pondělí 10. června 2013

Laky, láčky, lačíčky, máme hezké ručičky | Lakovací rutina

Už je to tak, jako všechny ostatní blogerky, i já jsem zavalená školou. Z toho důvodu musím všechno zkracovat a to zahrnuje i kosmetické procedury. Dneska to tedy bude moje lakovací rychlovka pro všechny, kteří chtějí společensky upravené nehtíky za minimum času (fakt jsem se na  ty svoje drápy od začátku zkouškového už nemohla dívat!). Zároveň vám představím moje nejoblíbenější, nejpoužívanější a snad nejuniverzálnější lakovací duo - držáky Sally Hansen a Catrice Ultimate Nudes a povím vám jeden trik, co dokáže nude lak.
 

Začneme pěkně od začátku, péčí. Pokud chci drápky i zkracovat, pak manikúru dělám po sprše. Nehty jsou krásně měkké a ohebné, a když je vezmu cvakátkem, nebudou se mi třepit ani lámat. Já vím, já vím, cvakátkem se na nehty nesahá, měly by se jenom pilovat. To máte tak, nejdřív jedna zkouška, pak její zapíjení, pak druhá zkouška.. 14 dní je v čudu a vy máte o půl cm delší nehty. S tímto se fakt pilovat nehodlám. 

Po zkrácení nehtů jsou už zase dost tvrdé na to, aby se daly zapilovat do požadovaného tvaru. Jak můžete vidět, já se s tvarem nijak nepářu. Nemám ráda ten moc až nepřirozeně kulatý nehet, o těch hranatých nemluvě a s těmi novými „módními” nehty do špičky můžou jít někam. Konce nehtů tak tvarem kopírují jejich přirozený tvar, od lůžka, jen občas nechám nehty delší, ale to si pak vždycky někde zatrhnu. Vždycky jsem razila pravidlo, že nehet má být natolik dlouhý a přirozeně tvarovaný, aby se s ním dal pohodlně uchopit špendlík z desky stolu (už jste někdy viděli modelíny, které honily drobné po stole dvoucentimetrovými akryláky? Já jo a věřte mi, že ti prodavači, nebo číšníci jim je na stůl pokládali zcela záměrně - zřejmě ze studijích důvodů, bo jako já byli zvědaví, zda to modelína dá, nebo s pláčem zdrhne). 

Vždycky jsem bojovala s kůžičkou - mrcha, pořád mi leze nahoru po nehtu. Pokud se na to nevybodnu a dělám si manikúru fakt pravidelně každý týden, pak je to fajn. Když to nechám přerůst, pak je její zatlačování dost zdlouhavá a ne zrovna příjemná záležitost. Pak už jen cvakátkem ošmrdlám záděry a je připraveno na nalakování.


Za každé situace, vždy, opravdu VŽDY používám podkladový lak. Když mám čas, nosím totiž docela tmavé laky i na rukou a nechci, aby mi ničily nehty, v lepším případě, aby mi je obarvovaly. Z nějakých recenzí jsem vyčetla tip na tento zázrak od Sally Hansen Double duty (kupováno v DM cca 150,- Kč). Double proto, že funguje jak zpěvňující podkladový lak, tak jako vrchní lesklý topcoat. Nehty ochrání, tolik se nelámou a netřepí. Kdybyste si přes něj už nedali žádnou jinou vrstvu, vězte, že tato se vám neoloupe. Fakt, nevím, co tam je, ale způsobuje to větší elasticitu nehtu. Lak se tak do něj téměř vsákne, jen zbyde lesklá vrstvička nahoře. A perfektně se nanáší. Nanesete a než dojdete k malíčku druhé ruky, už je suchý. Paráda.

Jen málokdy se stane, že bych nelakovala ještě nějaký barevným lakem. Na topcoat už se ale většinou vybodnu. Teď už docházíme k velkému představení mého nude miláčka. Je to Catrice Ultimate Nudes, z kolekce Nude Paris, odstín 100 Sky&Seine. Řeknu vám pravdu, ze začátku jsem ho nenáviděla. Má totiž takovou divnou barvu. Na těchto fotkách to tak nevynikne, ale ve stínu, po nalakování jedné vrstvy, je nahnědlý jako zrzavý karamel (bývala taková lízátka, měkká, mléčně karamelová a měla na sobě obrázek krávy). Co je u této barvy důležité, prala jsem se s ní v zimě a to byla chyba. Tento odstín sluší pouze opálené pokožce. Jinak budete vypadat jako mrtvola s podivně zabarvenými nehty.


Vraťme se zpátky. Je skoro léto, odstín tedy už nepůsobí žádné brikule, naopak dokáže skvěle prodloužit délku prstů. Kdybyste tedy chtěli někdy dosáhnout efektu aristokratických dlouhých rukou, nemusíte to dohánět nehty, stačí klidně krátké. Důležitá je volba nude laku, tedy tělového laku, který perfektně sedne k tónu vaší pokožky. Pak sice zaniknou nehty, ale tím se vám opticky prodlouží ruka a je to docela znát. A co byste u tohoto laku nečekali? Já na to přišla až po první aplikaci, protože jsem to v obchodě, ani doma pod umělým světlem neviděla - má jemnou fialovou perleť. Nejedná se o žádný shimmer, nebo třpytky, ale klasický odlesk do fialové perleti. Když se pozorně zakoukáte na fotku, možná tam na lahvičce uvidíte lehce nafialovělý proužek, tak to je ono. =)

Proto ho tak miluji. Z něčeho na první pohled tak neutrálního, nevybočujícího, skoro až nudného, na vás najednou zasvítí fialový záblesk a vy nevíte, kde se to vzalo. Navíc, lak super rychle schne a když se začne asi po 4 dnech oprýskávat, není to skoro vidět - díky tělovému odstínu to nepoznáte. Docela praktické, když máte ve zkouškovém jen pů hoďky týdně na lakování a ono vám to pak celou dobu vydrží. Jo a lakuju ho jen v jedné vrstvě. Sice způsobí, že trochu prosvítá lůžko, ale mě se to tak líbí. Když totiž nalakujete vrstvy dvě, stane se z barvy ošklivá hovínková a fialový lesk odlétne neznámo kam. A pak už to vypadá zase jako mé pokusy v zimě =D.



Co do vlastností laku, je akorát hustý, mám ho dlouho a stále se netáhne, nedělá čárky, neslévá se, barevný nános je konzistentní. Schne rovnoměrně - v laku vám tak nezůstávají čárky, ani obtisky. Štěteček má tak akorát. Sice miluju ty široké od Rimmelu (už je začali dělat i u Miss Sporty), ale tenhle je dostačující - širší než normální, užší než rimmelácký.

Na úplný závěr tu mám balzámek Karité soft od Melvity. Je složen z bambuckého másla a zjemněn arganovým a sezamovým olejem, samé dobré věci. Tenhle balzámek je pro mě nezbytný, takže jsem hledáním jeho ideálu strávila několik let. Začínala jsem na zázračném kelímku Oriflame, přes vazelínu, Neutrogenu balzám, až po nehtový balzám od Saloosu. Ten poslední byl bohužel moc olejovitý a neplnil takovou službu, kterou jsem očekávala. To tohle máslíčko od Melvity splnilo skvěle. Je tuhý, ani ve větších vedrech se neroztéká, je v praktické šroubovací plechové piksličce, zjemní kůži a zvláčni ji na dlouho. Nestane se vám tedy, že se namažete a za chvilku máte suchou kůži zpět, navíc ještě umaštěnou klávesnici. Jen je mi líto, že jsem si jich nestihla koupit víc, než u nás zrušili Melvitu. Takhle si na ní musím počkat na léto do Francie, kde je zase poměrně drahá =/.
 


Tak takhle vypadá lak na sluníčku.. fakt tam nejsou třpytky, shimmer, ani glittery, prostě jen lehká fialová perleť, která dělá co může, aby nebyla veřejně známá =D 

 

A co vy, jakou máte lakovací rutinu? A taky milujete nude laky, nebo radši barevnější?


6 komentářů:

  1. Tvoje lakovací rutina se mi líbí. Já cvakátko nepoužívám, mám z něho docela respekt :). Moc se mi líbí ten Tvůj balzámek, já mám ten balzám od Saloosu,ale teď jsem si vyrobila svůj z bambuckého másla a olejů :-)..Tahle nude barva je přesně ta, která mě nesluší ani v létě natož v zimě, ale vím, jak může shimmer potěšit :-D....Měj se krásně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Tě obdivuji, že vyrábíš sama. já jsem zatím jen na metě, kdy sama ze základních krému vyrábím směsi éterických olejů a za jejich pomocí krémy přizpůsobuju, možná ještě koupelové a sprchové oleje, ale do výroby "celého" krému jsem ještě nešla. Vlastně na něj nemám ani ingredience, ale budu muset sehant. plánuju 1. DIY, tak se potřebuju zásobit =)

      Takže Ty sis namíchala vlastně něco hodně podobného, jako je ten balzámek od Melvity, že? To jsi šikulka. já je mám moc ráda, jinak bych měla prsty celé ozáděrkované, kdybych denně nemazala. Díky za tip, měj se také krásně ;)

      Vymazat
  2. Jop, pravdu díš, děvče, s těmi nude laky. Tuhle jsem si jeden decentní tělový odstín taky dala a pak jsem furt chodila a říkala si: Týjo, mi nějak narostly ty nehty, nebo co? :D
    Ten Sally Hansen lak jsem měla taky v mých lakovacích začátcích, dneska už mi nestačí, ale pro někoho s relativně bezproblémovými nehty může být fajn:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru,a jaký lak máš na výživuTy? Sem s tipy, potřebuju něco jako sůl. Tento mi po létě dojde a na zimu bych potřebovala nový.. =)

      Vymazat
    2. Výživu neřeším. Používám jen Bonder od Orly pro lepší přilnavost laku a žádný kalciový nebo jiný nepoužívám.
      Já tvrdím (a Lady mi to ve svém článku potvrdila), že když nehty lakuju pořád v kuse, tak jsou v super kondici. Naopak, když pár dní vynechám a dám jim oddech, tak se mi hned všecko polámou a rozštěpí a tak.
      Jo, pravda: chystám se prubnout pár podkladových laků od Nubaru, jeden je s porcelánem a druhý něco na způsob toho Bonderu (rovněž pogumuje), ale štvou mě na Modeláži, už dlouho nebývají akce 2+1 zdarma a když, tak jen na barevné laky a ne na péči >:-(
      Verunka

      Vymazat
    3. No, já mám s tím třepením a lámáním docela problém. Dlouhě nehty mi nevydržely narůst už pěkně dlouho =( Právě hledám i něco na výživu. Ale myslím, že právě Lady nedávno psala o nějaké výživě Four Seasons, tak se po tom asi podívám..
      V lakování poauzy nedělám, mám jen nalakověné pořád, přinejmenším tělovým, nebo bezbarvým,ale jakmile přestanu ob tři dny nehty opečovávat, začnou mi takhle zlobit

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...