavých produktů. Možná proto je to jeden z mála typů článků, které pořád píšu. I já se pak po nějaké době ráda podívám, co jsem dřív používala, co si o tom myslela a proč. Člověk má tendenci strašně rychle zapomínat..
 
 
Vrtochy mé pleti..
Hned z kraje si uděláme jasno v tom, jakou mám pleť. Pokud toto čtete náhodně, nebo jste už zapomněly na mé trable s pletí, tak jen pro pořádek zopakuju: jsem hrdou snášitelkou rozmarů smíšené pleti. Při použití nevhodné kosmetiky, nebo nedostatečné hydrataci, se mi pleť ohodí bolavými velkými boulemi, kterým snad nikdy není konec. Trpím na ucpávání pórů snad veškerou komerční kosmetikou. Je jen málo produktů, které mi sednou a těch se pak držím zuby nehty.

Pleť se mi přes den mastí, ale pokud ji natřu nějakým zmatňujícím krémem, do večera svědí, rudne, pne a má šupinky, zde už tedy přesedlávám do kategorie smíšené a citlivé pleti. Zase naopak, pokud mám problém se suchými partiemi a použiju na ně, byť příležitostně, něco pro suchou pokožku hodně vyživujícího, pak se do večera zase osypu boulemi. Má pleť má alergii na vitamín C. Joo a trpím hormonálním akné, takže v době periody se pravidelně na týden ohodím a pak to další dva týdny léčím. Vyměníte si to se mnou? ;)

Abych uklidnila ty, které jsou na tom podobně, nezoufejte. Právě proto sem dávám tento článek. Moje pleť totiž už nějakou dobu boule neviděla, černé tečky taky ne (jen pár takových pidi na nose a to většinou po aplikaci nějaké vyživující masky - jílovka to pak vždycky za půl hodiny napraví), už nereaguje přecitlivěle na mé pokusy s pečujícími produkty, nebo denní aplikací různých make-upů (jo! už jsem se dokázala vymanit i z kletby "jen minerální make-up!"), nepálí, nepne, nemá šupinky a snese i pleťové mýdlo (Aleluja!).
 
 
 
Ráno..
 
 
 
Ranní rutinu startuju vždy studenou vodou. Dávám si majzla, aby nebyla fakt ledová, ale studená je pro mě základ. Čistící pěnou Cattier si umyju obličej a zároveň krásně osvěžím - případné otoky se zmenší, pleť se prokrví a prozáří. I oči pak vypadají živěji.

Vím, že jsem vám už několikrát tuto pěnu docela rozmlouvala. Po občasném vyzkoušení na střídačku s pěnou od Mádary, jsem byla vždycky zklamaná nijakými účinky a nelahodící vůní. A víte co? Teď jsem dojela pěnu Cattier, koupila si znovu pěnu Mádara a jsem nešťastná, protože Cattier byl prostě lepší. Navíc dýl vydržela a stála skoro o dvě stovky míň. Taky líp voněla. Udělám nějaké souhrnné srovnání pěn, protože teď mám někde u hodných celníků ještě pěnu od Melvity a nachystanou i tu Alverde a jsem zvědavá, jak to dopadne.

Pěna pleť vyčistí, ale rozhodně nevysuší, to nečekejte. Dokonce ji teď ráno používám ještě po umytí novým Balančním mýdlem Mádara na zhydratování pleti, dobrý ne? Nemusíte se však bát ani nějaké těžkého povlaku na pleti. Pleť prostě zůstane vláčná, hebká, ale napnutá a vysušená, nebo se šupinkami.
 
Balanční tonikum Mádara a Čistící pěna Cattier
 

Následuje moje už skoro roční klasika - Balanční tonikum Mádara. Naprosto nadšeneckou recenzi jsem vám psala už zde a od té doby se můj názor na ni vůbec nezměnil. Možná spíš ještě utvrdil, protože jsou na pleti po té době pravidelného používání výsledky opravdu znát. Po jejím vstřebání pleť zůstává napnutá (ale ne ve špatném slova smyslu), spíš vyhlazená, zmenšuje mi póry a to jak okamžitým efektem, tak dlouhodobým, kdy už nemám žádné černé tečky, nebo ucpané mini póry na čele (taková ta krupička nad spánky i na tvářích) a nos je vcelku dobře udržovaný. Navíc miluju její vůni po ránu.

Po jejím úplném zaschnutí, které trvá cca půl  minuty až  minutu, podle toho, jak to s ní přeženu, aplikuju jedno pumpnutí séra na obnovení buněk od Alverde. Kromě toho, že se jedná o velmi voňavé a konzistenčně příjemné sérum, ihned se plně vstřebává a jeho účinek poznáte přesně ve chvíli, kdy si chcete nanést na pleť krém a pleť ho potřebuje méně, než bez použití séra.

Opět, při dlouhodobém používání zjistíte, že je pleť celkově v lepší  kondici, rychleji regeneruje a na neplechy moc netrpí. Když se mi vlivem zimy začala objevovat začervenalá místa a občas suché tváře a nos, tohle sérum tomu udělalo spolehlivě přítrž. Recenzi na něj chystám. Čekala jsem, až uvidím nějaké výsledky a budu ho používat nějakou dobu, což už za chvilku nastane, takže pak očekávejte pojednání. Ale pokud teď potřebujete sérum, jděte do něj. Stojí něco přes kilo, má pleť ho miluje, neucpává se, ani se po něm neosype a opravdu jí pomáhá. Navíc má nádherně barevný obal (černo-zelený) a skvělou pumpičku.
 
Zell Aktiv Serum Alverde - sérum pro obnovu pleťových buněk
 
Tu se objeví první nespokojenost s produktem a to konkrétně s očním sérem s Goji od Alverde. Myslím, že ho hrozně vychvalovala eMka a používá hodně dlouhou dobu. Já ho zkusila začátkem roku koupit, když  mi došel třešňový krém s antioxidanty od Ilcsi. Chtěla jsem vyzkoušet něco z levných přírodních vod a tady to nedopadlo nejlíp.

Jako jo, sérum je lehoučké, ihned se vsákne, nelepí, nedělá problémy s korektorem, krásně sladce voní a je levné, ale to je pro mě z benefitů asi tak vše. Absolutně nic mi pod očima nedělá. Nepotřebovala jsem nikdy extra oční péči - nedělají se mi šílené vrásky, tmavé kruhy pod očima, ani otoky. Jediné, co jsem od séra očekávala, byla zvýšená hydratace, výživa, popřípadě hebkost pokožky. No, tak zde se nic nekonalo. Normálně mě znáte asi míň striktní, ale za sebe bych toto rozhodně nedoporučovala. Nezlobí, ale jsou to pro mě zbytečně vyhozené peníze. Ale tím jsem neskončila, brousím si zuby na oční sérum také od Alverde, ale z řady pro obnovu buněk, tedy ze stejné, jako mám pleťové sérum. Tak uvidíme, jak si povede..

Po vstřebání séra přichází na řadu oční krém a s ním další zklamání. Po pravdě, jestli někoho napadá, co jsem čekala od Cattier, tak máte pravdu, nic moc. Neměla bych teda být moc překvapená. Ale po skvělých zkušenostech s jejich pěnou a intimním gelem (už mám druhý), jsem opravdu čekala aspoň něco. No, tak oční krém Cattier to určitě nesplnil.
 
Oční krém Cattier a Anti-aging oční sérum s Goji Alverde
 
Krém neobsahuje žádnou parfemaci, je výživnější, ale rychle se vstřebává, je v praktickém pumpičkovém balení. A to je asi tak vše, co o něm pozitivního můžu říct. Těch negativů má pro mě víc a jsou podstatnější. Krém při rozmazávání bělí, což sice nahrává správné aplikaci poťupkáním, ale stejně mě to pokaždé naštve, když spěchám a chci jen máznout. Pumpička je narosto nesmyslná - velká a hrozně bytelná na obsah o objemu pouhých 15 ml, takže při každém pumpnutí mi na prst vyjede had krému, kterým bych namazala skoro celý obličej. A jak dáte zpátky krém do pumpičky? Správně, nijak. Takže se s krémem docela plýtvá. Navíc, nemám super citlivé oči, takže bych nějakou tu lehkou přírodní přirozenou vůni i uvítala a tahle lékárenská "ne-vůně" mi moc nejde pod nos. Prostě mi nic nepřináší a nebaví mě se tím vůbec mazat. Příště si za podobnou cenu radši koupím zase třešňový Ilcsi, který navíc i dobře projasňoval. Jo a to jeho anti-age působení je také dosti diskutabilní.

A teď už závěr na konec, mažu krémem. U mě je to klasika v podobě Baobabového krému se zinkem. Momentálně mám zimní verzi, která v sobě ukrývá lehké nosné oleje jako hroznový a caprylis, což se překvapivě ukázalo, jako výborná a mé pleti vyhovující kombinace a spolu s panthenolem je to v zimě zcela dostačující a přitom stále nemastí.

Hodně z vás má na "Zinek" názor, že bělí, vysušuje, nebo divně smrdí. Mně nedělá ani jednu neplechu z uvedeného a možná vám napoví můj postup a zapracování spolu s dalšími produkty, jak docílit toho, aby i vám "Zinek" maximálně sloužil a nebylo to zrovna na úkor vašeho pohodlí, nebo estetické stránky. Co se týče vůně, za tu fakt nemůžu, spojení benzoe, levandule a tea tree v určitém poměru je tak účinné a pro mě líbezně vonící, že ho nehodlám měnit a nebylo by to pro jeho účinky ani vhodné.
 
Kovářova kobyla.. s obaly pro svou potřebu se fakt nijak nepářu.
 
Zkoušela jsem svou "závislost" na zinkovém krému utnout, vážně. Naposledy začátkem tohoto roku. Pokaždé však, co jsem se k němu vrátila zpět, byla moje pleť nadšená a uvítala ho s náležitou pompou - celá jakoby rozkvetla, pleť byla hladší, neplechy se léčily rychlostí blesku. Prostě mi vyhovuje. Zas na druhou stranu mi pleť tak hezky "opravil", že už si teď můžu na pleť namazat hodně věcí jen tak pokusně, aniž by se mi hned obsypala. Takže můžu i experimentovat. Ale stále se k němu poslušně vracím.

Jen musím doplnit, mně "Zinek" vyhovuje v rámci zimní péče o pleť opravdu jen v závislosti na aplikaci i ostatních produktů uvedených v tomto článku. Proto tomu radši věnujte pozornost a inspirujte se. Kdybych cokoli vynechala, moje pleť bude za čas šupinkatá a lehce vysušená. Prostě si to vyžaduje doplňující péči v podobě zvlášť večerní výživy - olej na noc a zvlášť hydratace - ranní sérum. V létě takovéto problémy nejsou. Jo a na sérum Alverde se zinek i líp nanáší - hezky klouže po pleti a lépe se do ní vstřebává. Hlavně ho nesmíte dát moc.


No a teď už jen dekorativka a tím ranní návštěvu koupelny zakončuji. O dekorativce tu asi taky napíšu nějaké zamyšlení, protože jsem dělala poslední dobou dost velký úklid a překvapeně jsem zjistila, že čím jsem starší, tím lpím na jiných věcech a dávám důraz na něco jiného. No, letělo toho docela hodně a většina věcí nebyla třeba nikdy použitá (bohužel se dřív zkazily) a asi pro vás nebude ani velkým překvapením, že skoro všechny byly unáhlenými koupěmi z drogerky.
 
 
 
Večer..
 
 
 
A je večer. Když má pleť rozbouřenější období, tak se jí snažím vyjít vstříc a maximálně jí odlehčit. Přijdu tedy z práce domů a první, co udělám, je odlíčení jen tak nahrubo vatovým tamponem s micelárkou. Sice pak dost rychle micelárka letí, ale od té doby, co jsem upustila od mé 15 let zajeté rutiny Biodermy H2O, to už pro peněženku není taková přítěž. Navíc, odličuju fakt jen tak šmahem, hlavně od bakterií a prachu, které se na pleti usadí za celý den a od už pomalu nevábně vypadajícího make-upu (přes den neopravuju, takže pohled po 12 hodinách na mě stojí za to.

Micelárka od Mixy mě nejdřív překvapila. Na něco, co je na citlivou pleť a voní to jako okena, tedy alkoholem, jsem nebyla zvyklá. Moje oči taky ne a daly mi to sežrat mírným řezáním. Asi to nebude znít moc dobře, ale po nějakých třech dnech si oči zvykly, nebo jsem se naučila s micelárkou zacházet opatrněji, nevím, a řezat přestala. Několik vrstev řasenky i tekuté linky odličuje téměř stejně dobře jako Bioderma. To "téměř" je vykoupeno trochou šudlání navíc, než mi stačilo s Biodermou.

Pokud s ní stáhnu make-up i z obličeje, zanechá pleť příjemně vláčnou a nemusím s ní až do předpostelové rutiny nic dělat. Mám ten pocit moc ráda. Jen mě na ní stále nepřestává překvapovat, jak je to možné a k čemu sakra pění? Není to moc, ale občas, když to s ní přeženu, zůstává za tamponkem nepatrná a rychle mizící stopa jemné pěny.
 
 

No a přichází na řadu mé odličovací kombo. Když je extrémně chladno, když moje pleť trpí, když fouká silný vítr, nebo když je sušší, používám na první čištění obličeje odličovací balzám Čičorečku. Ne jen tak se jim říká odličovací "balzámy", protože když je balzám kvalitní, je nakonec jeho použití i balzámem pro pleť i pro dušičku (vůně medu a levandule, aach). Pro pleť kvůli sametové konzistenci, se kterou vám prsty jemně kloužou po pleti a kromě zbavení nečistot jí dodáváte i masáž a duši zahřeje vůně včelího vosku a uklidňující levandule před spaním navodí pocit pohody. Pozor! Opravdu je třeba setřít a smýt žínkou namočenou v co nejteplejší vodě. Jinak se vám časem začne zanášet pleť a osypávat - true story.

Normálně však stačí, když v klidu odlíčím jen gelem, už od podzimu používám pokusně mycí gel od ECO cosmetics a hned vzápětí přejdu k druhé fázi čištění a tou je následné umytí pleti ještě čistící pěnou od Cattier. Ani jeden z přípravků nevysušuje, nedráždí, natož aby ucpával póry. Jo a byť jsou to mycí záležitosti na bázi vody a umýváte se tedy pěnou, nehrozí ani podráždění v podobě vyrážky v linii vlasů, která mi občas vyrazila pro špatné smytí pěny. Přípravky jsou opravdu nevysušující a dost jemné, takže si samy o sobě moc nedokážou poradit se silnějším make-upem. Vyřešeno použitím obou dvou produktů po sobě.

Jakmile pleť osuším, ihned nanáším pod oči opět sérum Alverde, aby se stihlo vstřebat ještě před namazáním očním krémem. Což zrovna tomuto séru problém fakt nedělá a do minuty není na pleti cítit. Pleť přestříkávám Pleťovou vodou s růží a heřmánkem od Cattier. Obvykle nesnesu blízko nosu nic, co jen vzdáleně voní po růži, natož pravý odér nějaké echt růžovky, ale tohle se dá. Voní to jak květinový přírodní deodorant. Sice si na této voní zrovna neujíždím, ale co už, byl to dárek, tak ji použiju.
 
Navíc, úkol plní dobře. Nečekám po ní žádné zázraky, jen chci osvěžit a hydratovat obličej před nanesením pleťového oleje. Naštěstí je vůně pleťovky natolik univerzální a nerušivá, že dokáže dobře splynout s vůní jak třeba zinkového krému, Primavera oleje, nebo docela silného po borovicích vonícího řebříčkového oleje od Ilcsi - a pozor, tento drahoušek se mi před týdnem po dlouhých dvou letech vrátil znovu do poličky!! =)
 
Takhle olejíček "rozpísmenkoval" celou původně krásnou etiketu.. Občas mi na obličeji zůstane nějaké písmenko =D
 
Do ještě mokré pleti vmasíruju asi 1 cm velké jezírko do dlaně oleje z Oříšku Inků od Primavera. Vím, že jsem vám slibovala celkovou recenzi a vážně se na ni chystám, protože tento olejíček si to zaslouží. Vydržel mi už od září dennodenní používání a přitom mám stále ještě cca 1,5 cm v lahvičce. Má opravdu zvláštní vůni, jako čerstvý hrachový lusk, ale fakt to nevadí, jeho účinky za to stojí a vůně se po rozetření do chvilky vytratí.
 
Olejíček je perfektní pro pleť náchylnou na ucpávání pórů. Nejenže ji ucpáváním rozhodně neohrozí, ale pomáhá i regenerovat jizvičky a flíčky po akné a celkově je pleť po něm rozzářená, vláčná, hebká a vyživená. A přitom jí nijak neuškodí. Neuvěřitelné! Zatím se peru i s řebříčkovým brčálem od Ilcsi, ale tento oříškový zázrak si s mou pletí od začátku sedl a byli kámoši jak hrom. Jo a tohle o něm říká většina lidí, která jej vyzkoušela a do té doby nemohla olej na svou problematickou pleť ani použít.
 
Když je mé pleti ouvej a obličej mám obsypaný, tak dávám na olejíček ještě "Zinek". Pokud chci jen namazat a vyživit, tak nechávám olejíček. Na závěr máznu pod oči zase oční krém Cattier a jsem hotová.
 
Tuto zimní rutinu praktikuju už druhou sezonu a neměnila bych. Nejde o to, jaké od značky produkty používám, ale pokud dodržím jejich počet, sled úkonů a druh, pak mi to vyhovuje. Stačí však, abych vynechala jeden krok z rutiny a je to na pleti hned znát. Např., když na noc nenamažu olejíčkem, pak není pleť tak hebká, časem začne být drsná a hrubá. Když zase vynechám ranní sérum, přes den se pod krémem mastím víc než obvykle a večer mám na pleti šupinky. Pokud vynechám např. o víkendu na oba dva dny jakoukoli péči o pleť, v pondělí bych si nafackovala - jsem obsypaná, flekatá, tváře šupinaté a červené a pleť hrubá. Stačí vynechat jen ranní rituál a večer už není pleť tak pěkná jako s ním.
 
 
 
Co vy a vaše pleťové rituály? Také máte nějaké speciální, kterých se držíte zuby nehty?
 
 

40 komentářů:

  1. Na to tonikum a serim si ma nalakala :) urcite vyskusam ked dominam to co mam. A ten tvoj zinkovy krem....naozaj ho potrebujeeeem!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Teri, kdo nevyzkoušel, neuvěří, ale je pravda, že o minimálně toniku a "zinku" už koluje dost zvěstí z různých zdrojů, že na tom něco být musí! ;) Já jsem teď zoufalá - tonika mám na poslední 2-3 použití a stále ještě nedorazila nová várka do obchodu =D

      Vymazat
  2. Drahoušku, já se zuby nehty držím tvého zinku!! Jsi doufám smířená s tím, že jsem tvůj doživotní odběratel.. :D
    Jinak se držím své rutiny večer umýt černým mýdlem, stříknout Vincentkou, namazat jojobovým olejem a zinkem.. ráno umýt černým mýdlem a namazat nějakým lehkým fluidem, momentálně něco od Balea, ale na to Alverde sérum kouknu, jen co půjdu do DM.. zjistila jsem, že čím míň toho na sebe ráno naplácám, tím je to lepší.. :o))
    A jak se vůbec s Prtětem, Ondrou a panem Matesákem máte?? Pusu vám všem!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zlatíčko, jsem s tím smířená a protože si ho do konce života budu muset stejně vařit i pro sebe, tak o jednu dávku víc nebo míň..? a pro Tebe moc ráda navařím vždy ;)

      No, U nás doma je boží dopuštění, Ondra praštil do malování a od pondělka po večerech posunuju věci zpět na své místo, nebo se je snažím dohledat, podle toho, kam je ONdra zrovna dal (u malování nejsem, jsem v práci a někdy jsem za to i moc ráda =D) Všichni Tě moc zdravíme a doufám, že Tě letos uvidím, protože Tě nemůžu Ondra v jednom roce vidět přeci častěji než já!! =D

      A Balea fluid - jak jsi s ním spokojená? Já právě hledám něco voňavého k zinku na střídačku a docela mě dostala představa jednoho přírodního ajurvédského mandarinkového krému.. ;)

      Pusu Tobě i Bonsaji ;)

      Vymazat
    2. Zinek forever!! :D
      To sérum je Balea young (muheheee), poren-verfeinerndes serum s ovocnými kyselinami.. za ty prachy mi slouží dobře, voní ovocně, lehce chemicky, ale nevím, nevím, jestli to pro tvou náročnou pleť bude to pravé.. složení ti sem kopíruju z něměckých stránek:
      AQUA · PROPYLENE GLYCOL · ALCOHOL DENAT. · GLYCERIN · CARBOMER · SODIUM HYDROXIDE · CITRIC ACID · ALCOHOL · SODIUM CHLORIDE · SODIUM SULFATE · HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF WATER · PARFUM · CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE · ZINC PCA · BENZOPHENONE-4 · PHENOXYETHANOL · BENZYL ALCOHOL · LIMONENE · LINALOOL · CI 47005 · CI 42090.
      Jako upřímně.. nic moc.. pro mě je důležité, že není vůbec mastné, je to takový lehounký gel..

      A letos se určitě uvidíme, máš naprostou pravdu, Ondru už jsem letos viděla a to by nebyl vesmír v rovnováze!!!

      Bonsaj děkuje a posílá olíznutí :D :D

      Vymazat
    3. Tak jsem se na něj dneska koukala a holt v cestě mi stál stojan ALverde a byla jsem ztracená - k Balee jsem pak už ani nedošla a až teď jsem si vzpomněla z Tvého komentu =D Ale abys věděla, sice to vypadá dle složní lehce radioaktivně, ale mám tu lepší trhák a to jsme si ho prosím koupila sama a dobrovolně, viz pár složek: SD alcohol, propylene, polysrobate, butylene glycol,chlorhexidine digluconate, methyl, propyl, ethyla a butyl paraben (HA!, mám je tu všechny! =D) a nakonec? Isobutylparaben ;) No a teď nějak nevím, co s tím, páč se mi toto na obličej patlat nechce =D

      Vymazat
  3. Pěkný a obsáhlý článek , nejvíc mě zaujalo alverde sérum, už jsem po něm pokukovala , líbí se mi moc obal, je opravdu povedený,ale měla jsem strach aby na mě nebyl moc výživný ,ale myslím, že až mi dojde sérum s vitamínem cé asi po něm ráda sáhnu :) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, výživnost zde opravdu nehrozí, nemá to ani v povaze - dle složení.. Je to opravdu velmi lehké nemastné sérum, které se ihned po namazání vpije a už po něm není ani památky, jen moc hezká vypnutá pleť. Zkoušela jsem ho nosit pod make-up i bez krému a zvládne to i v tomto počasí ;)

      Vymazat
  4. Skvělý komplexní článek, nalákala jsi mě hned na několik produktů, musím mít zejména sérum alverde, pěnu Cattier a oříškoý olejíček Primavera :). Díky za článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, doufám, že Ti budou sloužit jako mně =) Ten olejíček sem opravdu ještě popíšu, takže jestli si chceš chvilku počkat na recenzi.. ale nic nového v ní neřeknu, než že ho všema deseti doporučuju ;)

      Vymazat
  5. Tak jsi mi právě ušetřila pár peněz, měla jsem zálusk na oční krém od Cattier a nakonec budu raději hledat dál :-) Moc hezký článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaký hledáš oční krém? Kdbys neměla konkrétní plán a byla ochotná vrazit do toho o kačku navíc, tak určitě jdi do toho od Ilcsi. Miluju ho a to, že jsem ho měla už třikrát a po vystřídání produktů se k němu chci vracet i po čtvrté, značí o jeho síle ;) Navíc ta božská třešňová vůně - ideál na jaro ;) recenzi na něj najdeš tu ;) http://www.mitsuuko.cz/2013/09/namazu-si-ocka-bude-ze-me-kocka-ilcsi.html

      Vymazat
  6. Pekný článok :) To Alverde sérum musím pri najbližšej návšteve DM kuknúť, nejak som Alverde v poslednom čase prehliadala. Penu mám teraz od 100%Pure, no čo ti ja viem, taká nemastná-neslaná. Inak micelárka proste pení, je to tenzid-saponát, takže je to jedna z jej vlastností, a preto musí ísť po odlíčení z pleti hneď preč. Toner mám home made z jablčného octa a veľmi si pochvaľujem. A ten očák od Ilcsi nutne potrebujem, ešte stále som sa k nemu nedokopala a proste musím ho konečne vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Leni, ale Biodermí micelárka toto opravdu nedělá. Na rozdíl však od té od Mixy ji na pleti nesnesu dýl jak po odlíčení a musím ji smýt, ptž lepí jak blázne. Ta od Mixy zas nechává pleť krásně hebkou..

      Jej, tak když budeš objednávat oční krém, plácni se přes kapsu a vezmi to rovnou s tím sérem pod oči z černého bezu - je skvělý a nevím ani po dvou letech, který z produktů mám radši ;)

      Vymazat
  7. Pleťovou kosmetiku Alverde mám teď v hledáčku, ale ještě mám docela zásoby jiných krémů. Mám taky hormonální akné (ani jsem nevěděla, že se tomu tak říká :D), a pleť mám docela dobrou a pak se najednou osype a je skoro jedno co dělám. Zinek pomáhá, ale vysušuje. Pak mi na pupínky dost pomáhá třeba odvar ze šalvěje a nebo tea tree olej. Micelárku od Mixy mám taky a už jsem si na ní zvykla, ale na oči si jí nedávám vůbec. Ta druhá s pumpičkou je rozhodně lepší. Asi taky napíšu takový článek, máš pravdu, že by pak bylo dobré se zpětně ohlédnou jak co fungovalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já bych si třeba zase jen tak nekoupila micelárku jen na obličej, to používám jen když je nouze a nechci ještě úplně odlíčit a používat večerní péči, když bych šla třeba ven. Co se týče zinku a toho, že vysušuje. kudla, to bych si takhle opravdu netroufla říct. Není to totiž pravda. Jde o to, v jakém poměru je v produktu použit, s jakými složkami apod.. Bez zinku bych si nedovedla představit život. Kromě toho, že je důležitý pro organismus, tak minerální makeup by bez něj nebyl minerálním makeupem a holt bych neměla jediný krém v životě, který miluju a funguje mi =)
      Co se týče kosmetiky ALverde, tak jsou její vody dost už probádané a vesměs bohužel není o co stát. Je jen pár produktů, které dokážou překvapit svým složením, nebo nečekanými účinky vzhledem k jeho složení, ale to chce fakt hledat a číst každou blechu na obalu.. Já už to tak dělám u všeho a ušetřila jsem hodně peněz a zbytečných koupí ;)

      Vymazat
    2. Já si taky nekupovala micelárku jen na obličej, ale vysušovala mi tolik oči, že jsem si je s ní dál neodličovala. Myslela jsem, že bude podobná, jako Mixa s pumpičkou, která mi přišla fajn a nepěnila vůbec. Neříkám, že je zinek špatný a rozhodně nemyslela na ten tvůj vyhlášený krém, ale měla jsem víc krémů se zinkem, které docela vysušovaly, ale určitě v nich není jen zinek. Já zase šetřím peníze, díky recenzím na blogu, takže díky za ně :)

      Vymazat
    3. Ať žijí hrubky, ale snad to dává smysl :)

      Vymazat
    4. Neboj, dává =D vidíš, až dojedu tuhle, zkusím tu druhou micelárku s pumpičkou. I když.. teď bych radši koupila přírodní z country life, takže mixu si nechám jako drogerijní nouzovku =)

      Vymazat
  8. Jsem v tom s váma. Akné se mi čas od času taky udělá. Naposled mi pomohla konopná mast. Tady odsud jsem to měla: http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=93
    Nezkoušeli jste změnit stravu? Četla jsem, že může akné úplně zmizet. Hledám někoho, kdo s tím má zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý denúahoj, jukněte prosím třeba na články o Nimbě, které jsem sem psala - je to ajurvédské očistný program pro organismus, který spočívá v čajových kúrách. Mně pomohl opravdu hodně a to tak, že už nemám "chronický" problém s akné, ale pouze ve výkyvech při stresu, nebo hormonálním bujení =) O detoxikaci organismu už toho zde bylo napsáno hodně. Můžete vyzkoušet i kopřivové čaje, pampelišku, nebo zelenou sílu v podobě mladého ječmene ;) Určitě se nechce zbavovat akné jen kosmeticky,ale začít zevnitř, jinak vám budou mastičky dřív nebo později na nic..

      Vymazat
  9. Taky bych měla, ale já to flákáááám!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, tak to máš asi hezkou pleť, protože jinak bys musela =D

      Vymazat
  10. tak a je to... už mám aspoň to alverdí sérum... a hned mám lepší pocit :)
    po tom, co poslední měsíc(e) dělá moje pleť, jsem už objednaná na kožní... (což znamená, že tam půjdu asitak s jedním až 2 pupínkama a všechno vyrazí až po návštěvě, známe..)... nevím co se to děje.. stárnutí?... ale moje pleť se za poslední rok, respú. po vysazení HA totálně změnila... a poslední dobou jí vadí kde co všechno a nemůže se dopít... takže... nemáš nějaký tip(y) na hydrataci?
    jinak ta madára na bioo není :( nebo jsem se dívala špatně? mám pocit, že prodávají jiný druh, než ty vychvaluješ...
    ale! jdu do očního krému... pojedu do Budapeště, tak mám v plánu zjistit si, kam zajít do Ilcsishopu
    když se tady mluví o zinku... mluvíme o oleji, tvém krému, nebo čemkoliv se zinkem? právě mě asizachraňuje sudocrem :/ (protože zinek mi došel aniž by někdo objednal nové balení :( takže příroda teď jede)

    a poslední věc: všimla jsem si, žes opustila vody jen mmu... je to jen proto, že už tvoje pleť snese i jiný typ makeupu, nebo jsi objevila nějaký mmu nešvar? já teď testuju lily lolo a zatím si nejsem moc jistá, nějak se mi po pár hodinách vysráží a mám masku :( (jasně, určitě za to může i ten stav pleti, ale stejně...)

    a proč dělat ten koment krátký, když už píšu jednou za (letošní) rok.. :)
    tak to rovnou i zakončím přáním hodně zdraví, vysoké elasticity kůže a úspěšného dělení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bacha, ty ostatní už nejsou tak kvalitní. Dost lidí na ně nadává, protože nic nedělají. Chce to jen to Balanční tonikum, jinak budeš zklamaná. Než skákneš na kožní, ještě počkej. Zkus zatím, než doskladní na Biooo to tonikum, z té samé řady Vyrovnávací/balanční mýdlo Mádara. Vůbec nevysušuje, míň se s ním mastím a je skvělé a krásně voní a mému citlivému a na vysušování háklivému ksichtíku taky vyhovuje. ;) Jestli máš dehydratovanou pleŤ, chce to hydrataci i zevnitř, nejenom dodávat patláním na obličej. Hodně pít, nejlíp teď na jaře zkusit malý detox třeba mladým ječmenem a na obličej hydratační masky. Zkus třeba masku od Hauschky, myslím, že z růží..

      Když píšu "Zinek" jedná se o baoababový krém se zinkem ode mě ;) a sakra, no já bych se bez něj neobešla.. to je mrzuté. Navíc, sudocrem je oproti němu mazání na boty - prostě tak nefunguje, jestli vůbec..

      MMU - nééé, vždyť tady ve článku píšu, že je moje pleť na tom tak dobře, že si můžu lajznout už i nějaký silikonový makeup. Třeba dneska mám už 4. den po sobě Chanel Vitalumiere, což je jedna ze silikonových královen a je to fajn - ani jeden pupínek ;) S tím lily lolo - bacha na něj. Hodně lidí ho chválí, ale mně vždycky po půl dni zoxidoval právě do masky, jak čerstvě natřené, úplně mastné a večer jsem po odlíčení nestačila koukat - měla jsem šupinky a hrozně přesušený obličej. Proto jsem ho poslala dál. Musela jsem pak dlouho dodávat hydrataci než jsem obličej hodila zase do klidu..

      Hej a doufám, že tohle letos není Tvůj poslední koment ;)

      Vymazat
    2. Ohledně toho Lily Lolo makeupu, mně dělá masku a nepěknou viditelnou vrstvu, když ho nanesu hodně. Od doby, co ho používám méně, je to daleko lepší. Pokud jde o krycí schopnosti, tak rozdíl mezi větším množstvím a tím, co k líčení používám běžně, není takový, abych kvůli tomu byla ochotná přetrpět tu masku, která se dříve či později stejně objeví.

      Vymazat
    3. No, vím, že je zastánců LL hodně. Mně je však v závěru úplně jedno, jestli kryje hodně nebo málo, ale jakmile mě vysušuje, tak musí pryč. Já ho prostě za kvalitní MMU nepovažuju.. ALe je fakt, že je s ním hodně lidí spokojená. nevím, asi na to mám příliš citlivou pleť..

      Vymazat
    4. díky za info, tímto tedy považuju kapitolu "lily lolo a já" za uzavřenou a jdu hledat něco dalšího... proč jen se u nás nedá jít normlálně do několika obchodů, vyzkoušet, objednat vzorek, zakoupit balení... připadám si jak zmatený dr. Watson, když v pravdě detektivní prací sbírám střípky informací....(a pak stejně zjistím, že se nedá nikde objednat vzorek)...vyčerpává mě to :)

      a než naskladní tonikum, tak jsem se ještě vrhla na detoxování s nimbou...a světe div se (po prvním hrnku) mě to chutná :)

      Vymazat
    5. Haha, tak to je dobře, aspoň k tomu nebudeš mít odpor a detoxikace hned půjde líp ;) Já se chci zase tento rok pustit do toho mladéhoječmene, ale po zkušenostech s Nimbou půjdu radši rovnou do tobolek =D

      K tomu MMU, kašli na české vody a zkus zabrousit a stránky Faerie, viz u mě na FB i s fotkami a kup si za pár šupů tunu vzorků. Dorazi hned a je to ten nej kupovaný MMU, který jsme kdy měla,když požaduješ i nějaké to krytí a ne jen lehký pudřík. Jinak, dobrou volbou by pro Tebe zatím mohl být ten tekutý minerální makeup ALverde z DM. Je skvělý, používám ho už tři měsíce a nedělá neplechu, hezky kryje a drží ;)

      Vymazat
  11. Souhlasím s názorem, že v případě užití zinku bude asi záležet i na ostatních složkách krému. Já si míchám krém odvozený od toho, cos uveřejnila, ale "výživnou" (mastnou) verzi a pleť souhlasí. Pro změnu nesnáším tea tree, ten mi na pleť nesmí, je moc agresivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každý máme něco, že jo.- Nejlepší je, když už víš, c Tvoje pleť chce, nebo nechce a podle toho si pak jen vybíráš složení nového krému. Ušetříš peníze i zklamání a rozhořčení ;)

      Vymazat
  12. Na samostatnou recenzi na Oříšek Inků se moc těším. Od té doby, co jsi mi ho doporučila, tak na něj nedám dopustit. Musela jsem se smát, když jsem viděla fotografii, písmenka mám už také přeházená :) micelární voda (Bioderma) mi začala dělat neplechu, tak jsem ji musela vysadit, chtěla jsem zkusit ten zázrak a líbila se mi myšlenka se nemýt klasicky vodou, ale u mě to bohužel nefunguje. Takže používám jen Alverde dvoufázový odličovat, Oříšek a jako tonikum jablečný ocet na navlhčený tamponek, a z toho jsem tedy nadšená. Krásně pleť vybělí a pomáhá mi také na pupínky. Navíc to je docela low cost záležitost, což vítám, protože jsem narazila před měsíc na web fler.cz a léčím se ze závislosti....hlavně na mýdlech, tuhých šamponech a špercích.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak ten dvoufázový alverde mě tak naštval - štípe v očích, neodličuje, na pleti udělá povlak, který nejde dolů, prostě mě dožral. Mám ho na poličce a hrdě se ignorujeme =D Mytí vodou je fajn, zkus to třeba lávovkou, to uvidíš, jak to bude paráda a exotické a nevšední je to taky ;) já odličování micelárkou nemám ráda v podstatě vůbec. Dělám to jen v nutnosti, kdy si nejsem jistá makeupem, jestli s epo něm neohodím při náročnějších stresových obdobých, nebo při zkoušení nového MU.. jinak se hend umývám klasicky viz článek. A samotnou micelárku pak taky smývám, když už, tu bych na obličeji nesnesla. Ale pamatuju si, že v nejkritičtějším pubertálním období jsem pleť od 15 prakticky 7 let odličovala jen micelárkou od Biodermy, nesmývala, někdy neodličovala vůbec a měla jsem oproti dnešku pleť jak dětskou prdelku =D

      A ten ocest smýváš, nebo ředíš? a pod krém? Pro mě by to bylo už maso, jsem přecitlivělá na kyseliny všeho druhu..

      Vymazat
    2. Co člověk to zkušenost :) s tím Alverde odličuji i oči a mě naštěstí nic nepálí, dávám ho vždy na navhlčený tampon a i po odlíčení smyju. Lávovka je náramná, to ano, ale patlat se mi s tím každý večer nechce a stejně musím dočistit, neb mi přijde, že odličuje MMU hůř než právě Alverde, ale jinak je k nezaplacení a dostala můj obličej z nejhoršího po přechodu z chemie na přírodu.

      K tomu octu: já vždy když si po odlíčení opláchnu obličej, tak si navhlčím tamponek a na to dám jablečný ocet (spíš dám tamponek na uzávěr, ten jen rychle překlopím a vrátím) a přetru obličej (krom oblastí kolem očí), pak se jdu umýt nebo tak, nechám tak 5 minutek působit a smyju a pak dávám z roztřikovače filtrovanou vodu, tou navlhčím obličej a vmasíruji Oříšek. Používala jsem i růžovou vodu (Pure Vision i Khadi) ale neviděla jsem žádný velký výsledek a bylo to docela finančně náročné, neb moje pleť saje teď v zimě jak divá, tak jsem přešla na filtrovanou vodu a přijde mi to stejné, jsem barbar, já vím. Toť vše :)

      Zkoušela jsem na odličování i různá přírodní mýdla, ale některá mě vysušovala a některá zase ucpávala pleť, byť jsem se pak po nich nemusela mazat.
      Alverde u mě vítězí. Ještě je dobrý dvoufázový odličovač od Ryoru, ale jedu v přírodě a bojím se od masakru s dermatitidou na obličej dát něco chemického...viz. naposledy Bioderma a ještě léčím následky :( takže mám 500ml na odličování očí :D :D s tím vystačím tak do konce roku, ne-li víc :)

      Hledám nějakou levnější alternativu MMU, používám Lily Lolo, ale vydrží mi tak 2 měsíce jedno balení a vím, že tenkrát mi EDM nesedly odstíny...

      Ale nejhorší oříšek mě teprve čeká a to Španělsko letní dovolená, opravdu netuším, čím budu obličejík i tělo mazat....přírodně? Máš s tím zkušenost? Bojím se, abych se celá neosypala.

      Vymazat
    3. Jestli myslíš krém se SPf, tak jsem dřív mazala AVene emulzí pro mastnou a kombinovanou pleť, která neucpávala a byla moc příjemná. Myslím, že šlo o 30SPF. Poslední dobu se mažu už jen svým opalovákem a jsem s ní spokojená. S kupovanými přírodními jsem totiž měla dosud zkušenost jen takovou, že hodně ucpávaly, nebo bělily, nebo nešly rozmazat, nebo smrděly..

      Zkus objednat Faerie z Ameriky - do celního limitu se v pohodě vejděš, vzorečky seženeš do 12 dolarů i s tvářenkou bronzerem a stíny a 6 korektory, bázemi a veily. Doporučuju, je to pro mě nejlepší MMU, který jsem našla a není těžké objednat z odstínů i přes net. Kdyžtak ty vzorky. Dojde to rychle a dobře zabalené normální poštou cca do 10 dnů..

      Co se týče dvoufázových odličovačů - nesedí mi žádný. Nemám ráda olej na očích a asi je to mnou, ale nikdy mi nedokázaly odlíčit ani přírodní lehkou řasenku, takže na ně kašlu a používám micelárky.

      Jinak, ta voda jako podklad je skvělá, to nejsi žádný barbar. Kdyžtak zkus prášit vincentkou - hned to bude o několik stupňů lepší, ale ne dražší ;)

      Vymazat
  13. Jsem velmi nešťastná, že vyrovnávací tonikum od Mádary není stále skladem na Biooo :-( Brala bych ho všema dvaceti!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, nevěš hlavu, to Mádara Vyrovnávací mýdlo se mu účinky vyrovná. Možná i v něčem předčí, protože je levnější, tonizuje stejně a navíc ještě zvládne odlíčit napoprvé makeup ;)

      Vymazat
  14. Zaujalo mě Alverde sérum, určitě ho pořídím na zkoušku. Nezkoušela jsi na svou pleť hyaluronové sérum (např. od Nobilisu)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela a již jsem o něm psala, myslím na FB..? Bylo to ve spojitosti s Hydratačním sérem s okurkou, které jsem si začala vařit právě z důvodu, že mi to Nobilisácké moc nevyhovovalo..Každopádně, smíšená o problematická pleť má hyaluronovku moc ráda, líp se po ní regeneruje, skvěle hydratuje a neucpávají se po ní póry, takže doporučuju s klidným srdcem produkty s ní ;)

      Vymazat
    2. Díky moc! Objednávám :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...