čtvrtek 27. února 2014

Aktuální péče o pleť | Zimní denní i noční péče


Tak, a je to tady! To je snad poprvé, co dodržím naplánování článku. Konečně jsem dala dohromady podklady pro aktuálně používanou péči o pleť. Dnes navíc vysvitlo i sluníčko, takže jsem dofotila zbylé produkty. Tak jdem na to. Najdete tu Antipodes, Ilcsi, Trilogy, Saloos, La Roche-Posay, Trilogy, Bioderma a DIY krém a odličovací balzám..

Hned ze začátku článku vás chci upozornit, že se nejedná o žádné nárazovky. Většinu produktů, o kterých tu budu psát, používám už od října, ne-li dřív, zbylé produkty jsem zařadila do péče počátkem ledna.
 
To bylo totiž tak. Nějak počátkem listopadu se mi začala zase docela dost kazit pleť. Ono si taky nevyberete - je zima, nebo ještě podzim? Jaký krém - hutný, lehký? No a nakonec nastala i chvíle, kdy jsem dopoužívala krém a konečně jsem nasadila v létě zakoupený Trilogy Vital Moisturising Cream spolu s Trilogy Šípkovým olejem. A to byl asi ten problém. On nic nedělal. Asi se najde chvíle, kdy vám o něm napíšu něco víc, ale není to tak žíly trhající info, tak se zase vrátím zpátky k povídání..
 
Na Vánoce už byla v akci sada rozšířená navíc o noční krém. (zdroj)
 
 Krém Vital od Trilogy.. Sice nedělal nic špatného, ale pleti taky moc nepomáhal a tak se stalo, že jsem zase začala olejzat. Čím to, nevím, ale bylo to čím dál horší, boule se dělaly až za ušima, nebyl den, kdy by nevyrašil nějaký pupínek. Musela jsem používat čím dál hutnější MU s vyšším krytím. Na Silvestra už jsem se fakt dožrala a řekla si, že ač nedělám žádná předsevzetí a obecně myslím, že je to blbost (aneb Co můžeš udělat teď, neodkládej na zítřek, natož na Nový Rok), tak se aspoň pochlapím (proč se vlastně neříká "poženštím"? U této činnosti by to bylo i příhodnější) a ten svůj ideální krém si prostě uvařím.
 
No a když už jsem se tak hezky namotivovala, tak jsem se rozhodla začít něčím lehčím - Včeličkovým balzámem od Mišky Bee. Chápejte, já se ani tak nebála toho vaření samotného, ale věděla jsem už ze zkoušky dárečku - pleťového krému - od Mišky, že se toho receptu prostě nemůžu držet, natož ingrediencí. Mé pleti krém nesedl a ta se mi po týdnu sveřepého matlání odvděčila boulemi a ucpanými póry a prostě vším, co si na mě mohla vymyslet. Musela jsem tedy zapojit mozeček a vymyslet vlastní ingredience, které by moje tlama zkousla, vyléčily jí, seděly mi a navíc jsem nebyla skromná jako Lenin, takže jsem rovnou chtěla zázraky v podobě zkrášlení. A to je jasný, že jen vymýšlení trvalo 5x dýl než samotné vaření.
 
A tím jsme se dostaly k pointě povídání, k důvodu vměstnání DIY kosmetiky do pleťové péče. Asi jsem musela být už fakt zoufalá, protože se na mě štěstí usmálo a krém se povedl. Dokonce nadmíru povedl a tak se níže dočtete o tom, že už jsem "svůj" krémový ideál našla, už vymýšlím další s jarními a letními příchutěmi a zřejmě se tím naprosto distancovávám od hledání, testování a recenzování kupovaných pleťových krémů (ale zas si je budete moct vyrobit ;)).
 
 
 
Denní péče
 
 
 
 
Klasika. U mnou prověřených stálic zůstávám, takže si stále odličuju oči micelárkou Bioderma a zbytek obličeje čistícím gelem, nejlépe bez mýdla, aby nevysušoval a navíc voněl. Jak to však celé vypadá?
 
Ráno začínám omytím obličeje ledovou vodou a čistícím gelem. Právě dojíždím čistící gel s Aloe Vera od Santaverde (recenze zde), do té doby jsem měla Juliet od Antipodes (něco málo k Juliet zde), která mi konečně po 6 měsících došla - už jsem myslela, že mám bezednou lahvičku. Chtěla jsem ji hned dokoupit znovu, ale z Naturisima mi poslali jako dárek k nákupu Santaverde gel (terno!), takže bylo vymalováno.
 
 
 
Po osušení obličeje (k pleti jen přikládám, nešůruju) natřu pod oči Bezové oční sérum Ilcsi (recenze zde) a pleť pošplíchám Serozincem. Bacha, je to slaný a v očích štípe. Než mi to po ránu došlo, chvilku to trvalo, ale pak jsem začala zavírat oči tak silně, až mi nebyly vidět ani řasy a už dobrý. =)
 
U tonik ještě zůstanem. Od eMky jsem dostala na vyzkoušení pleťovou vodu z Máty peprné od Saloos. Máta se skvěle hodí na ranní probuzení a je to taková moje náhražka za dodělaný Beauty elixir od Caudalie (óda na něj), který je drahý jako sviňa a snad ho dostanu třeba k narozkám. Jakmile tedy uschne Serozinc, dám si do dlaně malou loužičku mátové pleťovky, obtisknu do dlaní a pak na obličej. Nechám uschnout.
 
 
 
A už jsme u toho pokladu. Vlastně, chtěla jsem říct, u pleťového krému "Mitsuuko zázraku". Fakt je to jeho ofiko název, který si vykoledoval tím, jaké měl účinky a co se mu za první dva týdny podařilo. Tak za prvé, nemám ráda krémy se základem z bambuckého másla. Možná je to jen psychické, jak to tak začaly všechny firmy ládovat do všech i jen rádoby přírodních produktů (jako nejlevnější přírodní základ), ale už jen při pohledu na něj ve složení se mi opotí čelo a cítím, jak se mi ucpávají póry.
 
A páč na sebe nehodlám šetřit, šla jsem do základu rovnou nejdražšího (teda z toho, co jsem sehnala a našla na netu) a tvoří jej tak mangové máslo, které je naprosto dokonalé do anti-age produktů - podporuje elasticitu pleti, vyživuje, nezmastí, zároveň vyhladí, prostě ideál. Páč mi v půlce vaření došlo, nastavila jsem ho mandlovým máslíčkem, to aby se zima nakrmila a krém byl přece jen trochu hutnější. Proti vráskám jsem tam frkla ještě výtažek z mořských řas a olivový squalen na hydrataci a vyšší propustnost látek do pleti. Éteračky jsou zvolené a namíchané přímo na můj čumáček, takže nejen hojí a desinfikují, ale i regenerují a uklidňují podrážděnou pleť.
 
 
 
Kdybyste se mě zeptaly na jednotlivé vůně ÉO, řekla bych, že jak Čajovník, tak Levanduli naprosto nesnáším. Nevoní mi a nesnesu je. Ale jejich kombinace je kupodivu nejen účinná, ale i velice vonná - čajovník utlumí nasládlost levandule a ta zase utlumí ostrost čajovníku. Ládydádydá..
 
Jelikož se ihned vsakuje a pleť nezanechává dlouho mastnou, používám jak ráno pod MMU, tak večer na noční regeneraci. Co se týče konzistence, je jemňounký a poddajný jako roztékající se zmrzlina =). Co se týče hydratace, vydrží i mrazy a celodenní výlety (ozkoušeno na Vysočině). Samozřejmě to platí ve vztahu k mé pleti. Jak moc hydratuje prozradí v komentech třeba eMka, která ho zkouší a má na rozdíl ode mě sušší pleť. (eMí, máš babu! =P)
 
 
 
Noční péče
 
Včeličkový balzám podle Mišky Bee
 
Jak jsem v úvodu psala, oči odličuju stále červenou Biodermou. Vždy začínám odlíčením očí. Jsem čočkařka a nemám ráda odličovací oleje, páč jsem trdlo a vždycky si je vetřu do očí, opatlám čočky a pak mám vlčí mlhu ještě dva dny. Když jsou očka jako nová, provedu první číštění odličovacím balzámem. Někdy vám sem hodím srovnání všech balzámů, které jsem vyzkoušela (Elemis, Antipodes, Botanics..), jmenuju zde však Mišky Včeličkový odličovací balzám, páč se mi ze všech zdál nejlepší a pletičce po něm bylo hrozně smutno, když jsem ho po dvou měsících dojela.
 
 
Jako jediný totiž dělal i něco navíc - hojil. Jestli to je tím včelím voskem, nebo zase tou mou směsí levandulového a čajovníkového éteráku, kterou jsem tam přidala, nevím, ale opravdu to čistilo a pleť si chrochtala. Většina lidí mi ho ztrhala kvůli tomu, že je tak tuhý a voda se nepojí s voskem a má tendenci vysrážet na povrch. No jo, ale tohle přesně se mi na něm nejvíc líbilo. Po dvou měsících konstantního používání jsem se ho však přejedla a další bude spíš na způsob toho Elemisáckého - víc kluzký, olejovitý, vazký.. (to jsou přirovnání, viďte? =). Každopádně je to strašně jednoduché, měla jsem ho i se šleháním (jen ruční metlou na vajíčka ;) hotový asi za 7 minut a je opravdu účinný, proto bych všem doporučovala, místo utrácení Ł25 za Antipodes, nebo ještě víc za Elemis, zkuste tento, účinky je totálně rozdrtí.
 
 
 
 
Jo, ale to vás napadne - smývám horkou žínkou (doma mám nejvíc froté žínky ještě ze svého mládí, nebo ty malé Ikea ručníčky, se kterými je to ještě větší požitek), nebo mušelínkou, kterým ale moc neholduju, vyhovuje mi froté materiál. Od té doby už nepeelinguju papulu, páč froťák to bravurně zvládne sám (jo, i Ilcsi enzymák jsem kvůli tomu odstrčila).
 
A zde zpátky najíždíme na klasickou rutinu. Jako druhé čištění použiju čistící gel s Aloe od Santaverde. Opět máznu pod oka Bezové sérum Ilcsi a pleť pošplíchám Serozincem.
 
 
 
 
Po oschnutí Serozincu sáhnu po druhém toniku - po Šípkovém toniku Trilogy. Moc krásně voní, hydratuje a klidní pleť, prostě slast i pro čichové smysly. Ještě za mokra vmasíruju malou loužičku Šípkového oleje s antioxidanty Trilogy a nechám trochu vstřebat. Pod oka na již zaschlé sérum nanesu Oční krém s flavonoidy od Ilcsi, pořádně poťupám a vše nechám vstřebat.
 
I přes lesklý olejnatý nátěr aplikuju pleťový krém Mitsuuko pleťový zázrak (už jsem si zvykla, že se mi při usínání lepí vlasy s polštářem na obličej a O. na to, že mu při jakémkoli zvíření vzduchu nadávám, páč se na mě všechno přilípne). Vše zakončím přetřením rtů medovým balzámem Reve de Miel od Nuxe (kuk sem). Pokud mě ještě zlobí nějaký fujavec, přemáznu ho Ichtyolovým korektorem a je to.
 
Tato péče je naprosto dokonalá pro mou pleť => smíšenou a přecitlivělou. Pokud Vaše pleť reaguje podobně jako moje, což si můžete lehce porovnat s reakcemi popsanými v jednotlivých recenzích, pak by Vám podobná skladba produktů mohla také vyhovovat. A účinek? Na pleti se mi neudělá žádný pupínek i 4 dny. Výskyt boulí se omezil pouze na hormonální výkyvy jednou v měsíci, jindy je ticho po pěšině. Hrozně se mi zmenšily póry. Už nemám krupičku na tvářích a spáncích i na čele, jako jsem mívala, když jsem zatvrzele docházela k bábě kořenářce a matlala se Ilcsi krémy.
 
 
 
 
Tamtadadáááá a to je moje denní rutina =) A jakou máte vy? ;)
 
 
 
 
 
Zdroj titulní foto.

66 komentářů:

  1. A já zrovna dneska psala o jarní péči... http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2014/02/jarni-chizu.html

    Moc mě zaujal ten odličovací balzám, asi se mrknu na včeličkoblogu po receptuře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, ten opravdu doporučuju ;) já jsem ho ještě přetransformovala na hojivku éterákama a použitím jiné vody pro mastnou pleť =)

      Jdu to k Tobě skouknout, vůbec Tě neznám, jak to??? =)

      Vymazat
    2. Protože já strašně flákám komentáře a vždycky si jenom čtu :-)

      Vymazat
    3. Tak tím to je!! =D joo, dělala jsem nový odličovač a je krásné kluzký a mastný a jemně se roztírá, prsty po pleti kloužou, vyhovuje mi konzistencí rozhodně víc než ta první verze, takže doporučuju, kdybys ho chtěla vyrobit - nahraď vodu olejem ;)

      Vymazat
  2. Já teď maximálně minimalizovala, protože jsem měla fakt dost problémy s kůží. Skoro se nelíčím, takže jen umývám, momentálně dodělávám gel od Etude House, pak stříknu levandulovou vodu a na noc nic. Ráno otřu tamponkem s levandulovou vodou, někdy si udělám peeling nebo masku (oboje domácí, mám to na blogu dnes taky :-) ), pak sérum S5 zklidňující (úplně nejvíc boží, chci i ty ostatní) a pak už buď jen BB od REN nebo maličko přemáznout nějakým lehčím krémem (momentálně žádný nemám a testuju vzorečky, tak uvidím). Hotovo dvacet. Oční krém, když nezapomenu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele, Reni, tak to už jsme i s peelingem nebo maskou napočítala 6 kousků =) když si z té mé rutiny odečteš dohromady 3 toniku, zbyde Ti krém, odličovací balzám a gel ;)

      Sakra, dneska jsem nestíhala číst nové články, jdu na Tebe =)

      Vymazat
    2. Já nemyslela tu minimalizaci ani tak ve vztahu k tobě jako k sobě :-) Daleko víc jsme toho vyhodila, než nechala. Protože jak byla ta pleť fakt špatná, tak jsem měla tendenci furt něco přidávat - čistění, séra, oleje... Ale myslím, že asi největší problém byly ty oleje, protože jak mi došel krém, tak jsem si nemohla vybrat, co bych pořídila a používala jen oleje a santalovou biofázi a k tomu odličovací balzám, který mám jen z másel a olejů (a ve skutečnosti to je luxusní záležitost, takže si ho nechám na mazání a vyplácám normální umývací věci).

      Vymazat
    3. Reni, se mi hrozně líbila Tvoje myšlenka z Tvého článku, že člověk, kterému propuknou najednou tyto potíže, má tendenci začít nakupovat šíleně moc věcí ve snaze tomu zabránit. Ale kdyby se držel své rutiny, přejde to stejně jako s novými věcmi, ne-li líp. Taky jsem v takových záchvatech dřív nakupovala naprosté zbytečnosti a nikdy jsem je pak už nevyužila.. =) jojo, oleje jsou sviňa, taky si na ně dávám majzla a aby to pleť nepoznala, maskuju to za pracovní název sérum ;)

      Vymazat
  3. tak Mitsuuko Pleťový Zázrak vypadá suprově :)! Přesně miluju tenhle typ hutných krémů, které se ale vstřebají líp než ty lehčí.. mně bambucké máslo nevadí, ale mangové zní teda ještě líp :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) však už jsme na receptu domluvené ;) jsme zvědavá, co mu budeš říkat.. škoda, že nemám suroviny, mám v plánu jednu antioxidační anti-age pecku, ale kvůli tomu se mi teda nechce lézt na ekokozu, docela se tam bojím =D

      Vymazat
    2. nemůžu se dočkat :). A vůbec nepochybuju o tom, že to bude bomba.. hm, ale taky nemám mangový máslo.. Ekokozu jsem vůbec neznala, ale aspoň vím, kde na něj :D

      Vymazat
    3. vlastně ani nevím, jestli ho mají na ekokoze, mám ho od Hadka, ale vsadím se, že mají, tam mají všechno (což je ten problém pro kosmetické maniačky =D

      už posílám ;)

      Vymazat
  4. Já aktuálně jedu...ráno pleť vyčistím medovým gelem Nuxe (nakonec jsem si ho oblíbila), póry stáhnu vodou M. Todd, dám hydratační sérum Caudalie a pak trnkový krém Ilsci. Večer odlíčím olejem Paňpuri, druhé čištění gel Elemis, tonikum Pixi, postříkám beauty elixírem Caudalie a potřu brčálem Ilsci. Na očka používám Caudalie. Tato péče mi max. vyhovuje, ale většina přípravků mi dochází, takže na řadu přijdou adepti, co čekají měsíce a měsíce, až přijde jejich chvilka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, na to se už těším, udělej souhrn jak staré, tak nové, to mě moc zajímá, Klári ;)

      Vymazat
  5. Ťažký život náročnej pleti, že? Niekedy sa aj bojím ísť do drahej kozmetiky, aj keď znie super, je prírodná a nadupaná, no nikdy nie je isté ako čo sadne, samozrejme nezávisle od ceny. Napríklad ten Trilogy krém, no teda. Inak šípkový olej s antioxidantami ma láka odkedy o ňom písala Margaretka, len sa akosi olejov na celú pleť bojím, už ani s rebríčkovým to nebolo také super ako zo začiatku, po Biofáze, kedy mi fakt pomohol k hojeniu asi najviac. Ja som teraz stavila na lacnejšiu starostlivosť od Original Atok, ako som ti aj na Fb písala a s krémom aj vodou acai a červeným vínom som veľmi spokojná, krásne hydratuje a pleť pôsobí jasnejšie a tvár sa mi začne mastiť tak po 8 hodinách, čo je teda fakt super. Uvidím, čo ten citrón a mrkva, tie majú pôsobiť viac proti akné. Je ťažké spojiť starostlivosť už aj o pleť starnúcu (po 30tke) a zároveň problematickú...ach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zase o to je to napínavější ;) =D ale je fakt, že tohle mi tak vyhovuje, že snad za chvilku s pomocí sluníčka nebudu mít problém vyhodit z denní rutiny MMU =)

      jsem zvědavá, až Ti to všechno dojde, co budeš mít za následovníky ;)

      Vymazat
  6. Moje rutina..:) ráno minerální čistič, pak růžová voda Purity Vision s šípkovým olejem Trilogy, oční sérum ilcsi, po vsáknutí oleje sírový krém.. Večer se odlíčím balzámem od BalmBalm, oči micerálka Avéne, pak minerální čistič, následně růžová voda, ale s řebříčkovým olejem, oční krém Benefit, ten už dochází, tak budu zkoušet nový, jen co přijde.. V pátek enz. peeling od Ilcsi a maska z marockého jílu.. Ŕíkala jsem si, že by to chtělo ještě tonikum, ale jaké? nějaký fajn tip?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jukni na ta od Mychelle, nejsou tak drahá.. já bych však šla všema deseti do tonika Santaverde ;) =D záleží, kolik za to chceš utratit.. Vidíš, já te´d řeším spíš otázku, co za gelový čistič, tonika mám právě asi tři navíc =)

      Vymazat
    2. A jinak.. moc pěkná rutina, jen co je pravda, úplně živě si ji dokážu představit ;) =D

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Asi prvně zkusím Mychelle, teď jsem s rutinou spokojená, tak jestli se tonikum osvědčí, koupím Santaverde:) nebo nekoupit hned? všechno, co jsem si na tvé doporučení koupila pořád používám a jsem spokojená:D
      jinak děkuji, jak jsem psala, péči jsem překopala na základě tohoto úžasného blogu..;)

      Vymazat
    5. Ježiš MŇousková, Vy jste ale úžasná, takhle mě po ránu hned zahrnovat lichotkami, děkuju, je super vědět, že to někomu pomohlo a funguje to ;)
      Tak s tím Santaverde radši počkej, přeci jenom je to pěkná láce a za něco, o čem nejsou zatím žádné recenze, je to přecce jen risk.. Tu Mychelle jsem taky koupila jen v tom menším balení a uvidí se. Pak teda mám připravené Vyrovnávací tonikum od Madáry a pak snad to Santa verde, což vidím tak na léto =D
      Přeju krásný den, Mňousková =)

      Vymazat
  7. TAk tvůj pletový zázrak se mi taky líbí mooooc :) taky mám nějakou pidi fobii z bambuckého másla na obličej jinak než na masáž či oční okolí :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) nojo, nevím čím to je, ale je to tak =) no, možná i vím.. ono totiž ani nevypadá moc hezky. V "syrovém" stavu jako surovina působí tak trochu jako ceres a ten bych na obličeji ani na těle mít teda nechtěla =D

      Vymazat
  8. Jo, tak si říkám, že mě to míchání krému asi nemine, nějak mě teď taky obličej zlobí po všem. :/
    A nejde mi z hlavy kombinace levandule a čajovníku, obě vůně mám totiž moc ráda i zvlášť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An. já jsem taky zírala, čeho jsou moje čichové buňky schopné!! zkombinovat dvě zdánlivě neslučitelné vůně, navíc, které nemám samostatě ani trochu ráda a udělat z nich jednu hrozně příjemnou! =)
      Ale nevím, jestli se Ti ta směs bude vůní pozdávat, když máš naopak obě vůně samostatně ráda - ono se to totiž opravdu rozvoní úplně jinak, nezvykle, zvláštně.. snad jo =)

      No, já se totiž DIY docela bála. Za prvé, stojí to prachy a když na sobě nechceš šetřit, tak ne zrovna malé. Za druhé, jestli jsi do teĎ prudila okolí s kupovanou kosmetikou, budeš ještě 3x tak horší s DIY - ta pýcha a hrdost! =D a na závěr, pokud jednou vyzkoušíš svoje DIY, kte kterému z nějaké nepochopitelného důvodu mám důvěru od počátku a jdu do toho, aniž by mě vůbec napadlo, že by to nemuselo pleti sedět (což je asi důležitý psychologický placebo efekt), pak už asi nebudeš chtít jiné krémy kupovat, ale maximálně vytvořet pořád nové a nové a koumat účinky různých surovin atd.. =) Mje další, no možná ne další, ale rozhodně nejvyšší meta je udělat vlastní šampon ;)

      Vymazat
  9. Já si tedy dělím obličej na sekce, každý kousek má u mě své potřeby. Snažím se o nějaký ten minimalismus, i když to podle poličky v koupelně moc nevypadá. Ráno celou tvář vyčistit krémovým čističem od Pai, který ji nepodráždí, nevysuší, nanést toner od Thayers (spíš taková ovoněná voda), na mastící se čelo přijde aloe vera gel (a pak se nemastí), pod oči a na nos přijde hydraluron (aby se trochu redukovaly vrásky, případně i na nějaký ten pupínek, aby se rychleji hojil), přestříkat růžovou vodou a nanést šípkový olej od Pai nebo oční krém s emu olejem, na nos a zbytek tváře krém od Pai a hlavně promastit hranu tváře a uši, kde se mi dělá ekzém. S vodou z kohoutku nejsem moc kamarád. Pod odřený nos přijde vazelína, i když ji nesnáším, tak jediná pomáhá. Někdy zaplácnout MMU.
    Večer jen vyčistit stejným čističem, oči micelárkou, tonikum, a ať se pěkně pleť sama regeneruje. Štvou mě černé tečky (maska od Origins příliš nefachá) a mršky pupínky hlavně po víně (kterého se těžko vzdávám).
    Zato na tělo na Dr.Bronners mýdlo nedám dopustit (jak jste o tu onehdá pomlouvaly), nesvědí mě pak celé tělo, nemám ekzém, jen ho mám oficiálně zakázené kvůli těm hlavu vymývajícím textům.. Jsem se rozepsala. A - nic pro vegetariány - hlavně se chystám na výrobu krému z hovězího loje z pasoucích se kraviček, protože nejen moje ruce touží namočit se do něčeho tak přirozeného jako je sádlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, to rozhodně nezní vegetariánsky =D no, já sice sádlo miluju, ale jen na chlebu s cibulkou a škvarkama,, ale na obličej bych si ho nedala. Zkoušela jsem to párkrát a na mou pleť je to vražedný nástroj (na mou psychiku ještě víc, páč mi smrdí a nelíbí se mi dávat na obličej jídlo =)

      Jojo, pomlouvala jsem Bronnera =) já nevím, mně prostě neseděll. O to víc jsem radsi a překvapená, že ač mi stále srmdí, vyhovuje dokonale ta Nirvana sprcháč od Antipodes. Škoda, že nemají víc vůní, nebo t alespoň neobměňují, prtože tenhle smrádek si jen tak znovu asi nekoupím =D

      Teď k té rutině. Kurňa, Ty to máš ale vymakaný! Ještěže si nemusím svůj kschtík dělit do zón, to bych si musela namalovat tahák, abych to neplácala opačně. Mám pro Tebe tip na ten odřený nos. Přišla jsem na něj naprostou náhodou, ale byla jsem fakt v šoku, že to tak zabralo - byla jsem minulý týden marod a začalo to samozřejmě klasickou "vodovodní" rýmou. Spotřebu jsem spočítala podle balíčků kapesníků na 162 a teď s eopdrž. Od ačátku jsem nos po každém použití kapesníku mázla tím Mitsuuko zázrakem. Nejenže se mi za celou dobu nezačal ani malinko loupat, ale neobjevilo se ani začervenání. Když jsem přišla do práce, nikdo mi nemoc nevěřil, protože jsem neměla místo nosu chobot, jak jsou na to zvyklí. Takže, velmi doporučuju umíchat, funguje to facht zázračně a vzhledem k obsahu čajovníku to bylo jak desinfekční, tak levandulí i hojivé ;)

      Na ty černý mrchy zkus vyzkoušet tu ajurvédskou masku Multani Mati spolu s Neemovým práškem, jak jsem o ní psala - kam se na ni hrabe Origins ;)

      Vymazat
  10. Jůů všechno to vypadá skvěle :) Já začínám zkoušet svoje nedávné nákupy:) Hyaluronový sérum od Nobilis Tilia a jejich Lecitinovou masku a Jojobový peeling, zatím jsem z toho dost u vytržení, jak to pleť krásně hýčká:) No a pak mám taky Arganový olej, jenže to je strašný smraďoch, z toho jsem teda docela vyplesklá :D Včera jsem ho zkusila dát kolem očí, tak to jsem to naštěstí necítila, ale nevím, jestli bych si ho mohla dát na celý obličej:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě napadá, já včera vařila s arganovým olejem a vůbbec jsem ho necítila, zřejmě mám nějaký nesmardlavý - koupila jsem na ekokoze, tak jukni tam..

      Jooo, to máš krásná hýčkadla.. ten Hyaluron mám doma od eMky k vyzkoušení, ale ještě jsem na něj neměla odvahu, abych se po něm náhodou nezačala obsypávat, tak se zkusím pochlapit a vyzkoušet ho ;)

      Lecitinová maska mi moc nesedla. Měla jsem od Hadka a vůbec lecitinový základ a já nejsme moc kamarádi. Dost mi to připomíná základ ze sádla a to nemám vůbec ráda, fuj =) Jojobový peeling? aa jak jsi s ním spokojená? Já ho měla ve vzorečku a byl zvláštní a velmi příjemný. Koupila jsem od NT však na doporučení báby kořenářky ten s lávovoou zemí a doporučuju - nekupuj, mně to nic nedělalo. Ale to vlastně žádný mechanický peeling =)

      Vymazat
    2. No já mám tu lecitinovou masku od Nobilis Tilia a mám teď tak neskutečně vysušenou pleť, že mi je strašně příjemná, ale jako zatím jsem jí použila třikrát, tak uvidíme. Úplně se vpije, za chvilku na pleti nic ani nemám:) A ten peeling mě překvapil, jak moc je jemný, to jsem vůbec nečekala! Trpím teď na šupinky na nose, tak jsem chtěla něco, co mi od nich pomůže mechanicky a nebude to vysušovat a tohle je super, pleť potom nepne. Kromě Dermalogicy a jejich zázračného peelingu (který si nikdy nebudu moct v plném balení dovolit:) je tohle ten nejjemnější, jaký jsem měla... No aten arganový olej určitě pak zkusím nějaký jiný, když k tomuhle nečuchám, tak na oční okolí se mi zatím líbí, jenže já strašně ráda voním ke kosmetice, kterou používám a někdy se zapomenu no a je to fakt hnus :D :D

      Vymazat
    3. A jak ta lecitinovka voní? Ta Hadkova docela divně, až tak starobně, řekla bych.. trochu mi to připomínalo žloutkovou domácí majonézu =)
      No, já s šupinkami zatáčím jak tou balzámovkou s froťákama, tak dobrým mazáním. ALe pěkně jsme si naběhla. Z posledních surovin jsem udělala novou recepturu krému, ujela mi ruka s bergamotem a mám dojem, že vysušuje jak prasátko, takže ho teda s těžkým srdcem dopoužívám, ale už se těším až zchrastím prašulky na nové suroviny na obr nákup a pak si upatlám nějaký hydratačnější a budu si fakt hlídat ruku =D

      Kdyžtak zkus ten ekokozácký argan, fakt nemám pocit, že by nějak zaváněl..

      Vymazat
  11. Tak na tvoji péči jsem byla zvědavá, musím uznat, že pleťový zázrak ti závidím :) Dnes jsem koukala na tvůj fb jak jsi sdílela tu výrobu šamponu a když jsem si dala všechny ingredience do košíku tak tam bylo přes 500 a to ještě bez poštovného :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, taky jsem koukala.. ale některé ingredience se mi docela zamlouvají. byť jsou syntetického původu. Ale asi je do svéh šamponu nevrazím, až se k němu jednou odhodlám.. joo, ppleťový zázrak asi budu muset vypustit do éteru, přece si tenhle lék nemůžu nechat pro sebe ;) =D

      Vymazat
  12. Ahoj, tvůj blog často čtu, jen nekomentuju. Ale tentokrát mi to nedá - neprozradíš recept na ten zázrak. Já bambucké máslo taky moc nemusím, dost špatně se do mé pleti vstřebává (jo, vím, že se dává na vlhkou pleť). Mé pleti by to podle popisu taky mohlo dělat dobře - věk 30+, rozšířené póry, černé tečky (na ty mi docela pomáhá maska s jílem a sodou dle Bee).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem poctěna, jsem ráda, že ses tentokrát odhodlala =)

      Jojo, z hodně stran slýchám, že soda prostě fakt funguje. Jen se nedokážu popasovat se svým téměř odporem plácat na obličej nebo na tělo něco, co se normálně jí, nebo používá na vaření =)

      Vzhledem k této už poněkolikáté opakující se otázce v komentech zřejmě prozradím =) i s návodem ;))

      Vymazat
    2. Já sodu používám jednou za rok na vánoční perníčky, tak s tím problém nemám. Doteď jsem si max. smíchala nějaké oleje (nejlíp jsem reagovala asi na kombinaci šipkový a jojobový + nějaký éo), ale zázrak to nebyl. Prostě to tak nějak udržovalo, ale že by se mi zmenšily póry nebo přestaly dělat černé tečky to ani náhodou. Docela fajn produkt bylo hyarulonové sérum od Nobilisu. To mi krásně vyhladilo pleť, jako nějaká silikonová báze. Určitě co nejdřív zveřejni svůj recept i pro nás, co nemáme nadělenu čistou pleť.

      Vymazat
    3. Jéé, ale ne že mi pak budete nadávt, že to na nás zázraky nedělá!! =P =D I když to asi ne, protože to mám potvrzené z více nezávislých zdrojů ;)

      Na to hyaluronové sérum už se vážně zatím těšit! To už jsi asi miliontá, která říká, že je úžasné a dělá krásnou pleť ;) a má i dlouhodobé účinky, nebo jenom po použití?

      Vymazat
    4. S pletí něco začalo dělat tak po týdnu, po cca dalším týdnu už jsem měla pusinu krásně hladkou, i případné pupínky se rychleji hojily. Teď používám jednou denně, buď pod krém nebo i bez. Jen musím překonat asi 15 minut, kdy pleť bez krému trochu pne, zkoušela jsem i aplikovat na vlhkou pleť , ale lepší to nebylo. I když jsem byla v lednu asi tři týdny nějak líná a sérum vynechávala, zůstala pořád pěkná. Až mi dojde, určitě si ho koupím znovu, tohle se NT fakt povedlo.

      Vymazat
    5. No, tak to Ti teda pěkně děkuju =D tak jo, začnu s ním hned ;)

      Vymazat
    6. Není zač:-)) Vy blogerky mi už taky dlužíte nějaký ten peníz.

      Vymazat
    7. Ale nemusíš to vylejvat na mě, jo? =D

      Vymazat
  13. tak teď mám trochu strach, že mi míši krém nesedne a obávám se, že kdybych si zkusila uvařit svůj vlastní, dopadlo by to hrozně :D tuhle jsem pekla Cookies a připálila jsem i druhou dávku. navíc suroviny na krém nejsou zrovna láce a byla by jich větší škoda :D ale rutina hezká, máš tam opravdu samé mňamky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou cookies nejsou sranda, taakže nevěš hlavu, to se určo povede ;) navíc, u Mišky to vypadá dost složitě a taky jsem se toho trošku bála. Ale když se odvážíš, zjistíš, že to je jednoduché ;) jo a pokud Tě děsí vodní lázně na rozpouštění, mám tip: já si to zjednodušila a vše dělám pomocí mikrovln ;)

      Záleží na tomm, jakou máš pleť. Pokud spíš citlivou sušší a přesto lehce zzánětlivou, pak bude Mišky krém dokonalý. Pokud máš víc smíšenou a citlivou, pak by mohl být trochu mastící a ten můj je lehčí. Zase ale nepotřebuješ hned protivráskovou variantu, co mám já - tam jsou ty suroviny fakt dražší a je jich tam víc.

      A pokud máš spíš jen suchou pleť, doporučuju udělat základ třeba jen z mandlového másla, nebo poměry otočit ;)

      Vymazat
  14. Koukám, že ses teď vrhla na blogování po hlavě :) To mne těší, mám tvoje články ráda a dost mi chyběly.
    Odličovací balzám vypadá moc dobře, sama se na výrobu taky chystám, ale až tak v létě (napřed si musím uvařit květinovou vodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =) to mě taky těší, děkuju ;)
      Hihi, tak zrovna do vaření vod se pouštět ani nechci. Těch surovin k té, kterou bych si vysnila by bylo potřeba tolik, že bych zahučela podstatně víc, než si ji koupit. U tohoto ranku jsem se rozhodla zůstat při nakupování a ne DIY =) a jakou budeš vařit?

      No, já vařila balzám včera a povedl se. S původní recepturou Mišky už sice nemá nic společného, o to jsme na něj však pyšnější a hlavně - pořád nedokážu uvěřit, že se tak povedl! ach, jojo, pochválit se by mi šlo =D

      Vymazat
    2. Levanduli :) Hlavně z toho důvodu, že nám jí roste spousta na zahradě a tak nebudu mít nouzi o suroviny. Kdybych to měla kupovat, asi bych se na domácí vaření taky vykvajzla :) A navíc mám ráda vůni levandule (i když květová voda prý voní jinak než samotná rostlina, ale nechám se překvapit).
      A která je ta tvoje vysněná?

      Teda, ten balzám mě zajímá, podělíš se někdy o recept? A jestli se podařil, není důvod se nepochválit ;)

      Vymazat
    3. Asi jo, musím to promyslet, aby to dávalo hlavu a patu a pak se o to začnu dělit ;)

      Já Ti ani nevím, asi na každé roční období jiná =D Třeba na jaro by mě hrozně bavila nějaká s vůní hmmm, třeba pomela, na léto čerstvé mango, nebo třešně, ananas, miluju i vůni pinacolady ;) na zimu třeba něco jako Beauty elixir od Caudalie a podzim musím ještě vymyslet.. néé, už vím, něco jako jablka se skořicí =D

      ale zpět na zem, třeba taková fialková by mohla bý taky zajímavá a zkusím nějak vymyslet něco s okurkami, ty miluju. jo a meruňkovou! =D

      Vymazat
  15. No s tou domácí kosmetikou mi povídej. Jsem nezkušený začátečník a přesto se nedržím receptů a ingrediencí. Dělám si všechno po svém. Není to špatné, ale přeci jenom to chce ještě hodně trénovat. Mě třeba odličovací voda od Biodermy vůbec nesedla. Nejvíce mi vyhovuje odličovací olej od Saloos. Čočky nenosím tak nemám problémy s mlhou. Teď testuji odličovací mléko a vodu od Avene. Tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajéje, Avene - no, tak ta nesedla zase pro změnu mně - ona totiž vůbec neodličovala, jen šmudlala a taky mi vadila ta parfemace.. Ono je nejlepší dělat si vše po svém, z toho se člověk nejvíc naučí a přijde na hotové zázraky =) navíc má ze sebe o to lepší pocit, když nedělá něco, co už x lidí před ním, ale něco jedinečného ;)

      Vymazat
  16. Ty jsi hotova alchymistka! :)
    Diy krem vypada bezvadne, ale pochybuju, ze ja se k tomu nekdy odhodlam, obecne jsem na diy lina .. kazdopadne ale musim souhlasit s tim bambuckym maslem, ucpava mi jak pory, tak zaroven vysusuje, dabelska to ingredience ( jeho oblibu tim padem nechapu ani trochu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právě, přijde mi to podobné, jako když je všude petrolatum - nehydratuje to, neléčí to, ucpává to póry a přesto to je skoro všeude a stále se najde dost lidí, kteří Tii řeknou, že vazelína je to nejhojivější, co může být =/

      jooo, alchymistka, to jsem já, už odmala =D Hele, Můrko, mně bude plně stačit, když zůstaneš u těch svých "Gerlénů" apod ;) a kdybys chtěla, můžu TI zprostředkovat mal7 sraz s DIY - včera jsem vařila, jsem z toho dost překvapená a poprvé mě pohled na krém rozesmál, tak bych Ti klidně poslala ochutnávku ;)

      Vymazat
  17. Se přiznám, že už se v tom začínám trošku ztrácet..jak si tedy teď po čase a nových zkušenostech u tebe stojí hřebíček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé, jak js přišla na hřebíček? ten jsem používala naposled skoro před rokem. Teda, mám ho ještě v ledničce, ale je na nic. Jestli se ptáš na účinky, tak s klidným svědomím můžu říct, že mě nikdy žádná z Hadkových ať už tonik, nebo pleťových vod nikdy nic neudělala - žádné účinky, ani špatné ani dobré, prostě jako normální obyčejná ovoněná voda, ktrá zrovna v případě silného hřebíčku byla už přes čáru =)

      Vymazat
    2. Ok, to potvrzuje i mojí zkušenost;-) Hele a co řebříčkový olej? Ten ještě budeš používat, když si zavrhla krémy?

      Vymazat
    3. No jasně, olejíky a séra si nenechám ujít, už mám v hledáčku 3 =D ten řebříček je super, o tom není ani potřeba se rozhodovat ;)

      Vymazat
  18. Máš můj obdiv za to, že máš odhodlání pustit se do vlastní výroby. Jak už psal někdo výš, asi máš vážně alchymistický gen:)
    Já jsem za tebou v tomhle ohledu hodně pozadu, ale že jsem taky čočkařka, nemůžu si odpustit radu: čočky si prosím vyndavej před odličováním, jinak se ti na ně stejně dostane kdejakej sajrajt. O pleť se staráš krásně, ale oči jsou mnohem citlivější a důležitější. Z představy odličování přes čočky mi úplně běhá mráz po zádech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nooo, děkuji za pochvalu i za radu =) jednou uvidíte mé "vodvoka" kuchařské umění ve fotoreportži =D
      jo, k těm čočkám, je docela problém - u mě - si je vyndat, aniž bych je upatlala buď od rozpouštějících se stínů, gelové rozmazané linky, černé horní waterlie, nebo vrstev řasenky. Mám docela malá očka a vždycky při vyndávání přes namalování jsem čočku odrala přes řasy až po tu linku to teda už vůbec nešlo dolů, když jsou voděodolné =/ jo a ještě jedna vsuvka k čočkám - nevím, kolik máš dioptrií, ale já s těmi svými jogurtovkami nevidím na 20 cm a při představě, že se odličuju poslepu nakloněná na půl metru k zrcadlu přes polici a umyvadlo zas běhá mráz po zádech mně. Jo a taky jsem čuně, čočky nosím od rána od probuzení až do noci, než jdu spát, ale odličuju se hend, jak dorazím kolem šesté domů. Vyndat si tedy ččky před odmalováním, můžu jít rovnou spát =D

      Vymazat
    2. Hmmm, tak to by pak chtělo na doma brýle... který já osobně na nose (po letech nošení) nesnesu ani půl hodiny. Já tolik dioptrií nemám, podoma můžu klidně fungovat bez optiky, i pro snídani bych bez ní vyrazila, ačkoli bych po obchodě určitě bloumala dýl než obvykle:) Tak ti přeju, ať ti tvůj systém dál funguje. A světlík to jistí;)

      Vymazat
    3. =D noo, brýle samozřejmě mám, vždyť jsem slepá jak patrona už od 13.. jen se s nimi docela blbě odličujou oči =D

      Vymazat
  19. Sice pozdě ale přece :-), takže baba to vidí asi tak: krém hydratuje dobře, jsem unešená naprosto z té konzistence...A máš pravdu, že se všude rve bambucké a pak je to mastné, ale zas já na to nemůžu říct ani ň, já to bambucké mám ráda, ale musí být v rozumném poměru, páč nesnesu, když se lesknu a pak ke konci dne jsem stejně dehydrovaná, což bambucké v klidu udělá,že. Řekla bych že Tvůj zázrak je fakt zázrak, protože jednoznačně zklidňuje pleť, takže jeho určení je stopro na citlivou pleť, rvu ho na T-zonu a fakt dobrý, ale já mám strašně suché tváře a kolem nosu od nepřetržitého smrkání a tam se fakt nezavděčí skoro nic - bohužel jsem došla tak daleko, že kradu dceři krém na extra suchou pleť Alverde (ale jen lokálně)....
    Hele Zlatíčko, prosím můžeš mi prozradit, kde kupuješ mandlové máslíčko, už to mi zní jako mana nebeská, páč miluju mandlový olej, a jestli to jen z půlky voní jako olej - mňáááám a k tomu zakousnout i jádra rovnou :-D.....to fakt potřebuju, prosííííím
    Jinak jsem ráda,že máta funguje :-), mě došla už každá voda doma, tak vařím levandulovou domácí...a dobrý, jen je prostě nevýhoda, že dlouho nevydrží, ale kupodivu dá i čtyry dny a když tam hvízdu levanduli esenci, tak mňám...ovšem s tím bych u Tebe neuspěla, že, ale myslím, že takto se dá uvařit i mátová voda a la čaj a bez alkáče (ale zas jako tu becherovku tam kápnout můžeš - aspoň to dýl vydrží haha)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, tak "babo" to jsem ráda, příště Ti udělám klidně i hydratačnější variantu, mně stačila i na zimu a pod nos během rýmy tahle, ale přece jen máš křehčí ple´t ;)

      Ad mandlové máslíčko.. kupuju ho na ekokoze, ale netěš se, nevoní skoro nijak, dokonce mi přijde, že voní jak bambuc - prostě nijak, jen tak mazavě.. a kdybys chtěla dělat objednávku, nechceš se psojit? Já už taky potřebuju dokoupuit pár věcí,a le bojím se snydromu jednoho kusu a to by pak dopadlo a to si teď nemůžu dovolit =/

      nenem, na to by bylo becherovky škoda.. je fakt, že bych doma zkusila spíš nějakou rozmarýnovou levandulovou. Já si na tu levanduli, jak je v tom zázraku, docela zvykla, ale musím ji naředit něčím ostřejčším, aby tak sladce nečpěla =)

      Vymazat
    2. no teď se střežím objednávat, ale až budu mít roupy dám okamžitě vědět, neboj!
      Hm tak máslo nevoní, no neva, stejně ho jednou prubnu, ale měla bych uvažovat hernajs ekonomicky a spotřebovat ten bambuc....:-)
      Ty jo a Tobě fakt levandule voní sladce??? Kolik nosánků tolik vůní, na mě je teda ostrá, ale já ji můžu hodně :-), rozmarýn je fajn, ale třeba zkus i tymián, kdybych nebyla sůša jdu do toho, to pak bude vůně jak z Toskánska a vrazit tam bergamot haha, tak už je to lahoda :-)

      Vymazat
    3. No, ale Rozmarýnová má tendenci budit, enregizuje, na ráno ideální - nepotřebuju s epo ránu cítit jako u moře, když vylezu na jižní spojku a hodinu pojedu do práce =D

      Vymazat
    4. Ale závidím Ti to bambuc, já si ho totiž koupila docela dost do zásoby a teď nějak nevím, co s tím. TO samé kokosák - mám ho přes kilo!!!! a já ho nemůžu ani na tělo a už vůbec na pleť

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...