úterý 6. srpna 2013

Jak eM s Mitsuuko swapovaly | Počátky u2Mboxu

 
Jako každá úžasná věc, která vás v životě potká, i tato začala nečekaně, z úplné drobnosti a dala vzniknout tomu, že se poznaly dvě "M", které ulítávají na přírodní kosmetice, rády cestují a vymýšlí bláznivé nápady. Pravidla nebyla žádná, takže ani jedna z nás nevěděla, co z toho bude. A co nakonec bylo?


"Ahoj eM, tak mě napadlo, jak píšeš, že se Ti najednou zbláznila pleť a zajímal Tě Korres, nechtěla bys od něj něco vyzkoušet, že bych Ti to poslala?" - joo, asi tak nějak to bylo. Tak začaly naše sáhodlouhé maily, ve kterých jsme později začaly probírat vše od vaření až po rodinu a kosmetika tu malebnou psací atmosféru ještě jemně podkreslovala. A jak to dopadlo? No, neuvěřitelně!! Prostě tak, jak jen může dopadnout věc, když se dělá opravdu pro radost.

Přišel mi balíček plný pokladů, které jsem vesměs vůbec neznala ani nikdy nezkoušela a jsem za ně ráda. Představte si, že by váš drahý potají četl váš blog (deníček, cokoli..) a pak by vám dal dárek poskládaný z vašich tužeb a přání, to je představa, co?? - že by kosmetické nebe? =D Tak takhle přesně na mě působil obsah boxu od eM. Já jsem zase udělala krabičku plnou mých dlouho milovaných a schraňovaných pokladů, vzorků a všeho, co jsem si myslela, že by se eM dle složení a zálib v kytičkách mohlo líbit a přitom to neznala. O mém balíčku si zase můžete přečíst u eM v tomto článku.
 
 
 Teda, to bylo překvápko, vyskočila na mě  lahvička laku L´oreal v nádherně holubím šedém odstínu. Odstíny šedé mám na nehtech hrozně ráda a eM to ví. Dokonce se strefila do tak tmavého, který ještě nemám, takže ideálně doplnil mou barevnou stupnici. Na výsledek se jukněte na konec článku ;). Jo, a tento láček je unikátní tím, že neobsahuje žádné škodlivé hnusy, má super široký štěteček a navíc zasychá rychle a stačí jedna vrstva.

O olejové řadě na vlasy od Baley jsem toho z blogů slyšela až až. Vždycky jsem však měla chuť vyzkoušet ještě něco dalšího přírodního a tak Balea vždycky putovala z košíku zpátky do regálu. Konečně jsem se k ní dostala. Jsem ráda, že ji vyzkouším, poputuje do cestovní taštičky - jedná se totiž i cca 30ml mini balení. Zatím můžu říct, že mi krásně voní a je sympatická už pro absenci silikonů. Hydratační krém na unavenou pleť od Nuxe je asi jediný výrobek, který z tohoto balíčku nevyzkouším. Je mi to moc líto, protože voní jako luxusní parfém a krásně se roztírá, ale silikon je už na druhém místě a to já si na svou náladovou pleť nelajznu. A přitom se výběr povedl perfektně - na normální a smíšenou pleť.. =(
 
 
 
 Vlastnoručně vyrobené kosmetické mňamky mě naprosto odrovnaly. To jsem totiž fakt nečekala. Jako jo, napadlo mě, že bych eM mohla umíchat nějaký lecitinový krémík s éteráčkama, když tak miluje Hadka a moc toho od něj ještě nezkoušela (já to mám přesně naopak - zkoušela jsem od něj téměř vše, ale už ho zas tak moc nemiluju),  ale za prvé mi má drahá maminka vzala s sebou na tábor veškeré zásoby lecitinového základu a za druhé.. No, prostě už nemám výmluvu, ale když chybí základ, tak výmluva už ani není třeba. Ale fakt jsem nečekala, že by to napadlo eM! Ty věci jsou skvělé a já zas něco ukuchtím napříště ;)

Pamatujete na můj článek o volezlé puse? Moc děkuju za vaše rady, ale na míchání domácích balzámků jsme levá. eM nelenila a jeden mi namíchala a je naprosto skvělý. Voní po čokoládovém másle (hodně podobné vůně znám od MSM beauty od Raw Gaia) a mám jej pořád na stole v práci. Pusa po něm nepálí a krásně ji vyživí. Druhým domácím pokladem je vlastnoručně namíchaný pleťový peeling z mandlí, ovesných vloček, květů levandule a oleje (nemůžu vyzvonit všechna výrobní tajemství, že?). Zatím jsem neměla možnost vyzkoušet. Vůně je však nádherná a hrozně mi připomíná Angel on Bare Skin čistící roládku od Lushe. Šlehané tělové máslo voní jak sušené ovoce, vážně, co se týče jídla, tak nekecám. Je krásně jemné a mám po něm vyživenou a až do rána  (i dál) hydratovanou pokožku. Je to poklad. Ještě vyzkouším aplikaci namokro ;)
 
 
 
O mandlovém krému od Weledy už jsem slyšela mnoho zvěstí a proto si ho nechám jako péči na zimu. A sakra, teď koukám, že je to light formula. Hm, tak nenechám a hodím ho pěkně do cestovní taštičky. Aspoň budu mít dřív možnost ho ozkoušet ;) A navíc, Weledu mám moc ráda a je docela drahá, proto jsem ráda, že ji můžu takhle vyzkoušet.

Koukám, že tu máme další položky z mého wishlistu.. Saloos. Zatím jsem od nich vyzkoušela jen jejich balzámek na nehty a kokosový olej s pomerančem a obojí prima. eM se bála, že mi Meduňka nevoní (jo, nevoní, ale jak jsem zjistila, jen ta od Hadka), ale nemusela se bát. Tohle tonikum je totiž tak jemňoučké a voňavé, že bych si ho klidně i lila na led a s mátou popíjela při západu slunce =D Beru s sebou na první víkend, na který pojedu. Aspoň uvidím, jestli něco na rozdíl od Hadkovského hřebíčkového tonika něco dělá. Druhým Saloosovským vzorečkem je holící olej. Ještě ho nemám vyzkoušený (momentálně mám medvědí období), ale jsem zvědavá, jaký bude. Doma mám ten od Hadka, původně určený na pánské ksichtíčky, ale už teď jsem zaznamenala rozdíl přinejmenším mezi Saloos vůní a Hadkovským smrádětem.
 
 
Lavera BB a tónovák od Logony.


  Z pěstících vod domácího labužení popojedem do zkrášlovacích vzorků. O BB od Lavery se už někde psalo, myslím, že byla taky dávána na ozkoušení některým bloggerkám. Já se do ní zamilovala ze zkoušky vzorečku v krámku BIOOO. Bohužel, do dnešní doby jsem se nedokopala k tomu jej zakoupit a místo toho furt zkouším, co ten můj čumec snese s polo-přírodními značkami (Caudalie tónovák a BB od Biothermu). No, zatím to vypadá, že snese docela hodně (takže opravdu přírodní kosmetika zabírá, aby vaše pleť nebyla tak přecitlivělá!). Každopádně, eM mě tímto vzorečkem vrátila zpátky k mému toužení vlastnit tento BB a tímto má u mě pěkný vroubek, jestli si ho opravdu koupím! Páč mám stop stav! =D

Druhý vzoreček byla podpásovka. Totiž, to máte tak. eM na blog jsem přišla někdy na jaře, kdy vydala článek o testování vzorků přírodních krémů od Lavery a Logony. Hned jsem jí psala do komentů milion otázek na tónovák Logona, který mě zaujal už jen z popisu účinků a vlastností. Pak se na něj zapomnělo. Asi tak jako na Lavera BB. No, eM umí docela dobře vytahovat na světlo stará přání.. Tento tónovák mě naprosto odrovnal. Voní nádherně, kouzelně, magicky, nebesky, jak to ještě popsat? Je to taková jemná kytičková, ale nijak nespecifikovatelná vůně, které se nemůžu nabažit. Pořád čuchám ke kalíšku a občas si ho máznu na ruku, abych mohla čuchat i v práci. Kdybych neměla objednaný ten od RENu, tak do něj jdu. Na toto léto už by toho však bylo moc. Proto je to položka na wishlist na příští sezonu. Krásně se roztírá, nikam nezalézá, dokáže hodit i trochu barvy a hydratuje. Vůbec bych jej brala spíš jako pečující krém s barevným bonusem, než jako účelový tónovák.
 
 


Při téhle fotce si přesně vybavím jednu diskuzi pod článkem u eM, kde mi holky házely tipy na hydratační přírodní masky. Na přetřes se dostaly právě ty pytlíčkové Lavera masky a já mám na ně od té doby spadeno. Zvlášť na tu žlutou - zázvorovou? Touhle maskou se mi však eM opět zavrtala do nejhlubších myšlenek kosmetického mozečku, odkud vyzískala informace, že miluju mátu, sůl z Mrtvého moře a navíc jílové masky a vše se jí to podařilo skloubit do jednoho výrobku. Masku mám ještě zavřenou a šetřím si ji na sváteční maskování. Dám si k ní vínko, nebo kávičku (podle denní doby), vezmu knížku, nohy hodím nahoru a nechám se opečovávat.

Bambucké máslo od Styx budu tahat  s sebou a je možné, že ho nakonec budu používat spíš na vlasy do konečků, kdy mi pytlíček dýl vydrží. Denní krém od Sante vyzkouším moc ráda, protože ač jsem o téhle značce slyšela a četla několikrát, neznám od nich vůbec nic.


*
 
 
Myslím, že se tato výměna opravdu povedla. Prostě to byly druhé Vánoce a já se už dlouho tak netěšila na krabičku krásy, jako na tuhle. Kam se hrabou všechny Lady a Senzaboxy (vím, že už je jen jeden, ale s čím to srovnávat? =D). Tohle byla prostě ta pravá nálož překvapení, dárků, novinek.. Všechno se mi chtělo hned vyzkoušet a co jsem ještě zkusit nestačila, na to se už nedočkavě klepu. A víte, co za to nejvíc může? Asi ta personalizace. Ať se budou v Ladyboxu snažit sebevíc, tak tím, že z toho udělali masově prodávaný artikl, nemůžou nikdy dosáhnout takové míry personalizace, která by byla nutná, aby klapla všechna očekávání, která do otevírání krabiček vkládáme.
 
Vlastnoručně vyrobený dáreček v podobě klíčenky a pečující srdíčko s másly do koupele, já se mám, co? ;)
 
Po tak neuvěřitelně úžasné zkušenosti s výměnou krabiček jsme se rozhodly, že to zpravidelníme a budeme se dárečky oblažovat v cca dvouměsíčních intervalech. Pro vás to znamená, že budete muset naše óchání a áchání snášet, nebo si na něj zvyknout. Zas na druhou stranu "víc hlav, víc ví" a my se tak dostaneme k více novinkám, co si budeme povídat ;) Jóó, a vlastně ještě jeden dopad na vás jako na čtenářky bude mít, ale to si pro vás s eM chystáme jako překvapení a ještě to musíme pořádně promyslet, než se to semele.
 
eM, já Ti říkala, že šedé laky miluju!! =D
 
Takže, eM, já ještě jednou moc děkuju za krásné překvápko a domácí dobroty a už se nemůžu dočkat na další vydání ;)
 
 
 
A teď otázka pro publikum: Jak by měl vypadat ten NEJ box dle vašich představ? Zajímají vás třeba zahraniční krabičky krásy, prostě jiné než náš Lady a Greatbox?
 

35 komentářů:

  1. Už jsem článek zhltla u eM a teď tady:) Výběr se vám s oběma moc povedl. Máš absolutní pravdu, že tyto krabičky jsou maximálně osobní.
    Domácí pleťový peeling od eM jsem taky měla tu čest vyzkoušet a je fakt, že je hodně příjemný, jemně voňavý, lehce jedlý, prostě skvělý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tak vidím, že si na nás eM otevře manufakturu ;)
      Jo a neznám snad holku, natož blogerku, kterou by nepotěšil osobní přístup - tak lehce pošimrat ego ;) =D jo, tohle se fakt povedlo. ještě se musím podívat k Tobě na kuchařské recepty, u eM už jsem inspiraci posbírala ;)

      Vymazat
    2. Holky stačí říct, umíchám, umelu, našlehám na počkání a s úsměvem k tomu :-D. Ještě pořádně nastudovat ty technológické postupy :)

      Vymazat
    3. eM, teď jsem si Tě představila jako dědečka ze Saturnina, jak se snažil vynalézt mýdlo bez mýdla =D

      Vymazat
  2. Pěkně jste holky povyměňovaly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem zvědavá, co řekneš na ten NARS, až dorazí. Zkusím to poslat už dnes ;)

      Vymazat
  3. Tak to bylo prostě uspokojující čtení, jinak to fakt nemůžu napsat :-)). Jsem až neskutečně nadšená, že se Ti toho tolik líbilo až na ten Nuxe (a to jsem si říkala, dát nedát, ale když ten Nuxe má celkem ráda :-)...Jsem nadšená, že už jsi zkoušela šlehané máslo...Teda a ten lak fakt vypadá krásně :-) je až tak lehce namodralý, zjisťuji, že jsem šedé laky těžce podcenila, díky Mitsuuko!! Každopádně Ti vůbec děkuji za tuto příležitost a těším se na naše další boxíky. Takže už mám nějaké tipy hned a samozřejmě jsem včera nastudovala Tvůj wishlist -jen abys věděla !-), a mám tam některé horké favórity...Jó ten tónovák je prostě mňamka a jsem fakt ráda, že Tě potěšil i ten BB, protože mě nějak nesedl - dobré vědět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ta Logona, s tou jsi mi fakt zavařila. Sice je pravda, že by se šikl tmavší odstín, ale zas na druhou stranu. moc to nebarví, takže je to asi v závěru jedno =) a ta vůně..
      No, já mám pro Tebe už taky malý seznámek, ale jen abys to stihla všechno dopoužívat ;)
      Já úplně koukala, jak jsme ve článcích použily podobné výrazy (viz druhé Vánoce) i myšlenky, třeba s nafocením nalakované ruky =D Koukala jsem, jak Ti ten žlutý lak sluší. No vidíš, já se s ním na nehtech prostě stydím, zvláštní, že? Je na mě moc mrkavý.
      Už se nemůžu dočkat další krabky ;) Ježiš, můj wishlist, tak to musím co nejrychleji zaktualizovat. po posledním utrácení jsem toho hodně nakoupila =D

      Vymazat
    2. Z toho jsem taky byla nadšená pro tu volbu stejných slov :-) a to jsme si nic nedomlouvaly a strašně mě potěšilo, že jsi taky nalakovala, to fakt byla trefa. Jo jo Ty tuhle barvu ještě zpopularizuješ a já teď budu muset mazat do drogérie zavčasu :)...Tak určitě zaktualizuj seznámek, já sice wishlist zatím nemám na blogu, ale každý měsíc ho vyrábím do bilance, možná jen tak z legrace udělám taky stránku přání a bude mi dělat velkou radost to pak odškrtávat :-) akorát já tam míchám všechno nejenom kosmetiku. Tak jó, já už se taky těším na další krabku, jen teď musím pořádně testovat :-)a možná začnu konečně dělat spotřebovávací články - díky Tobě a swapu :-D

      Vymazat
    3. No vidíš, stačí první popud a už máš jak začít - první lahvička - Saloos granátový sprcháč ;)
      jo a jestli chceš rozšířit Korresáckou sbírku laků - doporučuju ten světle šedý - je to trochu mírnější odstín, než ten od Tebe a je naprosto dokonalý ;) S tím od tebe si připadám jak vamp =D
      Na Tvůj wishlist jsme zvědavá, tak šup ;)

      Vymazat
    4. O lákadla v podobě šedých laků, tak na to slyším teď velmi dobře...No vidíš a já s tím žlutým chodím jako by se nechumelilo, ale řeknu Ti, že ještě před pár měsíci a blogem by to pro mě byla taky "vyřvaná" barva - takže se nedivím, že se stydíš. Ale mám taky svoje limity, třeba neonové barvy a la zvýrazňovač mi na nehty nemůžou, to už v mém věku prostě nejde :-)...Jo jo rubrika asi bude fakt brzo a to ještě mám dost nakoupených věcí, co jsem zkoušela předtím..Jó ten wishlist, ale nejdřív jdu psát mail než se mi totálně uvaří hlava :-)

      Vymazat
    5. tak piš, jsem zvědavá na odpověď - dala jsem si záležet ;)

      Vymazat
  4. Jak článek u Em tak u tebe jsme doslova zhltla, oba boxy jsou boží a je to přesně jak říkáš, díky té personalizaci :) Moc se těším na recenze domácích dobrůtek, protože sama moc ráda doma kuchtím všelijaké kosmetické lahůdky a tak se ráda isnpiruji...Jo a ten šedý lak vypadá suprově,nikdy bych neřekla, že se mi bude na nehtech šedý lak líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, já vás snad naučím na šedou! =D Když se na ty nehty tak dívám, tak to hodně připomíná odstín barvy pouličních lamp - to je ale název!! =D
      Ta domácí patlátka jsou úžasná. Hlavně se nemůžu nabažit těch vůní. No.. jakmile budu mít víc odzkoušeno, článek na sebe nenechá dlouho čekat ;)

      Vymazat
    2. Tak to je fajn, že taky mícháš Helen, těch tipů na domácí dobroty fakt není nikdy dost....a jsi na tom jako já - ten lak je prostě krásný...hihi barva pouličních lamp...:-)

      Vymazat
  5. ze by som mala konecne jasno, ktory tonovak alebo BB si mam kupit?:)poslednou dobou tekuty makeup nepouzivam a ani som neverila jak moze byt moj zivot bez neho krajsi:) ale zase nejaky tonovak by bodol, no z takeho mnozstva BB a CC sa mi uz motala hlava, tak som to nakoniec nechala tak. takze Lavera ci Logona? :DDD saloos saten by som skusila hned a o vlastnorucne vyrobenych mnamkach ani nehovorim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Ti řeknu, že dodnes v tom jasno nemám, na make-upy taky moc nejsem a momentálně mi můj BB dělá tak zle, přitom v zimě byl super - asi se na to fakt už vykašlu něco hledat :-). Ten tónovák je velmi příjemný pro mě lepší než Lavera, ale u Mitsuuko to zase může být jinak :-)

      Vymazat
    2. Nene, já se taky zasazuju o tu Logonu. Lavera BB je takové riskantní zboží - někomu flekatí, moc nevyživuje a bez podkladu zase může zabarvovat suchá místečka, takže zaručeně, pokud netoužíš po krytí, ale spíš po voňavé ultra příjemné péči - Logona. A cenově to taky nevypadá vůbec špatně ;)

      Vymazat
    3. diky holky, tak mam aspon o trochu jasnejsie:)ide mi hlavne o zjednotenie a ultra vonavu starostlivost chcem tiez!:) zjednocuje?:)

      Vymazat
    4. Dle mého ano, ale nesmíš mít moc velké barevné skoky. Mně třeba na flíčky po akné nepomohl, takže jsem stejně musela korektorovat. Ale barevnou stou zanechává, takže není úplně průsvitný ;)

      Vymazat
    5. Já si taky myslím, že sjednocuje,ale u mě je to trošku horší, protože já mám červené žilky, což jsou vlastně ty barevné skoky jak píše Mitsuuko, že, takže já celkově velké zázraky nečekám a na druhou stranu nechci ty žilky třeba přetřít vrstvou nátěru, protože budu maska,že. Ale pleť se mi zdála i taková projasněná jako když si člověk dá nějaký rozjasňovač a přitom tam nebylo ani zbla třpytek, korektor je určitě asi nutností na takové ty potvůrky a neduhy, pokud je pleť čistá je to ideál - a make-up ani není třeba

      Vymazat
  6. S nadšením som si prečítala oba články. Vidieť, že ste sa obe veľmi snažili ako potešiť jedna druhú, tak to má byť!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to jako s tím "nejlépe se pochválíš vždy jen ty sám" ;) a my si tak děláme radost =)

      Vymazat
    2. To je právě skvělé na té blogosféře, když se najdou holky, co mají rády kosmetiku a ještě se rády podělí a udělají si radost, to je pak ideál :)

      Vymazat
  7. Jeeee, dočítala som eMčin článok, teraz tvoj a musím skonštatovať, že ste obe kočky úžasné, pripravili ste nádherné balíčky a máš pravdu, všetky Lady a Senzaboxy a môžu strčiť hlboko niekam :)) šedý lak je krásny a eM je teda veľmi šikovná kozmetologička, mala by to rozbehnúť vo väčšom, bola by som jedna z prvých nadšených zákazníčok :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuhle větu si zapamatuj, protože je dost dobře možné, že Ti někdy bude vmetena zpět ;) Jo a moc děkujeme, daly jsme si záležet. Je fajn, když se sejdou dvě podobně naladěné bytosti, ono to pak je i poznat =)

      Vymazat
    2. Já Margitce moc děkuji, fakt mě to moc těší, protože jsem trošku měla mindrák, když mi přišla obr krabice od Mitsuuko a já si piplala ten svůj balíček :-DD....Každopádně je to pro mě velká inspirace a nápady se teď od té doby jenom řinou, takže určitě nezapomeň. Já jsem na tohle pintlich a protože mě to baví, tak si holt dám tu prácičku,no :-) a pak potkám Mitsuuko a ono to dostane úplně jiné rozměry :)

      Vymazat
    3. Viď? takové větší, ba přímo monstróznější =D

      Vymazat
  8. Tvl, koukla jsem samozřejmě i k eM a nestačím zírat, tomuhle říkám nádhera. Máte obě skvělý vkus a trochu se teď stydím za moje "uleju ti Gabriellu", heh...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D náhodou, uleju Ti Gabriellu, na tu už nedočkavě čekám, jen ještě vymýšlím, co "uleju" Tobě ;)

      Vymazat
    2. Přesně tak, ono se dá i ulívat s láskou a nadšením, kdybych tu Gabriellu neposlala na charitu k Evelin´s, tak bych ulívala taky no....byl fajn, jen jsem zas měla výhrady k těm silikáčům v tom, já vím, co se týče make-upů jsem hrozná....Každopádně je super, když jedna druhé nabídne, že ji něco ulije, aby si to mohla vyzkoušet, já jsem PRO všema dvaceti :-).
      A teda díky za chválu, že máme dobrý vkus, óó to se tak dobře čte :-)

      Vymazat
    3. Já se taky celá červenám, ale je to takové pošimrání na dušičce, které se Ti pořád vrací i po tom, co už jsi dárky rozbalila =)

      Vymazat
  9. Tak ty domácí ušlehaniny jsou bomba, to bych si přesně přála dostat, protože to si člověk nekoupí..a navíc to pro tebe jistě dělala s láskou a to dělá hodně:-)
    Jinak k otázce- zahraniční boxy sleduju sem tam a vždycky se mi tak nějak líbí víc než ty naše, i když kdesi kdosi vypočítal jak jsou ty naše oproti zahraničním super, asi hlavně v ceně co člověk za tři stovky dostane, ale o to a o množství výrobků mně nejde, mně jde hlavně o to překvapení a aby výběr byl něčím zajímavý a to prostě u těch našich pořád pokulhává, ať si kdo chce, co chce říká!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, ono už totiž neberš moc jako překvapení značku, která se Ti v boxu objeví 4x do roka a do toho je propírána konstantně všemi časopisy Ženou a život počínaje, Bravo Girls konče =/
      domácí kuchtění je prima. Je fakt, že s tím se Ti v nějakém boxu s..t nebudou a normálně se k nim nedostaneš, pokud si je sama neuděláš.. =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...