středa 24. července 2013

Aktuálně používáno.. | Pleťová péče


Samy jste si o to řekly =) Ale ona je to docela fajn věc, takovéto zrekapitulování. V podstatě blogerky vám můžou nakecat co chtějí a recenzovat taky co chtějí, ale poznáte to až na tom, co doopravdy denně používají =D Takže, zdalipak jsem se tu nenachytala dobrovolně sama? Zde najdete vše, co si den co den plácám na ksichtík..
 
Ten úvodník mi přijde docela vtipný.. (jo, jsem někdy i taková trapka a směju se vlastním vtipům =D) U jeho psaní jsem si totiž hend vybavila několik článků, kdy jsem si říkala "A hele, tady mi něco neštymuje. Vždyť předevčírem ještě recenzovala nějaký krém s tím, že jej prý pravidelně už měsíc používá a najednou je v článku o používaných něco naprosto jiného?". Takovýchto "zmatení" najdete v blogosféře docela dost. Teda, pokud jste aspoň poloviční hnidy jako já a milujete prolejzání novinek na všech sledovaných blozích - já si je naví, občas ke své smůlu, i dobře pamatuju. Jako na závěr vás občas dorazí zjištění, že nedávno recenzovaný "denně používaný" produkt, obdržela každá druhá blogerka před týdnem zdarma v rámci reklamní kampaně! No vtipné, vždy´t vám to povídám, jsem se zasmála znovu.
 
Tak teď už od těchto ošklivoučkých věcí popojedem pryč, ono je někdy lepší se v tom nepitvat =) Třeba.. začala jsem jezdit nakole a to tak, že hodně - z práce, do práce, denně v průměru 35km. O. je z toho jako velice aktivní cyklista nadšený a včera jsem byla odměněna novým (naprosto úžasným!!) dresem. Je to super, hend si připadám, že na to kolo víc patřím. Jen pak nechápou kolem projíždějící, když uvidí profi oháklou cyklistku, které občas sjede noha ze šlapky, neumí vyskočit kolem na chodník, nebo zastavit na semaforech =D Tak teď jsem vás už hezky zpátky uvolnila od předešlého kontroverzního úvodníku a jedem na tu péči..


 
Denní péče
 
Je docela zajímavé porovnávat denní péčí s tou uvedenou v jednom zprvních článků. Se toho docela změnilo. Abych zas tak moc nežvanila, jak dlouho tuhle velkou trojku používám (narážka na historii, všimly jste si toho? A pak, že blogy nejsou i naučné! =P), Je to cca 4 týdny a ten Řebříčkový olej nějakých cca 10? Jo, asi tak to bude.
 

 
Antipodes Juliet Skin-Brightening Gel Cleanser, 200 ml
O tomto gelu jsem vám už psala tady. Jo, teď bych se mohla kát, že jsem k němu byla nespravedlivá a do propadáku přišel neoprávněně, jenže tak to není. Měla jsem své důvody ho tam zařadit a svými účinky aspiroval na propadák docela dobře. Jenže, pak jsem ho vzala na milost a přibalila ho s sebou jako jediné čistítko-odličovátko na dovču. No, a bylo. Tam se z nás stali nerozluční kamarádi.
 
Už vůbec nevysušuje. Možná za to dřív mohla kombinace ještě Hadkova tonika, které pleť dosušilo tím ždibcem alkoholu, nevím. Při pravidelném dlouhodobějším používání ty rozjasňující a bělící účinky jsou vážně znát. Dřív mi i vadilo spojení jeho sladce ovocné intenzivní vůně s vůní Biofáze - zcela opačnou - silně bylinkovou. Teď už ne, naopak si to po ránu vážně užívám. Nejsou v tom sulfáty, ale krásně to pění. Stačí maličko a vydrží hrozně dlouho. Má krásnou pikslu, ale je dost tekutý na to, že jej můžete přelít do jakékoli jiné lahvičky na cesty a stále se dobře dávkuje. Prostě, jděte do toho, nemůžete tím nic zkazit. Jen to chce asi pro citlivější jedince, trochu si na sebe zvyknout ;) Recenze bude následovat až později, potřebuju na to víc času, když jsou výsledky po každých 3 týdnech tak vrtkavé.
 
Kupováno za 24,99Ł na Feelunique.com

 
Beauty Elixir, Cadalie, 30 ml
Miluje ho každá blogerka ve VB, musela jsem ho teda taky vyzkoušet. Všechny se vesměs shodly na tom, že skvěle hydratuje a osvěží, ale i na tom, že jeho vůně není vždy příjemná a nemusíte na ni být vždy naladěny. Co však už zapomněly, je přirovnat tuto vůni k něčemu, aspoň pro představu. Víte, jak to voní? Jako mentolová pasta, nebo ústní voda. Ale ne taková komerční přislazená žvejka verze, ale ta čistá účelová mentolka. Co vám mám povídat - když si s ní po umytí Antipodes gelem postříkám obličej, jako bych dostala ledovou spršku. Což ale není po ránu vždy k zahození, naopak to hezky probere. Obsahuje samé fajn věci z přírody a žádné umělé přívoně.
 
Co mě však štve je to, že hrozně rychle ubývá. V této lahvičce zbývají cca 2/5 a to jsem ji intenzivně začala používat teprve před 10 dny. Vzkouším duo pleťovka + řebříčkový olej ještě s jinou pleťovkou a uvidíme, jestli po vysazení Beauty elixiru bude patrné nějaké zhoršení (to vám dám vědět asi do kalendáře). V opačném případě by to znamenalo, že to jen osvěžuje a po ránu probírá, ale to je celkem drahý špás za takovou srandu. Jo, teď mě ještě napadlo - voní to hodně podobně jako ta intim Salcura.
 
Kupováno za 11Ł na HQhair.com
 
 
Řebříčkový olej Ilcsi, 25 ml
Už jsem vám psala, že na mě většina věcí působí jinak, než by měla, že? No, v případě tohoto oleje je to naprosto jedno, když mi to pomáhá. To jsem takhle byla u kosmetičky, která začala koumat, co mi dát za péči na den, když Biofáze už tak odvádí co může přes noc, prostě jak její účinky ještě posílit a léčit pleť i v denních hodinách. Ví, že nemám ráda oleje. Já je prostě nesnesu. A neříkejte mi tu, že jsem asi ještě nevyzkoušela ten pravý, protože kdybych znala ten od XY zaručeně bych přešla jen k olejové péči. Zkoušela jsem jich hodně - luxusních směsí, čistě přírodních BIO olejů v potravinářské kvalitě (konopným to jen začíná - seznamový, dýňový, mrkvový, levandulový, tea tree, heřmánkový..), značek, ale já je prostě nemám ráda. A to ani ty hydrofilní. Nemám ráda pocit umaštěnosti a takové vazké vláčnosti po ošetření pleti hydrofilákem, ble (ale nikomu to nevymlouvám, aby bylo jasno).
 

To je ale brčálek, co? A teď si k tomu představte tu intenzivní vůni lesa..
Tento olej je sytě zelený, připomíná hodně vykvetlý letní rybník a silně voní po čerstvé smůle (smola, smůla - jak je ctěná libost). Nanáším ho na Beauty elixirem navlhčenou pleť a stačí jen jedna kapka a vystačí na celý obličej. Vůně je dost silná, ale čerstvá, přirozená a má podobné probírací účinky jako Elixir. K mému překvapení stačí vždy jen cca 2 minutky a můžu po něm aplikovat sypký mmu. Pamatujete, jak jsem skládala ódy na super rychlé účinky Biofáze? Tak s tímhle olejíčkem je to podobné. Na netu se dočtete, že je spíš na citlivou pleť. Já vám však můžu potvrdit, že zázračně hojí, neucpává póry, nemastí a naopak reguluje činnost mazových žláz, protože se přes celý den nezmastím ani jednou (sbohem matující papírky! Jo a to jezdím ráno do práce na kole už namalovaná a odjíždím domů se stále stejným obličejem ;)). Navíc, mi po těch 10 dnech používání začaly bělat jizvičky a flíčky po akné a mizí mi zbytky mílií, které Biofáze už nezvládla přes noc vyléčit.

Recenzi na něj ještě psát nebudu, na to ho mám krátce, ale zatím to vypadá na nejlepší věc, kterou jsem kdy místo denního krému používala. Jo a ještě jsem si vzpomněla. Měl by se používat jako hojivé sérum pod krém, ale já ho používám místo krému. Jo a ještě jedna vsuvka - po týdnu se mi začaly loupat tmavší šupinky kůže v místech těch velkých jizev a ty jsou teď menší a světlejší ;)

Horší to bude s jeho dostupností. Dobrodružkám bych asi radila obrátit se rovnou na kontakt uvedený na ofiko stránkách Ilcsi.cz, ať vám poradí, kde koupit. Co jsem koukala já, tak na Jahodě aktuálně prodávají tuto verzi od Eminence, ale je to řebříčkový olej v nějaké směsi. U nás jsem pak našla jen Řebříčkový hydrofilní olej od Nobilis Tilia, ale nevypadá vůbec špatně a možná ho na zimu vyzkouším.

Kupováno u kosmetičky od Ilcsi za 378,- Kč


*

Noční péče
 
 
 
Tu vlastně všechny znáte už z předchozích článků, např. zde. O Biodermě nemusím nic vykládat, tou si stále odličuju oči a až uvidíte červnový New In, tak si rychle spočítáte, že tak budu činit ještě nejméně dalších 5 let =). Zbytek pleti odlíčím a vyčistím gelem Antipodes a pak už jen následuje mé pravidelné půlhodinové okénko s Biofází. Jedná se o základní kombinaci Biofáze popsanou velice podrobně zde a navíc dvě další séra, která používám podle nálady - jestli chci odjizvičkovávat, nebo uklidňovat - článek zde.


*


A trochu vás navnadím na nějaké příští pojednání, páč jsem to teprve dneškem začala testovat (to je hrozné slovo, že? Blogerky, mě nevyjímaje, to používají dost často, když přijde řeč na novinky, ale vždy to ve mně vzbudí pocit, že se jedná o zkoušení nových ponožek, které v případě vyhovění, opěju a jdu dál, v případě propadáku zkritizuju a půjdu dál - asi ho přestanu používat, když to tak čtu =D).



Pro velké zvědavce: je to péče/gelové sérum, které silně voní po bylinkách a ještě něčem (Bůh ví). Slouží jako okamžitá hydratační injekce pro pleť, čímž by mělo dojít k rychlejší buněčné spolupráci (haha, tak už vím, proč nepíšu solidní recenze =D) a tím sprovodit ze světa všechny hnusy, alergické projevy atd., co nejrychleji. Tak co, zvědavé? =)


Otázku tentokrát nemám. Víte co? Napište mi, co se vám během/po přečtení tohoto článku honí hlavou ;)



Jen podotknutí: někdy brzo bude následovat Aktuální dekorativka..

 

29 komentářů:

  1. Mitsuuko, ty jsi proste nejlepsi. Vis co se mi honi hlavou? Ze je na case si udelat radost a neco pekneho si objednat :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle se mi hlavou honí pořád! =D Schválně, čím si uděláš radost? Já vždycky v takových chvílích zabrousím na zahraniční blogy - na nějaké to favourites video - a pak courám po netu a čtu si o tom receenze, popisy výrobce a tak =)
      Dneska jsem si v rámci deficitu z kosmetického stopstavu musela kooupit holínky =D pěkné jsou, od Mel, takové ty lehce průsvitné, kotníčkové, jakobby krajkové, hm.. už se těším na podzim =D

      Vymazat
  2. Honí se mi hlavou, že mě štveš, to jsem fakt potřebovala další blogerku u které mám po pŕečtení článku pocit, že potřebuju všechno o čem píše:-P
    Jo a hele, fakt i Nuxe u tebe propadl?:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D taky jich mám hodně, ale zas u nich ty články pak čtu i nejradši, takže si nestěžuju. Jen to vyjde v závěru víc, než roční předplatné např. Elle =D
      Nuse u mě nepropadl, ale zase, nedávala bych si ho na obličej, jen na tělo =/ mně se zdá na obličej takový moc parfemovaný. Ale zkoušela jsem jeho zlatou variantu teď na léto a je to krása. Jen bych do toho ty prachy asi nevrazila. Jo a olejíček Caudalie je taky docela parfemovaný, navíc jim nevěřím, že je přírodní, protože do všeho něco chemickýho pokaždé nacpou.. a na těle taky žádná sláva =/
      Jediný ten Trilogy jsem ještě nezkoušela - ten šípkový - mám ho už od března doma, čeká pěkně na zimu, ale to už víc taových věcí, tak bude asi perná sezona =D

      Vymazat
  3. Honí se mi hlavou "Ta že neumí psát recenze? Pche..." Následování "Nutně potřebuju ten řebříčkový olej... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s An. Ten řebříčkový olej si určitě pořídím! Obzvlášť, pokud je to alespoň trochu účinné na jizvy a flíčky po akné :-( K

      Vymazat
    2. sranda recenze ;) solidní recenze - na ty bych se bála - ony pak rejpaly probouzí ze spánku a nutí do aktivity a to nechci - nebudu nikomu honit triko ;)
      A tomu druhému naprosto rozumím. mám to po každém přečtení článku sledovaných blogů (Tvého nevyjímaje, takže za to můžeš Taky =D) Naštěstí ve mně tyto pocity nevzbuzují hadry (jen boty, Bože chraň, zas jssem si vzpomněl ana ty objednané holínky =D) To mi přiomíná, že musím zkouknout Bloglovin, co se tam za poslední 3 týdny mé absence událo =D

      Vymazat
    3. El: právě ty mi teď po zahojení dělají největší problémy - jsou fakt vidět - i pod mu je musím ještě korektorovat. Ale tohle mi zatím dělá zázraky. Tak zkus třeba ten hydrofilák od NT, ale to už nemůžu nic slíbit, zvlášť, jestli by to dokázala věc, která se smývá =/ Nebo poptej rovnou u Ilcsi a je to ;)

      Vymazat
    4. M., abych ten olejíček mohla koupit, to musím jedině přes nějaký jejich salon? Jak naschvál nemám podle toho seznamu žádný blízko :-X jinak se to asi sehnat nedá?

      Vymazat
    5. Já to nikde jinde nenašla a to jsem to opravdu hledala =/ ale, jak jsem psala, normálně bych byla drzá a napsala jim na ty jejich stránky dotaz, že máš zájem o to a to (v aj je to Yarrow oil) a zda to můžeš přes ně koupit. počkej, co Ti napíšou a kdyby to nevyšlo, dej mi vědět do mailu a já Ti ho zkusím sehnat přes tu mou kosmetičku ;)

      Vymazat
    6. já jsem tež právě googlila jak ďas. okay, zkusím se jich tam pozeptat, prozatím děkuji velmi :)

      Vymazat
  4. obdivuji ve všech směrech - zejména jízdu na kole :) a znáš fakt vychytané značky a přípravky, klobouk dolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys mě viděla při dnešní cestě z práce, jak na každém kopci nadávám jak špaček (dolů nebo nahoru, je to jedno - prvního se bojím a druhé mi nejde), krotila by ses s tou pochvalou ;) Ale děkuju, dělá mi to teď radost. Každopádně - moje meta - dosáhnout na nové kolo, tak uvidíme, co vydržím, páč ho nedostanu, pokud s tím za chvilku seknu =)

      Vymazat
  5. Mne sa honí hlavou to, že som si včera na princovskú zľavu chcela objednať z FU Grape water od Caudalie, ale nedá sa doručiť do ČR, ma nasssr...ali!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, se Ti nedivím, oni vůbec neposílají žádná tonika. To mě taky dohřáli - chtěla jsem tonikum od Antipodes =/ Ale malý tip - dá se sehnat v každé druhé lékárně v Německu a levněji, stačí jen přejet hranice ;)

      Vymazat
  6. Mně se honí hlavou to, jakej jsi profík a jak se za sebe hrozně stydím vždycky, když tě čtu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá paní Myšičková ;), moc děkuji. Mně se to samé honí hlavou pokaždé, když čtu cizí blogy, včetně toho Vašeho ;)

      Vymazat
  7. Já se přiznám, že jsem jednou z mála lidí, co neumí jezdit na kole. Prostě mě to nikdo nikdy nenaučil.

    Jinak mě zaujal ten řebříčkový olej, ale já se těch olejovitých konzistencí hrozně bojím. A ta barva mě vyděsila definitivně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Val, vždyť jsi četla, co si mylsím o olejích já..a mají na mě opravdu neblahé účinky a to stačí jen hydrofilák na odlíčení. Tohle je však zcela jiný olej - ber to jako kouzelnou Rákosníčkovu vodu někde z lesního rybníčka ;)

      Já taky neumím jezdit na kole. Teda, jako jo, uod pěti let se na něm udržím, ale když to srovnám s ostatními ohelmovanými kolaři - tak jsem prostě neumětel =) jo a nestačím s dechem, takže každý kopec je pro mě peklo a pokud si neopakuju, že na mě nahoře čeká buď pivo, nebo zmrzlina, odmítám to vyšlapat =D

      Vymazat
  8. Co se mi honí hlavou? Že chci, chci moc chci ten brčálově zelený řebříčkový olej! Ikdyž já jsem teď vcelku vybalancovala svoji pleťovou péči a v této fázi jsem spokojená, jak už jsem dlouho nebyla.
    Cyklistice zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud má vybalancováno, tak se vykašli na brčál. Já jsem právě až s ním dosáhla toho balancování, tak jsem z něj unešená a taky už se nehrnu do nějakého zkoušení nových dryáků, když tohle pleti vyhovuje ;)
      ZDAR! ;)

      Vymazat
  9. Tyjo, láká mě asi tak všechno, co tu máš (kromě Biodermy teda:D). Ačkoliv miluju přírodní kosmetiku, většinou si jí míchám sama, takže se značkou Nobilis Tilia ani s dalšími nemám zkušenosti. Ale dost jsi mě (zejména) na biofázi navnadila, a závidím Ti tu inkognito kosmetičku! (To je tak nefér, když je někdo tak úžasnej a skrejvá se nám, i když je fakt, že by pak na ní naběhlo Tvejch 200 čtenářů plus stovky dalších, co si blogama jen tak proplouvaj.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, čti dál, koukám, že se statečně prokousáváš! =D až se dostaneš k dámské jízdě v poděbradech, zjistíš, že bába Kořenářka vyletěla komínem a naprosto s přehledem ji vystrnadila primavera kosmetička - úžasná Denisa z Greenwave, která momentálně "operuje" v poděbradech (vše je v článku ;) takže tohle už tajné není an avíc, je to nesrovnatelně lepší!! ;)

      A věř mi, že to Tvoje míchání, dle mého, plně strčí celou Nobilisku a jiné do kapsy ;) To jen, kdybys měla nějaké fakt problémy. A kdybys přece jen chtěla zkusit nějakou Biofázi, můžeš jít do hojivé a regenerační měsíčkové Calendule - je perfektní ;)

      Vymazat
    2. Jo, už jsem se tam dostala! Ale stejně mě ta kořenářka zajímá víc, už jen proto, že je tak tajemná, nemůžu si pomoct!:D

      S tím mícháním nevím, asi to bohužel nijak neporovnám:D Ale ten měsíček zní dobře, po Tvém blogu jdu pročítat stránky NT, určitě tam narazím na něco, co potřebuju a ještě o tom nevím:)

      Vymazat
    3. Tak zrovna u NT stránek o tom fakt pochybuju =D ale zkus to ;)
      No, víš, ono to tajemno je hezké možná napoprvé, napodruhé už jsme byla solidně naštvaná, napotřetí jsme vyjádřila svůj názor, rouška spadla a tajemno bylo v čudu. Na padr´t to pak už rozmetlaa Denisa, která mi ukázala, že sice 3hodinové ošetření může být příjemné leháro, ale milionkrát víc účinně i to 90minutové.. a jestli chceš kontakt přeci jen na tajemnou čarodějnici, napiš mi do mailu, popustím tajemství ;)

      Vymazat
  10. Jeee a ja bych mela mit kosmeticku s Ilcsi hned za rohem, tak diik :)) i kdyz nevim, se ted kosmeticek trochu bojim, ta minula kosmeticka mi zhorsila popraskany zilky :( aleolejicek co zahoji jizvicky, tak ten nutne potrebuju ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lizzy, tak mě napadá, jak jsem u Tebe pročítala články, Ty ji z Prahy, že? Většinou se totiž i u těch kosmetiček musí objednávat, protože ho nemají naskladněný. Každopádně, kdyby Ti "zachutnal", tak se na něj pak vyyplatí počkat na veletrh - s Em jsme ho chytly na tom kosmetickém zářijovém v Letňanech, kde vyšel o hodně levněji ;)
      Právě jsem si uvědomila, při sumírování dalšího článku o aktuální péči, že vlastně od té doby, co mi naposled došel, hledám jen jeho náhradu =) což je celkem paradox, protože ji hledám v Anglii, místo abych zašla "za roh" a objednala si řebříček =D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...