středa 31. prosince 2014

Ježíšku, proč jsem nedostala žádné ponožky?? | Zánět močáku v těhotenství - co s tím?


Je po Vánocích, ne-abstinenti se už připravují a zásobují na přivítání Nového roku a blogo sféra se články o dárcích jen hemží. Asi jsem byla moc hodná, protože i přes předem vyhlášený rodinný něcojakobankrot, jsem dárků dostala moře. A jak by řekla ta rozumnější neinfantilní část mé rodiny - hlavní dárek už byl nadělen - malý/á Mitsuuko. Tak proč jsem, kurňa, nemohla dostat aspoň jedny ponožky??

Letošní Vánoce jsem strávila v bílé paruce. S mamčou máme už letitý zvyk, udělat si ze Štědrého dne něco neobyčejného - jednou jsme večeřely na nádherně vánočně prostřeném žehlícím prkně a místo stromečku měly koberec žároviček přehozený přes o zeď opřenou matraci - bylo to krásné, tajemné, vánoční a moc rády na to vzpomínáme obě. Jo, to mi připomíná, dávejte majzla na pálení vánočních františků - já ten svůj omylem převrhla a než jsem stihla doběhnout do kuchyně pro chňapky, propálil mi krásné ozdobné kolečko do koberce.

Před Metaxou.. Po Metaxe..
 
Jindy jsme o Vánocích zase tak dlouho balily dárky, až jsme ztratily síly a když byly dvě ráno, neměly jsme ani jedna chuť dárky rozbalovat. Na štědrovečerní večeři jsme ten rok zapomněly. Jednou zase, když nebyla nálada ani na zdobení vánočního stromečku, bylo 24. podvečer, vytáhla mamča Metaxu a já jsem v nově nabité euforii začala běhat po bytě s kladivem a zatloukat obrazy. Na stromeček nakonec došlo taky, ale už si to vzhledem k dopité Metaxe moc nepamatuju. Naštěstí zbylo spoustu fotek, ze kterých jsme další dny zjišťovaly, jakže jsme to ty Vánoce vlastně slavily.

A teď zpět k bílé paruce. Vzhledem k našemu tradičnímu slavení něčím ozvláštňujícím, si ráno Ondra navlékl džíny a čistý svetr se slovy, že už je připraven na slavnostní večeři. Mamča zase začala vymýšlet sváteční úbor. Já jsem sice s vymýšlením taky začala, ale i rychle skončila - do ničeho jsem se nevešla a v bytě byla taková kosa, že jsem se odmítla navlékat do něčeho míň teplého než podvlíkaček, tepláků, dvou košilek, roláku a svetru. Vypadalo to téměř jako bojkot, zvlášť když i Ondra měl slavnostní oděv. No a pak jsem při balení dárků narazila na bílou paruku s ofinkou a kraťoučkým mikádem, kterou jsem měla schovanou pro mamču do kostýmů jejího Divadélka mezi dárky.

I takhle to může dopadnout, když se na Vánoce bumbá - mamča jako Santa.
 
Paruka zafungovala jako rudá rtěnka. Všechno hned dostalo nevšední punc včetně mého sebevědomí. Až na malé silonové vlásky zachytávající se do řas a svědící v očích jak kočičí chlup (kdo má kočky, ví o čem mluvím) jsem strávila celý Štědrý večer jako na krátko zastřižená bělovláska a hrozně se mi to líbilo. Ne tolik už Ondrovi, který mě počastoval větou, že to nejsem já, ale o té ofině bych prý klidně uvažovat mohla. =D

Kvalita mizerná, máte pravdu, ale zase to zachytilo pravou atmosféru
 
 
Jo a ty ponožky. Teď to berte jako další pokračování mého deníčku Jsem v tom. Trochu vám v tom nadělám zmatky a přeruším jakékoli chronologické pořadí. Zatím, co jsem vám psala, byly 1/4 roku staré záznamy. Co jsem četla v komentářích, tak většina z vás pochopila, že jde o aktuální stav a že jsem někde v půlce prvního trimestru. No tak ouha, malá aktualizace: Momentálně jsem téměř v půlce těhotenství a v lednu vlítnu do 5. měsíce. A pro doplnění a abyste byly víc v obraze, podělím se s vámi i o fotku rostoucího bříška. Totiž, když už jsem u někoho na blogu narazila na články o těhotenství, nikdy jsem neměla to štěstí a nenašla jsem i fotky rostoucího bříška, což mě zrovna, jako budoucí prvorodičku a strašně nedočkavou ženskou zajímalo nejvíc - jak budu v jakém měsíci vypadat, že jo.

Letos se nám povedl až neobyčejně tradiční stromeček, jen perníčky chyběly. Ale kolekci jsme letos měli - asi po 20 letech, jen je už sežraná.
 
No, tak pokud vás to taky zajímá, na rovinu vám tu prásknu, že většinou bříško začne růst až po čtvrtém měsíci, nejdříve ve třetím, ale podle doktorů je nejspolehlivější zeptat se vlastní matičky, protože to s pravděpodobností budete mít hodně podobné jako ona. U mě se to potvrdilo.. Zatímco jsem celý první trimestr vtipně pozorovala dlouhé minuty v zrcadle mé ploché bříško (místo abych si kurňa! užívala toho, že se ještě do všeho vlezu), tak se mi začalo objevovat až přesně po ukončení třetího měsíce a nyní na konci čtvrtého se dá jakž takž mluvit o břichu. Byť teda s podobnou břišní náloží vídám hodně dívek a dam v létě v upnutých oblečcích na ulicích.

Opět mizerná fotka, ale zkuste dělat fotoreportáž jen na mobilu
 
Co se týče váhového přírůstku, pak patřím nejen mezi výjimky, které za první trimestr nic nepřiberou, ale i mezi ty výjimky, které naopak zhubnou a skoro v pátém měsíci váží tolik co před otěhotněním. Ale moc se mi na to líbí teorie, že holt tělo bere živiny z toho, co už má nastřádáno a až mi dojdou, začne teprve papat a přibývat na váze. Pravdivost této teorie trochu potvrzuje i fakt, že mi zhubly nohy a zmenšil se mi zadek, což vypadá dost pitoreskně, protože mi kalhoty drží už jen na břichu. =) No a kdo se těší na těhotenství kvůli tomu, že mu začnou růst prsa, tak i tohle není žádným pravidlem. V podstatě jsem netrpělivě vyhlížela každou změnu v této oblasti už od prvních týdnů (spoléhala jsem na to, že to budu mít jako Zuzka) a ono ouha. Sice je tam patrný velký lifting (cheche), ale to je asi tak všechno, stále se vlezu do starých podprd (což se o kalhotách říct rozhodně nedá). Neustále se pozoruju a připadám si u toho jak ve 13ti, kdy jsem se furt sledovala v bolerku a těšila se na první podprsenku, až do ní budu mít co dát. Takže taky smolíček..

Jóóó, ty ponožky. No, tak jako asi další výjimka mezi těhotnými, mám problém s tím, že je mi skoro pořád zima. Nejdu spát bez nahřátého plyšového tučňáka, který zahřívá deku, když sedím, musím mít kolem sebe neustále omotanou deku až ke kotníkům a co je nejhorší, už několikátý měsíc se marně snažím přepít počínající zánět močáku. Nevylučuju, že to má i nějakou spojitost, protože zánět močáku mi často provázela právě zimnice. Kdo to zná, ví, že do jisté doby to jde zapít přemírou vody, ale jakmile se dostanete do stádia skorozánět, pak už to je na spadnutí, musíte neustále pít, neustále chodit čůrat a když na hodinu zapomenete doplňovat pitný režim, pak vás začne bolet močák (takovéto nepříjemné mrnění). Jednou tělu dojde trpělivost a zánět je na světe a pak vám nezbývá nic jiného, než to hezky přeléčit antibiotiky.

Letošní vánočka - kynula snad 5 hodin, že jsem neměla už sílu ji nechávat kynout dvakrát!
 
A teď mi prosím, všechny, které s tím máte zkušenosti - ať už s močákem, nebo s problémy s močákem v těhotenství - poraďte, co s tím mám dělat. Urologický čaj pít nemůžu (nebo víte o nějakém pro těhotné?). Zánět ještě indikovaný nemám, ale nepříjemné pocity téměř pořád, pokud nejsem zrovna přelitá jak kytka. Beru na to homeopatika Cantharis, která by prý zaručeně měla pomoct - beru je týden a nic, jakmile vysadím na chvilku popíjení, pak se močák ozve nemilosrdně znovu. Gynekolog mě začal strašit penicilinovými ATB - vtipálek, asi mě jen zkoušel, že neví, že mám v kartě napsanou alergii na penicilin. Navíc, penicilinová atb v těhotenství nemůžu a teda moc ráda bych se jim vyhla, protože se pak dalších několik měsíců klepat, jestli jsem to nepos.. nechci.
 
Matýsek o Vánocích 2011 (byly mu necelé tři měsíce a ten rok jsem nerozbalila ani jeden dárek - u všech byl první on.

A opět zpět k těm ponožkám. Letos byl Ježíšek nezvykle velmi praktický a dostala jsem asi milion heboučkých fluffy dek, nádherná vánoční pyžama a domácí kalhotové soupravy z flanelu a froté - teploučko, ideál! Ale kurňa, já nedostala ani jedny teplé fusekle a to jsem s nimi počítala!! Co mám teď dát pod ty teploučké nohavice, když jsem většinu ponožek (těch už s průsvitnou patou, nebo dírečkami na prstech) v náhlém vánočním úklidovém záchvatu vyhodila?

Matýsek ve dvou letech - loňské Vánoce.
 
Takže moc prosím, Ježíšku, jestli mě ještě slyšíš, moc bych si přála nějaké ponožky - tlusté heboučké a teplé, klidně s vánočními infantilními motivy (ty nádherné z M&S, co má většina blogerek vyfocených mezi dárky už jsem nesehnala - hajz**i! A to přitom v jejich čupr povánočním výprodeji mají mraky vánočních ozdob, ale fusekle, které by si každý ochotně koupil i po Vánocích a za plnou cenu, objednali v tak omezeném množství, že už v půlce prosince byly ve většině krámů vyprodané). Jo a Ježíšku, kdybys i Ty byl na M&S krátký a nesehnal bys je, pak klidně nějaké teplé podkolenky, které bych nosila do práce. Děkujůů
 
 
*
 
 
Takže vám všem online chuděrám, které taky zevlují v práci, nebo už je neustálé opakování seriálů, jak v Ulici slaví Vánoce, nebo Nový rok unavuje, přeju rychlé překlepání do dalšího volna a vám všem hodně zdraví a štěstí a spokojenosti do Nového roku..

M.


41 komentářů:

  1. Ty prostě nikdy nezklameš zlatíčko!! :o)) Vánoce u vás musí být fakt sranda.. :D
    Doufám, že na ten močák něco najdeš, protože být furt přelitá musí být o nervy..
    A ponožky budou, neboj! :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si piš!! =D Ale člověk si to většinou uvědomí, až tahle sranda úplně skončí. Teď už trávíme Vánoce spíš v poklidu u TV. Ale tak, hehe, i toto skončí, jsem zvědavá na příští Vánoce, ty nám pěkně proženou perka! =D ;)
      JInak, včera jsme byla u doktora a podle výsledků z laborky byl zánět opět vyloučen, takže jsme si už sama stanovila diagnózu - jak mi roste bříško a všechno tlačí akorát na močák, tak ten, který i normálně je dost přecitlivělý, holt řve jak může. Zánět to fakt není, to pozná každý, kdo tu bolest jednou zažil. Holt už se těším na jaro a teplo, kdy snad močák trochu odezní =)

      Vymazat
  2. Vtipný článek jako vždy :-D Bříško máš už pěkné. S močákem jsem nikdy problémy neměla, takže bohužel neporadím, ale přeji, ať se to brzy zlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc =) Když nezapomínám pít, tak mám dojem, že mi zabírají ty brusinky. Tak už jen překlepat do jara a snad budu mít pokoj =)

      Vymazat
  3. Na zánět si kup v lékárně Mega Brusinky od firmy Swiss, mají poměrně vysoký obsah 500mg brusinkového "cosi". Jiné neber, nefungují rychle a spolehlivě jako tyto. Brala jsem je i v druhém těhotenství přímo na doporučení urologa a obešlo se to bez atb. Tohle jsou ony http://www.lekarna.cz/swiss-brusinky-mega-cps-50/.
    Držím place, ať vše dobře dopadne:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já sice nemám zkušenosti s močákem v těhotenství, ale záněty jsou pro mě denní chleba a musím říct, že mě právě Mega Brusinky jako jediný pomáhají-prostě je beru každý ráno a jako prevence dobrý. No a když to přijde, tak už mi nepomáhá nic, bohužel.

      Vymazat
    2. No takže holky, proč jsem k brusinkám nedošla sama - v několika lékárnách mi řekli, že je prý nesmím (byla to blbost, ale potřebovala jsem si to pak ověřit přímo v příbalovém letáku, kde u těch Mega brusinek je napsáno, že mohou používat i těhotné a kojící. Tak co to v těch lékárnách mleli? No nic, už je mám doma a od včerejška zobu. Zánět z laborky nebyl potvrzen, prý je vše v pořádku, takže to mám asi jen přecitlivělé z těhotenství. Což znamená, že si stačí "jen"do konce jara počkat a bude po problémech =D

      Vymazat
  4. Nevím, jestli jsem to někde v článku nepřehlédla, a jestli ano, tak se omlouvám, ale bereš brusinky? Já si vždycky se začínajícím zánětem močáku nakoupím nějaké super turbo nadupané brusinky v lékárně, vitamín C, hodně se prolévám (čímkoli), jsem v teple a taky mi ještě hodně zabírají teplé sprchy nebo koupele. Určitě to brzo přejde :-). Držím palečky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, brusinky v kapslích jsem začala brát až včera na základě všech doporučení tady v komentářích, ale do té doby jsem je zase zobala sušené ve velkém a pila brusinkové stavy a čaje.. Každopádně, dle laborky to zánět není, takže doufám, že to brzo přejde a beru to jako nešvar těhotenství. A koupele přímo miluju, na močák mi vždy pomůžou ;) Zatím papa a děkuju za rady

      Vymazat
  5. Už to za mě napsala tutto - brusinky. U nás v lékárně měli teda jen Cranbefit, ale zabraly mi. Dělají je ve dvou verzích. Nejdřív jsem brala tu silnější pro zahnání akutních problémů a pokračuji tou slabší pro prevenci.
    Taky jsem zkušela přes den zobat sušené brusinky, ale to jsem jako těhotná do sebe nebyla schopná dostat ani se sebezapřením.
    Jinak já teda patřím mezi ty, které přibraly už v prvním trimestru. Na začátku těhotnství jsem měla pořád obrovský hlad, kolikrát mě budil i v noci a nedokázala jsem usnout, dokud jsem něco malého nezakousla. Bříško mi sice hned nevyrostlo, ale za to se mi hned nafouklo, takže nic moc. Oblečení mě začlo škrtit velice brzy. Prsa se celkem zvětšila, sice se vejdu do několika starých podprsenek, ale větší velikost by neuškodila.
    Dnes začínám 22. týden, bříško už mám naprosto zjevné, ale kupodivu se cítím "míň těhotná" než řekněme před měsícem nebo dvěma. Tím "míň těhotná" mám na mysli, že nepociťuji žádná omezení (krom hledání vhodné polohy pro milování), roztoucí bříško už se nesnažím skrývat, ale hrdě ho nosím, nijak mi nepřekáží, v šatníku pár hezkých a pohodlných kousků, takže mě nikde nic neškrtí a zároveň se cítím přitažlivě, fyzicky je mi dobře, prostě paráda.
    Přeji Ti i Mitsuušátku vše nejlepší do nového roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já taky - první 3 měsíce mě hlad i budil, přesně jak píšeš a dokud jsem se nenajedla bylo mi hrozně zle. Naštěstí jsem na to brzo přišla a pak se vlastně průběžně pořád krmila, abych nikdy nevyhladověla. Co se týče brusinek, tak jejich zobání v sušeném stavu mi naštěstí žádné problémy nedělá. Na rozdíl od jezení normálních jídel, naopak sušené ovoce a čerstvé ovoce a zelenina jsou mými stálicemi v jídelníčku a v době nechutenství mě udržovali naživu =)
      No tak já jsem v 18. t. a stejně jak ty, až na ten močák, kdyby nebylo těch kontrol u doktorů, vůbec nevím, že jsem těhotná =D Už se těším, až ho aspoň ucítím, abych věděla, že je všechno v pořádku.. Začátkem února jdu na druhý screening, tak snad už budu vědět, jak sklonovat tu/toho Mitsuuko. Jo a vidíš, musím se někde podívat po těhotenských džínách - na netu jsem je videla i za 500,- a jen legíny už mě nebaví..
      Tak V8m taky přeju hodně zdraví i štěstí do Nového roku ;)

      Vymazat
  6. Brusinky, probiotika, na obývání nebo přímo spláchnout dovnitř slabounky

    OdpovědětVymazat
  7. Bledě růžový roztok hypermanganu ve vode

    OdpovědětVymazat
  8. A urologicky čaj jsem těhotná taky třeba dva dny pila, když nebylo zbyti Furt lepší než antibiotika Možná ještě nějaký eteraky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já nemám proč a co omývat, nemám zánět močáku ani močové trubice, takže hypermangan nechám radši být. Éteráky jsou to samé, skoro nic se nesmí a už vůbec ne zevně. Jediné, co je povolené, jsou lichořeřišnicové kapky, jak je tu někdo zmiňuje i níže a v lékárně jsem našla ještě Rowatinex - bylinné kapky - povolené od 2. mměsíce. Každopádně laborka dopadla dobře, žádný áznět, tak snad jen to jen podrážděné těhotenstvím - piju litry vody a čajů a zobu brusinky ;)

      Vymazat
  9. http://www.zrozeni.cz/vtehotenstvi.php

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz. Je tam pro mě dost kontroverzních informací, které mě překvapily - například o užívání medvědice v těhotenství apod.. rozhodně to prostoduju

      Vymazat
  10. Jůůů. ty nám ale rosteš :-)
    Co se močových cest týče, tam bohužel nepomůžu, ale můžu trošku přispět se svými zkušenostmi se změnou postavy a ledovýma nohama :-)

    Psa se sice tzv zvětšují, ale za mne tedy až v posledním trimestru, kdy se tělo opravdu začíná připravovat na to, že jimi bude krmit malé miminko. Většinou v těch prvních měsících spíš dojde k tomu "liftingu" a pocitu napětí a vypětí.
    K váze je to velmi individuální a u obou holek to bylo jiné. Zatímco s první jsem ve finále přibrala až poslední měsíc a půl (nahoře 6,5kg), tak s druhou dcerkou můj váhový graf skákal nahoru a dolů, až to vypadalo, že mého doktora z toho klepne. Jednou +1, podruhé -2,5kg :-D Fakt byl ze mne nešťastný a ve finále jsem přibrala jen asi 3kg. Ale ono to bylo dost dáno tím, že já tehdy v době otěhotnění během Vánoc přibrala 5kg a tělo se to snažilo první měsíce shodit.
    Zase to bylo fajn z toho pohledu, že se člověk byl schopen zvednout jen díky vlastní energii.
    K nožičkám, je lepší mít ledové nohy, já na ně trpěla, než křečové žily :-)
    Ale jestli chceš, napiš číslo ponožek a já ti po nějakých mrknu :-)

    Každopádně ještě jednou vše nej nej, užij si poslední den roku starého, v tom dalším už z tebe bude maminka :-)

    A já letím konečně do sprchy, byla jsem v práci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, takhle jsem vyrostla z ničeho nic za měsíc a teď zase stagnuju, je to docela sranda. Člověk se 30 sžívá se svým tělem a najednou je překvapený každý den něčím novým =D Ty váhové skoky mám úplně stejné - jednou tam přijdu s tím, že mám o kilo víc a podruhé zase o dvě kila míň. Ještěže mě tam váží sami, jinak by si mysleli, že jim kecám! =D No a ledové nohy jsem vyřešila kožešinovými bačkorkami až ke kolenům a tou samou vestou zase na záda kvůli močáku. Sedím tak i v práci a je mi krásně. =) A těch dalších Vánoc se už nemůžu dočkat, jsem na ně opravdu zvědavá =D

      Zatím papa ;)

      Vymazat
    2. přesně :-) navíc já jsem prostě sedět nebo ležet jednak nevydržela, ale taky to moc nešlo :-) Takže prostě mi šla váha dolů i tím, že jsem byla aktivní.
      A doktor vždycky... Proboha, co vy to děláte, vy máte přibírat a ne shazovat, jak se tam to dítě má v klidu vejít :-)
      Zase to mělo výhodu toho, že jsem si až na těhotenské rifle nemusela nic kupovat, s oblečením částečně vypomohla sestra, že má větší velikost a nebo to, že se ještě nosili ty volná dlouhá trika (do toho se břicho napasuje dost dobře). A po porodu si pak člověk pěkně oblíkl zpátky svoji velikost a musel shodit jen dvě kg aby byl zpět na své váze.

      Kožešinovými bačkůrky? Ty jsou parádní, dej sem někdy fotku :-)

      Říkáš, příští rok budete mít místo ježíška pod stromečkem v proutěném košíku miminko? :-)

      Vymazat
    3. No, jestli bude tako napřed a aktivní jako Mates, tak už bude o Vánocích taky rozbalovat pod stromečkem dárky =D

      O těch riflích hodně přemýšlím.. Mám kliku, že mám na doma ráda volné kalhoty a už před rokem jsem si nakoupila ty s elastickým širokým pasem z thao.cz a najednou jsem je vytáhla a ukázaly se jako skvělé těhotenské kalhoty =)

      Vymazat
  11. Ahojky , díky za fajn článek a máte tedy zajímavý zvyk s mamkou :D U nás jsou Vánoce "nudná" klasika. Už se těším až budu mít někdy Vánoce jen ve své režii a vymýšlet si své tradice :)
    Ohledně močových cest tak já na ně trpím fakt strašně moc :/ Takže na mě zabírá málo co. Homeopatie je na většinu lidí super, ale na zánět močových cest je milion léků, Cantharis je jen ten nejčastěji indikovaný, který na mě nezabírá. Pokud ti homeo nepomůže do dvou max tří dnů nemá cenu to brát! Doporučuji knihu co si v těhotenství chci koupit i já, párkrát jsem jí listovala a je moc zajímavá.
    http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-homeopatie-pro-tehotenstvi-a-porod-28210.html?gclid=Cj0KEQiA2o6lBRCn_b7yppe98rQBEiQAMpnYnT6L8GsQe7MnJn25qzPOBVK0oQ9SqIPmrrb73bavEcsaAsIE8P8HAQ
    Pak stránky , které taky nejsou špatné - http://www.kezdravi.cz/
    http://www.sleky.cz/blokurima-acut-sacky-10x4g tohle je myslím vhodné o pro těhotné , na takový jen ten pocit nebo mírné pálení to vždycky zabere
    Toť asi vše co mě napadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem zase zvědavá, jaké si uděláme tradice s Ondrou, zatím mě nenapadá nic zamýšleného - příští rok to bude fakt zajímavý =D

      To je mi líto, to jsi na to asi podobně blbě jako já - já to mám od prvního zánětu ledvin "překvapivě" v 15 ti =/ Za tu knihu moc děkuju, vypadá skvěle. Přesně něco podobného jsem hledala a nikdy se nedopátrala žádné konkrétní. Za chvilku bude má, jen musím nejdřív dopsat tu bakalářku =D
      A moc díky za tip na ty sáčky, sice se nesmí kombinovat s vitaminem C, ale je to vhodné i pro těhotné, takže aspoň vím, co zkusit jako další, když nic nezabere ;) Moc děkuju za tipy ;)

      Vymazat
  12. Super článek ;-) A u mě to opravdu bylo tak, že prsa začala enormně růst a teď když kojím je mám gigantické! Obvod pod prsy se smrskl z 85 na původních 73 (plus mínus), takže to se vrátilo, ale teď bych potřebovala podprsenku tak 75 E (ehm) :D, tak mám 85 D a zapínám na první háček...a i tak je mi před kojením trošku menší :D Až žasnu nad tím jak se dokázala zvětšit a upřímně, nejsem z toho až tak happy...chtěla bych zpět svých 70/75 B :) A mě taky bříško začalo tak nějak kolem čtvrtého měsíce růst a strašně dlouho jsem vypadala jen jako pořádně napapaná :D (a přitom jsem se snažila břicho vystrkovat co nejvíce to jde :D). A před porodem to byl jiný balón a plus 18 kilo, takže vše přijde :D (btw. už jsem 17 kilo dala dolů asi kojením) :) Drž se a užívej si to...já teď na to nějak s láskou vzpomínám :) A když už začínáš ten pátý měsíc, tak za chvilku už budeš vědět i pohlaví ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se Ti vůbec nedivím. Já jsem lehce nervózní už z toho liftignu, natož kdyby se mi zvětšila o 4 čísla =D
      Hehe, tak to máme stejné, taky jsme se už s málo najezeným bubínkem "prsila" v práci a přitom bych to nepoznala na sobě ani já. Teď už je to patrné dost, ale zase jen pro mě, ostatní jen řeknou - "jéé, už Ti začalo růst břicho", ale to je asi tak všechno, zatímco si vážím každého centimetru navíc =D 18 kil nahoru? A přibírala jsi postupně, nebo pak až v posledním trim? Já jsem zatím celkově přibrala kilo a to jsem počítám tak v půlce. A to pohlaví - já moc doufám, že mi ho řeknou za pár týdnů na 2. screeningu ;)

      Vymazat
    2. Neboj, všechno přijde...u mě se to taky celkem pomalu rozjíždělo, všichni mi říkali, že jaké mám roztomilé malé bříško. A najednou rup...poslední měsíc šla váha nahoru strašně rychle. V posledních asi 6-ti týdnech jsem přibírala každý týden kilo a to prý se u některých už vše ustálí :D Když jsem na poslední kontrole (asi 5 dní před porodem) měla zase o kilo a něco víc, tak jsem nevěřila...prý před porodem dochází k úbytku váhy, protože se snižuje množství plodové vody...tak u mě to neplatilo :D
      ...tak držím pěsti, aby se na ultrazvuku ukázalo přesně to co chcete ;-)

      Vymazat
    3. My chceme na ultrazvuku vidět jen zdravé miminko, tak doufám, že to tak taky bude ;) a pohlaví je mi ukradené, ať je to, co je to, hlavně, ať je to zdravé a veselé =)
      Díky za rady, jsme zvědavá, jak budu pokračovat. Zatím mám další novinku - začaly se mi objevovat úplně drobné nové pihy =D

      Vymazat
  13. Ahom Míši, na močák jsou nejlepší brusinky od firmy Swiss, ale jsou to svině drahé :-D Držím palce :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Brusinky rozhodně jo. Sice nic nezkazíš ani jejich pojídáním v sušeným stavu, ale tabletky to jistí. Takový ten počínající ještě-ne-úplně-zánět to umí zlikvidovat. (Mám bohatý zkušenosti, antibiotika už ani neberu tolikrát, kolikrát mám zánět, protože prostě nesmím. Do toho mi některá antibiotika taky občas neudělají dobře, jsem po nich ospalá, motá se mi hlava a připadám si jako sjetá.) I jako netěhotný je mi neustále zima a mám ledový nohy, to se může ještě zhoršit? To asi zmrznu nebo budu muset strávit těhotenství v tropech. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no já se dostala do stádia, že jsme ani ve vytopeném pokoji nebyla schopná zahřát pod dekou nohy vlastním teplem. Vyřešila jsem to nakonec kožešinovými bačkorkami a při náhlém vymrznutí třeba z venku si hned vlezu do nahřívajícíh bot. Až to mi pomůže.. Jinak, Brusinky Swiss jsem začala zobat včera, tak doufám, že mi co nejdřív zaberou ;)

      Vymazat
  15. doma máme plno zkušeností se záněty močáku, col bych doporučila, je rozhodně stoprocentní brusinková šťáva z country life, naředit vodou, jinak se to nedá vypít.to by určo nemělo vadit ve tvém stavu.je to daleko účinnější než nějaké brusinky v tabletce...

    OdpovědětVymazat
  16. Zkus Uroval Manosa Akut. I když popravdě, já když už jsem v takové fázi jako ty, že tedy se musím neustále prolívat, jinak se to zhoršuje, tak už mi nic jinýho než ATB nepomůže. Pak bych se domluvila s dr., určitě ti něco předepíše vhodného i pro těhotnou, i když chápu, že máš strach, někdy není zbytí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já zánět nemám. Dělali mi laborky a vyšly negativně. Takže to mám asi opravdu jen podrážděné těhotenstvím - ATB jsou zbytečná, když nemají co léčit. Zkusila jsem začít s těmi brusinkovými kapslemi a uvidíme =)

      Vymazat
  17. Brusinky brusinky, Urinal, ten můžou i těhotné. Já jsem na počátku třetího měsíce a taky se neustále pozoruji a břicho stále nikde, tak jsi mě uklidnila, budu si to teda víc užívat:) Jinak je mi taky hodně zima a to máme doma fakt teplo:) Prsa se mi krapet zvětšují, ale já je mám už takhle velký, takže teď už vypadají jako silikonová...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, už se mi tu nashromáždila pěkná kupa tipů na přípravky pro těhotné, takže doufám, že to už bude jen dobrý ;)
      To si na bříško ještě asi chvilku počkáš. Ale za chvilku budeš mít prvotrimestrální screening a to je bomba - vidět poprvé toho prcka na velké obrazovce a jak se tam mele =) No, já jsem teď zase v očekávání 2. screeningu a doufám, že mi tam řeknou i pohlaví. JInak kolem 20. týdne už by prý mohly být cítit první pohyby, takže jsme hrozně zvědavá =D

      Vymazat
  18. Milá Mitsuuko, moc díky za tvé těhotenské zážitky a postřehy, moc mě baví je číst a vždycky se těším na další. K zánětům: mám s nimi problém už leta. Zkusila jsem všechno. Brusinky, brusinkové pilule, nejíst sladké, brát atb..na všechno si tělo časem navyklo a přestalo reagovat. ALE! Našla jsem zázrak v podobě tinktury z lichořeřišnice. Úžasná to rostlinka. Už ji užívám několik roků a nemůžu si ji vynachválit. Vždycky, když cítím, že to na mě leze, spolknu 20 kapek, zapiju, a za 20 minut je všechno pryč. Přírodní zázrak, který seženeš v lékárně za 50 korun, určitě zkus! Přeji ti do nového roku mnoho štěstí a zdraví a ať ti dělá malé Mitsuukátko jen radost :-) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky moc, jak za přání, za milá slova i za rady. Lichořeřišnici jsem objevila díky jedné bylinkářské knížce pro těhotné, kojící a děti a přesně tam psali, že tinktura je skvělá, protože se nakape do čaje, alkohol se odpaří a funguje skvěle na močák. Zatím ještě na tom nejsme tak špatně, abych po ní sáhla, ale rozhodně ji mám v záloze ;) Teď jen čekám, jak mi zaberou mega brusinky =)

      Vymazat
  19. Ahoj, já jsem na záněty močových cest trpěla hodně, prošla jsem i zánětem ledviny a od té doby to byl všechno náchylnější. Poté co mě na ambulanci urologie nejmenované pražské nemocnice několikrát odmítli ošetřit, protože tam byla moc dlouhá fronta a sestřička mě jednou vyšetřovala i na chodbě před ostatními, přičemž se mě ptala na gynekologické problémy a pohlavní nemoci, léčbu jsem vzdala. Zachránila mě osvícená gynekoložka, která mi předepsala Urovaxom. Jsou to kmeny e.coli, které tyto potíže nejčastěji způsobují a během tříměsíční léčby se tělo naučí vypořádat s nimi samo. Musím zaklepat, že po několika dnech, co jsem to brala mě všechny potíže opustily a od té doby jsem neměla zánět ani jednou (což je oproti frekvenci dvakrát a více do měsíce značný úspěch). Neměla jsem ani žádný gynekologický problémy, které jsem předtím řešila taky. Jen nevím, jak v těhotenství, příbalový leták je mírně znervosňující, ale doktorka by to určitě měla vědět.

    http://www.lekarna-doktorka.cz/zbozi/7681900599066/uro-vaxom-por-cps-dur-90x6mg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, díky za tip. TO se určitě bude ještě hodit, i kdybych to nemohla používat teď. Zatím se mi to daří držet na uzdě a laborka vyvrátila zánět, je možné, že je to jen podrážděné těhotenstvím. Zánět ledvin jsem měla dvakrát a dost akutní, že jsem vždycky skončila v nemocnici, takže už to mám bohužel cca 15 let chronické =/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...