čtvrtek 20. června 2013

Našla jsem svůj BB!! | Biotherm Aquasource BB cream

 
Našla jsem ho!! Po letech hledání, zkoušení, vyrážek a alergických reakcí, jsem konečně našla můj milovaný BB. Cesta k němu byla dosti strastiplná a zdlouhavá, ale nakonec jsme se sešli. Je perfektně barevný, výborně se roztírá a božsky voní. O kom je řeč? O BB krému Aquasource od Biothermu..

Testuju ho už nějaký ten pátek. Ne, netestuju, já si ho užívám =). Nejdřív jsem prozíravě vlítla do Sephory a zažádala si o vzoreček. Toto BBíčko se prodává ve dvou odstínech „Fair to medium” a „Medium to gold”. Ten světlejší je opravdu pro bledulky a pro mě by byl možný leda tak v zimě - možná do něj půjdu, protože je velice vhodný na suchou pleť (aby ne, když má v názvu "aquasource" =D). Jo, a co mě ještě napadá úvodem, snad nikde, kromě Omlázka, jsem o něm v českých vodách neviděla ani zmínku. Proto je možné, že vás čeká i pěkně dlouhé počtení, což je ideální pro skrývání se před vedry s noťasem někde ve stínu, nejlépe ve sklepě v blízkosti „sedmého schodu”, haha =D.

 
 
 BB Aquasource „Medium to glow”
 
Začnu tím, co by si výrobce kladl za cíle. Anebo ne, protože upřímně, tuhle část u všech recenzí moc v lásce nemám. Přijde mi to jako vata do článků. To si můžete přečíst všude na netu, ale mě spíš zajímají osobní pocity testované osoby ;) Takžé.. Krém je hydratační, a to jako dost. Jeho aplikaci jsem zkoušela na:
 
  • na normální krém: mám novinku, o které se také brzo dozvíte - Mátovosírový krém od Ilcsi - je spíš jarní, na léto už by byl moc hutný, ale na zimu zase málo - to jen tak pro představu
  • na lehounký tonizační Tymiánový gel od Nobilisu (viz článek ZDE)
  • jen na vyčištěnou pleť, BEZ podkladového krému


Na normální krém
Trvalo cca 8 minut, než se BB trochu vstřebal. Tuhle kombinaci doporučuju jen těm největším sušenkám (já mám pleť takovou lehce citlivou, smíšenou, ale hodně věcí a hlavně čistících gelů mě dokáže také vysušit). Tohle jsem prostě nedala. Při mé detoxikační pleťové kúře pomocí Biofáze (článek ZDE), se mi občas objeví nějaká ta boule, nebo vystouplý pupínek. Nedoporučuju to na tyto problémy. Pupínky se vám akorát více zvýrazní a budou se lesknout. Já jsem kvůli tomu musela použít ještě fixační pudr. Výdrž je pak ale obstojná, jako u ostatních aplikací - ráno v sedm nanesu a až cca okolo dvanácté poprvé použiju odsávací mat papírek.
 
Na lehký podklad
Tohle už je lepší, BB se však i přesto vstřebává okolo 4 minut. Neleskne se pak tolik jako u hutnějšího krému, takže jde použít i na boulatý terén a nic není extrémně zvýrazněno. Ve zbývajících bodech se chová stejně jako při aplikaci na hutnější podklad.
 
BEZ podkladu
Toto je naprosto nejlepší aplikace! Jak jsem psala, BB je hodně hydratační, proto si velice dobře rozumí pouze s vyčištěnou pletí a dokáže si poradit i se suššími místečky. Během minuty se do pleti vstřebá a pak už máte vykouzlený několikahodinový bezchybný dewy efekt.
 

Jak už to tak u těchto krémů bývá, nenaleznete zde moc velké krytí. Přesto tu nějaké je. Je sice nízké, ale obstojně dokáže zamaskovat lehčí barevné nesrovnalosti pod očima, začervenalá místa, např. v okolí nosu atd.. S čím si už neporadí jsou pupínky, ale to byste od něj snad ani nemohli chtít. Bohatě stačí, že svou péčí překonává hranice BB až do tónovacích krému, přesto si však lehké krytí ponechává. Hledala jsem BB, který mi vytvoří zdravou barvu od sluníčka, ale nesmí být natolik do očí bijící, aby neladil se světlejším krkem. Podařilo se. Však se koukněte na tu ruku, s tímto efektem jsem naprosto spokojená.

 
 
Krém má tužší konzistenci, přesto se však skvěle roztírá a nezanechává fleky a při styku s pletí, nebo prsty krásně taje. Proto nemusíte spěchat s jeho aplikací, dá se dobře roztírat i při pomalém lenivo-nedělním tempu =). Co je velice důležité: nezalézá do pórů, nezvýrazňuje šupinky a nezůstává v linii vlasů, nebo v obočí!! To mě vždycky dokáže nakrknout - profík na všechny tyhle nešvary je tónovací „make-up” od Lavery, grrrr. Navíc se roztírá krásně do ztracena a přizpůsobí se tónu vaší pleti. Proto doporučuji pro letní měsíce jít do toho tmavšího, protože světlejší vám fakt bude na nic - v lepším případě ho na sobě neuvidíte, v horším budete nezdravě světlí oproti krku. Pro představu jsem vám sem dala ukázky několika BB v podobně „tmavých” odstínech v porovnání se světle šedým SKINem a světlým odstínem Rimmelu.

Rimmel BB light; SKIN 79 růžová klasika; BB Dr. Brandt (univerzální odst.); BB Clinique (nejtm. odst.); BB Biotherm
 
 
Pro citlivky: na pleti nepálí!! Píšu to už kvůli drastické zkušenosti s BB od Dr. Brandt, kdy jsem si ho 5 minutách musela odlíčit, protože mě po něm tak pálil čumec, že šel, ani se neohřál. Ale o tom víc ve speciálu aktuálních BB (myslím, že o SKINech79 a Misshách toho bylo napsáno už dost, tak popojedem trochu do kousků prodávaných v přítomnosti - ale až po zkouškovém =/ ).

S tímto Biothermím pokladem je pleť naproto v symbióze a chrochtá si celý den, páč je hydratovaná a moc hezky vymalovaná. Když jsme zabrousili k těm citlivkám, musím se tu zmínit o parfemaci - je velice silná. Pro někoho, kdo  má rád voňavé krémy, to bude naprosto v pořádku, já se do té vůně zbláznila na první počuch a nemůžu se jí nabažit. Obávám se však, že pro citlivější osoby by to mohl být problém, jak kvůli parfemaci ve složení, tak kvůli silné vůni během aplikace a držící i nějakou tu půlhodinu po ní. Já jsem však velice reakční člověk na všechny tyto mazací vazmeky a mně nic neudělal, ale stejně doporučuju radši před koupí vyzkoušet.

 
 
Další lahůdkou je pro mě složení. Jako jasně, vyslovené lesany si asi nepřijdou na své. Mě však hrozně mile překvapila absence dimethiconu, který se cpe do těchto mazadel po kilech. Jakmile se totiž vyskytuje dimethicone v první půlce seznamu ingrediencí, je zle a já to prostě nemůžu používat - pleť se mi pod tím potí, osypu se, večer se mi objeví zanícené pupínky a všechny ostatní poklady, které mi dokáže dimethicone „vykouzlit” na tváři.

A jak je to s jehou použitelností v létě? Má ideálních 15 SPF. Ideálních pro mě, protože po krémech s vyšší sluneční ochranou se začnu potit a vyskakují mi všechna zvěrstva, která je pleť v sebeobraně schopná použít. 15-ka je dle mého akorát na nošení u nás. Snad tu není nikdo, kdo by si dával BB na pláž, ale i v tomto případě by šlo BB přestříkat nějakým silnějším faktorem (jestli se na nějakou letos dostanu, vyzkouším za vás ;)).
 
Pokud chcete docílit luxusního vzhledu jako s použitím nejvíc krycího MU, ale přesto zůstat u přírodnějších a ne tolik zaplácávajících konzistencí, tak naprosto fantastická kombinace tohoto BB je s minerálním make-upem. Pleť je potom krásně sametová, naprosto bezchybná a přesto dýchá a není zatěžkaná nějakým šíleným mazadlem.

 
 
Má fenomenální výdrž! U aplikací na všechny druhy podkladů jsme byla překvapená neuvěřitelnou výdrží. Krém mi nestéká, nerozpíjí se, zůstává, kde má, neoxiduje a až do večera jsem namalovaná. Pokud chcete výdrž prodloužit až do nočních hodin, doporučuju ještě přestříkat fix sprejem. Mám Allnighter od Urban Decay a s ním mi pak BB vydržel až do půlnoci. Jinak není za normálních okolností žádná extra fixace potřeba a domů z práce se vracívám kolem šesté i s BBéčkem na tvářích.
 
 
A už jedeme do finále..
V českých obchodech jsem ho kromě parfumérek nikde nesehnala. Všude se to hemží jenom denní péčí Biotherm řady Aquasource, ale o BB ani vidu a slechu. V Sephoře vás vyjde na něco kolem 650,- Kč. Seženete ho v útlé 30ml tubičce s uzounkým aplikátorem. Ten by ani krém nepotřeboval, protože do tekutosti má opravdu daleko, ale aspoň zůstává aplikátor stále čistý a stejně tak závit.  Není nejlevnější, ale oproti ostatním patří ještě mezi zlatý střed. Např. Dr. Brandt vás vyjde na necelou tisícovku..
 
 
Tak schválně, jak dlouho jste hledali svůj vysněný BB vy a jaký? A pokud ještě stále hledáte, máte nějaké šílené zkušenosti s reakcemi pleti na BB? A na jaká?


 

18 komentářů:

  1. Mitsuuko, já mám velice světlou pleť a velké problémy pro sebe najít makeup. Ani třeba poradkyně clarins mi z výběru asi třiceti odstínů nevybrala dost dobrý. Mám teď makeup od artdeca, je hodně hydratační, skvěle se roztírá, ale...došla jsem k závěru, že ho můžu nosit až když se alespoň trochu opálím (což je u mě boj). Vyzkoušela jsem asijské BB a vyhrál to u mě od Skin79 ten VIP GOLD BB. Hezky rozsvítí pleť a kamarádí se i s mým podtónem, takže nejsem šedá ani oranžová. Popravdě po mých zkušenostech s vybírání podkladu (ať už BB a nebo makeupu) už nic jiného než asijské BB nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to je ta potíž. Já jsem spíš na evropská BB, teda barevně, pro opálenou pleť. Bledule jsem jen v zimě a to i tak je na mě SKIN79 světlejší, než by bylo záhodno. Každopádně, zde šlo hlavně o vlastnosti tohoto krému, mají i světlý odstín a ten by samozřejmě měl pokrýt celou škálu odstínů pro bledulky.. Jo a tady fakt nejde o make-up, rozhodně bych nedoporučovala místo make-upu. Tohle je jenom lehký opálený závoj na pleť, tak to taky bylo zamýšleno.. Jsem ráda, že jsem ho našla, mě právě asijská BB vůbec nevyhovují a hrozně se mi po nich zkazila pleť =(

      Vymazat
    2. Mitsuuko, po necelém roce musím říct, že příští týden si jdu pro Aquasource :-D Moje pleť se moc nepobratřila s těmi silikony, takže Skin letěl jak namydlený blesk...no a hledala jsem alternativu na moje občasné cestování, kdy 99% tašky zabírají věci holek :-D A tahe tubička s emi jeví jako ideální společník. Nepotřebuji k tomu štětec a nehrozím se, že si roztřískám skleněnou flaštičku od lancome makeupu. Haleluja :-)

      Vymazat
    3. Oujééé, Mitsuuko nekecala ;) =D a zkoušela jsi to už? Aspoň ze vzorku? Já toto BB miluju - ta božská vůně! Už jen kvůli ní bych byla schopná si ho patlat i na noc =D

      Vymazat
    4. Zkoušela jsme ho jen na ruku kvůli odstínu a myslím, že ten světlejší u mě projde...když ne, tak se zkusím opálit trochu :-D

      Vymazat
  2. tak teď nevím, jestli si to dobře pamatuji, tak ten skin79 na mně byl trošku tmavší, než bych potřebovala. hm... asi se budu muset nad svou bílou pletí zamyslet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trb, ale to je divné, z fotek totiž vypadáš vždycky docela opálená, tak mě to překvapuje. Nebo to bude tím, jak se ty nekrycí BB/tónováky rozetřou, že sedí skoro každému.. nevím, bylo by zajímavé to porovnávat kus od kusu na určitých stupních barvy pleti, možná bychom byly překvapené výsledky =D

      Vymazat
    2. Teď mě napadá, když tak koukám na ten SKIN, jak se přizpůsobil, kdybych nechtěla něco vyloženě tmavšího, tak bych asi taky šla do světlejšího, jako přirozeného. Ale pokud mají bt taková vedra ještě nějakou dobu, bude ze mě za chvilku grilovaný špekáček a to už mi ani nejtmavší odstíny nebudou stačit.

      Vymazat
    3. si myslím, že v tomto fotky fakt lžou, protože hodně záleží na světle. taky už mi někdo na blog kdysi napsal, že jsem bílá jak smrt... tak se od té doby fotím jenom u okna, tak možná proto. každopádně mě to opravdu překvapilo, jak ten skin na tvojí ruce vypadá jak bílá čára, zatímco u mě víceméně splyne s pletí.

      Vymazat
    4. =) vidíš a vzimě jsem ho nosila úplně v pohodě, jen mi vadil ten šedý podtón, to zase mluvili jako o smrtce o mně =)

      Vymazat
  3. Tak jsem byla móc zvědavá na Tvůj Biotherm, a koukám samá chvála :-). Máš pravdu o tomhle žádná zmínka, ani v mém přehledu BB nebyl -každopádně to je dobrá zpráva pro nás, co pořád hledají ten svůj NEJ - já mám jeden BB bez silikonů Maybelline, ale nejsem si jistá, jestli je NEJ, chtěla bych něco ještě více nature.Docela se mi zamlouval La Roche Posey, ale není to úplně můj must have. Teď v těch horkách nesnesu na pleti skoro nic jen lehounké gelovité sérum... Stejně jako Ty nesnesu dimethicon a ještě v kombinaci s jiným silikonem - to je pupínková vražda a najít BB bez tohoto je docela dřina. Koukám, že tento Biotherm obsahuje jeden malinkatý silikonek až jako 11-tý v pořadí, to bych nejspíš dala :-D. Supr delší povídání a recenze!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky eM, vidíš, já si ten článek tak dlouho syslila, až konečně spatřil světlo světa a te´d už mám objednaný Cadaulie =D
      No, ten minisilikoneček je docela fajn, asi se tím líp maže a hlavně, jak je až na takovém místě ve složení a není to doslova dimethicone, tak mi fakt nic nedělá. Poslední týden chodím denně po práci plavat a to je pak tóčo, když musím dodržet lhůtu hodiny na vypadnutí ze šaten, umýt u toho hlavu, vysušit, namazat, zaplavat (hlavně, že jo! =D) a pak bych se měla ještě plácat makeupe. Je fakt, že to zkouším klasikou tím minerálním,a le zkus pudrovat štětcem po mokré opocené kůži a ještě čerstvě nakrémované - no pecka efekt =D takže proto tento BB =)

      Vymazat
  4. Přijde mi, že už nikdo nepoužívá normální make-up :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak na léto fakt nee, a jinak, používám i teď normálně do práce minerální makeup, který miluju, nádherně kryje, neteče i při vysokých teplotách a neškodí mi.. Mám ještě echt makeup od Korresu - kdytí vysoké, nevyráží mi po něm nic, ale nemůžu ho používat každý den..

      Vymazat
  5. Recenze veskrze pozitivní, kdybych se už nezásobila na léto, tak si pro něj asi taky poběžím. I když zřejmě pro světlejší odstín, tohle je (když na to kouknu v porovnání se Skin79, který je mi akorát) moc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, no, trochu jsem si naběhla s tím srovnáním zrovna se SKINem, protože rozdíl je to fakt markantní. ALe zase lepší mít představu, než ze sebe dělat Tahiťanku a krk omotávat šálou, aby nebyl poznat přechod.
      A jak vypadají Tvé zásoby na léto? Na blozích každý píše recenze, ale co skutečně nakonec používal, nebo si vzal někam na dovolenou, to se většinou dozvím až z bilančních recenzích v září =)

      Vymazat
  6. Teda, teď jsi me nalákala! Zrovna mám na cestě mmu od Bare minerals, takže by mi ani moc nevadilo, že tak hodně nekreje.. Achjo, kde já mám pořád ty peníze brát!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se taaky furt ptám! =D No, tak jestli toho chceš pro šetření udělat co nejvíc, tak si skoč pro vzorek do Sephory, nebo někam, a když i po poctivém zkoušení dojdeš k tomu, že se bez něj neobejdeš, tak je to opodstatněná a velice nezbytná koupě ;) takhle to dělám já a jsem stále švorc =D Jo a s mmu se skvěle doplňuje. Jen jsem zjistila, že předtím nesmíš použít žádný vysušující čistící gel, jinak bez podkladového krému dopadneš jak sušenka =/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...