pondělí 2. prosince 2013

Mitsuuko alias Ježíšek | Vánoční GA

 
Už se to blíží.. Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady.. Lalala lalala! Já vím, shon je všude, plašení kvůli financím, dárkům, chybějícímu času, otevíracím dobám, výším poštovného, České poště, naštvaným lidem, atd. Ale co, vždyť to je tu vlastně pořád. Proč si neužít trochu té sváteční pohody? Mám pro vás takový malý "obchod" - miluju dávání dárků, kdo je tedy zase rád dostává, šup sem.

Automaticky mi naskočily blogo-dárky do vánočního seznamu. Fakt, myslím na váš už od začátku, baby.. =) Nejen, že se vás tu sešlo už přes dvě stě, ale navíc se s většinou pravidelných komentátorek znám už osobně a s jinými zase udržujeme pravidelný čilý podčlánkový ruch. ;) Nevidím tedy jediný důvod, proč nenadělit něco i vám, když jste součástí mého života už téměř 8 měsíců (a sakra! to mi došlo až teď při pohledu na prsty!) a to poměrně intenzivně.
 
Původně jsem chtěla vyhlásit od 1. prosince adventní blogo-kalendář, ale protože jsem celou neděli strávila zdobením bytu a na blog jsem se dostala až v noci, koukala jsem, že mě většina blogerek předběhla a po zdravé úvaze, že asi fakt nestihnu každý den psát jeden článek a kdyby jo, bylo by to na úkor těch normálních, tak jsem od toho upustila. Proto vám sem dám jen takovou malou vějičku, která měla být první z 24dílné série - jak měl seriál vlastně odstartovat ;)
 
Vlevo: "náplň", vpravo "naplněno";)
 
V poslední době jsem dostala spoustu dárkových a swapovacích balíčků, ale o těch v samostatném článku, byla by škoda je zkrouhnout jednou větou. A protože to byly úžasné skvosty, dala jsem je všechny dohromady a plánuju je každý testovat v podobě adventního kalendáře. No, je to hodně podobné, jako dát sama sobě Ladybox - vy si to koupíte/obstaráte (dostanete =), ale obsah je pak překvapením, jen na rozdíl o LB milým. A co jsem koukala, tak ty našedlé laky a samé rtěnky, nebo řasenky Clinique a Hypnose budu zkoušet fakt s nadšením. Mám co dělat, abych neotvírala dopředu!! =D
 
A teď už zpátky ke GA.. Mám pro vás připravené dva dárečky. Nekecala jsem, když jsem v nějaké předchozí GA prokecla, že jeden syslím už od června. Doufám, že vám udělá radost, protože jsem ho plánovala jako hlavní třešničku na zakončení roku 2013. Takže.. jedná se o kapesní minižehličku na vlásky..
 
Jedná se o kapesní žehličku na vlásky v podobě čupr šelmího provedení ;) Pro cestovatelky: má to redukci jak na evropskou, tak na 3zubou přípojku
 
Druhý je sada od Biothermu a stejně jako moje milované BB nádherně voní..
 
 
 
Co tedy udělat?
 
  1. Sledujte mě přes GFC a pokud jste tak ještě neudělaly, jukněte na moje FB stránky, kam házím docela dost info a poslední dobou kvůli nedostatku času i info, které na blogu nenajdete kvůli úspoře času ("lajk" je čistě jen na vás). Dárečky zasílám po ČR i na Slovensko.
  2. Ceny jsou dvě a rozdělím je podle povahy dvou vylosovaných odpovědí. Takže by bylo fajn, kdybyste mi napsaly, na co byste každou věc využily, nebo proč ji chcete vyzkoušet.
  3. Zkuste mi popsat vaši vánoční "specialitu". Ať už Vánoce slavíte rády, nebo nerady, určitě máte něco, čím jsou zrovna vaše Vánoce speciální  a mě to zajímá. (v nějakém rozhovoru jsem četla, že nějaká rodina umělců má tradici "vypouštění rybích prstů do Vltavy" ;) - tak tak to přesně myslím ;)
  4. Nepište mi na sebe maily, hlídejte článek na FB, nebo tady na blogu, kde budu o výhře informovat (mně se taky poslední dobou zavaluje spamová schránka a vsadím se, že po tom zrovna netoužíte).
  5. Na komenty budu i klasicky odpovídat, jako na všechny pod ostatními články, proto si klidně hoďte sledování, nebo se sem občas jukněte ;)
  6. GA bude ukončena ve středu 11. prosince v 23:59:59, ať vám to 100% dorazí ještě do Vánoc
 
 
Jsem ráda, že vás tu mám, že se od vás učím, že jsem se díky vám naučila víc komunikovat s lidmi (hlavně napřímo!! - to bych do sebe, do klasického introuše specifikovaného eMkou zde, nikdy neřekla =D), že to vypadá, že se tu sešla perfektní skupinka, která se nehašteří, nenaváží do ostatních, ráda diskutuje, doplňuje atd.. Prostě jsem ráda, že jsem vás všechny poznala, jste správné baby!  ;)
 
Nemohla jsem si odpustit. pamatujete, jak jsem vám na FB házela ty reklamní letáky do KIK? No, tak tohle 2m osvětlené vrbové proutí je od nich za dvě kilča a je to ta nejhezčí ozdoba domácnosti, kterou jsem kdy měla =)
 
A teď si dáme pár mých zamilovaných vánočních.. "So this is Christmas.." a  "Have yourself a merry little Christmas, let your heart be light.." už jste tam? Právě jste se totiž ocitly u mě doma u stromečku ;) Já totiž letos budu mít poprvé Vánoce "bez peněz". Jako jo, nic není tak horké, jak to vypadá a nějaké nakonec budou, ale  rozhodly jsme se, že zkusíme v rámci rodiny Vánoce po staru - dárky ano, ale nebude to na nich vystavěné. Budeme hrát hry, jíst a pít a společně vařit. Je fakt, že tohle jsme dělali i předtím, ale nebylo to cílem. Co si budem nalhávat, nejvíc se všichni těšili na to, až jejich dárky budou otevírány a opěvovány. Tentokrát to zkusíme prožít víc aktivně. =)




Máte Vánoce spíš o dárcích, nebo o zážitcích?




P.S.: Užijte si to a nestresujte se =)

Chudák pes, on se mnou prostě "trpí"! =D
 

86 komentářů:

  1. Líbí se mi žehlička, jelikož jsem ještě nic takového neviděla. Chtěla bych ji vyzkoušet, jelikož žádnou žehličku na vlasy nevlastním a konečně bych měla pořádně rovné vlasy.
    Žádná vánoční specialita mě nenapadá, jen že jíme až po východu první hvězdy, ale to je asi normální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a pro mě to třeba není normální, my zasedáme ke stolu dost nepravidelně podle toho, jak se stihne navařit, nazdobit, zabalit dárky, vykoupat, obléct... jednou jsme takhle zasedaly až ve dvě ráno =D

      Vymazat
  2. Tak obě výhry jsou lákavé,ale jelikož se poslední dobou více soustředím na kosmetiku přírodní nebo teď experimentuji s DIY kosmetikou líbila by se mi víc kapesní - cestovní žehlička :)
    Ten článek jsem také četla, myslím v Marianne :) No my máme asi malou tradici od té doby co máme s přítelem pejska, dostává totiž na Vánoce svůj big dárek v podobě velkéh plyšáka, kterého postivě balíme do vánočního balícího papíru a ten malej dábel už je zvyklý že pod stromkem něco také najde, takže to co nastane když objeví svůj dárek je ta nejkomičtější situace vánoc, to jsou hotové běsy jak si dárek sám vybaluje lítá papár všemi směry a ta nehraná radost je úžasná :))))) To se směje celá rodina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Marianne to byla, ale nevzpomenu si na jména pánů =) Tak to je krásný. Mates je taky jako u vytržení. Když byl ještě štěně cca 9týdenní, zažil první Vánoce a ten rok jsem nerozbalila jediný dárek - všechno zvládnul za mě a měla jsem co dělat, aby je rovnou neodkrágloval, takže jsem je schovala a vytáhla až na jaře, kdy pobral trochu rozumu a vypadaly mu mléčné zuby! =D

      A nezkoušeli jste třeba ten bo4pet? já jsme ho letos pesanům koupila a už se těším, jak budou vizitýrovat po obsahu krabice a vybalovat a co si nakonec každý vytáhne jako první - nejlákavější! =D

      Vymazat
    2. Tak o tom slyším poprvé :) No upřímně máme dost specifického mazlíka, co se týče jídla nesednou mu věci s lososem a cukrem, ublinkává nebo průjem. Takže když mlsky tak 100% masíčko sušené , nic jiného - p.s. mají super akci v pet centrech pokud máš jejich kartu, nyní mají za dvacku celý sáček toho nej sušeného masíčka, normálěn stojí 80. :) A co se týče hraček máme také vysoké nároky - rozcupuje všecko do pár minut!!! Takže mi už jeidně z tvrdé gumy a provazy, to chvilinku vydrží. Plyšáky u Ikea, nemají očíčka - nehrozí udušení , jsou levnější a pak už jen zašívám a zašívám. To zanmená že původně medvěd za chvilu nemá ruku, pak nohu, pak už je celý digitální a pak už se to ani nedá zašít tak jde chudák do koše a tak pořád dokola :))))

      Vymazat
    3. joooo, Matýsek dostal k narozeninám z IKEA toho chřestýše - bohužel to jednu pevnou část mělo - to chřestidlo, takže za chvilku chodil Mates po bytě s polootevřenou hubou a chřestil =D

      Po problémech se slinivkou a žlučníkem předešlého pejska už taky nedávám žádné mlsky, jen ty "bio", takže sušené maso, maximálné hovězí kost ;) a ty kuopuju na spokojeném psovi - mám tam ještě 10 % slevu a pytlík sušeného mě vyjde na pár šupů - na mňamky se tam jukni, jsou dobré a cenově výhodné..

      Vymazat
  3. Nechce se mi věřit, že už osm měsíců?! Já bych užila asi víc Biotherm, je to značka, na kterou jsem velice zvědavá a mám ji i na svém "wishlistu". A vánoční specialita? Odpoledne na Štědrý den obcházíme hřbitovy, kde jsou pohřbení moji prarodiče a pak čekáme, jestli se ten zbývající živý děda náhodou neudáví u večeře kapří kostí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky ne, jsem to počítala jen tak pro srandu a když jsem se přehoupla na druhou ruku, nevěřila jsem vlastním očím ani prstům! =D
      Ty hřbitovní procháázky jsou krásná tradice, teda, doufám, že váš děda ještě dlouho bude kosti dávat! ;) My máme hřbitov s babičkou a dědečkem až v Brně, takže jezdíme za našimi pejsky na Říp a spojujeme to s procházkou s našimi nynějšími pejsky =)

      Vymazat
  4. A hele, hele! Já sem po dlouhé době zavítám, a zrovna se něco rozdává! :)
    A já bych zase podle Tvých článků za nic nevěřila, že jsi typickej introuš… :)
    Mně též zaujala především žehlička a to protože:
    - Mé vlasy v tomto počasí nedělají to, co chci já, ale to, co chce mlha a na to já odmítám přistoupit.
    - Už delší dobu si říkám, že žehlička by to mohla vyžehlit, ale stále se nemám k tomu, abych si nějakou pořídila.
    - A cestovní balení – to by bylo přesně něco pro mě, abych byla krásná a neodolatelná i na všech koncertech a na cestách.
    Vánoční specialitu máme jednu pravidelnou: nemáme tradičního českého kapra, ale vánoční švýcarské fondue. :)
    Loni jsme zase pozvali na Štědrý večer kamarády, kteří by jinak byli sami, a bylo to moc fajn.
    A letos budeme mít Vánoce úplně echt netradiční, protože máme doma dvě měsíční štěňata, takže o pestrý program rozhodně nebude nouze.
    Mail: lucihani(at)gmail.com
    Přeji Ti pohodový advent!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to je mi náhodička, že..!! =D ;)
      Ale já jsem fakt introuš, ale to je tak asi u každého - jakmile najde vhodnou formu dorozumívání, cítí se pak jak ryba ve vodě =)

      Ooo, fondue, tě pic.. Já sice to sýrové fakt nemám ráda - závan sladkého sýra s vínem mě nijak nenadchává, spíš mi to hodně připomíná vůni pražského metra na stanici Můstek =D ale fondue děláme masové v bujónu (ne v oleji) a jsou taky príma, jen ten hlad než člověk zasytí, než se to uvaří =D My zas na Štědrý den pokaždé vymýšlíme nový slavnostní předkrm.. kdyby Tě něco napadlo, hoď tipy ;)

      Ad štěňata, koukni na můj koment výše a bacha, připrav se, že letos si nebude rozbalovat dárky vy, ale máte na to pomocníky! =D

      S tím pozváním kamarádů e to prííma, zvlášť když si lidé sednou. my letos právě taky zveme kamarádku, která by jinak na Vánoce byla sama, tak už se těším, jaké to bude =)

      I Tobě krásné Vánoce, Luci ;)

      Vymazat
  5. Ja by som chcela žehličku pretože mám strašne nepodajne vlasy a veľmi mi pasuje ked ich mám vyžehlené :D ale chyba je v tom že žehličku nemám :D a veľmi by ma potešila výhra :) A naša rodina má takú tradíciu že po štedrovečernej večeri si všetci sadneme pod stromček a pozeráme darčeky ;) potom ešte dlho sedíme takto v kruhu až dokým niesme unavený a nejdeme spať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju rozbalování dárků. Možná proto si jich dáváme tolik (i malých drobností a každou balíme zvlášť -a by i darujícím i obdarovávaným co nejdýl vydrželo kochání ;)

      Vymazat
  6. Hezký advent i Tobě, mě tohle moc nebere, řeším jen Štědrý den (slavím u přítele klasicky večeře-dárky-posezení-spát, doma neslavíme vůbec) a tím mám Vánoce odbyté...:-) Žehličku mám taky, ale redukci jsem si ještě nekoupila, lemra:D a to ji mám už skoro rok, grrr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já si říkala, když žehlička dorazila, co já k urňa budu dělat s žehličkou na neevropské zásuvky? A hle, stačí nožík, nebo malý šroubovák a je z toho normální šňůra - docela praktické, škoda, že si nežehlím vlasy =D
      Ale to je hezký Štědrý večer, zvlˇášť když to slavíte s přítelem a je vám fajn ;)
      Krásné Vánoce ;)

      Vymazat
  7. Juj, mně se líbí ta žehlička, ta je srandovní!:D Ne že bych si vlasy bůhvíjak často žehlila, spíš je nechávám žít, ale třeba na natočení vlasů musí bejt děsně šikovná, jak je maličká. No strašně se mi líbí, prcek.

    Já mám Vánoce o dárcích, ale ne o těch svých, spíše o těch pro ostatní, vymýšlím strašnou dobu, pracně sháním, pracně balím, tohle na Vánocích miluju. A taky to mám dost o věcech kolem Vánoc - hudba, knížky, filmy, pečení cukroví s maminou... No, vlastně to mám tak půl napůl:D

    Specialitka... Držím půst. Poctivě celej den, než se přežeru bramborovým salátem, a zlatý prasátko nikde. Tak jsem si letos koupila jedno pozlacený ze zootu na krk, aspoň. Každopádně půst držím každý pondělí (jóga jóga jóga), takže to zas taková vánoční specialita není. Ale jsem ujetá na vánoční šperky, sponky se Santou, prstýnek se sněhulákem, vánoční koule v uších, to je moje!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju vánoční naušnice!! Doma mám jedny vlastnoručně vyrobené sněhuláky , ale jsou tak těžké, že do hodiny mě bolí hlava až na zádech =D

      S tím půstem Tě obdivuju, já tohle praktikuju vp odstatě denně, jen občas něco zobnu, zdravě to moc není, ale mám teď nějaké období nechutenství, tak se prostě řídím tím, na co mám(nemám) chuť..

      A pečení s mamčou miluju. je fakt, že ona si to rozhodně neužívá tolik jako já, páč jí to děsně nebaví, ale většinou si u toho hezky popovídáme, popijeme vínko, pokoukáme na pohádky a zavoníme celý byt =)

      A to prasátko jsem u Tebe viděla a je krásné - výborný kauf ;) a ten prstýnek se sněhulákem tiše závidím =)

      PS: a ještě jednou moc děkuji za krásné dárečky, je vidět, že si Vánoce užíváš ;)

      Vymazat
    2. Ha, tak to doufám, že Tě to Vánoc uvidím, máš u mě pár vánočních náušnic, který Ti hlavu neutrhnou;)

      Já to mám naopak, půst jednou týdně vydržím a zbytek týdne musím zobat pořád, sice nesním velkou porci, to je mi pak blbě, ale nějaký semínka nebo oříšky aspoň musím mít furt u sebe.

      Vánoce rulezzzz! (Nebo tak nějak se to dneska píše:))

      Vymazat
    3. Jééé, no to se musíme vidět =) A kdy odjíždíš na prázdniny domů?

      Tak já to mám s tím zobáním naprosto stejně. Dokonce když něco nesním, tak začnu být nejen mrzutá,ale je mi hned zima a zle, takže asi budu mít nějakou lehčí formu, teď nevím čeho, takže s sebou pro všechny případy i na procházky se psem beru aspoň müsli tyčinku, nebo kus čokolády. Jo a hrozně mě učarovaly ty mini balení od Mix it - koupila jsem si ten jejich zkušební tubus s asi 5 balíčky všeho možného a jsem z toho naprosto unešená!

      Vymazat
  8. Na mé rovné vlasy žehlička...to by byl úlet. Tak možná spíš Biotherm aneb zase něco nového. Na Vánoce oběhnu celou velkou rodinu a s každým poklábosím, pak šup uvařit večeři, pohádka, povinná zdravotní procházka a doma naskládat dárečky na vyvýšené místo, kde je hned ráno uvidím a budu mít zase obrovskou radost. Jinak taková opravdu tradice od mala je chodit s lžičkou na bramborový salát celý den (kdepak na mě se zlatým prasátkem) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tuhle tradici asi kromě Bee dodržujeme všichni =D já miluju ochutnávání bramborového salátu, prakticky už od večera předešlého dne. Proto ho loni mamina udělala do dvou 5litrových mís a nějak to nevychytala a ještě na jaře jsme v ledničce nacházely malé mističky se zastrkaným salátem =D

      Vymazat
  9. No teda, ceny jsou nádherné, ani upřímně nevím, která je hezčí :( Žehlička by se hodila, ale Biotherm už mám dlouho na svém seznamu vysněných věcí. :) Achjoo. :D
    Jinak my obecně moc Vánoce neslavíme. Dárky moc neprožíváme, jsme zastánci názoru, že co člověk potřebuje, přes rok si koupí a netřeba drahých dárků. :) S přítelem si ani na Štědrý den dárky nedáváme, spíš tak nějak v průběhu roku - prostě jen tak, něco mě cvrkne do nosu a překvapím ho. :) Někomu to občas přijde zvláštní, ale nám to tak všem vyhovuje, hold každý si musí najít to svoje. :) Ale to kouzlo Vánoc je nepopsatelné, hlavně zbožňuju, když můžu na Štědrý den brzo vstát a zaběhat si - to už je takový rituál. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakryš, ty to máš úplně jinak než já a přitom stejně cítíš kouzlo Vánoc =D vánoční běh, to je hezký, asi to zavedu taky, Matýsek bude u vytržení =D Letos bude u nás poprvé i mamčina psa - matýskova kámoška, takže myslím, že jak lidi, tak psi se tam fakt vyřádí =D

      Vymazat
  10. žehlička je strašně roztomilá, ale asi bych ji tolik nevyužila, mám velkou a vytáhnu ji párkrát do roka... ale ta Biotherm sada se mi líbí, nic jsem od nich ještě nikdy neměla, tak mě láká je vyzkoušet :)
    na Vánoce nic speciálního neprovádíme, až na to, že pořád, i ve 24 vyžaduju, aby šla mamka po večeři otevřít do obýváku okno, aby mohl Ježíšek dovnitř, a pak musí zazvonit na zvoneček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chacha! ježiš, to by byl průser, kdyby ho zapomněla otevřít! =D to my zase zvoníme a pouštíme koledy, panečku, já už se tak těším.. a s těmito komenty už mám Vánoce skoro teď ;)

      Vymazat
  11. máme špeciálnu tradíciu.na štedrý deň musí byť niekto chorý.k večeri sa dostaví v župane,pyžame s bledou tvárou a lesklými očami.fotky zo sviatkov sú rok od roka lepšie:-)
    oba darčeky sú fajn,je mi jedno ktorý vyhrám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA! tak tuhle tradici znám, sama jsme ji držela docela dlouho =D nebylo to moc příjemné - jídlo nechutnalo, hlava bolela ze světýlek, vůní a hlasitých pohádek, dárky jsem zaspala a nemohla si ani připít.. =/ Snad se vám letos nemoc vyhne, baštěte vitamínky ;)

      Vymazat
  12. Pořád koukám na bloglovin kdy bude článek o další ajurvédské kosmetice a ona vánoční GA, no nebudu nic nalhávat trochu zklamání :D Hodila by se mi žehlička, jelikož žádnou nevlastním a už tak rok se přemlouvám, že si musím nějakou koupit alespoň na "slavnostní" příležitosti. Na Vánoce neřeším dárky, ale spíš dobré jídlo a návštěvy rodiny a známých a když je možnost ráda jezdím na štědrodenní vyjíždku na koni :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vánoční kůň tu ještě nebyl, držíš prim. Hned si Tě představuju jako Libušku na Juráškovi z Popelky ;) Tak zklamání, jo???!!!! =D no dobrá, si budu pamatovat. Jsme právě přemýšlela, co si vyberu z nafocených podkladů na další článek - bude to tedy ajurvéda ; )

      Vymazat
  13. Ta Biotherm sada vypadá dobře, konkrétně bych ji věnovala mamce, protože se sama odbývá a přitom si zaslouží skvělou péči (ale možná bych ji nejdřív sama otestovala, co kdyby se náhodou ukázalo, že je pro mě jako stvořená;)).
    No a naše vánoční zvyky, těch by bylo! Nejradši mám asi vánoční procházku Prahou v prvním sněhu, vše vypadá vánočně a svařák tomu jen pomůže. Taky jsme s přítelem zavedli společné pečení netradiční perníkové chaloupky, na kterou lepíme lentilky, cukrové kuličky a na stěny chaloupky malujeme kočky. Nevím proč, ale takhle to je pokaždé. :D No a rituál, který mám od dětství - na štědrý den si vždycky čtu vánoční kapitolu z mé oblíbené knížky z dětství, protože mi navodí skvělou atmosféru a v duchu se přenesu hodně let zpátky (na Mikuláše zas čtu mikulášskou kapitolu). Vypadá to, že jsme celkem přízemní rodina, žádné vypouštění prstů do Vltavy nebo tak se u nás nekoná. :D
    Mám hodně práce a hlavně učení, a zpříjemňuju si ho vánočním čajem a sem tam si pustím nějakou koledu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A takové Vánoce jsou právě ty nejhezčí ;) my se taky netrmácíme s filé k Vltavě ;) =D

      Vymazat
  14. Super dárečky! :) Advent mám moc ráda, jsem natěšená a celá ve Vánocích, užívám si atmosféru a přemýšlím o věcech, které mě během roku jinak jen míjejí. Oba dárečky bych si nechala (snad to nezní nějak sobecky), určitě bych je využila a moc se mi líbí, cestovní žehlička je bezva vychytávka a rovněž voňavou sadu od Biothermu bych velice ráda okusila :). Naše Vánoce jsou, řekla bych, vždy poměrně tradiční, kromě netradičního zmatku, shonu a parádního blázince, kdy jsme večer rádi, že si konečně sedneme, můžeme se najíst a svalit se s dárečky k televizi. Letos budu poprvé slavit své vlastní Vánoce sama s přítelem, tak to bude něco nového a vůbec netuším, jaké tradice a novoty se vyklubou, rozhodně ale zapojíme do vánočních oslav i našeho králíka Karla. Jsem hodně zvědavá s těším se. :) Přeji všem krásné a pohodové Vánoce, ať si je každý užije podle svých vysněných představ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to vám přeju krásné první Vánoce s přítelem a ušákem Karlem ;) =D Tak to jsem taky zvědavá, jestli třeba za rok (jestli blog a vše kolem dá) budeš popisovat už vaše první zajeté tradice ;)
      Na ten klid u pohádek a voňavého bytu a plného stolu neustále doplňovaného cukrovím se už taky moc těším.. Krásné Vánoce ;)

      Vymazat
  15. MIlá eM, to jsou opravdu krásné dárečky! Co se týče jednotlivých balíčků a dárečků, tak využila určitě oba :-) Jsem totiž od přírody kudrnatá ovečka a vlasy želím po každém umytí. Doma ale svoji favoritku mám, takže by se mi asi více hodila druhá cenu, kterou bych dokázala beze zbytku zužitkovat :-)
    Co se týče našich svátků, tak od té doby, co je slavím s přítelem a ne doma, jsou pro mě Vánoce daleko klidnější. Co se týče našich tradic, tak kromě těch klasických se u nás ráno vždycky vaří kakao do pelíšku - a to pro mě ke svátku. A kolem oběda, abychom neměli hlad, tak chodíme krmit kačeny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, teď jsem se lekla, že sis spletla blogy - eM z eMs everyday life =D

      Krmení zvířátek je vždyckykrásná tradice. Hrozně s emi líbí, že na Dívčích hradech chodí lidé dávat ke stromům a pařezům ovoce, seno a zeleninu pro lesňátka.. =) a sváteční kakao.. ty jsi Eva? Jako moje mamča.. s Vámi je to pěkně zapeklitý, vždycky si musím syslit o jeden dárek navíc - k svátku! =D

      Vymazat
  16. Tvůj adventní kalendář je nádherný, nejlepší, co jsem kdy viděla:)
    Ceny jsou moc krásné a mně by se asi líbila ta druhá, na žehlení mě moc neužije. Já se těším na Vánoce, protože teď prvním rokem bydlím s přítelem v Brně, ale na Vánoce pojedu k našim do Karviné, takže to bude super:) Jinak moje tradice je už druhým rokem dávat ručně dělané a jedlé dárky, protože ty zaručeně udělají vždy největší radost.
    Užij si krásný advent a ještě krásnější Vánoce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, tak to bych brala být Tvým obdarovaným ;) =D a s přítelem budete taky slavit - před nebo po rodinné oslavě? My jsme to s O. vyřešili jednoduše a jsme u nás - mamča by byla jinak sama a jeho rodiče mají zase kolem sebe velkou rodinu, takže tam budeme přejíždět dva dny po =)
      Měj krásné Vánoce ;)

      Vymazat
  17. My doma Vánoce bohužel neslavíme, i když nějaké menší dárečky si vždy předáme :) Letos budu na svátky u přítele a moc se na to těším, hrozně mě baví vánoční atmosféra, vůně, teplo v krbu a komorní prostředí s lidmi, se kterými je mi dobře. Žádný speciální zvyk doma nemáme, u přítele taktéž ne. Předpokládám, že průběh bude stejný jako loni: přecpání-dárečky-pokec-přecpání-pohádka-přecpání-postel :D
    Láká mě více Biotherm, žehličky mám doma dvě a naposled (=cca před dvěma lety) jsem ji použila ne jako žehličku, ale kulmu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi jako já, mám doma taky žehličku - velkou- a použila jsem ji naposled mám dojem na vyžehlení košile do práce =D

      ale to máte hezký program, to už je tradiční ;) přesně na tenhle program se taky těším =)

      Vymazat
  18. Na Tvojom blogu sa uz trošku prehrabujem , objavila som ´Ťa len pred pár dňami a lebedím si u teba ako u dobrej kamošky, už len kávičku k tomu (s mliekom, bez cukru prosím) :)
    Píšeš veľmi pútavo a sviežo, takže palec hore :)
    No a samozrejme, super hafan :)
    Ak by som si mala vybrať z darčekov (ale stačí aj ta káva!), tak Biotherm by u mňa víťazil, kedže s touto značkou nemám skúsenosť.
    No a čo sa Vianoc a zvykov týka, tak u nás sa rodina ráno 24.12. poháda, aby sa potom mohla večer udobrovať :) A taktiež hlava rodiny maže všetkým ostatným čelo medom , do tvaru malého krížika, ako symbol ochrany po celý nasledujúci rok :) Prajem krásny December.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je prima, mléko si rozdělíme a cukr aspoň zbyde na mě - kafe hrozně sladím =D to jsem ráda, že to tu na Tebe tak působí, to se tu cítíš, jako já s vašimi komenty ;)
      To je krásný zvyk, takový poetický, ten vůbec neznám =) a to hádání, jsme moc ráda, že od té doby, co se mamča rozešla s otčímem už je klid a stromeček si zdobím po svém, mamča si dělá kapra a pije po svém a je nám všem fajn ;)

      Krásné Vánoce i Tobě =)

      Vymazat
  19. Sleduji a velmi ráda i na facebooku. Vždy se z tvých článků dozvím něco důležitého, co jsem ještě nevěděla :)
    Žehličku bohužel nevyužiji na nic. Mám od přírody rovné vlasy, které se mi ani trochu nevlní :( Sada od Biothermu mě láká, jelikož jsem ji zatím ještě nevyzkoušela. Což mi přijde jako vážný nedostatek, páč jsem četla všude jen kladné ohlasy.

    Já na Vánoce nikdy moc nebyla. V podstatě jsem je začala slavit až loni. Takže žádnou specialitu nemám, ale mohla bych něco vymyslet. Rozhodně by to bylo zpestření. Ale mě bohatě stačí to, že budu s těmi, které mám ráda. Letos bych si přála na Štědrý den sníh. Taková krásná večerní procházka na Štědrý den hmmm tomu říkám to pravé kouzlo Vánoc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sníh miluju! A teda, vyhlížím už od listopadu a furt nic.. tak snad nám nasněží.. takové kouzlo bych si taky přála =)
      Tak šup do budování vánočních tradic, my se jim pak po Vánocích během průběhu roku s radostí smějeme, co jsme zas vyvedli =D

      Vymazat
  20. Uaaau to je paradna Giveaway! Vybrala by som si Biotherm, nic som od nich nemala a moja kozmeticka polica v kupelni sa este len malo prehyba od zataze :))
    Na Vianoce robim najspecialnejsie asi..oslavu narodenin :D Vzdy sa tesim na tortu od mamky. A neznasam Tri orisky pro Popelku (ako cierna ovca rodiny opustam oblast okolo telky)

    Aaaaa keby si sa nudila, pozyvam ta na oplatku na moju Mini Givevejku. Nic mega..ale tak nejak sa zacinat musi :D
    Malá Mikulášska Givevejka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pozvání, jdu na to ;) třeba budu mít další vánoční darček ;)
      Takže Ty ˇjsi Štědrodeňátko? to je super, teda, sice asi ne pro Tebe jako dítě, když jsi měla míň dárků (vidím to na mamče, ta má ten den svátek a vždycky jí jeden dám z těch vánočních =D),ale asi máš celý den o to speciálnější, že? ;)

      Tak přeju krásné Vánoce ;)

      Vymazat
  21. Mates v sobím je boží!! :o))
    Moje tradice je ozdobit stromek už v půlce prosince, protože když jsem byla malá, muselo se to až 24. a já tím děsně trpěla.. přímo na Štědrý den je moje tradice vykulit se z pelechu, na pyžamo natáhnout župan, naložit si salát, k tomu kafe s panákem whisky (jsem prase, vím to), ležet u telky, průběžně přesouvat salát z ledničky do břicha a nedělat vůbec, ale vůbec nic :o))
    A soutěžit bych asi ani neměla, protože žehličku nepotřebuju a kosmetiky mám tuny.. ale tak dobře, přiznávám se ctihodnosti, chtěla bych ten Biotherm.. :o)
    A my jsme rády, že máme Tebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, děkujuuu =)
      A Matýsek by taky děkoval za poklonu,ale nesmím mu říct, že jsem tu fotku dala veřejně na odiv - ještě teď mi ty rohy zazlívá =D
      Takže Ty jsi z těch, které mají stromeček dřív? no, já ho mám sice až tak od odpoledne 244, protože se k tomu dřív nedokopu (a panáků mám v sobě v tu chvíli už aspoň 10 (=D) ale pak je u nás zase až do jara ;)
      Jo, k tomu alkoholu ještě.. jednou mi bylo nějak divně, škrábalo v krku a já se to rozhodla léčit "strašněmochvězdičkovanou" metaxou.. Tak mě to rozparádilo, že jsem v lihovém opojení v sedm večer lítala s kladivem po bytě a přitloukala obrazy na zdi =D

      Vymazat
    2. :o)) no tak co, jsme už velké holky a pít už můžeme! A on někdy je takový průplach mozku vyloženě terapeutický :o))
      Taky máme stromek do jara, protože jsem lemra líná a nechce se mi ho uklízet..
      Se Matýskovi nedivím, že Ti ty rohy zazlívá, takhle si z něj dělat prdel a maskovat ho za něco podobného krávě :D

      Vymazat
    3. Hele, Rudolf není žádná kráva!!! =D nojo, kdyby u toho aspo%n nevypadal tak ztrápeně - on je fakt puvberťák (dle psích let je mu právě 14,5!!! =D) prostě panička trapčí a on to musí přetrpět, protože žije pod mou střechou! =D

      Vymazat
  22. Žehličku jsem nedávno dostala, takže bych víc využila Biotherm, navíc to je pro mě zatím nevyzkoušená značka. Protože v rodině nemáme už malé děti, tak Vánoce nijak neprožíváme, protože s celou rodinou se scházíme poměrně často nejen o Vánocích. Navíc letošní podzim nebyl zrovna nejveselejší, tak už se spíš těším na nový rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak Vám přeju, ať Vánoce máte veselé a klidné a hezké a ať si je užijete ;)

      Vymazat
  23. To je pěkné. :)
    Já ani nevím, co bych využila, asi oboje. Žehličku nemám. Ale asi ani nechci, tak spíš tu sadu. Využila bych ji na co? No na obličej přece... :D
    My jsme strašně nudná rodina. O Vánocích jíme cukroví, rybu, dáváme si dárky. Snad jen hromadné louskání ořechů na cukroví je taková naše tradice s mamkou, kdy louskáme a nadáváme na náš blbý ořech, protože má hrozně prorostlé skořápky. :))
    A jinak mám stejně pořád ráda tu príma atmosféru tady u Tebe, člověk se i v komentářích dozvídá nové věci... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? já jsem taky ráda, vždyť furt říkám, že u mě je půl článku v komentářích ;) tak to máte krásné V8noce.. My je slavíme stejně, až na to, že s mamčou jsme docela praštěné a letos k nám přibyde i mamčin praštěný pes a moje praštěná kámoška, takže chudák O. ten si zažije! =D jsem zvědavá, co vymyslíme.. jednou jsem večeřely až ve dvě ráno, páč se nám dřív nechtělo, jednou jsme zas jely do útulku podarovat zvířátka a jednou skončili na Smíchově v Tescu a to už ani nevím proč =D a asi nejhezčí bylo, když jsem se čerstvě přestěhovaly, neměly jsme nábytek a slavnostní stůl udělaly z žehlícího prkna ;)

      Vymazat
  24. Využila bych sadu od Biothermu, protože jak je na něčem napsáno, že je to hydratační, je to přesně pro mě :) A oční odličovač by se mi taky hodil, momentálně hledám něco, po čem nebudu ještě druhý den plakat, a zvládne to odlíčit i řasenku.
    No a Vánoční specialita není ani tak moje, ale mamčina - o Štědrém dnu v šest večer vytřít podlahy v celém baráku, aby u nás bylo pěkně čisto. Každý rok mě to točí :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to se nedivím.. v té době už normálně lidi večeří (my ne, ale povídá se to =D) a Tvoje mamča vytírá =D ale zase čisto, to by se i u nás šiklo =)
      Jen s tím Biothermem nevím, jak na citlivá očka, ono je to hodně voňavé a pochybuju, že přírodně.. tak uvdíš, třeba budeš mít příležitost vyzkoušet a sedne ;)

      Vymazat
  25. obojí je skvělé, žehlička by se mi hodila na koleje, pač mám ofinu a někdy ráno enom na rychlé doupravení by byla super. druhý balíček bych zase využila jako dárek k vánocům mamce, ještě jsem jí nic nekoupila a jsem docela zoufalá z vymýšlení
    co se týče vánoční speciality, tak snad ani žádnou nemáme, snad jen to, že vždycky obejdeme 3 stromky za večer. Začínáme večeří u prarodičů a jejich vánočním stromkem, pak se všichni přesouváme k nám k vánočnímu stromku a na kafé a pak já s bratrem a rodiči jedem k druhým prarodičům. takže to máme také nabité, ale jelikož bydlíme blízko, tak to takhle všem vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý shon. To já bych asi od rána stresovala - vědět, že musím takhle lítat - nedokážu pomalu vyrazit ani pro nákup, takže bych měla celý den rozbouraný.. Ale to je krásná tradice, vidět se s celou rodinou. My jsme dřív slavívali, že se sešli vlastně 4 rodiny dohromady i s prarodici a všemi dětmi - plný byt až jsme ven skoro lezli oknem =D ale byla to krása..

      Vymazat
  26. Jejda, tá žehlička by sa mi presne hodila, takouto malou sa dajú robiť krásne vlnky, lepšie než tou mojou obludou :) Čo sa týka Vianoc, u nás určite nie sú o darčekoch (jasné, nejaké tie ponožky musia byť), ale o rodine a oddychu. Sme spevavá rodina, zbožňujem, keď si sadneme celá tlupa s gitarou, vytiahneme spevníky a spievame všetko od kolied cez obľúbené české a slovenské hity, až kým nám neodídu hlasy. K tomu samozrejme patrí dobré jedlo a pitie. Už sa teším na tohtoročné pečenie, zdobenie stromčeka, varenie, zemiakový šalát a leňošenie s knihou. Btw, asi som divná a budem v menšine, ale neznášam Popelku a tie otrepané vianočné rozprávky, tiež stupídne americké santaklausovské filmy. Radšej počúvam rádio :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach takt o já právě tyhle šílené filmy miluju =) ale to zpívání s kytarou je paráda. A to spaní - jak vydržíš spat, když má večer přijít Ježíšek??? =D

      Vymazat
  27. Docela dlouho jsem přemýšlela, jaká cena se mi líbí víc a nakonec jsem se rozhodla asi pro Biodermu :) používám řadu Sensibio a už docela dlouho uvažuji, že vyzkouším i další výrobky...mám velmi suchou a velmi citlivou pleť a snesu málo co a podle tvé recenze by mi asi výrobky sedly :) A moje vánoční specialitka? No já jsem ujetá na stromeček - takže jakmile se na konci listopadu objeví k prodeji, tak pro něj hned běžím a o víkendu ozdobím - stromeček pak máme v bytě třeba i 2 měsíce :-D prostě miluju tu vůni a tu atmosféru, kterou ozdobený stromeček v bytě vytváří...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stromeček je nádherná věc - tak krásně voní a dokáže jako jediná věc vybytě navodit nádhernou atmosféru.. ale já ho potřebuju teda až toho 24. jinak by to pro mě už nemělo to kouzlo.. ale zas si ho užívám do jara ;)
      jo a to není Bioderma, ale Biotherm ;)

      Vymazat
  28. Tý jo Matééés, no já se picnu - Mates jako sob, to mě odbouralo, odvařilo - jsem hotová Zlatíčko a to jsem tak chtěla chválit článek, dárečky,ale toho psa miluju :-))....ale Tebe též ty moje introuško....zdraví Tě introuška eM :-))
    Do soutěže se vnucovat nebudu, protože já dostávám od Tebe tak krásné dárky, že to prostě nejde....ale taky si mě odrovnala tím adventním kalendářem s kosmetikou - Ty jo takový super nápad!!!!! že bych si to tak trošku jen soukromě pro sebe okopčila?? Né, fakt je to skvělý nápad a teď jsem pochopila ten pytlíček s čajem - kurňa kdybych ty články měla čas číst v přesném sledu, tak chápu hned, že!!! Já jsem moc ráda, že jsem Tě poznala, jsi skvělá!!!! A Tvoje články taky !-)..páááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, díky eMíííí ;) no jasně, ta časová posloupnost! =D ale pochopilas a to se cení, stejě si myslím, že za to může ten Mates aka Rudolf =D jsi nemohla myslet na nic jinýho =D
      No jasně, máš mé svolení okopčit kalendář ;) A víš co, jako žádný couvání ze soutěže, takovou věc jsem Ti nikdy nedala, takže jsi pěkně komentem zařazená a hotovo a basta! =P

      Vymazat
  29. Velmi pekne si to cele vymyslela s tým adventným kalendarom a darčeky su tiež super , a kedže si vlasy nežehlím tak skor by ma potešila ta kozmetika.
    a čo sa vianoc týka, my ich mame dvakrat -prve 24.decembra klasika u nas doma a druhe 6. januara u babky , ktore su take pohodove ,rozpravkove,so starými zvykmi a na tie sa tešíme najviac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvoje Vánoce? Tak to musí být paráda!! =D a se starými zvyky! no jo, my jsme dřív jezdívali před Vánocemi ještě po skanzenech, takže to tam byla krása a na staré zvyky jsme závistivě koukala, dnes už takového nic není, přinejmenším ne běžně..
      Tak mějte krásné Vánoce, oboje dvoje ;)

      Vymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  31. Pejsek je sladký, zkusím, jestli letos už konečně neuspěju s červenou mašlí na krku mého kocourka..:)
    Dárečky jsou oba skvělé, ale více by se mi líbila sada Biotherm.

    Vánoční specialita?
    Už asi osm let s mamkou, babičkou, tetou, sestřenkou vyrábíme adventní věnce, pro mě u toho začíná vánoční atmosféra. Na Vánoce se vždy sejdem u babičky a s bratrancem a sestřenicí zdobíme stromeček, protože jak říká babička - s dědou by ho tak hezky nenazdobili:D
    Jinak mi na stole nesmí chybět peníčky, pekly jsme je s mamkou, co si pamatuju a vždycky byly strašně tvrdé, proto je nikdo jiný než já nejedl, ale nesměly chybět.. Zkoušely jsme toho spoustu, jablíčko pro změkčení, péct je už v listopadu, nebo naopak chvíli před 24., nechat je v teple, v mrazu, no každoroční boj, vždy neúspěšný. Pak jsem jednou přišla k mamce a perníčky už měla napečené, ale podle jiného postupu (protože někam zašantročila recept při stěhování), no sice byly měkké, ale vůbec nebyly dobré, chtěla jsem ty původní od paní učitelky ze školky. Bydlím v menší vesničce, tak číslo naštěstí nebyl problém sehnat a na recept se zeptat, suroviny jsme znaly, ale jejich poměr ne.. Při diktování surovin mě zarazilo máslo, tak jsem se zeptala, jestli nemá ještě jiný recept - ne, ten byl jediný. Mamka kdysi při přepisování receptu ve školce udělala chybu a zapomněla na máslo:) Trápení s tvrdými perníčky skončilo a teď máme konečně ty nejlepší široko daleko (nejen co se týče chuti:))

    Hezký advent všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrý fór!! =D to je jako když jsem pekla svou první Štědrovku - jsem byla tak vystreslá a párala se s tím asi 6 hodin, že jsem až když byla v troubě vzpomněla na máslo, které jsem tam nedala a víš co? kouzlo Vánoc zapůsobilo a představ si, že to byla nejlepší Vánočka, která se mi kdy povedla! ;) a podobné trápení, jako máte s perníčky mám každý ok se zázvorkami ;)
      Přeju krásné Vánoce a strašně moc děkuju za lízátka - to byl opravdu fór, já fakt nevěděla, že se jedná o tohle a pak jsem cestou z pošty sežreala hned tři ;) =D

      Vymazat
    2. Jé, na vánočky jsem zapomněla, ty taky peču, 23. pro celou rodinu, 4-5 ks, v kuchyni je to jak po výbuchu, pak je ještě teplé rozvezu, aby byly 24. na snídani:) na vánočky vánoční kouzlo asi obzvlášť působí, protože snad pokaždé udělám nějakou chybu, dvakrát cukr v jedné, v další vůbec, máslo dané v dvojnásobnén množství, špatný druh cukru... ale vždy byly dobré:-d jsem zvědavá, co letos:D zázvorky jsem nikdy neměla, podle googlu vypadají hezky, uvidím, jestli letos zbyde čas na experimentování..:D
      Děkujíí... Tyhle lízátka jsou návykové, kdysi jsem si je kupovala do zásoby, která pak vydržela jen půl den, tak kupuju radši jen po dvou:)

      Vymazat
    3. Velice rozumné.. =D
      No, ty zázvorky zvlášť s čerstvým zázvorem jsou skvělé!! Já je miluju a jak voní! ale jak říkám, posledních 5 let to byla spíš zbraň než cukroví =D ale dobré jsou stejně..
      kupodivu, mně vánočky taky docela zlobí, většinou do nich dám tolik dobrot, že mi pak nevykynou, ale zase máme naprosto dokonalý mokrý biskupský chlebíček =D

      Vymazat
  32. jé ta žehlička je boží a zrovna by se mi fakt hodila, jelikož si budu kupovat novou kůlmu a nejsem si jistá, jestli i s žehličkou a tohle by mi vytáhlo trn z paty! jinak vánočních tradic mám já osobně hodně, mám ráda klasické americké vánoce :D (co už no...) ale asi nic extra zvláštního, akorát každý štědrý večer po večeři si dáme ananas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co jsou to klasické americké Vánoce - dárky 25. ráno, nebo u televize? ;) =D

      Vymazat
  33. Ta žehlička je úžasně roztomilá a chtěla bych s ní zkrotit své neposedné vlasy, ať už dají pokoj :D
    Já teda nevím, asi nemáme moc zvláštní Vánoce :D Ale možná jednu, nikdy nejíme kapra a bramborový salát spíše taky ne, někdy ty řízky, ale někdy prostě jen navaříme něco dobrého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? tak to teda koukám, to je snad poprvé. Vždycky se aaspoň lidé ssnaží dodržet tu rybu, nebo ten salát =D a co třeba míváte dobrého? ;)

      Vymazat
  34. Kdybych si tedy náhodou mohla vybírat, byla by to určitě sada od Biothermu.. Jednak s ní ještě nemám žádnou zkušenost a chtěla bych a druhak já se svými vlasy vlnícími se asi jako noha od stolu žehličku nevyužiju..
    Nějakou zvláštnost bych na svých Vánocích hledala asi těžko.. Navíc já na ně letos tak nějak rezignuju, protože k čemu ti je vyzdobený byt, kupa dárků a jídla a nádherný stromeček, když se u něj nesejdou tví milovaní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nesejdou proto, že nemůžou, nebo nechtějí? Každopádně.. co takhle teda udělat aspoň "štráfa" s kamarády? My jsme takhle chodívali na střední a bylo to krásné.. =)
      A zvlněná noha od stolu mě upřímně rozchechtala =D

      Vymazat
    2. Nesejdou se všichni, protože někdo už není..
      A děkuju, jsem ráda, když mi pokus o vtípek vyjde :-)

      Vymazat
    3. To je mi líto, nás už je z velké rodiny taky jen polovina =/ každopádně je mám všechny na fotkách a zapálíme za ně svíčičky, takže tam s námi budou.. jinak to už brát ani nemůžu =(
      chci zakončit nějak pozitivně, ale nějak mi to nejde.. tak příště =)

      Vymazat
  35. Sleduji jako Gleys a jedu i na FB ;-)
    no dárečky jsou to parádní, samože nebudu kecat, že všechny nechci vyzkoušet - CHCI, ale protože jsou vánoce za dveřmi a já ráda i obdarovávám, tak Aquasurce bych moc ráda darovala své kamarádce, která je jak sušenka a hydratace by se jí určitě hodila a měla by fakt radost (a já tím pádem taky), Biotherm biocils bych si nechala pro sebe a zabalila si ho pod stromeček a celluli laser slim code bych používala s mámou, ikdyž možná bych byla až takový charakter, že bych jí ho dala... mno a mojí specialitou je pokydat se salátem během prvních pěti minut slavnostní večeře. Jo, není to nijak originální, ale já si asi nemůžu pomoct a každé vánoce hned po zaskočení rybí kůstky jsem pěkně od salátu :-D
    Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapesní žehličku bych nechala asi putovat dál... protože by mohl udělat někomu větší radost než mě :)

      Vymazat
    2. No teda, to je príííma, takhle dostat dárek, ještě s ním udělat radost a mít radost z radosti, kterou uděláš =D takové dárky mám taky nejradši ;) tak ať žádná kost nezaskočí a salátu není nikdy nazbyt, je lepší v bříšku, než na svetru - i když, my pro ty případy máme úžasné psy recykláky - jeden dojíždí jídlo a druhý věcné dary ! =D

      Vymazat
  36. Páni dárečky jsou parádní - ani nevím, co bych si vybrala - přemýšlím - a snad více tu žehličku, protože žádnou nemám (ač bych si ji přála a navíc vypadá naprosto bombasticky :D)
    Mno vánoční specialita - vlastně teď už vánoce neslavím - ale ráda vzpomínám na vánoce, které se mnou rodiče slavili. Když jsem ještě chodila do školky, tak mi koupili knížku Veselé vánoce - a vždycky na Štědrý den za mnou přišli do pokoje - do postele - a celou mi ji přečetli - později jsem ji četla já jim. Taťka vždycky snesl dopoledne stromeček z půdy, mamka donesla ozdobičky a zdobení stromečku bylo vždycky na mně. Ozdobičky jsme měli takové "staré" - ještě po babičkách - a nikdy jsme si vlastně žádné jiné nekoupili - pamatuji si, že jsem ke konci základky přemlouvala rodiče, že bychom si mohli koupit třeba ozdobičky stříbrné a červené - a udělat takový "tematický" stromek - naštěstí k tomu nikdy nedošlo :) - protože vlastně až dnes chápu tu krásu starých ozdob. Když jsem dozdobila stromeček - připnul taťka na vrchol takové dva ptáčky - během let se bohužel jeden rozbil - ale ten jeden se stále uchoval a střežím ho jako v hlavě :) V poledne jsme měli lehký oběd, po obědě jsme šli na procházku do vedlejší vesnice na hřbitov - zapálit svíčku za dědu a při návratu jsme se stavili za babičkou, která měla vždycky vánoční strom v květináči (pěstovala si malou sazeničku stromku v bytě - až se jí z toho stal "velestrom"). Potom jsme šli domů a připravit večeři - a já vždycky zdobila stůl - měli jsme slavnostní nádobí, které se vždycky vytáhlo jen na Štědrý večer, svícny, do kterých se vždycky dávaly červené dlouhé svíce a broušené skleničky z vitrýny, nikdy na stole nesměla chybět mísa s ovocem, kde byl ananas - který jsme vždy po večeři snědli. Každoročně se naši "hádali" o tom, že mamka určitě sní kost :) Měli jsme takový bílý zvoneček (dodnes ho mám schovaný), na který taťka zvonil - i když už jsem byla velká a chodil otvírat okno do pokoje, aby tam mohl Ježíšek. A po dárcích jsme sedávali v našem starém obýváku na gauč a koukali se na vánoční pohádku a naši si tam nosili ty broušené skleničky s vínem a drželi se za ruce...mno vlastně nic zvláštního - žádné pouštění rybích prstů do Vltavy - ale takhle to u nás bylo a já na to moc ráda vzpomínám :)

    OdpovědětVymazat
  37. Nebyly ti ptáčci takový malovaní na stříbrné zrcadlovém baňkovém podkladu? a místo ocasu měly takové silonové žíně =D Ty jsme mívali na starém stromečku u babičky, je to pravda přes 25 let zpátky,ale to byly ozdoby.. pamatuju ještě, jak baňky a světlíčka byla balená v orginíl krabici z Tuzexu, nebo Pryoru?.. to jsou vzpomínky..

    Taky moc nevyznávám ladění podle aktuálních módních trendů a jedu si stále to svoje - červené mašličky, perníčky,jablíčka, pomeranče, slaměné a dřevěné ozdoby, žluté žárovky a maximálně slaměný řetěz =)

    Já myslím, že tyhle vánoční zvyky a tradice jsou nejkrásnější. jako jo, e hezké, když si rodina vytvoří své vlastní, viz pouštění rybích prstů, ale pokud má již své staré krásné tradice zajeté, není potřeba nic zbytečně modernizovat. Milovala jsem je takové, jaké byly a čím jsem starší, tím zjišťuji, že se k nim snažím co nejvíc zase vrátit.. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooooooooo - to jsou přesně ti ptáčci! a ty krabice máme taky :)

      Vymazat
  38. Triss, já Tě podezírám, že jsi už nechtěla soutěžit, ale nemohla sis nechat ujít koment, tak jsi čekala na půlnoc a prskla to sem, že? ;) =D

    OdpovědětVymazat
  39. Tomu se fakt říká "umět si to načasovat"! =D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...