úterý 24. září 2013

Namažu si očka a bude ze mě kočka | Ilcsi Oční sérum z bezového květu a Flavonoid extra oční krém


V noci dávali skvělý film. Fakt nechápu, proč se ty nejlepší filmy vysílají až tak pozdě. Končil v jednu a já jsem ho před koncem prostě nemohla vypnout a jít spát. Ráno bych si za to jednu liskla - kruhy pod očima, zašedlá pleť, oteklá horní i spodní víčka.. Znáte to? Já jsem proti tomu u Ilcsi našla velice zdatné bojovníky..

 
Pokud už nechcete číst další rozplývací články o úžasných produktech, na jejichž konci budou komentáře typu "s tím Ilcsi mě už se**š" (=P), tak radši ihned přestaňte číst a zavřete prohlížeč. Dnes se totiž kritiky opět nedočkáte. Z obou produktů jsem prostě nadšená a hned vám vysvětlím proč. (Mimochodem, ten film byl Terminátor, kdyby to někoho z vás zajímalo =D) Začneme pěkně popořadě, dle toho, jak produkty používám já.
 
Vezmeme si mou výchozí pozici: na otoky očí nijak zvlášť netrpím (občas, kvůli Terminátorovi a jemu podobným výtečníkům mám trochu přifouklá spodní víčka), na tmavé kruhy taky ne, oční okolí nijak zvlášť citlivé nemám a ani netrpím přesušenou pletí.
 
Proč jsem tedy začala používat oční patlátka? To je jednoduché - s denní péčí jako je Řebříčkový olej, nebo Biofáze vám prostě po čase nějaké to patlátko pod oči zákonitě začne chybět. Navíc, reklamní masáž už konečně dostihla i mě a já jsem se ve svém požehnaném (!!=D) věku rozhodla sichrovat oční okolí ještě před vznikem nějakých problémů. Pak už totiž "pozdě bycha..," víme..
 
 
 
Oční sérum z bezového květu
 
 
 
Nevím, jestli mě kosmetička při doporučování tohoto produktu rovnou odsoudila jako vyvrhele na okraji společnosti, ale cílová skupina tomu napovídá - sérum je určeno především pro povadlou, mdlou pleť v důsledku kouření, stresu a mála pohybu. Ještě k tomu dodat nezdravou cholesterolem nabitou stravu (M e+ Angl. slanina = VLS), příchylnost ke skleničce a příště už mi místo séra rovnou doporučí léčení.
 
K tomuto séru jsem se dostala vlastně náhodou. Za článek o Řebříčkovém oleji se mi ozvala paní Hanibalová z Ilcsi a nabídla mi zaslání vzorků určených mému typu pleti (děkuju =)). Mezi nimi byl i malý kalíšek s tímto sérem. Po týdnu používání jsme zjistila, že 5ml kalíšek mi vystačí na cca 1,5 měsíce používání, takže paní Hanibalová byla více než štědrá. Což mě přivedlo k prozření, z jakého důvodu všechny značky balí vzorky očních krémů jen do 1-1,5ml sašetek. No jo, ale krém nemá tak skvělou ekonomicky smýšlející konzistenci jako toto sérum, ze které snad vůbec neubývá.
 
Takhle nějak vypadá jedno pumpnutí. Pro představu - na jednu aplikaci potřebujete zhruba 1/7 z této dávky.
 
K používání mě vlastně donutila kromě zvědavosti i jeho vůně. Nebyla krásná hned napoprvé,  takovou se stala až na druhý počuch (kéž by to tak bylo i s Ichtyolovým korektorem). Po otevření kelímku mě totiž do nosu udeřila silná vůně černého čaje (ale fakt silná, jako byste ho louhovaly přes noc). Jak známo, kofein zrychluje cirkulaci krve a bla bla, takže jsem si říkala, jestli mě tohle po ránu nenakopne, tak už nic.
 
Jedná se o vodový gel v barvě tmavého lesního medu. Zdůrazňuju slovo vodový, ne proto, že by snad byl příliš tekutý, ale protože vůbec nelepí - to jen, kdyby to někoho napadlo.. Balení je opět s praktickou hygienickou pumpičkou. Ta však pumpuje hrozně moc a mně se při ceně séra opravdu nechtělo zbytek otírat o noční košili, takže si vždycky napumpuju několika týdenní dávku do kelímku a aplikuju z něj. Stačí do séra jen namočit bříško prstu a pak jím pohladit pod a nadočí. Sérum ihned začne chladit. Ale jen tak lehounce, žádný fukejř, jako od mentolových produktů nečekejte (nebo Tymiánové Biofáze, haha).
 
Vodový gelík, prostě bájo konzistence
 
Aktivní látky ve složení jako jsou mořské řasy, bezový květ a vitaminy mají aktivně vyhlazovat drobné vrásky, navracet pleti zdravou barvu a zvyšovat pružnost pokožky v okolí očí. Jak už jsem zmínila na začátku, tak je vám jasné, že většinu z těchto slibovaných účinků na sobě neposoudím. Neváhala jsem a udělala testovacího králíka z mojí mamči (63 let - kruhy, otoky, tmavší odstín v oblasti očí). No a hele, ono to funguje! Mamča srovnávala jeho účinky s těmi od oční klasiky (hodná dcerunka jí dala k narozeninám očák od Clinique) a kromě požadovaného smrsknutí otoků, ochlazení pleti a vypnutí drobných linek se dokonce konalo i obnovení přirozeného zdravého zabarvení pokožky.
 
Fakt mi netvrďte, že si jen namlouvám tu intenzivnější zdravější barvu.. nebo jo?
 
To už můžu potvrdit i já sama. Schválně koukněte, trochu se mi to povedlo nafotit i na ruce. Prostě tam ten výrazně barevnější flek vidět je a neříkejte mi, že ne. Kromě toho tedy, že funguje, jak má, je třeba vyzdvihnout i jeho konzistenci a aplikaci. Vstřebá se do minuty. Pod korektorem ani MU necuckatí, takže bez problému. Jelikož pak na večer přetírám ještě Flavonoidovým očním krémem, vždy radši nechám zaschnout, ať se to spolu moc netluče. Je to sice mazadlo navíc, ale jak jednou přijdete na produkty, které vám nejen voní, jsou vám příjemné, ale navíc i fungují, je vám už jedno, jestli používáte jeden nebo 15 (teda, pokud to všechno s sebou nemáte převážet na víkend na chatě =D).
 
Ještě doplním, že sérum používám ráno i večer. Ráno jako jediný oční produkt - korektor se na něm nerozmazává a přitom hydratací a péčí vystačí na celý den. Na noc pak přes něj ještě mažu krém, o kterém vám povím vzápětí. Jako důkaz s mou plnou spokojeností s tímto sérem vám může být to, že jsem si ho po několika týdnech zkoušení musela zakoupit v plném balení. ;)
 
 
 
Oční sérum z bezového květu - ROZHODNĚ
Obsah: 35 ml
Cena: já pořídila za 698,- Kč u kosmetičky. Na ofiko stránkách vás vyjde na 746,- Kč. Jo a já ho sehnala na veletrhu za pětistovku, to je už hezká cena, že?
 
 
*
 
 
Flavonoidový extra oční krém
 
 
Sérum máme vyřešené. Teď něco o krému. Říkala jsem si, když už můžu sérovat, tak proč bych taky nemohla krémovat, že jo? Už tak chodím v noci spát všemi mastmi mazaná, tak proč bych měla snášet okoralé oční okolí? Pak jsem si ale hned vzpomněla na moje dosvadní pokusy s očními krémy.. Pravdou je, že mi zatím po každém očním krému (Korres, Antipodes, Benefit) po čase používání pod očima vyrašila drobná krupička (mílie) a čím jsem používala výrobek déle, tím mílií příbývalo.  Od té doby, co jsem s těmito výlupky sekla a mazala jen sérem, krupička se nezvětšovala a naopak jí trochu i ubylo. Když však na mě na stánku Ilcsi na veletrhu vybalili nabídku očního krému v akci za 190,- Kč, snad pochopíte, že strach z nežádoucích účinků šel stranou a prostě jsem už sypala drobásky z peněženky.
 
Krémík je konzistencí podobný Šípkovému pěnovému krému - tedy lehký, našlehaný, nemastný. Přenádherně voní po opravdových třešních (milovnice třešňového kompotu budou taky v extázi). Obsahuje specialitky jako řasy, černý rybíz, černý bez, meloun a další, díky nimž je to hotový antioxidační ďábel na vrásky a zpevnění pleti. Teď ve mně hrklo - a já hloupá tyto zázračné účinky zazdívám, když to matlu jen na noc??! V ofiko popisku krém slibuje i zvýšení propustnosti kapilár, zlepšení krevního oběhu a posílení pleti živinami, vitaminy a kyslíkem. To teda fakt nevím, jak posoudím.
 
Nahoře ťupnuto, dole rozetřeno větší množství. Zas je pravda, že vás ten krém naučí šetřit =D
 
V souvislosti s konzistencí zde musím zmínit jednu chybičku - docela blbě se to rozmazává. Když krém jen puťupete, je to v pohodě a krém zůstane neviditelný. Pak však máte pod očima takovou vrstvu, že buď budete čekat půl hodiny na vstřebání, nebo ho jednoduše začnete roztírat a v tu chvíli se vám začne rozmazávat do běla. Proto obrovská rada zní: používejte ho fakt jen malilinko. A i to malilinko je ještě pořád moc. Stačí jen přesně tolik, abyste vytvořily souvislou průsvitnou vrstvu. Počítám, že mi i tak tento prcek vydrží několik let. Což je vzhledem k 6-měsíční spotřebě docela prekérka =D
 
Slibované protivráskové účinky moc nepotvrdím. Používám ho sice už 3 týdny, ale z hlediska přírodní kosmetiky se jedná stále ještě o začátek kúry. Zatím nemám pocit, že by to ty moje tři mini-čárečky nějak vyhladilo, ale je fakt, že pokožku mám krásně hebkou a jemnou. Co je však gól - ono to zmenšuje a pomalu zmizíkuje všechny podoční mílie!! Krupička už není na omak vůbec patrná a mám pocit, že spolu se sérem se tomuto duu přípravků opravdu daří pleť projasňovat, dodávat zdravou barvu a zjemňovat a vyživovat oční okolí.
 
Používám ho jen na noc ještě na bezové sérum, ale jaké pohnutky mě k tomu vedou vám opravdu nepovím. Asi proto, že jsem dosud neměla pocit, že bych něco proti vráskám, nebo na silnější hydrataci i přes den potřebovala. Přitom krém není nijak hutný, že bych ho třeba na očích cítila jako zatěžující, nebo že by snad lepil. Pro ty z vás, které vrásky a povadlá pleť kolem očí trápí, platí samozřejmě aplikace 2x denně.
 
Složení
 
 
Flavonoid extra oční krém - DOPORUČUJU
Obsah: 15 ml (menší balení, existuje ještě 125ml - zřejmě jen pro salony)
Cena: 190,- Kč na veletrhu World of Bauty & Spa (na ofiko stránkách je cena 300,- ale nevím, za jak velké balení)
 
 
 
*
 
 
 
Hmmmm a co si na vás nachystám na příště? Nemáte už taky deficit z nedostatku masek? Zvlášť na zimní sezonu by to chtělo obměnu.. ;)

 
 
Co používáte na oči vy? A jak vám to funguje?
 
 
 

31 komentářů:

  1. Mitsuuko, šetři s těmi články :-) Sypeš to moc rychle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, taky jsem si říkala, ale pokud ztratím drajv, pak uvidíte článek třeba až za měsíc. Jde mi lehce pokračovat, ale těžce začínat =)

      Vymazat
  2. Poslední dny je pro mě tvůj blog drogou, hltám každý článek a nevím, na co dřív mám začít šetřit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejej, další M. ;) =D vítám tě u nás.. =)

      Děkuju, to se moc krásně čte a já jsem ráda, že tobě také ;)

      Vymazat
  3. Ja uz fakt nemam slov! Take uzasne dlhe, podrobne, vycerpavajuce recenzie! Potom aby clovek nechcel tu Ilcsi este viac! A nerob sa, ved to si cista ty, stres- pozeranie Terminatora a rozmyslanie, ako rano nevstanes do prace a druhy bod- malo pohybu, t.j. sedenie a pozeranie Terminatora :-D To serum ma skutocne zaujalo, podla popisu ma tie najlepsie vlastnosti, ale ma ocne serum mat. Kremy nemam rada, kvoli nepraktickosti aplikacie. Pouzivam na oci len produkty v tube, alebo s pumpickou. Na tvar zvladnem aj v tegliku, ale na oci mi to posledne mesiace vyslovene vadi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli, Ty jsi zlato! Až ztratím šťávu do psaní, vím, na koho se obrátit pro povzbuzující slova ;)

      To sérum je opravdu parádní - nic takového jsem ještě neměla a kdyby mi to doslova nenacpali k vyzkoušení pod nos, ani bych se k takovému pokladu nedostala.. Trochu mi vadí ta cena, tak doufám, že se to nezkazí dřív, než to stihnu spotřebovat =/ Teglik je kelímek, že? ;) nojo, když tahle pumpička je opravdu super plácavá a jedno pumpnutí by mi stačilo tak na 3 dny, což je mi za ty prachy toho séra zase líto. Takže stejně nakonec ač u séra s pumpičkou, používám téglík..

      P.S.: Já vím, když jak jde o Terminátora, tak si nemůžu pomoct =D

      Vymazat
  4. Já Ilci měla asi před dvěma lety, sérum /všechna séra/ naprosto super, masky také, s krémy už to bylo horší. Nejhůř dopadl mrkvový krém a tento oční ze kterého jsem měla alergickou reakci.

    Ale když to tak čtu mám pocit, že bych si jej měla pořídit zase, máš neuvěřitelný přesvědčovací talent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, škoda, ještěže jsem jím neoplývala už v pubertě - to bych se dospělosti možná nedožila =D
      A co Ti udělal mrkvový krém? Mně naštěstí smrdí, takže jsem ho na zkoušení poslala dál.. A nemáš třeba alergii na vitamin C? Je to docela dráždivá složka a pomatuju, že tyto reakce způsoboval docela často oční krém Korres (Céčkem nabitý)..
      A pak jsi přesedlala na něco jiného? Když Ti Ilcsi vesměs vyhovovalo.. By mě docela zajímalo, jaké by to bylo, kdyby udělali třeba tónovací krém - ten by se mi líbil..

      Vymazat
    2. Mrkovvý mi nededl a začal mi zanášet pleť, dopotřebovala jej mamka, která se pře něj domazávala norkovým :). Nemyslím že mám alergii na vitamín C, používám REN (tu oranžovou řadu která je jím nacpaná) a nic to nedělá.
      Následovala cesta ATOK, Nobilis Tilia, Estee Lauder (fakt blbý nápad), všemožná Asie (BRTC, Sulwhasoo a NARUKO), Korres, Hauschka (noční můra). Primavera, Hádek, po aktuální, dobře fungující kombinaci Aromatherapy Associates, REN, Dermalogica a Super.

      Vymazat
    3. A co ta Primavera a Hadek? s Hauschkou jsem to měla stejné =/ ATOK nemám ráda pocitově (spor vs. Hadek), Nobilis Tilia se mi moc nelíbí složení (rádoby příroda + alergeny), Korres ucpával nehorázně.. A Estee - jak to?? =)
      O té aromatherapy jsem už slyšela pět ódy abudu se na ni muset fakt mrknout.

      Vymazat
  5. prosím všechny, až se zas budou od Ilcsi někam vydávat s výrobky na očuchání, nakoupení, tak to sem napište... já si snad za nima zajedu... nemůžu čekat, že by otevřeli salon v brně, že...
    při mém štěstí to zjistím zas až PO akci

    ale jinak... mě úplně svrbí prsty... všechno jsem si dokázala tak nějak odůvodnit, že tu pleť mám docela fajn, ale to oční sérum!!! já bych ho tak chtěla vyzkoušet... třeba se zbavím kruhů :)

    OdpovědětVymazat
  6. ..jinak já používám oční krém Origins GinZing, který je zatím nejlepší co jsem měla (neříkám ale, že jsem toho měla hodně)... bohužel dlouhodobě s kruhy s nic nedělá a chtěla bych něco "zelenějšího" .. je od něj ale hezké, že je takový lesklý, zabarvený, takže čistě subjektivní zlepšení je okamžité :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na něj jsem si po opěvování Essie a Lily taky brousila zuby =) ALe je fakt, že Origins je teda docela fórový - hraje si na přírodu - balení, slogany, sliby, ale chemka je tam taky hojně zastoupená =/
      ¨
      Je docela možné, že na kruhy by Ti to pomohlo - když už je vidět výsledek po 1,5 měsíci používání na mě, tak na někom, kdo tím opravdu trpí, by změny měly být patrnější..

      V Brně fakt nění jediný salon =/ to mě překvapuje.. Maximálně si očíhnout jejich salony a když třeba přijedeš do Prahy, tak si v nějakém všechno oňufat a nechat poradit.. KDyž tak je dobré sledovat jejich stránky, na těch se objevuje, když jedou někam vystavovat ;)

      by mě zajímalo, jestli by Ti nepomohl ten oční kiwi od Antipodes.. Hrozně lidí ho chválilo, mě teda nic nedělal.

      Vymazat
  7. Tomu říkám Ilcsi masáž, no jo už mi taky Anna říkala, že ji s tou Ilcsi s.reme....:-) Počkej až o tom začnu psát já, to bude legrace :-)...Teda nevím, kde jsem na tom veletrhu byla, když jste propírali oční krém,ale asi už jsem byla zfetovaná a zblbnutá zároveň :-), gelík mám, takže spokojenost a krém vidím jako další fázi v Ilcsi bláznovství, určitě vyzkouším - sice mi příjde, že to sérum i na vrásky bohatě stačí, když je pleť hydratovaná správně, tak ty vrásky nejsou tak vidět :-), ale jo patlátka pod oči můžu....Ty teď sypeš tak dlouhé články, že z Tebe dostávám mindrák :-). Né jsem ráda, že nemáš blogo-blok a chápu !-))). Papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Příště jdu nakupovat s váma, babizny!

      Vymazat
    2. eM: A to jsme dokonce s Renčou ještě řešily, jestli si nevzít ten obrovský! ;) =D

      Chápeš, viď? No, ono to tím jen začalo a teď už mi to samotné nejde zastavit. Tak počítám, že zítra bude asi další článek. Škoda, že mě to i neživí, páč v nejbližší době očekávám průser pro zanedbání pracovních povinností =D
      Ty a mindrák? Vždyť zrovna od Tebe čtu skoro noc co noc nový článek před spaním =)
      Co mi říkala kosmetička o tom bezovém séru, tak by měl normální pokožce zcela stačit na den i noc, bez krému. Já to prostě za ty dvě stovky ale zkusit musela, to přece chápeš, ne? =D

      Jo a Ananáska berem s sebou - ta nás bude provázet po Budapešti a my jí u toho budeme opěvovat Ilcsi ;)

      Vymazat
    3. A naopak jsem zvědavá, co tam najdeš pro mě nového =)

      Vymazat
    4. Jasně Annu berem, aby si taky konečně užila Ilcsi šílenství!!! Když jsem tak vzpomínala, tak jsem si uvědomila, že jo, že jste to s Renčou řešili a že já si řekla, že mi to sérum stačí :-), no vidíš, malé balení za dvě stovky s tím, že to nejde "vypatlat" je úplně super...Jsem zvědavá, jestli vůbec něco nového pro Tebe v tom sortimentu bude, dyť Ty to všecko vyzkoušíš teď :-) to aby babka Ilcsi začala zase vařit, hele ale zaujaly mě ty paprikové věci, všimla sis jich? - docela mě to děsí, já si pamatuju jen paprikovou náplast na bolest, ale určitě by to mohlo být fajn :-)
      Hele ono to snad ani u Ilcsi nezůstane bez odezvy, kdo by odolal, když mu někdo takhle veřejně chválí výrobky :-), třeba budeš pasována na Ilcsi vyslankyni a nebudeš muset už do práce :-))
      Jé a ty čteš moje články jako pohádku na dobrou noc? Tak to doufám, že se Ti pak dobře spinká :-)..

      Vymazat
    5. No, všimla, ale právě.. taky mě to docela děsí. ještě si pamatuju poučku, kdy jsem byla malá, že paprika a chilli do očí ani k obličeji nepatří =D
      Ty jo, to by byla bomba, i když pochybuju, když je na to paní sama, že by ještě Ilcsi pasovala vyslankyni, ale kdyby jo, měly bychom cesty do Maďároš pracovně zdarma ;)

      Vymazat
  8. Mně to bezové sérum dělá maličko cucky, ale pokud přijde zázrak, tak mu to odpustím :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? my holt máme každá jinou pleť - mně hrozně pomáhá maska od Renu, s Tebou ani nehne; mně sérum necuckovatí, Tobě cucky dělá.. =D
      A to jen tak, nebo pod makeup, korektor, nebo jen pod krém?

      Vymazat
  9. koniec clanku ma dostalo dost do pozoru! vies preco? "ono to zmenšuje a pomalu zmizíkuje všechny podoční mílie!!" kvoli tejto vete! toto ak naozaj funguje, tak buduci mesiac asi zasa porusim predsavzatie, ze si ziadnu novu kozmetiku uz nekupim. ale je pravda, ze priamo na ocka nic nemam, tak to ti pekne dakujem za pripomenutie:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo =D =p Si pamatuju, že jsi psala něco takového.. No, já jsem za to ráda, protože po tom Antipodím "zázraku" se mi ta krupička udělala fakt nepěkná a už docela viditelná, takže teď už mám zase hladká očka ;)

      Vymazat
  10. Já používám přesně tuhle kombinaci jsem taky spokojená. Akorát už potřebuju i na den krém, takže když nejsem líná, použiju vždycky oboje. Krém se mi teda roztírá dobře, bílý povlak nedělá, ale já obecně dávám krémů docela málo. Já bych jen podotkla, že ta cena na veletrhu byla tak příznivá proto, že krému se blížil konec expirace. A to sérum fakt vůbec neubývá, mám taky 5ml kalíšek a myslím, že ho budu mít tak půl roku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni a jak Ti to duo vyhovuje, zaznamenalas nějaké změny? Já už teda docela patrné..

      Vymazat
  11. To zní jako skvělé produkty... :) Ale zatím tedy snad mdlou a povadlou pleť nemám, tak si to zapíšu za uši a za pár let si ho třeba ještě budu moct koupit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sichr je sichr ;) pak to jen vytáhneš z rukávu a nebezpečí bude zase zažehnáno ;)

      Vymazat
  12. Takže si píšu na seznam ten krém, protože myslím, že bez něj už dál existovat nemůžu. Věk už na to mám :D

    OdpovědětVymazat
  13. Hm, vážně se mi Ilsci zamlouvá, zase další pokušení :D.
    PS: Jsi u mě nominovaná na Tag ;)
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tahle pokušení hrozně ráda. Jen jich tak moc není (naštěstí pro peněženku!) =) Momentálně už mám vyhlídnutého něco dalšího, tak už se nemůžu dočkat na další objevování ;)
      Díky za nominaci, to bude zapeklité =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...