úterý 4. června 2013

Nobilis léčí s maximální péčí | Tymiánový gel a čistítko Salt



Jak už jsem avizovala, po problémech s pleťovou hydratační péčí od Korresu jsem musela najít něco jiného, nedráždivého a póry neucpavatelného.  Tymiánový tonizační gel a čistící gel Salt od Nobilis Tilia mám doma už přes týden. Oba výrobky svými vlastnostmi  perfektně doplnily noční kúru Biofáze. A jaké to jsou?

Nevím, jestli jsem to tu už zmiňovala, ale moje zkušenost popsaná v článku Přírodní zázrak: pleť vyléčí na počkání | Biofáze Nobilis Tilia byla úplně první zkušeností s touto kosmetickou značkou.  A protože je Biofáze jedním z nejdotazovanějších témat, rozhodla jsem se zde na blogu udělat kalendář, kde budu postupně zaznamenávat její účinky - sama jsem na to zvědavá. Je to už z toho důvodu, že rychlost, s jakou účinkuje, bych si i sama ráda zpětně ověřila a doložila právě ze záznamů o stavu pleti. V kalendáři pak najdete postup a ne/účinky ostatních léčebných kúr, jako je třeba ta koupelová se zásadito-minerální solí (článek ZDE), nebo sluníčková od Biodermy, kterou pro vás chystám.

A teď už zpátky k podstatě článku..


TYMIÁNOVÝ TONIZAČNÍ GEL Nobilis Tilia

Voní jak trochu jetá peprmintová žvýkačka. Pokud máte doma "Chubby Stick" od Revlonu, pak přesně víte, o jaké vůni mluvím. Není mi nepříjemná, není moc intenzivní, jak bych od bylinkového krému čekala, zkrátka taková lehce ovoněná prima věc na denní mazání. Denní mazání píšu schválně, bo na noční mám Biofázi, která bohatě stačí samotná a tento gelík je opravdu lehčí, spíš na léto, takže v noci, ani v zimě bych v něm nějaké větší vyživovací schopnosti nehledala.

Svými účinky se jedná opravdu o gel - snadno se rozetře, okamžitě se vstřebává, není mastný a lehoučký jak pírko. Co jej tedy dělá hydratačním, pardon, tonizačním denním gelem?  Obsah bambuckého másla!! Gel je primárně určen na problematickou pleť, ale sušenky a citlivky, nebojte se, je to naprosto bezpečné i pro vás. U Nobilisu mají na výběr z více gelů, např. ještě Šalvějový určený pro mastnou pleť, nebo Měsíčkový pro problematickou a citlivou. Ale Tymiánový jsem zvolila i podle toho, aby se mi hodil do skladby používaných sér Biofáze.


Byť se jedná o gel, připomíná ten nejjemnější a nejnašlehanější krém, který jsem na sobě kdy měla. Po nanesení malého množství na pleť se do pár vteřin vstřebá, aniž by zanechal lepivý, či mastný povlak. Co mi přišlo jako neuvěřitelné, tak dokázal hydratovat pokožku přes celý den a to i v chladnějším počasí (okolo 8°C). Už téměř 3 měsíce používám na líčení výhradně sypký minerální make-up. Tento gelo-krémík si s ním dokázal poradit líp, než Korresácká Magnolie a během dne na mě nevykoukla jediná šupinka, nebo suché místečko. Naopak, pleť je po něm krásně vláčná a hedvábná. Pro jeho super rychlé vstřebání je vhodný k okamžité aplikaci make-upu i sypké konzistence. A co balení? Praktická pumpička, která se nezasekává a silou stisku můžete regulovat množství krému.

Teď k tomu nejpodstatnějšímu:
  • neucpává póry
  • nevytváří masku
  • pleť se pod ním nepotí
  • nevyrážejí se mi po něm boule
  • nepne, nevysušuje, ani na citlivější pleti nepálí, byť je určen pro problematickou pleť
  • zanechává hladký sametový finiš ( ne doslova matný,ale přirozený - nelesknoucí)

Co k tomu ještě dodat? Smozřejmě, jeho cenu. Za 50ml pumpičkové balení zaplatíte 224,- Kč. Musím se smát, protože po mých zkušenostech s hledacími pokusy toho nej pleťového krému, které mě stály v rozsahu od 650,- (Korres) do 1000,- (Benefit), je tento nejlevnější, balení největší a udělal mi zatím největší službu =).

* * *

 LEDOVÝ GEL Nobilis Tilia


Jedná se o čirý gel ve skleněné lahvičce s kuličkovým aplikátorem. Kdo vymyslel něco tak bacily milovaného jako kuličku na potírání pupínků, byl pěknej saďour. Jako jo, chápu kuličkový aplikátor v tu chvíli, kdyby to sloužilo pouze k osvěžení na spánky, jak Nobilis zamýšlí. Proč se tedy nejednalo jen o osvěžující gel? Přece, když dám dvojí použití, z čehož druhé má být na hojení zánětlivých pleťových výkvětů, nemohu tam dát na pevno zainstalovanou kuličku. Ještě, že kleště umí docela rychle napravit spoustu věcí. Kulička někam odlítla rychlostí blesku a otvor po ní je tak akorát velký na nabírání gelu na uchošťourek.


Možná ještě před dvěma týdny bych vám zde popsala přesný postup léčby a délku jejího trvání. A už jsme zase u té Biofáze. Ne, že bych si stěžovala, ale jaksi nemám, na co tento gel plácat. A když už se mi udělá nějaký pupínek, je to spíš pupíneček a když ho zaplácnu gelem, není moc co zkoumat, protože do druhého dne už není ani vidět. Teď mě tak napadá, ono to tedy asi funguje =). Zatím jsem ještě nemohla vyzkoušet na úplné boláčky. A ne, že bych vám chtěla upřít pořádné zrecenzování, ale radši bych si ho chtěla nechat ujít =D.   


* * * 

Čistící gel SALT Nobilis Tilia

O mé štrapáci s čistícím gelem od Korresu jsem vám už psala ve článku Denní péče i ve článku Noční péče. Sice jsem si po jeho vysazení hned objednala Brightening cleanser gel od Antipodes a Elemis a Caudalie, ale čím si očistit pleť teď hned? Byla jsem z toho tak rozčarovaná, že jsem sedla k PC a začala hledat. A když už jsem byla v objednávání krému od Nobilisu, vzala jsem to pokusně naráz i s čistícím gelem.

No, budu k vám upřímná - když  mi někdo řekne slovo gel, představím si něco na způsob teplé želatiny, šampónu, nebo hustšího jaru. Fakt jsem nečekala, že mi přijde lahvička s matně bílou jen malinko než voda hustší tekutinou. Zkoušeli jste odličovací emulzi pro citlivky od Avene? Tak přesně takto to vypadá. Abych vám to přiblížila, v reálu to znamená, že jsem si v očekávání gelové konzistence, polila půl umyvadla tímto vodovým gelem, protože mi to zkrátka vychvístlo z lahvičky.


Ale nevadí, já to nevzdala. První aplikaci jsem zkoušela v rámci noční péče. Říkala jsem si, proč rovnou neudělat zkoušku ohněm a začla jsem si s ním odličovat make-up (tzn. minerální MU, korektor, zdravíčka, rozjasňovač a nato vše fixátor od Urban Decay, takže téměř 16hodinový make-up). Z návodu sem vyčetla, že nejdřív byste si měli obličej opláchnout vodou a pak pošmrdlat pomocí rukou tímto gelem, na závěr smyjete vodou a je to. Páni, já koukala, ono to smylo všechno. Kontrolovala jsem to pak pomocí vatového tamponu s tonikem, který zůstal úplně čistý. Kdo byste, stejně jako já čekali, že mycí gel bude pěnit, pak jste na omylu. Ani trochu. Dokonce to v kontaktu s vodou ani nezmění konzistenci, jen se to ještě víc zředí.

Jo a znáte to „první vyhrání z kapsy vyhání”? No, tak jsem ten samý postup zkoušela i ráno a on zůstal kontrolní vatový tampon špinavý. Nechápala jsem. Potřebovalo to víc info, ale na ofiko stránkách u popisu výrobku se s nimi  moc nepředali. Na stránkách Nobilis máte však možnost na výrobek zaslat dotaz. Druhý den mi přišla odpověď, že tento gel je určen k hloubkovému čištění pleti, tedy jako sekundární čistící pomocník, který se však aplikuje až na očištěný obličej! Prima, a čím si mám jako teď odličovat ten obličej? Ale jsu šikovná děvčica z Moravy a poradila jsem si. Objednala jsem ten čistící gel od Antipodes a zatím odličuju  make-up micelárkou. Tento gel už používám opravdu jen na každodenní závěrečné čistění před tonizací pleti, nebo před aplikací masek. Jo, a asi to něco dělá, protože to na čerstvých ránkách drobátko štípe.


Za normálních okolností bych byla naštvaná, že se jedná o kravinu, protože jsem dosud nepřišla na to, jak ověřit funkci hloubkového čištění. Navíc mi tento „zázrak” rozšířil o další krok už tak dost dlouhou každodenní mazací rutinu. No jo, ale on má něco navíc, o čem jsem vám ještě neřekla (no dobře, přiznávám, prostě jsem na to zapomněla). Tento gel totiž zanechává pokožku krásně zvláčněnou a hydratovanou. Voní silně po Tea Tree, očekávala jsem tedy odpovídající účinky tomuto éteráčku - že bude vysušovat - a ono ne. Díky použité směsi éteráčků  ve složení, je gel určen pro čištění všech druhů pleti, zejména však pro pleť problematickou, nebo podrážděnou s akné. Ve složení najdeme i sůl z Mrtvého moře, která by měla fungovat jako klidnící látka při ekzémech a alergických reakcích.

Gelík se prodává ve flanděře o objemu 200 ml za 264,- Kč. Zdálo by se to fajn, kdyby to díky té tekuté struktuře tak rychle neubývalo =/. Z tohoto gelu mám pocity dost smíšené. Rozhodně ho dopoužívám, ale nevím, jestli si ho někdy znovu pořídím. Za prvý nemám ráda vůni Tea Tree, takže každodenní čistící zážitek není lahodou ani pro tento smysl a za druhé - už jsem vám říkala, že není určen na čistění make-upu, ale já si ho pro tento účel pořídíla? zdá se mi zbytečné čistítko, které je určené až na čistění vyčištěné pleti. Tak asi tak.

* * *

K betelně zabaleným laskominám popsaným výše na mě z balíčku ještě vypadly 4 vzorečky. To jsem ani nečekala, protože třeba u Hadka už jsem dohromady objednala v řádu desetitisíců a nikdy mi od nich nepřišlo ani fň. Vlastně jo, přišlo, k poslední objednávce byl na faktuře přicvaknutý strašně nasmraděný papírek, jakože vzorek parfému. No, pobavilo mě to.




Vzorečky vám pečlivě ozkouším. Sice nejsem moc milovnice článků postavených na základě jednoho dvou napatlání se něčím z vzorečků, ale například BBéčka jinak ani zkoušet nejdou - těžko si bude někdo kupovat celou pikslu, aby v půlce zjistil, že je na dvě věci. Já už to taky tak nedělám! =D A třeba u toho vzorečku pánského krému po holení mi to přijde adekvátní. Budu pečlivě sledovat O. a popíšu jeho první dojmy - možná se to bude hodit jako dobrý tip na dary pro vaše mazlíčky =).


Co vy, nějaké zkušenosti s podobnými gely? Máte nějaké tipy na čistící gely, které nevysušují, odličují a zároveň hezky voní? ;)

25 komentářů:

  1. veľmi pútavo a precízne napísaná recenzia :) ten tymiánový gel ma zaujal, jednak kvôli biofáze a jednak preto, že podobné gely si objednávam z Garden of Wisdom, ale malé balenia, a to poštovné... guličku na Ledovom geli som tiež nepochopila :))

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji =) a jaká je teprv sranda to psát! - za zády O., který se mračí, co zase datluju "o těch nesmyslnejch mazadlech aneb Kdybys na sebe furt něco neplácala, neměla bys s pletí problém" a přes klávesnici lítá 31kilový pejsek, který se nejvíc baví tím, že mi krade tubičky a krabičky s recenzovanými výrobky =D

    Garde of Wisdom, to neznám, musím kouknout - to je e-shoo, nebo značka těch gelů?

    Ten Ledový gel jsem si oblíbila ještě víc - zjistila jsem, že mi tak krásně voní, že si možná koupím druhý, kuličku u něj nechám a budu používat jako lehký parfémek. To složení -rozmarýna, tymián, levandule - je vlastně aromaterapie a na mě vůně Ledové gelu funguje zlepšováním nálady, při přičichnutí se vždycky musím usmát =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, viem si predstaviť :D tiež to mám doma podobne, ale bez psa :))

      mrkni sem:
      http://www.gardenofwisdom.com/hydrators.html
      štúdium na celý deň :D

      jee, tak to musí byť super vôňa, mmmm, aaaach :)

      Vymazat
  3. Děkuji, právě jsem začala studovat =D achjo, už teď se bojím, kolik mě to bude stát. Jo a dnes mi přišlo to Antipodes, jak jsem to několikrát zmínila - pokud jsem se u Ledového gelu rozplývala nad vůní, tak po antipodes vanilkovém krému a Brightening gelu jsem doslova v extázi!! Ta vůně ani nejde popsat, ale je nádherná (jestli se po tom osypu, tak to budu používat aspoń jako parfémovaný krém na krk =D

    OdpovědětVymazat
  4. Hehe, poučné a zároveň vtipně napsané :-)
    Churro - španělsky čuro, ale francouzsky netuším :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky =) my tam právě chtěli čuro a koukali na nás, no jak Francouzi, kdybys na ně spustila česky. Tak jsem zkoušela {šyró} a teda, taky se netvářili moc chápavě, nakonec jsme to vyposunkovali =D

      Vymazat
  5. Úžasnej článek, díky, díky, díky.
    Jen jsem teď slyšela od několika lidí, že ty minerální pudry jsou prý pěkná sušička tváře. Teda pokud to prý není obohaceno o nějaké hydratační oleje a další složky. Takže do toho asi nepůjdu, ale Nobilisku mám samozřejmě moc ráda - je totiž BIO:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, ahoj Luci, děkujii, tak Tě tu vítám =) Jojo, minerální pudry vysušují, teda takhle, podle toho, na jaký podklad a kolik si toho tam dáš. Záleží i na počasí. Na jaro léto jsou ideální - neslézají při pocení a horku ;) Navíc, mám novinku, chystám na ni nějaké povídání - je to od Everyday Minerals-mají speciální hydratační letní řadu "Glo", přímo pro suchou a normální pleť, která má navíc i nějaké částice odrážející světlo (představuju si, že pak asi záříš jako Bella ze Stmívání =D) ale popravdě to jen trochu prozáří, není to vysloveně lesklé. Navíc, tento make-up mi obličej docela léčí, takže se ho jen tak ani vzdát nemůžu a nechci =)
      Nobiliska je príma. Nechápu, jak to, že jsem na ni nenarazila dřív. Ale asi to bude tím, že jsem nechtěla domů tahat Hodkovinám konkurenci ;)

      Vymazat
  6. tyyyy jooo, ten tymiánový gel vypadá skvěle! už mám v plánu koupit si ty vzorečky biofáze podle tvé recenze. objednala bych si větší balení, ale bojim se, že by mi to třeba nesedlo nebo něco :-X tak k tomu přihodím i ten tymiánový gel :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) ale do toho čistidla už se tu nikdo nehrne, já to fakt "nechápu"! =D Ta Biofáze super, tak dej kdyžtak vědět výsledky. Při správném užívání by to mělo být do tří dnů hodně poznat, tak doufám, že budeš spokojená ;) a taky jsem zvědavá, jestli to bude fungovat tak rychle na všech, nebo jsem jen měla nějakou dobrou konstelaci hvězd či co..
      Jo a Nobilis doručuje superrychle, tak to budeš mít za chvilku doma =)
      Děkuju za hezký komentář =) M.

      Vymazat
    2. Milá M., prosím, jaký používáš ten minerální makeup? Moc děkuji za odpověď.
      btw, místo tymiánového gelu jsem si nakonec objednala šalvějový, tak snad bude stejně tak dobrý. a měla jsi pravdu, doručují fakt rychle, zítra bych to měla mít, i s tou biofází :)

      Vymazat
    3. Milá El =) používám Everyday minerals. Konkrétně, po dlouhodobém zvažování a zkoumání z asi 15 vzorků různých verzí a odstínů jsem nakonec zvolila verzi "semmi matte" - ani matující, aby nevysušoval, ani lesklý, něco mezi. odst. Light olive - je to neutrální odstín a dokonce mám pocit, že už je na mě docela světlý, tak si ho nechám na chladnější podzim, nebo jaro. Letní verze těchto make-upů je momentálně "GLO" verze a mám dojem, že je na pureskincare.cz ve slevě za 299,- Kč. Ten jsem si taky koupila, vyzkoušela, zvolila jsem stejně světlý odstín - omylem, ale dělá krásnou pleť. Na léto bude super,navíc je hydratační, takže jsem si vzápětí objednala GLO tmavší, ten nejtmavší, co tam mají a ten světlý zkusím v zimě, když je hydratační =)

      Tak to jsem zvědavá na tu Biofázi a vlastně i na ten gel. Tak kdybys měla chvilku, napiš, jak jsi s tím spokojená =)

      Kurňa, já jsem ale ukecaná =D

      Vymazat
    4. díky moc za vyčerpávající odpověď :-) po tom GLO mrknu taky! já su tak šťastná, že jsem našla taký fainý blog, ale moje peněženka už tak happy asi nebude :D to je fuk :D

      Vymazat
    5. jejdamane, tož na to čučím jak péro, těch odstínů je tam tolik moooc, pomooooc :D tož něco vyberu a uvidím :D

      Vymazat
    6. Hihi =D já Ti to říkala. proto jsem objednávala nejdřív kupu vzorků Ty mě však stály asi 3kila, takže jsem v závěru nic moc neušetřila =)
      Doporučím při nákupu:
      very fair, nebo very light jsou odstíny fakt pro bledulky, lepší je jít rovnou do light, výy to jde regulovat hustotou nánosu.Pak bych se zaměřila na podtń, které chceš a odpovídal by Ti. Já mám třeba do žluta a do olivova, takže ám light olive a ten tmavší už byl jen neutral, takže jsem zvolila GLO medium neutral - Bů ví, jaké to bude, až mi to přijde =D.
      Až si vybereč podton, tak u verze GLO máš hotovo, stejně je jich tam na výběr jen asi 6. Kdybys však vybírala z těch normálních, nabídne se Ti ještě možnost glow, semi matte, matt. Doporučuju semi, protože matt už dělá masku a glow - já Ti nevím, tohle já doháním kdyžtak rozjasňovačem, ale lesknout celá bych se asi nechtěla =)

      Snad jsem Ti trochu pomohla =) a moc děkuju za krásnou pochvalu, se tu tetelím, červeá až na kotníkách ;) a peněženku, že zdravím, až bude taky prázdná, může chodit žebrat v tandemu s tou mou =D

      Vymazat
    7. děkuju za radu, M. zkusím to podle tvého návodu :)

      btw, já se obávám, jestli vůbec umím poznat svůj podtón :-X

      Vymazat
    8. Tak jsem zvědavá, jak pochodíš =)

      Pokud si nejsi jistá podtónem, zvol neutrální, to je jistota. Já se třeba vyhýbám růžovému - vypadám v něm jak prasátko a fakt mi to nesluší, musím mít do žluta, nebo olivova.

      Vymazat
  7. A tak o tom ledovém gelu jsem už slyšela - už už jsem si ho málem koupila, ale ten "hygienický" roll on mě prostě odradil...říkáš kleště? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, kleště =D stačí zmáčknout zespodu a kulička vylítně natošup ;)

      Vymazat
  8. ahoj, tak z toho čistícího gelu Salt mám v zásadě podobné pocity jako ty - šok z konzistence a nejistota, jestli teda něco dělá nebo ne. vůně mi nevadí. a že neodličuje mi na dotaz sdělila paní z Nobilisu (byl mi doporučen neutrální hydrofilní olej pro tento účel, zatím mám vzorek levandulového a odličuje slušně).
    P.S.: a vzorky mi teda k objednávce nepřidali. no, ale dostala jsem jich pár předem, takže jim odpouštím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak ho používám už delší dobu, docela se mi na něj názor spravuje =) sice neodličuje, ale hezky dočistí - místo tonika na závěr a ple´t po něm opravdu nepne a nevysušuje se. Mám pocit, že naopak trochu i hydratuje =) jestli je to možné..
      Na odličování hydrofilní oleje prostě nemůžu. Mně to vadí. Navíc se mi po nich ucpávají póry, což mi z firmy tvrdili, že to není možné a vzápětí jsem četla nějaké pojednání o olejíčkách, kde je naopak uvedeno, že většina olejíčků je na tohle docela kruťák =/ každopádně nemám ráda olejovou konzistenci na tváři, mám pocit, že to nemyje =)
      a jsi s tím spokojená?

      Vymazat
  9. takze k biofaze tymianovy gel, pisem si na zoznam:))moc pekny clanok. na odlicovanie chcem skusit hydrofilny odlicovac, no prave upchavania porov sa bojim a dufam, ze docistenie micelarkou po tom bude stacit. zaradit medzi to este daco take ako salt, by mi zrejme trochu liezlo na nervy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já na Salt trochu přehodnotila názor. Pokud chceš zkusit něco přírodního, tak bych ho být Tebou zkusila a používala místo tonika. Skvěle po hydrofilním oleji dočistí pleť a já třeba nesnáším tu mastnotu, tak tento gel jí zbaví, ale zároveň hydratuje. Já nevím, ze začátku jsem na něj nadávala, ale po nějaké době používání musím uznat, že zas tak špatný není. Kdyby mě tolik nebavil ten od Antipodes a voněl podobně krásně a ne tak silně bylinkově, asi zůstanu u něj =)
      Ucpávání pórů mi nikdy nedělalo problém a fakt nechápu, co se to v skoro třicítce (jsme skoro stejně staré, co jsem Ti vyšmírovala z blogu ;) najednou začalo dít. Te´d už si musím dávat majzla skoro na všechno =D

      Vymazat
    2. ten moj wishlist uz je pekne dlhy!:)este musim dominat, co mam doma a postupne urcite planujem povymienat za prirodnych pomocnikov. uz sa nemozem dockat mojej oslnivej krasy potom :D hahaha.

      Vymazat
    3. Jojo, to jsem se taky nemohla dočkat a co jsem s přírodou začala od té doby jsem vlastně více či méně pořád po něčem obsypaná =D jen mám dobrý pocit, že už si netoxikuju tělo ;) Jak jsem psala, já to prostě všechno změnila kách. Ale je pravda, že když mi nějaký přírodní krém nesedl, po čase jsem se k němu zase vrátila a už to bylo dobrý. Možnái ta pleť si potřebuje zvyknout na tyto všelijaké přírodní mňamky. Olivy jsem se taky naučila jíst až v 15!! ;)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...