pondělí 14. dubna 2014

Festival Evolution - Biostyl 2014 | NEW IN

 
Zelenomozkové šílenství propuklo už ve vstupní hale. Tolik jsem spoléhala, že mě od totálního finančního vykrvácení zachrání můj "vždy nohama pevně na zemi" O.. Jenže oni tam měli i ochutnávky různého papání a výživové doplňky, čímž dostali i jeho a byly jsme ztraceni oba. A přesně pro takové zoufalce, udělali u vstupu do Fučíkárny bankomat!! Časový limit byl omezený, ale zvládla jsem nakonec pořídit vše a ještě víc: vele vzácné oleje od Biopurus, blogerský proflák Koktejl od Kivvi, barvičky od Khadí a skvělá bio povidla..

Ono totiž ani nebylo v plánu na Biostyl jít. A když, tak určitě ne s O. Ale sparing partnerka v podobě Lucifrídky mi odpadla - dostihla ji nějaká zákeřná choroba, druhá veletržní posila "Nejka" byla taky něčím zdecimovaná a my s O., ač to vypadalo, že po svatebním sobotním řádění budeme vyřízení, tak jsme zvládli jak procházku Stromovkou, tak 2,5 hodinky na veletrhu, což vám řeknu rovnou, na tolik lákadel prostě nestačí.
 
Já totiž ani náhodou nečekala, že tam budu mít co dělat. Od začátku jsem šla po 3 stáncích na jistotu - oleje Biopurus,  Kivvi a BIOOO. Jenže, organizátoři mají fištróna a hned do prostřední vstupní haly umístili ty nejlepší mňamky a bio pochoutky, které vás vtáhnou do centra dění a než se nadějete, ochutnáváte to támhle, tu tohle a už jste jejich.
 
Rolland vlasové výrobky - balení stejně rozkošná jako od Antipodes, nebo Aesop a nádherně všechno voní. Neodpustila jsem si rejpnutí, že "čistě přírodní složení" si představuju bez silikonů na 2. místě ve složení, ale slečna byla připravená a hned vypálila, že jsou to silikony 3. generace, tedy zcela vodou vymyvatelné! No, ale nepřesvědčila mě =D Kozí kaše mě zaujala, je to sice příkrm pro děti od 6 měsíců věku, ale je to dobré a kdo si potrpí na kozí produkty, bude třeba z borůvkové varianty naprosto nadšený, jako já ;)
 
Občerstvení
 
Ještě před tím, než se vrhnu na novinky a nakoupené poklady vás chci jen upozornit na občerstvení. Zatímco na kosmetických veletrzích jako Interbeauty a Beauty & Spa, kde vás odbydou expresním KFC, nebo opečenou klobásou, se zde znamenitě najíte už z ochutnávek a pokud máte opravdu hlad, můžete si vybrat ze spousty stánků propagujících sítě bio a zdravých restaurací. My jsme zakotvili u stánku sítě indických restaurací (a kdybyste mě zabili, tak si nevzpomenu na jméno), kde jsem si dala naprosto neuvěřitelné mangové lassí za 30,- kaček. Bylo to hrozně dobré, hrozně osvěžující, strašně levné a opravdu jste tam cítili mango, ne vitacit alá mango. Příště se tam stopro stavím i několikrát a rozhodně tam nepůjdu na poslední chvíli těsně před zavíračkou.
 
S tím je spojená i jedna zvláštnost, kterou mi potvrdili i někteří vystavovatelé. Letošní ročník Biostylu byl hrozně prapodivný, protože zatímco v sobotu, kdy veletržní haly obvykle pod náporem návštěvníků praskají ve švech, letos se tam sešlo pár desítek lidí a vůbec to prý vypadalo, že to zabalí už o den dřív. A přišla neděle - od rána lilo a právě díky dešti se možná všichni vrátili do Prahy dřív a rozhodli se trochu zkulturnit po interiérových akcích - v neděli bylo prostě narváno. A to až do zavíračky. Jestli víte, jak to chodí třeba na Světu Knihy, tak tam se zpravidla balí stánky v neděli k polednímu a odpoledne už jsou všichni vystavovatelé doma.
 
Na tomto ročníku Biostylu tomu tak nebylo. Ještě o půl šesté se dovnitř valily davy lidí a návštěvníků vůbec neubývalo. To marketingově protřelejší vystavovatele trklo a snažili se až do konce. Ti zabedněnější to zabalili, ale k jejich smůle - říkám tomu dělení zrna od plev a já se aspoň mohla soustředit jen na to důležité =)
 
A už k těm nákupům..
 
 
Stánek Naturals - Kivvi, Nablus, Natura Siberica a další
 
 
 
 
Tak tento pleťový koktejl už je natolik profláklý, že ho snad ani nemusím představovat. Kdyby se tu však náhodou našel človíček, který by o něm ještě nikdy neslyšel: jedná se o super mix plný vitamínů, extraktů, účinných složek a všeho možného, voní nádherně květinovo-ovocně a lze použít jako odličovadlo, tonikum, pleťovku, prostě co hrdlo ráčí.. Myslím, že na něj na stánku byla 15% sleva, ale jistá si nejsem. Normálně pak stojí 349,- Kč za 150 ml.
 
Olivové mýdlo Nablus s 25% obsahem bahna z Mrtvého moře jsem si pořídila na radu Renči (blog Omnia mea)a když ona řekne, že je to něco skvělého i na pleť na obličej, tak jsem po tom hned sáhla - nebylo ani zbytí, konečně dojíždím čistící gel s enzymy od MyChelle a potřebuju něco na druhé čistění. Proslýchá se, že mýdla Nablus jsou takovými Jaguáry mezi mýdly a kromě toho Mátového ani jeden z dostupných druhů nevysušuje. Mýdlo Mrtvé moře má pak speciální čistící účinky na smíšenou a nečistou pleť (černé tečky vem čert, hlavní jsou pupínkoví zmetci). Mýdlo stálo krásných 119,- Kč. Prodávají ho i s nádhernou dřevěnou stojničkou, ale to už je za  350,- a já se rozhodla šetřit. Nejdřív vyzkouším mýdlo a pak třeba s nákupem dalšího dokoupím i mističku. 
 
Na stánku Naturals byli vůbec hrozně milí - po vybídnutí, ať si vyberu, jsem dostala vzorečky od všeho, o co jsem projevila zájem, takže se mi konečně do spárů dostaly jejich slavné marmeládky a oční krém.
 
 
Stánek BIOOO
 
Byl největší, nejpompéznější, potkala jsme na něm právě Renču, nebo Luc, potud dobrý =) Co už na mě působila trochu zvláštněji (sledujete, jak jsem diplomatická?),byla jeho obrovitost - v podstatě zabral půlku nejdelší stěny pravé haly. Nejsem žádná žingla, ale trochu to na mě působilo monstrózním dojmem - až jsem se ztrácela.
 
Každopádně, tam jsem si zařádila taky, dokoupila si konečně svoje milované ajurvédské pastičky Sumudu a Superivicky od Siddhalepy a vyzkoušela úžasně vonící a příjemný krém na ruce s aloe od Santa Verde - doporučuju. Zbylé věci od Santa Verde ani nemusím zmiňovat, protože to jsou jasní favorité - Repair gel, Tonikum Classic a čistící pěnu od Madáry už mám ve wishlistu dlouho.
 
 
 
Stánek Khadí
 
 
Na stánek Khadí jsem vlastně narazila náhodou - na cestě k východu a 10 minut před zavíračkou. Přesto tam se mnou začal pán a později i nádherně modročerně obarvená paní probírat moje chemkové odbarvení, odrosty a co teď s tím. Khadí na trh totiž uvede do 3 měsíců 4 nové čistě BLOND odstíny přírodních barev. Když mi málem štěstím vhrkly při té zprávě slzy do očí, byla jsem hned přišpendlena zpátky na zem s tím, že vlasy to tónuje, ale nezesvětlí, s mými odrosty mám tedy smůlu. Ale pro vás, přírodní blondýnky, je to zpráva určitě praktická - naposled se rozběhla o přírodních blond barvách živá diskuze u eMky, tak můžete pokračovat vesele dál.. ;)
 
Po probrání horem dolem jsme došli ke směsi světle hnědé s neutrální hennou, což odstín maximálně zesvětlí a prý by to mělo plně postačovat v poměru 1:3, aby vyrovnaly barvu odrostů s odbarvenou blond, kterou jen srovnají na přirozenější medovou blonďatou. Jak to dopadne vám dám vědět do chystaného dílu Z deníčku šílené hřívy (=D). Jo a slevu tam neměli žádnou, takže jsem tam nechala po 179,- kačkách za každou.
 
Ale, co jsem si odnesla jako obrovský poklad - byla jsem nabádána, že jakákoli henna s příměsí indiga má mít striktní teplotu max. 50°C - no jo, ale jak to ohlídat? Začala jsem vymýšlet šílené teorie od přepočítávání vteřin od 100 do 50 jako podle bodu varu atd.. až se mě paní zeptala, jestli chci u nich zakoupit i teploměr..? Za 59,- teploměr měřící až do 100°C? No jasně, že chci! A tak ho mám ;)  A kdybyste chtěly taky, tak je to obyčejný skleněný teploměr na zavařování, alespoň podle etikety, jak praktické.. ;)
 
 
Stánek Biopurus - vzácné oleje
 
 
Fajnové oleje Biopurus, které by měly být k dostání i v nějakých zdravých prodejnách, ale nikde jsem je zatím naživo nepotkala. Už předem jsem na jejich stránkách měla vyhlédnutý úžasný Avelánový olej, který - a teď se podržte - působí jako přírodní opalovací prostředek se SPF cca 80!! (=> byla jsme poučena, že ač má sluneční faktor 8, jedná se o 10násobek délky opalovací doby u faktoru 8.. někdo vysvětlí?). Každopádně, stejně tak se doporučuje ještě Malinový olej, ale která z vás ho někdy zkoušela ví, že to tak strašně intenzivně sladce páchne, až je naprosto nemožné být s otevřenou lahvičkou jen v jedné místnosti, natož se tím několikrát denně pomazávat. Navíc je Avelán úžasný proti pigmentovým skvrnám a flíčkům po akné, takže bude určitě tvořit základ regeneračního séra pod hydratační krém. Juch! Budu vařit už dnes!! =)
 
Mezi další poklady patří třeba Kávový olej, což je neuvěřitelně drahá raritka proti vráskám a na odbourávání podkožního tuku. Baobabový olej je zase jedním z olejových zázraků na smíšenou pleť - hojivka jako sviňa - a z Lopuchového oleje plánuju udělat řadu na vlasy proti vypadávání a na zvětšení objemu a oživení vlasových cibulek. Myslím, že z toho bude odvařená hlavně moje mamča. =D Dohromady jsem tam nechala 1070,- za všechny 4 oleje.. (i se slevami)
 
Na stánku jsem ještě ochutnala pravý Mátový olej, což je teda síla, ale neuvěřitelně chutná a pokukovala jsem i po Rajčatovém a asi tuctu dalších, ale rozum a peněženka naštěstí zaveleli. Vše jsem koupila v akci 3+1 zdarma a protože ten "+1" měl být normální slunečnicový a pán byl nadšený z mého nadšení a já byla nadšená z jeho nadšení pro mé nadšení pro jejich oleje, dostala jsem místo slunečnicáku 400,- slevu na Kávový olej - no neberte to! =D Na závěr mám kupu jejich katalogů olejů i s popisky (kdyby některá z vás chtěla.. pro mě je to povinná výbava kosmetické knihovničky) a darem jsem vyfásla zeleninové chipsy a dvě piksličky pečeného čaje s Moruší.
 
 
Stánek TML, Harmonic series
 
 
 
Určitě znáte už od pohledu. Z druhé strany mají totiž krabičku celou vyvedenou v azbuce a tak se moc jejich obaly nedají s jinými splést. Nejvíc profláklý od této firmy je jejich pravý Rakytníkový olej, kdy mají čistý rakytník bez toho, aby to byl jen nějaký macerát v nosném oleji (slunečnice, sója..), prostě má největší možné maximum účinných látek, no..
 
Zde vidíte Melounový olej, který mě pokaždé lákal a já jsem ho nakonec z košíku vždy vyndala, protože jsme zjistila, že je určen spíš k vnitřnímu užití na ledvinové problémy, než na pleť. Ale tentokrát jsem u sebe strejdu Gůgla neměla, rozum se odešel potápět do mangového lassí a já zatím nepozorovaně koupila za 127,- Kč 50 ml Melounového oleje. No co, ledvinářka jsem a nějaké využití na pleť pro něj taky najdu. =)
 
 
 
Stánek BioFarma Juré - bio džemy
 


A to je taková papací třešnička na závěr. Víte, co to jsou Arónie? Tak to jsou plody černého Jeřábu, který obsahuje asi 1000x víc účinných a prospěšných látek než už tak vitamíny nadupané jeřabiny oranžové. Budete překvapené, ale džem z nich chutná hodně podobně jako zavařené brusinky - lehce nahořklý, trochu kyselý, slazený je jen z 5 % třtinovým cukrem a je skvělý. Pokud byste v tom nehledaly žádný chyták, tak byste na první ochutnání řekly, že to jsou normální švestková povidla, jen ne tak sladká. Všechny džemy vyšly od 59 - 69,- Kč.
 
200g sáček hruškových bio křížal vyšel na 57,- Kč, což je cena za kterou v obchodě nepotkáte hruškovou křížalu ani v 100g pytlíku, natož bio. Jediné minus je, že jsou i s jadřinci, což sice pro jejich měkkost vůbec nevadí, ale ty pecky musím stejně vyrýpávat.
 
*
 
Na závěr už jen bonmotek: lapli nás tam velice agilní slečny z Ying Yang stánku, což je stánek propagující jako neuvěřitelnou novinku 100% olej z japonské máty. No slečna nám drmolila reklamní hlášky jak na běžícím pásu ve stylu "zázraky na počkání, nemožné do tří dnů" a u toho nám nakapala čistý olej do dlaní a pod vedením její instruktáže jsme ho měli zkusit inhalovat, promasírovat si jím šíji pro uvolnění krční páteře a dokonce jsme ho ochutnali na kostce cukru. No, řeknu vám, větší kravinu jsem neviděla. Nejenže je to dle mého neuvěřitelný reklamní trik a ždímání peněz z chudáků, kterým nedojde, že to samé můžete udělat i s čistým bio éterákem Máty peprné a podstatě levněji - ona chtěla za 50 ml lahvičku 790,- Kč, ale s tím, že "pouze" v rámci veletrhu dostanete ještě 10ml lahvičku zdarma a normální prodejní cena je 590,- za těch 10 ml. No eci v kleci, dámy, Horst Fuchs by z ní měl radost.
 
Na závěr nám ještě řekla, kdy jsem O. pleskla přes ruku, když sahal pro kreditce, že už budou zavírat a že neví, jestli tady budou ještě za 5 minut, než si stihneme rozmyslet, zda jejich zázrak chceme, či nikoli. Fakt jsem se musela smát, takový triky zkoušet. Očividně jim to však lidé žrali a hromadně nakupovali i jako dary pro známé a příbuzné. Kdo chce kam.. Humor mě přešel ve chvíli, kdy jsem vylezla zase na denní světlo a zjistila jsem, že mám tím jejím super olejíčkem popálenou ruku na místech, kam mi stekl. No príma - 50 ml žíraviny za 790,- kaček - no nekup to! =D



 
Taky jste vyrazily na veletrh? Zaujalo vás tam něco? Co jste si odnesly?



P.S.: Víte, celou dobu jsem se bála, že když vyrážím na poslední dvě hodiny konání veletrhu, že tam už většina stánků nebude a pokud ano, budou naprosto vybrakovaní. Známe to.. Letos mě však překvapila neuvěřitelná preciznost vystavovatelů - nejenže tam byli skoro všichni až do šesti, tedy do poslední minuty konání veletrhu, ale byli tak dobře zásobení, že i po naběhnutí snad všech blogerek a jejich čtenářek na stánek Kivvi pro Koktejl, byly i tyto hodně žádané věci stále ještě k prodeji.

Což mi však připomíná, že jsem se neuvěřitelně těšila na kokosovou šťávu ze stánku Tropicai, což byla jediná nezásobená výjimka a holt kokosy v neděli odpoledne už opravdu nebyly k mání.. =/ Stihla jste některá koupit a ochutnat?

54 komentářů:

  1. někdy fakt lituju, že nejsem z Prahy
    Jinak pardáně sis to tam užila :))
    Doufám, že budou recenze! :)
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš na oleje, nebo na Kivvi Koktejl? =) nebo na papání? To moc ráda.. na všechno!! =D nojo, je to blbý, ale zase na druhou stranu zpříjemnit si veletrh výletem do Prahy a opačně =)

      Vymazat
  2. Ten Biopurus mě mrzí, že jsem se tam nedostala, ale zas bych asi chtěla všechno, takže je to možná štěstí. Jen poznámka k té khadí - já ji mám fakt ráda, ale na doporučení Lišky jsem pořídila henné color, protože psala, že je intenzivnější a jsem strašně spokojená. Mám nejtmavší hnědou, kterou jsem u khadí vůbec nemohla, protože mi šla do bordó, ať jsem měřila teplotu, jak jsem chtěla. HC má složení stejný (čistá henna a indigo),zalívá se normálně teplou vodou (já hrkla rovnou vařící) a barva je úžasná - hořká čokoláda a dokonce přežívá slušně i moje mytí sodou. A doufám, že s nablusem budeš spokojená a nepřijdeš mi ho hodit na hlavu :-) I když bych se ho klidně ujala :-) Já nic moc nepořídila, jen jsem vyplenila slevy u Cosm'etica a mám rtěnku, sypký a kompaktní pudr. Já tu značku miluju, pro mě je to dekorativní objev minulýho roku, se vším, co jsem zkusila, jsem absolutně spokojená. Jen teď ten kompaktní pudr je fakt hodně tvrdý, ale zas je tím pádem totálně blbuvzdorný na úpravy během dne i bez zrcátka, moc ho nabrat prostě nejde :-) A ta jejich magnetická paletka je nádherná, zrovna jako stíny, chystají do ní i tvářenky a pudry, to bude fakt skvělý. A pak jedny bachovky, ale to se nepočítá, to je lék :-) A jinak jsem se přesvědčila, že na mě prostě nefunguje matcha tea, jako zdravý to jistě je, ale já od zelenýho čaje čekám hlavně to, že mě nakopne a to mi teda poslouží líp i ten nejlevnější zelený sypaný čaj (možná jsem ale jen otrlá, protože toho sypaného dávám dost a luhuji klidně půl dne, když na něj zapomenu, takže je to občas docela síla :-) ). Kivvi koktejl jsme zvažovala, už jsem měla vzorky a je fakt suepr, ale já mám teď vodu z mrtvého moře a strašně se těším, až si s ní namíchám tonikum s růžovou vodou, je super, jako samotná teda skoro k nepoužití, to má člověk pocit, že mu vyžere obličej, ale třeba právě na černý tečky je skvělá. Já ji mám z inter beauty, ale tady byly taky, je to sea of spa nebo tak něco.... U nikoho jiného jsem vodu neviděla, ale možná jsme si jen nevšimla, šla jsme zatím vždycky po bahně. A ta blond khadí mě pobavila, bo minulý rok v letňanech se právě pán od khadí rozčiloval, že po něm jedna paní chtěla blond hennu a že ti lidi jsou fakt mimo, že to přece nejde udělat... Takže je vidět, že poptávka je všemocná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem moc ráda, že jsem doporučila dobře! :) jen docela čučím na to zalívání vařící vodou, to se může? já myslela, že se ne, páč vařící voda "zabije" prospěšné hennící látky ...

      Vymazat
    2. Prý jo, taky jsem to slyšela... Já totiž začínala s Lush a ta se zalívá hodně horkou vodou, protože je tuhá. Používala jsem ji spokojeně dlouho a tohle neřešila. Teplotou vody jsme se začala zabývat až u khadí a teda nikdy jsme to nevychytala tak, abych byla spokojená a to jsem to i měřila. U té HC je tam dokonce napsáno, že se zalije horkou vodou, tak jsem to udělala takhle bylo to v pohodě. Schválně příště zkusím chladnější, jestli uvidím rozdíl... Ale ta barva je boží, jsem strašně spokojená a nalomená zkusit tu jejich vyšší řadu...

      Vymazat
    3. no já jsem nikdy teplotu neměřila, vždycky jsem nechala vyvřít vodu v konvici, šla jsem si umýt hlavu, mezitím to trochu vychladlo a pak jsem teprv namíchala směs a nanesla na palici ;) ... a jednu dobu jsem nechávala hennu přes noc ustát, aby se prý pořádně rozložily ty barvící složky a dávala jsem ji na hlavu v podstatě studenou a žádný rozdíl mezi těmito dvěma postupy jsem ve výsledku nezaznamenala :D

      Vymazat
    4. Hihi, já tu blonďatou určitě zkusím, ale až budu mít paličku krásně jednotnou a ne jako velikonoční vajíčko. I když kdybyste dámy viděly jednu moji kolegyni z práce - to i O. kterého to vůbec nezajímá to komentoval, že má obarvené vlasy jak z počátku 90. let. Po pravdě to vypadá, jako když zruší v noci vysílání a přes televizi se objeví to barevné zrnění (teda dřív, teď už asi jedou nonstop =D)

      Tak já vás budu komentovat postupně obě najednou, ju? =)

      Khadí - Reni, já jsem toho názoru, že když jsem měla Henné color, měla jsem po ní lepší vlasy než po Khadí. Nejenže je tam skoro stovka cenový rozdíl, ale líp se mi nanášela, bylo jí víc (asi pocitově), líp voněla (Khadí je síla) a navíc jsme po ní měla lepší vlasy. Takže já jsme taky pro Henné. Teď jsem to prostě čapla, protože nebylo zbytí a na veletrhu jsem prostě musela, chápete =D

      Nablus - aspoň vím, kdo mu bude dělat v případě zlobení pěstounskou péči ;)

      na Koktejl jsme zvěavá. Zatím mám dost rozporuplné pocity z toho popisu - nemám ráda, když není na produktu striktně napsáno, k jakému použití je určen. Takhle si ho jako budu smývat a pak litovat, že smývám do haj*** 350,- kaček, nebo si tím mám tonizovat, nebo s vodou čistit? A co je lepší? Kurňa! Pro nerozhodné jedince, jako jsem já, je to doslova 150 ml schízy. =D

      Dea and spa jsme viděla, šla jsme kolem, ale protože mi to zavánělo Nevo stánkem, tak jsem klusala rychle pryč - škoda, mrtvou mořskou vodu bych taky ráda zkusila =)

      Hele, Reni, na Biopurus stránkách mají teď nějaké oleje ve slevách, jukni tam ;)

      CO se týče COmseticy - mě prostě zatím ještě nijak neohromila.. ale je to tím, že mi to přijde jako další eko friendly kosmetika a všechny jsou vesměs stejné.. takže jsem nakoupila kupu pigmentů, setinové váhy a odměrné lžičky a zkusím si vlastní minerální mejkap a kosmetiku míchat sama, ingredience už na to mám ;)

      Zalévání horkou a studenou vodou - prý to jen ovlivní barvu henny a její podtón. Vím že červené henny jsem zalívala úplně vařící a zase světlé a studené podtóny studenější..

      Holky, uvidíme, jsme zvědavá, jakou budu mít hlavu po téhle henně ;)

      Vymazat
    5. Hele, ten Kivvi koktejl je de facto micelárka, akorát prostě neodlíčí tak dobře jako normální. Já si ho chci časem pořídit na ráno, kdy nepoužívám vodu. Smývat určitě ne, to je škoda, zkus ho jako tonikum, ale počítej s tím, že i lehce vyživí, tak pak možná nebudeš potřebovat tolik krému nebo tak... Mě cosm'etika zaujala proto, že je to jediná značka, kde bych mohla vyměnit prakticky všechno za přírodní variantu - sedí mi všechno jak barevně, tak konzistencí, jejich minerální makeup (který ale už nejspíš nebude, bohužel) byl jeden z nej, co jsem zkusila. Barvy stínů mě nadchly a jejich rtěnka je jediná rtěnka, kterou dlouhodobě používám. Na ten tvůj minerální makeup jsme zvědavá, kde jsi nakupovala, na manipuře? Ono nejvíc záleží na tom základu, já zkoušela dva, co se míchaly a jeden super, druhý nic moc...
      S tou kvalitou vlasů po henně to neposoudím, protože mi přišlo, že khadi jako líp regeneruje, jenže jak teď myju pořád jen tou sodou, tak nemám co moc regenerovat, tak pěkný vlasy jsem nikdy neměla, takže nevím, jak by vypadaly při jiné péči. S tou teplotou vody jsem slyšela právě oboje - že to ovlivní barvu i kvalitu péče. Fakt nevím, ale vím, že na to šaškování s teplotou fakt nemám nervy, navíc je tahle barva daleko lepší, než byla khadi, takže v tom mám jasno.

      Vymazat
    6. Jéé, děkuji Reni, hned jsem klidnější a vezmu ho tak na milost dřív. Jsme ho schovala hned v neděli do police, abych na něj ani neviděla =D

      Jojo, na manipuře, ale musím najít i něco jiného. Balíčky mají miniaturní, takže počítám, že to vyjde zhruba na jednu dvě dávky a pak zase kupovat další.. no uvidíme.. třeba oxid zinku mám z ekokozy a přišel mi ho velký balík za pár kaček na rozdíl od těch zbylých manipuřích.. no právě, se základy si chci hrát nejvíc - potřebuju, aby zmatňoval, ale zároveň nevysušoval. Momentálně mám takový veil od Faerie organic a ten je tvořený jen kukuřičným škrobem a pigmenty a je skvělý, přesně splňuje výše zmíněné požadavky a nedělá na pleti žádnou neplechu, navíc je naprosto hedvábný..

      Reni, k té sodě.. si pamatuju, jak jsme se loni bavily o tuhých šamponech a Ty jsi říkala, že jsi k nim musela přejít kvůli tomu, že Ti všechny vysušovaly hlavu a svědila.. po té sodě se to neděje? Právě před tím nejvíc u této metody varují..

      Vymazat
    7. Právě, že ne, jsem docela překvapená. Taky jsem o tom slyšela a i Lída (hairbeauty) mi říkala, ať si na to dávám pozor. Už ji mám určitě přes měsíc a nepoužívám nic jiného. Dřív jsme občas i po těch sypkých ajurvédských měla stavy, že mě ta kůže začala jakoby hřát a svědět a mohla jsem se uškrábat. Sice to nebylo tak často jako po normálních (normální pro mě znamená bez SLS, ale pěnivý, s těmi jemnějšími pěnidly). Možná je to i tím, že dřív jsem musela mýt skoro denně, teď myju dvakrát týdně.
      Jinak ten kukuřičný škrob je skvělý, já měla veil od bare minerals, který byl prakticky jen z kukuřičného škrobu a byl úplně boží, kdyby nestál normálně 700 nebo kolik, koupim si ho zas, i když BM nemusim. Chci právě zlusit prostě samotný škrob a uvidím, co to udělá. A super základ má silk naturals, ale nevím, kolik te´d stojí a jak to vyjde s poštou.

      Vymazat
    8. Já si chci míchat i základ sama, už z toho nechci kupovat nic.. a 700,- kila za kukuřičný škrob je opravdu velmi zdařilý fórek =D momentálně mám rýžový, ale ten je jemnější a bělí, tak zkusím někde sehnat i kuku a uvidíme ;)

      Vymazat
  3. Taky jsem tam chtěla zajet, ale do Prahy to mám hodně daleko a navíc dávat 200 vstupné, abych tam mohla nakupovat mi přijde trochu mimo :)) Od naturals jsem měla na Kivvi vzorečky a první kosmetika v životě na kterou jsem měla alergickou reakci a ještě mi smrdí, no aspoň ušetřím, ale tvoje nákupy se mi líbí - hlavně ty oleje. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty oleje, že? slast.. už se do nich dneska konečně pustím =) No, já od Kivvi ještě nic neměla, ani ze vzorečků, takže jsme zvědavá.. co jsme koukala na složení, tak jsou to všechno běžné přírodní složky a mám je ve většině kosmetiky, takže doufám, že alergie nebude.. každopádně jsem ochotná dát 3 kila za tonikum, ale za tělovou marmeládu 6 kil už opravdu ne.. =)

      Jo a já měla vstupné zdarma, na stránkách Naturals se dalo přihlásit pro prvních 10 o lístky - na jejich FB stránkách..

      Vymazat
  4. :'(((((( a ja som tak strašne chcela ísť... super veci si nakúpila!! Tie oleje vyzerajú úžasne, hlavne kávový a baobabový, jooooj :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Biopurus má eshop ;-)

      Vymazat
    2. Jojo, já se těším na ten Baobab - zázrak pro smíšenou pleť, juch! =D neboj, jak píše Renča, mají e-shop a co jsem koukala, tak tam teď po veletrhu mají docela dost slev ;)

      Já jsem koukala, že jsi nabízela lístky.. no, tak to vyjde třeba příště ;)

      Vymazat
  5. No, pěkný nákup!! Žiš, já bych tam nechala majlant.. teda nevím, na co jsem zvědavá dřív, tak testuj, vař, sepisuj.. :D
    Blond henna, mmm, tak to jsem zvědavá.. já už si párkrát naplácala na hlavu tu Amlu a kupodivu jsem nezezelenala :D tak možná zkusím i tu bezbarvou hennu, ale jestli ze mě bude vodník, budu tě chodit strašit :D
    A kde se zase fláká blogoasistent?? :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, blogoasistent byl mrtvej a doma chrápal a přitom tam bylo docela dost psů - to bude asi z té ezoterické části veletrhu ;) =D

      no jo, jsme si taky hned s tou blond hennou vzpomněla na Tebe ;) ptala jsem se speciálně na to zezelenání, protože je mám vlastně komplet chemicky odbarvený a prý po té inkubační lhůtě cca 1 měsíc je to v pohodě.. tak uvidíme, možná spíš dřív zezelenám já =D

      Vymazat
  6. jo tak teď můžu fakt říct, že Ti závidím :D ostatní kosmetické veletrhy mě nechávají chladnou, ale po Biostylu jsem pokukovala hned, jen by se mi vůbec nevyplatilo na něj jet až z lesa a ještě dávat za vstupné :( takže jsem si musela nechat zajít chuť a ignorovat veškeré pozvánky a lákadla ... a Ty se pak vytasíš s takovým infem a ještě lepšími nákupy? máš štěstí, že jsi kámoška! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že ze všech těch veletrhů je biostyl nejlepší, ale na druhou stranu, když se to vezme čistě ekonomicky, tak na nákupy se nevyplatí, nějaký rozumný slevy (jakože 20%+) nemá prakticky nikdo, dost firem má jakože slevu, ale původní ceny napálený, takže s tou slevou se dostaneš na cenu úplně běžnou. Takže pokud by tam člověk měl jet a platit vstup, tak se mu to rozhodně nevyplatí, to ušetří, i když všechno vezme na eshopech i s poštovným. Ale jinak pěkný, to jo, po Interbeauty, kde to vypadalo jak na přehlídce vietnamských stánků a bordelů na nehty z ebay, to byl fakt pozitivní šok.

      Vymazat
    2. no právě, taky si nedělám iluze, že by tam měli nějak moc výhodné ceny, spíš bych to brala jako možnost některé výrobky vidět naživo, oňuchat a ozkoušet, přece jenom se u nás v lese moc k ničemu nedostanu ;) ale přesně jak říkáš, zaplatit za cestu a ještě dvě kila za lístek, to rovnou můžu nakoupit přes net :D ale kdybych měla třeba vstup zdarma, tak už o tom začnu uvažovat, tak třeba příště ;)

      Vymazat
    3. Chichi, pardon no, ufff, ještě že patřím do liščího gangu! =D je fakt, že mě to hrozně překvapilo, fakt jsme do poslední chvíle nechtěla jít a představovala si všechno možné jen ne to, že se tam fakt budu bavit a budu mít tolik úžasných věcí. Sice teď momentálně nemám na celý nájem,a le co, nějak bylo, nějak bude, zkusím když tak paní domácí uplatit Kávovým olejem ;) =D

      Já byla právě překvapená, měla jsme stejná očekávání jak na interbeauty nebo welnnes and spa - prostě hormada kravin, žádný slevy, ale tady jsme chytla fakt všude nějakou slevu, dost slušnou, nebo dárek a vzorky a byla jsem nadmíru spokojená. V závěru ještě jak dávali na Naturals FB stránkách 10 volňásků zdarma, tak jsem měla vstup zadarmo ;)

      Vymazat
  7. Ježiš, tak teď teprve lituju, že jsem se tam nedostala. Do Prahy to mám víc jak 200 kiláků, vůbec bych se nezlobila, kdyby něco takového někdy bylo i v Brně. :-) Nakoupila jsi báječné věci a chtě nechtě Ti je prostě závidím. :-) Ale těším se na recenze. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte holky, však se o ně s vámi podělím, ať už formou DIY článků (což vám asi na spokojenosti nepřidá, že? =D) , nebo pomocí recenze.. =)

      Štreka je to daleká, je fakt, že dát 200,- za lístky, pak ještě za dopravu a ještě tam mít něco na utracení je už prostě šílenost. Proto třeba nechodím na Svět knihy. Sice vstupné jakž takž, ale těch knih - vždycky tam nechám půl výplaty a ještě teď nemám vše z minulých ročníků dočteno..

      Vymazat
    2. Ne, DIY články teda rozhodně nepomůžou! :-D Ale dobrý, moje peněženka mi ještě pořád nezakázala, abych sem chodila, takže klidně můžeš psát i o DIY, moc ráda si to přečtu. :-) (A surovin už mám taky nakoupeno plno. :))

      Vymazat
    3. A další závislá je na světě, muhehe =D

      Vymazat
  8. Musím se opakovat? Fakt závidím :) Lituju, že nejsem z Phy. Příště si tenhle veletrh nesmím nechat ujít. A závidím ti taky to, že to s Tebou O. vydržel!!! To se jen tak nevidí. Ten můj by se mnou nešel ani dovnitř. Musela bych ho odložit v nějakém elektromuzeu nebo nevím :D

    Hodně mě zaujal ten kávový olejíček. A to nejen kvůli jeho vlastnostem. Koktejl od Kivvi je už profláknutý, ale stále v kurzu. Asi se po něm časem podívám :) S tou mátou naprosto souhlasím a docela jsem koukala, že si někdo mlže říct takovou šílenou cenu za takový obsah, který se potom jeví jako vysoce toxický :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, já tam s ním taky jít nechtěla. Nebo spíš, ne nechtěla, ale ani mě nenapadlo, že by tam se mnou šel on a najednou se o to sám přihlásil. Sice když zjistil, že jsem hned agilně sehnala lístky, tak chtěl hodit zpátečku, ale to už bylo pozdě =D Nakonec tam lítal po ochutnávkách víc než já a vždycky když jsem se zakecala někde u olejů, nebo u Khadí, tak na mě buď čekal v povzdálí, nebo se přiřítil odněkud s novou ochutnávkou =D

      No, hlavně, té koze to asi ani nedocvaklo. Vtipný byl O. , který ji po několikaterém omílání dokola, jak je to jedinečná vzácná japonská bylina vpálil otázku, proč je to teda vyráběno v Rakousku a jestli se teda ta máta do Rakouska vozí na zpracování? Když jsme začínali rozvíjet teorii zahnívání na lodi cestou z Japonska do Rakouska, tak slečně šla už do kolen, ale stále nevzdávala potencionální prodej =D Je to trubka - tu ruku jsem měla úplně bílou, doma to nešlo ani smýt a dost to pálilo. Navíc nějak divně smrděla. Ne tak jemně a čistě jako máta, ale jako právě nahnila - no co se divím, když ji tahají až z japonska? =D

      Na kávový olejíček jsem zvědavá. Je prý skvělý hlavně na celulitidu a tvářičky, nebo naducaná volátka, ale na obličej ho nepotřebuju a na nohy mi ho přijde líto, tak uvidíme, kam ho nakonec přidám =D

      Vymazat
  9. Teda Mitsuuko, Tys tam řádila!
    A to jsem až doteď měla dobrej pocit z toho, jak úžasně jsem ukořistila nopálový chleba a zelený ječmen s banánem:-D

    Ale jedna věc - melounový olej? Ušlo mi něco? Já, milovník melounů a oleje a o tomhle slyším poprvé? Těď budu muset požádat strejdu Gůgla, aby mi ukázal složení a nějaké recenze. Klidně i tu azbuku kvůli tomu přelouskám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, no jo a taky jsme pokukovala, jak stojíš v Biooo, ale málo času, stydlivost a O. čekající opodál mě nedovolili Tě pozdravit =) Ty jo, ale víš co? Kdybych o těch Tvých pokladech věděla, tak si piš, že o ně taky rozšířím svůj nákupní repertoár ;)

      A ten Meloun.. No, já mám dojem, že tenhle olejík je jako klasický olej - hlavně na pití na ty ledviny.. ALe co jsem našla, tak i hodně podobný esenciálnímu, který se prodává po 10 ml za 55,- a používá se stejně jako ÉO. Tohle jsem k němu našla:
      "Citrullus Lanatus)

      Tento olej lisovaný za studena má krásné bohaté melounové aroma. Lze jej proto využít podobně jako esenciální olej.

      Melouny jsou silně močopudné, což se využívá při léčení ledvinových potíží, kdy je potřeba časté vylučování moči jako například u ledvinových kamenů.
      Obsahuje vysoký podíl vitamínu A, dále pak vitamíny řady B (B1, B2, PP či P), vitamín C a další minerální prvky.

      - při léčení ledvinových potíží, ledvinových kamenů

      - při bolestivém močení

      - jako prevence onemocnění prostaty" na manipuře.. ;)

      Vymazat
    2. jo a koukala jsem, že půl litrovka vyjde na 630,-.. ale nejdřív ho musím očuchat. Bojím se, aby to nebyla podobná síla jako ten malinový a ten je teda fakt hnusný a s malinami nemá nic společného.. =/

      Vymazat
  10. muhaha, už i tebe dostihl Kivvi koktejl :) a marmošky a oční krém jsou super, zrovna ty plánuju koupit v plném balení příště. tak snad budeš s koktejlem spokojená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, jestli za to náhodou nemůžeš taky! =D ty marmošky.. hrozně jsem se musela smát, když jedna z nich - ta s bergamotem - voněla naprosto stejně jako moje Bolavé mazání, které jsem O. dělala na záda a namožené svaly =D

      Vymazat
  11. Hmm, moc hezky jsi nakoupila! :) No, ještě, že jsem tam nebyla, to by moje peněženka trpěla... Jakou měl Biopurus prezentaci? Bylo to dobré? Já jsem s nimi jednou obchodně komunikovala a ten pán nevěděl rozdíl mezi panenským olejem a macerátem.. ale jinak ty produkty mají pěkné, to zas jo.
    PS: S Mádarou mysli na mě ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noo, naopak se mi zdálo, že tam ví všichni všechno.. normálně to na mě sypali z rukávu a přišla jsme si fakt mezi fundovanými odborníky.. =)

      PS: Myslím, neboj ;)

      Vymazat
    2. To se přiznám, že mě taky vadí, že nemají na stránkách jasně uvedené, jestli jde o čistý olej nebo macerát... Protože je dost variant, kdy je možné oboje a mně se fakt nechce se na všechno pokaždé ptát...

      Vymazat
    3. jo takhle, vy myslíte info na stránkách e-shopu? Tak to jsem byla taky dožraná, hledala jsem to kde jsem mohla a nikde nic. Nechtělo se mi ptát, tak jsem radši nic nekoupila a počkala si na veletrh, kde jsem to všechno načetla.. no, špatný marketing..

      Vymazat
    4. Na eshopu to stojí za prd, a když jim napíšeš, tak ti také nic konkrétního neřeknou.. Macerát nebo za studena lisovaný? To je jedno...

      Vymazat
    5. Já myslím eshop a Marťa přímo je osobně...

      Vymazat
    6. no jo, tak na mě osobně působili velmi dobře, třeba obměnili personál, nebo doučili =) co se týče eshopu, tak tam opravdu nejsou uvedeny základní info. Zrovna po tom druhu oleje jsem se pídila několikrát a dost mě to odradilo.. =/

      Vymazat
    7. A tam ti to teda aspoň řekli? Třeba ten kávový - to je co? Macerát nebo lisovaný?

      Vymazat
    8. Mě o kávovém říkali, že je lisovaný za studena..

      Vymazat
    9. Jojo, je lisovaný za studena, jde to sice blbě, ale jde přečíst i na té lahvičce tady na fotkách..

      Vymazat
    10. Jo? Tak alespoň v něčem měli pravdu.. Mě by tedy přišla logičtější macerace.. :)

      Vymazat
    11. Mně taky, ale LZS je rozhodně příjemnější varianta ;)

      Vymazat
  12. pěkné nákupy, taky jsem se tam chtěla jít trošek vyřádit, ale bylo mi to přece jen daleko a partnerovi se nechtělo jet a mně se zase nechtělo kodrcat busem....no, tak na druhou stranu jsem aspoň ušetřila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medu, si piš, přišla bys tam na buben, takových lákadel co tam bylo =D a Ty to máš hlavně pěknou štreku..

      Vymazat
  13. Jéé taky jsem ráda zkoukla tvé úlovky :) hlavně ty oleje vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no nápodobně =) a tejně jsem po zkouknutí všech článků z Biostylu musela uznat, že je ještě spoustu věcí, které jsem tam neobjevila a teď je tu budu horko těžko shánět, viz pleťovka z Mrtvého moře, Nopálové koblížky, neboto mangové lassí, na které mám chuť už od té doby, co jsem vypila to poslední =)

      Vymazat
  14. Straně jsem na ten Biostyl chtěla jít, ale na poslední chvíli mi to nevyšlo, tak jsem se tam podívala alespoň prostřednictvím tvého článku. :) Ale vlastně můžu být ráda, že jsem zůstala doma, protože tam bych se zase vyřádila natolik, že bych pak do dalšího měsíce mohla už jen ohlodávat kořínky..:D
    Moc se těším na tvé dojmy z Kivvi koktejlu a taky na to jak dopadne barvení dvěma Khadí barvami.. Jak to takhle čtu, tak to zní docela složitě. :D Jsem vážně zvědavá na výsledek. :)
    Oleje Biopurus mají u nás v Plzni ve zdravé výživě, jednou jsem byla na jejich prezentaci a už jsem na ně v obchodě koukala. Ten kávový vypadá mooc pěkně! :) Ale teda ten Avelánový, to je poklad. :)
    Ty džemy taky vypadají moc pěkně.
    No zkrátka skvělý článek, Mitsuuko. Snad se dostanu na příští Biostyl protože teď vidím, že to fakt stojí za to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já taky!! Ale jak jsem Ti psala na blog pod článek, možná to zkusím ještě mixnout třetí hennou a to červenou, muhehe =D ty vado, to bude síla, Lucifrídu ze mě trefí, až mě tím bude barvit!! Bude to chtít panáka =D

      Hihi, no, po tomto mém prvním Biostylu a když to srovnám s ostatními "bio" veletrhy, tak na tento určitě půjdu znovu a moc ráda, těmi ostatními už si nejsem tak jistá.. Jo a Avelán, Kávový a Baobab, to je super, ale já teď objevila i Broskvový a moc ho toužím mít! Uááá, to je fakt už nemoc =D

      Vymazat
    2. Jak se v tom mixování vyloženě vyžíváš.. :D To jsem na vás s Lucifrid zvědavá teda :D Já myslím že možná těch panáků bude potřeba víc :D

      Já zatím na žádném takovém bio veletrhu nebyla, ale tenhle mě láká nejvíc. :) Broskovový? Tak ten vypadá fakt dobře.. No nemoc to určitě je, co nejdřív to pojmenují..:D

      Vymazat
    3. No, nebo je předběhnu a pojmenuju to dřív já. Jen nevím, co by se mi líbilo víc, jestli olejtitýda, nebo alchymída, nebo patlámos patlámoc.. hmm, to poslední se mi líbí asi nejvíc =D

      Vymazat
    4. Já myslím že je rozhodnuto :D Jen bych to ještě pozměnila na Patlámos patlámac :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...