středa 10. prosince 2014

Panebože, jsem v tom! | "Jsem v tom", deník - 1. díl


Jo, takže na Silvestra pojedeme lyžovat, v únoru na týden na běžky na Vysočinu, pak zase začneme jezdit do práce na kole a na dovolenou zkusíme jet na kolech na pár etap Tour de France.. Haha

Byl začátek října a na mě padala fakt nechutná podzimní únava. Normálně podzim miluju, ale už po loňské falešné březosti, kdy jsem spala celé září jak medvěd a všichni si mysleli (hlavně já), že jsem těhotná a měli jsme z toho hroznou radost, několik těhotenských testů zarytě tvrdilo opak. No co, však to se stává, že to někdy nezachytí, že jo. Nakráčela jsem na gyndu a nadšeně povídám o tom, jak mám již druhý měsíc zpoždění, jak mi všechno smrdí, furt spím a furt se něčím cpu.

"Milá" doktorka mě vyvedla z omylu a s větou "skočte si k sestrám pro injekci" mě vystrnadila z ordinace. Takže když letos nastal přesně stejný opakující se scénář, až teda na ty chutě a vůně, tak jsem se nenechala vyvést z rovnováhy. Sice by bylo pěkný přesně po roce od začátku našeho snažení (fakt nešlo o snažení, jen jsme si hezky ujasnili, že už jsme na sviště oba zralí a že bychom ho eventuálně uvítali s otevřenou náručí a že ho spolu moc chceme a pak to nechali osudu), kdyby to klaplo, ale ponaučení z minula mi stačilo, takže jsem nic nehrotila a vesele pospávala v práci dál.

Jednou večer při sledování nějakého echt blbého seriálu, kdy jsem zrovna nemohla zabrat (chápejte, už šest večer a já furt nezvykle čilá), jsem z ničeho nic vlítla do skříňky, kde se vzadu v rohu krčil ještě jeden zabalený těhotenský test z minulého podzimu. Ani jsem nečetla návod, nebrala jsem to fakt nijak vážně. Jen jsem chtěla vyloučit všechny možnosti, než nakráčím na gyndu zjišťovat, co je se mnou zase špatně. Věděla jsem, že je tam daná nějaká časová lhůta pro sledování, ale to mi bylo taky jedno. Prostě jsem se koukla na ta dvě políčka - "hm, na obou růžové čárky, nejsem, cajk" - hodila jsem ho i s krabičkou do koše a šla dál koukat na ten seriál.
 
 

Po cca 10 minutovce táhlého bezmyšlenkovitého čučení na tu pitominu v tv jsem vystřelila z gauče a letěla do koše. Začetla jsem se do návodu a koukám jak puk na "2 čárky znamenají graviditu". Nene, to je blbost, zase půjdu na gyndu jak trapka, zas mi dají rozháněčku, nedej bože to řeknu Ondrovi a ono pak nic. Seděla jsem na podlaze u koše asi hodinu, než přijel Ondra domů. Nechala jsem to být. Skoro celou noc jsem pak surfovala na mobilu po spolehlivých těho-testech a příznacích těhotenství. K ránu jsem došla k názoru, že se teda plácnu přes kapsu a investuju do digitálního testeru, který by měl naměřit i dobu na týdny od otěhotnění, že ten tu kravinu opravdu vyvrátí. Já se tak bránila těšit se z toho, že jsem to opravdu popírala vším, čím jsem mohla.

Druhý den jsem zcela zbytečně vyplázla skoro dvě stovky za test, který mi jen potvrdil, co mi řekl už ten první (a 4x levnější!), že jsem už více jak 5 týdnů v tom (víc už ten předražený křáp naměřit nedokáže). Druhý pozitivní test už jsem ignorovat nemohla, ale protože jsem trubka a v lecčems jako chlap, neumím o podobných záležitostech mluvit. Ondrovi jsem tak nechala na lince jen test a doufala, že si to vyloží správněji než prve já. Kupodivu, asi má víc ženské stránky než já, protože jemu to došlo a bez jakýchkoli předsudků se hned začal radovat. Jsme těhotný!!!

Teď ještě velká prověrka na gyndě, jestli to není mimoděložní a jestli je vše v pořádku. Má doktorka se vlivem dlouhodobého zástupu změnila na doktora, čímž vřele všem dámám, které se setkaly s gyndařkami mrchami, které jsou drsné, hrubé, neberou si servítky ani ohledy a jemnosti moc nepobraly, doporučuju, začněte chodit k chlapovi. Byl skvělý, hodný, milý a nebýt věty, že jsem tam přišla tak brzo, že zatím může jen potvrdit výsledky testu, ale není to ještě ani na těhotenský průkaz, asi bych mu rovnou donesla bonboniéru. Nebo co se nosí na gyndu? =D

Náš drobeček měl však doktora na háku už od samého početí a zmátl ho natolik, že když jsem tam šla za další nekonečně dlouhé 3 týdny, doktor se divil, že jsem přišla tak pozdě. Měla jsem za sebou první měsíc a půl těhotenství (cca 7-8 týdnů) a kromě hrozné únavy nebyla jediná předzvěst, která by mě na to připravila. A to se říká, že to vnímavější ženské poznají. Hm, asi nepatřím mezi tu citlivější část něžného pohlaví. Dokonce i Ondra mi řekl, že jim s Matýskem to už bylo dávno divný, že furt spím a jsem taková jiná. Proč mi to neřekli? Takhle se všechno zase dozvídám až jako poslední..
 
 

Shrnutí  1. měsíce
Je paradoxní, že se všude píše, že první měsíc je pro dítě zásadní. Tvoří se totiž základy všeho důležitého. Vtipné je, že většina studií uvádí, že vesměs každá druhá žena první měsíc vůbec netuší, že je těhotná. Máte papat vitamíny se zvýšeným obsahem kyseliny listové. Nejlépe už před otěhotněním - hm, tak to mi ujel vlak - ale můžete s nimi začít taky hned po početí - hm, to mi ujel i ten místí courák. Na rozdíl od falešné březosti vloni jsem však neměla žádné příznaky. Ano, byla jsem víc unavená, ale Bůh ví, jestli to nebylo spojené s podzimem a změnou počasí. Ale jinak, žádné nevolnosti, žádný jiný stav, který by mě na můj jiný stav upozornil, prostě nic. To jsem však nevěděla, co na mě čeká dál. Ale o tom zas příště..

Ještě malý postřeh.. Věděly jste, že otěhotnění může zabránit tolik faktorů, že i kdybyste otěhotněly a pak hned potratily, většinou se to ani nedozvíte? Tělo to za vás vyřeší samo. Až drobeček, který má natolik dobré podmínky pro život, sílu a zrovna ho nic neohrožuje (antibiotika, kouření, alkohol, léky, prostě cokoli), pokračuje dál ve vývoji? Když jsem to někde četla, byla jsem docela v šoku - kolikrát to u mě asi nevyšlo, aniž bych to zaznamenala, než to konečně vyšlo?


 
Co se vám (nebo co "by" se vám) honilo hlavou při takto nečekaném výsledku testu? ;)
 
 
 
P.S.: Nevím proč, ale všichni se hned od začátku ptají na jména. No jasně, že jména už mám. Sice s tím klukovským byl trochu problém, ale holka byla jasná už od mých dvaceti let. Ale Ondra nedávno přišel s inovací. Na rozdíl ode mě nechce vědět, co to bude a na můj argument "jak mu mám ještě půl roku než se narodí říkat??" - kontroval: "No co, tak mu vymyslíme nějaké obojetné jméno, třeba Martí = Martinka, Martínek". Takže zatímco máme vybraná jména Matěj a Anička, tak se mu doma jinak neřekne než "Martí". A aby to nebylo málo zamotaný, tak kvůli Matýskovi zase dostalo přezdívku "štěňátko", ale víme, že až se narodí, bude to Matýsek II.  =D

67 komentářů:

  1. Heleď, sis naběhla! Jak teď nebude takovej článek hodně často, nejlépe každej tejden, tak uvidíš. ;)))) Skvělý počtení, mám z tebe ohromnou radost a těšim se na další článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, Luci, já myslím, že ne. Za chvilku vás začnou až otravovat =D

      Vymazat
  2. Já bych byla nejvíc nadšená na světě! Já bohužel před nedávnem řešila opačný problém :-( A tyhle články chci, chci, chci :-) Ještě jedno moc gratuluju tobě, Ondrovi a ať vás vaše martí poslouchá už teď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eveli, myslíš jako negativní test? Ani nevíš, kolikrát jsem byl azklamaná za ten rok já. Nevím proč jsem si myslela, vlastně celý život, že až jednou najdu někoho, s kým budu chtít mít dítě a budu na to přiipravená, tak to protě hned přijde. A ono ne. Ale víš co? Asi to měl/a Martí pěkně vymyšlené, protože to přišlo v pravý čas =) A moc děkujeme. I kdyby ne, tak po zkušenostech s výchovou Matesáka prvního už čekáme cokoli ;)

      Vymazat
    2. Milá Mitsuuko, ne ne, bohužel to nebyl negativní test... Ale tohle asi není ten prostor, na kterém to řešit. Tak nebo tak užívejte si to :-*

      Vymazat
    3. No to určitě ne, to souhlasím, tak kdybys chtěla pokračovat, klidně do mailu ;) A díky moc, papa

      Vymazat
  3. Gratuluju, bejci!
    Je teď jasný, že musíš bejt teď u nás v Biuuu pečená vařená, abys konečně dohnala ten rychlík i s courákem a začala se dopovat něčím ultra extra výživným. A dá rozum, že všechno na pleť musí bejt BIO, že jo.
    Takže hodně štěstí a ať to jde všechno tak, jak má. Minimálně do maturity.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luciii, no díky moc, to je přání za všechny prachy - kéž by to tak bylo, minimálně do matury a dál =D
      No to víš, že musím sehnat všechno biooo, zvlášť pak pro to malé, kurňa, to bude zase práce a studia... =)
      Měj krásné Vánoce, Luci =)

      Vymazat
  4. Tak Martínek, jo?? No tvl :D
    Zlatíčko, užívej a opatruj se! Myslíme na tebe! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! A to ani nevíš, že Matesák je původním jménem taky Martínek. Ale moc jsem nechtěla Martínka, tak vznikla obdoba Matesák, protože už byl na "Ma-" zvyklý =D

      Vymazat
    2. No to já vím, že Matesák je původně Martínek.. :D ten druhý byl Vojtíšek, že jo? :D
      Prostě je to asi osud.. :DD

      Vymazat
    3. Vidíš, Vojtíšek, Vojta se mi taky moooc líbí.. ;) =D

      Vymazat
  5. Hlavně normálně zdravě jez a vyprdni se na všechny ty těhotenský vitamíny... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neboj, jím, na co mám chuť, což toho moc není. Jako na sviňu mám chuť poslední dva měsíce jen na paštiku s rohlíkem a citrusy =D

      Vymazat
  6. Tvůj blog jsem objevila teprve nedávno, ale těhotenský deník budu číst moc ráda, i když já si budu na děťátko muset ještě pár let počkat, než se objeví nějaký partner :)
    Jinak se jmény mám taky jasno už dlouho, možná ještě dřív než od dvaceti :D Akorát jsou dost neobvyklá a lidem se často vůbec nelíbí, tak se možná budoucí tatínek vyděsí a ani jedno z nich mi nepovolí. :D Výhodou ale je, že se mi jich líbí hodně, tak třeba aspoň jedno by mi projít mohlo... :-)
    Chápu ale, že se na ně hned všichni ptají, já jsem třeba na jména dost ulítlá a vždycky se nemůžu dočkat, až se dozvím, jak někdo známý své dítě pojmenuje, prostě si nemůžu pomoct. Na druhou stranu je někdy lepší to neříct, kolikrát už názor okolí rodiče ovlivnil a radši pak dali nějaké obyčejné jméno, které se jim ani moc nelíbí, jenom aby měli od ostatních pokoj.

    Těším se na další těhotenské postřehy a přeju, ať se tobě i miminku daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a nechceš nějaká jména popustit do světa? To by mě zajímalo, zvlášť když jsi zmínila, že jsou dost neobvyklá =) Ono vyptávat se lidí na jména, to je dost ošemetné, zvlášť když Ti odpoví tak, že bys nejradši jejich budoucího potomka rovnou politovala.. To pak udržet reakci někdy stojí hodně sil - znám to, zažila jsem včera =D
      My máme vlastně obě jména daná historicky "z rodu", takže to bylo docela jasný =) A moc děkujeme, přeju krásné Vánoce

      Vymazat
    2. Tak mojí největší favoritkou pro holčičku je Nora, ta se hodí skoro ke všem příjmením, a i když zní tvrdě, já si vždy představím něžnou holčičku, navíc se krásně zdrobňuje :)
      Ale k nějakému kratšímu přijmení bych chtěla Vilemínu. To už je dnes téměř nepoužívané jméno, ročně se narodí sotva tři, přitom je fakt úžasné. :)
      Ale došlo mi, že u kluků už nemoderní vlastně nebudu - Samuel a Tadeáš jsou v čím dál větší oblibě, takže to okolí asi ještě vydýchá :D
      To je pravda, někdy se neudržím a snažím se těm lidem nenápadně předhazovat jména jiná, hezčí, která jsou v konečném důsledku hezká maximálně tak pro mě, a oni si stejně vyberou to svoje, chudák bratranec Kevin s naprosto českým příjmením. :D

      Vymazat
    3. Ježiš, Kevin?? No, Tě pic, tak to Tě chápu, máš mé sympatie =D Nora je fajn, Mně se zase hrozně dlouhou dobu líbila Oona a Chloe, ale to už jsme fakt jinde =D A ta klučičí jsou v dnešní době naopak hrozně moderní a kolem sebe mám samé Olivery, Tadeáše, Samuely a Matyáše =)
      Jak bys prosím Tě skloňovala Noru? jako Nořička? =D

      Vymazat
    4. A zvlášť, když mu říkají Kevčo. To je pomalu zločin :D
      Nořička je skvělá, to mě nenapadlo. :D Spíš ale Norinka, Norka, Noruš, Norísek, Nori...;)
      Horší mi přijde hledání zdrobnělin u té Vilemíny - žádná se mi moc nelíbí...
      Já mám právě to štěstí, že žádného Samuela ani Tadeáše osobně neznám. V mém okolí je to zase samý Jakub, Adam, Matěj, Kryštof, Šimon... Ale ani jeden z těchto dvou...:)

      Vymazat
    5. No to je fakt, Nori a spol znějí dobře =) Já vlastně jednu Noru znala a ta byla naopak ráda, že její jméno znělo tak elegantně, zvlášť ve 20ti to ocenila =D

      Hele, ale z Vilemíny máš krásnou Mínku, Mínu, Mimi.. =)

      Vymazat
  7. Tyjo jako bych četla o sobě:) Já to taky vůbec nečekala, protože se nám mimčo povedlo hned první měsíc a já byla připravená, jak budeme muset být trpěliví atd. No a přesně, v šest večer (nekecám:) mi něco ruplo v bedně a udělala jsem si poslední test, co mi doma zbyl a dvě čárky! Běhala jsem po bytě z obýváku do dětského pokoje od okna k oknu a brečela :D Přítel přijel v půl osmé večer a jeli jsme do většího města do lékárny pro další test, tam nám zavřeli před nosem, takže jsem jeli 70 km do Prahy na Chodov, kde jsem si koupila tenhle ClearBlue :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vado, takže vy jste to ještě měli s takovou noční kovbojkou! =D No a o tom jsem přesně psala, znám spoustu lidí, kteří si jeden měsíc řekli, že jdou do toho a druhý měsíc se jim to povedlo. Takže jsem byla dost mimo, když rok uběhl a u nás furt nic. No a pak najednou bum a já ještě zjistím, že si to to malé naplánovalo tak, že se narodí asi stejně jako já =D

      Vymazat
    2. Tak to já právě zase znala spíš samé případy kdy se nedaří, takže jsem ani nedoufala :D Tak to je hezký, že si to mimčo takle vybralo:) Nám se měl malý narodit hodně podobně jako manžel, ale nakonec si vybral termín o tři týdny dřív, 4.4.2014, holt chtěl mít krásné datum :D

      Vymazat
  8. Krásný článek, ideální na Vánoční období :) nějak mě to dojalo, ale pro test běžet nemusím, beru ty hnusný chemický pilule v podobě antikoncepce , tak to je asi jen tím že stárnu a jsem furt naměkko :D Už se těším na další článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ju, to já taky asi stárnu a dojímám se nejvíc nad dětskými vánočními filmy =D

      Vymazat
  9. joo, super, takové články chci :) pro mě by sice teď takové výsledky byly poměrně šok, ještě nemáme ani jeden stálou práci, dodělanou školu, stálé bydlení... takže teď by to ještě bylo takové komplikované...
    a jinak potvrzuju - gynekolog chlap je lepší, já mám toho svého od puberty a je úžasný, jednou za něj zaskakovala baba a bylo to divné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, já mám i pocit, že baba na tebe kouká skrz prsty a sjede tě od ponožek až po neoholené nohy.. A fakt to byla vždycky doktorka, když jsem odcházela z gyndy naštvaná a bolavá, takže dlabu na to, beru doktora. Jen je trochu zvláštní s ním vtipkovat na téma "A to je všechno?" a on mi na to odpoví: "No, jestli chcete, tak si můžete vymyslet ještě něco dalšího" =D

      A jo, to znám, my jsme v podnájmu, Ondra hledá práci a já mám půl roku před státnicemi =)

      Vymazat
  10. Nech sa tebe i Martí dari :) Inak podla mna v cestine je celkom lahke vymysliet take obojpohlavne meno..strasne ma fascinuju take tie prezyvky ako Pája, Míla, Míra, Stáňa..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Sju =) A vy nic takového ve slovenštině nemáte? Někdy to může být i na škodu. Třeba Daniela mi Ondra zamítl kvůli tomu, že měl na střední spolužáka s tímto jménem a nikdo mu neřekl jinak než Dáňa a to prý nechce, aby tak někdo říkal jeho dítěti =D

      Vymazat
  11. Pozdravuju Martí a děkuju za milý čtení, je to nádhera! Já jsem ještě ve stádiu, kdy se děsím, že by se náhodou objevily čárky dvě, ale těším se, až dostuduju a bude to naopak. S testem jsem děsně poctivá, jednou za dva měsíce si dělám:D A jméno pro holčičku mám také vymyšlené už děsně dlouho, a úplně stejné!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Miško =) Počkej, Ty si opravdu děláš ob měsíc preventivně test? A všem Aničkám fandím, je to krásné jméno a zdá se mi, že moc jich tu teď mezi námi neběhá =)

      Vymazat
  12. Pěkný článek, takový ze života jsou skoro nejlepší :))
    Já nečekaně zjišťovala všechny tři těhotenství, takže jsem pokaždé měla pěkné neočekávané překvápko, vlastně jsme neplánovali ani jedno z nich, o to víc je teď asi máme rádi :D
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No takové dárečky jako překvápka jsou nejlepší. Jen teda je pravda, že se na ně musí hrozně dlouho čekat, což pro netrpělivce, jako jsme já, je skoro k nevydržení =D Tak přeju krásné Vánoce Tobě i početné rodince ;)

      Vymazat
  13. Čekala bych, že jakékoliv články o těhotenství budou to poslední co by mě bavilo číst. Ale u Tebe se už teď těším na pokračování:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faakt? A vidíš, já zase pořád přemýšlela, jestli to mám vůbec vypustit do světa a jestli se tu najde někdo, koho by to bavilo číst. Tak to jsem ráda a už chystám pokračování ;)

      Vymazat
    2. Hele, mě to taky bavilo a ne kvůli tobě (to si neber osobně, myslím to tak, že jako nepotřebuju číst blog, abych se něco dozvěděla, že jo :-) ), ale prostě je to vždycky dobře napsaný. A to jinak nic těhotenskýho nečtu, mě to fakt nebaví, moje vlastní mi stačilo :-)))

      Vymazat
    3. Tak to jsem ráda =) A vůbec se nedivím když sis to střihla už víckrát ;)

      Vymazat
  14. Jako by všechny řekli všechno za mě...Já jsem spíš ve věku,kdy bych čekala dvě čárky od mého odlitka (ale jak píše Míša,až dostuduje,dřív raději ne...e),ale vůbec mi to nevadí...Holky,tak to je hustý...Míša2 - Mitsuuko raplí s testama,já raplila když jsem otěhotněla s chřipkou,cystama a "buhvícomětotendoktortenkrátnakecal"Prostě jsem to zjistila ve 3tím měsíci a byla jsem v 18ti ráda,že budu mlaďoša - mamina...Chutě byly šílený - spořádala jsem snad 3kg sladkýho denně a i když mi tvrdili,že ten camprdlík tam 100%tně je,věděla jsem,že to bude holčina - můj odlitek...A ne jeden...Ale to nebudu rozebírat.Od plodíku "mu"říkali Filipe (!) a když se narodila,byla to Terezka...Mohla jsem si dupat,jak jsem chtěla,přesto jsem z porodnice odjížděla s Lucinkou :-D :-D:-D.
    Jen jsem chtěla říct,že na šestinedělní kontrolu jsem šla ke "svému" ano svému doktorce,která zaskakovala právě toho mého doktora a řeknu,že jsem si tam připadla,jak lesbička (tím samozřejmě nechci říct,že s tímto stavem mám nějakou zkušenost,nebo že bych byla rasově orientovaná mimo homosexuály,dost jim fandím a jsou kolikrát nejlepší kámoši na světě),ale byl to fakt blbej pocit....Tož ať se Mutsuukáčkovi daří,ať je to bobek,nebo bobka a mamčule ať nevyšiluje....V červenci (!) pokud dobře počítám,krom toho kdy mám narozky i já (29).tak se ti myšlení kompletně změní...BUDEŠ MAMČULÍÍÍÍÍÍÍ.Je to bomba,uvidíš....Rada od zkušené :-) Jen pak bacha na ŤUŤU,ŇUŇU od známých a rodiny,to bude děs a hrůza a budeš mít dvě možnosti - buď budeš ráda,že se jich zbavíš,nebo budeš šťastná,že si Mitsuukátko vezmou na hlídání,aby jsi si mohla oddechnout ...alespoň první měsíc :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, počítám asi s tou druhou možností. Nebo se jí bojím? Těžko říct.. Už teď mám o sobě "vysoké" mateřské míněn a cítím se jako ta maminka z reklamy na Vicks "Moniko, není mi dobře, takže si pro zbytek dne beru volno. Budeš to tu muset zvládnout sama" =D
      No, naštěstí se robátka dočkám o trochu dřív - už začátkem června =) A neboj, matička rozhodně nevyšiluje, naopak si doma hezky štrykuje u vánočních pohádek a nic neřeší. A jsem sice ráda, že mi už není blbě, jako bylo ve druhém měsíci, ale už se nemůžu dočkat toho, až mě začnou popadat chutě i na normální jídlo, ne jen na paštiky a mandarinky =D

      Vymazat
  15. Ještě jsem chtěla dodat,že můj porod byla sranda největší...Kdyby tam nelezl pavouk z rozbitého světla a nespouštěl se nade mnou,tak asi rodím ještě teď :-) Porodník řekl "zatlačte",když už byl odlitek venku a první,co mě napadlo se po porodě zeptat bylo:"Kolik je hodin? Už je čas na krmení"? Proto vím přesnou hodinu,minutu a vteřinu mého zázraku :-) Jsem pyšná a budeš i ty....Hodně štístka u Mitsuukáčků.

    OdpovědětVymazat
  16. No já zase šla na jaře k doktorovi s tím, že už dva měsíce jsem to nedostala, testy že mám negativní a děsně mě bolí podbřišek, tak jsem myslela, že mám nějakou cystu a jsem nemocná, a ono prd, za pár dní bych měla rodit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, tak tomu taky říkám nečekaný potomek =D TO bude vánočňátko.. tak hodně zdraví a štěstí vám oběma ;)

      Vymazat
  17. To je paráda, moc milé čtení! Gratuluji, přeji vše dobré a moc se těším na pokračování, i když zatím miminko v nejbližší době neplánujeme :)) Evi

    OdpovědětVymazat
  18. Gratuluji, ať se vám oběma, Matýskovi i Mitsuukátku (jde mi to přes tu klávesnici lépe) moc daří! =) Já jsem také ještě ve fázi, kdy by dvě čárky znamenaly těžkou paniku jak u mě, tak u přítele (a u spolubydlících), nicméně rada budu číst všechny těhotenské články. =D A stejně už mám taky jména vybraná, holčičku bych chtěla Ninu a kluka Tobiáše, ale ten mi asi neprojde přes přítele. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je škoda, Tobiáš zní krásně ;) To já se ještě budu doma furt přimlouvat za toho Adámka, ale vypadá to, že zase vyhraje Mattesák, když to bude kluk, holt, jsou na mě doma v přesile =D A moc děkujeme ;) Krásně Vánoce a žádnou paniku ;)

      Vymazat
  19. Moc gratuluju.
    Vypadá to, že jsem těhotná o pár týdnů déle než ty. Termín mám v půlce května.
    Co mi běželo při pohledu na pozitivní těhotenský test hlavou, netuším, ale musela jsem být dost v šoku. Přítel říká, že jsem vytřeštěně zírala na papírek a pořád dokola opakovala "et merde, merde, merde..." (česky "do pr* "). Já si to vůbec nepamatuju.
    Nicméně, že jsem opravdu těhotná, jsem uvěřila, až když mi to potvrdil doktor.
    Miminko jsme chtěli, ale absolutně jsem nepočítala s tím, že by to mohlo vyjít hned. V půlce srpna jsme se přestali chránit a začátkem září 2 čárky. Já jsem si spíš tak myslela, že řekněme do půlroku bych mohla otěhotnět, tohle mě zaskočila a začla jsem panikařit, že teď není vůbec vhodná doba. Pak jsem si ale řekla, že když se k nám mrňous rozhodl přijít, znamená to, že vhodná doba je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Když se prcek rozhodl, že vhodná doba je, tak to tak je a nic s tím neuděláte ;) tak gratuluju a přeju taky hodně zdraví =)

      Vymazat
  20. Hej! Aničku chci já! :D A gratuluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný nárokování, já si to napsala první! =P a díky ;)

      Vymazat
  21. Tyyjo moc velke gratulace! No ty nevolnosti zacinaji az nejak kolem 7. tydne, takze mas pravdu, ze ten prvni mesic si toho kolikrat ani nevsimnes ;-) Ale co mi vzdy potvrdilo tehotentvi je zvysena teplota 37, telo se tak brani nekterym bacilum, ktere by mohly ohrozit plod :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, svatá pravda, o tom chci psát v dalším dílu - 37,2° jsem totiž měla asi měsíc v kuse, jak kolem řádily ty chřipkové podzimní epidemie a bylo to hrozné. Neustálé záchvaty zimnice střídaly návaly horka a bylo mi zle. No, prostě paráda =) Ale teď jsem zaznamenala novou těho-libůstku.. jakmile mi odezněly nevolnosti, tak byl asi 3 týdny klid a teď se mi začalo dělat po každém jídle zle od žaludku. Je jedno, jestli je to suchá brambora se špenátem, nebo rýže s omáčkou.. už se těším až přejde tohle =D

      Vymazat
  22. to je krásný překvápko! moc vám gratuluju :))

    OdpovědětVymazat
  23. Jeeej, teším sa na pokračovanie! :) No u nás to bolo tak, že sme sa v podstate snažili (asi ako vy, nechávali sme tomu voľnú "ruku", hlavne po mojich predchádzajúcich zdrav. problémoch), ale keďže som práve nastúpila do práce, povedali sme si, že si dáme pár mesiacov pauzu. A hop. Podarilo sa :) takže som to tesne na chlp (na deň!) stihla tak, že mi vyšlo 270 dní, aby som mala nárok na materskú. No a pri pozitívnom výsledku sme obaja mali slzy v očiach. Ja som si test robila až v 7tt, dovtedy som bola príšerne unavená, ospalá, bolo mi zle... ale nejak mi to nedochádzalo :D Vonku boli horúčavy, tak som si myslela, že ich proste len zle znášam kvôli nízkemu tlaku. No a mená sme mali tiež jasné hneď od začiatku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tea, taky další klikaři ;) Ale to je skvělé, když to vyjde i normálně, natož ještě takhle s něčím navíc (ten nárok na příspěvky). Já se teď paradoxně nejvíc děsím toho papírování kolem jmen a lítání po matrikách, což bude taky sranda, když nejsme svoji =D

      Vymazat
    2. Milá Mitsuuko to je moc krásná zpráva, moc gratuluji :-) Já si na prvního syna počkala něco přes rok, za to druhý byl vyrobený velmi rychle:-) a téměř současně se švagrovou, takže když oznámila, že je těhotná, já už to své těhotenství tušila a pak mi bylo skoro až trapně to říkat 14 dní po ní :-) Akorát je to už docela dlouho, někdy je mi líto že jsou jen dva ale většinou jsem za to ráda - Ať žije puberta :-D Těším se na další díly. Máculka

      Vymazat
    3. Marti, moc děkuji. Je zvláštní, že vždycky, když jsem si sebe samu představovala těhotnou, tak jsem to vnímala jako moc príma období. Teď, když je to skutečnost, to už beru tak, že je to jen přechodový vztah mezi stavem "žádné dítě" a stavem "už je tu dítě" a jsem ráda za každý den, kdy mi není špatně =D Mějte krásné Vánoce

      Vymazat
  24. Článek mě fakt pobavil a Tobě i Martince / Martíkovi přeju hlavně zdraví. Už se těším na pokračování :)

    Já jsem od vysoké začala chodit k soukromému gynekologovi a je to o 200 % lepší než u ženské, u které jsem byla předtím. Konečně tam nechodím s pocitem trapnosti jako kráva na porážku. Jednou se mi totiž stalo, že jsem zaslechla paní doktorku, jak říká pacientce předemnou: "Tak paní Demeterová, ty muňky už jsme vyléčily, ale..." No radši jsem přestala poslouchat a v ordinaci jsem si fakt nesedla.

    Já si sice neumím představit, jaké to bude, až budu těhotná, ale je sranda koukat, jak se mi s přibývajícím vekěm mění názory. Donedávna jsem věděla, že děti nechci. Teď už si dokážu představit, že jednoho sviště mít budu. Ale rozhodně né teď a rozhodně né v příštích pěti letech. A jména mám jasná! Anička nebo Ema. Nic jiného neberu :D Ještě jsem chtěla Zoe, ale to se k přítelovo příjmení fakt nehodí a já se dětem mstít nechci. Takže máme kočku jménem Zoe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no to je pravda, já taky začala s tím, že děti fakt ne, pak že by třeba jo no a teď už to beru na počet a říkám si, že doufám jen s jedním neskončíme =D

      No, sice je jich prý všude mraky, ale já jsme hledala gyndu hodně let a nakonec jsme zakotvila v této soukromé praxi, kde jich je asi 5. Bohužel, čím víc tam chodím na těho poradnu, tím mě víc štvou - nikdo mi nic neřekne, spoustu věcí kvůli tomu dělám v posledních termínech, protože mě na to nikdo neupozorní a pak mě sprdnou v nemocnici, proč jsme se neobjednala už dřív, že volám fakt pozdě a tak no.. Chtěla bych vědět víc. Začínám 5. měsíc a jediné, co jsme se o miminku z gyndy dozvěděla bylo 1 slovo "skvělé" - asi jsem maximalistka, ale mě to teda nestačí =( Bohužel v porodnici, kam chci nevedou běžnou poradnu, takže mám smůlu a budu sem ještě pár měsíců docházet - měnit takhle na poslední chvíli se mi už nic nechce =/
      Ale koukám, že Anička jde zase čím dál víc do módy ;) to jsme zvědavá, jak tato generace zvedne u Aniček statistiky =D

      Vymazat
  25. Těhotenství je teď fakt jak epidemie a protože já nikdy nejdu s davem, tak si asi ještě počkám... ;-). My si s manželem také řekli, že je vhodná doba na mimčo a hlavně věk (33). V únoru jsem vysadila prášky a v září jsme se přestali chránit úplně. První měsíc jsem taky pořád sledovala jestli nejsem těhotná, jestli teda můžu pít ten alkohol a tak. Ale je leden a pořád těhotná nejsem, takže jsem tak nějak přestala plašit a už si ani neumím představit, že ten test někdy ukáže dvě čárky... i když zatím jsem si ho dělala asi jen dvakrát v začátcích pokoušení se. A říkám si, že já to mám všechno trochu komlikovanější, takže by mi bylo hodně podezřelé, kdybych otěhotněla hned :-D. Ale spoustu věcí vnímám podobně jako ty v článku - říkám si, že přece musím poznat, že jsem těhotná, ale neumím si představit jak. Že je hrozný, že první měsíc, který je pro dítě nejdůležitější, to ta matka neví a já sice nepiju moc alkohol, ale skleničku dvě, nebo svařák v zimě si dám. A přijde mi ujeté nepít to jen proto, že bych třeba mohla být těhotná, protože to zase nechci, abych to nezakřikla :-D. No není to jednoduchý. Naštěstí nekořím a nepiju ani kafe, takže o to to mám lehčí. A holčičí jméno už mám vybrané asi od osmi let. Takže to jednou bude určitě kluk, protože chci moc holčičku...;-).

    Každopádně držím palce, ať je vše v pořádku a případně zvládneš i tu školu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, případně, teď mi hoří termín odevzdání bakalářky a doma bych slovo "případně" ani nemohla vyslovit - oni s tím všichni počítají, což jsou o hodně dál než já =D
      Epidemie? Já všechny své vrstevnice právě už sleduju, jak mají dvě děti 3+ a už si tohle všechno prožily a já jsem z nich vlastně ta poslední =)

      Vymazat
    2. To případně je nepatřičný,ani nevím,jak se mi tam dostalo :-D. No kolem mě je tohle druhé,nebo spíš třetí, kolo. :-D. Vrstevnice, vetšinou ty, které nestudovaly VŠ, už mají první dítě ve škole a druhé ve školce :-). Teď vetšinou rodí ty mladší kamarádky...

      Vymazat
  26. Moc hezké, připoměla jsi mi jak jsem zjistila já že jsem těhotná, den před státnicema už jsem v noci moc nespala, a ty trapasy jak popisuješ na gyndě mám taky za sebou:-), tak jsem si udělala test, no musela jsem si vzít baterku pač oči ještě zalepené, ale byly tam, 2 čárky, jedna sice slabá, ale za pár dní se mi test potvrdil:-) Manžel dostal ten nej dárek k narozeninám co si mohl přát:-) Teď už jsem v 25. týdnu mimi kope, máš se na co těšit je to úžasné, když už ho cítíš co tam provádí za kotrmelce:-) Přeju vám oběma pevné zdraví:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to kopání je roztomilé. SIce o tom ještě nemůžu mluvit jako o kopání, ale poznám, jestli mě dloube nožičkou, nebo se tam vrtí hlavou =D Už se těším, až to bude znatelné i z venku, aby si to užil i přítel =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...