úterý 3. prosince 2013

Co nosím v kabelce.. | Každodenní dekorativka


Posledních pár recenzí bylo zaměřeno na jeden produkt. Čím víc jdete do hloubky, tím je to fajn pro čtenáře - víc informací - pro pedantské pisálky však poněkud ubíjející. Tolik informací a stejně vždycky na něco zapomenu a pak si za to nadávám. Dneska tedy něco na odlehčení. Spolu s vámi jsem po dlouhé době nakoukla do nitra mé kabelky.


Já nevím, zajímají vás vůbec takovéto články? Jako, ne že bych ho kvůli tomu smazala, nebo příště nic podobného nenapsala (třeba když se budu chtít pochlubit novou kabelkou), ale tak jsem přemýšlela, jestli bych si něco takového chtěla číst. Došla jsem k tomu, že jo v případě, že mi to něco dá. No, tak já se budu snažit, aby vám z toho  taky "něco" káplo. =D Připravte se na to, že fotky jsou mizerné - snažila jsem se ukrást aspoň trochu denního světla v práci, ale možná bych dopadla líp fotit doma za tmy.


Jako, fakt si nemyslíte, že jsem prostě jen překlopila vzhůru nohama tu obří kabelku a jen tohle z ní vypadlo, že ne..? Pěkně jsem zcenzurovala posmrkané kapesníky, 3 další balíčky kapesníků v různém stadiu užívání, několik zvlášť zabalených bonbonů, o kterých nemám nejmenší tušení, jak se tam dostaly, pár kousků na intimní hygienu (hele, jak se dá hezky obejít slovo "tampón"!), asi 5 rtěnek, lojů, zapalovačů, zmačkaných účtů z drogerky a pár balíčků žvýkaček, ve kterých zbylo jen po jednom kousku.  No a když si tohle všechno odmyslíte, tak na mě vlastně skutečně vypadlo už jen to, co vidíte na fotce =D. To zmačkané, co vidíte, je hliníková tuba "toho slavného" krému na ruce Crabtree&Evelyn. Fakt nevím, co na něm všichni mají - jo, je fajn, chytla jsem ho v sadě za 2,5Ł a tento "Gardener" má vůni jako pánská kolínská. Jinak je to normální krém na ruce (granátová Alterra z Rossmanna mi dělá stejnou službu).

Moje milá Betty Boop v odvážném motorkářském oblečku "Born Wild" hlídá jediný zdroj ilustrací tohoto blogu - foťák. Nosím ho stále s sebou pro případ, že bych potřebovala zachytit zajímavý lak na nehty, nebo obsah nově příchozího balíčku (=D). Tyto černé kožené rukavice jsou asi ty nejzákladnější, se kterými jsem schopná vyjít ven se psem, tahat nábytek, nebo chodit do divadla. Jinak jsem se zasekla někdy v 20. letech začátku minulého století a kožené rukavice s láskou sbírám a schraňuji (doma jich mám už plnou krabici a jsou to někdy tak zvláštní kousky, že ještě nenastala situace, kdy bych je mohla poprvé vyvětrat).

Svatá trojice - diář a peněženka v jednom - Filofax, kožené pouzdro na karty Deliberti, e-book Cybook Odyssey

Tak bez těchto cihliček opravdu nedám ani ránu. O čtečce jsem psala už tady a moje nadšení z ní stále ještě neopadlo. Je fakt, že ji naprosto vůbec neupotřebím k účelu, kvůli kterému jsem po ní prahla (studium). Ale zas se mi nikdy nestane, že sedím v metru a před sebou mám půl hodiny cesty vyplněné okukováním spolucestujících. Momentálně čtu "Obléknu si půlnoc" od Terryho Pratchetta a furt přemýšlím, jestli byl záměr napsat tak rozporuplnou knihu, nebo se to jen někde zvrtlo (jeho klasický smysl pro humor a parodii + témata týrání lidí, dětí a zvířat apod. hnusy, no fakt nevím, co si o tom  mám myslet).

A koho by to zajímalo, kabelku Vive Maria mám už asi sedmým rokem z catgang.cz s tím, že jsem ji našla ještě original zabalenou teprve při stěhování v březnu a od té doby ji intenzivně nosím. Na tuto kabelku jsem prostě musela duševně dozrát - konkrétně na hedvábný růžový vnitřek s malými červenými třešničkami.



Tohle jsem si nemohla odpustit. Vidíte tu hromadu popsaných papírků v diáři? Tak to jsou prosím všechno poznámky k článkům a různým kosmetickým produktům, jen jsem to zamaskovala nákupním seznamem. =D Tento peněženkový diář Filofax by pro mě byl jejich nejúžasnější počin, kdyby však někdo měl hlavu na správném místě a nevymýšlel to kolenem. Kroužky jsou poloviční, tedy moc malé na to, aby se vám tam s roční náplní vešel ještě adresář a poznámky. Muselo tedy všechno ven a zůstaly mi tam navíc jen papírky na zapisování rozpočtu. A protože jsem tohle všechno nevěděla a z počátku jsme tam nechávala nacpané všechno, rozbil se mi zip a už to nejde ani zavírat, což je pro peněženku docela nepraktické. =/ Bohužel, větší verzi s většími kroužky seženete už jen uzpůsobenou pro IPad, takže smolík pacholík..

Pouzdro na karty je něco tak praktického, že nechápu, jak jsem do té doby bez něj mohla žít. Navíc, tohle je z pevné odolné kůže, kupovala jsem ho před deseti lety za pětikilo v Deliberti a vlezou se do něj všechny moje nákupní karty. Je fakt praktické mít je od normální peněženky oddělené. Předtím se mi stejně ten štůsek do peněženky nevešel a třídit po ránu karty, zda je ten den upotřebím, nebo ne.. No na palici. Takhle čapnu jen peněženku a jdu. Pokud plánuju nakupovat, smiluju se a vezmu karty "na procházku"s sebou.



A už jsme konečně u dekorativky. Mejkapí taštičku (z Bazaaru) jsem nosila v kabelce už týden, než jsem ji stihla do článku blejsknout. Já totiž vůbec do práce nenosím nic než balzám na rty, takže je tohle spíš výjimka. Za ty roky už jsem si tam stihla do šuplíčku nastřádat docela slušný necesér a navíc, když jedu většinou po práci hned domů za psem, tak si na to rozhodně nemaluju novou fasádu.

Přijde mi docela zajímavé, že nejčastějším důvodem pro nenošení očních stínů je "mám málo času". No jo, ale pokud jste blázni do tekutých linek tak jako já, tak víte, že ve spěchu se ty mrchy nikdy nepovedou a jakoby to intuitivně vytušily, buď vám začnou zasychat, drolit, jedno oko uděláte tlustší, druhé pro změnu úplně jiný tvar a nejhorší je, když se to snažíte dodatečně zkorigovat vatovou tyčinkou s micelárkou. Pak to zákonitě končí ještě delší prací a horším výsledkem, než kdybyste to nechaly, jak to od začátku bylo - "trochu křivý".

Já tedy poslední dobou sahám po minerálních práškových stínech. Nanesu je v intenzivním nánosu po celém víčku, udělám z nich spodní linky, přemáznu ještě nahoře tužkou na oči, jen pro zvýraznění řas, přes to hodím řasenku a je hotovo. Žádný štelování linek, žádné trápení s podkladem (protože linky ráda nosím na světlém, lehce třpytivém tělovém podkladu, takže se ten čas o práci se stíny stejně nezkrátí). Jo a malý tip: čím míň času máte  na líčení, tím víc si dejte záležet na jednoduchých tricích s co největším efektem - udělejte si černou horní waterline a v tu chvíli se někdy i vykašlu na řasenku, protože se vám tím oko krásně zvětší a řasy zvednou i bez ní.


Berte to s rezervou, hodně barvy sežere foťák. Tmavě modré stíny jsou normálně hodně výrazné.. (tyto konkrétně Bare minerals)
Tohle je zase MAC Blue Brown - fakt nádherný a opět sežráno foťákem

Poslední dobou na mně tedy uvidíte převážně tmavý stín v nějaké zvláštní barvě (ach ty minerály od Renči ;), doplněný o lehká zdravíčka a tělovou rtěnku, jinak se to moc tluče.

Ta rtěnka je pro mě trochu fór. Normálně bych si rtěnku Oriflame nikdy neobjednala, nekoupila, ale narazila jsem na ni u Lucifrid a páč byla k mání a měla nádherný kovový těžký obal, tak prostě musela být moje. Myslím, že to pochopíte, když ten obal uvidíte. Je to nude, odstín Dusky Nude, a na mě docela světlá, ale má lesklý finiš, který tu světlost odbourá a vyzdvihne barvu. Je to plně krycí rtěnka s vlastnostmi pečujícího balzámu a to až tak, že je víc pečující než naposledy recenzovaný Dizao tónovaný balzám. Samozřejmě, že na rtech nevydrží maraton, ale takový lehký výklus zvládne.

A pro zvědavky, chtěla jsem to nafotit na puse, dokonce i vyfotila, ale v tom švuňku to bylo tak rozmazané, že se to nedalo použít. Takže zase jako vždycky - na ruce =)

Od mého prvního letmého seznámení s olejovými arabskými parfémy se mi jich podařilo nasbírat už hezkou sbírku a prakticky ničím jiným se od září nevoním. Od té doby, co přituhlo, jsem však zase dostala chuť na mou milovanou Lacoste pour Femme. Je to snad jejich první (ale to možná kecám) a je to tak nezvyklá vůně (lehce dřevitá s tóny lékořice), že ji na někom poznám i na několik metrů v narvaném nákupáku. Bohužel jsem tak rozmazlená těmi olejovkami, že ji zazlívám jen několikahodinovou výdrž (cca 6 hodin), olejovky vydrží celý den, vlastně od sprchy do sprchy.


A zde se už dostáváme ke ksichtíkovinám. EDM MMU (to je jak nějaké mezinárodní označení, že? =D).. Jeho výdrž je opravdu výtečná, ale pokud někam po práci jdu, tak musím nanést znovu, protože jen letmé poťupkání korektorem fakt nestačí. A protože MMU prostě neumím nanést ničím jiným, tahám s sebou zákonitě i ten velký tlustý štětec od EDM. Ale co, pak obličej vydrží krásný ještě dalších pár hodin, než se pod náporem vedra z alkoholu a namáhání mimických svalů začne mastit a krytí odcházet.
 
Za tvářenku NARS může taky Lucifrída. To je tak, když mi nalijete čistého vínka (doslova), posadíte k hromadě chlebíčků a začnete ukazovat kosmetiku, která je k mání! Tahle je v odstínu Amour a má na NARS až nezvykle matný finiš - nenajdete v ní ani žádné třpytky. Je to taková přirozená růžovka, která mi parádně sedne a vydrží celý den.


Co bych vám řekla o práškových stínech bareMinerals? Mám je od Renči a jsou v krásné barvě půlnočního nebe. Když přestanu básnit, tak musím říct, že i s bází vydrží cca 3 hodiny a pak se začnou slévat do čárek, což v podobě tmavě modré vypadá jako černé čáry od nevhodně zvolené tužky na oči, zatímco na zbytku víčka se tmavě  modrá přetransformovala do rozpité šedivé. Já mám s těmi stíny prostě problém. Jediné, co mi kdy nezčárkovaly byly zatím ty základní od Catrice, tak považte, co to je za nespravedlnost.
 
Catrice Camouflage jsem vám opěvovala v oblíbencích za září (já vím, že už je nepíšu, ale ještě jsem nenašetřila víc jak dva produkty, které by si vysloužily zařadit do tohoto článku, prostě je to spíš sezona propadáků). Mám ho v prostředním odstínu (020) a stejně je na mně poněkud světlý. Když chci korektorovat, musím použít ten malý pidi štěteček, viz obrázek níže, namočit ho nejdřív do korektoru, pak do MMU a stejně si musím dávat majzla, abych moc nepřetahovala  kolem pupence, jinak mám o neštovičné vzezření postaráno.


Tím jsme rovnou přeskočily na závěr matlací péče. Tužku na oči jsem ten den měla od Lancome v odstínu Midnight (mám ten dojem, ale jestli se tak ofiko nejmenuje, je přinejmenším stejně barevná - černo-modro-šedá ;). Je ve voděodolné verzi a fakt se ani nemaže, pokud si s ní nalíčíte oči ke kompletnímu makeupu. Já jsem ji párkrát zkusila dát jen jako horní water line místo řasenky o víkendu a do hodiny jsem měla špinavé šmouhy kolem očí, které navíc nešly ani smýt - no voděodolné, co se já divím. Jinak se naprosto dokonale doplňuje s barvou těch stínů od bareMinerals, takže potud spokojenost. Ovšem se sytostí barvy je celkem na štíru, spíš taková lehce transparentní a i vzezření mi přejde trochu "avoňácké".. jestli já si nekoupila fake, teď tak přemýšlím.. I když, Jahoda by si to asi nelajzla. Teda doufám!
 
Countour Brush od RT jsem zde už několikrát chválila. Je to pro mě jeden z jejich nejpraktičtějších štětců a používám ho jak na kontury, tak na zdravíčka. Všechny ostatní RT jsou na mě moc velké nebo široké a k těmto účelům tedy nevhodné. Malý oční blendík je z jejich očního kitu, nepamatuju si už název, ale určitě ho mezi ostatními najdete a ten tenučký capart je oficiálně na linky (haha!) a já ho používám na zaťupkání pupínků korektorem, na to je geniální.
 
Překvapila jsem vás tou poslední položkou - multi-tužkou od ELF? To jsem ráda. Za to totiž může opět Lucifrída a všechny, kdo znáte její příchylnost k Benefitu a podobným hračičkám mi určitě dáte za pravdu, že tohle byla k vínu a chlebíčkům prostě sviňárna! Mezi těmi drahými skvosty samozřejmě muselo mé srdéčko zaplesat nad tužkou za pár kaček v tak dokonalém tělovém odstínu - spodní water line jak vyšitá! Takže ji používám tímto způsobem a vůbec mě nezajímá, že její původní účel je rozjasnění víčka pod obočím. Druhý konec ignoruju, ten mě už vůbec nezajímá.


A tímto fotem navazuju na včerejší GA - k 2. prosinci jsem se ještě nedostala, ale tenhle čajíček mi naprosto stačil ;)
 
Já to dokončila, no tě pic, to bych ani nečekala!! Tento článek jsem totiž kvůli nepříznivým internetovým vlnám sepisovala už od pátku a dneska - pondělí 2. 12. - to byl pomalu historický návrat (na tom netu tak rychle všechno běží!).




Nosíte s sebou do práce/školy běžně celou dekorativní výbavu, nebo na to taky pečete? Nebo máte něco jiného na srdci? ;)





P.S.: V rámci předvánočního úklidu se zbavuju drahocenných leč neupotřebených a většinou ani neupotřebitelných kosmetických kousků. Proto prosím kuk na aktualizovanou Blogsale. =)





32 komentářů:

  1. Já takovéhle články tedy čtu. :)
    A do školy/práce/kamkoliv s sebou nosím teda jenom balzám na rty. Někdy ještě pudr, štětec a tužku na oči, kdyby bylo třeba zkorigovat líčení... :) A rtěnku. Stíny nenosím ne proto, že nemám čas, ale proto, že když jsem je nosila, nepoužila jsem je ani jednou, tak mi to přijde zbytečné. (Navíc mně drží všechny s bází pěkně, tak proč je nosit...) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti teda závidím, to je nespravedlivé!! Mně nedrží ani s drahou bází, kurník =D no nic no, ale já to nevzdám. Když existují Catrice, které mi drží, musí existovat i nějaké jiné =)
      V podstatě rtěnku a balzám taky vždycky tahám, ale jakmile bych si měla vzít pudr a štětec, tak to dopadne tak, že začnu do taštičky házet všechno a je to zas "fullhouse" =D

      Vymazat
  2. Hmm, ta kabelka se mi moc líbí, obzvlášť počívka s třešničkami :)) Jen je na mě bohužel moc malá. Pokud se do kabelky nevejde bochník chleba a kilo cibule, není to taška pro mě!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona vypadá, že je malá?? tak t asi klame, protože je to 40x55x14! =D takže znovu.. stále malá? ;) já tam totiž ještě požaduju litr mléka a vlašku vína =D

      Vymazat
  3. Ta kabelka je fakt krásná. Zapomněla jsem ti ji pochválit. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja tyhle clanky miluju, pokud jsou tedy od mych oblibenych blogerek :D. Tu svou kabelku s nekolika tunama se uz taky snazim dlouho vyfotit, jen jsem se k tomu nejak nedostala. Ja jsem vzdycky tak rada, kdyz si neco, co mi nesedne, najde novy domov, jako v techhle pripadech :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chacha, tohle je přímo propagační článek Tvých odloženin! ;) =D a já je miluju!! =D

      No tak Luci, šup na to, protože já tyhle články taky můžu a už dlouho se ke mně žádný nedostal ;)

      Vymazat
  5. Souhlas Zlatí - kabelka se mi moc líbí taky, takže půjdu juknout na ty stránky, ale když já bych neměla být nevěrná své kamarádce co kabelky prodává achjo...proč je tolik krásných kabelek...Hele tyhle voyeuristické články já mám strašně ráda, takže jó zajímá mě to - piš :-)....Já vždycky obdivuju právě ten Tvůj diářek nacpaný vším možným, protože já nosím diář a rvu do něj stejně milion papíru a nedá se zavřít :-) a asi si už fakt musím pořídit to pouzdro na karty už jich mám tolik, že je to fakt moc - díky za inspiraci!!!....no ale zvládla jsi tento článek vytvořit zároveň s recenzema produktů a to máš teda můj obdiv, to když já psala o svých kabelkách, tak tam nic takového nebylo :-)...ale to už je dáááávno....Ovšem pan Grey!!! srdce mi zaplesalo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky, je skvělý!! Pan Grey je prostě třída! Sice tenjeho zelenej brácha mě moc nenadchnul,a le O. si ho zamiloval, takže mi ho upíjí kudy chodí a já si užívám bergamoťáčku ; )
      No jo, co by to bylo za kabelku bez kosmetické recenze, že jo? ale jen tak malounkou, spíš bych to nazvala okrajovým povídáním ;) =D Emi, kdybys chtěla kouknout na jejich eshop, tak bacha, mají nové stránky a myslím, že se to jmenuje fashiontasteshop.. mám je na FB, tak mi jukni do oblíbených..
      Ten diářek je fakt super, jen škoda, že se do něj skoro nic nevejde, takže budu muset zpracovat Ježíška, jestli by neuznal za vhodné obdarovat mě novým =)

      Vymazat
  6. Jé, jak já tohle ráda čtu. A závidím Ti kalendář, v srdíčku dost silně doufám, že mi naši ve čtvrtek nadělí aspoň čokoládovej se šmoulama, kterej jsem jim nenápadně zmiňovala tak šestkrát. A stejně si ho budu muset koupit sama u nás v Tescu (aspoň už je ve slevě).

    Krásnou výbavu máš! Já u sebe nosím z dekorativky jen rtěnku, balzám a korektor (a stejně z toho využiju jenom balzám, rtěnku občas), ale když náhodou jdu ven bez toho, jsem nervní jak bába před důchodem.

    A s pouzdrem na kartičky to máme stejně, před třema rokama jsem nevěděla, že existuje, od tý doby ho miluju a uctívám a vyznám se v peněžence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já si ho radši udělala sama - pytlíčky jsou z Kik a náplň od hodných milovaných blogerek (Triss tam už počítám taky =D) a tato kombinace prostě předem předurčuje príma překvapení (zvlášť kosmetické novinky!! uáááá =D)

      Já bez toho pouzdra na kartyoddělala takových peněženek! Dokonce jsem měla tu samou, co tuhle kabelku - vevnitř hedvábná s třešničkami, zvenku s vystouplým reliéfem. A čím si myslíš, že jsem ji dodělala? Kartami, myslím, že poslední osudnou třešničkou byla kreditka, kterou už neunesla a prostě odešel zip a urvala se mi část peněženky =(

      Miško, Ty ale fakt ten korektor nepotřebuješ, tak si udělej hezky místo a nos tam třeba.. teď nevím.. jóó´, ten Tvůj úžasný tuhý parfém! ;)

      Vymazat
  7. Ja mám tiež také príspevky a videá o obsahu kabeliek veľmi rada. Tá kabelka je naozaj krásna a hlavne nadčasová, takže ju vynosíš, kým ju nezoderieš. Jeeeej, na Lacoste som už úplne zabudla, kedysi to bol môj naj parfum, ale tak dlho som ho používala, že už som sa ho presýtila. No ktovie, možno by sa mi už znova zapáčil, po takej dlhej pauze. Bola to aj moja svadobná vôňa :-) Inak sa mi páči aj odtieň rúžu, veľmi pekný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla Tvoje svatební vůně? TO se ani nedivím, je tak krásně výrazná, originální, ale zároveň nic nepřehluší. A hlavně, i když to s ní přeženu, nikdy mi z ní není špatně. Navíc se mi líbí, že není moc častá a za posledních 5 let jsme potkala snad jen jednu holčinu, která ji měla na sobě =)

      K té tvářence - Lucifridka se teď musí čepýřit! =D mám kliku, že jí nesedla, jinak bych se k ní těžko někdy dostala.. Jako jo, mám tři tvářenky od Benefitu, ale to jen proto, že byly v akci, takže jsme měla dvě skoro zdarma, jinak bych asi hodně přemýšlela, jestli si koupit tvářenku za 11 kil, když miluju minerální za 250,- .. ALe tuhle NARSku miluju a bude asi taky mojí jedinou narskou v neceséru =)

      Vymazat
  8. Já se teda přidám s tím, že většinou s sebou kromě bazlámu na rty nic nenosím :D. Ale jednou jsem blogerka, takže před měsícem jsem taky naplnila taštičku Bazaar a mám v ní zrcátko, korektor, který aktuálně potřebuju vyplácat, pudr, který potřebuju vyplácat a flat top kabuki od EDM. Plus aktuální rtěnku nebo lesk, na který mám ten den náladu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nosíš tu taštičku denně s sebou? Já ne, já si ji hezky schovám do koupelny a většinou ji vytáhnu jen na víkend, nebo před nějakou popracovní akcí.. ať blogerka, nebo neblogerka, já prostě nejsem stavěná na nošení kosmetické taštičky a abych se přes den poupravovala, nebo patlala, to už to na sebe radši máznu o víkendu =D

      Vymazat
  9. Škoda, že to před focením prošlo cenzurou, s kapesníkama, bonbonama a tak by to bylo takové hezky opravdové;-)
    A jinak já jsem blázen a musím sebou tahat každý den to co jsem ráno použila, jinak bych byla nesvá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? a využiješ to někdy? =D
      Tyjo, nechtěj vidět - to by nebylo hezky opravdové, ale hezky hnusné =D

      Vymazat
    2. Využiju to pokaždé, když nejdu z práce domů, to mám pocit, že je makeup po celém dni unavený a potřebuje poopravit. Pokud jdu domů, případně cvičit, tak už na to kašlu, ale mít ji sebou musím vždy, protože co kdyby se něco změnilo a byla potřeba:-D

      Vymazat
    3. jojo, heslo "co kdyby náhodou" mi už zatížilo nejednu tašku =D

      Vymazat
  10. V kabelce kosmetiku pravidelně nenosím, protože pudr a tvářenka se mi vždy rozpadnou, aniž bych s taškou nějak nešetrně zacházela, jen jelení lůj a laky na nehty:) Tak jen výjimečně, když mám pro práci nějaký další program.. o čtečce jsem u tebe četla a třetí věta mi nedala spát, protože jsem na tom byla jak ty, před dvěma měsíci jsem objevila Kindle 5 za 49 EUR a od té doby čtu jak drak:) je to fakt skvělé zařízení, i když podsvícený displej by byl lepší, ale zas říkala jsem si, co když ji nepřijdu na chuť, tak ať to nestojí zas až tak moc.. ten čaj od eM má úžasný popisek:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi poznala, že je to od eM? =D no, tak já jsme na tom podobně, mně se MMU vždycky vysype a stíny mi někde upadnou, takže proto jsme možná začala používat vše sypké, abych to už nemohla roztřískat =D
      A kvůli jaké třetí větě? =D Kindle 5 - po něm jsem taky mlsně koukala a pak jsem se ještě rozhodovala mezi tím a Paperblanks, no prekérka - Kindle se mi totiž hrzoně líbí designově, ale zas jsem našla i lepší čtečky a tak dlouho jsem bojovala až jsem dostala tuhle a sklapla jsem =D a k tomu učení - zjistila jsem, že se stejně nejradši učím z vytištěných a podtrhaných poznámek ;)

      Vymazat
    2. Záhada? néé, už jste to tady někde řešily..:)
      v tom článku je třetí věta: Já, která se vždycky stavěla proti čtečkám a vyzdvihovala vůni papíru a šustění otáčených stránek, jsem si konečně pořídila čtečku.. uznávám, napsala jsem to hloupě:D ale ten odstavec o čtečce jsem četla tolikrát, že to znám nazpamět, protože nikoho kdo si čtečku pořídil neznám, tak jsem si vzala za hlavního poradce ten článek:) diskuze na netu jsou neosobní..
      nějaký sypký mmu mám v plánu, ale prvně musím dojet ten tuhý:(

      Vymazat
    3. A ten tuhý Ti nevyhovuje? že ten smutný smajlík.. jestli ano, tak ho někomu dej, prodej, nebo za něco vyměň a jdi do sypkému, nebo aspoň do vzorečku. Nemám ráda plýtvání,ale zas na druhou stranu se dost prčím proti používání věcí za každou cenu i když Ti nevyhovují.. ;)

      Jooo, to je snad poprvé, co mě někdo citoval, jsem poctěna =D tak si představ, mám pro tebe scénku z dnešní debaty u mě v práce se ženskejma.. "Budete chtít koupit něco se mnou na levneucebnice.cz?" - "Já bych si tam vzala Terry Pratchetta dvakrát, ať si to doma nekradem".. no a já ho mám koupený jednou, stažený do pdf a můžu ho někomu půjčit, dostanu se k němu kdykoli, můžu si ho číst, když mám náladu na vtip, nebo přepnu na detektivku.. čtečka je prostě super a nebolí z ní tolik ruce ani oči ;)

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Ále, víš jak.. vyhovuje, je skvělý, už mám třetí, ale chtěla bych zkusit sypký.. prvně jsem si však řekla, že musím dopoužívat tenhle:)
      zatím jsem kupovala knihy jen na e-bux, kde tedy možnost mít knihu v pdf není:( ale teď tam jsou velké slevy, tak jsem nad tím mávla rukou a s mamkou si čtečku když tak vyměním:D je hlupotové, že amazon sice umožňuje půjčování knih, ale jen zakoupených na amazonu:( a sem tam, přiznávám, stáhnu knihu někde z netu..o:-) Z fantasy jsem tedy ještě nic nečetla, chystám se na Hru o trůny, bo seriál je skvělý a knihy prý ještě lepší, tak jsem zvědavá.. Možná žánry míchám nebo pletu, moc se v tomhle neorientuju.. Ale detektivky a thrillery, ty tedy můžu:D

      Vymazat
    6. Tak na Hru o trůny se chystám taky!! =D vidíš, musím kouknout "po netu" =D fantasy miluju, sci-fi už trochu míň, ale když to mám v čtečce, tak to stejně přečtu, protože je to prostě po ruce, v tomhle je čtečka fakt k nezaplacení.

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Já moc chválím ten pořádek, jak to máš v kabelce hezky zorganizované, to se moc často nevidí :-)

    Stylová Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Belli, Ty jsi nečetla ten první odstavec, viď? ;) =D ale děkuju, budu dělat, že to mám v kabelce velice zorganizované ;)

      Vymazat
  13. Proč rozporuplnou knihu, vždyť je to fantasy...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jednoduché, normálně Pratchett sice vždycky naráží na nějaká kontroverzní témata a lidské vlastnosti (posláním mi to hodně připomíná Farmu zvířat, nebo z poslední doby Simpsonovic rodinku), ale stále u toho zůstává nad věcí a v mezích humoru. Obléknu si půlnoc je až moc "na kost" - ukamenovaná zvířata, zabíjení lidí pro jejich odlišnost od davu, pro jejich schopnosti, nebo vzhled, týrání dětí rodičí, brutální násilí.. to mi nepřijde jako čistý žánr fantasy, který jsem u něj dosud četla, Tobě ano?

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...