pondělí 26. srpna 2013

Čím si zvedám náladu | TAG právě teď

Tak prvotní nápor zcelozpruzení opadl. Teď už na veselou notečku. Podělím se s vámi o pár věcí, kterými si v poslední době dělám radost i navzdory aprílovému počasí, zlým lidem a přehršli práce. Třeba tu najdete nějakou inspiraci na čtivo, elektroniku, muzikál, filmy, botky a kosmetiku i vy ;)

 
Když mě popadne totální nechuť cokoli dělat, nebo nad něčím přemýšlet, zavřu se s kupou časopisů do koupelny a naložím do vany. Moc dobrým společníkem je Hadkova směs éterických olejů Ježíšek. Ne už tak dobrou společností je Matýsek. Od té doby, co jsem s ním nucena bojovat, aby do vany nehupsnul za mnou, je veškerá vidina klidu v nedohlednu a časopisy vytahuju pouze v době, kdy O. vytáhne Matýska za Prahu na fotbal.
 
 
Časáky
 
 
 
Nemyslete si, nejedná se o časáky vyžadující mozek. Stačí vám pouze porozumění pár základním znakům a cifrám a nějaké to estetické vnímání na prohlížení obrázků. Mými oblíbenci v tomto oblbování jsou ELLE, Marianne, InStyle, L´amour, Bazaar a občas Marie Claire. Ty první tři mám pro jistotu předplacené, aby mi ani jeden z obrázků neutekl =D
 
 
Aromky Karla Hadka
 
 
 
Pokračujeme dalším čtivem. Tím jsou Karlem Hadkem čtvrtletně vydávané magazíny Aromky. Kromě kompletního představení všech výrobků a praktického ceníku a přehledu slev zde najdete i nově zaváděné produkty, recepty na namíchání vlastní kosmetiky, podrobné popisy bylinek, éterických olejů, jejich užití a možnost využití. Připadám si jak malý alchymista, když míchám lecitinový pleťový krém s levandulí, nebo si zapaluju aromatickou lampičku proti bacilům v období chřipek se směsí Aromeclima. Po přihlášení na stránkách Aromky můžete zažádat o zasílání magazínu poštou.
 
 
Lush noviny
 
 
 
Mám zde i další noviny a to doslova noviny Lush. Vydávají je snad pololetně, myslím..? Častěji jsem je u nás neviděla. Naštěstí vám je zašlou i ke každé objednávce z UK e-shopu. Nejradši mám jejich vánoční vydání. Já už se tak těším na Vánoce!! A na sníh! Noviny mají formát klasických novin, ale místo běžných katastrof a šíleností zde najdete jen poklidné popisy novinek a jinak i stálého sortimentu produktů Lush. Dají se číst pořád znovu a znovu. Schovávám si je, protože si v nich pak zpětně vyhledávám popisy produktů. Je jich tam víc a podrobnějších, než které najdete u nás na českém Lush webu. Navíc tam jsou i malé zahraniční recenze a zajímavé tipy na použití.
 
 
Elektronická čtečka
 
 
 
Čtením jsme ještě neskončily.. Ano, chápete správně. Já, která se vždycky stavěla proti čtečkám a vyzdvihovala vůni papíru a šustění otáčených stránek, jsem si konečně pořídila čtečku. Jedná se o Cybook Odyssey. Chtěla jsem něco naprosto jiného. Měla mít podporu formátu Office, podsvícení a snadný přístup k mailu. Hlavním důvodem jejího pořízení bylo studium materiálů do školy, aniž bych kvůli tomu musela otvírat noťas s rušivými elementy jako jsou FB, mail, Blogger.. Tak dlouho jsem se rozhodovala mezi nejnovejším PocketBook 623 a Amazon Kindle Paperwhite až jsem jednoho dne dostala zprávu od kamaráda, že má doma zcela novou čtečku, jednou zapnutou, že ji nevyužije a jestli ji nechci.
 
V tu chvíli padly všechny mé požadavky a brala jsem, co mi bylo nabízeno. Sice není podsvícená (takže si doma čtu s lampičkou), nemá podporu Office, stránky obrací se stínem a hrozně pomalu a do mailu se s ní nedostanu ani náhodou, ale je moje, číst se na ní dá a jsem za ni hrozně ráda. Od té doby, co ji mám jsem přečetla už tři knihy za prvních 10 dní a jde to s ní fakt rychle. Navíc, v metru je k nezaplacení.


Noční klub 1, 2 - Jiří Kulhánek
 

 
S tím jsou spojené i knížky, které jsem si tam hned nahrála. Moje naprosto nejmilovanější - dvoudílná fantasy, možná v ní najdete i něco ze sci-fi, je Kulhánkův Noční klub. Něco tak dokonalého jsem ještě nikdy nečetla. Směsice černého humoru, morbidností, drzosti, sprosťáren, akce, napětí, ironie a naturálnosti. Je prostě dokonalý. Nevěříte? Co třeba malá ukázka:
 
Podél pravé zdi se krčili čtyři muži - mířili na mě. "Čirá sebeobrana," řekl Ten druhý. Krátký pohyb mého ukazováku rozpoutal peklo - malý pohyb pro člověka, velký pohyb pro lidstvo. (Kulhánek, Jiří: Noční klub 2, s. 120, zde)
 
"Ne, osobně jistě ne. Ale nejste snad Tob? Alergie na stříbro, vyhraněné potravní návyky, dvě nevídané dentistické kuriozity?" (s. 138, tamtéž)
 
Kdo má zkrátka rád upírovky, ale z přítomnosti + v reálném prostředí, nic podobného teenagerovskému Stmívání, hru se slovíčky a kritiku našeho režimu, nechť si knížky přečte. Je to bomba. Navíc, pokud jste vyrůstaly na svaté akční trojici (Schwarzenegger, Stallone, Van Dame),ocitnete se v ráji, věřte mi. Díky poutavému stylu se dají číst stále dokola, i když je už znáte nazpaměť. Nemyslete si však, že seženete papírová vydání. Nyní už jsou sběratelskou raritou. Co se týče knihovny, tak budete mít štěstí, když si na čekačce pohovíte jen půl roku, obvykle se čeká i dýl - jak se k nim někdo dostane, nechce je totiž už pustit z ruky.
 
 
Žamboch a Terry Pratchett
 
 
 
K Žambochovi jsem se dostala až tento rok ve škole. Už jsem o něm slýchávala - že je často připodobňován právě ke Kulhánkovi, takže se téma srovnání obou autorů nabízelo samo. Když jsem začala číst Žambocha, vrátila jsem se o pár desítek let zpět, kdy jsem zase jako malá na tajňačku v odrazu balkonových dveří sledovala Conanovky, Rudou Sonju, nebo Velké nesnáze v Malé Číně. Nejblíže by šel přirovnat právě ke Conanovi, s použitím špetky humoru a nadsázky. Je to rozhodně napínavější a děj strhujícnější než v Nočním klubu, ale zase se tam nad slovními hříčkami nepobavíte a nezasmějete tolik jako nad Kulhánkovinami. Každopádně jsem si jeho styl zamilovala a už mám v merku další. Jo a tu práci do školy ještě stále napsanou nemám, ta mě čeká teď o víkendu.
 
Momentálně se rochňám v další pohádce pro dospělé a to v Dobrá znamení Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. Pokud si chcete užít krásných slovních spojení, poutavých popisů, fikce, bonmotů, neuvěřitelných postav a děje, který byste samy asi jen těžko vymyslely, doporučuju. Nikdy jsem Pratchettovky nemusela. Pak se mi dostala jedna do ruky a už to jelo.
 
 
Mimoňové z Já Padouch 2
 
 
U kultury ještě zůstaneme.. Už jste viděly animák Já Padouch 2? Pokud ne, tak ho prostě vidět musíte. Stačí se podívat na pár teaserů na youtubku a jestli se v mžiku nezamilujete do Mimoňů, jako já, tak si to radši ani nepouštějte. Určitě však nezačínejte prvním dílem, jen by vás odradil od toho druhého. Tohle patří mezi ty zářné výjimky, kdy druhý díl překonal ten první. Miluju Mimoně a už jen podhled na ně mě dokáže rozesmát. Pro ty, co to už viděly - snad pochopí: "Zadek.. hihihi.. Zadek hehehe" - asi tak =D
 
 
Kosmetika ILCSI - naprosto vše od nich
 

 
Od té doby, co mi domů přišla obálka s kouzelným obsahem - 8 vzorečků Ilcsi produktů - jsem jak u vytržení. Pořád k tomu čuchám, pořád to používám, pořád si na jejich stránkách vyhledávám popisy produktů, které mám a kochám se jejich účinky a voňavou aplikací. Ne, vážně, takhle jsem zatím nebyla hotová ani z Benefitu, RENu, Caudalie - vždycky mi na tom něco vadilo, ať už to bylo složení, nebo naopak reakce mojí pleti. Na Ilcsi reaguju velmi dobře - pozitivně - všechno mi funguje, krásně voní a vyhovuje. Navíc to má ňuňací složení a nejradši bych to i jedla, kdybych s tím tak nešetřila. Pro příklad zmíním Bezové oční sérum (bomba!!), Višňovou masku, Višňový krém, Šípkový matující hojivý krém, všem již známý zázračný Řebříčkový olej, nebo Sírový krém.

Tímto moc děkuji paní Hanibalové z Ilcsi za zaslané vzorečky - jejich výběr i vzorky samotné mi udělaly opravdu hroznou radost. =)
 
 
Muzikál RENT - nyní v divadle Na prádle
 
 
 
Od kosmetiky se vrátíme ještě naposledy ke kultuře. Znáte rockový muzikál RENT? Občas ho dají na ČT2. Pokud ne, můžete se juknou na ukázky na youtubku, nebo si přímo z ehm nejmenovaných stránek stáhnout jeho divadelní origoš verzi z Broadwaye. Hudba je božská, texty geniální s aktuální tematikou a děj je prostě dojemný - mladí umělci snažící se prosadit v NY a přežít v době chudoby, kdy nemají ani na nájem. Pokud jsou tu i nějaké operní fanynky, tak vy si tu také něco najdete - autor se totiž nechal inspirovat Pucciniho Bohémou. Je to jedna z muzikálových stálic, které prostě musíte znát, pokud o sobě chcete tvrdit, že máte jakés takés povědomí o muzikálové scéně ve světě a u nás.
 
Ptáte se, co s tím jako máme společného my? Že se u nás dobré muzikály nedělají. Autorsky to u nás možná trochu pokulhává, ale pokud se dobře zpracuje cizí muzikál, byla by hrozná škoda nechat si ho ujít. S největší pravděpodobností se vám u nás totiž tato šance podruhé nenaskytne. Tak vězte, že jej můžete zkouknout v divadle Na prádle ještě do konce srpna. Je to narychlo, ale za to vám to stojí. Pokud se přihlásíte na odkaz Ticketstreamu přes jejich fan stránky na FB, dostanete ještě na každý lístek 200,- slevu. Schválně, kdo se na to vypraví? Já to jdu rozhodně zkusit ještě jednou a nejspíš v pátek na derniéru, takže - s kým z vás se tam potkám? ;)
 
 
Gumové botičky Mel a velké sestřičky Melissy

Teď vás už jen zavalím nenáročnými fotkami mých miláčků. To, že miluju boty, už jsem vám asi někde prozradila. Ale to, že jsem se před pár lety bezhlavě zamilovala do těch gumových a začala je sbírat zde ještě zmíněno nebylo. Teď už se jen můžete inspirovat/kochat/bavit nad mou sbírkou =)
 
 
 
Hit letošní sezóny. Jsou mega příjemné. Nikde nedřou, krásně do nich fouká. Když zaprší, všechno hned zase vyteče ven. Navíc se roztáhnou přesně podle momentální potřeby nohy.
*
 
Dnes je mám na sobě. Jsou to moje punkové holky. Miluju tuhle královskou modrou a sytě růžovou. Dohromady se tahle trikolóra hodí k téměř k čemukoli z mého šatníku.
*
Neuvěřitelné - nikde nedřou. Uvěřitelné - pásek z kotníku pořád padá a tím se co chvíli musím vracet pro zapomenutou botku.
*

Moje divadelní žvýkačkové křusky =)

*

Tyhle jsou zatím můj největší a nejdražší úlet. Ještě nikdy jsem je na sobě neměla. Bohužel mi přišly místo v lakované černé verzi jako antracitová metalíza se třpytkami. Takže si je na sebe nejspíš ani nikdy nevezmu.

*

Tyhle nosím nejčastěji. Prakticky, když si nejsem jistá výběrem bot, beru tyhle (do školy, do práce, do města, do divadla)

*

Taktéž Mel, ale flokovky (sametky). Bacha, na nohách v nich zažívám pocity podobné španělským botkám, to jako vážně a zcela bez přehánění!
 *
Tyhle se naprosto vymykají, ani nevím, co jsou zač. Koupené v jednom eshopu. Designově naprosto dokonalé a jedná se o můj první bodáčkový počin.
 
Jo a víte, co je na gumovkách nepraktického? Kromě toho, že je nemůžete nosit v létě, páč se v nich potí nohy, nebo kloužou, nebo se odírají, ale v zimě je v nich zase zima, je tam ještě jedno podstatné ALE - kdykoli přijde někde řeč na počasí a pak na obuv, už skřípu zuby, protože O. vždy odvětí: "No co se divíš?? Vždyť máš boty od vietnamců!!" Ne, nemám, jen jsou bohužel stejně jako ty tržnicové - gumové - v čemž O. vidí podstatný spojovník a pak to vypráví na veřejnosti před všemi známými!! =D


Miluju podzim

Where is Matysek? =)


Nejenže je předzvěstí zimy a Vánoc, ale miluju to lehce jiskrné mrazivé počasí po ránu. Miluju i tu nafialověle šedou oblohu, mlhy ranní i ty pozdně odpolední. Miluju, když vzduch voní listím a hlínou, když se vše zbarví do odstínů hnědé, vínové a okrové, když sluníčko svítí, ale už nehřeje, když ucítím vůni prvního svařáku, když mám důvod vytáhnout jeden ze svých cca 30 kabátů! =D

*


Tááák.. Z komentů pod předchozím článkem jsem byl mírně rozladěná. Rozhodně jsem vám tím článkem nechtěla zkazit náladu.  Proto jsem ještě ani nešla z práce domů, datluju tu tento článek a publikuju hned po korektuře, místo abych čekala do zítřka. Tak snad tolik co pro její zlepšení ;)


Co vám dělá poslední dny radost?
 
 
 

48 komentářů:

  1. Tohle je o poznání jiná nota než předešlý článek! A čtečku taky plánuju pořídit, tak uvidíme...;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, však jsi mě taky nakopla Ty ;) =D A máš už nějakou v hledáčku?

      Vymazat
    2. :-)

      No jéjé, já mám v hledáčku věcí :-)! A čteček aspoň 10 :-D

      Vymazat
  2. Ty boty, páni. :) Všechna čest, ani jsem nevěděla, jak hezké tyhle "gumovky" jsou. :)
    A na Kulhánka už se taky konečně vrhnu, čestné slovo. :) A Dobrá znamení jsou skvělá kniha. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím na 100. straně, takže pšššt, nenapovídat ;)
      No právě, jsou opravdu kouzelné. Není těžké jim propadnout, když jich dělají tolik. Horší je, že čím originálnější , propracovanější a nevšednější si vybereš, tím jsou i dražší a pak je hodně na pováženou, jestli se Ti vyplatí investovat takové prachy do gumových bot. Ale zase jim nevadí déšť ;)
      Tak až se k němu konečně dostaneš, tak dej vědět, jak se Ti líbí ;)

      Vymazat
  3. Líbí se mi ty, o kterých píšeš, že je nosíš nejčastěji. Fakt zajímavé! Časopisy jsem už omezila, ale Marianne si ujít prostě nenechám. A podzim taky miluju. Léto je fajn, ale podzim, ta tlející "vůně", příroda ve všech tónech červené a oranžové, to můžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to tlející listí mám nejradši - to tak krásně houbově voní. Na podzim jezdíme vždycky na Říp za našimi pejsky na Psí hřbitov a tam je teprve krásně..

      Vymazat
  4. Takže testování pro Ilcsi se podařilo? :) ... Zrovna dneska jsem zas lustrovala jejich stránky a koukala jsem na tu gelovou masku, ale šípkovou, akorát tam není cena a značně mě to zneklidňuje, safra, tak jsem zvědavá na tu višňovou, až ji okomentuješ.
    Aaaaw, ty filajové botky vypadají úúúúžasně ale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vypadají, ale jen když je máš na noze. A protože jsou tak strašně praktické, že většinu doby z té nohy padají, tak už jsou zařazeny do sekce "automobilových botek" a normálně do práce, nebo do města bych si v nich vyjít nelajzla.
      Spolupráce nevyšla, ale paní byla tak hodná, že mi poslala pár vzorečků za nebývalý zájem o Řebříčkový olej!! A co jsem koukala, je už u nich na stránkách status "není skladem" =) Mně už taky zbývá jen půlka, takže budu u kosmetičky nabírat spolu s hromadnou objednávkou od holek ;)
      Ta gelová maska je skvělá - hrozně příjemná a tuze voňavá. Ještě vyzkouším tu Jeřabinovou a ze 7 bylin a dám vědět ;)

      Vymazat
    2. Jako já mám ten olej cca 14 dní, ale strašně mě se..štve, že s ním neumím šetřit! Každé ráno vždycky vstanu, vezmu ho do ruky a řeknu si, tak, a ne, že si toho zas nacrcáš hodně, tak si to pošetři a prd. Hrc sem, hrc tam ... takže brzo budu kupovat znova asi :D :D :D

      Vymazat
    3. Počkej, kolik toho používáš? mně stačí ráno na vlhký obličej jedno zmáčknutí..

      Vymazat
  5. Pratchett je nej, i když ty nejposlednější už se nečtou tak lehce.
    Padouch se mi docela líbil, tak se těším na 2!:-)
    Kdy ty melky teda nosíš?:-DDD Já teda crocsy můžu nosit furt, v létě se noha potí jen trochu, ale nedřou a v zimě stačí ponožky a pohoda. Minulou zimu jsem vůbec nevytáhla zimní boty bo bych se v nich upekla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Myslím, že naposled jsem si koupila Erika..? ten docela šel, ale třeba Stráže, stráže jsem měla problém na první sto stránkách zorientovat se v hordě postav, jmen a několik dějích najednou =)

      Melky nosím vlastně furt - od jara až do konce podzimu, jen s tím, že prostě v teple mám zpocené nohy a v zimě zas klepu kosu. Nejelpší jsou asi tak ov 20C, kdy si k nim vezmu silonky - nikde nedřou a jsou príma =)

      Po Crocsech teď koukám - po těch mokasínech, ale je to teda pěkná darda, tak počkám na další rok, kdy je snad jako loňskosezonové zlevní.

      Já Padouch 1 je fajn, ale oproti dvojce je dětštější. Ta dvojka už má fakt fórky =)

      Vymazat
  6. Horka vana mi dela radost kdykoliv, knizka a dvojka vina to dovedou k dokonalosti.. pejsan mi do vany nastesti neleze, jen se mi stuli na predlozce pred vanou a pochrupkava.. lepsi, nez meditacni muzika :o)
    podzim ja nerada (on ten ostravsky fakt za moc nestoji), ale jeho nastupu celim statecne a to nakupovanim :o) dnes cerne kotnikove boty s takovym mnozstvim cvocku, az oci prechazeji, muj muz naopak oci protocil ke stropu, ale on tomu pochopitelne nerozumi..
    Dobra znameni znam skoro zpameti, skoda, ze mas rozecteno, uz jsem chtela spoilerovat :o)
    Ty Melissky. aaach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, nespoilerovat!! =D však já se k tomu vrátím až to dočtu a napíšu, neboj ;)

      Tak to máš recht. Před pár lety jsme byla v pravý sychravý podzim v Ostravě na acki, kdy jsme 14 dní jezdili po celé Ostravě a přilehlém okolí a rozdávali snídaně - byla to kampaň k otvíračce Sparu - je to tam fakt hnusné - vzduch těžky, všude nažloutlá, nebo našedlá mlha.. =(

      To já zas zjistila, že kolo mi nějak pohlo z tělesnou kosntitucí a musím si koupit nové ošacení, páč ve všem teď vypadám, jako bych zhubla po porodu =D

      Vymazat
  7. celkom slusna zbierka topanok! najviac sa mi pacia sametky a tie co nosis najcastejsie:)
    dufam, ze sa podelis o blizsie dojmy z ilcsi mazadiel a asi najviac by ma zaujimalo bezove ocne serum,lebo zatial som nemala ocny krem, o ktorom by som sa mohla tak pozitivne vyjadrit.
    jesen je krasne rocne obdobie a tiez sa vzdy tesim ako vytiahnem nejaky ten prechodny kabatik. len dufam, ze to nebude ako tento rok po zime, ze hned boli velke tepla a teraz po lete rovno napadne sneh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, to bezové sérum, ale oční krém nenahradí =( taky jsem v to doufala, ale je to fakt jen výživné sérum, které je však absolutně nemastné a hned se vsákne, takže by to nějaký oční k. chtělo přes to. Pozeptám se u kosmetičky, snad mi od nich něco doporučí ;) a recenze na vzorky určitě bude ;)

      Jo, to by mě taky naštvalo. nejradši mám takový podzim, který připomíná teplotou chladnější léto,ale nesmí být hned závěje a mráz, to jsou mi ty kabátky pak naprosto k ničemu =D

      Vymazat
  8. Jee, za Noční klub máš u mě velké plus:). Pamatuju si, jak jsem se u popisu únosu letadla smála nahlas. Musím si to zase přečíst:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak únos letadla je skvělý. Ale vůbec je to kniha nabitá podobnými scénami, kdy jsem se řezala smíchy. Ty jeho suché dovětky miluju ;) Ještě docela podobně ujetá mi přišla jeho Cesta krve ;)

      Vymazat
  9. Jéé, to je hned jiná. Čtečku mám a miluju ji. Už ji mám i nafocenou, abych ji mohla adorovat veřejně na blogu. Mám v ní i toho Kulhánka, ale teď si dávám Píseň ledu a ohně (Hra o trůny a spol)a to bude asi na nějaký ten pátek. Hodlám to tedy prokládat, ale asi něčím jiným než fantasy. No a Tvá Mel sbírka, ach, tají se mi dech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak adoruj, adoruj. Sice já si těžko můžu s tím svým smrkolou vyskakovat, ale moc ráda si přečtu recenzi na elektroniku, jsem na ni ujetá =D

      Tak Hru o trůny mám v plánu už dlouho, kurňa, já se k tomu snad nedostanu. ledaže bych na to vlítla o Vánocích, ale to je zase před zkouškovým a to budu radši prokrastinovat v rámci špatného svědomí z neučení se.

      Vymazat
  10. Mellisek mam taky slusnou sbirku, ale vadi mi, ze v lete se v nicg desne poti noha, mam z toho pak sedrene nohy a nasledny vztek. Letos jsem je mela na nohou jen 2x :-(. A podzim.....me nejmilovanejsi obdobi...uz nam klepe na dvere :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, tak je vytáhni teď, teď se silonkami jsou parádní, jen je blbá otevřená špička a sandálky, no.. ale já mám naštěstí většinu s plnou špičkou, takže to jde =)

      Vymazat
  11. Vidíš, na Apetit jsem zapomněla, ten mám předplacený už 5. rokem automaticky =) Jo Kulhánek je taková klučičí fantazie, ale protože jsem v tom vyrůstala, je to i má fantazie, takže jsme naprosto spokojená. Ale rozhodně to teda není čtivo pro něžné dívky =D

    Divadlo v Dlouhé má na můj vkus až moc alternativní hry a jejich zpracování, ale zkusím se na to dostat.

    S tou čtečkou - to se ještě uvidí. Hlavní záměr pro její pořízení bylo učení se z materiálů do školy a nevím, jestli mi je tahle čtečka zobrazí. Tak uvidíme na první zkouškové.
    Tak z krému Ti můžu rovnou doporučit buď Šípkový, nebo Sírový. První je víc matující, takový lehčí, druhý je malinko hutnější a myslím, že by na zimu a chladnější počasí byl akorát. A ten olejíček - to je tutovka, jak jsem o něm psala, můj názor se nezměnil a naopak asi budu kupovat další lahvičku ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Hele on život není jen prča, ale jsem moc ráda, že ses dokázala přehoupnout na tu pozitivní stranu vah a moc hezky jsem si taky početla a něco se o Tobě zase dozvěděla. Téda sbírečka jak malovaná :-), tou jsi mě fakt potěšila hezky jsem se pokochala. Teda ti chlapi: prej od Vietnamců - to nepoznaj že je to z Brazílie? :-DD Teda a mě se v nich noha nepotí nevím čím to je, každopádně mě to neobtěžuje a teď už mě ani nedřou, jó a na cestě ke mě jsou další - ty jedna Nákazo milá :-). Hele animák jsem neviděla, ale shodneme se jednoznačně na Ratatouile toho miluju a Spláchnutej je taky boží, takže s holkama mrknu i na tohle, ony první díl viděly, já ne....Jinak časopisy taky kupuju kvůli obrázkům u toho si odpočinu nejlíp, když nemám sílu číst knihy ani blogy - čtu stejné :-),ale už si je nepředplácím a spíš to střídám jak ponožky :-). Zajímavý výběr knih, fantasy je něco, co mi nějak uteklo - přímo do pokoje k holkám, kde je fantasy plný regál :-)....Moc pěkná inspiračka!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) joo, jednou tak a jednou onak. Je fakt, že jsem ani nečekala, nakolik se u toho článku pobavím já sama =) Docela mě i těšil výčet všech "milostí", které si v životě dopřávám ;) Co to takhle pojmout jako TAG - že bys byla nominovaná na jeho zpracování - moc by mě to u Tebe taky zajímalo a ráda bych si početla ;)
      Ten Pratchett by se Ti zrovna mohl líbit. S tím Kulhánkem už si tak jistá nejsem =D A Ja padouch 2 prostě vidět musíš, je to snad ještě lepší než Spláchnutej!! =D
      Jéé, takže ty taky budeš připravovat článek o gumovém potěšení? =D to jsem zvědavá na tvou rozrůstající se sbírku ;) Co jsem koukala, tak tTy máš ale sandálky. Ty jsou na pocení v ophodě - horší jsou ty balerínko-lodičky s plnou špičkou a stranami..

      Vymazat
    2. Tak říkáš TAG :-), no proč ne - já myslím, že to psaní článku i pro nás samotné je takový vlastní feedback a člověka to potěší a to je kýžený efekt. Určitě to zpracuju, jen mám nějak pocit, že sice mám plno témat, ale nějak málo času a málo píšu o kosmetice - ale já myslím, že to neva :-). Pokud by sis ráda u mě početla, je mi to motivací :-)....Ajj balerínky jsem si objednala, tak jsem docela zvědavá jak na tom spolu budeme s tím pocením a pohodlností a tak vůbec, moc doufám, že to bude v pohodě. Verunka třeba ty baleríny strašně chválila, a ta taky nechválí kde co :-). No, nechám se překvapit.

      Vymazat
    3. No hlavně bacha na přechození. ono to první den ještě jde, druhý něco začne drhnout a třetí - máš po nohách a musíš si dát týden voraz =D A to platí u těch, které ti padnou ;) třeba u těch mokasín jsem nebetyčně vytočená. oni mi totiž nějak přesně na okrajích tlačí na ten kloub pod palcem a hrozně to bolí, skoro jako bych měla revma. Nemůžu je vůbec nosit. a přitom vypadají mega pohodlně a krásně =(

      Vymazat
  13. Jé mimoňové :D Taky jsem v jejich zajetí :D
    Máš strašně pozitivní psaní :)) Jakože z článku srší pozitivní energie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji =) I z toho předchozího? ;) =D

      Mimoňové rules!!! Nemůžu se jich nabažit - taková směsice škodolibosti, zlomyslnosti, podlosti a zároveň lásky a roztomilosti =) připomínají mi takovou milou verzi Itchyho a Scratchyho ;)

      Vymazat
  14. Padoucha jsem neviděla, jen Letadla...
    Ale teda, přišel mi REN Detox a Calm 3 Clay Strč Prst Skrz Whatever a PANEBOŽE, to snad ani není možný! Opravdu to ty tečky a póry zmizíkuje! Strč Prst Skrz Krk používám tak obden a ono to tak vyčistí, že jsem úplně překvapená, co všechno se dá vyčistit.
    O dovolené se pleť zase poto, jak nemám vlastní koupelnu a světlo a vodu, tak to není ono. Taky jsem vlivem tlachání a Chardonnay 2x vynechala Biofázi. Jde to pomalu, ale zlepšuje se to. Přemýšlím, že si nechám vytetovat logo REN A Ilcsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D jojo, tak y zvažuju .- pod lini vlasů dozadu na temeno bych si nechala vytetovat něco děsně duchaplného, jako "Biofáze forever" a na vnitřní stranu pravého zápěstí Ilcsi ;) =D
      Ta detox REN je skvělá, s tím 3CLay čističem už si nejsem jistá. nechápu to, ale před 2 týdny mi vyskočila krupička a je sice pravda, že na nose není ani tečka, ale tváře a čelo jsou obsypané =/ bylo to akorát poté, co jsem začala používat ten REN čistič, tak nevím =(

      Vymazat
    2. Jo a vliv končícího léta silně pociťuju - pleť je bez sluníčka zase taková mrzutá =/

      Vymazat
    3. Jejda. No já s explodující krupičkou nastupuji do procesu čistění RENu, tak doufám, že to nezhorší.

      Vymazat
    4. Tak dej vědět, jestli Ti to pomohlo, nebo ne.. Nevím, čím jiným by to mohlo být. Já to teda navíc ještě spojila se zkoušením exfoliačního tonika Pixi, takže jedno nebo druhé, nebo spojení obojího pleť neustála. Bohužel, jsou to skoro už dva týdny a ještě se mi to nezačalo spravovat a to jsem všechno navíc vysadila =(

      Vymazat
    5. Já nikdy nevím, za jak dlouho to má účinkovat. Někde jsem zahlídla, že se jakýmukoliv mazátku mají dát tři týdny, aby se projevilo. Zkouším ale vždycky jen jednu novou věc, abych věděla...

      Vymazat
    6. jj, obecně by dokonce měly platit až tři měsíce.. Ale já to třeba u těchto přírodních mazadel poznám okamžitě - stačí používat den dva a buď mi hrozně rychle začnou fungovat, jak mají, nebo se po tom obsypu.

      Vymazat
    7. Mitsuuko, evidentně jsem to Biofázi začala používat v jiném stádiu než ty, protože to je měsíc a půl a je to děsný. Každý ráno aspoň 6 novejch sopeček. Prosím, napiš mi, že to bude dobrý, jo? Děkuju.
      Dneska šly děti do školy mě to bylo trochu jedno, protože bych si klidně uřízla nohu, jen abych už měla svůj původní obličej.

      Vymazat
    8. Já jsem naprosto nadšená z prvního školního dne. Hlavně od té doby, co chodím do školy dobrovolně, a ne že musím =) Taky je fajn zařídit si to tak, aby ses při každém opuštění domu na něco těšila - jsem naprosto nechápavě zírala ráno na otráveného Ondru, který házel blesky, kudy chodil, přitom je tak krásný podzim - prostě nesmíš dělat něco, co Tě fakt nebaví, nebo co nemáš rád, jinak pak prudíš sebe i své okolí =)
      A teď k pleti - Oli, ani nevíš, jak Ti moc rozumím.. Před 14 dny jsem měla pleť krásnou, asi nejhezčí, co si pamatuju za poslední 3 měsíce. A tak jsem, já trubka, začal zkoušet několik novinek najednou. Vím, že se to nemá, ale já se už nemohla dočkat a když mi konečně dorazily, tak jsem to na sebe začala všechno hned plácat. No, pleti se to fakt nelíbilo, zvlášť takové drijáky jako toner s kyselinou glykolovou a jílový čistič a prostě jsem se osypala. Bohužel, i když jsem to hned všechno přestala používat a dokonce se kousla a začala místo gelu Antipodes používat ten smradlák minerální koncentrát Ilcsi, stále se mě to drží - mám momentálně asi 5 začínajících boulí, krupičku a mílie po tvářích i čelu a horkotěžko maskuju MMU =/ Takže neboj, nejsi sama ;) dožeň to doplňky, nebo oblečením ;) nic jiného se teď nedá dělat. Musíš vydržet, ono se to poddá. Jen to někdy trvá trochu dýl a je to taková hra na trpělivost. Vyptám se ve čtvrtek u kosmetičky a dám vědět nové rady a tipy ;) Myslím, že za to teď může i to docela rapidní ochlazení - moje pleť si bez sluníčka a se zimou nějak neví rady =/

      Vymazat
    9. To je milý, že takhle píšeš. Ale stejně, někde daleko v pozadí za těma sopkama, krupičkou a vůbec tuším, že pleť je v trošku lepší kondici, líp se hojí a není tu suchá, tu mastná... Na ty glykolový věci se chystám, až to bude dobrý, vyhlídla jsem si něco u REN, ale ani to radši neobjednám, aby mě to nepokoušelo vyzkoušet. Ale jo, zamaskovat to nějak jde, odpoutávat pozornost taky, dám 2 vrstvy řasenky a hodně coffee brown stínů okolo a jde to. A vlasy mám ok.
      Začátek školního roku mám taky moc ráda, těším se, až budu moc nakupovat štětce a tužky a tak, ale dneska mi to bylo fuk, ale bylo mi líto, že to mi to je fuk.
      Teším se na další zprávy od kořenářky.

      Vymazat
    10. Já Ti nevím, jestli mi to nenastartovala právě ta glykolovka =/ že toho už na mě bylo moc =/ Ten REN mi pomohl ta Invisible pores detox.. ten je v pohodě a jě to i jílovka, tak by Ti s tím mohla pomoct.. Jestli je to takhle delší dobu, tak to zkus urychlit - zkus do toho ty koupele, nebo pít ještě detox čaj. Když už se to rozjelo, ať je to co nejrychlejší.. Pozítří ke Kořenářce, budu pak informovat ;)

      Vymazat
    11. No jo, čaj... Já jsem trochu čuně, nejradši mám černej a nejvíc vypiju kafe, to není úplně detoxikační, hmhmhm.

      Vymazat
  15. Na Melisskách si taky ujíždím. :) Jinak ty ulitlé si máš sama nastříhat, jak se ti budou nejvíc líbit, tak si z nich vyrob třeba balerínky. A nebo.. Jak máš velkou nohu? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám 39 =D Já vím, že se mají nastříhat, ale mně se nejvíc líbí takhle ;) ale asi ne natolik, abych si je někdy vzala na sebe =D

      Vymazat
    2. Chjo, 40. Tak ti teda přátelskou výpomoc nenabídnu. :) A nos je, vždyť to ještě žádný úlet není. Já nosím šílenější kousky a lidi mi to vesměs chválí. Sice mi sem tam nějaký dědek na ulici řekne, že jsem kráva, ale to mě nemůže rozházet. :D

      Vymazat
    3. Ježiš, že to ještě ti dědci mají zapotřebí, že? Když taktak chodí, mluví, už jim to očividně ani nemyslí =D
      Ne, o já úlety mám ráda, jen jsem prostě chtěla černý lakovaný, protože se mi hodily k umělohmotný sukni ;) =D tyhle metalízy se nehodí k ničemu, ale já na to přijdu ;)
      a jak bylo v Řecku, už jsi zpět do naší podzimní zimy? ;)

      Vymazat
  16. Zadek... hihi...zadek :DDDD Přesně, když jsem viděla jedničku, tak jsem si říkala "celkem ok"....ale když jsem viděla dvojku, tak jsem málem umřela od smíchu :DDD Miluji je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Bananáááá.." =D a tohle znáš? http://www.loupak.cz/video/tv-a-radio/17187-ja-padouch-stenatko

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...