úterý 8. října 2013

Týdenní bilance/Rovnovážení | Týden III.


A další týden je za námi. Stejně, jako jsem opožděná poslední dobou já, opozdil se i tento článek - jak krásná souhra! Ale už se to zlepšuje, podzim začíná být zase krásný, sluníčko už pokukuje z mraků a mně začíná být zase fajn =). Poslední týden byl ve znamení úklidu, vaření, zase vaření, učení a to vše za hojné asistence pana Matýska.

Tak minulý týden to teda bylo dost chudé.. V žádném restauračním zařízení jsem nebyla, voucher do Kobe ještě nepřišel (nebo mi ho sbalil někdo v práci - to už se asi nikdy nedozvím), kultura se taky žádná nekonala a teď mi došlo, že jsem vám zapomněla nafotit nové botky a sukni. Ale ono je to docela pochopitelné.. Sukně se fakt nepovedla - je hnusná a naprosto neodpovídá obrázku a popisu ze stránek (joo, na Zootu mě pěkně vypekli!), navíc zpracováním a materiálem ještě horší kvality než od čongů a to přitom nebyla vůbec ale vůbec levná. No a boty.. jsou to holínky na klínku hodně podobné mým vysněným nejsemtakovejmagorabychzaholinydávalatakovýprachy Hunterkám a protože ještě nepřišel jejich čas, pěkně potichoučku polehoučku putovaly rovnou do skříně.



PONDĚLÍ - to právě přišly ty holínky!!



Jinak se fakt, ale fakt vůbec nic nestalo. Je to docela pochopitelné. Nemůže se pořád něco dít. Navíc, nestane se vám nic nového, když ani nevytáhnete paty z domu - vyzkoušeno! Takže jsme jen hnila doma. Je fakt, že jsem byla v pondělí v práci přesčas a odcházela jsme až před osmou, ale ty, které mě chtějí hned politovat, musím uklidnit, že nešlo o práci, ale o koukání na videa Lisy, Essie a Lily a dopisovala jsem článek Rovnovážení - týden II. =).



ÚTERÝ - chvilka konverzace

Taky jste už všechny netrpělivě čekaly na Renči blog? Tak tady ho konečně máme! =)

Už jsem se tu několikrát přiznala k silným sklonům introvertním. Proto, když se v jeden den mám sejít s více lidmi, nedejbože, které vůbec neznám, začnu preventivně vyšilovat už ráno. Dnes jsem se sešla se strašně milou osůbkou - vlastně jich bylo víc, ale nebudu předbíhat - s Natálkou z blogu Little Gem. Holka jedna zlatá si u mě na wishlistu přečetla, že bych si moc přála vyzkoušet/vlastnit BB Decleor a tak mi napsala a nabídla mi svůj vzorek. Je pravda, že jsme se domlouvaly už od srpna, ale co na tom, nakonec jsme se sešly. Dívča je to moc milé a krásné a navíc ještě strašně hodné, protože jsem k Decleoru vyfásla ještě vzorky CC a MU od Clinique - díky Naty, už je všechny řádně zkouším.
 
Druhá schůzka mě čekala po práci s Renčou. O Renče už jste leccos slyšely z mého vyprávění - je to super baba, která mě zásobuje nejen kosmetikou, ale i dobrými radami. A protože není skrbla a nenechává si je jen pro sebe, od minulého týdne k ní můžete zavítat pro radu na její zbrusu nový blog. Řeči se vedly v klasickém duchu zdraví - kosmetika - chlapi - kosmetika - chlapi - horoskopy - chlapi - zdraví. S množstvím vypitého vína jsme postupovaly dál v tématech a když už nám došly síly, vydaly jsme se radši domů =).



STŘEDA - Parlez vous francais?

Za super lektorku se platí i super daň v podobě extra úkolů navíc. Začínám s jejich vypracováváním hned ve čtvrtek a tak tak je do další středy stihnu. Jóó a píšu si i slovníček!! =D

Mohla bych vám sem dát fotku ajfelovky, ale tu všechny znáte a moc by to neodpovídalo realitě. Zatímco tato fotka je reálná, pro mě, až dost! Fráninu jsem měla kdysi dávno asi 5 let na škole. To  ona může za to, že jsem už ve 3. třídě dostala první čtyřku na výzo.. Ale jak už to tak bývá, to zlé časem zapomenem a zůstanou jen dobré vzpomínky - haha! Takže jsem se z nostalgie rozhodla oprášit tento jazyk a před třemi lety se poprvé přihlásila do kurzu francouzštiny pro začátečníky (chodím sem a jsem naprosto spokojená, jinak bych se nevracela).
 
Poprvé jsem chodila jen  3 měsíce a vzdala to s prvními zimními dny, kdy se mi nechtělo vracet až za naprosté tmy domů. Druhý rok jsem se přihlásila znovu a tentokrát to vydržela až do března. Pak jsme se stěhovali, měla jsem 1000+1 důvod, proč tam tentokrát nejít a už jsem tam pro jistotu nedorazila vůbec. Třetí rok je letošní. Dlouho jsem dumala, jestli se přihlásit zase do naprostých začátečníků, ale pohled na rozdílový test mi docela pomohl v rozhodování - nepřeložila jsem ani jednu větu. "Takže takhle špatné to se mnou je?" - hmm, tak fajn, půjdu zase od začátku.

Moje fešné desky - poberou to všechno, jen tematicky zrovna moc nesedí =)

Fakt jsem se ten den přemáhala, abych vůbec vyšla z práce - i vidina přesčasů byla milejší, než se plahočit na dvouhodinovku opakování abecedy asi po stotisícípadesátépáté. Když jsem vtrhla do třídy, čekalo tam na mě překvápko v podobě stejného obsazení kurzu, který jsme opouštěla loňský rok, stejné lektorky a naprosto stejné učebnice, ve které jsme zvolna pokračovali. Takže problém vyřešen, jsem na oko v začátečnících, ale vlastně v pokročilejších a docela lituju 2 nešťastných šafářových dvorečků v podobě nováčku, kteří FRJ ještě nikdy v životě neviděli a šoupli je do skupiny k nám.
 
A když jsme u toho francouzského týdne, můžete se na něj naladit se mnou:
 

A pokud už jste chytly podobnou notečku, doporučuju velice zvláštní starou francouzskou pohádku Peau d´âne, která je spíš pohádkovým muzikálem a hrají v ní takové hvězdy jako Jean Marais, nebo Catherine Deneuve. Něco pro ukázku:
 

Kdybyste prosím někde sehnaly (jakkoli) soundtrack tohoto muzikálu, dám vám za to půlku své kosmetické výbavy, nebo se  odvděčím jinak, třeba zlatem a drahými kameny ;) Nikde jsem ho ofiko nesehnala a na přehrání z filmu do MP3 jsem levá.



ČTVRTEK - mozková kapacita omezena

Zdroj

Špatné svědomí z neaktivity na blogu kulminovalo, ale hlavě ani tělu nešlo poručit, prostě si dělali, co chtěli. Takže jsem nakonec podlehla a po práci se hned uvelebila do sedačky a pouštěla jeden milý film za druhým. Začala jsem Baby Boomem - znáte? Nádherná skoro 30 let stará romantická komedie s Diane Keaton, kterou miluju a pokud jste na tom podobně, určitě nesmíte vynechat filmy jako Family Stone, nebo Lepší pozdě nežli později.
 
Do jedenácti (doby na spaní) jsem si čas vyplnila dvěma díly Kdopak to mluví a pak už jsem jen poklidně usnula. Mám ráda tahle odpoledne. Ráda se zahloubám do filmu tak, že žiju na dvě hodiny jiný život. Je to fajn, když mám takovou bezduchou náladu, jako v tento den.



PÁTEK - možná pomůže čerstvý vzduch



Nakonec mě kluci umluvili a já s nimi vyrazila na dvouhodinovou procházku po okolí. Do party jsme přibrali ještě Babu (ten menší, trhač mojí mamči) a procházeli jsme kraje nepoznané v blízkosti našeho bydliště. Řekli byste, že jsme pár metrů od OC Štěrboholy? ;)



SOBOTA - začíná sezona hnízdění



V minulém článku jsme zmínila, že vařím podle staré kuchařské knihy, kterou založila už moje babička někdy v 60. letech. Jedná se o starý účetní záznamník a od 60. let do něj vlepovala recepty, na které tu v novinách, tu v rozhlase narazila. Protože jsme spolu často vařívaly a babičku jsem milovala, bylo tak nějak automatické, že v tradici budu pokračovat. A tak už od 14 let sbírám recepty, vlepuju, vpisuju další a další záznamy a k nim přibývají poznámky o navrhovaných úpravách (míň mléka, víc cukru), nebo varovné vykřičníky, že už to nikdy nemám zkoušet. Tohle je ona. Jak vidíte, vloudila se mi tam stužka ze Senzaboxu a to jsem v té době ještě netušila, jak prorocké toto gesto a symbolika stuhy bude! =D
 
Zas jsem musela vařit. Prostě si nedám pokoj, dokud nebudu mít o 30kg víc a nevejdu se ani do dveří! Tentokrát byla na programu pečeně na česneku s dýňovým zelím a hrníčkovými knedlíky. Na dýni i knedlíky jsem machr, ale s masem jsem si tak jistá nebyla. Nejsem totiž žádný velký masomil, takže umím upéct akorát kuře a možná ještě narychlo oprásknout krkovičku, ale to je asi tak všechno. Tohle byl docela jednoduchý recept - posolit, popepřit a načesnekovat - zvrtlo se to až v tu chvíli, kdy mi O. řekl, že místo vepřového koupil kuřecí, páč "se mu víc líbilo" a já už na něj koukala skrz dvířka trouby - tak takhle já na tom se zabedněností jsem. Ani kuřecí od vepřového už nepoznám!



Nakonec z toho vzešel zajímavý paskvil. Ona se totiž ta záměna udála i s dýní a já místo klasické vodnaté použila máslovku. Jak čekáte správně, zelí se z toho nekonalo, bylo to pyré, páč do polívky to mělo hodně daleko a kdybyste chtěly vědět, jak to chutnalo, tak ostatní se olizovali a já si v tichosti počkala, až to do dnešního rána na sporáku zplesniví a můžu to s klidným svědomím spláchnout do záchodu. Dýňovou polívku asi nebudu mít ráda..
 
Hrníčkové knedlíky byly hřeb hostiny - aspoň něco - a já jsem je i na sucho zdlábla ještě ten den. Věřte však, že kdyby vám vydržely do rána, budou to ty nejlahodnější knedlíčky na vajíčku, které si dokážete představit. Jsou s houskou, s mrkví, krásně barevné a nadýchané, a přitom v nich není žádné mizerné kypřidlo, jen pár prostých složek, mňam.. Jo a maso.. to jsem tak přečesnekovala a přepepřila, že nakonec nikdo ani podle chuti nepoznal, že to není vychvalované vepřové, ale bídné kuřecí! =D



NEDĚLE - a nedá si ta holka pokoj a nedá!



Neděle a opět velký úklid - proč jako? Vždyť já nejsem normálně takto postižená. Je to možná taky tím, že jsem už dlouho neprala (O. už začal otáčet ponožky), už jsme neměla co na sebe (hrozilo, že je budu muset začít otáčet i já) a musela jsem tak vytáhnout zimní zásoby. Oprášila jsem všechny svoje kabátky a uložila je na přední místa.  Až víc přituhne, hodím vám sem svou sbírku rukaviček ;)
 
Nedala jsem se a opakovala kuchařský pokus tentokrát už s přiznaným kuřecím, bez česneku (jen na máslíčku), knedlíkem a já srabsky bez, O. hrdinně opět s dýňovým pyré. Ne, ani druhý den mi to nechutnalo, prostě máslovku jedině upéct, vařená chutná jako kojenecká strava a i kdybych oběhla všechny kojence v okolí, stejně by mi  z těch 5 litrů ještě něco zbylo, to se vsadím! =D



Druhý pokus, tentokrát o stejnoměrné buchty. Krásně nakynuly, až bych potřebovala větší pekáč. Z minulého týdně velmi úspěšnou tvarohovou náplň jsem vyměnila za povidlovou a holky, nezlobte se na mě, já taky měla ráda povidla, ale už je jaksi nedávám. Mně ty buchty prostě nechutnaly. Takže příště už jedině s tvarohem a  klidně si o mně říkejte, že jsme konzerva. Naštěstí O. sežere všecko - jak pyré, tak povidlové buchty, takže na ocet nezbyly a v pondělí už nebyly ani na snídani.



Jako poslední rozlučku s minulým týdnem pro vás mám pozdrav od svého blogo-asistenta, kdy jsme spolu připravovali článek do nové rubriky ("To budete čubrnět!" - vzkazuje Matýsek).



Jaký jste měly minulý týden vy? Co zvláštního/veselého/neuvěřitelného se vám událo?
 
 
 
 
P.S.: Jen se omlouvám francouzštinářkám (An. ;), nemám nastavenou frj klávesnici a na nějaké accent aigu, grave et circonflexe jsem s cz verzí nepřišla ;)



 

43 komentářů:

  1. Uáá, s Matýskem vám to sekne :D.A ty buchty vypadaj dokonale, ale ještě že povidla nejim. Ale očim to přijde jak tvarohový a hned by je sežraly všechny :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, píšu si a na další dámskou jízdu přibalím raneček tvarohových buchet! ;)

      Vymazat
  2. Jé, ty seš zlatíčko, děkuju za reklamu :-) A teda popsat takhle decentně ten náš večírek, to bych asi nedokázala, jsi fakt literární talent :-) Dost teda závidim to odpoledne s filmama, to je můj sen už asi pět let a nějak to furt nevychází - a cos to teda včera vykládala, že to s blížencema nejde, že se začnou nudit?! Ses nenudila, takže to musí platit i pro ostatní :-P A s těma povidlama to mám stejně, já je dřív normálně jedla i mi chutnaly a teď pár let už je prostě nějak nemůžu. Ale v buchtách bych je přežila, já jsem buchtová, jsem stavu sežrat pekáč na posezení a je jedno, co v nich je, často si na náplň po chvilce ani nevzpomínám. A na fr znaky s českou klávesnicí asi nepřijdeš nebo aspoň mně se to nikdy nepovedlo. Ale nešil, u osla tu stříšku máš a to úplně stačí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, u osla jsem ji taky okopčila rovnou ze stránek ;)
      No, já nevím, k čemu konkrétně to nudění Blíženců bylo? Už si to v té záplavě nějak nevybavuju konkrétně. jen ty dlouhé a modře podsvícené chodby a bludiště =D Takže, přidávám poznámku k té u Luci,: "Renče taky tvarohový!" ;)

      No to víš, to ani není literární talent, jako chabá paměť a vícero alkoholu - vzpomínky byly jen obecné a mlhavé =D Ne, to kecám, pamatuju si všechno, ale jen u Tebe, to co jsme povídala já mi nějak splývá s vlastními myšlenkami =D

      A reklama to není, pouze dobrá informovanost k mým čtenářům ;) a tip na super blog =)

      Vymazat
    2. No super, já si zas pamatuju, cos říkala ty, takže kdyby bylo potřeba, dáme to bez problémů dohromady :-) S těma filmama to bylo o tom, že jsem říkala, že až zas pojedu na sever, tak hodlám jen ležet v posteli a koukat na filmy, bo do hospody už dlouho s žádným blížencem nepůjdu :-) No a tys říkala, že že to není dobrý, že blíženec se začne nudit...a pokračování konverzace je nezvěřejnitelné :-P

      Vymazat
    3. Ahááá, už vím =D chápu =) náhodou, já se dokážu dívat na seriál, dokud ho nedokoukám - nejhorší to bylo v době seminárek =D

      Vymazat
  3. Tak dneska jsem se zasmála :)

    Oprášená francouzštiny obdivuju, já jsem chtěla chodit na angličtinu, ale nevyšlo to (na našom super oboru máme anglinu jenom ve druháku, uchvancacující... a trochu k nepochopení) a držím palce, ať to tentokrát doklepeš i za zimy a za tmy :)

    Dýně pobavila, kuřecí taky a musím se přiznat, že jednou jsem na plíseň čekala taky... O:-) Buchty chci dělat o víkendu, babičce se podařilo propašovat mi do kabelky dvě sklenice povidel a já povidla nejím, jedině v buchtách je aspoň snesu a jednu skleničku už jsem omylem načla - myslela jsem si, že je to ostružinová marmeláda, jaké zklamání!

    S Matýskem pěkně ladíte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže taky buchtová? no mně už ani v těch buchtách nechutnají, ale je možný, že jsem k ni m dala moc skořice a málo rumu ;)

      My s Matýskem ladíme i normálně - oba chodíme v černém. jen ten sladěný ksicht asi nečekal, takže se ode mě spíš odvracela a bál ;) nebudu lhát, že jsem na něj zpoza rohu párkrát cvičně nevybafla =D

      Vymazat
  4. Tak já přivřu obě oči. S francouzskou klávesnicí je problém, no... :D (Ale jestli tedy můžu, tak na "zplesnivý" už mi ani obě oči přivřené nestačí... ;) )
    Jinak ale docela hezký týden. Můj se nesl tak nějak ve znamení školy, nějakého toho vaření, úklidu a léčení rýmy. Takže nic moc vlastně... :) No, snad to bude tento týden lepší, zatím není. :D Stále žádné zajímavé věci. :)
    Snad jen trávím čas hledáním nějakého hezkého přírodního mycího gelu na obličej a tonika bez alkoholu. :) No, mám na to ještě dost času, do listopadu... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An. a Ty bys to plesnivění chtěla se s-? (http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zplesniv%C4%9Bt&Hledej=Hledej)

      A hledáš české výrobky, nebo je Ti to jedno? A nějaké finanční omezení? ;)

      Vymazat
    2. A abys vědělá, že jsem s tou zabedněností nekecala, budiž Ti dostatečným důkazem můj předchozí komentář!! =D Ty vado, nojono, už to vidím a jdu to opravit. To máš ještě kliku, že jsem nedělala korekturu minulý týden, to jsem byla ve stavu, kdy jsem naprosto s klidem napsala "to víž" =D

      Vymazat
    3. :D
      Stane se, nic si z toho nedělej.
      Je mi to celkem jedno, finanční omezení asi každé max. do 400, levnější výhodou... :D Mám už pár kandidátů (docela mě zaujalo třeba PHB Ethical beauty...) Ale další tipy ráda přivítám... ;)

      Vymazat
    4. No, spíš se je snažím tahat z Tebe - jakým směrem se díváš - pak bych když tak hodila něco do placu, když bych s tím měla zkušenosti ;)

      Vymazat
    5. Jo takhle, mně to nějak nepálí... :D
      Až budu mít nějaké vyhlédnuté favority, vím, kde se zeptat, díky. :)

      Vymazat
  5. Ha! Hunterky doporučuji, mám je už čtvrtou sezonu(kupovala jsem z důvodu venčení barakudy a zbytečného likvidování gore-texů, ne abych byla trendová, páč v té době to u nás stejně ještě nefičelo:))) a stále drží, slouží, budu pořizovat další!
    Fráninu jsem louskala na základce, pak na výšce, prázdniny ve Švýcarsku několik let po sobě a stejně prd umím, je to jako japonština :D
    A nakonec Matýsek je úplně jako ten můj, doma se patlám, řeším, jsem důležitá dámička a stačí jeden jeho pohled a výraz, respektive kožní záhyb na čele ve tvaru "RENAULT" jasně naznačí, co si o své paničce myslí(podle čekož ho z picassa přejmenovali na PIČAssa) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Picassa jsou výborný!! =D Nojo, já jsem vážně moc ráda, že psi neumějí mluvit, díky bohu za to - jinak by se z nich nestali takoví věrní společníci lidí =D ale někdy, když je mu ouvej, bych to docela ráda věděla =/

      Tak po Hunterkách pokukuju už dlouho, ale ještě jsem nenašla takový typ, do kterého bych chtěla investovat ty peníze. Třeba jednou s něčím takovým vysněným přijdou =)

      A s japonštinou máš naprostou pravdu.. stačí mi vynechat jednou a už nevím, jak se to pomalu čte, natož co to znamená - a odvodit samozřejmě moc nejde =D

      Vymazat
  6. Oh, tak takhle klidně neklidný nebo snad neklidně klidný týden bych si také dala líbit, protože ten můj byl naprosto k neuvěření. Nejvíce mě zaujala zmínka o nákupech na Zoot. Blbost co? Ale taky mám aktuálně negativní zkušenost a modlím se, abych našla fakturu, abych mohla reklamovat. S fráninou držím palce. Je to krásná krása tento jazyk, fakt že jo. K poslechu doporučuji ještě Olivii Ruiz, ale asi znáš ;). Hele a Matýsek je Tvůj brácha? Máte stejný kukuč :D. Krásný další týden, drahá Mitsuuko, a těším se na jeho shrnutí ;). Jo, pořád je to lepší než články o Ilcis, které jsou tak nebezpečné :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce u hledání - já trubka ustřihla cedulky, takže mám smolíka =/
      Jojo, ale nevlastní, ale pššt, nikdo to před ním nesmí provalit, aby z toho nebyl smutnej =D
      P.S.: neboj, Ty už jsou ve frontě a čekají. Dnes bohužel přišly na řadu na poslední chvíli úkoly z frj, takže Ilcsi muselo stranou =)

      Vymazat
  7. taky děkuju za reklamu :) snad budeš spokojená! já jdu teprve teď testovat to sérum, protože jsem byla pryč a chytře jsem si ho zapomněla vzít :D a nějak celkově nic nestíhám, potřebovala bych, aby měl můj den dvojnásobek hodin...navíc na mě furt něco leze, prostě podzimní klasika. jsem nějaká otrávená ze všeho :( ani kosmetika mě nenaplňuje, a to už je co říct!
    a poslední fotka je fakt moc krásná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsme si to pózování užili.. no dobře, jenom já, ale on byl tak vtipnej, když se mě bál a utíkal přede mnou i před foťákem ( asi jako když mu jdu čistit ouška! =D)

      Já na kvasnice ještě neměla odvahu, takže na mě stále čekají na stole a bojím se té lahvičky, jak čert kříže.. Tobě ale neplechu neuděly žádnou,že?

      S tou náladou to máme stejné - ale že už ani ta kosmetika? To bude už něco vážnějšího ;)

      Vymazat
    2. já myslím, že ne, sice mám teď na obličeji několik "pěkných kousků", ale to přisuzuju spíš jistému milému období měsíce a nenechavým rukám, které to ještě zhoršily, navíc jsem je zkoušela delší dobu před tím, než mi to vyrostlo. fakt se toho neboj :)
      včera jsem si koupila v drogerii pudr a novou L'Oreal micelárku a radost mi vydržela jenom chvíli :( a zrovna jsem zase dostala od přítele vynadáno, že toho kupuju moc a mám teď limit, že si můžu koupit jenom jednu věc měsíčně :D ještě, že neví, že jsem si asi hodinu předtím objednávala něco na netu O:) ale je fakt, že musím začít spotřebovávat a recenzovat věci, co už mám doma dlouho, nějak se mi to hromadí.
      mně by teď udělal radost kýbl poctivé horké čokolády, knížku do ruky a zapálit nějakou voňavou svíčku...možná už dokonce ty vánoční, ty voní nejlíp (jablko a skořice mňám)... ještě to doklepu v práci a asi to večer udělám!

      Vymazat
    3. Tak teď jsi mě teda nalákala. Asi budu mít takový večer zítra - skořicové svíčky miluju! a k tomu jablečný čaj se skořicí. To mi připomíná, že si musím koupit aspoň pytel jablek nad domácí kompot se skořicí - jde to i pít a panečku, já bych se po tom utloukla! =)

      Dneska je nějaké divné ovzduší, od rána tu už usínám..

      A proč Ti vydržela radost jen chvilku? Nejsi s nimi spokojená?

      Vymazat
    4. příčina odhalena, už druhý den ležím v posteli s virózou, proto jsem byla tak otrávená ze všeho :( takže místo čokolády piju čaje a místo svíček čichám Muconasal :D
      jinak z vánočních svíček miluju takovou tu skleněnou hranatou Air Wick, je bílá s červenýma proužkama, jablko-skořice, to je naprostá nádhera! doufám, že ji letos zase budou prodávat

      Vymazat
    5. Tu znám, ta je na Vánoce a na léčení naprosto nejlepší ;) ještě jde použít ta z Ikey, ale ta mi moc dlouho nevydrží ani vonět, ani hořet.. jééé, Tys mi dala, už se zase začínám těšit na Vánoce ;)
      A přeju brzké uzdravení..

      Vymazat
  8. Teda Zlato Ty umíš i s "obyčejného" týdne udělat dokonalý článek - kéž bych to uměla já, musela bych hodně přibarvovat a stříkat barevnou paletou kolem sebe hihi...
    Teda jak to, že to hnízdění na mě nefunguje? Aha já zahnízděná jsem až hanba :-)
    Ty Tvoje buchty miluju už na tom obrázku. Jsi agent provokatér s tím papáním, ale já Ti to žeru :-). Prosím Tě tu máslovku dýni musíš pořádně okořenit, myslíš, že já bych jedla dětskou přesnídávku? se mi z nich (těch zeleninových) dělá zle jen kolem nich projdu v dm...dýně je bez chuti, ale se zázvorem kari pepřem a solí, mrkví a petrželí eňoňuňo...ale chápu, že to nemusí být Tvoje top - hodně jsi mě s tou plísní pobavila, ano přesně tak to funguje, anebo to dáš kocourkovi, který žere všecko (jo prej mrkev dušenou nejí, jsem zjistila včera :-)...Holky já Vám tak závidím, že můžete tlachat u vína...chjo..Jo jinak je nádherná ta fotka z procházky!! A ty maskovací s Matýskem nemají taky chybu - dokonalé! Jsem ráda, že si Tě můžu užít aspoň takhle na fotce....Těším se, co jste na nás upekli s panem asistentem. Posílám mu pusu na čumák a Tobě velké objetí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, tak už jsi v tom FB světě, tak to máš hned o krůček blíž ;) Jeslti tu budeš na celý den, tak se můžem zkusit domluvit i s Renčou, jestli se nepřidá, co Reni? ;)

      Tak Ty už jsi zahnízděná, to jen mě to teď nějak popadá - tak si tak přemýšlím, existuje u lidí taky falešná březost?? =D
      Aháá, ono se to musí ještě dokořenit..no tak to potom jooo, já totiž zelí nedělám ani na cibulce a jím ji i tak samotnou syrovou, hrozně mi chutná, docela jako cuketa. Ale s máslovkou to fakt nejde, ble.. už vím, proč k tomu vždycky nakonec přihodím tu slaninu a kuře ;)

      Buchty máš slíbený a dostaneš s sebou do ranečku i na cestu zpátky do vláčku ;)

      Vymazat
    2. Jé, já dostanu buchty do ranečku. Jupííí, děkuji!!!!! Tak uvidíme, jestli se zas sejdeme do trojky to by byla suprovka...
      Falešná březost :-) Ty mě vždycky dostaneš, ale jo, já bych řekla, že u lidí to je i více než u zvířat, lidi to podporujou dost i psychikou :-), takže Tvé podvědomí pracuje asi za Tebe...No když já si vzpomenu, jak mě popadlo to chtění hnízdit, tak to málem můj muž neustál - teda jako myslím psychicky :-) Jak Ty bio hodiny dostaneš do hlavy, tak seš ztracená :-)), příroda to s náma dělá pěkně fikaně....
      Rozumím, já takové zelí třeba dělám z kedlubny, ale stejně všude cpu nějaké koření i cibuli a kolikrát i česnek :-))

      Vymazat
  9. To jsou mi věci... Dýně taková a maková... Já ani nevím, že jsou takové druhy, jen vím, že hokkaidó se nemusí loupat. Jinak jsem schopná udělat z jakékoli dýně cokoli a vždycky mi to chutná. :D
    Vítej v klubu věčných začátečníků franštinářů. Já žila rok v Paříži, za tu dobu jsem se naučila docela obstojně, ale pak jsem fráninu 3 roky neviděla a vše je ztraceno... V poslední době se ale činím a oprašuji své vědomosti na duolingo.com - to je moje nová studijní závislost, vřele doporučuju. :)
    A Zaz přímo miluju! To je přesně moje hudbička, toto...
    Na oprášení zimního šatníku se chystám tento víkend. A vůbec se na to netěším, jak budu se slzou v oku schovávat své letní šatičky na hezkých pár měsíců do krabice. Fňuk. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já si jedu už pár let na vlně vrstvení a k teplým kalhotám vrznu letní šatičky a tak podobně ;) takže toho moc schovávat z letního nemusím, to spíš v zimě vytáhnutím kabátu ještě dorazím poslední zbytky volného místa v šatníku =D

      A copak to je, to je nějaké online procvičování? To musím zkusit, na PC se mi vždycky učilo rychleji a líp.. Jak mně se teď nechce do těch úkolů. nejradši bych si zdřímla a ne se učila na přeskáčku s prací a pak šla ještě na dvě hoďky na fráninu =/

      Vymazat
    2. Pošlu Ti pozvánku na mail. :) Je to v podstatě hra - a tam vzniká ta závislost. :) Ale odměnou Ti je opravdu vychytané "procvičování", ale i další studium daného jazyka. Můžeš si tam i přidat přátele, s nimiž soutěžíš v počtu nasbíraných bodů atd, což je velmi silný motivační faktor (a nejlepší to je, když na vrcholové úrovni soutěžíš se svým šéfem. :D). Má to jeden háček - je třeba umět solidně některým z nabízených jazyků, protože to zatím nepodporuje češtinu. Ale pokud umíš slušně anglicky (nebo německy, španělsky, italsky či snad portugalsky), tak to dáš. ;)

      Vymazat
    3. Jo a maj i appku na mobil, takže já si dávám pravidelně lekci poránu v tramvaji. ;)

      Vymazat
    4. Ha!Lucie, tak Ty jsi skvělá!! =D díky za pozvánku, stihla jsme se tam přihlásit ještě před tím než mi přišla ;) je to dobrý - tu nutnost aj jsme poznala hned v prvním úkolu ;) chtěla jsem si začít procvičovat hend v práci, ale zbrzdila mě nutnost namlouvání výslovnosti =) na tu appku jsme koukala a hned jak odmažu z tel něco navíc kvůli paměti, tak si ji tam dám taky ;) díky moc, aspoň vidím, jak se mi to bilancování zúročuje - bez tohoto článku bych se k této věci snad nikdy nedostala =D

      Vymazat
    5. Nutnost namlouvání výslovnosti lze vypnout a zapnout - jinak bych si asi v tramvaji neškrtla. :D Ale na to přijdeš, i na všechny další vychytávky. Kdyžtak si mě přidej, pokud chceš, čím víc lidí tam člověk sleduje, tím víc to motivuje k dalším výkonům. :))) To jsem ráda, že se Ti to líbí, já už nakazila za poslední měsíc asi dvacet lidí. :D

      Vymazat
    6. Ty potvoro!! Jak mám teď v práci pracovat, když jsem se dostala přes první základní lekci a teď nutně musím pokračovat dál?!!! ;) =D Je to bomba, už jsme přišla i na vypínání a zapínání. Já se tím navíc ještě učím i anglicky ;) a asi si přidám němčinu a časem i italštinu ;+) Moc děkuju

      Vymazat
    7. Cháá cháá!!! :D Vítej v klubu! :) Rádo se stalo. :)

      Vymazat
    8. Tak fajn, už jsem u papání! =D

      Vymazat
  10. Tak ty fotky s Matyskem se vazne povedly! Jinak slintam nad tema kabatkama, mas dobrej vkus :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuji a děkuji, zrovna od Tebe mě to těší dvakrát tolik ;)

      Vymazat
  11. Tvůj pes a Tvoje maska, jsou prostě dokonalé! :D Ono na tom asi něco bude, když se říká, že se páneček po čase začne podobat svému pejskovi :))) A ano, trošku jsem si poslintala klávesnici. Mám strašnou chuť na ty buchtyyyyy! :-O

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) ooo, děkuji, to budu brát jako velkou lichotku - vždycky jsem Matýskovi záviděla jak denní režim, tak bezproblémovou pleť =D

      P.S.: Když se povede spískat nějaké blogerské setkání, vezmu tam buchty s sebou ; )

      Vymazat
  12. super post, lákavé jídlo a zvířata v postech miluji!! domácí mazlíčci nesmějí chybět, škoda, že jsem mimo domov://

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky máš svého trhače a doma? jak to děláš? mně je po něm smutno, i když s ním nejsem jenom o víkendu - je fakt, že bych ho pak většinu dní z týdne nakopla, ale stejně.. =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...