pátek 5. července 2013

Road Trip to Germany | Balíme na cesty


Cesta dlouhá, podmínky polní, budoár ve stanu a počasí je výhledově dosti nejisté. Jede se autem, vidina loďáku tak odpadá a místem se musí šetřit. Co jsem nakonec zvolila za cestovní TOP pro pleťovou, dekorativní, tělovou a vlasovou kosmetiku na několikatisícikilometrovou cestu?


Je pravda, že takovéto články vídám spíš na zahraničních blozích, ale tak co, je třeba to tu trochu rozvířit. Plán cesty je následující: odjezd v sobotu na nedělní derby do Hamburku, prošmejdění Hamburku, Berlína, cachtačka v moři a návrat domů po severním pobřeží.
Dopravním prostředkem je auto. Když jsme jeli před dvěma lety na Tour de France, jeli jsme vlastně ze dne na den, nevěděli, do čeho jdeme, co nás čeká a co máme čekat my. Ubytování však zůstává stejné - dobrodružné přespávání po kempech ve stanu, bo na karavan jsme ještě nesplašili dostatek chechtáků =D. Jééé, ale dovedete si to představit? Vlastní koupelna, toaletka, postýlka a přitom mobilní? Áááách..

Stále nepoučitelní..
  • Kempy nehledáme předem. Vždy, když to zkoušíme buď je jich moc málo, jsou hrozně drahé, nebo když dojedeme na místo, už neexistují.  Jo, O. včera našel nějaký supr trupr palandový hostel u centra Hamburku ale za 120 € na dva dny jsem to zatrhla. Máme hrubý rozpočet 300 € na celý týden pro oba a ne to vypláznout za palandu v osmilůžáku někde ve městě =/. Kempy ve Francii stály: v horách 15€/den a přímořský 25€/den.
  • Židle nemáme a neberem - budeme jíst zase jako jediní čuníci z kempu na palubce auta (teď je větší, než u minulého auta, tak máme logicky i větší hodovací tabuli, že jo =D).
     
  • Už máme samonafukovací karimatky, ale protože jsem slevový blázen, koupila jsem vazmek a stejně musím dofukovat per huba. Navíc, jedna je o 10 cm kratší a o 5 cm užší než ta druhá (jo, uhádli jste, ta moje, takže se v noci vždycky tajně přesunuju i na tu druhou, hehe). Ale apoň to pak netlačí (ještě stále živě vzpomínám na kamínky zadřené v lopatkách z kempu v Saint Tropez!). 

  • Jídlo s sebou nevozíme a pak máme většinou občas hlad. To, když zjistíme, že je státní svátek, nebo neděle a všude je zavřeno. Jednou v sobotu jsme se takhle lehce ztratili v Německu v kopcích a z dvouhodinového výletu byl rázem 6 hodinový. Pes pletl nohama (to bylo poprvé, kdy ho procházka přestala bavit!! =D), my taky a zavíračku posledního obchodu s potravinami jsme prošvihli o 5 minut. Tímto drastickým způsobem jsem si navždy vryla do paměti že v neděli je v Německu všude zavřeno a jídlo si musím koupit předem!!

    Miluju poznávání kultury přes papání. Já vím, je to "jen" Německo, ale všude se vaří jinak, používají se jiné kombinace, mají jiný sortiment v supermarketech.. Ve Francii jsme si žili! K snídaní pěkně žluté melouny, broskve, bagetky a sýr, k obědu v podstatě to samé a navečer k tomu přibyly ty jejich fantastické salámky, pizza, saláty a flaška vína, prostě ráj =). Jediné, čím se fakt zásobíme, je pár lahví s vodou. Teď máme v plánu vzít i jídlo na první dva dny, protože v sobotu budeme na cestě a v neděli ta jejich klasická německá zavíračka zavřeno.
Když jsme vyřešili téměř nejdůležitější provizní záležitosti (o hadrech vám ani mluvit nebudu - vymyslet vhodné kombinace do jednoho většího baťohu je prostě průser), tak už přejdeme k výběru kosmetiky. Mělo by to být lehce skladné, nerozbytelné, univerzálně použitelné, v malém počtu a lehce aplikovatelné (což mi docela znesnadnila Biofáze, ale tak co, holt budu lítat každý večer půl hodiny před usnutím po kempu s upatlanou tlamou).



Dekorativka

Po zralé úvaze nakonec beru to nejnutnější a v jedné barevné kombinaci. V balení jsem hrozně nerozhodná (v nakupování taky), tak mi dost pomůže, když se nebudu muset rozhodovat každé ráno ve stanu, jaký že by se hodil odstín stínů a rtěnky k tomu vytahanému špinavému triku ze včerejška (jo, občas naprosto nekontrolovaně přemýšlím jak pipka! =D). Edit: Tak jsem nakonec vzala rtěnky tči a ještě chubby stick!! =D Stejně to dopadne tak, že budu ráda, když na sebe zvládnu napráskat aspoň to BB a řasenku - už jste se tlačili v blbě osvětlené umývárce u zčernalého minizrcadélka a za zády vám stepovalo 20 nevyčůraných a rozcuchaných ženských s nádobím od snídaně??

Schválně zkuste porovnat seznam níže s tím, co jsem si nakonec vzala, viz foto - Jóó, člověk míní, život mění =D

BB Biotherm - na courání po městě s 15 SPF ideál, zároveň slouží jako zlidšťovadlo
Minerální makeup GLO + štětec
Benetint + štětec
Gelová tvářenka Essence
Tvářenka NARS, odst. Amour
Voděodolná černá tužka na oči Benefit (dá se rozmáznout, vydrží i vodu)
Řasenka They´re Real! Benefit
Bronzer
Korektor (Dermacol CoverUp + Acnecolor tmavý - namíchnu si to do piksličky)
Mangová rtěnka Korres (Natural purple)
Cream Shadow Benefit (odst. Tattel tale a No pressure)
Fake Up (odstín Light)
Edit: Báze pod oční stíny Artdeco (Jako fakt? Tak to jsem na sebe opravdu zvědavá!)
SunBeam rozjasňovač Benefit (nakonec neberu, GLO mu i rozjasňuje) Edit: Jasně, nakonec ho stejně mám!
Quatro Basic Shadows, Essence + štětec (ale na to se možná už vážně vybodnu)



A páč jsem hrozně praktická, na štětce mám "knižní přebal" od Real Techniques sady a na zbytek roztomilou placatou taštičku od Benefitu, kterou jsem dostala v Sephoře k nákupu voňavky. Takže jsem nejen praktická, ale i šetřivá a dárků si opravdu cením, mohli by je rozdávat častěji =D.


Pleťovka

Tak tady to bylo snad ještě horší, než u dekorativky. Vzpomínáte na celý proces Biofáze popsaný tady a tady? Taky jste si to teď představili? No, mně u toho polil studený pot. Nakonec to vykrystalizovalo do tohoto:

Už jsem našla uplatnění na "kachní mléko" Duck Island - spláchnout to šlo celkem snadno, vymýt taky a už je tam gel Antipodes ;)

MedPlus, Blistex (má SPF 15 a mám ho jako první pomoc)
Medový balzám Eva (na běžné používání)
Micelárka Sensibio H2O, Bioderma (snad bude stačit malé 100 ml balení)
Odličovací tampony LOGONA (novinka, nevím, jestli chci zkoušet zrovna v zahraničí =/)
Čistící gel Antipodes
Oční krém Antipodes
Tymiánový gel Nobilis Tilia
Biofáze Geranium, Tymián, Šalvěj, Calendula
Vyživující sérum na obočí, Alverde (přemáznu s ním jak obočí, tak řasy)
Beauty Elixir, Caudalie (bude cestovat v kabelce ve smyslu "vždy připraven")
Vatové tampony Sephora
Mušelínové utěrky
Roztok na čočky + náhradní čočky
Avéne Cleanance emulze 30 SPF (v úterý jsem objednala, ve středu dorazilo a já se už klepu, protože to má nějakou zpaskvilovatělou verzi dimethiconu hned na druhém místě za vodou!!)
A protože na to mám takovou ťuťuňuňu taštičku už nevím odkud a je velká jako krá.., tak do ní nacpu jak štětce, pleťovku, dekorativku a ještě přihodím kartáček na zuby, mezizubní šťourátko, nit a pastu a navrch malý ručníček - vše v jednom. A pak si můžu s touto kufříko-taštičkou chodit najednou do umývárky a mám tak u sebe celý necesér, tralala..  

Edit: Haha, tak teď se musím fakt smát. Nejenže se mi do té obr zelenorůžové tašky s papouchem vešla jen pleťovka, věci na zuby a štětce, musela jsem přibalit ještě další taštičku na věci na čočky, na tělovku s Herbology miniaturkami a lékárna šla taky úplně mimo. Sprcháč, opalovací sprej a fén jsem už musela nacpat do volných škvír v tašce..


Tělovka

Tady se to taky trochu rozrostlo. Nakonec jsem na vlasy nevzala kokosáky, ale cestovní řadu Herbology
 
Mangové tělové máslo Burt´s Bees Tělové máslo Guava, Korres
Krém na ruce Meruňka, Manufaktura (to dávám povinně O. do auta už nějaký ten rok a vždy se to záhadně ztratí, nebo se objeví zpět v koupelně - že by bumerangový krém? =D)
Opalovací sprej Photoderm Bronz SPF 30, Bioderma (na velké SPF si moc nepotrpím, ale tohle jsem dostala zdarma k micelárce, tak co to bude doma ležet, že jo)
Garedeners Therapy, krém na ruce Crabtree&Evelyn
Hydrating Body Mist, Coconut, Pure Fiji
Intim minispray, Salcura (Ha! Taky jste byly zvědavé, zda to štípe? Tak neštípe, naoopak chladí a už to mám v kabelce jako cestovní sprejík. Vážně přemýšlím o tom, že si toho koupím celé balení! Doporučuju!!)

Jó, pak jsou tu takové mrťafy jako skřipce, čelenky, gumičky, manikúra a lak na nehty.. Nehty si před cestou zkrátím na minimum, aby se mi nezatrhovaly a nalakuju bezbarvým lakem, u kterého není poznat, když se oprýská a dlouho vydrží. Věci na vlasy mít musím. S tím svým rozpuštěným porostem nedokážu jet v autě ani do práce, natož na několikadennní cestu. Vše svazuju do copánků, culíčků, zašmodrchaného drdolu, atd.


Vlasovka
Na tu bych málem zapomněla. S tou je kříž. Pokud se budeme koupat v moři, pak potřebuju víc než jen jeden dva vzorkové pytlíčky z časáku. Beru obě piksly kokosového zázraku Desert Essence cestovní sadu Herbology (páč nedostatek cestovních taštiček rozhodl) a navrch sluneční péči z hroznového vína ve spreji od Korresu, však jedeme autem a ne vlakem, že jo =P. Jo, a navíc miniaturku Luxeoil, Wella SP, kterou jsem vám jen přiblížila zde a už se ke mně z UK valí celé 100ml balení, hehe =D.


Hadry ani moc neřeším. Beru něco pohodlného na cestování, něco "na promenádu" a něco do sloty. K tomu dvoje plavky a je to. S touto cestou mám garderóbový problém - jedeme sice k moři, ale je to a severu, hrozně tam fičí a moře je studené, takže se fakt musím smát 4 kalhotám, mikině, holínkám, dvěma bundám a pláštěnce v báglu.

Žebradlo je nutnost, ale většinou bereme malý cyklo baťoh se síťkou na zádech, bo s tím není takový hic. Nakonec mám žebradla dvě a kabelku na dostihy (do barvy k šatům, že jo!). Šutrem úrazu však můžou být boty. Už jsem vám psala, že jsu botová až na půdu, ale jaké si vzít? Nakonec zvítězil ne/zdravý rozum a beru jen dvoje žabky, černé Crocsy na šmatlání ze sprchy do sprchy po kempu a jedny traktorky na túry. To se kupodivu nezměnilo. Jen se hromádka bot rozrostla o černé kecky a holiny.

Jako specialitu si rozhodně beru můj Hummer univerzální jídelní nůž (je na něm lžička, nůž a vidlička a samozřejmě vývrtka!!), páč i stolování na palubovce může být v rámci etikety s příborem a ne rukama =D. A ještě jednu univerzálnost mám v technickém provedení, kde najdete všechny možné šroubováčky, kleště, nože a dokonce i pilku na dřevo ;) (hm tak tu jsem doma po lednovém stěhování prostě nenašla). Jo a samozřejmě, stojací zrcadélko a pořádnou stanovou lampičku na baterky!! V lékárničce zase bude klasika obsahující nějaký Panadol, černé uhlí (bez toho fakt nikam nejezdím a navíc miluju jeho chuť, takže jsem schopná schroustat balení na posezení =D), pastilky na bolení v krku, kapky do očí, něco na intim zánět (kdyby náhodou), Fenistil apod..

O. mrmlal, jen to viděl. Vůbec je vzláštní, že v tom včerejším shonu večerního balení nic neříkal na to, že všechno ještě aranžuju a fotím! =D

Na závěr pro vás mám pár provizních info k blogu.. Od pátku 5. budou přednastavené články (pokud je stihnu sesmolit =D) a k blogu se nedostanu dřív než v pondělí 15. - na komentářích tedy v této době nebudu k zastižení, ale už se na ně hrozně těším při návratu ;)
Jsem hrozně překvapená a strašně potěšená, že mám už tolik čtenářů. S něčím takovým jsem ani náhodou nepočítala, přinejmenším ne tak rychle. Když jsem psala první článek, řekla jsem si, že při dosažení 50 pravidelných čtenářů pro vás udělám jako poděkování za přízeň GA. Ať se na to číslo dostaneme, nebo ne, v příštím týdnu, ve středu 10. 7., bude vyhlášená GA rovnou o tři ceny a poběží kvůli prázdninovému provozu cca do konce července - to upřesním, ještě v tom sama nemám jasno =)

Takže vám tímto moc děkuju. Děkuju za to, že komentujete, že čtete, radíte, těšíte, prostě děkuju za to, že jste =)



Tak, teoreticky mám sbaleno, teď už to jen  logisticky dovést do zdárného konce =D. Máte nějaké special vychytávky, které vozíte s sebou na dovču? Jezdíte radši prozkoumávat, nebo se válet k moři?

19 komentářů:

  1. Super článek, celý jsem ho zhltla. Blogování mě ted strašně nebaví a není kdy články číst, ale ty jsi tak jedinečná, že sem lezu každý den a nedokážu si tě odpustit. Jsem strašně ráda, že nepíšeš jako ostatní o tom samém dokola, ale o věcech mě blízkých a zábavně(některé fotky jako by jsi vyfotila v mé koupelně, máme hodně podobných věcí)... Už ani jiné blogy neotevírám, snad ti to vydrží!:-)
    Ale k tématu:-)...Mě balení kosmetiky obecně problém nedělá, mám vše v malém/cestovním nebo přelité. Na výlet, kde spíme v kempu nikdy nevozím líčení, líčím se vlastně jen doma a celé prázdniny to řeším pouze mini řasenkou, kterou mám někde v tašce - na večer a netahám nic jiného. Pleti to prospěje, když je den blbec, řeším to velkými brýlemi a netahám toho tolik (plus nemusím mít odličovadla apod.), zato vozím hodně oblečení, protože jsem zmrzlina a ani 6 vrstev mi nebylo včera v 7 večer (přítel byl do půlnoci v triku) dobrých a klepala jsem kosu. Kosmetiky vozím jednu jedinou tašku, většinu funkcí mi zastoupí kokosový olej (maska na vlasy, mazadlo, na příp. mykózu nebo lupy) a nejobjemnější je asi nějaký ten opalovák, ale různých kombinací oblečení spousty, žádný fén (jen epilátor, ale je malinký) a stejně toho nakonec mám vždycky lodák. Ale pokud jedeme třeba do hor a ne k moři, jsem schopná zabalit se do 60 l krosny na 3 týdny s tím, že kosmetika se rovná opalovák, kartáček + 1 pasta na skupinu(+ velká sláva Dr.Bronner mýdlu! a jeho 18 funkcím). Takhle jsme zvládla vloni Balkán i Norsko před lety s minimem kosmetiky a pěknou pletí, dokonce byla po příjezdu lepší, než je doma. Ale není potřeba se vždycky omezovat a někdy si i na místě ráda něco nakoupím. Letos budeme polovinu léta u našich ve Francii, kde plánuju vybrakovat lékárny a stojany Caudalie.
    A ty karimatky jsou k nezaplacení, sice naše stály kolem 15 stovek, ale máme je už 8 let a nevyfukují se. Na obyčejné karimatce se nevyspím, tohle je postýlka :-). A Hummer nožovidličkolžíci máme taky všichni, to je perfektní věc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, kurňa, Ty ale umíš potěšit komentářem!! =D Moc děkuju, klidně si tu poslední větu tučně přečti ještě 3x ;)
      Já zas místo ušetřím na oblečení. Kupodivu mi toho stačí opravdu málo a všechno je to docela skladně. Boty zaberou místa nejvíc, ale na těch místem šetřit nehodlám, protože není nic horšího, než mít před sebou vidinu šlapání po městech, horách a plážích (ehm =D) s puchýři na nohou a mizernými botami v báglu. Fén mám schválně. Já nad ním přemýšlela, nakonec jsem ho přihodila. Mám jednoho hajzlíka kolegu v ppráci, který už od pondělí chrchlá kudy chodí, ve středu tam kašlal a potil se s horečkou a stejně i po pohrůžku násilí za zkaženou dovolenou odmítl odejít z práce dřív domů! No, samozřejmě, že mě včera začalo bolet v krku. Až přijdu do práce, rovnou ho kopnu! Takže fén mám kvůli větru, který tam bude, abych náhodou nešla spát s mokrou hlavou a ráno se neprobudila s chřipajznou jak vyšitou =/
      Ale Tys mě krásně zaujala.. co to je mýdlo na 18 způsobu Dr. Bronnera? Něco na způsob jelena? ;)

      Ty karimatky byly právě zlevněné z 1500,- na 800,- takže kvalita celkem dobrá, značka taaky (tracková) a ani se nevyfukují, jen jsem prostě chtěla stovku na jedné ušetřit a objednala si tu menší aniž by mě napadlo, že bude menší o tak moc!! =D

      Tu Francii Ti tiše závdiím a moc přeju. My jsme se vpo těch krajích toulali právě na té Tour řed dvěma lety a od té doby anám to ne a ne vyjít. I letos se na to jen dívám v TV a slintám.. Ty lékárny.. panečku.. Koukni po Caudalie Divine Legs-hrozně se mi to líbilo a mám v plánu jeho koupi, třeba Tě to taky chytně a ušetřís tam na tom ;)

      Ještě jednou děkuju za nádherný komentář - přesně kvůli takovýmto pokladům jsem se hecla a připravila další tři články i na dobu, co tu nebudu ;)

      Jinak, já mám kvůli Tobě taky docela problém s letním blogováním. A ano, kbůli Tobě. Tvoje články jsem milovala a poslední o letních prázdninách mě moc nenadchl. Tak se budu těšit, až se zas vrátíž z teplých krajů do českého podzimu a začněš sumarizovat francouzské lékárenské nákupy ;) krásné léto..

      Vymazat
    2. A díky za tip na kokosák, jak jsem já bláhová na něj mohla zapomenout??No nic, chybami... příště beru šampon, sprcháč a kokosák a mám to vyřešené ;)

      Jo a stím Hummer nožíkem jsi mě překvapila.Já myslela že sem budu muset dát fotku.. Vlatně je to taková obdoba dřívějších trampských příborů, to taky bylo 3 v jednom. Jen ta vývrtka jim chyběla =D

      Vymazat
  2. To věřím =D.. to si tu bagáž musíte tahat s sebou na zádech. Takhle mám k dispozici celé auto a jedeme jen ve dvou.. Taky jsem si původně myslela, jak jsem to fištrónsky nevykoumala, že toho budu mít málo. Ale balení nezbytností pro dva, takže ve velkém balení mi poněkud rozhodilo plány na malou kosmetickou taštičku. Kdybych nebyl magor, tak s sebou netahám ani 4 lahvičky s Biofází, ale jsem a pomáhá mi, takže dostaly taky samostatný obal. No a zbytek.. to, co je na ftokách ve velkém balení, tak bylo přelito do lahviček. Jsem si jistá, že stejně jak js psala, mi šmínky budou naprosto na nic. Beru je jen, co kdyby náhodou =) 10 dní máme rozložených tak půl v přírode a půl po městech tak si dovedu představit, že tam se i namaluju, ale jinak to hrotit nebudu. A jjá se právě veder moc nedočkám, takže s emi ani nemá co rozpuštět. Jo a stím dovolením.. asi by to bylo horší, kdybych chtěla rvát přes O. do auta každou tuhle tašku zvlášť. ALe já jsem prefikaná, z dob mládí přebornice v tetrisu, tak jsem nadžgala všechno k oblečení a mám i stěmito haldami taštiček pouze jednu tašku dohromady, takže jsem vypadala velice skladně ;)
    Jo a to oranžový je Barnabáš - maskot celého výletu, jede s námi a bude mi dělat polštář =D

    OdpovědětVymazat
  3. :DD ty ma proste strašne bavíš, perfektne som sa nasmiala :D Inak si myslím, že to balenie by si mala zredukovať aspoň o polovicu, lebo určite z toho všetko nevyužiješ :) Hlavne to líčenie, a presne ako píše An, stačí pár multifunkčných produktov a dobré slnečné okuliare :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale to byste holky nesměly být tak nerozhodné jako já. Proto mám radši víc věcí než jsem schopna upotřebit, než abych třeba nemměla jednu která mi bude chybět. Šmínky určitě neupotřebím to je mi jasné hned. Však jsem taky dneska na mezizastávce vyhodila stíny na oči, bázi, rtěnky atd.. té péče se nevzdám! =D když už se s prominutím sejřím dva měsíce s Biofází a zkoumám její účinek nemůžu s tím na 10 přestat, to je přece jasné (snad ji nikde nerozflákám, to by byl hned konec pokusům =)

      Jo a ještě mě napadlo k tomu líčení. Je to vlastně poprvé, kdy si beru s sebou něco víc než řasenku.. Je to jednoduché, za prvé,,, dřív jsem ani řasenku neptořebovala, protože jsem se před odjedzdem stihla nabarvit v kosmeťáku (jinak mám blonďaté obočí i řasy a oči byste mi na hlavě bez zvýraznění hledaly jen stěží) a za druhé - já měla vždycky dobrou ple´t, nebylo kromě opalováku nic potřeba. Teď jsem prostě vystreslá z těch flíčků a dost viditelných jizviček po akné, co se mi od podzimu udělaly, že jsem prostě hystericky vzala vše, co bych mohla potřebovat k zamaskování. Taky letos nebylo moc sluníčko, které mi pomáhá, takže jsem navíc vyblitka blonďatá =D

      Vymazat
  4. Zapomněla jsem ještě na mj obdiv k Tobě ;) pokud dokážeš cestovat s takovýmto minimem i na několik týdnů, pak klobouk dolů. Někde hluboko v podvědomí se řídím heslem "Omnea mea mecum porto" a koukám, že to neplatí jen v každoodenním životě, ale i při balení ;) Zkrátka jsem ráda vždy na vše připravena..

    OdpovědětVymazat
  5. Závidím všem, co jsou schopni se sbalit do malého batůžku a nic jim nechybí. Já balení nesnáším a musím mít sebou všechno, protože co kdybych to potřebovala?! A je jedno jestli se člověk balí na víkend nebo měsíc, velikost zavazadel zůstává stejná...
    Hummer neznám a určitě ho taky potřebuju:-D
    Mmch, jsem Salcuru dneska zkoušela a mě teda asi 15 minut štípala. Ale pobavilo mě, že voní úplně stejně jako ty dvě další varianty...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já Salcuruju docela nadšeně. Je to asi tím, že už jsem zažila větší drijáky, které teprv pálily, takže tohle je docela prima =)
      No konečně někdo kdo mi nespílá za mé harampádí!! =D Já mám taky radši všechno s sebou a když to mít s sebou nemůžu, tak si to předem zařídím tak, abych nemusela - např. si nechám nabarvit řasy a obočí a taky už nepotřebuju žadná jiná zrášlovadla.
      A s tou stále stejnou velikostí bagáže, ať už na víken, nebo na měsíc, to máme stejné. Zase je to prima, protože se někde můžeš zdržet i neplánovaně o týden dýl a jsi vždy připravená, narozdíl od těch, kteří mrmlají, že mají věci jen na víkend ;)

      Vymazat
  6. Páni, super článek! Ačkoliv je to trochu škodolibé, tak jsi mě trošku potěšila a uklidnila, protože holka, ty toho balíš ještě víc než já :D Ne já tě úplně chápu, balení nijak nemusím, hlavně teda záleží, kam člověk jede...Já teda hlavně ale ušetřím místo na dekorativce-vystačím si s jen základem. Tu sadu od Elemental Herbology mám taky, ale ještě jsem ji nezkusila tak jsem zvědavá, akorát mě teda dost štve, že v tom kondiši je dimethicone :/ Jop a to mýdlo od Bronnera je fakt super a fantasticky se s ním myjou štětce!
    odkaz tady: http://www.naturisimo.com/index.cfm?nme=dbr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? V Herbology je dimethicone? To jsou ale čuňáci. To nechápu. A přtom tak krásně bylinkově voní..=/
      Díky moc za odkaz, juknu na to a možná hned objednám, aby mi to kdyžtak přišlo dřív, než vyrazíme znovu. A k tomu něco na štětce by se mi fakt hodilo. Teď je myju dětským šampónem ale pouští to ztuha.
      Teda, to jsem taky ráda, že jsem někomu udělala takovou škodolibou radost =D Když si vzpomenu, že jsem předloni do Francie měla jednu malou taštičku, kde byla vlasovka, tělvka, dekorativka najednou - fakt nevím, jak jsem to udělala =D no, možná to bude tím, že jsem už tak dlouho nikde nebyla, že si nepamatuju, co všechno člověk vozí na dovči zbytečně =)

      Vymazat
  7. Mitsuuko, udělej mi fejvr a piš si čárku vždy ke každé věci, když ji použiješ. Po návratu si to zkontroluju :-D Jsi moje nejoblíbeněší blogerka, čtu tě od prvního článku. Jsi moc sympatická v tom, že odpovíš na každý můj komentář (i na každý další), nemáš schvalování příspěvků a nechodí sem blbci (zatím). Je mi jasný, že do budoucna jak se to bude rozrůstat, tak se blbci objeví, přijdou recenze na biodermu atp. :-D, ale stejně doufám, že zůstaneš svá! Kurník, teď jsme znejistěla, protože asi nejsi nejoblíbenější, dělíš se o první pozici s Moorou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, s Moorou, to je pro mě čest ;) =D Naposledy jsem se u ní opravdu rozřechtala když psala o "Mooří pizdě", která za ní nakupuje nepotřebné věci =D
      Děkuji moc, opravdu moc.. Dělám zaměstnání, které mě už čtyři roky nijak nenaplňuje, ale je to práce..ale práce, ve které Tě však nikdo nepochválí a neocení. Tohle je nejkrásněší forma pochvaly, kterou jsi mohla napsat ;)
      Biodermu budu recenzovat až v tu chvíli, kdy mi od nich něco sedne. Což se asi nestane, protože mě jejich věci ani nelákají ke zkoušení - nevoní to, drahé je to, zázraky to se mnou taky neudělá, co potom s tím? - čímž asi nikdy nebudu jejich cílovka pro zasílání testovacích balíčků =D Já jsem na sebe ještě nepráskla to tajemství? No, tak já jsem používala jeden jediný krém Bioderma Legere pro citlivky od svých 15 celých 13 let!! Kromě toho ještě tu micelárku, ale jinak nic jiného. No, a pak se mi splašila pleť, když jsem na ni dala něco jiného, přečetla jsem si něco o parabenech atd.. a už je ze mě testovací maniak. Ale psssssst.. ;)
      A teď k věci.. to si ten čárkovací seznam budu muset dělat tajně, jinak O. zjistí, kolik kosmetiky jsem zvládla propašovat! Ale zkusím to. Zatím můžu poctivě odčárkovat bázi pod oční stíny, tvářenku od Narsu a zbylé 3/4 šminek =P Jo a lak na nehty - je to kúra na zpevnění nehtů a lakuje se každý den. A to jsem teprv u Chlumce!! =D Na tělovku taky došlo skoro komplet a počítám, že až dojedu vzorková balení, padne i ta cestovní sada Herbology. To jsme pak prosím sumasumárum na vypoužívaných všech taštičkách, takže jaképak přehánění? ;) Ale musím přiznat bod An, která psala o tom, že to zase přehání s oblečením. Po jednom dni jsem zjistila, že jsem co do oblečení nedostatečně vybavená a cestou přes Prahu se zastavuju doma ještě pro teplé prádlo =D

      Vymazat
    2. U Chlumce nad Cidlinou? :-) Já nesnáším balení, nejvíc..nejradši bych kvůli tomu nikam nejezdila :-/ Uááá. Když jsme byli ještě dva, sbalili jsme si během pěti minut do Boll batohu. Na tři týdny do thajska jsem měla batůžek do půlky zaplněný a nechybělo mi tam nikdy nic...(nechávali jsme si často prát oblečení). Jenže teď máme dvě malé holčičky a sbalit pro tři baby je jaksi nadlidský výkon....

      Vymazat
    3. Jojo,u chlumce-maji tam fantastickou zmrzlinu na nanmesti (chlumeckou a puncovou doporucuju! =)
      Ty vado,balit pro tri baby,to je panecku predstava.Mne zatim staci,kdyz nekam jedeme se psem,tak ma zarucene nejvdetsi a nejvic tasek =)
      Timto koncim do 15. S zivym komentovanim.Uz datluju posledni pismenka a je nastartovano. Tak se tu mejte krasne,ja jedu carkovat seznam ;)

      Vymazat
  8. Teda Ty jsi mě svým balením dostala :-D a prej že loďák nebude :)...Né, já mám strašně ráda tyhle články,ale opravdu je není ve zdejších vodách moc vidět a přitom určitě všickí cestujou jak diví :-). Přeju Ti, ať se máš na svém roadtripu krásně, určitě nebude nouze o zážitky a dobrodrůžo - Berlín jsem viděla, krásné město, určitě ocením i články z cest po dojezdu domů....No a když tak vidím, kolik sis toho nabalila, tak si říkám, jestli nejsem moc velký minimalista s tím, kolik si toho zatím "abstraktně" plánuju vzít já - no uvidím nakonec jaká bude realita :-D, každopádně zase jedeš na dýl, tak je třeba se vyzbrojit :-)....Na GA se těším! Tak ať máš nezapomenutelné zážitky z dovolenky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eM, tak už zase doma, zážitky zatím sepisuju na papír. Rosslyn jsem slíbila, že dám do kupy, co jsem doopravdy použila, takže jsem sama zvědavá na tu bilanci ;) Překvapivě Berlín mě vůbec nedojal, naopak, celou dobu jsem koukala do země, jak mi to tam přišlo ošklivé, až jsem málem přehlídla, kdyby do mě O. nedrknul, že tam mají obrovský samostatný obchod Nivea! =D
      Už pomalu kutím na balíčku ;)

      Vymazat
  9. Ten opaľovák od Avene je veľmi dobrý, vôbec nie je mastný, pleť toľko nezaťaží, ja som ho skúšala minulý rok a tento rok som si ho kúpila znovu. Na pleť je skvelý, moja je mastná a žiaden opaľovák som doposiaľ nevedela zohnať, všetky boli strašne hutné a pleť sa mi pod nimi doslova dusila, po tomto už ale problém zmizol a pleť sa aj opáli dokonca aj v našich slovenských podmienkach, takže skutočne nemáš čo ľutovať.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám =D Jen jsem si teď začala dělat vlastní a páčí se mi ještě víc, takže jsem přesedlala na něj. ALe tento je opravdu snad nejlepší z těch prodávaných =)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...