středa 11. září 2013

KOMPLEXY| Jizvy, pupínky, pigmentové skvrny, flíčky, vyrážka..


Někdo má komplexy z tloušťky, někdo z méněcennosti, někdo zase z vlasů a najdou se i tací, kteří jsou zakomplexovaní kvůli svému postavení, málo penězům, nebo malému žlábku v dekoltu. No, já taky jeden komplex mám a kupodivu, stavím ho nad všechny zmíněné komplexy. A to nemám věčně ani vindru, jak to furt cpu do kosmetiky, bot a kabelek =D
 
Když se malá Mišelka narodila (rozumějte, malá Mitsuuko), byla dle slov vlastní matky, dítko ošklivé, flekaté, fialové a celé osypané. I komunistické doktorky se shodly, že asi bude dcerka plesnivějící a začaly nebohé prvorodičce doporučovat všemožnou kortikoidovou léčbu a jiné mňamky "však se z teho ta vaša vylíže, že jo..!".
 
Maminka však nedbala na jedovatý zpěv sirén a začala dcerku koupat v hypermanganu a heřmánku. Nechávala ji i navzdory zlověstným pohledům kolem jdoucích matek  lítat po parku prostokošilatou a v té době ještě ne tolik škodlivé paprsky sluníčka pomáhaly léčit osypanou kůžičku. Z dcerky vyrostla pravá brněnská žába s tuhým kořínkem.
 
Malá Mitsuuko - jsem si cudně "spíchla" plínky, bo je toto slušný blog.. =)
 
 
Jednoho dne však začala experimentovat s kosmetikou. Řekla si: "Proč mám na sebe patlat ty chemické sajrajty, když je všude okolo tolik přírodních dobrých a nádherně jako louka voňavých věcí?" I začala objevovat. S novými patlátky se objevily i staré problémy, jejichž expanzi hojně podpořila stresem ze studia, kterého se již několik let nemůže nabažit. Proto v každém období zkouškového, místo aby se jí obsypal obličej, jako se tak děje jejím vrstevnicím, začne nenechavýma ručkama škrábat vše, co jí přijde pod drápky. A tak započal náš příběh O ošklivé kůžičce, která moc chtěla být krásnou, hebkou a hladkou, bez vad a jizviček..
 
A teď vážně.. Nedovedete si představit, jaké to je, když se stydíte za plochu vaší kůže. Ona ta plocha je totiž docela velká a nezanedbatelná, takže se vám nepoštěstí cokoli vykukujícího uhlídat. A když jo, vyvolává to ve vás takový stres, že se furt ošíváte, znovu nervózně škrábete a problém se postupně mění v hlavu 22. Bohužel to neplatí jen pro případ zkouškových období, ale i při nudě, moc častém chození kolem zrcadla s dobrým osvětlením, nebo z nechuti k něčemu, co musím udělat (třeba napsat seminárku).
 
Prý mi nějaké super doktorky (zřejmě s geniálními mozky) přiřkly diagnózu, že mám alergii na vodu a nesmím se v ní koupat. No, asi jak na kterou, protože mořská mě dokáže během tří dnů od všech trampot vyléčit. Třeba, kdybych se koupala v Eviance, ve Vitellce, nebo v perlivém Perrieru, dokázaly by to ještě rychleji.. Nevím, nezkoušela jsem, ale k naší rybniční mám stále větší důvěru. Každopádně, nebojte se, nedala jsem na ně a nepřestala jsem se koupat. Kupodivu, i proti jejich geniálním prognózám jsem neumřela, ani jsem se nijak neosypala. Prostě jsem z toho vyrostla. Až na ten stres, hajzlík, ten mi dává.

Paže - vlevo osluníčkovaná a v relativně dobrém klidovém stavu; vpravo paže focená dnes ráno ve stavu po náletu drápků před psaním seminárky
 
A neříkejte mi, že podle fotek to není tak hrozný!! Já to vidím dnes a denně a mám docela realistické srovnání se zdravou kůží a věřte mi, když si mi kamarádka na střední stěžovala, že je tlustá a že jí tu a tam leze špek, nechápala, když jsem ji odvětila, že bych za její špeky dala nevím co, protože na rozdíl od pokožky rukou a nohou se špek dá skrýt mikinou kolem pasu, nebo pouhým větším trikem (z kterého se ještě navíc poslední dobou stal šílenej trend!), nebo (a to ji samozřejmě nenapadlo) začít sportovat a zhubnout!
 
Jen jednou jsem s tím skončila u obvoďačky - je to taková dušinka, která by mouchu nezabila, ale možná by ji svou neschopností a nanicovatým hláskem ukňourala k smrti (chudák moucha! A vůbec, chudák já!!) a ta mě s neoblomností dané většině blbů poslala na kožní s tím, že je to plíseň!! Po mém odchodu div nedesinfikovala kliky od dveří a já jsem se málem po cestě na kožní přes dvě patra psychicky zhroutila a už jsem si v duchu skládala omluvenku do školy, kde bude v důvodu pro nepřítomnost napsáno "plíseň", nebo "moje dcera plesniví" - něco v tom duchu.
 
Pak vejdu na kožní, doktorka se rozesměje a říká, to byla ta a ta doktorka, že? No jo, takhle mi sem posílá aspoň tři "plesnivé" denně!! No a řekla, že jsem prostě jen nenechavá, že si rozrýpávám mini pupínečky po zarostlých chloupcích (jsem sice blonďatá, ale to neznamená, že žádné chmýří na rukách ani na nohách nemám, víme..) a z toho se tvoří jizvičky, které pak způsobují flíčky a pigmentové skvrny, když se to snažím překrýt opálením. Proto (a taky kvůli výchově babičkou) mě nikdy neuvidíte v sukni kratší nad kolena (to samé platí i pro kraťasy). Maximálně jsem ochotná udělat výjimku v zimě, kdy nosím neprůsvitné punčocháče. =D

Noha ještě se zbytky opálení v relativně klidném stavu

Noha už skoro bez opálení s viditelnými růžovými jizvičkami a rozdrápaninou po psaní seminárky =/
 
Ještě na střední jsem se to snažila "léčit" vytrháváním chloupků voskem a to jak na rukách, tak na nohách. Dámy, které vědí už asi kroutí nesouhlasně hlavou. Jasně, teď už taky vím, že voskovou trhanou mají chloupky naopak tendenci ještě víc zarůstat, jenže v té době mi to nikdo neřekl. Problémy se tak samozřejmě zhoršily. Léčila jsem i Bioderma řadou Atoderm a to jak gelem, tak tělovým mlékem. A co si matně vzpomínám, tak právě ona vtipná kožařka mi doporučila Excipial U Lipolotio, kteréžto jako naprosto bezparfémové zato vysoce hydratační tělové mléko mě moc neokouzlilo, páč jsem milovnice vůní a výtvarná aromaterapie v podobě lepidla Herkules mi nešla moc pod nos už na základce. Ale možná ho zkusím na zimu. On tento problém je třeba řešit ve dvou rovinách: v jedné rovině - neškrábat, vyléčit, zahojit; ve druhé - pořádně hydratovat a chránit pokožku, aby nedocházelo k zánětům, které se pak blbě hojí a zůstávají po nich jizvy.

Vždycky se tyto problémy týkaly pouze nohou a paží. Bohužel, poté, co jsem se tak vehementně nakýblovala do přírodky a tělo začala mýt pouze tělovým olejem (grepový sprchový olej Karel Hadek), zřejmě mi to začalo ucpávat póry na detoxikované kůži od HA. Nejdřív se mi obsypal dekolt a to velkými bolavými boulemi!! Trvalo mi skoro 4 měsíce, než jsem se jich zbavila. Hlavně mi taky trvalo celou dobu zjistit, že když mi už nevyhovují hydrofiláky na obličej a hned se mi po nich boule objeví, že by to mohly dělat i oleje sprchové. Vysadila jsem je tedy a začala používat  sprcháče - pokud možno bez SLS a SLES - většinou to bylo v podobě tuhých přírodních zahraničních mýdel (u českých jsem vždycky  nějaký ten sulfát našla), nebo sprcháčů Alverde, které měly pěnidla jen jemnější kokosová.
 
Detoxikační koupele MeineBase od Jentschury
 
Dekolt se vyléčil a jako by toho nebylo dost, všechny boulovaté štrapáce se mi přesunuly na záda - v létě!!! Všechny moje šatičky, tílka, trika, topy - nic z toho jsem v těch hrozných jarních a letních vedrech nemohla na sebe vzít, protože ty boule byly hrozné. Fakt jsem měla obsypanou celou horní polovinu zad. Pak jsem díky Bábě Kořenářce přišla na detoxikační solné koupele. Stačilo jen dodržovat harmonogram koupelí a dvakrát týdně se naložit na minimálně 30 minut do lázně (hezky s vínkem a časáčkem - vínko jsem Kořenářce zatajila).
 
Léčilo to zázračně. Už po týdnu se uklidnila bolestivá zánětlivá místa. Nedělala se další a během dalších tří týdnů se začaly hojit všechny ostatní zhovadilosti. Víte, co tomu nakonec pomohlo nejvíc?? Salcura a jejich řada Antiac. Vím, že je určená na pleť obličeje. Ale! Do té doby mi na záda nejvíc pomáhala sprcha Caudalie Beauty elixírem, což je teda při Ł32 za 100 ml poněkud drahá sranda. Objednala jsem tedy Antiac gel i sprej a začala aplikovat každý večer. Řeknu vám, léčba dostala takové okamžité zlepšení, že jsem momentálně po dvou týdnech o 60% zádových hnusů chudší a laškuju s myšlenkou začít si to plácat i na ksicht.
 

 
Hojení jsem podpořila i solným tělovým peelingem. Bylo to sice maso, ale zase takovej saďour nejsem ani já, abych si to plácala na čerstvě rozdrápané rány, takže jsem samozřejmě pár dní počkala. Nejlepší a naprosto bezkonkurenčně účinný, navíc běžně dostupný je olejový peeling z rossmannovské řady Wellness&Beauty Mrtvé moře (před cca měsícem byl v akci za 79,- jinak běžně k dostání za 99,- Kč). Nádherně voní a je akorát hrubý.
 
Před použitím je třeba pořádně protřepat, aby se spojil olej se solí a pak už si jen šmirglujete celé tělíčko až do zrudnutí, které je téměř okamžité. Masáž zopakuju ještě jednou a pak smyju. Bacha, dá se to smýt jen vlažnou vodou, protože z teplé byste se pos***y! Ona je pak pleť docela citlivá a zarudlá. Ale přejde to během pár minut. Pokožku pak už nemusíte mazat, protože bude nádherně promazaná olejem, voňavá a hebounká jak dětská prdelka. Super je, udělat tento peeling po holení - pak nikde nic nezarůstá a neobjeví se ani žádná vyrážka. Ráno nemáte po podráždění ani památky a sůl krásně zatáhne všechny ranky. Vím, že sůl vysušuje, ale tady nejde o to primární drhnutí kůže, ale o ošetření ranek.

 
Solný peeling Mrtvé moře - vlevo staré balení, vpravo nové čerstvě otevřené.
 
 Naopak, co se týče "zaručených" přírodních výrobků, na které jsem spoléhala, tak ty naprosto zklamaly. Ať to byl Mandlový dětský mycí olej (snad ta nejjemnější věc na mytí pod sluncem), Třezalkový olej (který by měl hojit, až se hory budou zelenat), nebo Lecitinový tělový balzám (slibovaná hydratace v podobě přílivové Tsunami) - vše od Hadka - neudělalo to se mnou lautr vůbec nic a naopak jsem se přestala těšit na koupele a veškeré pěstící rituály, páč mi to všechno smrdělo jako Framykoin =(.

 
 
Bohužel to však neřeší mé problémy s jizvičkami na nohách a rukách (jo, koupila jsem si na ně dokonce Bi-Oil, ale poté, co jsem zjistila minerální oleje ve složení, tomu neadekvátní cenu a vůni podobnou glycerínu, kterým jsme doma natírali starou gumu od bubnu pračky, jsem zanevřela i na ten). Teď mi zbývá už jen pořádně hydratovat a vyživovat a hlavně na to nešahat! No, já si na jizvičky za těch bez mála 30 let už zvykla, ale pořád mě drží svíravý pocit závisti a zášti k osobě, která si stěžuje třeba na zlomený nehet, nebo malá prsa a přitom má tak nádhernou kůži na nohách a rukách (vím, jak se to píše správně, jen jsem teď rozhořčená), až bych plakala a nejradši jí zakroutila krkem!
 
Ale všechno zlé je pro něco dobré. Už kvůli tomuto nehledím na blbosti jako je velký zadek, tu špek a taky onde, jestli mám moc vlnité nebo moc rovné vlasy (já teda mám kliku a mám výhodu možnosti obého =P), jestli má někdo líp tvarované rty, nebo bělejší zuby (i když, ty bych taky děsně ráda, ale nesnesu kvůli citlivosti zubů jakékoli bělení =/) a když si náhodou nestihnu umýt vlasy, dám je do culíku a svět se nezboří.  A dál budu tiše doufat, že jednou, až se vdám, už tam ty jizvičky ani pupínky, ani žádný stres nebudou.. THE END



Tááák a dneska jednu záludnou mám: Co vy a vaše komplexy?






112 komentářů:

  1. Teda, ty jsi si na u kožní užila..! Já tam byla poprvé letos v únoru, osypala jsem se po Vichy. Sice mi od nejhoršího pomohla, ale od té doby mám pleť rozhozenou od těch 'léčivých' mastí. Také jsem teď přišla na chuť Salcuře, používám ji už asi 14 dní a pleť se mi zklidnila.
    A tělový peeling z Rossmanna je snad nejlepší, co existuje. Poměř kvalita/ cena je fakt nepřekonatelný!

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, Vichy, to je taky vděčný "lék", který táhne na kožní zástupy =D A jakou tu Salcuru máš? Taky Antiac? Já pořád nemůžu uvěřit, že mi "nějaká bylinková voda" dokáže opravdu pomáhat, ale ona to fakt dělá!! Jsme asi pořád ještě nalomená z Hadkovin, které byly taky bylinkové až na půdu, ale nikdy mi v ničem nepomohly =/
      Jsem koukala, že těch peelingů mají víc.. nezkoušelas i nějaký jiný? ;)

      Vymazat
    2. Ano, mám Antiac, sprej a gel. Také přesně nechápu, čím jsou způsobeny tak dobré a rychlé účinky, ale přisuzovala bych to hlavně tea tree. Tento olej používám opravdu na všechno..
      Oni mají víc druhů? Wow, tak to ani nevím. Já jsem poprvé kupovala jeden zelený a když jsem zavítala do drogerie teď, tak tam měli modrozelený. Myslela jsem, že je to jen změna složení..

      Vymazat
    3. Počkej, počkej, ty znáš českou drogerii, kde se toto jen tak prodává? Jsme asai zaspala, nebo co, já myslela, že je to jen zahraniční záležitost..
      No, v jednom z předchozích Ladyboxů byla miniatura Salcury Intim a ta je naprosto skvělá!! a fakt funguje taky! jen je tamhojně tea tree také obsažen, takže si představ tu vichřici =D

      Vymazat
    4. Jo takhle, já jsem tě špatně pochopila! :D Myslela jsem, že mluvíš o tom peelingu.. Kdyby měli Salcuru běžně v drogerii, tak jí mám doma zásoby.. takhle musím objednávat z feelunique.
      Intim verze mě zaujala, ale jelikož jsem poněkud citlivější, té vichřice se trochu obávám! :)

      Vymazat
    5. No, záleží, jak moc na tyto intim věci trpíš. Já docela dost, každé léto a tento rok mi dovču zachránila právě intim Salcura =) jojo, taky objednávám z FU, ale naštěstí to nění drahý tolik, jako třeba Antipodes, nebo Trilogy, tohle je ještě docela únosné a hlavně to funguje. Další zázrak pro mě ;)

      Vymazat
  2. Já osobně mam komplex z téměř všeho, co je vypsaný na hornim obrázku...a to jako ani moc nekecam. Jen na ty vyrážky naštěstí moc netrpim, ale přesto jsem si článek ráda přečetla, jelikož píšeš velmi čtivě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi, no nekecej, to snad ani není možný? a projevuje se to nějak, nebo jen trpíš v duchu? =) Na mně by totiž asi nikdo ten můj komplex nepoznal, počítám.. schválně, jestli si to přečte eM, tak jaká bude její reakce, když mě viděla vlastně naposled nejaktuálněji..

      Vymazat
    2. Projevuje se to zejména tikem v oku, škubáním ramene a třesem rukou :-D
      Ne, to kecam, ale já mam fakt horu komplexů...doteď jsem myslela, že to je celkem normální :-D

      Vymazat
    3. Však taky je,myslím, že zcela normální. A zda na tom ještě nejsi tak špatně poznáš podle toho, jestli už máš chuť cpát se do politiky - tam se totiž většina nadmíru zakomplexovaných bytostí hrne =D

      Vymazat
    4. No, tak to naštěstí nehrozí :-) To jsem asi pořád ještě zdravě zakomplexovaná...ale je to stejně naprd, protože jakmile má člověk jednou pošramocený sebevědomí (a nejlíp už od dětství), už to jde jen těžko napravit. A přitom když se tady koukne člověk na komentáře, tak vidí, že každej má nějakej ten komplex a to bychom to určitě jedna do druhý vůbec neřekly...

      Vymazat
    5. no právě, takže hoď komplexy za hlavu, nestojí za to se s nimi párat ;) ono i pošramocený sebevědomí se dá napravit, ale je fakt, že to chce dril a na ten občas už prostě není síla..

      Vymazat
  3. moje komplexy - zejména tuk na břiše, zadnice jak parcela na haciendu narkobarona, zapomenuté cizí jazyky! Dřív jsem se urputně styděla za obří akné a jizvičky po něm, ale to mě s věkem už tolik nebere, ať si lidi prdel políbí, pardon!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není třeba se omlouvat, naposled jsem slovo "prdel" použila ve školní seminárce a jak jsem si to užívala. A navíc jsem za ni dostala zápočet a pochvalu!! =D

      Ach, ty jazyky, tím trpím pokaždé, když vyrazím někam za hranice.. Ze začátku, ještě v pubertě, jsem si furt posteskávala nad mou hroznou anglinou a teď zase lituju, že neumím plynule německy a ve fránině jsme naprosto levá a všem automaticky odpovídám v angličtině =)

      Vymazat
    2. Meduňko, jestli ty bys neměla mít komplex spíš ze slepoty?;-)

      Vymazat
    3. Nene, burčák léčí a maximálně se po něm zrychlí krok, po takové dobrůtce se zásadně neslepne =D

      Vymazat
  4. No, nebejt z Prahy a starší, tak jsem Tvoje dvojče, nebo co. Nesnáším ale jinou než "pražskou" vodu, prostě tu, na kerou jsem zvyklá. A po vysazení HA začalo to peklo. Dekolt ok, ale na zádech jsem měla středohoří. A s obličejem bojuju doteď, doufám, že to dopadne, to je můj největší komplex. Ty hydrofilní oleje, to mě nenapadlo, můžou ucpávat póry, sakra...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, koukám, další hormonální oběť.. no, já jen nechápu, proč jako teď? ono to totiž začalo ještě před vysazením HA, takže fakt nevím, jestli mělo moje těl budík na 29. rok, nebo co, ale prostě se úplně zbláznilo... buď ráda aspoň za ten dekolt - to můžeš větrat aspoň výstřihem, já málem nosila roláky =D
      Jo, ty hydrofiláky.. někde jsme četla, že hutnější oleje v nich obsažené mohou tvořit na mastnější a zánětlivější pleti boule - prostě Ti ucpou póry. Ono totiž, když olej smyješ vodou, vždy Ti na pleti něco zůstane. Suché pleti to naopak svědčí, té moji rozhodně ne. proto nesmím používat ani pleťová mléka, to je reakce do 12 hodin jistá =/

      Vymazat
    2. Hm, tak jsem to pročetla a doufám, že když si vyberu ten správný odličovací, mělo by to být ok, nebo ne? Mám Manuka Tea Tree nebo tak nějak a když je na mizernou pleť, tak snad proboha neucpává póry. Zkusím ho vysadit na týden a uvidím.
      Moje pleť byl vždycky nazelenalá a chtěla dost čistění, ale nebylo to boule-krupička-jizva jako teď.
      Nejdřív jsem přestala brát HA, ale hned jsem pokračovala tělískem a to se nemělo stát, zboulovatěla jsem. Dodneška v divokých snech chodím po firmě Bayer s obřím nitroděložním tělískem v ruce a maskruju vědecký tým, který ho přivedl a na svět.
      No a sukni taky jedině po kolena a rukávy nejraději do kousek nad loket, takový ty andělíčkový nebo balónový nemůžu. Taky jsem nervák ďoubač.

      Vymazat
    3. No, já zjistila, že bych i s výstavníma nohama nechtěla kratší sukně - jsem prostě myšlením stará konzerva a líbí se mi pouzdrovky do pasu, ves tylu Marilyn a hezky pěkně pod kolena =D
      Ty jo, mi řekni, jak je možný, že tělísko rozjede boule? Tě pic, takže těď tělískuješ, nebo už komplet bez? =D
      Já nevím, zkoušela jsme se odličovat i meduňkovým, který by měl být navíc hojivý a stejně mi boule dělal, takže pro mě oleje fakt ne.. Nesnesu ani mlíčka, natož odličovací krémy, nebo balzámy - hned mi vyletí aspoň tři boule.

      Vymazat
    4. No rozjede, obsahuje progesteron a ten (u asi 10%, jsem šťastlivec) způsobuje akné. Vtip je v tom, že většinou to trvá tak 3 měsíce. Takže máš pocit, že to je dobrý a najednou prdho, seš jak malomocná. Bouli jsem předtím měla asi 2 v životě. Netělískuju, jakmile jsem na to přišla, šlo ven. Je to dobrodrůžo :-) Hormony už nikdy...
      A čím odličuješ? Já dřív klasicky micelárkou.
      Co se sukní a délek oblečení týče, taky jsem trochu jezuita.

      Vymazat
    5. jezuita =D hele, momentálně jedu oči stále micelárkou od Bidermy (z akce mám ještě dva litry v zásobě, takže tím i dlouho ještě odličovat budu) a obličej buď gelem Antipodes, anebo tím minerálním čistícím koncentrátem od Ilcsi a jsou oba skvělé. Dokonce ten koncentrát je i přímo určený na zánětlivou pleť a to ji přitom vůbec nevysušuje, naopak hojí a pečuje. článek se chystá ;)

      Vymazat
    6. Na oči mám Saloos Růžové dřevo, ten je fajn. Jinak děkuju pěkně, ale opravdu si musela uvést hned 2 věci :-)? Jsem nerozhodná a zvědavá, takže si musím koupit obé.

      Vymazat
    7. Hihi =) tak já Ti pomůžu, jo? Gel Antipodes Ti vydrží tak rok denního používání, krásně voní, ale může malinko vysušovat. Jde o zvyk, ale někomu to můžebýt zpočátku n epříjemné. Zas na druhou stranu má hojivý a na flíčky zesvětlující efekt.

      Minerální čistič voní přírodně - trochu dřevitě - a musela jsme si na vůni chvilku zvykat. Ale naštěstí je jemná a nevtíravá, takže to není zas takový problém jako třeba u Santalu.. Minerální čistič je oproti Antipodímu gelu poměrně drahý a moc dlouho nevydrží. Zas na druhou stranu, pokud máš opravdu v prd**i pleť, má i sině hojivé účinky.. pomohlo? ;)

      Vymazat
  5. hele něco podobného měla spolubydlící na zádech a taky jí všude tvrdili, že je to plíseň. koupala se v Nizoralu a mazala taky tím Excipialem myslím (teda já jsem jí to mazala :D). ale už to myslím nemá, tak to asi nějak zabralo, že to může být i z pracího prášku nebo umělého oblečení jí říkali.
    taky mám samozřejmě nějaké ty komplexy, klasicky jizvičky, ale na ty mi teď hodně pomáhá konopná mast Trompetol (co ty a konopná kosmetika, zkoušela jsi? myslíš, že by ti to taky pomáhalo?), pak hrudník po tatínkovi a nejvíc mě štve, že jsem nějaká moc chlupatá na místech, kde bych neměla být :D klasika jsou ruce, ale třeba i prsty nebo čelo!! proč proboha čelo a jak se toho zbavit? :D a taky mám hodně mateřských znamének, fakt hodně, sice čas od času chodím na odstranění, ale leze to do peněz a stejně se mi dělají další :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konopná - možná jo, ale já ten srmádek nemůžu vystát =D Navíc, zkoušela jsme jednu dobu aplikovat na pleť konopný olej a na noc se mazat konopnou mastí (Delibutus) a nemělo to na mě naprosto žádný účinek ani po dvou týdnech poctivého promazávání. Jsem zvyklá, že s mou citlivou pletí reaguju okamžitě a to jak v dobrém, tak ve špatném slova smyslu, takže konopí na mě fakt nezabírá..

      Naty, počítám, že Tobě se znaménky také nezbyde nic jiného než mě a to si na ně zvyknout, že? Oni pak takovéto zdánlivé komplexy, když je přijmeš, přestanou být komplexy =) Ty jo a to čelo.. aspoň nebudeš tak brzo plešatá ;) ženským většinou hrozně rychle věkem řídnou vlasy - ty můžeš být v klidu ;)

      Vymazat
  6. Tyjo, koukam, že máš teda taky svý trápení! Já mám něco podobnýho na pažích a taky si to pořád škrábu, ale furt je to oproti mýmu akné a flekatýmu obličeju pohádka:) ikdyž jako. jsem na sebe pyšná, dneska jsme byli se třídou v bazénu a ja tam lítala odlíčená!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou taková malá vítezství, že? Taky se občas přemůžu.. Někdy už celý víkend, když nikam nevyrážím, chodím přes víkend nenamalovaná a na otázku na pupínky už nevyletím, jen odpovím "no jo, co naděláš, však ono se to jednou zahojí" =D

      Vymazat
  7. Chudáku plesniváá, tohle ti fakt nezávidím. A dost hledím, že Hadek nezabral. Já mám komplexy z tloušťky (klasika) a z křečových žil na nohách - no je to normální mít pavouky ve 22 letech??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to normální, pokud je to dědičné, což počítám, že asi u Tebe bude..? Já k tomu mám taky sklony, takže si dávám majzla na vysoké podpatky, dlouhé stání a horké koupele.. Já si myslím, že Hadkova kosmetika, jak je založena především na aromaterapii, tak mi prostě pomoct nemůže, protože mi od něj smrdí naprosto všechno =(

      Vymazat
  8. teda tenhle příběh mě až skoro dojal, opravdu ti nezávidím a moc ti přeju, aby se ti to někdy podařilo vyléčit! ...já momentálně řeším obličej. zkoušela jsem před čtyřmi měsíci začala OCM, ale obsypala jsem se jak puberťák a nezmizelo to doteď (naposledy jsem tak vypadala někdy v 18ti, pak byl pět let pokoj -normální dospělá pleť- a teď zase), takže jsem toho nechala a teď se to snažím léčit a chodím konzultovat ke kožní, která se naštěstí zdá býti rozumná (ne jak některý děsně chytrý dermatoložky, o kterých občas čtu). to je teď můj největší komplex, že jsem i váhu přestala řešit, a to jsem ji řešila skoro celej život :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "skoro dojal" - to je hezké =D Ty jo, OCM, tak mně zatím nezboulovatěl jen po jediném oleji obličej a to je ten hojivý zázrak Řebříčkový od Ilcsi. Jinak dávám ruce pryč od všech olejů a bojím se jich jak čert kříže.

      prosím Tě, a co Ti řekla ta kožařka?

      Vymazat
    2. řekla mi, že to mohla způsobit souhra více faktorů najednou - stres (ten jsem měla celej semestr, takže bych se nedivila), přibrání pár kil na váze (pak se prej v těle začne tvořit víc mužských hormonů a ty způsobujou akné), vysazení HA (i když to už je dlouho a nejdřív to bylo dobrý, podělalo se to právě až s OCM). řekla mi, že to taky může být ten riciňák a že pokud budu mít odvahu to ještě někdy zkusit, tak to mám s nějakým jiným olejem. jinak mi dala jen nějaké desinfekční mýdlo, které ničí bakterie, co způsobujou akné, a řekla, že se klidně můžu mazat přírodníma krémama, že ty mi neublížej (momentálně mám vyrovnávací od Alvy). a pak mi doporučila ať na to jdu vnitřně - pít čistící čajíčky, nejíst mléčné výrobky, mastná a kořeněná jídla apod.

      No, momentálně jsem v půlce téhle léčebný kúry, za 2 týdny se tam půjdu ukázat a uvidím, co mi řekne :)

      Vymazat
    3. Jo a vlastně mi doporučila ještě chemickej peeling, pokud by se to nějak výrazně nelepšilo, ale já se toho dost bojím..:/

      Vymazat
    4. tak to koukám, to vypadá na první normální kožařku, která v hlavě má i mozek! To je super.. jak vlastně vypadá Tvůj stav? myslíš, že by to mohlo být něco hodně podobného, jak jsem popisovala v článku http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/05/prirodni-zazrak-plet-vyleci-na-pockani.html ?
      Mně teda pleť reaguje okamžitě na všechno, takže pokud mi něco má fungovat léčebně a hojivě, pak je to poznat do dvou dnů od první aplikace, v opačném případě je mi to na nic.. jo a taky tohle.. http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/08/rebrickovy-olej-ilcsi-kouzelny-brcal.html to opravdu zázračně hojí. Už mám první zprávy i od holek, které si ho po článku koupily a potvrdily účinky i na sobě. Třeba by to pomohlo i Tobě..? =)

      Vymazat
    5. a s tou chemií chápu, já bych se do toho peelingu taky bála jít =/ to radši nejdřív zkusím všemožnýma vodičkama a přírodníma krémíčkama..

      Vymazat
    6. trošku podobné to právě je - prostě takové podkožní boláčky, někdy tam je jen rudá boulička a někdy se udělá ta bílá čepička. no a k tomu hodně normálních komedonů. tu Biofázi jsem u tebe právě zkoumala a nechávám si to jako poslední možnost, když ani doktorka nebude vědět co s tím. a řebříčkový olej mě taky nadchnul, zvlášť díky mizení jizviček, kterých už mám taky požehnaně. jo, tvoje články mě hodně inspirujou :) škoda, že to s Ilsci je tak komplikovaný, ale našla jsem si poblíž Brna nějakou kosmetičku, co s tím pracuje, tak se tam určitě vydám :))

      Vymazat
    7. Vydej, je to fakt první přírodka, která mi funguje a navíc neškodí a krásně voní. Člověk by řekl, že to má být u přírodky samozřejmostí, ale po mých několika měsíčních průzkumech můžu potvrdit - fakt není! =D

      Ilcsi je fajn, když se Ti podaří na ošetření Ilcsi i docházet, bude mile překvapená. Alespoň já byla, jak mi to zabralo ;)

      Vymazat
    8. Vítej do klubu, mě se po OCM obličej taky šíleně osypal a léčím se s tím už téměř 3 měsíce :-/

      Vymazat
    9. tak to jsem moc ráda, že jsem na OCM moc líná, takže jsem do toho nikdy nešla. Ale mě vlastně k této reakci stačí i obyčejný olejíček na pleť, nebo hydrofilák a je to. Zvláštní, nemělo by to pleť spíš čistit?

      Vymazat
    10. No já v té době používala i hydrofilní olej, tak to asi šlo ruku v ruce, chjo..Oleje už taky nechci ani vidět!

      Vymazat
    11. Pozor, pozor! Ať to neslyší Řebříček, mohlo by se ho to dotknout a to by bylo nařčení fakt neprávem ;) =D

      Vymazat
  9. Nebudu ti tedy říkat, že to nic není, když to slyšet nechceš. Sama to neznám, ale přítel má ekzém a je s tím lítání, škrábání, často je z toho protivnej,... Ale věřím, že jsi na dobrý cestě a navíc bych ti ráda řekla, že tímhle trpí strašně moc holek v mém okolí. Ani to už nevnímám. Sama mám asi komplexů dost, díky úžasnému příteli a kamarádům je ale neřeším, např. žilky na nohou (mapy k pokladům podle přítele) nebo že mám strie (zápas s tygrem) a kruhy kolem malých zapadlých očí. No nikdo asi nejsme dokonalej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, tenhle přístup se mi líbí. On je totiž taky jako jediný rozumný. Řešit to, tak se akorát otevře začarovaný kruh, kdy řešením dochází ke stresu, stresem ke zhoršení zdravotního stavu a zhoršením stavu k ještě většímu stresu etc.
      A ty mapy k pokladům a zápas s tygrem - to je moc hezký =)

      Vymazat
  10. Chápu, že tě to trápí, ale z fleku bych s tebou měnila, když jsem tě viděla;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, ale to jsem měla dlouhé rukávy i nohavice =D ale děkuju, právě jsi mi komplex zase pomohla zmenšit ;)

      Vymazat
  11. Mila Mitsuuko, uz nemam komplexy, a co viac, hanbim sa za hluposti, na ktore sa stazujem! Obdivujem ta, ze si zachovavas vtip a humor a neprepadla si depresii. Urcite je to tazke, no podstatne je, akym si clovekom a preto sa ti nevyrovna x modeliek s pletou ako detska prdelka. Hlupe pohlady si nevsimaj, to by sme sa divili, keby sa dalo pozriet ostatnym do duse, aka je cierna a skazena!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Juli, kurňa, to by se mělo vytesat! =D je fakt, že většina povrchních komplexů pramení z nudy nebo povrchního smýšlení, což jsme zas u povrchních lidí atd..
      My jsme prostě krásné, protože jsme hrozně vtipné a milé a hlavně, což u blogerek není zrovna normální, na sebe milé!! =)

      Vymazat
    2. Presne tak! Ale vies preco? Lebo uz nemame 18. a blogovanie pre nas nie je sutaz, ale snaha pomoct dobrou radou, vyrozpravat sa, realizovat sa. Preto sa nepotrebujeme nenavidiet a superit! To potrebuju iba povrchne osoby.

      Vymazat
    3. Hihi a radši se scházíme, krafeme, objevujeme, dělíme se o názory a zkušenosti a trajdáme po společných nákupech ;) Amen

      Vymazat
    4. A stale mame prazdne penazenky :-D

      Vymazat
  12. Moc hezký článek, ačkoliv chápu, že sis tedy za svůj život taky užila své :) v první řadě musím říct, že ten peeling z Rossmanna mám taky a je skvělý :) už mi dochází, tak musím pořídit nové baleni :) co se týče mě a komplexů, mám je samozřejmě taky... Krom pár špíčků, se kterými se ale tolik netrápím, mě hrozně štve, že mám spadlá víčka, což v mých 20 letech nic moc :D můžu mít krásně vystínované oči, ale nikdy to není pořádně vidět, i když zas tak dramatické to není :) co mě ale hodně trápilo, že se mi asi před půl rokem vytvořilo na pleti takové akné, že jsem byla zoufalá - díky tobě jsem najela na biofázi, teď jí kombinuji ještě s vnitŕním detoxem a čistidlem od Avène a pleť se každým dnem zlepšuje...určitě bude v budoucnu článek i na mém blogu :) každopádně my ženské si vždy najdeme něco, s čím nejsme spokojené, i když to tak okolí nikdy nevidí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že? pokaždé něco. Když s jedním problémem zatočíme, hned si musíme najít další, asi abychom se nenudily.. =D S víčky asi neporadím, jsem na tom trochu podobně, takže jsem se už dávno vybodla na zdržování stínováním po ránu a prostě jen přemlajznu podobočí rozjasňovačem a zvýrazním tekutými linkami tvar očí a protáhnu, toť vše. Zvláštní je, že jsme na tom v učení zvyšování sebevědomí už tak dobře, že se vždycky po nalíčení chválím a fakt upřímně si říkám, že mi to fakt sekne a pak se nedejbože zahlédnu na nějaké fotce z toho dne a fakt nechápu, kde jsme ten pocit vzala - vůbec nevypadám namalovaná, spíš, jako bych se právě odmalovala a snažila se tančit někde v lese =D

      Takže Biofáze funguje? to je dobře =) zkus do toho zařadit ještě třeba ten Řebříček, nebo nějaké hojivé sérum pod denní krém, aby Ti to podpořilo proces hojení i přes den - krásně to doplní Biofázi ;) a těším se na článek =)

      Vymazat
    2. Já ješte na den používám šalvějový gel od NT :) uvidíme, stále hledám tu nejvhodnější kombinaci - neni to jednoduchý, jak určitě víš :)) s těma víčkama mi mluvíš z duše :D fotek jsem se taky děsila, ale už jsem se naučila tvářit na fotky tak, abych trochu povytáhla obočí a tím oko trochu zvětšila :D takže teď už na fotkách dobrý, ale v běžném životě asi nic moc :D ale to už neřeším, asi to ke mě patří :)
      Ještě k těm tvým jizvičkám - co třeba zkusit na hojení ricinový olej, nebo něco s měsíčkem :) příp. na to zanícené třeba tea tree olej :) to co zabírá na obličej přece musí působit i na těle :)

      Vymazat
    3. Neboj, na hojení mám řebříček a ten je fakt úžasný a na zanícené mám tea tree vodu a všechny ty léčivky v Biofázi ;) Joo, ty myslíš na tělo.. no já vím, ale na to teda dlabu. Mažu se hydratačními přírodními másly nebo krémy. Poslední dobou hodně i oleji. teď mám od Jason meruňkový, vitamin E a je skvělý =)
      Ještě k těm očím.. je to fór, ale mně by třeba někdo nepoznal bez zvednutého obočí. Tak to totiž není poznat a mám takový živý výraz,když obočí povolím,vypadám jak mařena z horní dolní a pak se lekám i sama seb. Proto nemůžu moc pít - jen do chvíle, dokud ještě ovládám mimické svaly, jinak bych už vypadala moc opile =D

      Vymazat
    4. :D naprosto se v tom vidím :D ale zase já když zvedám obočí, dělá se mi na čele vráska - no a pak budu řešit dvě věci - spadlá víčka a jako jejich následek vrásky na čele :D ach - jestli to ty chlapi nemaj jednodušší :D

      Vymazat
    5. Mám tip.. chce to před zrcadlem přijít na fígl, jaké mimické svaly zapnout, aby se nadzvedlo obočí, ale nezvrásnilo se čelo, pak si to zapaatovat a dělat to pokaždé, ono se to zafixuje - Já se takhle zbavila vrásek na čele, protože jsem záměrně touto metodou přestala akrčit čelo už v 16ti ;) a jde to! =D

      Vymazat
    6. Tak tos mi nasadila brouka do hlavy :D je ti doufám jasný, co teď budu před zrcadlem neustále dělat :D a jestli na mě bude někdo blbě koukat a mít nemístné poznámky, svedu to na tebe :D

      Vymazat
    7. Hihi, tak jo, to si lajznu =) Hele a to mám ještě jeden podobný fígl, ale týká se břicha. Čím uplejší budeš nosit oblečení v této oblasti, tím tě to bude nustit zatahovat břišní svaly.. já koukám, že ač na ně neposiluju, když je zatnu,t ak tam jsou a jsou i vidět a pak jsem si vzpomněla, že je vlastně pořád lehce cítím i jen při obyčejné chůzi. Navíc chodím docela rychle a ostře, což ještě víc zvyšuje jejich namáhání ;) Takže víš jak.. u zrcadla pěkně zatnout břicho do legín a vytáhnou obočí a vyžehlit čelo ;)

      Vymazat
    8. Výborný tip :D hlavně aby mě pak někdo vůbec poznal :D budu to muset nacvičit :)))

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. V podstatě to není žádný ekzém. Fakt jsou to jen ty chloupky - proto jen na rukou a na nohou.. Dekolt je už fajn a záda se léčí - je to prostě zevnitř to detoxikací =/ játra a ledviny v tom asi taky budou hrát nějakou roli,a le je mi s podivem, že se to všechno rozjelo až teď, holt asi po vysaszení HA se mi nějak zhroutil organismus a už to bez chemky nedokázal zakrýt. takže držím, už se zase koupu v solných koupelích (což mi fakt dělá dobře, byť to nechápu =) a jinak se to snažím ignorovat,a bych si to nedrbala =)
    Šarlatáni určitě jsou,ale já se jich stejně jako chirurgických zákroků fakt bojím. prostě si s tím chci oradit sama. bojím se totiž toho, že kdybych to zvládla jen s něčí pomocí, co by bylo pak, až by se mi to vrátilo a já bych si s tím sama najednou nedokázala poradit?
    Jojo, v podstatě to není tak strašné - teď v zimě na to obzvlášť zapomínám, když nemám důvod se odhalovat - možná proto miluju sychravé počasí, podzim a zimu ;) =D
    Jo a Triss, stále mám pro Tebe schované vzorky těch krémů, už je schraňuju docela dlouho ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak na rozdrbávání kdejakých i pidi mini pupínečků na pažích trpím taky, hlavně když na mě dolehne nějaká depka nebo stres, to pak moje paže vypadají jak po útoku nějakého krvelačného hmyzu (už se mě i kdosi zeptal, jestli nemáme doma štěnice :)). No nenadělám nic, pupínkaté ruce mám pořád, někdy víc, někdy míň. Ale hlavně po tom rýpání mi zůstávají jizvičky, které jdou nejvíce vidět v létě, když se opálím. Trošku komplex z toho mám, ale co už, jsou horší věci. Ale za to drbání bych si nejradši naliskala...
    Za to po OCM se mi tak nechutně zaneřádil obličej, že už nevím, co s tím. Nikdy jsem na akné ani boláky netrpěla, vždycky jsem měla jen nějaké ty černé tečky. Co bych za ně teď dala! Chtěla jsem mít dokonalou pleť, tak jsem začala s OCM, že jako se zbavím i těch černých ďubek...no bohužel. Mám teď obří bolavé hroudy, prostě hnus a už 3 týdny se snažím toho nějak zbavit a pokrok zatím žádný. Tohle se mi nedělalo ani v pubertě. Takže si teď někdy trasy vybírám podle toho, kolik lidí potkám, protože z toho, jak vypadá můj obličej už celkem komplex mám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo holka OCM mi udělal na pleti takovou paseku, že mám obličej plný boláků a už i jizviček a vypadám jak kdybych prodělávala hodně těžkou pubertu. Léčím se už s tím 2 měsíce u kožní a musela mi už nasadit antb jak mi nic nepomáhalo, teď se to konečně začíná trošku lepšit, ale ty jizvy a fleky mi myslím už nikdy nezmizí. Nechápu jak někdo může na akné doporučit OCM, blbost největší a já se tluču do hlavy, že jsem to kdy vůbec zkusila.

      Vymazat
    2. Holky, a to byl nějaký hromadný mediální boom o OCM, že jste na to takto hromadně zahučely? Nejste totiž jediné. Poslední dobou čtu tyto problémy na mnoha blozích.. =/

      Vymazat
    3. mediální boom..to snad ani ne. já jsem o tom poprvé četla na Hello Beauty Blogu a An tam psala, jak jí to strašně pomáhá..člověk si pak našel všechny ty nadšený reakce v diskusích a videa na youtube a všechno se to zdálo perfektní. já nejdřív taky doufala, že to, co se mi na obličeji udělalo, byl jen ten počáteční stav a za měsíc se to vrátí do normálu..no a ono ani prd :/

      Vymazat
    4. Teď jsem teda strašně ráda, že jsem na to byla líná.

      Vymazat
    5. Dejni, já taky, jak to tu čtu.. =/ uf, tak někdy není lenost na nic! To musím říct mámě, ale možná radši ne. Než bych jí vysvětlila, co je to OCM.. na to jsme moc líná =D

      Vymazat
    6. Tak mně OCM naprosto zlikvidovalo všechny dlouho vybojovávané výsledky. Léčila jsem to snad dva měsíce, ty šílené boule a záněty všude :-( první měsíc fakt krušný.
      Ostatně jsem o tom psala i článek:
      http://cosmetic-jam.blogspot.cz/search?q=OCM
      NA druhou strau jsem díky tomu objevila zinkovou mast, kterou jsem dřív dávala jen na ekzém a ona bude asi mnohem všestrannější.
      Jinak fajn články u tebe ;)

      Vymazat
    7. Veru, děkuji ;)
      jdu si k Tobě počíst.. A myslíš pravou zinkovou mast, nebo v nějaké jiné podobě? Já jsem zkoušela jednou Sudocrem, do té doby mi to leží v poličce - prostě vůbec nic, absolutně žádná reakce, takže na to dlabu,zlatej Řebříček..

      Vymazat
    8. Ježišmarjá já bych zasloužila! Holky beru to na sebe. A mrzí mě, že to nefunguje, teda spíš to je mě "jedno", ale že vám to nasekalo takovou paseku!...my to praktikujeme s přítelem pořád, ačkoliv spíš už jen na něm, mě z brady ty pory zmizely během pár měsíců úplně. Asi je to obecně o toleranci olejů, chvíli to trvalo i mě, nedokázala jsem si dát na noc místo krému olej a dneska to je přesně naopak.

      Vymazat
    9. hihi, původce dorazil a kaje se =D Mám kliku, že jsem tento Tvůj článek, ač přečten ještě za čerstva, úplně abstrouhla pro svou lenost =)

      Vymazat
  17. Tak to co máš na nohách a rukách mám teď na obličeji ještě asi tak o 200% v horším stavu. Ruce a nohy schováš, ale obličej ne :-/ Ale chápu, že je to nepříjemné, hlavně když to třeba svrbí, nervy jsou potvory :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, Ali, ale z fotek to vůbec není poznat.. Je fakt, že obličej je na tom s viditelností hůř, ale to už ani nekomentuju - boule mám momentálně asi 4 a ne a ne se jich zbavit a když náhodou se to povede, udělají se mi souběžně hned další, takže obličej taky nic moc, ot to víc si dávám ráno záležet na mmu, ale jak ráda bych byla přírodní kráska =)
      Legrační je, že když mi ještě před dvěma lety byla nějaká přírodka naprosto ukradená, tak jsem měla pleť výstavní. byla jsem spokojená s Biodermou a víc jsem ke štěstí nepotřebovala. Ani makeup, to bylo pro mě nemyslitelné. A teď, když se podívám na staré fotky, nedokážu pochopit, že ta holka neměla jediný problém s pletí, kdežto teď by mi hádali akné už od puberty =/

      Vymazat
    2. S fotkama se dají dělat zázraky, to kdyby jsi mě viděla na živo, tak bys asi byla překvapená ;-) Míšo, já ještě v Austrálii (tzn. v březnu měla jakž takž výstavní pleť, že jsem si mohla dovolit chodit bez makeupu). Teď se ze mě stalo strašidlo a sama pro svůj pocit si musím dát makeup (už jen minerální) i doma, abych se sebe nelekla, jak šíleně to vypadá. Toto jsem v životě neměla, člověk to čeká v pubertě, ale néé v těch nejlepších letech ;-))) No já čím dál víc o té přírodní začínám pochybovat. Jasně, jsou fakt dobré věci, které pomáhají atd. ale mě v této fázi spíš ubližují. Utratila jsem na přírodní kosmetice, která slibovala vyléčení akné asi 3tis a ještě se mi to zhoršilo. Dávala jsem jí šanci asi měsíc a skončila zase u chemky a antibiotik :-/ A konečně vidím nějaké zlepšení. Sice to pořád není optimální, stále mi něco raší a pleť mám úplně flekatou a plnou červených fleků a jizviček, ale aspoň mi zmizly ty boule. No řekni mi, co se to s náma děje? Ale určitě bude líp, musíme tomu věřit :-)

      Vymazat
    3. Věř a víra Tvá.. =) já se budu opakovat, ale vážně - tohle mi udělala pleť na podzim a pomohla mi až Biofáze a Ilcsi. Zkus tuhle přírodku,stojí to za to a jako jediná přirodka mi opravdu funguje. Kupodivu nejen mě - co poslouchám reakce holek, které po článku o řebříčkovém oleji hned tento zázrak koupily a začaly mazat - funguje to tak zatím na všechny pokusné králice, takže směle do toho, na tuhle přírodku dám krk.

      Vymazat
    4. Až doberu ty ant. a splasknou mi ty nejhorší erupce, tak bych se pomalu chtěla přestat mazat těma kréma od doktorky a té přírodce dát ještě šanci, když tolika lidem pomohl, tak snad nebudu výjimka :-)

      Vymazat
    5. Tak "tfuj, tfuj",, ať je to co nejrychleji pryč, já to tady zatím budu prozkoumávat, abys mohla jít už na jistotu ;)

      Vymazat
  18. Jojo, ty soli jsou fajn,a le myslím, že to dělá hlavně zvenku a ne zevnitř, jak je tím přesvědčená Baba Jaga. Každopádně čajíček zvládnu a kapičky bych taky zkousla.. Se do toho asi budu muset pustit =)
    Tak já si znovu přečtu naše maily a dám to do kupy ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Míšo, och ako ti rozumiem! Trpím kožným ochorením - seboroická dermatitída. Momentálne je v kľudovom štádiu, ale trápila som sa s ňou 10 rokov, mazali ma všelijakými kortikoidmi, čím sa to len zhoršovalo. Niekto má seborku vo vlasoch - mastné lupiny, ja ju mám na tvári. Niekedy som to mala tak hrozné, že keď som sa ráno videla v zrkadle, plakala som a nechcela som ani za svet vyliezť na ulicu. Takže tvoj komplex úplne chápem. Po 10 rokoch som sa naštvala, vysadila kortikoidy, začala s homeopatickou liečbou, 2 mesiace som chodila červená ako rak a s kruhmi pod očami ako panda - len červenými a popraskanou šupinatou kožou... vyzerala som fakt hrozne!!! Ale zvládla som to, a teraz som na tom celkom OK. Veľmi mi pomohla v konečnom dôsledku aj biofáza a konopný krém. Stále nemám dokonalú pleť, ale vhodným líčením viem zo seba urobiť celkom kočku :)) Prajem ti, aby sa ti podarilo tie hnusoby čo najviac eliminovať a stále nachádzať nové a účinné produkty, aby si mohla byť aj fyzicky taká pekná, ako si pekná dušičkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, som z tych " stastlivcov" co ju maju na hlave. Uz som sa tiez nastastie naucila, co s tym. Na nervy, tieto priserne kozne problemy, ktore nase stare mamy takmer nepoznali...

      Vymazat
    2. A jsem z těch šťastlivců, co jí mají na obličeji i ve vlasech. A stejně mě to trápí ze všeho nejmíň:-(

      Vymazat
    3. Dejni: Jak to děláš? =) To máš ještě jiné a větší v záloze? =D

      Juli: Jojo, ty šampony, že.. tak dnes jsem koupila tu Mandlovou Laveru pro citlivou pokožku hlavy, tak jsem zvědavá, podám pak zprávu ;)

      Margaretka: Achjo, to je mi líto. tě pic, to teda je patálie, co já si vlastěn mám na co stěžovat, když si to dělám ještě sama a Ty to nijak neovlivníš, že? Ještě, že je tu tolik té přírodky, že se v tom množství dá vybírat, co by bylo nejvhodnější. Navíc, homeo jsou skvělou volbou pro tento druh problémů.. taky do nich asi půjdu, musím něco vyzkoušet na ty svoje dva chronické problémy,a le o tom teda asi nikdy psát nebudu =D

      Vymazat
    4. Si piš, v tom jsem fakt dobrá:-D

      Vymazat
  20. Bojuješ statečně, žádná sranda to ale není :-/

    A moje komplexy? Oblečení kupuju v oddělení nadměrných velikostí (ale narozdíl od tvé kamarádky mě napadlo začít zdravě jíst a hýbat se..ale nějaký pátek to ještě bude, než budu vypadat jako z katalogu Sports Illustrated...). No a meganejvíc bych si nafackovala za svoje nehty..odmala jsem kousala a i kdy naši dělali psí kusy, mám ta nehtová lůká krátká, takže třeba mi bříško prstu přeroste a cca centimetrový nehet, jestli rozumíš. Vůbec nevím, co s tím..asi je to nezvratný proces a já bych dala nevím co za svoje hezké nehty. Nechci umělé :-/ Takže s těmi nenalakovanými kopáčky chodím mezi lidi a čekám na zázrak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, tak kopáčky jsem měla přesně do střední, než jsem přešla na umělé, za které bych si nejradši nafackovala. Ale vydržela jsem je mít přesně měsíc, než jsme si je odrýpala a od té doby už mám jen vlastní. Víš, co mi pomohlo? Nevím, jak to máš Ty, ale já je měla navíc hrozně měkké kvůli kousání a neustálému zatrhávání, takže základ byl, přestat si jich všímat. Pak natírat péčí na zpevnění a vyživení nehtů. nechat pořádně odrůst, aby byl nehet co nejpevnější a neohýbal se a halvně, 1-2x týdně pořádně zatlačit kůžičku - to Ti totiž bude dělat hezčí tvar a většovat lůžko, takže se Ti nehty prodlouží směrem ke kloubu.. Trvalo mi to tak půl roku až rok,a le od té doby nehty vypadají hezky =)

      Vymazat
    2. To fákt? A jakou péči bys mi doporučila? Čím natírat?

      Vymazat
    3. No, teď se asi totálně odkloním od přírodky, ale mně nejvíc pomohla ta zpevňující péče od Rimmelu. Psala jsem o něm myslím v posledních oblíbencích. Je fakt skvělý a od té doby mám zase dlouhé nehty a vůbeec se mi netřepí. Myslím však, že to byl Ananásek, který mě zpozorňoval, že to obsahuje formaldehyd =/
      Jinak mazat lůžko i kůžičku kolem nehtu nějakým máslem, třeba od Saloosu.. Já mám bambucké od Melvity v práci a mázu si pokaždé, když si umyju ruce - mažu tak docela často a na nehtech i lžkách je to pak znát. Ten Saloos jde použít stejně. Dobře se mi osvědčila i péče od Burts Bees, zmi%novaná taky tady někde v oblíbencích..

      Vymazat
    4. Saloos mám, začnu mazat, rimmel pořídím a i nějakou tu špachtli na kůžičku:-) Moc díky:-)

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. tak dej vědět, jak to zabralo. Měla bys to vidět jak na nehtech, tak na lůžkách do tří týdnů.. ;)

      Vymazat
    7. Nemůžu sehnat ten Rimmel, asi je to těžký podpulťák :-/ kde kupuješ ty?

      Vymazat
    8. No, oni byly nedávno ve slevě za nějakých 49,- takže možná budou těžce vyprodané. Ale nedávno jsem je ještě viděla na Buďárně v Rossmannovi i v obou DM..

      Vymazat
    9. Už jsme byla ve třech DM a ten lak prý nevedou :-) V Tetě je ve stojanu mívají, ale byly vyprodané. Zbývá teda Rossmann...ta Budějárna bude asi jistota...

      Vymazat
    10. Tak se zkus podívat a když neseženeš, tak já se Ti po něm taky kouknu..

      Vymazat
  21. Ty jsi úžasná, žes to takhle napsala a ukázala na fotkách! Klobouk dolů! Ale nejkrásnější jsou plenky, které sis dokreslila, ty mě pobavily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kurňa! Evelins, tak na to jsem přesně celou dobu čekala a pořád nikdo nezmínil mé výtvarné vlohy, které jsem vložila do plenek! =D Děkuji ;)
      Joo, musela jsem se přemlouvat, ale pak jsem to zkrátila na tři fotky a to už ten pohled není tak zlý. Před několika lety bych se asi stydela, teď už too beru normálně - prostě trubka, která si takhle blbě sama ubližuje =/

      Vymazat
  22. Zlatíčko, konečně jsem si ukousla trochu z koláče restů a mohla jsem si tady počíst...Říkám rovnou, že jsi mě naprosto odrovnala. Kdybych Tě neviděla minulý víkend na živo, tak to bych to asi brala zase jinak, ale já Tě viděla a jsi strašně pěkná baba, která pozor! se umí smát i očima. Ale teda když čtu Tvůj příběh, tak jsem dojatá - prostě totálně. Ta malinká Mišelka v košíčku s mamkou, to je tak boží fotka i s těma plínkama :-)..Máš můj bezmezný obdiv, že jsi to napsala takhle na rovinu,ale nic jiného bych od Tebe ani nečekala. Každý máme komplexy a víš co, já sice moc neválčila s pupínky ani v pubertě, ale třeba mám kámošku a pro ni to byl boj až do třiceti a to podstoupila různé drahé léčby laserem, chvíli HA a pak ji zase řekli že HA nééé a pak že těhotenství pomůže a takové ty kecy, strašně jí to trápilo jako Tebe - měla boule taky všude a dodneska s tím válčí - jo ta sviňa stres to je mor na nás všecky. Já bych měla pleť docela téměř ideální (protože je spíše sušší), ale já jsem taky strašná "rýpalistka", dokonce i P. mi někdy řekne, ježiš neškrábej se (a to většinou na obličeji...!). Moje komplexy byly jednoznačně brýle od první třídy a pak pihy - myslím, že jsem si zasekala pleť právě tím, jak jsem se je snažila v pubertě bělit...Jó ale u kožních jsem taky párkrát byla, a většinou jsem z těch mastiček chytla akorát kopřivku, pamatuju si na slavný tetracyklin, který jsem taky jednu dobu užívala na breberky....
    No nic, ale ten tělový peeling solný si půjdu koupit, protože občas teda rýpu jako ty i pažích, nevím, proč zrovna tam...
    Jinak Tvoje máma byla velmi rozumná a pokroková - kdybys viděla, jak se já bráním těm kortikoidům, když mám mazat dceru - ale jedna čtenářka Kačka mi poradila skvělou věc - levnou mast z lékarny míchanou za pade - Holtova mast a čoveče to fakt zabralo, smrdí to teda otřesně (je v tom ichtyol),ale fakt se nám ty strašná ložiska ekzemu zhojily po pravidelném mazání a nemusely jsme mazat kortikoidy...teď už jen používáme ty sprchové oleje a mazat, mazat a chránit...Ale je to strašný boj, cítím s dcerou, jak se trápila a dokonce v noci se škrábala a já ji tak chtěla pomoct. Jo Lipolotio používáme taky od doktorky (i když nechápu ty silikony v tom) ale teď jsem jí dala i to moje Alverdí máslo, a jen na promazávání po koupeli...
    No zrovna teď mám taky pleť po hormonální bouři a řeknu Ti, nikdy bych nevěřila, že si nějaký olejík dám jednou na T-zónu a na hojení breberek jako ten náš brčálník od Ilcsi, žasnu každý den, fakt :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi, ty plínky, to je snad první kus oblečení, který jsem si ušila celý sama!! =D

      Nojo, průšvihy s pletí. Vidíš a mně se na Tobě tak líbí ty pihy. Já chtěla být v obličeji vždycky pihatá,a le nidky jsem nebyla. Můj bratránek je zase přirozený blonďák, má pihatý celý nos, hrozně mu to sluší a používá na to bělicí krémy!!???

      nojo, to je jak s těma rovnýma a vlnitýma vlasama - každý chce zrovna ty, které nemá.

      Tak Tys mi tak básnila o smradlavém ichtyolu, že jsem se doma kousla a zkusila ten korektor a je to fakt síla!! se divím, že když O. smrděl mentolovočokoládový krém, tak jak to, že mu nesmrdí mazadlo na koňská kopyta?? Nojo, asi to bude tou zálibou v dostizích =) Takže mi na to nic neříkal. Nebo si v duchu řekl, že ze mě cítí tento smrad a že nechápe, kde by se u mě vzal a že si to možná jen namlouvá!! =D je hrozně světlý, takže jsem vypadala jako po neštovicích - všude jsme měla bílé fleky, které uschly a nešlo to ani rozmazat, ani smýt a smrděla jsme ještě ráno! =D

      Ten peeling už je bohužel zase zdražený =/ Ale kočko, nekupuj ho, vyčkej na balíček. Mi taky musíš dát nějakou příležitost ;) jo a Catrice Camlouflage je u nás v tom nejsvětlejším odstínu všude vyprodaná, takže bez šance =(

      PS: hihi a Řebříček babči Ilcsi dostal i slavnou eM ;) =D

      Vymazat
  23. ani nevíš, jak Ti rozumím! :( problémy s kůží jsou strašná věc, protože nikdo neví, co s tím, doktoři už vůbec ne ... na kožním se ode mě drží co nejdál, aby ode mě náhodou něco nechytli, tak jak mi pak můžou říct diagnózu? ... měla jsem od narození ekzémy, mě zase rodiči koupali v kopřivové vodě ;) naštěstí tohoto jsem se zbavila, ale teď mám už několik let na rukách bílé skvrny, nikdo neví, co to je, ale pigmentové skvrny prej ne ... v létě je to trochu lepší, protože se opálí, ale teď na podzim už mi zase vylézají a v zimně vypadám katastrofálně :( nejdřív se mi udělá červený flek, který se pak vysuší a je z něj bílý flek ... jde to strašně vidět a nevím, co s tím, zkoušela jsem kde co :( jednou mi dokonce kamarád řekl, že mé ruce vypadají jak stěna, když z ní padá omítka ...

    prostě každá máme něco, ani modelky nejsou dokonalé, pouze vyretušované v grafickém programu ;) důležité je, že naši blízcí nás mají rádi takové, jaké jsme a nějaké fleky nebo jizvy neřeší ;) přeji hodně sil a méně stresových situací!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. počkej, počkej, o tom jsem slyšela, má to diagnózu.. ale kurňa, teď si za boha nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje.. jsou to vlastně pigmentové skvrny naopak - místo tmavých fleků, hrozně světlé bez pigmentu.. Už to mám, je to vitiligo.. nemůže to být tohle?

      Já nevím, jak tě mám oslovovat, tak Liško =) stres si děláme samy a já mám kliku, že k tomu tíhnu míň než třeba moje mamča - i negativní příklady mohou být pozitivní, když se jich vyvarujeme =D Ale mě ta škola prostě láká a hrozně baví, takže se s ní budu dobrovolně stresovat asi ještě dlouho..

      Vymazat
    2. to právě ono není :( taky jsem si to myslela ... vždycky si říkám, že s tím už na to kožní zajdu, ale pak si to zase rozmyslím :D ale taky už mi bylo řečeno, že je to plíseň :D

      klidně Liško ;) jestli Tě škola baví a láká, tak bych to brala jako pozitivní stres a basta! aneb jak o tom smýšlíš, tak se to i pak projeví ;)

      Vymazat
    3. No právě, takže to tak beru a s občasnými pleťovými krizemi se už smiřuju =)
      Aha, tak to by mě zajímalo, co by Ti na kožním řekli.. ale pslas, ž zatím žádná doktorka nevěděla, co to je..

      Vymazat
  24. Tak já nevím co napsat. Byl by to dlouhý koment a musím psát bakalářku. Tak ve zkratce.
    Rozumím ti, jen za sebe dodám - ekzém, zmizel, akné, zmizelo, ekzém se vrátil. Nekonečný boj a nejlepší je -možná blbá rada- vůbec to neřešit! Chovat se k sobě s úctou, nic nenípat, používat pár věcí, které ti nevadí. Ale to už máš bohaté zkušenosti :-) A prostě čekat na lepší období. Moje teorie je, že se to léčit nedá, že to prostě jednou za čas zmizí a pak se zas objeví. Nějaké alergie neřeším, prý mám na kde co. A co bych s tím měla jako dělat, nic nejíst? :-D Antihistaminika už taky neláduju a žiju stejně kvalitně. HA jsem vysadila, pak rok toho akné, to už je snad pryč, ale ten ekzém se mi zas vrátil. Aspoň jsem si užila pěkný měsíc bez problémů :-)
    Dobré zkušenosti mám s: řepíkový odvar, A-derma, zinková a kalciová mast, NESAHAT!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amen! to je pravda. Já měla nejhezčí kůži v období, kdy jsem se učila na svaŤÁKU - NEBYla tam elektřina ani zrcadlo a po týdnu nesahání jsem měla výstavní kůži, navíc sluníčko zapracovalo.. Kalciovka je skvělá, na tu nedám dopustit. Držím palce u bakalářky ;)

      PS: je fakt, že většina těchto věcí se vrátí při stresu. Prostě se na čas uklidní, ale dispozice k tomu už v člověku jsou a jakmile je jen trochu oslabený imunitní systém, což stres umí mistrně, tak se to hned vrátí =/

      Vymazat
  25. Holky a neměli by jste tip na dobrého dermatologa v Brně? Mám akné a sama na příčinu asi nikdy nepřijdu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kurňa, já jsem měla, teď je to kamarádka mé tety-doktorky a myslím, že dělá primářku v ústavu kožní péče..? nějak tak se to jmenuje.. je to přímo speciální barák jen s kožním odd. Teď bych kecala, ale myslím, že to bylo někde v okolí Lidické. Ale je to už fakt skoro 15 let, takže nevím. Ale už by mohly mít stránky na netu..

      Vymazat
  26. Jé lituji tě, vím jaké to je se stydět za kůži. Já se stydím za akné a vyrážky v obličeji a to tak, že pokud se vzbudím a usoudím, že dnes má pokožka špatný den, tak klidně nevyjdu 14 dní z domu, nechci nikoho vidět a tak. Myslím, že zdraví (chápeš jak to myslím) lidé ani netuší jaké máme psychické problémy ze svého těla, my takto nějak postižení..
    Doufám, že jednou najdeš 100% řešení na svůj problém, přeju hodně štěstí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nápodobně.. Dneska mi trvalo nanést jen základ 20minut, abych mohla vylézt relativně spokojená z domu.. =) Ale zas si člověk velmi dobře osvojí dovednost maskování ;) Koukalas na to video od Lisy Eldridge? http://www.lisaeldridge.com/video/12764/acneblemish-covering-make-up/
      docela to funguje. Mmožná půjdu i do těch výrobků, i když Vichy moc ráda nemám =/

      Vymazat
  27. Také se mi občas na rukách objeví ekzém. Mám na to mastičku, pro kterou si chodím ke kožní lékařce a zabírá hned. Mažu se, jakmile se mi ekzém objeví a za dva dny je pryč. Jsem ale takový zastánce přírodních věcí, tak jsem zkoušela i nějaké bylinky, a ty mi nepomohly. Co se mi jeví jako účinné, tak je CBD olej . Objednala jsem si ho z Cibdol a ekzém si s ním potírám a také hned zmizí :-) . Hlavně ho užívám i vnitřně a má víc účinků než jen na ekzém :-) .

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...