čtvrtek 24. října 2013

Týdenní bilance/Rovnovážení | Týden IV.


Malý fiksl, ale opravdu jen malý. Kvůli nečekanému úrazu mého věrného blogo-asistenta Matýska jsem si musela dát od blogu na dva týdny voraz. Nešlo jinak. Ale protože se už kondice asistenta povážlivě zlepšuje, začínám se pomalu vracet do reálu i já. V této bilanci tak bude naprosté pel mel restauračních zařízení, lázeňských pobytů, kosmetických kúr, nových produktů, dekorativky, kulturních akcí (kino, kosmetický veletrh) a nečekaných balíčků.
 
Stále se mi nedaří rozepsat. Mám prst na klávesnici a nevím, kde ani jak začít. Dva týdny už jsou docela dlouhá doba na to, abyste si začaly myslet, že vám ujel vlak. Mně teda tahle lhůta bohatě stačí. Když jsem byla ještě dítko školou povinné, většinou jsem to "vyřešila" přechodem na jinou školu. Paradoxně se mi víc zamlouvala varianta seznamování se s novým kolektivem, než znovu obnovování kontaktů s tím původním.
 
Snad už jsem z toho vyrostla a tak místo zakládání nového blogu jdu udělat tlustou čáru za malou pauzou a začít znovu. Od teď na blogu najíždím už rovnou na podzimní režim, očekávejte proto hrníčky kakaa, uspávací pohádkové filmy, konejšivé koupelové oleje a rozmazlující kosmetiku.
 
 
 
Nikdy nekončící téma: UCPANÝ NOS
 
 
 
Co čtu na ostatních blozích a poslouchám lidi kolem sebe, hodně z nás má od září problémy s rýmou, ucpaným nosem (připomíná to alergii) a velice zdlouhavým táhlým léčením, které vždy na chvíli pomůže a pak se to vrátí zas. Od začátku září jsem se nemohla pořádně nadechnout. Začalo to obyčejným nachlazením, dlouhým léčením, pak byly dva dny klidu a stále nanovo. Nevím, jak vy, ale já měla vždy nejlepší zkušenost se sprejem Olynth. Ani tak v tom smyslu, že by byl prospěšný a zdravý, ale fakt nejúčinněji a nejdéle pomáhal.
 
No jo, ale znáte ta upozornění u podobných výrobků, že dlouhodobé používání může způsobovat zdravotní problémy a závislost? Já měla vše - do poslední soboty jsem vypoužívala už druhý sprej a vždy se mi obtíže po několika hodinách vrátily. S tou nezdravou závislostí asi nekecali. Ze závislosti mi kupodivu nepomohl absťák a náhlé prozření, že sprej nepotřebuju - znáte to, každá podobná berlička si většinou vyžaduje jinou berličku, jinak sama nezmizí. Já jsem se dostala k jinému a tentokrát už zcela přírodnímu spreji - Quixxs mořskou vodou. A ono to funguje!!! Sice ne hned na první šplíchnutí, ale po jednom dni už nepotřebuju ani tohle. Takže, suma sumárum mi z toho vychází, že jsem vlastně už od půlky září zdravá, ale zcela dobrovolně jsem si sliznici ničila Olynthem, pěkné.. =D
 

 
AJURVÉDA, moje nová věda!
 
 
 
Naprosto jsem se do ní zamilovala. Jen vám nějak dobře nedokážu popsat proč. Asi jsem už tak unavená (= znuděná) přírodní kosmetikou, že jsem potřebovala nějaký vyšší level kosmetického učení. A asi jsem ho našla. Nazvala bych to high-endem v přírodní kosmetice. Ajurvédská kosmetika je postavena na zcela jiné bázi, než naše bylinková kosmetika (Karel Hadek, Nobilis, Saloos...). Zatímco u nás se kytičky a léčivky macerují, různě nakládají a míchají, většina ajurvédské kosmetiky se skládá z pár složek, které většinou tvoří lístečky, květy, kořínky a to vše jen usušené a namleté. Bacha, pro alergie to asi musí být ráj na zemi. Mně to kupodivu nic neudělalo, vyjma pozitivních účinků.
 
Je to také dost vošajstlich pro nosy. Já třeba fakt nemám ráda Hadkoviny pro jejich typické bylinné puchy, ale tohle je něco tak nového a neuvěřitelného, že jsem se kousla a ten travnatý odér, jako byste zdi bytu vymalovaly hennou snáším zcela dobrovolně a docela to jde - ještě jsem se z žádné masky nepozvracela =D. O všem vám zde určitě budu psát, ale abyste věděly, čeho se tu dočkáte, tak malý seznámek. Ruku na enteru jsem neudržela nad Neemovým práškem (já vím, docela už profláklý, že?), Neemovým tělovým mýdlem Siddhalepa, ajurvédskými pečujícími a bělícími pastami na zuby (jsou fantastické!! - zvlášť ta skořicová), bylinkovo-minerální sypkou maskou Mysteribath, nebo výživným jasmínovým pleťovým krémem Sujatha.
 
Zdraví jsem se rozhodla pořešit Omega 3 kyselinami (tento Rybí olej je snad nejlevnější a nejkvalitnější na trhu - z kanadských rybek a balení za 217,- obsahuje 150 tobolek) a Rakytníkový olejem, který bude následovat hned v další objednávce.
 
 
 
Jedeme v MATU!!
 
Tohle už je právě začínající lesk po 4 dnech od nalakování.
 
Je to tak, zamilovala jsem se do matných nehtů. Neřeším to matnými barevnými laky (co jsem slyšela, není s nimi práce zrovna jednoduchá), ale pouze matujícím top coatem od SHE, který jsem jakoby zázrakem při propuku mé mánie objevila netknutý v poličce ze svého jarního brakování ve slevách po drogeriích.
 
Práce s ním sice není vysloveně brnkačkou (musíte fakt udělat každý tah jen jednou, jinak vám zkrekuje spodní vrstvu), ale na nehtech vám pak bez oprýskávání vydrží jakákoli barvička déle jak týden. Hloupé je, že čím si častěji mažete ručky a tělo a provádíte s rukama všechno možné, tak se vám matný efekt vytrácí a po cca 4 dnech zjistíte, že jste si nehty zase vyleštily do lesku. Už se nemůžu dočkat, až to vyzkouším na vínovém a fialovém laku!! ;)
 

 
 
MARODÍME
 
 
 
 
Tak se tak stane, že máte aktivního partnera. Je fajn, když jste aktivní i vy a pak si krásně rozumíte. Ale pak, nedej bože, se vám přihodí, že pejsek se podobá oběma povahám svých pánečků. Mates je velice živý, neutahatelný, bláznivý, veselý a trochu trhlý pes, který zřejmě trpí poruchou koncentrace a přílišnou aktivností. Prostě O. jednou na procházce, kdy byl ten největší marast a noční teploty klesaly pod nulu, skočil do hodně rozvodněného potoka. To by ani jemu, ani nám nevadilo. Problém byl, že O. pak šel nakupovat a nechal ho čekat 20 minut před krámem.
 
Prochladnutí bylo okamžité. Do dvou hodin začal Matýskovi ochrnovat ocásek. Kdo to nezná, tak malá věcná: pokud pes prochladne tak intenzivně, že se mu to ihned vrazí do zánětu močáku, nedej bože rovnou do ledvin, začíná ochrnutí postupovat od zadní části těla k přední. Kdybychom to tedy nechytli ve fázi ocásku, přešlo by to na zadní nohy, hrudník, atd... Není to ochrnutí nezvratné. Jedná se v podstatě o tak veliké bolesti, že se dostane tělo do křeče a ztratí možnost pohybu.
 
Abych to urychlila - nikdy nechoďte na psí pohotovost na Hloubětín k panu Škubalovi!! Diagnostikoval namožený ocásek z přílišného kormidlování v protiproudu!! Navíc tato profesionální péče stála s příplatkem za pohotovostní režim dva tisíce. Normálně o cizích lidech okamžité úsudky nedělám, ale tohle byl prostě kretén!!
 
Skončili jsem hned druhý den ráno na naší zlaté veterině na kapačkách. Naštěstí se to na ledviny nedostalo, Matýsek se už zase má čile k světu a vrtí ocáskem na všechny strany. Tato celá sranda však stála třítýdenní docházení na kontroly, vykrmování krůtími prsy s rýží, abychom nezatěžovali už tak ATB zkoušený organismus a neustále cpaní prášků na žaludek (opět kvůli ATB). Na závěr vám jen povím, že celá léčba vyšla jako týdenní pobyt v 4* hotelu u moře (all inclusive!!).
 
 
 
Oceňujeme zaměstnance
 
 
 
To je k neuvěření. Zatímco je prý naše firma prudce na vzestupu, zaměstnancům se snižují platy, ruší se výuka firemní němčiny, končí různé benefity, přibývá práce, atd.. tak si asi představte, jak jsem koukala na balíček, který jsem vyfásla na personálním..
 
Dle skladby produktů se dá říct, že je to takový balíček první zimní pomoci při a proti nachlazení. Jsou tu kapsle všeho druhu - na imunitu, nachlazení, paměť.. Nezapomněli ani na detoxikační  čaj a vitamínové bonbony! Když tak nad tím přemýšlím, doufám, že nám pak nezakážou jít třeba na nemocenskou =D Vzhledem k tomu, že už mám Ryktníkový a Dýňový olej na cestě a papám rybí tuk, tak mě tyhle mainstreamové tabletky nechaly zcela chladnou a daruju je dál.
 


Začala mi ŠKOLA



Já vím, že nejsem jediná. Někomu začala už v září, většině pak začátkem října a mně až skoro koncem. Je to vtipné, když vezmu v úvahu, že jsme si na první přednášce vyprosili hned následující hodinu zápočtový test, kterým některé předměty už končí - to pak skončíte dřív, než si uvědomíte, že jste začali! Jinak, patřím do té skupiny lidí, kteří skoro celou střední strávili za školou a podnikali spoustu úžasných jiných věcí, které škola neskýtala a teď se studijní deficit snažím dohnat na úkor své peněženky =/.

Kdo by mi však chtěl začít mávat před nosem touhou po titulu, tak to prosím ne. Mně prostě jen hrozně baví na stará kolena chodit do školy. Přemýšlím, na jakou školu, nebo obor, půjdu, až dodělám tuhle. Přece nezůstanu doma. Potřebuju nějaký řád, který mi škola udává i o některých víkendech - mně se prostě líbí, že místo ranního víkendového vyspávání mám za sebou už druhou přednášku a ještě skoro celý den před sebou.




Krášlení s theBalm a Balm Balm




Asi mám nějakou úchylku na slovo balzám. Evokuje ve mně komfort, péči, něhu, jemnost, laskavá slova i pohlazení (vlídné slovo = balzám pro duši, přece..), lásku k sobě samé i k okolí a přírodě.. Byla jsme hrozně hodná. Sice jsem se nezavázala držet Meduňčinu říjnovou výzvu, ale tak nějak byla solidární moje peněženka, která nečekaně zela prázdnotou. Proč, to si vysvětlit nedokážu - možná už jen dostala alergii po zářijových nákupech. Tohle byl tedy jediný zahraniční nákup, který jsem v říjnu udělala a věřte mi, že mě to stálo hodně úsilí (dochází mi Beauty Elixir Caudalie a teď prodávají jeho limitovanou černobílou verzi, au!!), no nic.

Fakt mi už zase začala vysychat moje řasenka They´re Real! od Benefitu. Je to moje stálice, ale s tímhle mě teda sejří. Vždy to začne nenápadně: tu a tam šmouha, tu a tam drobeček, pak prudké slepování řas střídané se skoro suchým kartáčkem. Už mi došla trpělivost a objednala jsem novou. Chtěla jsem se potěšit a překvapit něčím novým. Volba tak padla na The Body Builder od theBalm. Má hrozně divný schizofrenní kartáček a jak už to tak u nových řasenek bývá - je hodně mokrá. Snad se to ustálí. Zatím vám můžu říct, že úplně stejně jako její Benefití kolega řasy podtočí, prodlouží, zároveň vykouzlí objem a celý den drží. Jen mám takový pocit, že ke konci dne malinko opadává (ale zase se nemaže, jako Benefit..). Jo a trochu úporněji se odličuje a to jsem myslela, že na befitku nic nemá. Za necelé 4 stovky je to kvalitní řasenka. Je s ní však víc práce a moc se mi nezamlouvá, když s ní omlajznu ještě čerstvě napatlané horní linky a pak horko těžko maskuju. Ráda dopoužívám, ale znovu nekoupím.

Muslin cloths už všichny znáte. Po masírce blogem Caroline Hirons, který některé z vás poznaly až na základě zářijového článku An (z Hello Beauty), některé však znají a sledují drahnou dobu a nebudou tak pro vás žádným překvapením. Jelikož se balzámováním (a zas jsme u toho slova =)) rozmazluju od prvních chladnějších zářijových dní, musela jsem dokoupit zásoby utěrek, abych nemusela ob den prát. Tyhle jsou od Balm Balm a balení po 3 kusech vyšlo na 6,15 liber. Mám však vyzkoušeno, že stejně dobře vám poslouží i normální mycí žínky, nebo ty malinkaté ručníčky z Ikea (ale dávejte pozor, abyste je pokaždé použily jen jednou a pak vypraly na 90°C - kvůli bakteriím¨, nebojte, materiál to s klidem vydrží).

Posledním bonbonkém je Ibišková sypká maska Balm Balm. Naprosto úžasně květinkově voní a je plná samých organických dobrůtek. Složení tvoří rýžová mouka, rozemleté květy ibišku a esenciální olej Geranium - má jen 3 složky, nic víc!! Není to zázrak??? Ještě jsem nezkoušela, ale do konce týdne to prubnu a dám vám vědět. Maska totiž není vůbec drahá - 8,15 liber a přitom má s pletí udělat hotové zázraky. Kromě přírodní přirozené jemné exfoliace navíc hloubkově čistí pleť, zklidňuje a oživuje. Ách..


*


A protože pauza byla opravdu velká a teď najednou koukám, že dát vám sem obsah celých dvou týdnů, rovnalo by se to malé lobotomii, rozdělím vám to do dvou článků. Koukám, že teď se na chvilku stanu skoro lifestylovým blogem =D Nemějte mi to za zlé, do kosmetiky jsem blázen furt a "ševče, drž se svého kopyta" - už chystám spoustu povídání o různých kosmetických podivnostech, které jsem v posledních týdnech objevila.



Jak se máte? Co s vámi dělá podzim? Taky máte přítele takového koumáka? Nebo si ujíždíte na nějaké zvláštní kosmetice? =)


 
 

34 komentářů:

  1. Hele, Olynth uz nikdy vice! Segra takhle jela zacatkem roku kapky 3 mesice nekolikrat denne. Az jsem ji musela dokopat k svemu uzasnemu ORL doktorovi. Ten ji dal kapky na odvykani a pak na leceni a nemuze si ho vynachvalit :). Jo a morska voda je na proplachnuti super, taky pouzivam :).

    Na tu Ajurvedu jsem hodne nalakana a tesim se na ni :).

    Jsem rada, ze Mates uz je OK :).

    Hele, my dostavame vitaminy kazdy rok a ja se na to moc tesim :).

    Ty si proste magor! V dobrem :). Obdivuju te, jak davas tu jednu skolu za druhou :).

    Klidne jed lifestyle, od tebe cokoliv!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, já si teda pokládám za velkou čest, že jsi měla čas komentovat, však víš, jak jsme to řešily.. =)

      No, ten Olynth je fakt zlo. Navíc po tom bolí nos, jak je sliznice přesušená a po čase začnou asi z toho vysychání praskat i žilky a krvácet =/ no, je to prostě svinstvo. Ale fakt jsem nečekala, že slaná voda udělá po dvou měsících ucpaného rypáčku takový okamžitý zázrak =)

      Neboj, o ajurvédě tu asi ještě budu pět. Bohužel mám pocit, že to asi nebude nic pro Lucikrásčí frňáčky. Vím, jak Ti voní třeba Benefit a ta ajirvéda je fakt něco za něco - funguje, ale taky to pořádně smrdí. Své by o tom mohla povídat Lárka, která se mnou byla na pokoji =D

      P.S.: Já ty školy miluju!! ;) a děkuju =**

      Vymazat
  2. Ahoj Mitsuuko, koukám, máš za sebou nepěkné období :-/ Také se nás teď bacily držely, co jim síly stačily, ale příchodem tohoto krásného proslunněného podzimu, zmizely mávnutím ruky :-)

    Checkuju tvůj wishlist a moc se mi líbí ten lak od Barry M Lychee - nemám žádný takovýhle tělový lak a asi pomalu spěju ke koupi - tenhle co tu ukazuješ od "she", také ale nevypadá špatně :-)

    No, co se týče školy :-) Nemyslím, že je špatné honit se za titulem, ale možná mi to tak přijde proto, že sama to tak mám :-) U mě je to kombinace x faktorů - 1/ mít ten titul teda :-), 2/ přemýšlet na mateřské o něčem jiném, než je domácnost, 3/hned za tím asi bude dokázat si, že na to mám (jednou jsem školu nedokončila), 4/tiše doufám, že mi to pomůže sehnat práci, která by mě bavila:-), 5/magisterské si chci vybrat už podle svých preferencí, ale zatím žádné pořádné nemám, snad se to během studia projeví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rosslyn a co děláš za školu, že čekáš na magisterské, které Tě bude bavit - nějakou obecnou? Já si to nedokážu představit. Je to jako když mi O. tvrdí (zapřisáhlý zastánce VŠE), že je zcela v pořádku a běžné, že Tě v prvních 3 letech vejška nebaví a obsahuje jen 20% hezkých předmětů a že se to v 5. a 6. ročníku poměrově otočí.. no jo, ale kdo má pak vydržet ty první 3? Tak jsem tak dlouho hledala školu, která by mě bavila od začátku, až jsem ji našla =)

      Joo, titul je asi fajn. Ale zatím jsem přišla jen na jediný důvodu, proč bych ho chtěla - ukázat mamče, aby mohla být na svou dceru pyšná (prostě to jsou ještě staromódní pozůstatky výchovy, kdy se tohle dělalo hlavně kvůli rodičům, aby "měli klid"..

      Tak Lychee bych moc chtěla a vůbec celý arsenál podzimního Barry M počínaje laky a konče tekutými makeupy mě hrozně láká..

      Vymazat
    2. Dělám VŠH. Tak ale ono je to tak, že mě nebaví ty odborné specifické předměty. Jinak personalistika, ekonomie, marketing, management, účetnictví a tak jsou v pohodě a najdeš je i na jiných školách. Prostě do budoucna už nechci řešit výživu, ubytovací úsek, hotelové zařízení...

      Vymazat
    3. A magisterské si teda budeš dělat kde? Něco zcela mimo dosavadní obor? =)

      Vymazat
  3. Teda, vidíš, to jsem se poučila s tím pejskem, vůbec jsem nevěděla, že se něco takového může stát. Takže díky a jsem ráda, že už je v pohodě. Veterinární léčba je strašně drahá, my jsme zase dva měsíce chodily (mám fenku) na psí oftalmologii, protože jiný pes udělal tomu našemu díru do oka...stálo nás to dost peněz a času (hodina cesty tam, hodina zpátky), ale už je to OK. Jinak podzim zatím moc neprožívám, snad, že jsem byla dva týdny nemocná a štvalo mě to, protože jsem musela přestat běhat a teď když se rozeběhnu, tak vypadám jako stará babka valící se do schodů, hrůza :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sakra, "díru do oka"??? ty vado, jako něco s rohovkou, nebo sítnicí?? No, Mates, když byl ještěmaličky, tak měl nějaké výrostky na tom vnitřním víčku, prý je to u štěňat časté, ale že z toho vyrostou. Matýsek nevyrostl, takže šel na operaci,ale od té doby naštěstí dobrý. Ale museli jsme přes rok vykapávat asi 5x denně.. Jsou to trampoty se zviřátkama =/

      Vymazat
  4. Sláva Míša zase rovnováží a bilancuje.
    Krásný článek, teda až na tu nemoc Matýska, kurnik to jsme propírali lékaře, co - a on ani vet není jako vet - tam to mají ještě tisíckrát jednodušší s diagnozou (v tom smyslu podceňování) ale zas si to umí bezvadně nacenit..
    Já jsem ráda, že jsme objevili naší kočičí vet-ku, ale až díky tragédii, že.
    Naposledy Shellyho chválila, že se choval hezky a moc slušně :-D, některý pacienti prý prskaj a jsou vulgární :-D....
    Jsem moc ráda, že je Tvůj asistent už zase čilý!!! Ochrnutí by mě teda vyděsilo..
    A nic si z toho nedělej, já jsem teď taky nějaká life-stylová hihi.
    Moc se těším na pokračování, doufám, že bude velká zmínka o Poděbradech a místních skvělých léčebných kůrách, jsem napjatá, jo a taky mě strašně zajímá ten veletrh a co sis nakoupila...všechno akce, které šly mimo mě. Ale nemůžu si stěžovat, přesto mám nakoupíno dost, i když jsem se snažila krotit, ale jak na potvoru mi spousta věcí došla :-))...a to kakaíčko, pohádky, koupele a rozmazlování beru všemi deseti!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Takže Shelly je takový vzorňák, jo? no, že mu to z očí ale teda rozhodně nekouká! =D

      Já mám veta už asi 10 let a ať se o něm po netu tvrdí, že je předražený, tak mně vždycky pomohl a právě za ty prachy stál - o Vánocích mi dali cukroví, pejsky vždy odmění sušeným masíčkem, Mates miluje jak doktora tak sestřičky a to už o něčem svědčí. Navíc, volají, mají pomoc po telefonu, jsou tam pořád (teda až na noc no..) a mají to tam čisté, útulné a hezké a vždy vyjdou vstříc. Fakt takovou veterinu aby pohledal..

      Neboj, už vyšlo druhé bilancování, tak si to tam hezky pročti a zbytek z dalšího článku, nebo pak už osobně ;)

      Vymazat
  5. Sláva! Už jsem si říkala, kampak ses nám poděla, ale je jasné, že bez asistenta to prostě nejde. Zaplaťpánbůh, že už je mu líp. Já jsem teď na ty zviřátka asi nějaká přecitlivělá, u nás se čekají štěňata, a přijde mi, že těhotenské hormonální výkyvy pozoruju spíš na sobě, než na tý naší potrhlý hyperaktivní tryskomyši, která se i nadále chová, jako by vůbec za 2 týdny neměla rodit. Doufám, že ještě zavčasu pochopí, že to malé chlupaté, co z ní vypadne, není plyšová krysa i Ikey.
    Ajurvédu nějak vůbec nemusím, asi proto, že mi to všechno smrdí, a že dneska se za ajurvédu vydává všechno, co "smrdí po indicku", ačkoli to s principy ajurvédy jako takové nemá vůbec nic společného. :) Ale tak mně zase třeba ten Hadek většinou vyloženě voní...
    Jo a doufám, že si brzy přečteme i něco o Duolingu, jaký je to závratný objev! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, až když nejsou, tak člověk zjistí, jak jsou asistenti důležití! ;)

      Chacha, krysa z Ikey.. a to je něco malého? Jorkšír, nebo russel? Panečku, kolik těch krysiček budete mít? a dáte je pryč, nebo si i njěkou necháte na rozšíření rodu? Předchůdce Matesa (Rubín I. - Matýsek je Rubín II. ;) měl s naší pejskou Ajou 7 černých štěňátek a všechny jsem je odrodila i téměř vychovala a pak s těžkým srdcem darovala - za jedno jsem dokonce dostala flašku vína a bonbošku ;) =D

      CHa!! Doufám, že jsem Tě druhou bilancí ukojila!! ale je fakt, že jsem tam neměla už přes týden čas vlézt.. musím to napravit. Blbý je, jak se dostaneš do vyššího levelu, tak se tam probírají i těžší gramatický záležitosti a teda s těmi mám problém - jak je to FR-AJ, tak ne všemu rozumím =/

      Vymazat
    2. Je to krysa, takže krysařík. :) Krysičky by měly být 2-3 (snad ne víc!). V podstatě už jsou všechny zamluvené, teda pokud se nenarodí úplně samí černí psíci. :) Ale to člověk nevymyslí. Kdyby tam byla hnědá fenka, tak tu bych si ráda nechala, ale chlap o tom nechce ani slyšet. No uvidíme. Když jsme si pořizovali Lentilku, taky jsme se zapřisáhli, že nám do postele nevleze... :D
      Jdu na ten druhej článek, jsem zvědavá! :)

      Vymazat
    3. Jééé, ona se jmenuje Lentilka? to je krásné.. a jak jí říkáte? Myslím, jak na ni narychlo voláte, většinou z takových roztomilých ale dlouhých jmen vzniknou docela legrační zkrácené patvary =D
      Malí pejsci mají tak málo štěňátek? No, mates měl osm sourozenců a bylo to jako pytel plný blech - vlastně pak jsme zjistila, že doslova byl =D

      Vymazat
  6. K vykurýrování gratulace!!! Před prár lety, na Vánoce, dostala jsem v práci odměnu. Šestku. Těšila jsem se, že budu štědrá s ježíškama pro své bližní, ten večer se můj 4nohý pošuk rozhodl plány zhatit - peníze si přivlastnit k svému užitku - proběhl se za ovcema(jindy je ignoruje). Skončilo to přeseklýma šlachama a svalama na přední noze. Na kost. V 11. vnoci. Bylo to za šestku. :D
    S ochrnutím ocásku - tohle se stává bíglici od rodičů - vezme roha na vrchol Beskyd a zpatky a pak jí "visí". Z prochladnutí.
    Ajurvéda: neslyšelas o značce Tarani? nějakou dobu jsem používala, bylo to fajn... A pak ještě Yasminka...oleje. Já mám teď v merku Atok...
    Jinak Tvé krémíky Antipodes z Blogsale: zatím parádička! K tomu mám i Halelujah...tak uvidíme po delší době. Ten denní krém je dost hutný, do zimečky ideál. A uvažuju, že bych prubla to slavnou BIOFÁZI. Netrpím moc na vyrážky, ale mám mdlou, na vrásky trpící normální pleť, dehydrovanou, čož jsem zatím nikde neviděla recenze s tímhle typem pokožky. To bazalkové nebo levandulové sérum, poř. santal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vado!! To sand ne, jak to dokázal? to se přerazil o nějaký drát, nebo ohradu? Ale to je teda šestka docela málo.. jak je to dávno? a na jaké pohotovosti jste byli?

      No, to jsem "ráda", že je to potvrzené, ale dokáže někoho, kdo to nezná, pěkně vyjančit, když najednou začne ochrnovat pes z ničeho nic. Poprvý jsem byla tak vypsýchovaná, že jsem se klepala víc jak pes!

      Ajurvéda: tak o ničem z toho jsem neslyšela. Ale to neznamená, že to v blízké době neprozkoumám =D a co konkrétně? =)

      Doporučuju Bazalku, ta hydratje víc jak Santal. Santal zase pomáhá starší pleti.. ;) A ten gel Antipodes, jaký je? má být prý míň agresivní než Juliet, která lehce pne a vysušuje.. je fajn i ted na zimu? Jsme ráda, že krémíky jsou v pohodě.. a ještě po nich budeš mít nádherné skleničky, které tiše závidím =D

      Vymazat
    2. Jó, provalil ohradník, jak letěl dom...až po nějaké době čučim na podlahu a slyším mlaskání(on se dycky tak úchylně labužnicky líže, až u toho někdy i chrochtne, jak dva puboši oblizujíc se na lavičce :))) Jsou to 2 roky, bylo to na soukromé klinice ve Frýdku Místku(čti frtku mistku). Normálně by byla za trojku, jenže to bylo údajně komplikovanější a musel přijet ještě druhý doktor asistovat a bla bla kecy pecy(můj stálý vet v Ově - policejní - by to bez keců sešil a vzal by za to dvojku max)...Ale jinak šlo jen o sešití a pak už jsen ATB a na vyndání stehů...horší byly záhadné průjmy a blití, neznámá příčina, štourání v zadku, tisíc milion rtg a obviňování, že si zabíjím psa, když ho krmím syrovým...no, s tímto typem psa(konstituce+temperament) se čék zkrátka nenudí, víme :D

      Ajurvéda velká věda! Já ti nevim, jsem skeptik...moje ségra kosmetička si v tom jede, míchá si i sama a fičí si v těch meditacích a kdesi cosi, na to mě neužije...ale když to hezky voní, nejsou v tom hnusy, proč ne. Měla jsem několik balení ZINKOVÉHO KRÉMU TARANI - byl hutnější, parádně voněl, ale nebyla jsem po něm mastňák... a pak EMBELIKOVÉ ADSTRIDGENTNÍ TONIKUM a ještě nějaké růžové, myslim...ale už je to pár let. Atok právě zatím okukuju. od Yasminky jsem měla oleje(jasmín, vanilka) a jakési mýdlo neboco to bylo(pudélko s rozmočeným bahnem?? měla to mamka...po chemu a ozářkách to používala na tělo).

      No a Antipodes(háleluja!) je hutný jak sfiňa! Máslový. Vůbec nepění, je to jak krém nebo máslo? Prostě na zimu myslím bude super, proto jsem ho kupovala, když věštili, že bude v říjnu kosa. Tak jsem se těšila a prd. Na teď mi přijde možná zbytečně hutný. Zanechává film.

      Biofázi s Bazalkou už mám objednanou, ale asi tam střelím ještě šalvěj, páč mám v Tzoně viditelnější póry a sem tam se mi tam něco vyklube. Jednou za čas, ale pak jsem jak klingon. Což si myslím, že by mohla šalvěj podchytit. Uvidíme...

      A skleničky...jsou boží, ale skleněné :/ jinak jsem taky sběrač! Dokonce si perverzně cestuju s šamponem přelitým v pixle od jakéhosi lubrikačního gelu, co jsem kdysi dostala darem od vtipných kamarádů - má to pumpičku, super dávkuje a dá se zacvaknout proti nechtěnému zmáčknutí :D

      Vymazat
    3. Tak to si teda užijete a co to je za rasu, nějaký ovčácký? To labužnické olizování znám - Mates to dělá s takovou láskou a pečlivostí, že u tohoo srká, chrochtá a mlaská jak když do vepřince navezeš čerstvý šrot! =D připadá mi spíš jak kočka, ale u toho nenadělá takovej kravál ;)

      Ooo, zinkový krém mě začal moc zajímat. Já mám Sujathu - nějaký jasmínový mléčný a teda - to je pěkněj poušek,a le pleti to svědčí a jak byl (nikdy NE)řekla Moora - pleť je po něm nádherně naducaná! =D Helemese a nemá Tvá sestřička blog, nebo nějaké stránky? ;) O tomhle se normálně člověk moc nedočte. Vím, že jsem to někde viděla zmíněné, ale celkově se blog týkal parfémů, takže tam toho bylo opravdu málo.. A Tarani už jsme zkoukla (díky za tip!) - vypadá to všechno moc hezky, až nezvykle upraveně na tento druh kosmetiky =) a cenově je to koukám taky už někde jinde, než ta běžně dostupná.. ta meruňkovo medová maska.. sakra, Ježíšek bude mít co dělat, páč moje peněženka to už psychicky ani fyzicky nedá =D

      Haleluja je hutný? takže spíš než gel, tak balzám? Jestli zanechává film a nelíbí se Ti to, tak ho používej na suchou nalíčenou pleť jako první čištění - tou mokrou žínkou setřeš film a pleť bude spokojená,a le ne mastná ;) Mám pro tebe návrh, co si takhle uděla malou výměnu.. Já Ti poskytnu půlku Juliet, která je vhodná zase na druhé čištění - pění a rozhodně film nezanechává na oplátku za půlku Haleluja od tebe a takhle budeme mít obě vyřešeno jak první, tak druhé čištění a ty aspoň vyzkoušíš i tu gelovou variantu ;)

      Jojo, Šalvěj póry rozhodně čistí,vlastně ji mám nejradši - jak vůní tak pocitově.. Ale! co fakt dokáže zahladi póry a vyrovnat je sérum Bazalka - nechápu,a le je to tak. Já už se zase těším, že si skočím pro tu Calenduly a budu mít krásně zahojený a op Bazalce zase hladký obličej - že bych se blížila pleťové nirvaně? =D

      No, já právě ty piksličky miluju skleněné. Tak až Ti dojdou, tak bych se hlásila jako vážný zájemce o jejich další pěstounskou péči ;)

      Vymazat
  7. Žiš, chudáček Mates! Jsem ráda, že už je mu líp.. Tuhle diagnózu vůbec neznám a to náš Árčík má skoro všechny psí choroby.. no, jak má člověk takovéhle starosti, věřím, že ho přejde chuť na ledacos, včetně blogování. Ale teda chybělas mi!!! Tak ať jste všichni zdraví!
    Jo a znám vetku, která léčila kámošce fenku, že má bloklou páteř, rvala do ní infuze, brala tisíce a když se to kámošce po pár dnech nezdálo, zašla jinam, tam fenečce vyčistili ucpané anální žlázky, naúčtovali dvě kila a bylo po blokádě páteře.. chjo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tě pic, anální žlázky= bloklá záda... no vidíš. takže až budeš mít taky blog (eM Tě ještě chvilku bude hecovat a to by bylo, aby nebylo! =D), tak dáme dohromady všechny psí choroby, se kterými jsme se setkaly a uděláme z toho psí speciál-ať cí i ostatní ;) Já jsem toho s minulým pejskem zažila až až a třeba ochrnutá část těla "jen" z bolesti ledvin je brnkačka =/

      Vymazat
  8. Hlavně, že už je Matýsek v pořádku! Já s těma mojema prožívám všechno hrozně, tak tohle by mě asi kleplo. Dík za upozornění kam ne, my chodíme zatím na Poděbradskou polikliniku (dříve Kolmá), můžu se zeptat, která je a Vaše "zlatá"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jste tam spokojení? Já mám tu svou zlatou na Podolí hned u vody u tram zastávky Podolská vodárna.. Jak je špatný vet, tak to jde všechno do kopru. To mu pak ani nemůžeš pomoct, když mu sama nevěříš =/

      Vymazat
    2. No těžko hodnotit, zatím jsme byli jen u jednoho jiného veterináře a ten byl strašnej, takže proti němu super, ale trošku mi vadí jejich přístup ve stylu: dá se léčit více variantami, ty se na ně zeptáš a oni ti řeknou, že oni to dělaj jen takhle a přes to nejede vlak. A Podolí je trošku z ruky bohužel.

      Vymazat
    3. =ú nojo, to je asi největší zádrhel i v lidském zdravotnictví - zajeté koleje a malá informovanost, či vzdělanost =( tak držím palce, ať tam moc často nemusíte a když, tak ať máte toho nej veta ;)

      Vymazat
  9. Jó, nosní kapky jsou zlo. Ale bez nich to s rýmou málokdy jde, že jo. :) Naštěstí jsem teď někde ztratila svůj muconasal, tak mám smůlu.
    Těším se na články o ajurvédské kosmetice. :)
    A Matýsek ať se uzdraví co nejdřív a úplně, chudák.
    A hlavně jsem ráda, že jsi zpět. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky An., sice to vypadalo jako zatím předčasné přivítání, ale já se nedám. Už jsme to s Matýskem skoro úplně rozchodili (poslední dva dny ATB a snad už to bude dobrý) a ráno jsem se "poprala" s jednou donášivou podlou kozou z práce a teď už snad dobrý.. =) aspoň mám čas pořádně zkoumat ajurvédské práškování ;) Jinak, co jsem slyšela o muconasalu, tak někdo z předchozích komentářů na to měl alergickou reakci =/

      Vymazat
  10. Jejda chudáček Matýsek, hlavně že už je fit :-) No ty zvířecí ošetření jsou hrozně drahá! Ale co bychom pro ty naše mazlíčky neudělali :-) Mořské voda a ještě Vincentka jsou do nosu to nejlepší, vždycky se léčím jenom jimi a rýma je pár dní pryč :-) Jinak zase skvělé a voňavé novinky, těším se na další recenze :-) Jo a Neem je skvělý, užívala jsem ho i vnitřně, na rýmu taky skvělý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, tak to mě zajímá, vím, že se ty prášky dají používat na milion způsobů, ale že by Neem léčil rýmu? To si ho přikladáš jako obklad, nebo piješ?? =D

      Nojo, dneska dobral poslední ATB, konečně! Snad bude klid. Jen nevím, jestli už nejsme nějaká paranoidní,a le od té doby, co přituhlo, tak má nějak málo energie - až nezvykle. Na to, že se narodil a první měsíce strávil na sněhu v zimě, je to až divné.. =/

      Vymazat
  11. Přejeme Matýskovi hodně zdraví! Jojo, na některé veterináře pozor. Navíc je veterinární léčba opravdu drahá. My teď měsíc bojujeme s jedním problémem a stálo nás celkem dost. Ještě že máme "jenom" dvě kočky. Nebylo by od věci zdravotní pojištění pro zvířata :)
    S těma kapkama je to peklo, taky jsem si na nich utvořila závislost, ale dokázala jsem se ovládnout :D
    Těším se na další pokračování článku :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wesullko, děkuju, však já mu to vyřídím.. včera měl narozky, takže mu to všechno řeknu pěkně najednou!! =D Já Ti řeknu tajemství.. ono sice existuje pojištění pro zvířata, ale skoro nikdo ho neumí sjednat tak a v takové podobě u takové společnosti, aby Ti opravdu k něčemu užitečné bylo =(

      a co máte s kočičákama? Měsíc, to už je docela dlouhá doba =/

      Vymazat
  12. To jsem ráda, jste oba zpátky! To je zvláštní, můj životní styl je teda dost -ehm- nudnej, žádnej a pak hned svéráznej, ale poslední dobou jsem u sebe nějaký ty "lifestyle" záliby zpozorovala. Pořád ještě jsem nevzdala boj s otřesnou pletí (jsem těsně před fází pytlík s ďourama na oči) a našla jsem si na detox ostropeřec, tobolkám jsem neuvěřila a zakoupila mletej a ještě jeden do vody. Je to überhnusný, takže účinky čekám každým okamžikem. A tuhle jsem se courala po nějakým biokrámu a najednou tam byly ty Ayurvédský věci, nic jsem nekoupila, ale očuchávala a přemejšlela, co se mi na tom tak líbilo. Asi že to smrdělo jako hulení :-)
    A taky chodím spát každej den před půlnocí už od pondělka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, zrovna ráno jsme na Tebe myslela, jestli i při mém šíleném skoro 2týdenním odpovídání na komentáře pod jeden článek, jsi na mě nezanevřela a poreferuješ, jak pokračuje kúra dál. Takže fáze "papírový pytlík"? =D no, tak to už vypadá dobře.. ta fáze trvá cca měsíc a věř mi, že já v té době nosila plný makeup i doma o víkendu. Velice doporučuju minerální makeup, který udělá perfektní pleť a pomůže Ti jako berlička jak psychicky, tak fyzicky (=nebudeš mít tendenci se pořád otlapkávat, sahat na fujtajksly a ještě pomáhá hojit).

      Ten detox.. Taky jsemkoupila Ostropeřec a nevím, jak Tobě, ale mně absolutně nepomohl. Co jsem se bavila s několika lékárníky a kosmetičkami, prý se u nás neprodává tak koncentrovaný, aby to mělo požadovaný účinek.

      Tu ajurvédu - no jasně, ono to nejenže smrdí,ale i vypadá jako pytlík s hulením - teda vlastně jako pořádný pytel =D no, ale je to fajn, fakt to docela pomáhá. Jsme nečekala, že něco, kde jsou jen namleté trávy bude fungovat snad ještě líp než jílová maska. Kromě Mysteribath doporučuju ještě Neem a Multi Ani - pro začátek.. jo a ten ple´tový krém,ale o tom v nějakém podrobném článku..

      Já jsem momentálně začala s pitím Rakytníkového a Dýňového oleje a rybí tuk polykám už cca 2 týdny. Zatím semi vyhýbají nemoci a pleť se velice nezvykle rychle hojí (i oproti zázračným rychlo účinkům po Calenduly a řebříčkovém oleji!) a je taková - no prostě hezká. Jsme překvapená, že mi skoro zcela zmizely milie na tvářích - doufám, že to není ticho před bouří a fází "papírového pytlíku"!! =D

      Vymazat
  13. Triss, chci o tom sice psát ještě podrobně, ale už te´d Ti je rovnou doporučím. Jsme z nich tak nadšená, že jsmenakazila i Lucifrid a Klér a moje mamča si je po ochutnání koupila taky. Jsou skvělé a doporučuju koupit duo, a´t to máš hezky posychrované. Zuby jsou opravdu bělejší- zmizel nažloutlý podťon a je spíš znát bílá barva - tipuju tak o tón až dva ;) a chuťpvě jsou naprosto nepřekonatelné!

    Co se t ýče vůní-- já už jsme na tom po všech těch pokusech s přírodkou asi tak "špatně", že Biofáze mi nebývale voní - jestli Tobě smrdí, pak radši ani nezkoušej pleťovou a sypkou ajurvédu! =D

    Trss, kurňa, tak kdy se teda sejdeme?? =D už to musíme rozkřísnout a basta.. co takhle pondělí po práci někam v okolí na vínko a předávku?

    OdpovědětVymazat
  14. nejvybělujícnější je ta Suprivicky (na ráno), Sumudu je na péči na noc.. Stojí po 80,- kačkách, takže je fajn koupit rovnou obě. ta ranní bělí a ta večerní zase úžasně chutná po skořici =) Dokonce mi je te´d začal pužívat i O. =)
    ad Biofáze.. ta calnedula mi taky přirostla k srdci asi nejvíc =) až skončím komplet s fázemi, tohle sérum si nechám na večer ;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...