pátek 12. července 2013

Co se fakt nepovedlo | Červnové PROPADÁKY


Srdce mi to může utrhnout, hlavně kvůli těm vůním a vyhozeným prachům, když jsem zjistila, co za krásné a noblesní, navíc mnou docela opěvované značky musím do červnových Propadáků zařadit. Je tu přenádherně vonící duo od Antipodes, všemi opěvovaný Ledový gel, lak od Korresu, nebo milované Burts Bees.

Neznamená to, že zde uvedené výrobky jsou špatné, škodlivé, nebo něco podobného. Prostě mi nesedly, nebo nic nedělají, nebo naopak dělají, co nemají atd..
 
Lak Korres, odst. 34 Pastel Lemon
Už jsem se o něm zmiňovala v Korresáckém speciálu, ale pro pořádek: barva tohoto laku je naprosto božská, obsahuje maličkaté zlaté třpytečky, spíš jen shimmer a mně fakt nesedí. Možná i jde k opálené pokožce, dovedu si to představit, ale já zkrátka nejsem typ na moc světlé nehty. Fakt, nekecám, jediné, co dokážu jakž takž překousnout je středně šedá. Světlé nehty mám za extravaganci, na kterou ještě nejsem připravená. Navíc, jsou třeba aspoň dvě vrstvy, jinak čárkuje. Zdá se mi docela tekutý, takže schnutí dvou vrstev do úplné tvrdosti je pro mě - netrpělivou neurózu - fakt peklo. Když tohle všechno překousnete, pak drží dlouho jak přibitý.

 
Ledový gel, Nobilis Tilia
Jooo, já vím, že jsem ho tady docela opěvovala. Ale chápejte, to byl nově koupený a jak známo "nové koště dobře mete". Stále si stojím za tím, že krásně voní. Na osvěžování spánků bych jej brala. Tak ho také dopoužívám, ale poté, co jsem vyzkoušela na pupínky (ty malý zanícený mrchy!) zázračný gelík Spot Remover od Origins, tento se mu prostě nemohl vyrovnat. Pupínek nedokázal ani obstojně vysušit. Přes noc se mi většinou zanítil znovu a léčení trvalo stejně dlouho jako bez něj. Zkoušela jsem ho i na komáry a poté, co jsem si málem ukousla ruku, abych si ten kotník nerozdrásala do krve, jsem v lékárničce objevila Fenistil, namázla a byl klid, tak už jeho používání i k tomuto účelo pozbylo smysl.

 
Oční krém, Madre Labs
Je skvělý, má pumpičkové balení, dostala jsem ho s poloviční slevou na iHerb.com, je jen z přírodních dobrůtek a.. Připadám vám trochu schizofrenní - proč se tedy objevuje v Propadácích? Nejsem, je tu zcela oprávněně. Když pominu fakt, že opravdu hrozně smrdí (jako Framykoin), tak ta pumpička je rozbitá. Úplně nový krém, jsem se těšila, jak vám udělám krásnou recenzi na novinku, která se u nás snad nedá ani sehnat, ale po 10minutovém pumpování, kdy mi zápěstí málem odešlo do věčných lovišť, měla jsem sto chutí, poslat tam i celou pikslu. Navíc, ten krém i funguje - vyškrábala jsem ho mamče do kelímku a potvrdila mi, že potlačuje otoky, vyživuje, vypíná a hrozně smrdí =D
 
 

Bezoplachová péče Platinum, Pureology
Byla to tahle flaška!! Pamatujete, jak jsem vám psala recenzi na celou řadu Platinum a dumala jsem, která věc mi může tak zatěžkávat vlasy? No, a je to tu! Říkejte mi paní Poirotová. Darovávám dál celou řadu a už to doma nechci ani vidět (zabírá to totiž místo jiným adeptům, kteří už jsou na cestě, to je přece jasné).

 
Suchý šampon, Lee Stafford
Já vím, že ho každý opěvuje, ale mně fakt nefunguje. Můžu si tam naplácat celé tohle mini balení a stejně mi to efekt umytých vlasů neudělá. Dokonce jsem se jednou fakt snažila a po 2 cm pěšinkách rozdělila celou hlavu, poctivě a bohatě pošplíchala a vytřepala z vlasů a ono to bylo to samé, co předtím. Navíc teda vlasy dost silně voněly a trochu mi to stahovalo kůži na hlavě - vysušovalo. Pro mě je prostě mokré mytí, nic jiného na vlasy už nedám.

 
Šampon a kondicionér, Kiss My Face
Ďabelské lejdyboxí duo =D. Jo, nevoní mi to, ale to většina těch extra přírodních věcí, to se ale dá přežít a nejsem taková povrchní frfňa, aby  mě nějaký ten smrádek odradil. Problém je, že mě po tom strašně, ale fakt hrozně svědila hlava. Možná jsem na nějakou ze složek alergická. Prostě to byl ten důvod, proč byla tato dvojka vyděděna z cestovního seznamu. Zbytky nějak vyklepu a přeliju tam něco jiného. Když jsem psala tento článek, ještě jsem nevěděla, že se k nim přiřadí z červnového Ladyboxu i bratránek-satánek v podobě sprchového gelu, hehe.. no, nevadí, však to když tak stihne do Propadáků červencových =D.
 
 
Ledový gel, Nobilis Tilia

 
Teď přejděme k tomu pro mě nejhoršímu, ke ztrhání mého milovaného Antipodes. Fakt jsem si koupi dlouho rozmýšlela a bylo to drahé jak sviňa a nádherně to voní a mně to nevyhovuje a nejradši bych si za to nafackovala =(
 
 
Juliet Skin Brightening Gel Cleanser, Antipodes
Pláču, moc pláču, bo to chci používat tak strašně moc. Ale mě to hrozně vysušuje!! Je to po Novozélandském kiwi přenádherně vonící gel barvy tmavého medu. Stačí kapka a máte napěněný celý obličej. Obsahuje jen přírodní látky, žádné sulfáty, však se koukněte na složení sami. Dokonce to i skvěle odličuje make-up. Co se to tedy děje? Gel má bělící, projasňující účinek na pigmentové skvrny a flíčky po akné a je určen na normální a mastnou pleť. Joo, bych si už konečně měla vtlouct do hlavy, že jak je někde jen zmíněno "na mastnou", tak mě to bude vysušovat až do podoby mumie.

Zkoušela jsem ho používat dvakrát denně, pak jsem ubrala a používala jen jednou. Moje pleť to nezkousne. Hned se mi objeví šupinky, zmatní a je taková nezdravá, nevyživená a je na ní poznat, že jí něco chybí. To mi samozřejmě vadí. Zkoušela jsem používat i v kombinaci s mastnějším krémem, ale je znát, že mi gel nesedí a pleť ho nechce. Můj nos je však jiného názoru. Zkusím tedy počkat ještě na pořádné léto a uvidíme, jestli aspoň pak nebudou jeho účinky mírnější. V opačném případě skončí v Blogsale, tedy dobře pro vás - majitelky s opravdu mastnou pletí.
 
 
 
Vanilla Pod, Hydrating Day Cream, Antipodes
No jasně, už jsem na to přišla, to je prostě spiknutí. Není možné, aby mi něco, co tak božsky voní po skořici a vanilce a má tak nádherně našlehanou strukturu prostě nesedlo! Bohužel, někdo to tak zařídil a je to tak =(. Podívejte na složení, čistší snad ani nemůže být. Má matný finiš, úžasně vyživuje, hydratuje, ale.. Schválně si tipněte důvod, proč bych byla schopná odvrhnout takového broučka.. Furt nic? Já to tedy provalím. Dělá mi to samé, co Korresácké krémy Magnolia!! Nehorázně mi to ucpává póry na čele, po tvářích vyskakuje krupička a tvoří se mi boule.
 
Já nevím, asi je to tím bambuckým máslem ve složení, protože z nějakého důvodu ho moje pleť odmítá. Řekněte mi však, když je to nejpoužívanější základ přírodních krémů, co teda mám na tu papuli mazat? A teď babo raď.. Je pravda, že to nemá trvalé následky, jako zanechávaly krémy Korres, ale stejně - reakce po jednodenním namazání - se mi zdá nějaká rychlá, ne? Zatím ho mažu svátečně, ale poté, co jsem ho začala podezřívat a úplně vysadila, pleť se mi do dvou dnů vyčistila a to už je teda dost pádný důkaz, to už neukecá.
 
 
Krémy na ruce a nohy, Burt´s Bees
Tak tady je to celkem jasný. Výrobky fungují skvěle, mají luxusní přírodní složení, dobrou ne moc tekutou strukturu, ale mně zkrátka nesedly vůní. Už jsem vám tu psala že nemám ráda papací vůně v kosmetice a tohle je až moc papací - obojí silně voní po opravdovém kokosu. Když si představíte ten nejzákladnější atom vůně čisté kokosové esence (to je asi blbost, ale nezraňujte moje city =P). Tak takhle podobně to voní.

Krém na nohy není krém, ale spíš hustší med, mazala jsem jej tedy na noc. Si možná řeknete, že na nohách tak silná vůně nevadí. No jo, ale pokud nejste opička, tak si nohy stejně mažete rukama a to se pak mám jít s namazanýma nohama projít do koupelny? Navíc by to už vůbec nevyřešilo problém se stejnou vůní u krému na ruce. AHA!! To je zapeklitý případ, že? Jak jste však mohli vidět ve středečním článku o GA, majitelkou druhé sady, kterou jsem křečkovitě nemohla ve výprodeji nechat, se stane jedna z vás. Proto prosím pamatujte na má slova a nepište si o tento balíček, pokud nemáte rádi kokos! =D
 
 
 
No, a je to za mnou. Tohle číslo Propadáků je zvláštní nejen tím, že je historicky první, ale také kvůli obsahu produktů, které jsem všechny měla na wishlistu, a proto se jedná o opravdové zklamání - smutné, ne to naštvané, kdy máte sto chutí fláknout s botelou o zeď, ale zklamání, kdy denně chodím čichat k těmto lahvičkám, hladím je po obalech a šeptám jim, že je někdo snad jednou upotřebí, že jsem se snažila a že je mi to hrozně líto.



Máte také takové nešťastné lásky?

27 komentářů:

  1. Suchý šampon od LS mi tak nic s vlasy nedělá, myslela jsem, že ho aplikuju blbě, ale koukám, že asi ne :-( Užij si dovolenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, už je po =) a bylo moc prííma, ale tak krátké..
      Znám lidi, ktří jsou do LS doslova blázni, ale já to nechápu - většina péče mi nevoní, nebo voní naopak moc, šampony a kondicionéry obsahují docela dost chemky a suchý š. neodvedl pražádnou službu =/ tak už mi od nich zbývá jen vyzkoušet ten hit pro lesk a objem vlasů, ale to se mi vůbec nechce..

      Vymazat
    2. Nic jiného jsem od LS nezkoušela, mám radši přírodní výrobky, navíc ta vůně...Můžu se zeptat, kde jsi kupovala ten origins na pupínky? A jsi s ním stále spokojená? ;-)

      Vymazat
    3. Spokojená stále a kupovala jsem ho na Jahodě. Není zrovna nejlevnější, takže tam možná ještě bude. Myslím, že si ho odtamtud chtěla kupovat i Dejnička..
      Stále mi zatím funguje nejlp. Dokáže bleskově zklidnit, hlavně znecitlivět a zredukovat zánět, takže se z toho pak stane jen uzavřený pór, se kterým se už dá dál pracovat.

      Vymazat
  2. Krucis, a na Antipodes si me nalakala. To by me z toho kleplo, naprosto te chapu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? jsem byla taky pěkně dožraná. Naštěstí jsem se z toho vypsala, tak už to teď neberu tak ukřivděně, ale..!! A jak se Ti Antipodes líbil? Snad jsem Ti ho do taštičky nezapomněla přibalit? =)

      Vymazat
  3. TAk jak to štu, jsem ráda, že jsem odolala a nekoupila antipodes a zůstala u RENu a Dermalogicy. Díky za seznam.

    Mimochodem Lee Staforda jsem testovala před pár lety a pam,atuji se, jak se mi líbily obaly, ale skutek utek. Ani jeden z výrobků mi nesedl. Suchý šampon a tužící gel slepovaly a vlasy vypadaly špinavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má řeč, navíc, mně po něm fakt i svědila hlava. jediné plus byla vůně, ale tak silnám, že jsem ji hned po aplikaci musela několik minut rozdýchávat ;)

      Ten REN.. právě se po něm rozkoukávám a mám zatím doma masku, ještě nezkoušenou.. doporučila bys něco? ;)

      Vymazat
  4. ten poslední odstavec - úplně chápu, to samé jsem měla s hydrofilním odličovačem od Saloosu, tak jsem ho tak strašně chtěla používat, ale vždycky jsem druhý den vypadala jak sušenka :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky tak krásně voněl? Je to peklo, zvlášť, když ty věci mají všechna nej a "jediným" minusem je to, že nám nesednou =D

      Vymazat
  5. Tak to bylo dneska spíše takové smutné čtení. Dovedu si naprosto živě představit Tvé zklamání, když to máš na wishlistu, dáš za to (často dost) peníze a výsledek je 0 nebo taky -1 a víc....Mě každopádně zaujala barva toho laku Korres, něco podobného už chvíli sháním a zdá se mi, že všechny odstíny jsou moc žluté (a bez shimmeru) tenhle vypadá příjemně. Nicméně jsem se i zamýšlela nad tím, že Ti vadí na pleti bambucké máslo, no je fakt, že mě teď v létě na pleti vadí jakýkoliv krém, ať je sebevíce přírodní, ale to bambucké má především hydratovat a ne dělat takový "bordel" možná to je celkovým složením (přírodní oleje), kdo ví -často tyhle věci bývají záhady (zkus si ho třeba nechat na zimu). Už mám pár (opravdu jen "pár") zkušeností, že mi něco nesedlo v létě ale v zimě jo a naopak. Měj se každopádně krásně a moc nesmutni!-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj eM, vše bylo řečeno a zafungovalo to jako sezení u terapeuta - už se z toho pomalu dostávám, dokonce přemýšlím, že zase vyzkouším znovu ten Antipodes =D Tak uvidíme.. To jsem ale moc ráda, že se Ti líbí ten žlutý lak.. ;) (a opovaž se ho kupovat! =D)

      Vymazat
  6. ty kiss my face jsou fakt hrozny. kdyz jsem si s tim umyla hlavu, mela jsem vlasy hezky tak tri hodiny, pak to bylo splihlejsi a splihlejsi a druhym dnu radsi ani nemluvim :D hruza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já navíc nemusím ani tu jejich vůni. Jo, jasně - bylinky, něco zeleného - ale to ještě nepřišli na to, že příroda "dělá" i voňavé věci? Zrovna k tomuto bych přimíchala něco zklidňujícího, protože není možné, abych si mohla den po umytí hlavu udrbat! šimpanz hadr =D

      Vymazat
  7. S tím suchým šamponem to mám stejně, nezdá se mi, ž eby mi s vlasy něco udělal a nebo trochu, ale prostě mokré mytí je nejlepší...Ale s tím Antipodes mě to mrzí a jak! Já jsem s ním totiž hrozně spokojená, ačkoliv zrovna tyhle dva výrobky jsem nezkoušela. Moc jsem toužila po tom čistícím gelu, ale jak to čtu tak asi zůstanu u Ren, ty jsou božíí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A další zmínka o REN, takže holky, tímto vás prosím, jakékoli tipy na REN, prosím i s poznatky a účinky, hoďte mi to jako vějičku a já se chytnu, fakt, už mám od nich doma tu masku na póry ;)

      Vymazat
    2. Já miluju jejich čistící gely, mám dva- pro citlivou a normální pleť a oba jsou boží, pěkně pleť vyčistí, ale vůbec nevysušují...Jinak ta maska na póry by mi měla co nejdřív dorazit, čekám na ni už přes dva týdny a chci ji už konečně vyzkoušet! :D (čekám teda ještě na f10 masku a jílový čistič)

      Vymazat
    3. f10 je co? Zase další novinka? Jsme se na bloglovin nedostala cca 14 dní, tak čekám na tu dardu novinek, co se na mě navalí =D Docela se toho bojím, protože teď po malé odvykačce si od nákupů kosmetiky udržuju docela odstup, tak se bojím, co tam najdu.
      Já tu pórovku dostala včera, ale momentálně mám rozdělané asi 4 a střídám je najednou, což je na nic. Takže si vezmu pěkně jednu, budu používat pravidelně a pak po dopoužívání druhou. uvidíme ;) Až nechápu, jak jsme na těch cestách zrozuměla )nojo, Mitsuuko šla do světa, alalalala ;)

      Vymazat
  8. Antipodes zbožňuji, zatím vše co jsem si pořídila mi sedí a vyhovuje. Na vanilkový krém mám zálusk :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, provokatérka ;) A co jsi všechno vyzkoušela? Zkoušela jsi ten avokádový noční krém? V Anglii si ho blogerky nemůžou vynachválit..
      Mně třeba hrozně zklamal ten jejich oční kiwi krém. Vím, že si ho dost holek na blozích chválilo i u nás, ale mně to za prvé smrdí, za druhé je to dost mastné, za třetí to s očima absolutně nic nedělá.. tak nevím, kde se ve vztahu já a Antipodes stala chyba =/

      Vymazat
  9. Život neni žádný lehký peříčko..mno ale já papací vůně moc ráda, ta mango řada není papací?:,-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejnicko, a jsme zase u toho, že Tobě fakt voní něco zcela jiného než mně! =D To tělové máslo mango, co sis myslím objednala taky, je papací. Nevoní sice jako pravé mango, ale příjemně a sladce. Ovšem!! Já si v domnění, že taková bude i jejich mango řada na vlasy, objednala jak šampon, tak kondicionér s manogovu přívoní a ejhle - to tak smrdí, naví ještě každé úplně jinak. Varuju. Jinak, mamče jsem od Burts koupila v tubě hydratační mléko s Aloe - božsky voní, nádherně se roztírá a až domažu co mám všechno doma, jdu do něj, takže doporučuju ;)

      Vymazat
    2. Tak a jsem dokonale zmatená, co ti vlastně voní a co ne:-D
      jj, objednala a včera dorazilo, ale ještě ho neotevřu, musím napřed něco dopotřebovat. Za varování před vlasovkou dík!

      Vymazat
    3. To mango mi voní, ale v komentáří k nějakému článku jsi psala, že ti voní něco, co mi fakt nevoní, že Tyto máš zase naopak, takže uvidíme, jak budeš z manga nakonec nadšená. Doufám, že jo, není to nějaká specifická šílená vůně. Ale ta vlasovka mango od nich právěže smrdí. ALe opravdu smrdí, něco mezi starými mejdlíčky co se dávaly v hotelu a levným jarem na nádobí =/

      Vymazat
  10. Není a není!! =D já z těch pastelových můžu paradoxně jen ten nejnepastelovější odstín - tu holubí šedou - a ostatní jsou pro mě taky zapovězené. Třeba taková mandarinková - jak to krásně vypadá na nehtech, třeba i na nohách - já v tom však vypadám nezdravě, jako po žloutence a navíc se cítím jak blbec =D

    OdpovědětVymazat
  11. škoda toho Antipodes, a já ně něj tak toužebně koukala....četla jsem chválu, ale kvůli ceně se mi nechtělo do rizika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áááá, čteš staré články =) když jukneš na ty pozdější, tak jsem se s Antipodem skamarádila ;) gel je super, krém taky, jen mi nesedl, prostě nní na mou pleť, chtělo by to spíš normální, nebo sušší a citlivou, ale na smíšenou není =(

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...